Ziua Logo
  Nr. 4349 de luni, 29 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-09-29
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-09-28 23:52
Programul PSD irealizabil si plin de promisiuni fara acoperire

Programul PSD irealizabil si plin de promisiuni fara acoperire
Programul expus de dl.Geoana este reprezentativ pentru un politician demagog.
Din surse PSD ,numerosi lideri din teritoriu au cerut ca dl.Geoana sa nu mai fie lasat sa faca promisiuni hiperbolice deoarece in teritoriu PSD a devenit obiect de ras si ca ei insasi trebuie sa suporte glumele celor din jur.
Am citit discursul dlui Geoana si marturisesc ca in cei 19 ani de la revolutie nu am vazut o personalitate de o atat de ascutita demagogie si gaunism politic.
Dl.Tariceanu ar trebui sa ia aminte cine ii va fi jupanul dupa alegeri si sa fie atent la coeziunea PNL.
Voi sistematiza perlele omului politic Geoana,cel atat de bine caracterizat de dl.Iliescu.Promisiunile lui necesita anual 3-4 bugete ale Romaniei.
Iata:
-In timpul guvernarilor noastre s-au produs cele mai importante transformari ale destinului national.De aceea vom avea cel putin 40% din parlamentarii tarii.
- in Romania anului 2008, 22% din PIB-ul Romaniei, din avutia nationala este detinuta de 300 dintre cei mai bogati romani, in timp ce patru milioane de romani traiesc sub limita saraciei. .

-PSD a stiut in mod inteligent sa determine si sa se foloseasca de ruperea aliantei DA.
- Parlamentarii PSD au reusit sa corecteze esecurile puterii de dreapta.Le-am impus cresterea pensiilor de doua ori si la fel a subventiilor pentru agricultura,ca si cresterea bugetului sanatatii si educatiei..Multumiri se adreseaza dlui Hrebenciuc pentru ca a obligat un partid care se pretinde de dreapta sa aplice politicile stangii.
- Prin forta noastra in ultimii doi ani am destramat puterea de dreapta.
-Promitem ca fiecarui copil dintr-o familie cu venituri modeste i se acorda o bursa sociala care sa-l insoteasca din primele zile ale vietii la gradinita, la scoala, la facultate si sa putem sa asiguram adevarata egalitate de sanse pe care numai stanga si social-democratia pot sa le realizeze.
- Se vor incuraja angajatorii, pentru a oferi primul loc de munca tinerilor sub 25 de ani cu ajutor fiscal si taxe 0.
- Vom construi 1000.000 de noi locuinte pentru tineri si locuinte sociale in 4 ani de guvernare si un milion de noi locuinte in 10 ani.
- Vom da credit si sprijin pentru credit ipotecar.
- Vom aloca o alocatie pentru un copil de 2000 de lei noi de la 0 la 18 ani.
- Vom creste alocatia pentru tinerele mame, vom creste flexibilitatea programului la munca pentru tinerele mame ca sa poata sa aiba grija de copil.
-Vom introduce un tarif social pentru energie. Pentru ca nu este normal, ca 50% din populatia Romaniei sa nu-si poata plati din pensie sau din munca decenta factura la intretinere.
-Avem un program inspirat din social-democratia germana pentru cei de peste 45 de ani care au probleme sa-si pastreze locul de munca. Vom crea avantaje fiscale pentru firmele care pastreaza la munca pe cei peste 45 de ani sau angajeaza oameni peste 45 de ani.
- In Romania sociala pe care noi o construim vom permite un program flexibil pentru tinerii pensionari si cumulul pensiei cu salariul pe care-l obtine.
- Pentru serviciile publice esentiale trebuie TVA diferentiat, asa cum este in Europa.
- Vom acorda pensionarilor cea de a 13-a pensie si o pensia minima garantata.
- Vom dubla pensia CAP iar pensionarii de la CAP vor fi inclusi incepand cu 2010 in sistemul global de pensii publice al statului roman.
- Vom face 2000 Km.autostrada.
- Vom creste si nu vom scadea rolul statului.In acest sens vrem sa cream o retea de stat nationala in care sa incurajam si firmele prin reduceri fiscale. Firmele care vor crea la o intreprindere o cresa sau un teren de sport vor fi scutite complet de impozit pe acea investitie
- Vom crea si sprijini organizatiile neguvernamentale prin stimulente fiscale pentru cei care depun munca neguvernamentala in folosul societatii.
- Vom face din biserica un partener social al statului si cei care sunt slujitori ai bisericii care muncesc in zona sociala trebuie sa fie asimilati cu lucratori sociali.
- Vom introduce si o zi nationala a voluntariatului. Pentru ca trebuie sa recream in Romania simtul civic si dorinta de a-ti ajuta pe cel apropiat.
- Vom fi cei care vom reduce decalajele intre sat si oras
- Vom spune NU cotei unice,propunand o cota de 10% pentru cei cu venituri modeste si pastrarea cotei de 16% pentru cei cu venituri medii, urmand sa supraimpozitam pe cei care sunt hiperbogati .
- Vom da tinerilor stabiliti la tara nu doar de 20 de mii de euro prima de instalare, ci de 25 de mii de euro prima de instalare si vom acorda 65% scutire de impozit pentru creditul pentru cei care incep o afacere.
Eu cred ca numai la congresele PCR si in planurile cincinale ceausiste se mai putea gasi atata demagogie si lipsa de responsabilitate.
Din motive de spatiu nu putem comenta ,pe larg,discursul programatic al dlui Geoana dar ne punem doar o intrebare:oare PNL poate urma becul rosu al PSD,asa cum a facut Tatarascu cand au venit comunistii in tara?
Vor juca liberalii rolul subalternului facand guvern cu PSD?
Daca dl.Geoana s-a laudat ca a determinat spargerea aliantei DA si eliminarea PD de la guvernare,daca prin dl.Hrebenciuc Guvernul PNL a fost fortat sa faca politica de stanga(inclusiv cresterea pensiilor si subventiile agricole),oare membrii PNL sunt mandri de liderii lor si vor sprijini o monstruoasa coalitie PSD/PNL in care PNL sa tina doar rolul unui papuskin?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nu votam securisti, informatori si mafioti (2544 afisari)
 Cat de corupta este politia (2034 afisari)
 Daca Tariceanu a putut, poate oricine (2033 afisari)
 Ultimul hot-cavaler al Moldovei (1209 afisari)
 Alternativa rusa anti-NATO (1150 afisari)
 I-a calcat trenul cand faceau sex (4487 afisari)
 Caz unic in lume: o tanara poate deschide ochii trei zile da, trei zile ba (3000 afisari)
 Gemenele Indiggo, de rasul Americii pentru 10.000 de euro (2353 afisari)
 L.A. Times: Ucraina ar putea sa piarda Peninsula Crimeea din cauza tensiunilor cu Rusia (2114 afisari)
 Dispus sa plateasca 7,2 trilioane de dolari pentru descoperirea unei fosile care sa demonstreze teoria evolutionista (1935 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01511 sec.