Ziua Logo
  Nr. 4348 de sambata, 27 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-09-27

Comentarii: 147, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-09-26 21:23:07

LUNGUL DRUM AL MINCIUNII IN POLITICA ROMANEASCA

LUNGUL DRUM AL MINCIUNII IN POLITICA ROMANEASCA
Scriu aceasta postare pe baza unor articole publicate in presa si in care sunt enumerate minciunile fundamentale care au dirijat Romania pe actuala cale a politicii oligarhice,exprimate cel mai bine prin sindromul celor 322.
1.Iliescu si cei din jurul lui(fostii comunisti) promiteau in 1990 ca Frontului Salvarii Nationale nu va deveni niciodata partid politic.Dar FSN s-a dovedit in mai putin de doua luni o minciuna si ,intr-o logica de lumea a treia.
2.Minciunile TVR sustinatoarea criptocomunismului au fost permanente. Cristian Pirvulescu remarca de exemplu minciuna TVR din 28 ianuarie 1990, care a spus ca din cauza cetii nu a putut transmite manifestatia din Piata Victoriei impotriva participarii FSN la guvernare.
3.Minciuna panselutelor. Demonstrantii din Piata Universitatii nu au fost doar golan", ci, potrivit presei feseniste, si legionari, drogati sau prostituate. Iar mineriada din 13-15 iunie a fost prezentata de autoritati drept un fel de miscare ecologista: minerii nu doar ca au curatat Piata Universitatii de golani, dar au plantat acolo si panselute.
Istoricul Zoe Petre vorbeste de cascada de minciuni si dezinformare care a pregatit si a sustinut alegerile din 1990 si corolarul lor - mineriada din iunie, atat in discursul politic, cat si in presa controlata de FSN.
4.60.000 de morti la revolutie si minciuna teroristilor apar ca cele mai mari neadevaruri. Minciuna cu genocidul, transmisa catre media straine, au folosit-o de ce? Ca sa obtina adeziune? Bineinteles ca, odata ce si-a dat seama ca informatia nu e adevarata, presa straina a reactionat corespunzator, depreciind tot evenimentul, continua Cristian Pirvulescu.
5.Iliescu disident. Dupa Vladimir Tismaneanu, Ion Iliescu a fost un comunist disciplinat care nu a avut curajul sa semneze nici macar Scrisoarea celor sase veterani comunisti adresata lui Ceausescu in martie 1989. Vag marginalizat, el nu a fost nici pe departe un opozant al ideologiei si practicilor totalitarismului de tip bolsevic.
6.Silviu Brucan nu a fost un disident, ci un fractionist in interiorul castei birocratice comuniste, indignat de paranoia lui Ceausescu si de abuzurile Securitatii mai ales dupa 1985 si nu de natura monolitic-represiva a regimului din chiar momentul luarii puterii in martie 1945.
7.Petre Roman nu a crescut in casa unui patriot care ii canta pe furis la ureche Hora Unirii, ci a unui militant cominternist cu optiuni de otel, omul pe care sovieticii si Gheorghiu-Dej l-au desemnat sa-i franga vointa de rezistenta lui Imre Nagy in timpul detentiei de la Snagov (1956-1957).
8.Desfiintarea si scoaterea in afara legii a Partidului Comunist Roman reprezinta, in opinia istoricului Lucian Boia, minciuna numarul 1 a tarii: Romania este una dintre tarile care s-au desprins cel mai greu de comunism. Faptul ca o tara atat de atasata de trecutul sau comunist isi desfiinteaza partidul comunist e o manipulare foarte bine gandita, geniala, cu efecte pe termen lung. Astfel, cadre ale PCR care au vrut sa conduca Romania au obtinut o credibilitate pe care nu ar fi putut-o obtine altcumva. Noi nu mai avem nimic de-a face cu comunismul: serviciile secrete nu mai sunt continuatoarele fostei Securitati, ci isi gasesc o afinitate cu Siguranta Nationala de dinainte de comunism.
Dupa Cristian Pirvulescu la noi, PCR nici nu a fost desfiintat, nici nu s-a reformat. S-a volatilizat. Iar FSN nu a fost, formal, continuatorul PCR. FSN s-a nascut din spuma marii, era emanatie, era de fapt emanatie radioactiva.
9.Lupta contra partidelor istorice.Liberalii,taranistii erau considerati depravati iar regele hot. Discreditarea liderilor partidelor de opozitie si a regelui Mihai s-a facut la inceputul anilor ’90 cu armele anilor ’50. Au fost acuzati ca se afla in slujba serviciilor secrete occidentale, ca au dus o viata plina de placeri interzise in strainatate si ca au venit acasa dupa revolutie sa vanda tara.
10.Despre regele Mihai se spunea ca la abdicare a plecat din tara cu vagoane de comori nationale si ca vrea sa se intoarca pentru a reinstaura monarhia.
11Minciunile care au facut un rau profund societatii romanesti sunt cele legate de persoanele care au aparut atunci in spatiul romanesc, in special de cei care veneau din strainatate. Despre Radu Campeanu se vehicula ca a dus la Paris o viata depravata, cu femei si droguri. Despre Ratiu marile minciuni au aparut la mineriada, cand minerii controlati si ghidati de ofiterii de informatii au intrat in sediul PNT, iar la televiziunea publica s-a spus ca s-au gasit acolo droguri, bani falsi si matrite de bani falsi.
Seamana foarte mult cu minciunile din anii 50, ceea ce ne arata ca aceleasi mecanisme le-au creat. FSN a instrumentat un clivaj care a marcat societatea romaneasca in anii ’90, astfel incat sa izoleze grupul restrans de suporteri ai partidelor istorice si sa asmuta impotriva lor majoritatea celorlalti oameni,spune istoricul Stejarel Olaru.
12.Minciuni cu efecte sociale.
-Invitatiile generoase la pensionare anticipata din anii ’90-’91. Andrei Cornea spune: Foarte multi oameni au fost stimulati de regim sa iasa la pensie prin conditiile foarte avantajoase de care beneficiau. In scurt timp, acele pensii care erau mari la inceput n-au mai valorat nimic din cauza inflatiei.
-O minciuna foarte frumoasa a fost si cuponiada, care ii transforma pe toti in actionari.Minciuni au mai fost si Caritasul, FNI si toate jocurile piramidale.
-Minciuna ca Constantinescu s-a opus clauzei natiunii celei mai favorizate. In realitate Emil Constantinescu intervenise energic in favoarea acordarii clauzei, dl Iliescu a trebuit sa ceara scuze in direct la televizor, in prezenta celui pe care il calomniase.
13.Firul rosu n-a existat. Ion Iliescu a mai mintit, crede Zoe Petre, si in scandalul firului rosu. Dl Iliescu a sustinut mai intai ca acest proiect nu a existat niciodata, apoi a recunoscut ca s-a discutat vag ceva in CSAT, dar fara urmari, in fine - ca proiectul a existat, dar ca el nu contravenea cu nimic apropierii Romaniei de NATO".
14.Aderarea la UE. Istoricul Armand Gosu crede ca cea mai mare minciuna recenta este cea referitoare la indeplinirea standardelor de aderare la UE si ca ea apartine si autoritatilor romane, si celor de la Bruxelles.
15.Lustratia. Deocamdata, cei doi mari lustrati sunt Mona Musca si Carol Sebastian. Declaratiile clasei politice sunt niste mari minciuni, de fapt nu facem curat, facem o lege care sa justifice existenta fostilor comunisti.
16.Mitul alegerilor corecte. Cristian Pirvulescu nu crede ca in Romania alegerile sunt corecte: Numaratoarea voturilor e deficitara, mai ales in zona rurala, iar marja de frauda este de cateva procente bune. Cine isi imagineaza ca ce s-a intamplat
la Stefanesti a fost o exceptie se insala .
17.Cresterea economica. Parvulescu se indoieste si de cresterea economica anuntata de guvern. Pe de-o parte, mecanismul statistic prin care se calculeaza e foarte contestat de multi, pe de alta, ea nu se regaseste in viata oamenilor. Guvernul spune ca in 2014 Romania va fi a saptea putere economica a Europei, asta inseamna ca lumea se prabuseste in jurul nostru, dar Romania rezista eroic,spune autorul.
18.Mitul economiei de piata. Analistul economic Ilie Serbanescu acuza economia din Romania ca e clientelara: Nu e o economie de piata. De cand cu capitalul strain nu s-a facut nimic in directia asta, au inlocuit clientela romana cu cea straina. Sunt cinci-sase miliarde de dolari care dispar anual in buzunarele diferitelor persoane.
Deci iata mediul politic romanesc,un mediu infectat de minciuna,manipulare de oligarhie.La adapostul acestora politicienii si cei din grupul lor se imbogatesc sub pavaza parlamentului celor 322.
Dar iata ca dl.Tariceanu o spune clar:grupul de interese este o prostie,probabil ca si oligarhia.Atata cinism nu s-a mai vazut nici la Iliescu!


Arogantu'
2008-09-26 21:36:23

Pentru Caramache - off topic si nu prea !

<<Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.117...)
2008-09-26 20:36
Re: O ce veste minunata.... - Ai dat in diaree ? Te doare capul ?

La 2008-09-26 19:11:38, Arogantu' a scris:

> Sau - pur si simplu - ai vrut sa demonstrezi ca n-ai uitat
> "Internationala" ?
>
> Ai uitat-o - ti-o spune unul care n-a avut ocazia s-o cinte si nici
> s-o recite !
>
>
Aro, ceea ce am citat este un fragment din Imnul republicii popolare romine, pe care trebuia sa-l cintam in fiecare dimineata la inceputul orelor de scoala elementara, profesionala sau medie.
Daca tu nu ai facut-o inseamna ca:
- una la mina- esti nescolit.
- doi la mina- est un tzinc.
- trei la mina - poate esti un decretzel.
Si, ultima pe lista, cu voia lu' matale, a patra la mina - nu pot avea nici cea mai mica incredere in orice este semnat de merceologul mercenar analist Cr.Unteanu. Ai uitat ce scriai mai acum vre-un an despre credibilitatea acestui manipulator de opinie pubica platit cu treizeci de arginti lei tramvai valuta?>>

S-a inchis editia in timp ce incercam sa-ti raspund - asa e la ZIUA, ca la taraba: nu se inchide la ora fixa, ci cind vrea negustorul !

Bref, ca nu mai prezinta interes:

Ai citat prost - al doilea vers era
"Faurim socialismul pe-al tarii pamint" !
In fiecare dimineata urla pe radio - dar se pare ca ai uitat !
Prin urmare - presupunerile tale despre mine poti sa le adresezi altora !

In ceea ce-l priveste pe autor - ai dreptate privind atitudinea mea. Dar eu nu scormonesc in trecutul lui ca sa-mi motivez atitudinea, asa cum faci domnia-ta - in lipsa argumentelor. Metoda asta este tipica pentru matrozei - uite, d-aia nu ma jenez sa-i sictiresc !

Arogantu'
2008-09-26 21:40:13

Auzi deont ologule - mai bine dadeai un link !

Asta:

http://politicianiste.wordpress.com/2008/09/26/cele-mai-mari-minciuni-post-decembriste/

Tudor190
2008-09-26 21:44:32

...n-am cuvinte

"Toti au visat sa traiasca precum Ceausescu"
Siiii...cum a trait Ceausescu? Alde Becalii (ce sa mai zic de Tiriac) oare ce-ar avea de spus?

"Sa-l aleaga pe celalalt. Pe cel care aduce cu el speranta..."
Pai nu ne-am frpt de doua ori: odata cu Conventia si-odata cu DA?

Si cum au fost Vadim si-a lui la guvernare? Terminati cu prostiile astea ca aratati a oligofreni.
In rest articol varza.

Alex.Pandrea
2008-09-26 21:50:06

Re: Auzi deont ologule - mai bine dadeai un link !

La 2008-09-26 21:40:13, Arogantu' a scris:

> Asta:
>
> http://politicianiste.wordpress.com/2008/09/26/cele-mai-mari-minciuni-post-decembriste/
>
Arogant veninos,

Iata cum incep postarea:

Scriu aceasta postare pe baza unor articole publicate in presa si in care sunt enumerate minciunile fundamentale care au dirijat Romania pe actuala cale a politici.

Deci este clar ca am scris pe baza unor articole.

In definitiv nu dau examen si nici nu scriu opere literare,si nu pretind paternitatea articolului.

.Si nici nu ma numesc Pandrea pentru ca numele meu sa devina celebru si tu sa te inveninezi la inima.

Daca mata scrii 2-3 randuri pline de insulte,probabil ca cine se gandeste la o tema si face o postare este o insulta pentru dumneta.

Deci discuta cu cei ca tine si nu te uita mai sus.

Cum spunea Goethe:pana la pantof,pantofarule

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 21:51:46

Re: ...n-am cuvinte / Corect!

La 2008-09-26 21:44:32, Tudor190 a scris:

> "Toti au visat sa traiasca precum Ceausescu"
> Siiii...cum a trait Ceausescu? Alde Becalii (ce sa mai zic de Tiriac)
> oare ce-ar avea de spus?
>
> "Sa-l aleaga pe celalalt. Pe cel care aduce cu el speranta..."
> Pai nu ne-am frpt de doua ori: odata cu Conventia si-odata cu DA?
>
> Si cum au fost Vadim si-a lui la guvernare? Terminati cu prostiile
> astea ca aratati a oligofreni.
> In rest articol varza.
>

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 21:54:48

...n-am cuvinte / Corect, nu votati nici un partid, votati doar PNL, doar ei au marit pensiile si

salariile!!!!!!!!

La 2008-09-26 21:44:32, Tudor190 a scris:

> "Toti au visat sa traiasca precum Ceausescu"
> Siiii...cum a trait Ceausescu? Alde Becalii (ce sa mai zic de Tiriac)
> oare ce-ar avea de spus?
>
> "Sa-l aleaga pe celalalt. Pe cel care aduce cu el speranta..."
> Pai nu ne-am frpt de doua ori: odata cu Conventia si-odata cu DA?
>
> Si cum au fost Vadim si-a lui la guvernare? Terminati cu prostiile
> astea ca aratati a oligofreni.
> In rest articol varza.
>

C.D.
2008-09-26 21:56:40

Puii de bolsevici si cominternisti

Romani, votati pentru a starpi ciuma fiilor de bolsevici si cominternisti.

Shadow
2008-09-26 21:58:48

Re: LUNGUL DRUM AL MINCIUNII IN POLITICA ROMANEASCA da nea nelu

In afara de copy paste nu le ai cu scrisul. Pe matale nu te cheama pandrea ci nelutu.
Iar randurile dtale sunt pline de insulte. Esti un caz "aparte" in panoplia de "specimene" pe care o urmaresc pe forum. Ma amuza pupincurismul gretos. Cum persista el in mentalitate. Si dai cu "lupta de clasa". Si zi chiar l-ai citi pe Goethe sau il dai exemplu asa ca sa pari cult?

Oricum m-ai dat pe spate cu referinta la "economistul" (a se citi ghilimelele) serbanescu. Economist de pe vremea lui ceasca ca si stolobocii din pdl(admit ca aveti o unica exceptie ma indoiesc ca sti care e).

daniel
2008-09-26 22:06:25

Prea multe...

...tampenii pentru un singur articol !!!
Articolul dumitale, nene Varzarule, pute a... varza stricata

Aladin
2008-09-26 22:06:29

Au aparut aparatorii comunistilor banditi.

Ho ciu ti si tudor 190.Mai apar ei si altii ca sunt destui. Ce sa facem libertatea implica si sufocarea cititorului cu minciuni ale celor calificati in astea. Va fuge pamantul de sub picioare ? javrelor ! cum incearca cineva sa deschida ochii oamenilor cum apar fostii ciomagari ce cauta sa sugrume adevarul. Nu va lasati cetateni ! Votati pe celalat ! cel NECUNOSCUT aveti sanse de 75% sa gasiti oameni de treaba. Votati contra cunoscutilor de la ciolan ! toti sunt fosti securisti si fosti pcr-isti adica niste paraziti ce s-au imbogatit la umbra cumsecadeniei voastre ( si a prostiei)

geamanu
2008-09-26 22:09:26

Fratilor......

...intr-un astfel de ghiveci e cam greu sa distingi cine sunt astia sau cine sunt ceilalti.......

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 22:21:22

Re: Fratilor......

De cind esti tu frate cu noi evreule???
Esti frate cu evreii tai!!!!!



La 2008-09-26 22:09:26, geamanu a scris:

> ...intr-un astfel de ghiveci e cam greu sa distingi cine sunt astia
> sau cine sunt ceilalti.......
>

CALUGARU
2008-09-26 22:21:24

Nu va mai scremeti !

Vin acuma timpitul de Hu Ciu si Andrada si o dau pe evrei din nou !

Arogantu'
2008-09-26 22:24:24

Re: Auzi deont ologule - mai bine dadeai un link ! - NEC ULTER CREPIDAM, SUTOR !

Mos Tagirtza - articolul pe care l-ai postat avea autor !
In rest - hai noroc si ce-a zis Gogu !

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 22:25:13

Re: Puii de bolsevici si cominternisti / Corect!

La 2008-09-26 21:56:40, C.D. a scris:

> Romani, votati pentru a starpi ciuma fiilor de bolsevici si
> cominternisti.
>

geamanu
2008-09-26 22:25:38

Re: Fratilor......

La 2008-09-26 22:21:22, Ho Ciu Tzi a scris:

> De cind esti tu frate cu noi evreule???
> Esti frate cu evreii tai!!!!

Si apoi te mai miri ca iesti jignit?????
Acum pe bune cine a ofensat?????
Nu vezi ca iesti bolnav si penibil??????
Nu ti deloc la demnitatea ta de om??????????????




>
>
>
> La 2008-09-26 22:09:26, geamanu a scris:
>
> > ...intr-un astfel de ghiveci e cam greu sa distingi cine sunt astia
> > sau cine sunt ceilalti.......
> >
>
>

Arogantu'
2008-09-26 22:26:38

Re: Nu va mai scremeti ! - Tu-ti iei computatorul si pe buda ? ndc


La 2008-09-26 22:21:24, CALUGARU a scris:

> Vin acuma timpitul de Hu Ciu si Andrada si o dau pe evrei din nou !
>

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 22:27:21

Re: Prea multe.../ Iarasi corect!

La 2008-09-26 22:06:25, daniel a scris:

> ...tampenii pentru un singur articol !!!
> Articolul dumitale, nene Varzarule, pute a... varza stricata
>

Viorica Ianc
2008-09-26 22:27:52

ceausesti


Starpiti-i.
De 19 ani astia sunt ....iliesti ! Pe cine sa aleaga ?
Pe Becali ? Un reportaj pe aici spunea ca asta a facut vreo 4 MILIARDE de euro.
CUM ?
Si daca vrea sa ajumga prezident , de ce ?

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 22:30:54

Fratilor....../ Asculta, daca-mi zici ca-s frate cu romanii mei, nu cu evreii tai, spui adevarul,

SI NU MA SIMT JIGNIT DELOC, NU MA SUPAR, ASTA-I ADEVARUL!!!



La 2008-09-26 22:25:38, geamanu a scris:

> La 2008-09-26 22:21:22, Ho Ciu Tzi a scris:
>
> > De cind esti tu frate cu noi evreule???
> > Esti frate cu evreii tai!!!!
>
> Si apoi te mai miri ca iesti jignit?????
> Acum pe bune cine a ofensat?????
> Nu vezi ca iesti bolnav si penibil??????
> Nu ti deloc la demnitatea ta de om??????????????
>
>
>
>
> >
> >
> >
> > La 2008-09-26 22:09:26, geamanu a scris:
> >
> > > ...intr-un astfel de ghiveci e cam greu sa distingi cine sunt astia
> > > sau cine sunt ceilalti.......
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-09-26 22:30:55

Re: Prea multe...- Ma gilma - pune-ti masca pe figura ! Ca sa nu te vad ! ndc


La 2008-09-26 22:06:25, daniel a scris:

> ...tampenii pentru un singur articol !!!
> Articolul dumitale, nene Varzarule, pute a... varza stricata
>

Arogantu'
2008-09-26 22:36:50

Re: Puii de bolsevici si cominternisti - Adica - votati PD-L ?

Esti prea subtil pentru mine, monser !

La 2008-09-26 21:56:40, C.D. a scris:

> Romani, votati pentru a starpi ciuma fiilor de bolsevici si
> cominternisti.
>

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 23:07:58

Re: Puii de bolsevici si cominternisti - Adica nu votati PD-L, votati PNL!!!

La 2008-09-26 22:36:50, Arogantu' a scris:

> Esti prea subtil pentru mine, monser !
>
> La 2008-09-26 21:56:40, C.D. a scris:
>
> > Romani, votati pentru a starpi ciuma fiilor de bolsevici si
> > cominternisti.
> >
>
>

Ene Viorel
2008-09-26 23:15:21

Starpirea ceauseilor

trebuie sa inceapa cu Ion Iliescu!!
LA PUSCARIE, LA PUSCARIE, LA PUSCAAAAARIEEEE !!!!

Arogantu'
2008-09-26 23:19:56

Re: Starpirea ceauseilor - Ai cerut voie lui Stolojan ? ndc


La 2008-09-26 23:15:21, Ene Viorel a scris:

> trebuie sa inceapa cu Ion Iliescu!!
> LA PUSCARIE, LA PUSCARIE, LA PUSCAAAAARIEEEE !!!!
>

vida clara
2008-09-26 23:34:58

Tarlicenii sunt adevaratzii urmasi ai ceausismului.

Punetzi-l pe tarliceanu sa faca macar o afirmatzie,chiar si formala impotriva societatzii ce functziona in Romania pana la data de 22 dec 1989.
Rugatzi tarlicenii sa va vorbeasca despre Revolutzia Romana,si vetzi vedea unde sunt ceausistii.
Pe tarliceanu,daca pui un parpalac negru,juri ca e cioclu.Si daca si-ar impune sa spuna si el ceva,chiar si de fatzada impotriva ceausismului,s-ar trezi ca uita pt ca ceausismul l-a fabricat si fara el nu are nici macar respiratzie.

Foloseste,este adevarat,strategia hotzului,strigand el primul,si mai tare.

Apropo,are si el o nevasta,un copil,asa cum are toata lumea.
Cum functzioneaza democratzia,la el acasa?

Ho Ciu Tzi
2008-09-26 23:45:43

Re: Tarlicenii sunt adevaratzii urmasi ai ceausismului. / Total aiurea!

La 2008-09-26 23:34:58, vida clara a scris:

> Punetzi-l pe tarliceanu sa faca macar o afirmatzie,chiar si formala
> impotriva societatzii ce functziona in Romania pana la data de 22 dec
> 1989.
> Rugatzi tarlicenii sa va vorbeasca despre Revolutzia Romana,si vetzi
> vedea unde sunt ceausistii.
> Pe tarliceanu,daca pui un parpalac negru,juri ca e cioclu.Si daca
> si-ar impune sa spuna si el ceva,chiar si de fatzada impotriva
> ceausismului,s-ar trezi ca uita pt ca ceausismul l-a fabricat si fara
> el nu are nici macar respiratzie.
>
> Foloseste,este adevarat,strategia hotzului,strigand el primul,si mai
> tare.
>
> Apropo,are si el o nevasta,un copil,asa cum are toata lumea.
> Cum functzioneaza democratzia,la el acasa?
>

Constantin Timoc
2008-09-26 23:56:12

Problema: Uninominalul e bun dar nu e perfect


Constitutia Romaniei nu respecta doctrina democratiei reprezentative

Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University

Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda

Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin <<incercare si eroare<< din cauza ca statul este un sistem complex. Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica pare sa fie ea, trebuie sa fi fost experimentata un timp indelungat pana ce se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.

Statul este un sistem teoretic complex, deci, relatiile dintre scop si mijloc, atat in structura cat si in functia statului, nu se pot determinata cu precizie; mai mult, nici legatura dintre dintre cauza si efect, in performanta statului, nu se poate cunoaste cu certitudine.

O doctrina este un principiu empiric dedus din exemple istorice care descrie o structura de organizare si o procedura de functionare a unui stat pentru a obtine o performanta cat mai apropiata de un scop propus, de obicei intr-un preambul al unei constitutii. Deci, constitutia unui stat organizat eficient este compusa dintr-o colectie de doctrine.

Alegerile indirecte ale conducatorilor unei tari (alegerea parlamentarilor pe liste de partid si faptul ca prim-ministrul nu este ales prin vot popular) incalca unul din principiile fundamentale de organizare a unui sitem de guvernamat democratic -- doctrina democratiei reprezentative. In legatura cu aceasta procedura de alegere, Aristotel a scris acum 2500 de ani urmatoarele:

<<Si in alegerea conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi [pe liste] prezinta un pericol: caci daca unii vor sa se coalizeze, fie ei si in numar mediu, intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa lor<<.

Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea <<Despre Spiritul Legilor<< al francezului Montesquieu (1748) a fost una din surselor lor principale de inspiratie. Iata cun defineste Montesquieu doctrina democratiei reprezentative:

<<Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi tot ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie sa faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el insusi reprezentantii<<.

Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un parlament mai ineficient decat cel de acum, tot Montesquieu scrie:

<<Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie sa le incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasta el nu are decat sa se calauzeasca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa fapte evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci foarte capabil sa aleaga un comandant de oaste. El stie ca un judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la tribunalul sau si ca nimeni nu l-a dovedit vinovat de coruptie: aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator<<.

Constitutia americana, ratificata in 1788, a respectat doctrina democratiei reprezentative numai in alegerea deputatilor (reprezentantilor) pentru ca acestia au fost si inca mai sunt alesi prin vot uninominal pe colegii electorale (districte). Este important de mentionat ca procedura de alegere a parlamentarilor (congressmen) este stabilita prin constitutie (nu prin lege, asa cum este in Romania) pentru ca parlamentul (congresul) sa poata modifica aceasta procedura numai dupa dezbateri indelungate -- prin amendamente constitutionale.

Doctrina democratiei reprezentative nu a fost respectata in constitutia americana originala (ratificata in 1788) in cazul procedurii de alegere a senatorilor pentru ca acestia erau numiti de legislativul fiecarui stat (nu erau alesi prin vot popular). Dupa mai mult de 100 de ani, legiuitorii americani au ajuns la concluzia ca, pentru a elimina actele grave de coruptie care apareau frecvent in numirea senatorilor, si procedura de alegere a senatorilor trebuie sa respecte doctrina democratiei reprezentative; aceasta a fost implementata in constitutie printr-un amendament (numarul 17, in 1913). Doctrina democratiei reprezentative este aplicata nu numai in constitutia federala ci si in alegerea conducatorilor la nivel statal, judetean (county) si local. Doctrina democratiei reprezentative, in cuvintele lui Jefferson (presedinte 1801-1808), este mentionata in felul urmator:

<<Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor<<.

Constantin Timoc
2008-09-26 23:59:48

Solutia: Re-organizarea statului pentru a respecta doctrina democratiei reprezentative

Solutia: Re-organizarea statului pentru a respecta doctrina democratiei reprezentative

Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University

Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda

www.ConstantinTimoc.com

Constitutia Romaniei este deficitara pentru ca nu contine o procedura de alegere a parlamentarilor, aceasta fiind stipulata prin lege iar legea poate fi modificata tocmai de cei ce sunt afectati de felul cum se fac alegerile.

Cu toate ca legea votului uninominal este un pas important inspre respectarea doctrinei democratiei reprezentative in sistemul de guvernamat din Romania, o deficienta a aceastei legi este faptul ca nu toti parlamentarii vor fi alesi direct de catre popor pentru a reprezenta interesele acestuia in Parlament.

Acest lucru se intampla din cauza ca, in conformitatea cu legile in vigoare, pentru a intra in parlament un partid trebuie sa treaca un prag electoral de 5%. Dezavantajul major al existentei pragului electoral in legile actuale este ca populatia unor colegii electorale nu va fi reprezentata de candidatii care au castigat in acele colegii ci de alte persoane care au ajuns parlamentari prin redistribuire. Cu toate ca introducerea pragului electoral in procedura de alegeri pare sa fie logica daca o privim din punctul de vedere a faptului ca acesata a fost introdus pentru a reduce numarul de pardide din Parlament si astfel, cred propunatorii acestui prag, ca se vor forma mai usor coalitii parlamentare Chiar daca acesta justificare a pragului electoral ar fi corecta, faptul ca exista posibiliatea ca populatia unui colegiu sa nu fie reprezentata de un candidat care a castigat in acel colegiu, incalca doctrina democratiei reprezentative.

O solutie a acesti probleme, inspirata din sistemul american, este eliminarea pragului electoral (in constitutia americana nu sunt prevazute praguri electorale). In felu acesta, interesele populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezente in Parlament de candidatul ales in acel colegiu, nu de o alta persoana; astfel, s-ar respecta in mare masura doctrina democratiei reprezentative.

O alta deficienta majora a procedurii de alegere a parlamentarilor este atat durata de numai 30 de zile a campaniei electorale cat si faptul ca data alegerilor nu este stabilta prin constitutie ci este lasata la dispozitia legislativului si a guvernului sa stabileasca acest lucru. Aceasta deficienta in legile noastre este cauza principala a mentinerii incumbentilor la putere pentru ca alegatorii nu au la dispozitie timpul necesar de a cunoaste suficient de bine candidatii.

Daca am organiza lucrurile dupa sistemul american, atunci ar trebui sa nu limitam durata campaniei electorale si sa fixam data alegerilor printr-un amendament la constitutie. In felul acesta alegatorii vor avea timp sa-si cunoasca pe o perioada mult mai indelungata (1 sau 2 ani) candidatii si sa-l aleaga pe ce mai bun si astfel vor aparea multi oameni noi in Parlament pentru ca o campanie electorala intr-un colegiu se va putea face extrem de eficient din <<usa-n usa>> fara a fi nevoie de afise, bannere, reclame-TV, etc. Este foarte bine cunoscut (in advertising, "the media is the message") faptul ca o propaganda electorala din usa-n usa, daca aceasta se poate face, este mai eficienta decat cea facut numai cu reclame.

Inca o problema legata de alegerea parlamentarilor consta in numirea de catre conducerea fiecarui partid a candidatilor sai in loc ca acestia sa fie selectionati printr-un sistem competitiv de catre o parte din electorat.

Inspirandune din procedura de selectie a candidatilor in sistemul american, o campanie electorala va avea loc in doua faze. In prima faza, intr-un colegiu electoral, din fiecare partid vor concura mai multe persoane pentru ca unul dintre acestia sa fie ales candidatul partidului (nominalizat) de catre membrii partidului din colegiu (la americani aceasta faza se numeste <<primary<<). Dezbaterile dintre concurenti vor fi publice, durata acestei faze este nelimitata si nominalizarea candidatului se face cu circa 3-4 luni inainte de data alegerilor. In a doua faza, numai persoana nominalizata va continua campania electorala. Astfel, din fiecare partid se va selectiona in vazul tuturor alegatorilor, fara interventia conducatorilor partidului, cel mai competitiv candidat intr-un colegiu. Experienta americana arata ca o asemena procedura respecta doctrina democratiei reprezentative prin faptul ca interesele populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezentate in Parlament de oameni mult mai capabili decat cei numit de conducerea partidului.

Referitor la impartirea tarii in colegii electorale, pentru a evita coruptia care apare cand <<cine-mparte, parte-s face<<, aceasta impartire poate fi facuta dupa modelul american unde legislativul fiecarui stat isi imparte statul sau in colegii electorale (districte). Deci, aplicand acest model la noi, consiliul judetean al fiecarui judet ar trebui sa imparta judetul sau in colegii electorale, nu parlamentul sau guvernul, cum a fost de data aceasta.

In legatura cu numarul de tururi de scrutin, in sistemul american, se foloseste procedura de alegere intr-un singur tur de scrutin pentru ca aceasta este mult mai simpla decat cea in doua tururi si nu incalca doctrina democratiei reprezentative in care interesele majoritatii alegatorilor dintr-un colegiu sunt reprezentate de catre candidatul care castiga alegerilor. Trebuie precizat, ca numai in cazul in care sunt doi candidati, majoritatea voturilor inseamna mai mult de jumatate din numarul total de voturi iar cand sunt mai mult de doi, atunci majoritatea inseamna numarul cel mai mare de voturi.

Ca parlamentar, in ianuarie 2009, voi sesiza Curtea Constitutionala si voi propune in Parlament legi si amendamente la Constitutie pentru a respecta doctrina democratiei reprezentative:

(a) Eliminarea pragului electoral
(b) Ridicarea restrictiei de durata a campanie electorale
(c) Impartirea in colegii electorale sa fie facuta de fiecare judet
(d) Alegeri cu un singur tur de scrutin
(e) Amendament pentru a include procedura si data alegerilor in Constitutie

* * *
Pasadena, California; 23 septembrie 2008



Danny
2008-09-27 01:46:32

Re: Tarlicenii sunt adevaratzii urmasi ai ceausismului.


> Apropo,are si el o nevasta,un copil,asa cum are toata lumea.
> Cum functzioneaza democratzia,la el acasa?

N-are una, are patru, asa ca democratia casnica fuctioneaza perfect. Spre deosebire de cea nationala

Danny
2008-09-27 01:56:22

Re: Puii de bolsevici si cominternisti

Ho Ciu Tzi dixit
>> Puii de bolsevici si cominternisti - Adica nu votati PD-L, votati PNL!!! >>

Asa e ciuciulica, ai si tu dreptate. Numai cind ma gindesc la olteanu, orban si mai de curind petre roman, nu pot sa nu-ti dau dreptate.

Danny
2008-09-27 01:58:40

Ciuciulitza

...n-am cuvinte / Corect, nu votati nici un partid, votati doar PNL, doar ei au marit pensiile si salariile(????) !!!!!!!!

SI TAXELE !!!!


akimotte
2008-09-27 03:38:52

Toti au visat sa traiasca precum Ceausescu.

Te inseli Cataline !
Ceausescu a trait mai modest decit '' baietii '' pe care-i numesti !
Si speranta nu mai exista.... avem de-a face acum cu esaloanele 4..5..si foarte curind 6.
Nu-l apar pa nea Nicu' dar gagiul a fost mic copil fata de piraniile de azi !
Vino-ne-n ajutor si da-ne matale un nume ca n-ai scris rau acolo...
Si vezi, nu te pune ultimul pa lista ....

Ion Caramache
2008-09-27 03:47:24

Re: Toti au visat sa traiasca precum Ceausescu.

La 2008-09-27 03:38:52, akimotte a scris:

> Te inseli Cataline !
> Ceausescu a trait mai modest decit '' baietii '' pe care-i numesti !
> Si speranta nu mai exista.... avem de-a face acum cu esaloanele
> 4..5..si foarte curind 6.
> Nu-l apar pa nea Nicu' dar gagiul a fost mic copil fata de piraniile
> de azi !
> Vino-ne-n ajutor si da-ne matale un nume ca n-ai scris rau acolo...
> Si vezi, nu te pune ultimul pa lista ....
>
>
Paul Goma
>

Ion Caramache
2008-09-27 04:01:10

Re: Solutia: Re-organizarea statului pentru a respecta doctrina democratiei reprezentative

La 2008-09-26 23:59:48, Constantin Timoc a scris:

> Solutia: Re-organizarea statului pentru a respecta doctrina
> democratiei reprezentative
>
> Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
> Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA,
> Canada, Australia, N. Zeelanda
>
> www.ConstantinTimoc.com
>
> Constitutia Romaniei este deficitara pentru ca nu contine o procedura
> de alegere a parlamentarilor, aceasta fiind stipulata prin lege iar
> legea poate fi modificata tocmai de cei ce sunt afectati de felul cum
> se fac alegerile.
>
> Cu toate ca legea votului uninominal este un pas important inspre
> respectarea doctrinei democratiei reprezentative in sistemul de
> guvernamat din Romania, o deficienta a aceastei legi este faptul ca
> nu toti parlamentarii vor fi alesi direct de catre popor pentru a
> reprezenta interesele acestuia in Parlament.
>
> Acest lucru se intampla din cauza ca, in conformitatea cu legile in
> vigoare, pentru a intra in parlament un partid trebuie sa treaca un
> prag electoral de 5%. Dezavantajul major al existentei pragului
> electoral in legile actuale este ca populatia unor colegii electorale
> nu va fi reprezentata de candidatii care au castigat in acele colegii
> ci de alte persoane care au ajuns parlamentari prin redistribuire. Cu
> toate ca introducerea pragului electoral in procedura de alegeri pare
> sa fie logica daca o privim din punctul de vedere a faptului ca
> acesata a fost introdus pentru a reduce numarul de pardide din
> Parlament si astfel, cred propunatorii acestui prag, ca se vor
> forma mai usor coalitii parlamentare Chiar daca acesta justificare a
> pragului electoral ar fi corecta, faptul ca exista posibiliatea ca
> populatia unui colegiu sa nu fie reprezentata de un candidat care a
> castigat in acel colegiu, incalca doctrina democratiei
> reprezentative.
>
> O solutie a acesti probleme, inspirata din sistemul american, este
> eliminarea pragului electoral (in constitutia americana nu sunt
> prevazute praguri electorale). In felu acesta, interesele
> populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezente in Parlament de
> candidatul ales in acel colegiu, nu de o alta persoana; astfel, s-ar
> respecta in mare masura doctrina democratiei reprezentative.
>
> O alta deficienta majora a procedurii de alegere a parlamentarilor
> este atat durata de numai 30 de zile a campaniei electorale cat si
> faptul ca data alegerilor nu este stabilta prin constitutie ci este
> lasata la dispozitia legislativului si a guvernului sa stabileasca
> acest lucru. Aceasta deficienta in legile noastre este cauza
> principala a mentinerii incumbentilor la putere pentru ca alegatorii
> nu au la dispozitie timpul necesar de a cunoaste suficient de bine
> candidatii.
>
> Daca am organiza lucrurile dupa sistemul american, atunci ar trebui
> sa nu limitam durata campaniei electorale si sa fixam data alegerilor
> printr-un amendament la constitutie. In felul acesta alegatorii vor
> avea timp sa-si cunoasca pe o perioada mult mai indelungata (1 sau 2
> ani) candidatii si sa-l aleaga pe ce mai bun si astfel vor aparea
> multi oameni noi in Parlament pentru ca o campanie electorala intr-un
> colegiu se va putea face extrem de eficient din <<usa-n usa>> fara a
> fi nevoie de afise, bannere, reclame-TV, etc. Este foarte bine
> cunoscut (in advertising, "the media is the message")
> faptul ca o propaganda electorala din usa-n usa, daca aceasta se
> poate face, este mai eficienta decat cea facut numai cu reclame.
>
> Inca o problema legata de alegerea parlamentarilor consta in numirea
> de catre conducerea fiecarui partid a candidatilor sai in loc ca
> acestia sa fie selectionati printr-un sistem competitiv de catre o
> parte din electorat.
>
> Inspirandune din procedura de selectie a candidatilor in sistemul
> american, o campanie electorala va avea loc in doua faze. In prima
> faza, intr-un colegiu electoral, din fiecare partid vor concura mai
> multe persoane pentru ca unul dintre acestia sa fie ales candidatul
> partidului (nominalizat) de catre membrii partidului din colegiu (la
> americani aceasta faza se numeste <<primary<<). Dezbaterile dintre
> concurenti vor fi publice, durata acestei faze este nelimitata si
> nominalizarea candidatului se face cu circa 3-4 luni inainte de data
> alegerilor. In a doua faza, numai persoana nominalizata va continua
> campania electorala. Astfel, din fiecare partid se va selectiona in
> vazul tuturor alegatorilor, fara interventia conducatorilor
> partidului, cel mai competitiv candidat intr-un colegiu. Experienta
> americana arata ca o asemena procedura respecta doctrina democratiei
> reprezentative prin faptul ca interesele populatiei din fiecare
> colegiu vor fi reprezentate in Parlament de oameni mult mai capabili
> decat cei numit de conducerea partidului.
>
> Referitor la impartirea tarii in colegii electorale, pentru a evita
> coruptia care apare cand <<cine-mparte, parte-s face<<, aceasta
> impartire poate fi facuta dupa modelul american unde legislativul
> fiecarui stat isi imparte statul sau in colegii electorale
> (districte). Deci, aplicand acest model la noi, consiliul judetean
> al fiecarui judet ar trebui sa imparta judetul sau in colegii
> electorale, nu parlamentul sau guvernul, cum a fost de data aceasta.
>
> In legatura cu numarul de tururi de scrutin, in sistemul american, se
> foloseste procedura de alegere intr-un singur tur de scrutin pentru
> ca aceasta este mult mai simpla decat cea in doua tururi si nu
> incalca doctrina democratiei reprezentative in care interesele
> majoritatii alegatorilor dintr-un colegiu sunt reprezentate de catre
> candidatul care castiga alegerilor. Trebuie precizat, ca numai in
> cazul in care sunt doi candidati, majoritatea voturilor inseamna mai
> mult de jumatate din numarul total de voturi iar cand sunt mai mult de
> doi, atunci majoritatea inseamna numarul cel mai mare de voturi.
>
> Ca parlamentar, in ianuarie 2009, voi sesiza Curtea Constitutionala si
> voi propune in Parlament legi si amendamente la Constitutie pentru a
> respecta doctrina democratiei reprezentative:
>
> (a) Eliminarea pragului electoral
> (b) Ridicarea restrictiei de durata a campanie electorale
> (c) Impartirea in colegii electorale sa fie facuta de fiecare judet
> (d) Alegeri cu un singur tur de scrutin
> (e) Amendament pentru a include procedura si data alegerilor in
> Constitutie
>
> * * *
> Pasadena, California; 23 septembrie 2008
>
Nene Timoc, las-o mai moale. Pe aici, in America, Partidul democrat plateste pastorilor afro-americani sa-si aduca enoriasii la urne cu aurobuze platite tot de Partidul democrata Sanchez cu voturile mexicanilor aflati ilegal aici si fara a avea drept de vot?
Sau despre campania acerba dusa de Partidul democrat care doreste ca fostii criminali condamnati carora, din aceasta cauza, li s-a retras dreptul de vot, sa si-l recapete? De ce mucles despe Partidul democrat, partidul cremenalilor cu drept de vot?
Si, ca tot scrii din America, Repubica socialista Californication, de ce nu sufli un cuvintel despre gerymandering? Sau, te pomenesti ca nu ai cunostiinta despre aceasta procedura democratica?

akimotte
2008-09-27 04:01:30

Re: Auzi deont ologule - mai bine dadeai un link ! - NEC ULTER CREPIDAM, SUTOR !

Bai geoana, ca daca-ti zic prostanac o sa zici ca te-alint !
Gogu n-a zis nimic ,iti spun eu, dar intreaba-l pe Calugar ,ca sa-ti mai ajustezi un pic vocabularul !


La 2008-09-26 22:24:24, Arogantu' a scris:

> Mos Tagirtza - articolul pe care l-ai postat avea autor !
> In rest - hai noroc si ce-a zis Gogu !
>
>

akimotte
2008-09-27 04:08:05

Re: Toti au visat sa traiasca precum Ceausescu.

??????????????...... nu pricep .







La 2008-09-27 03:47:24, Ion Caramache a scris:

> La 2008-09-27 03:38:52, akimotte a scris:
>
> > Te inseli Cataline !
> > Ceausescu a trait mai modest decit '' baietii '' pe care-i numesti !
> > Si speranta nu mai exista.... avem de-a face acum cu esaloanele
> > 4..5..si foarte curind 6.
> > Nu-l apar pa nea Nicu' dar gagiul a fost mic copil fata de piraniile
> > de azi !
> > Vino-ne-n ajutor si da-ne matale un nume ca n-ai scris rau acolo...
> > Si vezi, nu te pune ultimul pa lista ....
> >
> >
> Paul Goma
> >
>
>

george nemteanu
2008-09-27 04:27:16

Bravo , domnule Varzaru !

Ai dreptate intrutotul ! Cam asa ar trebui sa scrie toti ziaristii, poate ca odata si odata romanii vor intelege ca actualii politicieni, in proportie majora, trebuiesc eliminati de pe scena.Deja le cunoastem apucaturile si sistemele de relatii, ce garantii avem ca in urmatorii patru ani vor proceda altfel ? Este o naivitate sa irosim inca patru ani .

NormanFinkel5
2008-09-27 04:31:44

Pleaca ai vostri, vinE-ai vostri

http://www.ziua.net/pics/2006/04/21/1145555489.jpg

Si alegatorul? :-).......
http://www.goodsmell.org/pic-dump/lolomat/kn4.jpg

NormanFinkel5
2008-09-27 04:35:59

Errata sorry, poza a disparut

http://www.goodsmell.org/pic-dump/lolomat/kn4.jpg

george nemteanu
2008-09-27 04:37:52

Re: ceausesti

La 2008-09-26 22:27:52, Viorica Ianc a scris:

>
> Starpiti-i.
> De 19 ani astia sunt ....iliesti ! Pe cine sa aleaga ?
> Pe Becali ? Un reportaj pe aici spunea ca asta a facut vreo 4
> MILIARDE de euro.
> CUM ?
> Si daca vrea sa ajumga prezident , de ce ?
>
>
Viorica, de ce bagi diversiunea cu Becali ? Eu cred ca fiecare roman isi cunoaste bine "clientii" . Sa aleaga pe cel ce-l stie ca om integru, desi ma indoiesc ca o va face avand in vedere alegerile locale cand in multe circumscriptii au fost realesi primari "penali". Motivatia ? Cica au facut destul si pentru urbe. Curios punct de vedere !!!!

FB
2008-09-27 06:20:51

Re: Bravo , domnule Varzaru !

La 2008-09-27 04:27:16, george nemteanu a scris:

> Ai dreptate intrutotul ! Cam asa ar trebui sa scrie toti ziaristii,
> poate ca odata si odata romanii vor intelege ca actualii
> politicieni, in proportie majora, trebuiesc eliminati de pe
> scena.Deja le cunoastem apucaturile si sistemele de relatii, ce
> garantii avem ca in urmatorii patru ani vor proceda altfel ? Este
> o naivitate sa irosim inca patru ani .
>
Crezi ca americanii ,vorbesc de politicieni sunt mai buni ? Doar ca sistemul american functioneaza .Ca venii vorba acuma e cam dat peste cap.Oricum ,mai peste tot politicienii sunt vazuti ca niste hoti si banditi.

Viorica Ianc
2008-09-27 07:30:53

diversiune


Am vazut in acelasi timp reportajul cu Becali, nu am vrut sa fac diversiune.
Foarfeca sociala este foarte mare la noi ! Foarte, foarte bogati si foarte, foarte
saraci !
Unde este CLASA DE MIJLOC ? Cea veche a disparut in 1948 !
De 19 ani - de ce nu se face ceva pentru aceasta clasa de mijloc ?
Ceice castiga foarte mult platesc impozit dupa venit ? Sau numai cel sarac ?

stan patitu
2008-09-27 09:30:57

CARE ESTE ALTERNATIVA?

Care este alternativa pe care ne-o propui la "prezentul cenusiu" cu crestere economica de 10%? Stolojan? Basescu? Blaga? Astia sunt disidentii tai ? De ce? Este Blaga un soi de haiduc al vamilor care a aluat de la toti ca sa-si cumpere EL apartament de 800000 euro? Asta e alternativa? Strigoiul ceausist Stolo este alternativa??? Nu ajunge ce a facut pana acum in relatiile lui dubioase cu estul mafiot? Disidentul de la Anvers? Marinarii sunt cunoscuti a avea un nivel ridicat de inteligenta!!!! Ma intreb cum "vede" EL viitorul? Ca pe un V!

george nemteanu
2008-09-27 09:57:45

Re: Bravo , domnule Varzaru !

La 2008-09-27 06:20:51, FB a scris:


> >
> Crezi ca americanii ,vorbesc de politicieni sunt mai buni ? Doar ca
> sistemul american functioneaza .Ca venii vorba acuma e cam dat peste
> cap.Oricum ,mai peste tot politicienii sunt vazuti ca niste hoti si
> banditi.
>
Rezumandu-ma doar la Chicago si Illinois am vazut o serie de tartori ce au activat in cadrul primariei si care sunt purtati acum prin tribunale . Dar respectand proportiile la dimensiunea banilor publici de aici si din tara, probabil ca sumele in discutie sunt foarte mici. Si fostul guvernator al statului, un om foarte in varsta este plimbat de vreo trei ani prin justitie si probabil ca nu va scapa de puscarie. Chiar daca unii mai o "scalda" cu avocati foarte buni, cred ca in ceea ce priveste cariera lor politica sunt oameni terminati.

ionion
2008-09-27 10:14:53

In urmatoarele alegeri vor invinge d-l Prostopescu si cu d-l Nebunescu

unul va fi presedinte asa zis si altul Prim Ministru sau viceversa dar la romani este tot una sau nu ?

Atamild
2008-09-27 11:08:50

Este numai o parere, o parere numai de departe si in urma celor aflate si a celor citite..

A alege contrariul, numai pentru a nu alege persoana nu stiu daca este o alegere buna, a mai fost asta si rezultatul de acum este ca romanii nu sunt multumiti de conducere. A realege pe cei care conduc iar nu este o alegerere, deoarece toti striga ca cei care conduc azi sustin de fapt ce sustine partidul, nu populatia. Adica contrariul. Si atunci, ce-i de facut? Tacerea e de aur. Este adevarat. Dar, ciocul mic cand ai o nemultumire? Nu, nu este asa. Atunci trebuie spus, strigat la o adica. Neajunsul, printr-o cale dreapta trebuie discutat de oameni, trebuie gasita si aplicata o lege, iar in final trebuie remediata situatia. Tara nu s-a schimbat in rau, zic eu. Insa e plina de lipsuri. Omul simplu, omul, cetateanul, muncitor sau nu, la conducere sau nu, vede intai interesul personal, uitand prin asta, interesele tarii. Ca si cum altruismul a disparut cu totul.
Aici este o greseala. Iubeste-ti aproapele ca pe tine... si trebuie, zic eu, sa existe si grupari de stanga si de dreapta, indiferent de divergentele dintre aceastea. Numai asa se poate afla calea de mijloc. Fiecare om este altfel. Si la infatisare si la fire. Toti vor insa sa le mearga bine, vor si sa mearga bine Romaniei? Iubiti Romania? Va iubiti tara, daca da, sa ramaneti uniti si faceti totul pentru binele ei.
Cum spuneam, tara are nevoie de oameni cu o inima sincera, de cinste si de dreptate. Si de Dumnezeu, cel care sa priveasca la inima omului. Caci nimic nu se poate, fara Dumnezeu.
Matilda

Shadow
2008-09-27 11:29:35

Re: urmasi ai ceausismului. masura prin declaratii asta e ultima perla a videi

> Punetzi-l pe tarliceanu sa faca macar o afirmatzie,chiar si formala
> impotriva societatzii ce functziona in Romania pana la data de 22 dec
> 1989.

ca sa vezi nu a facut afirmatii despe Romania dinainte de 22 dec 1989. Contrar lui basecu care a facut si nu numai una. Asta nu schimba insa nimic din faptul ca a purtat cu mandrie "gradele" de secu pana la Anvers si a slujit "partidul".

> Rugatzi tarlicenii sa va vorbeasca despre Revolutzia Romana,si vetzi
> vedea unde sunt ceausistii.

Iar despre Revolutia romana sa fim seriosi tovarasul basecu si-a aparat cu arma in mana biroul de la navrom(declaratia sa proprie).

> Pe tarliceanu,daca pui un parpalac negru,juri ca e cioclu.Si daca
> si-ar impune sa spuna si el ceva,chiar si de fatzada impotriva
> ceausismului,s-ar trezi ca uita pt ca ceausismul l-a fabricat si fara
> el nu are nici macar respiratzie.

Mentalitatile ceausiste se regasesc din plin la sustinatorii acestuia. Cei cu dosare de "obrasie" sanatoasa si care au lucrat la secu. Normal cand acestia "declara populist" in plina ipocrizie ca ceausismul nu a fost bun uita sa-si puna ntica cenusa in cap pt "particica" lor de ceausism aplicat si recompensat. E si cazul presului basec. Normal de vina sunt aia care NU au fost securei ca el insasi, cei care au avut eventual rude colaboratoare dar ei insisi necolaboratori. Si pe aceeasi trasatura de "dosar de obarsie sanatoasa" folosit din plin de ceausismul comunist adevaratii "Cioclii ipocriti" se dau acum mari democrati si mai nou populari.

> Foloseste,este adevarat,strategia hotzului,strigand el primul,si mai
> tare.

Asta e strategia hotului folosita de basecu. Strigand primul "comunistii" aratandu-i pe ceilalti fara ca el insusi sa aibe probleme de "principiu" cu apartenenta sa "voluntara" si recompensata la comunism.

> Apropo,are si el o nevasta,un copil,asa cum are toata lumea.
> Cum functzioneaza democratzia,la el acasa?

Are si el o nevasta si doi copii. Unul a plecat de acasa intr-o noua casa oferita de "taticu" dupa ce a cumparat-o la pret de dumping. Si cum nu i-a ajuns nici prima casa obtinuta de la stat aproape gratos si cum inghetata nu producea nici ea prea mult banet si-a mai oferit o casa pt al doilea "odor". Tot la pret de dumping ca "prostul contribuabil" plateste. Cum functioneaza "democratia" in familie? Ca un socialism stiintific fiecarui copilas "dupa nevoi". Dar nu de la "patriarh" ci de la contribuabil ca asa e in "sistemele ultracentralizate".

Arogantu'
2008-09-27 11:35:29

Re: Auzi deont ologule - mai bine dadeai un link ! - NEC ULTER CREPIDAM, SUTOR !

"Bai" gilma - habar n-ai despre ce-i vorba !
Si scoate mina din buzunar cind vorbesti cu mine - de-aia faci confuzii !

La 2008-09-27 04:01:30, akimotte a scris:

> Bai geoana, ca daca-ti zic prostanac o sa zici ca te-alint !
> Gogu n-a zis nimic ,iti spun eu, dar intreaba-l pe Calugar ,ca sa-ti
> mai ajustezi un pic vocabularul !
>
>
> La 2008-09-26 22:24:24, Arogantu' a scris:
>
> > Mos Tagirtza - articolul pe care l-ai postat avea autor !
> > In rest - hai noroc si ce-a zis Gogu !
> >
> >
>
>

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Manipularea URSS (3119 afisari)
 Falimentul bancar al secolului in America (2756 afisari)
 Starpiti-i pe ceausesti (1852 afisari)
 Pur-sange arab de Romania (1508 afisari)
 Baronii mosesc judetele-stat (1431 afisari)
 Se intampla in Romania: O soferita a fost la un pas sa-i calce cu masina pe politistii care i-au cerut sa parcheze regulamentar  (2677 afisari)
 Forme de viata necunoscute, descoperite in catacombele din Roma (2522 afisari)
 A scos cutitul si a taiat doi tineri pentru ca i-au furat mobilul (1790 afisari)
 Cum sa-l gasesti si sa-l pastrezi pe barbatul perfect (1686 afisari)
 Ati da 3.500 de dolari ca sa pasiti in astfel de cizme?  (1502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01187 sec.