Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-09-16
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-09-15 21:51
Ce spune presa :insulte monitorizate fata de presedintele Romaniei

Ce spune presa :insulte monitorizate fata de presedintele Romaniei
Discursul politic la noi in tara este de tip mitocanesc,poate ca in unele carciumi din mahalale sa mai aiba loc unastfel de proces.
Fenomenul a luat atata amploare incat cei care practica scatologia nici nu mai au sensatia ca de fapt ei comit un atac la cultura,un atac la maniera politica Romaniei.
Palatul Cotroceni a realizat topul �njuraturilor din mass-media la adresa presedintelui Traian Basescu.
Sefului statului i se prezinta zilnic, pe langa traditionala revista a presei, si o analiza sui-generis, parte a unei monitorizari mai ample, care contine si citate largi cu referirile negative si chiar cu imprecatiile, �njuraturile la adresa sa, precum si cu cele neutre sau pozitive. Cotidianul a intrat �n posesia monitorizarilor cu �njuraturile din mass-media care-l vizeaza pe Traian Basescu, realizate la nivelul Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale.
�n topul editorialistilor ori al moderatorilor de televiziune care-l �njura vartos si constant pe seful statului, conduce detasat Trustul Intact al familiei lui Dan Voiculescu, oponent politic podiumului celor care, �n scrierile lor ori �n aparitiile televizate, au cele mai multe referiri negative la adresa lui Traian Basescu, Palatul Cotroceni �i plaseaza pe Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Roxana Iordache (care a publicat �n –Ziua-), Radu Tudor si pe Valentin Stan.
Topul este constituit pe baza cantitatii referirilor negative adunate de-a lungul monitorizarii. Imprecatiile lui Ion Cristoiu se �ntind pe sapte pagini, ale lui Victor Ciutacu si ale Roxanei Iordache, pe patru, ale lui Radu Tudor si ale lui Valentin Stan, pe trei pagini. Diferenta dintre cei de dupa Ion Cristoiu este data de numarul de semne tipografice. Astfel, spre exemplu, cu 11.441 de semne, Roxana Iordache �l devanseaza pe Victor Ciutacu, cel care aduna doar 10.117 semne tipografice.
Printre editorialistii ale caror imprecatii �l au drept tinta pe seful statului, Administratia Prezidentiala i-a inclus si pe politicienii Adrian Nastase, Zoe Petre ori Mugur Ciuvica. Adrian Nastase a fost inclus �n urma editorialelor din -Jurnalul National- Mugur Ciuvica dupa aparitiile la Antena 3, iar Zoe Petre �n urma tabletelor din –Ziua-.
Si Trustul de Presa Realitatea-Catavencu, prin Realitatea TV si Cotidianul, nu scapa de monitorizarea Palatului Cotroceni cu privire la -�njuraturile“ la adresa lui Traian Basescu, fiind inclusi: Mircea Dinescu, Robert Turcescu si Cornel Nistorescu.
�n afara acestora, sub lupa Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale se afla, de aproape un an, cu referirile lor negative la adresa presedintelui tarii, editorialisti ori publicistii: Oana Stancu, Mihnea Talau, Victor Ciutacu, Miruna Munteanu, Roxana Iordache, Dan Dumitrescu, Eliza Francu, Gabriela Vranceanu-Firea, Rene Parsan, Rares Bogdan, Octavian Hoandra, Lucian Avramescu, Alexandru Mihalcea, Andrei Badin, Marian Nazat, Cornel Ivanciuc, Petre Mihai Bacanu, Sorin Rosca Stanescu si Cristian Tudor Popescu.
Sinteza Administratiei Prezidentiale, aflata �n posesia Cotidianului, cuprinde referirile celor 29 de editorialisti ori publicisti, �ncepand din noiembrie 2007 pana pe 4 iunie a.c.
Practica realizarii unor evaluari ale referirilor �n mass-media nu este noua. Cel putin sub mandatul lui Traian Basescu, aceasta functioneaza �nca din decembrie 2004. La revista presei zilnice este atasata, conform unor surse din Administratia Prezidentiala, si o evaluare a referirilor la adresa sefului statului: neutre, pozitive si negative. Din fiecare categorie se extrag citatele corespunzatoare si astfel se realizeaza o sinteza a acestora.
Spicuim din sinteza Administratiei Prezidentiale careia �i apartin sublinierile.
Ion Cristoiu: -Traian Basescu s-a abtinut cu greu sa nu �ndruge verzi si uscate. Acum, gratie laxativului care a fost suspendarea, Traian Basescu si-a dat drumul. Si ce ne-a fost dat sa auzim din gura celui care vrea sa se �ntoarca la Cotroceni ca sef de stat, si nu sef de bordel, �ntrece orice �nchipuire. Pe solul sarac �n materie de cultura generala al domniei
sale.(...).- (-Jurnalul National-, -Despre cum oligarhia salveaza prostia-, 17.05.2007).
-Traian Basescu se comporta acum �n spatiul public ca un bolnav de SIDA la bordel. (...) Pana la venirea sa la Cotroceni, romanii considerau ca imposibile coborarea presedintelui la nivelul carciumii de mahala, provocarile sexuale ale ziaristelor, amestecul brutal �n Justitie (-Jurnalul National“ -Un chibit electoral al Partidului Democrat-, 24.10.2007).
-Traian Basescu a reusit astfel sa vare si mai adanc institutia Presedintiei �n fecalele societatii romanesti.“ (5.11.2007; -Jurnalul National“).
Victor Ciutacu: -Ma voi �ntoarce, asa cum Jucatorul se-ntoarce periodic la popor, la cvasimonologul gazduit �n studioul B1 TV, cu o smerenie absolut gretoasa, de Radu Moraru. (...) Mitocaniile si calomniile debitate, cu o nonsalanta �nspaimantatoare si cu justificarea ca seful statului nu are obligatia sa prezinte dovezi, la adresa tuturor celor care �ndraznesc sa aiba o alta parere decat a sa, demonstreaza ca Traian Basescu nu are absolut nici o limita.“ (-Jurnalul National“ -Caimacul gros al mitocaniei- 5.11.2007).
-�ntr-unul dintre colturile ringului numit Romania s-a �nfipt hotarat, pe picioarele din fata, autointitulatul Jucator, un soi de personaj popular straniu, cu aura falsa de martir si comportament de lotru la drumul mare. Omul are idei putine si fixe, plus o convingere patologica potrivit careia Dumnezeu l-a ales sa ne izbaveasca. (...) Din pacate, pe de o parte, setea de putere absoluta, respectiv, pe de alta parte, orgoliul nemasurat le-au luat mintile cu totul. Primul si-a scos la vedere, din rastelul amintirilor mistuitoare de port, dupa ce l-a lustruit �n prealabil cu slugarnicia gretoasa a autoproclamatei intelectualitati, arsenalul de tip securistic. Asa ca s-a apucat sa rame, cu o voluptate demna de ceausismul cel mai feroce al unui urs gunoier, prin trecutul �ngropat al falsului trofeu.- (-Jurnalul National-, -Portocalele din boxeri“, 14.01.2008)
Roxana Iordache: -As vrea sa-l vad pe presedintele Basescu, cu odraslele lui de bani gata, care cheltuie �ntr-o saptamana, cat venitul pe 10 ani al unui pensionar minim, cum se descurca o luna de zile cu o pensie medie. (…). Cu cat costa o sticla de whisky pe zi pentru Basescu, un biet pensionar poate supravietui o saptamana.“ (…) (-Ziua-, -Pensia minima, o sticla de whisky pentru Basescu“, 13.07.2007).(...) -Un intrigant de telenovela manelista, care minte public si �si bate joc de institutia procuraturii.“ (-Ziua-, -DNA sau maneaua ca politie politica“, 20.09.2007).
Adrian Nastase: -Are realizari microscopice �n toate domeniile �n care a actionat (...) marele zeu al aspiratorului este el �nsusi plin de praf.“ (-Jurnalul National-, -Atunci cand se alege praful de neghina“, 28.11.2007)
Mircea Dinescu: -Numai ca presedintele Traian Basescu, aidoma soferilor de ambulante care-si arunca pacientii la cate o intersectie, l-a abandonat fara mila pe lacramosul cetatean Basescu pe treptele aeroportului, ca sa dea din popou la paranghelia secolului si sa mai lipeasca de butelcuta �nca o eticheta VIP. �ntoarcerea la popor �n ritm de Cucu si Pupaza i-a lasat fara obiectul muncii pe adoratorii prezidentiali-. (Realitatea TV)

Petre S din USA (...@yahoo.com, IP: 24.5.184...)
2008-09-16 09:36
Re: Ce spune presa :insulte monitorizate fata de presedintele Romaniei

Basescu nu e un 'presedinte', ci o canalie ordinara, un mitocan si o creatura suburbana fara scupule si fara constiinta. Ca si tine, securist imputit.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2008-09-16 14:14
Re: da cine a incasat mai multe insulte : ilici sau asimetricu ?!

Ho Ciu Tzi din Chinatown (...@flash.ro, IP: 195.160.204...)
2008-09-16 16:13
Ce spune presa :insulte monitorizate fata de presedintele Romaniei / PANDREA comunist-pedelist,


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03143 sec.