Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-08-20
La Grandiflora (...@yahoo.com, IP: 86.126.98...)
2008-08-20 17:07
Sunt o simpla practicanta...

... si ma inchin lui Dumnezeu. Teoretizarea excesiva a dogmelor te face sa le privesti "au dessus" , detasat si usor ateu. Pentru mine exista un singur Dumnezeu. Sigur ca ma intereseaza lupta mascata intre ortodoxie si catolicism. Si sigur stiu, ca ortodoxia a suferit enorm prin disparitia bisericii ruse de pe scena lumii din 1918 incoace. Dar tot ce se intampla si s-a intamplat in numele crucii, incepand cu cruciadele, nu face decat sa-mi trezeasca sentimentul de auto-aparare. Ca trebuie sa-mi apar micul sau marele meu adevar, al acelui Dumnezeu unic, fara nuante, dogme si teoretizari. Multumesc celor care m-au inteles!

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.121.42...)
2008-08-20 17:40
Re: Sunt o simpla practicanta...

Arhimandritul Efrem, stretul manastirii Vatoped (Sf. Munte Athos):
" ...pentru aceasta sa ramaneti fideli dogmei ortodoxe. Sfintii Parinti erau fermi in dogma, nu pentru ca erau excentrici, nu pentru ca-i urau pe eretici, ci PENTRU CA URAU MODUL DE VIATA AL ERETICILOR. Nu voiau ca dogma sa fie atinsa.
Deoarece iubitii mei. DACA DOGMA ESTE ATINSA, NU MAI EXISTA SFINTENIE ! Nu exista <<Biserici>>, fratii mei. Exista UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA ! Nu exista asa cum spun diversi ecumenisti - faptul ca 50 % din adevar este la ortodocsi, 30 % la romano-catolici si 20 % la protestanti. Acrivia dogmatica a teologilor si a oamenilor in general izvoraste din acrivia duhovniceasca. Cand omul are acrivie in viata lui duhovniceasca, atunci are simtirea harului. Atunci intelege ce este harul, intelege ce este Ortodoxia si atunci ramane in dogma ortodoxa. Nu suntem impotriva dialogului, suntem pentru dialog, insa de pe premize corect ortodoxe."

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.121.42...)
2008-08-20 17:50
Re: Sunt o simpla practicanta...

Arhimandritul Efrem, stretul manastirii Vatoped (Sf. Munte Athos):
" ... Ei trebuie sa aiba grije sa nu ramana greco-catolici, caci uniatia este o plaga pentru tara aceasta, este o plaga. Trebuie sa traiasca corect, sa traiasca in Biserica Ortodoxa. Iar daca traieste cineva ca ortodocsii, dar este in afara Bisericii, totul este zadarnic.
Vin la Sf. Munte diversi calugari romano-catolici care au inceput sa se trezeasca: se ocupa cu teologia Sf. Grigore Palama, cu rugaciunea inimii. Vin cu buna intentie si ne abordeaza in Sfantul Munte, iar noi ii primim cu dragoste si le spunem cele despre care ne intreaba. Si cu toate ca se roaga fiecare trei ore la chilie - au deci viata isihasta - cand vin si vorbesc cu noi, ca un fel de spovedanie, vedem ca afla totusi EXTREM de putine roade duhovnicesti si asta deoarece nu sunt IN Biserica Ortodoxa. Nu poatecineva sa traiasca CA ORTODOCSII, dar sa nu fie MEMBRU al Bisericii Ortodoxe, CACI SEAMANA VANT".

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.121.42...)
2008-08-20 18:11
Re: Sunt o simpla practicanta...

La 2008-08-20 17:07:40, La Grandiflora a scris:

Arhimandritul Efrem, stretul manastirii Vatoped (Sf. Munte Athos):
Sfantul Vasile cel Mare, asa cum am spus si la biserica, era filolog, matematician, astronom, medic. Numai diploma de teolog n-a avut ! Pentru ca diploma de teologie nu se da la scoala. Diploma de teologie se da numai de la Duhul Sfant ! De aceea legatura voastra, iubitii mei, cu oameni duhovnicesti si indeosebi cu monahi este importanta.
....
Nu-i uram pe europeni, fratii mei. Nu uram pe nimeni. Modul lor de viata este insa gresit.
A venit la noi printul Charles si a stat trei zile. A cerut sa aiba o discutie duhovniceasca personala cu noi. Si ne-a spus: "Noi ne vindem bisericile si ajung discoteci". Si i-am raspuns: "Asata e nimic fata de cele ce se vor mai intampla. Pentru ca nu aveti NIMIC de oferit tinerilor din lume, caci voi ca anglicani, ati nivelat totul".
Teologia fratii mei nu este "savoir vivre", nu este moralitate. Este Traditioe a harului ! Daca noi nu invatam cum sa ne rugam, cum sa aflam harul, nu-i putem convingepe altii sa gaseasca harul Duhului Sfant. De aceea noi, care traim la Sfantul Munte cu oameni duhovnicesti, care dupa judecata lumeasca sunt analfabeti, vedem insa ca, deoarece au avut evlavie si frica de Dumnezeu si au facut ascultare la oameni sfinti, li s-a dat harisma teologiei. De aceea daca doriti sa deveniti cu adevarat teologi, trebuie sa stiti ca adevarat teolog este omul cu har, adevaratul predicator este cel care are inlauntrul sau harul Duhului Sfant, har care iese din inima lui odata cu cuvintele si daruieste celor ce il asculta, disponibilitatea, deschiderea de a primi ceea ce el le spune/ Daca veti face aceasta, Biserica se va slavi.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00696 sec.