Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-08-20

Comentarii: 307, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Liviu2002j
2008-08-19 21:38:49

Ptr Solitude, de ieri

La 2008-08-19 17:19:58, Solitude a scris:

> And btw: tin legatura cu fostul departament,
> organizez tot felul de chestii cu ei, aduc studentii la mine in
> training si doctorat, aduc sponsori in tara samd! Asa ca, daca nu va
> suparati, am facut si fac in continuare destule. Chiar ma intreba
> cineva zilele trecute: de ce te zbati atata? Ce iti iese tie la faza
> asta? (ati ghicit, era un coleg din Romania)... Dumneavoastra ce
> credeti, domnu Liviu? De ce ma zbat atata?

Domnule, nu imi sta in caracter sa intreb "ce iti iese la <<faza>> asta" (dar daca d-tra tineti legatura cu astfel de colegi atunci nu mi se pare bine deloc ...) si nici de ce va zbateti (ca oameni pasionati si cu putere de munca mai exista !), ci o sa va intreb direct si simplu cum se desfasoara efectiv aceasta "colaborare" ?! Am scris ceva mai interesant intr-un raspuns anterior dar "sistemu' " de operare (culmea, pentru care am licenta !!!) nu m-a ajutat si computeru' mi s-a blocat iremediabil ... In fine, va amintesc ca nu mi-ati raspuns la niciuna din intebarile pe care vi le-am pus (dar si chestiunile legate de mancatorie si aranjamente sau cele de spirit civic !) dar in conformitate cu principiul "cea mai bun aparare este atacul" ati formulat d-tra alte intrebari ... Eu ca de obicei raspund la intrebari si nu le ocolesc asa cum cere corectitudinea politica ! Asadar, nu, nu am lucrat in nicio universitate din SUA dar nu vorbesc totusi nici "din filme" deoarece am tinut si tin in continuare legatura cu multi de pe acolo atat americani get-beget cat si romani. Si, asa cum am mai scris, am membru din familie care traieste acolo si nu este absolut deloc multumit atat de sistemul de educatie (desi asa cum am mai scris profesorii platiti cum se cuvine isi fac datoria iar sistemul incearca in diverse feluri cointeresarea elevilor) cat si de spiritul lor civic.

Daca insa este sa scriu de experientele mele directe si personale am un exemplu clar despre cum un roman din State, asa ca d-tra, a "selectionat" un tanar ca sa mearga acolo la nu stiu ce program de master sau nu mai stiu ce. Treaba a decurs asa cum probabil ca trebuia sa decurga: cel din state care a absolvit aici a pastrat legatura cu fosti colegi sau prieteni si unul dintre ei i-a spus ia-l pe cutarica ca este baiat bun, de perspectiva, dintr-ai nostrii !!! Adica exact cum se facea in comunism numai ca dosarul necesita alt tip de "piese" la dosar !!! Si ca el au facut si fac inca foarte multi de pe acolo sau de prin Europa care tin legatura cu cei de la noi care "si-au facut relatii" ... Am incercat sa ating si acest subiect in mesajele mele in care am subliniat responsabilitatea deosebita a celor din occident care fac astfel de lucruri deoarece astia de pe la noi vazand ca si acolo merg astfel de treburi (in "cooperare" !!!) atunci au prins din ce in ce mai mult curaj si aripi asa ca au ajuns sa copieze carti, sau sa "scrie" in colaborare diverse carti care au mai fost scrise ... In fine, am scris mult mai multe intr-un mesaj anterior dar pana l-am terminat m-au "de-logat" asa ca nu mai vreau sa am si acum surprize ! (Din nefericire am avut ca au inchis astia forumu' ... Ghinion de nesansa !!!)

Daca imi veti raspunde la obiect va multumesc anticipat dar va rog sa nu-mi jigniti inteligenta cu tot felul de bazaconii idealiste ...

Solitude
2008-08-19 22:01:27

Re: Ptr Solitude, de ieri

Colaborare: de la platit reviste stiintifice, trecand prin dezvoltat subiecte de cercetare, granturi, pana la organizat tot felul de training-uri in tara.
Selectia studenti: 1. gradul de implicare in subiectele dezvoltate in tara; 2) interviu (short talk urmat de intrebari, apoi discutie face to face cu mine dar si cu ceilalti faculty din department); 3) GRE (general and subject); 4) TOEFEL.
Asta e tot!

Europeanul
2008-08-19 22:13:26

La bal sau la spital?

Parerea mea este ca Alianta ar trebui sa recunoasca drepturile osetenilor, abhazilor, cecenilor, azerilor (din Iran) tibetenilor samd...asa cum au facut si in fosta Yugo) Abhazii si osetenii se autoadministreaza singuri (de mult) iar Alianta nu ar trebui sa se implice de partea Georgienilor. In final, fiecare minoritate (dar care formeaza o majoritate pe un anumit teritoriu) ar trebui sa aibe dreptul la auto -determinare -administrare, ma rog. "Standardele duble" sint contraproductive !

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aRCR7u2eMans&refer=home.

Evreu-rus
2008-08-19 22:13:54

SUA au trimis un mesaj puternic lumii intregi: "Noi suntem o adunatura de ratati ipocriti

ce nu vor sa-si recunoasca infrangerea".
Washington insista ca remediul ptr "umilinta militara" Rusiei in Georgia este sa incorporeze aceasta tara in structurile NATO. Nemernicii spre ca asa Moscova nu o va mai ataca pe viitor, din cauxa art. 5 care stipuleaza ca toate statele sa intervina in favoarea unuia care este supus unei agresiuni. Bush, face presiuni asupra Europei sa sptjine Georgia si Ucraina sa obtina MAP-ul primul pas pe care trebuie sa-l faca ptr a se vedea in NATO. Dar tatalaul de Bush nu-si aminteste de esecul pe care l-a obtinut in urma summit-ului din aprilie, atunci cand Germania si Franta s-au opus planurilor Washington-ului de a vedea cele 2 state intrate in NATO. Esecul de atunci l-a facut pe McCain (un dobitoc si mai mare) sa afirme ca ar fi influentat Rusia in atacul asupra Georgiei, si a recomndat europenilor sa-si "revizuiasca" decizia.
Dar europenii nu mai sunt atat de fraieri. Ei deja stiu de sprijinul militar acordat de catre SUA Georgiei ptr ca pres. Saakashvili sa atace Osetia de S, provocand in felul acesta conflictul din Caucaz.
Multe dintre statele europene membre NATO nu sunt caatusi de putin entuziasmate sa se puna "rau" cu Rusia, trupele lor din Afghanistan sunt deja sleite de puteri, deschiderea unui alt front ar fi deja prea mult, alternativa la resursele energetice rusesti a murit din fasa, si toti au nevoie de rusi ptr dosarul nuclear iranian.
Prin urmare, sansele Georgiei de a deveni membra NATO au inghetat, si nu se prevede dezghetarea lor intr-un viitor apropiat. Rusia a punctat de 2 ori impotriva americanilor: 1) a ddemonstrat incapacitatea acestora de a-si apara aliatii ca si ineficienta trupelor antrenate de ei; 2) a trezit bruc Georgia din frumosul ei vis legat de aderarea la NATO si a fortat-o sa accepte realitatea concreta: SUA sunt prea departe si slabite, Rusia prea aproape si tot mai puternica.
Prin urmare, orice ar spune SUA acum se poate pune pe seama incapacitatii acesteia de a-si recunoaste infrangerea.

the
2008-08-19 22:18:12

Sansele Georgiei

si ce mama dracului vreti sa faceti cu Georgia n NATO ?
la ce va foloseste ?
Ce se ntmpla daca intra Tibetul n Uniunea Eropeana ?

Christiaan
2008-08-19 22:18:27

Re: SUA au trimis un mesaj puternic lumii intregi: "Noi suntem o adunatura de ratati ipocriti

Mai ai un pic, mai ai un pas,
Pana la marele IMPAS!
Si atunci sa te vad pe unde scotzi camasa?
Ce le mai raportezi sefilor tai fesebisti?
Dosvidania!

La 2008-08-19 22:13:54, Evreu-rus a scris:

> ce nu vor sa-si recunoasca infrangerea".
> Washington insista ca remediul ptr "umilinta militara" Rusiei in
> Georgia este sa incorporeze aceasta tara in structurile NATO.
> Nemernicii spre ca asa Moscova nu o va mai ataca pe viitor, din cauxa
> art. 5 care stipuleaza ca toate statele sa intervina in favoarea unuia
> care este supus unei agresiuni. Bush, face presiuni asupra Europei sa
> sptjine Georgia si Ucraina sa obtina MAP-ul primul pas pe care trebuie
> sa-l faca ptr a se vedea in NATO. Dar tatalaul de Bush nu-si aminteste
> de esecul pe care l-a obtinut in urma summit-ului din aprilie, atunci
> cand Germania si Franta s-au opus planurilor Washington-ului de a
> vedea cele 2 state intrate in NATO. Esecul de atunci l-a facut pe
> McCain (un dobitoc si mai mare) sa afirme ca ar fi influentat Rusia in
> atacul asupra Georgiei, si a recomndat europenilor sa-si "revizuiasca"
> decizia.
> Dar europenii nu mai sunt atat de fraieri. Ei deja stiu de sprijinul
> militar acordat de catre SUA Georgiei ptr ca pres. Saakashvili sa
> atace Osetia de S, provocand in felul acesta conflictul din Caucaz.
> Multe dintre statele europene membre NATO nu sunt caatusi de putin
> entuziasmate sa se puna "rau" cu Rusia, trupele lor din Afghanistan
> sunt deja sleite de puteri, deschiderea unui alt front ar fi deja prea
> mult, alternativa la resursele energetice rusesti a murit din fasa, si
> toti au nevoie de rusi ptr dosarul nuclear iranian.
> Prin urmare, sansele Georgiei de a deveni membra NATO au inghetat, si
> nu se prevede dezghetarea lor intr-un viitor apropiat. Rusia a
> punctat de 2 ori impotriva americanilor: 1) a ddemonstrat
> incapacitatea acestora de a-si apara aliatii ca si ineficienta
> trupelor antrenate de ei; 2) a trezit bruc Georgia din frumosul ei
> vis legat de aderarea la NATO si a fortat-o sa accepte realitatea
> concreta: SUA sunt prea departe si slabite, Rusia prea aproape si tot
> mai puternica.
> Prin urmare, orice ar spune SUA acum se poate pune pe seama
> incapacitatii acesteia de a-si recunoaste infrangerea.
>

Klaus Steinberg
2008-08-19 22:35:00

Rusia are ghinion ......

fiindca Dumnezeu a pus gazele si petrolul in pamantul lor. Normal trebuia sa-l puna acolo era " corect " nu la mujicii astia care mai au si tupeul sa nu-l dea celor ce stiu sa-l foloseasca spre binele alesilor lumii. Ghinionul Rusiei mai este si Vladimir Validimirovici Putin care nu iubeste Usrael mai tare decat iubeste Rusia. Alta era situatia daca era Eltin presedinte , Kordokvsky , Berezovsky si altii ca ei ar fi dus-o ca-n rai . N-a fost sa fie . Asa ca s-a hotarat sa elibereze Rusia de rusi , sa aduca democratia ca-n Irak si Afaganistan si ca in alte multe tari .....
Rusia nu are decat alternativa razboiului daca se continua la fel. Trebuii sa fi mai nebun ca Saakashvili sa admiti ca asta a facut de unul singur ce a facut. Totul a fost planificat de catre Usrael si realizat cu sprijinul lor. Putin a gresit insa enorm cand l-a ascultat pe Sarkojew , in mod normal trebuia sa ocupe Georgia fiindca ea declarase razboi , asa era normal dupa legile razboiului.
Nu am vazut un vestic plangand de mila celor cu adevarat ucisi , am vazut insa cum trucajele Georgiei s-au prezentat peste tot , presa bucurandu-se ca " georgia a castigat razboiul mediatic ". Despre mortii reali , despre distrugerea unui oras , .... nici un cuvant.

Liviu2002j
2008-08-19 22:35:13

Ptr Solitude, astazi

D-le s-ar putea spune ca aveti o activitate intensa aici in tara iar implicarea d-tra este foarte importanta ... Deci intrebarile mele cu privire la implicarea d-tra sunt cu atat mai realiste si de actualitate !!! Asadar ce spuneti ca ati facut in vederea imbunatatirii sistemului de la noi ?! Iar atunci cand ati vazut - si sa nu-mi spuneti ca nu ati vazut ca iarasi ma jigniti !!! - aranjamentele care se fac sau cartile care se "scriu" cum ati reactionat ?! Ati anuntat ceva superiori sau autoritati ? Sau activitatea d-tra ar fi putut avea de suferit si ati facut mici compromisuri ?! Ori cei implicati sunt oameni de care va simtti intr-un fel sau altul legati ?! Cati dintre ei au mai venit pe acolo pe la d-tra in mici "schimburi de experienta" pe langa aia de care scrieti ca ii selectionati atat de dur ?!!!

silviana
2008-08-19 22:38:17

rusia nu suporta adevarul,ca duci la escaladarea conflictului,adevar vs.minciuna!!!

extrem!! de periculos si extrem!! de dur,insuportabil de fapt si s'ar putea sa nu mai respecte nici un angajament,nici sa mimeze ca pina acum,reinoindu'si fortele obosite cu altele odihnite,obositii,la odihna binemeritata de eroi nedecorati inca,proaspetii invadatori,viitori si ei eroi,asa ca mai rar cu adevarul,nu escladati razboiul insuportabil ca i se urca singele la doctrina si doctrina la capul marelui stat major si vaccinat contra pacii de durata a valorii independentei,integritatii si alte artificii cu care nimeni nu'i ia ochii rusiei,o inseala,o minte,o vrajeste sa'i fure doctrina,adevarul ei de neo/comunista convinsa ca cine nu'i ca ea si evolueaza lasind'o in urma,e dusmanul ne'mpacat care'i vrea raul,s'o invadeze,s'o omore,s'o dezindoctrineze la cap,s'o decapiteze,nu e si ea om,cit sa mai suporte cum sa arate ea pe urma ca un monstru,mare si fara cap,ca vor dusmanii???!!!

cornel.
2008-08-19 22:43:45

.

Mutare de sacrificiu a SUA, prin razboiul din Georgia, pentru o pozitie mai buna pe 'tabla' prin revigorarea spiritului UE si prin reducerea numarului de indecisi fata de NATO?
Acest conflict o sa transforme ursul rus intr-un animal mai obisnuit. Rusi se vor vedea mai putin ca o forta ce se opune SUA si mai mult ca parte a unei comunitati pe care trebuie sa o respecte. Inca un pas spre aderare...

Greywolf
2008-08-19 22:49:22

NATO schimba foaia

NATO schimba foaia si pe rusi ii doare in.....cursul saptamanii!
Americanii au deschis cutia Pandorei in problema Kosovo si din pacate Putin avea dreptate ca problemele vor aparea si pentru alte tari inclusiv Romania. Liderii Europeni sunt prea tampiti si se joaca ca si copii cu calutii de lemn. Acesti lideri sunt iresponsabili pentru ca pentru interesele americane ar putea angrena Europa intr-un conflict din care sa profite ca de obicei America. Chiar acesti oameni nu inteleg ca UE este un puternic contrabalans economic pentru America si ar putea deveni o structura militara capabila sa se apere singura. Un parteneriat Rusia UE sau aderarea sa ar face dolarul sa se prabuseasca si ar trimite SUA in corzi. Europa Occidentala nu are petrol dar are tehnologie in timp ce Rusia sta mai slab la capitolul tehnologie dar mai are petrol pentru aproximativ 50 ani. Mutarea de sah a americanilor si israelienilor din Georgia este indreptata impotriva UE. Divide et impera a ramas valabil.

gili
2008-08-19 22:52:08

E , cum , necum ... rusii au pus-o de o mamaliga ...

Care vas zica NATO s-a trezit , UE se scutura si dinsa dupa ce si-a dat cu apa pe ochi si unitati luptatoare ale flotei din Mediterana marsaluiesc spre Bosfor pentru a intra in Marea Neagra si a lua pozitie in fata porturilor georgiene .
Si iote asa rusnacilor o sa trebuiasca sa cheltuiti bruma de parale scoase din petrol al dracului de iute spre a va pune armia cit de cit la cerintele zilei , n'asa ?
Bun , asta o sa duca la saracie lucie , nu spun ca nu era destula , dar cu cit mai multa cu atit mai bine ..., evident pentru noi romanii .
Mamaliga baieti ie minunata daca intingi cu dinsa in untura de la prajeala ... cu grija numa sa ajunga la toti .
Recomandarea mea ie sa puneti un geam ceva pe tigaie ca untura dragilor s-a cam ispravit , n-o sa ramiie nici mirosul .

Pacuraras
2008-08-19 22:54:36

Re: Ptr Solitude, astazi

La 2008-08-19 22:35:13, Liviu2002j a scris:

> D-le s-ar putea spune ca aveti o activitate intensa aici in tara iar
> implicarea d-tra este foarte importanta ... Deci intrebarile mele cu
> privire la implicarea d-tra sunt cu atat mai realiste si de
> actualitate !!! Asadar ce spuneti ca ati facut in vederea
> imbunatatirii sistemului de la noi ?! Iar atunci cand ati vazut - si
> sa nu-mi spuneti ca nu ati vazut ca iarasi ma jigniti !!! -
> aranjamentele care se fac sau cartile care se "scriu" cum ati
> reactionat ?! Ati anuntat ceva superiori sau autoritati ? Sau
> activitatea d-tra ar fi putut avea de suferit si ati facut mici
> compromisuri ?! Ori cei implicati sunt oameni de care va simtti
> intr-un fel sau altul legati ?! Cati dintre ei au mai venit pe acolo
> pe la d-tra in mici "schimburi de experienta" pe langa aia de care
> scrieti ca ii selectionati atat de dur ?!!!
>

Ton tendentios, insinuant, procese de intentie, prezumptii de vinovatie.
Mai ramane sa-i pui mana-n gat si sa-i spui printre dinti "Recunoaste tot, bai Solitude".
Nu vad de ce Solitude ar raspunde la un asemenea acces de paranoia.

gili
2008-08-19 22:57:20

Alo domnu ... Alo ! Moment va rog ...

Parteneriat cu Rusia zici ?!
Pai astia cum au pus mina pe un partener ... cum l-au lasat far e nadragi pe dinsul .
Banui ca precis cunoasteti si ne puteti exemplifica macar un caz acolo sa fie , de parteneriat in care au intrat careva cu rusii si au si mai iesit intregi dupa aia , n'asa ?
E , daca asa , rog iesiti cu izemplul sa vedem si noi ...

Solitude
2008-08-19 23:01:48

@ Liviu

Dialogul cu dumneata inceteaza aici.

Budapestanul
2008-08-19 23:08:13

Pentru Livache de ieri

Ma disperi zau monscher. Daca V in limba rusa se pronunta B si respectiv e alfabetul penguin la chinez de aia tot exista ......la fel si parsi sau farsi unde lasa sa se inteleaga ca e ori una ori alta dar defineste acelasi lucru.............. Te inervezi ca un bebelash la care i se ia obiectul muncii si ma faci spalat pe creier :) bine domle' fie :) is spalat pe creier dar daca ( te citez) "Nu fac acum investigatii ca am lucruri mai importante de facut dar probabil daca intrebi un iranian adevarat iti va explica cum sta treaba cu limba lor. SI la fel de probabil este ca Parsi ii zic aia de sunt spalati pe creier dar asa cum iti scriam este alegerea ta si modul tau de a-ti trai viata ... Succes !!!" tin sa te anunt ca am avut contact cu iranian sadea la Universitate la doctoranzi deci poate cu o probabilitate mai mare decat 98 % stiu despre ce vorbesc:)...........mai mult de atat cunoscand ca si matale esti roman "verde" am tinut sa iti dau si documentatia pe net sa nu spui ca ie fro gaselnitza de a mea. Consider pueril si ma asteptam la mai mult de la o babaciune aflata la varsta matale respectabila sa faci niste afirmati bazate pe " probabilitati".......daca o tinem in probabilitati atunci mai bine sa jucam bambilicisau sa ne dam parerea daca GAz metan Medias va bate Steau in meciul direct din Ghencea ca e mai spornic...............dar de aia tot parsi ori farsi povestesc iranienii la gura colibei:)))

Budapestanul
2008-08-19 23:14:39

Domnu Cicklo pedist

Probleme p-acasa:? ca vaz ca nu numai pe mine ma besthelesti pe nedrept dar si pe Solitude il iei la cosuri de 3 puncte. Zi neica, sa stim, ca ai o perioada mai agitata in viata sa avem rabdare cu tine Sanatacsea e okey:? daca da, cauta echilibru, si sa ne reauzim cu bine. Semnat: Bozgoru cu patrie.

Eufrosin
2008-08-19 23:15:29

Re: Ptr Solitude, de ieri

Al naibii kapitalist s-a facut nea' singuratate asta, dupa nici 10 anisori in Amerika.
Succint, concis, fara minte, fara suflet..
Vorba aia: mai rau jidovitul decat jidanul!


La 2008-08-19 22:01:27, Solitude a scris:

> Colaborare: de la platit reviste stiintifice, trecand prin dezvoltat
> subiecte de cercetare, granturi, pana la organizat tot felul de
> training-uri in tara.
> Selectia studenti: 1. gradul de implicare in subiectele dezvoltate in
> tara; 2) interviu (short talk urmat de intrebari, apoi discutie face
> to face cu mine dar si cu ceilalti faculty din department); 3) GRE
> (general and subject); 4) TOEFEL.
> Asta e tot!
>
>

Zenn
2008-08-19 23:17:32

Re: Ptr Solitude, de ieri

:))))))))) Sant convins ca are si accent...american.La 2008-08-19 23:15:29, Eufrosin a scris:

> Al naibii kapitalist s-a facut nea' singuratate asta, dupa nici 10
> anisori in Amerika.
> Succint, concis, fara minte, fara suflet..
> Vorba aia: mai rau jidovitul decat jidanul!
>
>
> La 2008-08-19 22:01:27, Solitude a scris:
>
> > Colaborare: de la platit reviste stiintifice, trecand prin dezvoltat
> > subiecte de cercetare, granturi, pana la organizat tot felul de
> > training-uri in tara.
> > Selectia studenti: 1. gradul de implicare in subiectele dezvoltate in
> > tara; 2) interviu (short talk urmat de intrebari, apoi discutie face
> > to face cu mine dar si cu ceilalti faculty din department); 3) GRE
> > (general and subject); 4) TOEFEL.
> > Asta e tot!
> >
> >
>
>

Eufrosin
2008-08-19 23:18:08

Crestine, mama

Las-o naibii mai Crestine, nu mere' poezia ta nici cat analiza politica!

La 2008-08-19 22:18:27, Christiaan a scris:

> Mai ai un pic, mai ai un pas,
> Pana la marele IMPAS!
>

Zenn
2008-08-19 23:18:53

Bush Plots His Revenge!


By Karl Schwarz
8-16-8


http://www.rense.com/general83/plots.htm

Solitude
2008-08-19 23:20:25

Re: Ptr Solitude, de ieri

@Zenn

Deh! Fiecare cu convingerile lui!

@ Eufrosin
Sigur nu-i Eufrosina? Sigur nu-i menopauza baiul?!...

Zenn
2008-08-19 23:21:49

Re: Crestine, mama

A ramas fara sapun si a-nchis la Supermarket in coltz! Omu' tre' sa spele cateodat' , nu!?La 2008-08-19 23:18:08, Eufrosin a scris:

> Las-o naibii mai Crestine, nu mere' poezia ta nici cat analiza
> politica!
>

Zenn
2008-08-19 23:26:13

Re: Alo domnu ... Alo ! Moment va rog ...

Faci confuzie, domnu'. Omu' vorbea de Rusia, nu de Israel.La 2008-08-19 22:57:20, gili a scris:

>> Pai astia cum au pus mina pe un partener ... cum l-au lasat far e
> nadragi pe dinsul .

Zenn
2008-08-19 23:28:22

Wishful thinking...Tu, de fapt, descrii perfect situatia USA/NATO si o atribui Rusiei...

La 2008-08-19 22:52:08, gili a scris:

> Care vas zica NATO s-a trezit , UE se scutura si dinsa dupa ce
> si-a dat cu apa pe ochi si unitati luptatoare ale flotei din
> Mediterana marsaluiesc spre Bosfor pentru a intra in Marea Neagra si
> a lua pozitie in fata porturilor georgiene .
> Si iote asa rusnacilor o sa trebuiasca sa cheltuiti bruma de
> parale scoase din petrol al dracului de iute spre a va pune armia cit
> de cit la cerintele zilei , n'asa ?
> Bun , asta o sa duca la saracie lucie , nu spun ca nu era
> destula , dar cu cit mai multa cu atit mai bine ..., evident pentru
> noi romanii .
> Mamaliga baieti ie minunata daca intingi cu dinsa in untura de
> la prajeala ... cu grija numa sa ajunga la toti .
> Recomandarea mea ie sa puneti un geam ceva pe tigaie ca untura
> dragilor s-a cam ispravit , n-o sa ramiie nici mirosul .
>

DanBruma
2008-08-19 23:28:59

Pentru Rusia nu e cale de intoarcere

se destrama incet dar sigur.

sharly
2008-08-19 23:32:35

Re: Pentru Rusia nu e cale de intoarcere

La 2008-08-19 23:28:59, DanBruma a scris:

> se destrama incet dar sigur.
>

incet daaa,dar sigur inca nu se stie....

JohnGreen1
2008-08-19 23:34:06

Re: La bal sau la spital?

La 2008-08-19 22:13:26, Europeanul a scris:

> Parerea mea este ca Alianta ar trebui sa recunoasca drepturile
> osetenilor, abhazilor, cecenilor, azerilor (din Iran) tibetenilor
> samd...asa cum au facut si in fosta Yugo) Abhazii si osetenii se
> autoadministreaza singuri (de mult) iar Alianta nu ar trebui sa se
> implice de partea Georgienilor. In final, fiecare minoritate (dar care
> formeaza o majoritate pe un anumit teritoriu) ar trebui sa aibe
> dreptul la auto -determinare -administrare, ma rog. "Standardele
> duble" sint contraproductive !
>
> http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aRCR7u2eMans&refer=home
>
>
>
> .
>
>
>

Valabil si pentru secuii din Transilvania? Vezi ca-ti ridici lume'n cap!

JohnGreen1
2008-08-19 23:36:02

Re: Sansele Georgiei

La 2008-08-19 22:18:12, the a scris:

> si ce mama dracului vreti sa faceti cu Georgia n NATO ?
> la ce va foloseste ?
> Ce se ntmpla daca intra Tibetul n Uniunea Eropeana ?
>

Simplu: poti apara "legal" conductele de petrol...! Ba mai mult, poti construi mai multe fara sa ai aprobarea lui Ivan Turbinca!

Evreu-rus
2008-08-19 23:37:40

Cateva puncte esentiale de semnalat

Dl Putin a profitat de oportunitea oferita de Saakashvili ptr a demonstra ca actiunile concrete ale Washington-ului sunt reduse numai la amenintari verbale, si la ajutor dat "pe la spate", SUA neavand curajul sa se aventureze intr-un conflict militar deschis cu rusii. Bush incearca acum sa o dreaga (precum omul care se arata grozav dupa razboi) straduindu-se fara folos sa convinga ca Rusia trebuie sa fie eliminata din G-8 iar jocurile olimpice din 2014 de la Soci, boicotate.
Ceea ce pare o decizie comuna a tarilor europene de a primi Georgia in NATO, este mai mult o colectie de declaratii simbolice, facute spre linistea statului caucazian, destul de sifonat in urma conflictului. Georgia nu va primi MAP-ul in decembrie anul acesta si nici in ani care vor urma.
Chiar daca multe tari vestice acuza Rusia ca ar folosi tactici din timpul razboiului rece, adevarul este ca de fapt comportamentul NATO pare a reinvia razboiul rece . Tratatul de la Varsovia nu mai exista, URSS s-au dizolvat , dar SUA continua sa-si extinda propia alianta militara-NATO pana in sfera de influenta a Rusiei. De ce SUA niciodata nu pot sa-si respecte cuvantul dat? De ce se manifesta atat de agresiv, desi teoretic nu ar mai trebui sa aiba vreun dusman?
Generalul Norton Schwartz, a afirmat ca SUA trebuie sa avertizeze Rusia asupra deciziei acesteia de a-si readuce rachetele nucleare in Cuba. El a observat ca "Rusia deja a depasit linia rosie ptr SUA" Dar SUA nu au depasit linia rosie ptr Rusia instalandu-si scutul antiracheta in Poland si Cehia? Oare, pana unde va merge ipocrizia acestor eterni loseri?

gili
2008-08-19 23:38:01

Zenule apai da-mi voie sa-ti spui ca ai asa ... un fix ...

Io inteleg ca talica nu ii ai la burta pe ovrei , nici io nu ma omor dupa unii dintre dinsii , da de aici si pina la ai lua in brate pe dusmanii naturali ai Romaniei numa pentru ca ti se pare ca asa mai poti da o palma ovreilor ...
Pai da-mi talica izemplul cerut ... cu rusii , nu cu ovreii , nu de ovrei m-am interesat ...

gili
2008-08-19 23:39:58

Zenule , iarasi te amagesti ...

Las-o asa cum a picat ... Plus ca nu tiu nusai sa ne aflam in treaba contrindu-ne far de folos , n'asa ?

JohnGreen1
2008-08-19 23:41:06

Eu zic...

... ca este nevoie de rezbel rece... ca sa se mai inmulteasca numarul locurilor de munca si sa se mai aprobe investitii in armament si spionaj... Doar nu-i lasati pe sarmanii ...-isti fara de lucru!

evreuroman
2008-08-19 23:44:24

Re: Cateva puncte esentiale de semnalat

La 2008-08-19 23:37:40, Evreu-rus a scris:

>Criminalul Putin a profitat de oportunitea oferita de Saakashvili ptr a
> demonstra ca actiunile concrete ale Washington-ului sunt reduse numai
> la amenintari verbale, si la ajutor dat "pe la spate", SUA neavand
> curajul sa se aventureze intr-un conflict militar deschis cu rusii.
> Bush incearca acum sa o dreaga (precum omul care se arata grozav dupa
> razboi) straduindu-se fara folos sa convinga ca Rusia trebuie sa fie
> eliminata din G-8 iar jocurile olimpice din 2014 de la Soci,
> boicotate.
> Ceea ce pare o decizie comuna a tarilor europene de a primi Georgia in
> NATO, este mai mult o colectie de declaratii simbolice, facute spre
> linistea statului caucazian, destul de sifonat in urma conflictului.
> Georgia nu va primi MAP-ul in decembrie anul acesta si nici in ani
> care vor urma.
> Chiar daca multe tari vestice acuza Rusia ca ar folosi tactici din
> timpul razboiului rece, adevarul este ca de fapt comportamentul NATO
> pare a reinvia razboiul rece . Tratatul de la Varsovia nu mai exista,
> URSS s-au dizolvat , dar SUA continua sa-si extinda propia alianta
> militara-NATO pana in sfera de influenta a Rusiei. De ce SUA niciodata
> nu pot sa-si respecte cuvantul dat? De ce se manifesta atat de
> agresiv, desi teoretic nu ar mai trebui sa aiba vreun dusman?
> Generalul Norton Schwartz, a afirmat ca SUA trebuie sa avertizeze
> Rusia asupra deciziei acesteia de a-si readuce rachetele nucleare in
> Cuba. El a observat ca "Rusia deja a depasit linia rosie ptr SUA" Dar
> SUA nu au depasit linia rosie ptr Rusia instalandu-si scutul
> antiracheta in Poland si Cehia? Oare, pana unde va merge ipocrizia
> acestor eterni loseri?
>

gili
2008-08-19 23:45:09

Eternii astia loseri de zici , v-au cam scos-o pe nas ...

Si o sa v-o tot scoata pina o sa va ocupati locul cuvenit ... dincolo se Urali si o sa intelegeti ca Europa nu are nimic a face cu Maica Rosia .
Deocamdata bagati geana la flota de Mediterana care se muta in Marea Neagra si la pretul petrolului care iote bate la suta daca nu mai jos ...

Solitude
2008-08-19 23:46:11

Re: Pentru Rusia nu e cale de intoarcere

Mi-e ca vom ajunge sa-l pomenim pe Orwell ca pe noul Nostradamus...

Greywolf
2008-08-19 23:57:28

Re: NATO schimba foaia

La 2008-08-19 22:49:22, Greywolf a scris:

> NATO schimba foaia si pe rusi ii doare in.....cursul saptamanii!
> Americanii au deschis cutia Pandorei in problema Kosovo si din pacate
> Putin avea dreptate ca problemele vor aparea si pentru alte tari
> inclusiv Romania. Liderii Europeni sunt prea tampiti si se joaca ca si
> copii cu calutii de lemn. Acesti lideri sunt iresponsabili pentru ca
> pentru interesele americane ar putea angrena Europa intr-un conflict
> din care sa profite ca de obicei America. Chiar acesti oameni nu
> inteleg ca UE este un puternic contrabalans economic pentru America si
> ar putea deveni o structura militara capabila sa se apere singura. Un
> parteneriat Rusia UE sau aderarea sa ar face dolarul sa se prabuseasca
> si ar trimite SUA in corzi. Europa Occidentala nu are petrol dar are
> tehnologie in timp ce Rusia sta mai slab la capitolul tehnologie dar
> mai are petrol pentru aproximativ 50 ani. Mutarea de sah a
> americanilor si israelienilor din Georgia este indreptata impotriva
> UE. Divide et impera a ramas valabil.
>
Popoarele nu se urasc. Rusia si Germania par a fi uitat ca au fost dusmani in ww2. Rusii au oferit germaniei posibilitatea ca prin inermediul lor sa exporte petrol in Europa.

....
2008-08-20 00:17:06

Re: Crestine, mama

Asta nu-i crestin.

....
2008-08-20 00:47:52

Re: Dle Sobru

Lasa-i bre, ca ma prigonesc demult si tot nu s-au invatat minte.

Liviu2002j
2008-08-20 00:59:36

Ptr Pacuraras

La 2008-08-19 22:54:36, Pacuraras a scris:

> Ton tendentios, insinuant, procese de intentie, prezumptii de
> vinovatie.

Inainte de a trage niste concluzii ati face mai bine sa urmariti intregul dialog ... Imi este insa teama ca nu prea doriti acest lucru !!!

> Mai ramane sa-i pui mana-n gat si sa-i spui printre dinti "Recunoaste
> tot, bai Solitude".

Am mai facut cateva referiri si la d-tra si la indemnurile d-tra "la aplicatii" !!! Nu ati raspuns, asa cum nu ati raspuns la cele ce v-am intrebat atunci cand am comunicat si asa cum Solitude nu a raspuns nici dansul atat ieri cat si astazi ... Va deranjeaza cumva adevarul ?!!!

> Nu vad de ce Solitude ar raspunde la un asemenea acces de paranoia.
>
Daca raspundea atunci cand tonul a fost mai bland nu se intampla nimic ... Dar de ce credeti d-tra ca nu a raspuns ?!!! Din aceleasi motive pentru care nici d-tra nu raspundeti concret, la obiect ... Vreti sa punem pariu ca Mister Solitude asta isi mentine relatiile de aici cel putin printr-o contrapartida de genul "schimbului de experienta" ?! Vreti sa punem pariu ca grosul banilor din munca "studentilor" este luat de dansul si "capetele de poduri" de aici ?!!! Vreti sa punem pariu ca cei care muncesc efectiv si profesionalist (cum este d-nul M_D_L de exemplu) nu castiga nici macar 10% din fondurile acelea structurale (componentele destinate salariilor !) spre care ne tot indrumati sa aplicam ?!!!

Ce ne tot aburiti pe aici cu tot felul de aiureli simandicoase ?! Aia care dau mai sus si sunt in gasca care trebuie au si vor mai avea in timp ce aia care gandesc si nu se supun regulilor imbecile si incorecte nu vor avea ... Treaba este verificata in practica in viata de zi cu zi, nu de ce se descrie aici pe forum intr-o maniera atat de "precisa" si idilica ! Nu am contestat ca mai sunt pe ici pe colo si unele lucruri bune si corecte (nici nu se poate altfel, ca sa fie numai smecherii ...) dar cine se da mare justitiar si da lectii altora sau ii indruma sa mearga la aplicat la fonduri si chiar nu are nimic de ascuns sa o spuna aici corect si clar. De altfel eu m-am referit de fiecare data la situatii de genul: nu ati vazut chiar nimic din cele ce mai spunem unii aici pe forum, este chiar atat de idilic, roz si corect totul ?!!! Si ceea ce ma deranjeaza poate cel mai mult este ca tot d-tra ne mai dati si lectii cand stiti foarte bine ca fara relatii si sfori nu poti face mai nimic ... Asa este peste tot, in SUA, in Canada, in Franta, in Germania etc.

P.S. Nu as apara si nu as crede intr-unul care cu toate cele pe care le-a enumerat aci cu atata emfaza arunca cu mucii in fasole facand referiri absolut nelalocul lor cu privire la numele unui coleg de pe forum, referiri pe care le fac probabil cei pe care Solitude ii dispretuieste dar la o adica merge o astfel de ironie jalnica in locul unor argumente sau si mai bine in locul unor raspunsuri !!! Iar in ceea ce priveste accentul nu numai ca SE eSiSta dar se si "vede" eSplicit in mesajele dansului in care dupa numai 8 ani a "uitat" limba romana precum Raducioiu ... Unde o fi paranoia aceea ?! Unde-i menopauza ?!!!

La 2008-08-19 23:20:25, Solitude a scris:

> @ Eufrosin
> Sigur nu-i Eufrosina? Sigur nu-i menopauza baiul?!...
>

Liviu2002j
2008-08-20 01:11:35

Domnu din Buda

Spre nefericirea LU' matale tin sa te anunt ca sunt bine sanatos ceea ce iti doresc si matale !!! Dar atata vreme cat o sa mi te adresezi in felul in care o faci (in paranteza fiind spus, care nu iti face onoare prin repetarea unor clisee verbale de 3 forinti dupa niste maistri ai cuvantului si mai ales ai logicii !!!) o sa primesti tot numai 3 forinti ! Poate tinand-o tot asa vei capata in sfarsit suma necesara obtinerii hartiei igienice de care ai atata nevoie si vei iesi in sfarsit la lumina din buda ... La buda vedere !!!

George-Felix
2008-08-20 01:15:26

cica


"NATO ... acuza Rusia ca nu a respectat acordul de armistitiu "

De mult nu a mai zis NATO o chestia 100% adevarata. NATO seamana cu bancul acela:

Cand ma privesc, ma detest. Cand ma compar, ma admir"

Noroc cu rusii sa se mai vada si ceva bun din NATO.


Felix
Liviu2002j
2008-08-20 01:21:07

Re: Pentru Livache de ieri

Incepi sa devii incoerent rau de tot si nu stiu cine s-a enervat de fapt mai tare ... Observ ca ii imiti nu numai pe maistri dar si pe cei care scriu cu accent tiganesc !!! Unde zici ca este tara aceea a ta ?!!!

In alta ordine de idei am retint ca ai fost "la doctranzi" ! Nu-i rau deloc ... Daca ai incerca sa-ti formezi si o personalitate a ta fara sa imiti pe unul si pe altul atunci ai trece chiar si de clasa a X-a ... Iti multumesc de asemenea ca nu mi-ai "indicat" si cine stie ce adrese de web ca nu prea ma ostenesc sa le vizitez ! Oricum nu parsi sau farsi a contat in cele ce ti-am scris ieri si asa cum am scris nu ma asteptam oricum la mai mult ... Dar mai incearca, cine stie ?!!!

Liviu2002j
2008-08-20 01:39:56

Re: E , cum , necum ... rusii au pus-o de o mamaliga ...

La 2008-08-19 22:52:08, gili a scris:

> Care vas zica NATO s-a trezit , UE se scutura si dinsa dupa ce
> si-a dat cu apa pe ochi si ...

... ia o gura de apa ca sa mai faca si o gargara !!! Sau ca sa se imbete cu apa rece ... Gilica iti inteleg foarte bine aversiunea dar te straduiesti parca prea greu sa incerci sa convingi ... Rusii au facut bani frumosi din energia pe care o au si vor mai face multi ani de aici incolo ! Armata nu este asa cum incerci tu sa o descrii si dovada stau chiar toate cele care s-au intamplat. SI oricum a face apologia razboiului mi se pare o mare tampenie ... De cand cu Georgia asta gura nu-ti mai tace, iarba nu-ti mai place si nu te gandesti deloc la situatia din Moldova cu Transnistria. Acum chiar ca o negociere ceva, macar cu nordul Bucovinei, nu mai este posibila ...

lil
2008-08-20 01:44:52

Re: Ptr Pacuraras

La 2008-08-20 00:59:36, Liviu2002j a scris:

cand stiti foarte bine ca fara relatii
> si sfori nu poti face mai nimic ... Asa este peste tot, in SUA, in
> Canada, in Franta, in Germania etc.
>


?????
:):):)

Acum va avansati dvs in teren necunoscut ( Franta). Eu stiu ca se poate .
Sa nu-mi ziceti ca nu , n-am sa va cred.:)


Si nu stiu de ce , imaginea de ex a lui Neamtu "ajuns " din cauza de " relatii" ma face sa zambesc...

Liviu2002j
2008-08-20 01:57:30

Re: Ptr Pacuraras

La 2008-08-20 01:44:52, lil a scris:

> Acum va avansati dvs in teren necunoscut ( Franta). Eu stiu ca se
> poate .
> Sa nu-mi ziceti ca nu , n-am sa va cred.:)
>
D-na doctor, imi pare rau ca am omis Italia dar in ceea ce priveste Franta am cateva exemple "beton" !!! Stiu pe unii de pe acolo care vin aici in "schimb de eSperienta" numai ca sa bea si sa se distreze ... Este adevarat ca a gasit si terenul propice ! Acum depinde si de "domeniul de activitate" ... Dar nu cred eu ca unele din sponsorizarile medicilor de catre firmele farmaceutice se fac dintr-un dezinteres total !!! Apoi daca erati atenta citeati ca am admis si eu ca mai sunt si lucruri bune pe lumea asta ! Insa in domeniul d-tra treburile sunt de notorietate, chiar fara sa conteze absolut deloc tara ...

> Si nu stiu de ce , imaginea de ex a lui Neamtu "ajuns " din cauza
> de " relatii" ma face sa zambesc...
>
Nu stiti in viata ce suprize vi se rezerva ... Si apoi in discutie nu era cine si cum a ajuns acolo ci cine si cum ajunge aici !!! Iar pe acolo nu este raiul cu siguranta ... Asta am vrut sa subliniez.

Solitude
2008-08-20 02:00:33

@ Pacuraras

"...un asemenea acces de paranoia."

Inclin sa cred ca aveti dreptate.

Liviu2002j
2008-08-20 02:18:42

Re: @ Pacuraras

La 2008-08-20 02:00:33, Solitude a scris:

> Inclin sa cred ca aveti dreptate.
>
Vedeti sa nu cadeti !!!

Evreu-rus
2008-08-20 02:24:10

Ochii aici

Its only Russia protecting citizens in Georgia
http://www.youtube.com/watch?v=vHuGxa1Avmc&feature=related

Poate veti intelege intr-o buna zi ca in timp ce rusii nu urmaresc altceva decat protejarea propiilor cetateni oriunde s-ar afla acestia, cetatenii americani sunt dispretuiti chiar la ei acasa. Sunt diferente considerabile intre defensiva Rusie si ofensiva SUA-cine este suficient de istet, le poate descoperi usor.

Alte doua linkuri cu efect de "trezire":
watch?v=yCwTo9AdT2c
Joe Mestas, cetatean american care traieste in Osetia: "avioanele georgiene aproape ca mi-au ucis fetita".

watch?v=LaQNtuB6N90
Georgienii au ucis femeie insarcinata.

watch?v=OE1WNJOfnHY&feature=related
Rezultatele atacului georgian asupra capitalei Tsinvali.

cercetas
2008-08-20 02:34:35

Re: cica

dar asta nu-i banc, este modestie

La 2008-08-20 01:15:26, George-Felix a scris:

>
> "NATO ... acuza Rusia ca nu a respectat acordul de armistitiu "
>
> De mult nu a mai zis NATO o chestia 100% adevarata. NATO seamana cu
> bancul acela:
>
> Cand ma privesc, ma detest. Cand ma compar, ma admir"
>
> Noroc cu rusii sa se mai vada si ceva bun din NATO.
>
>
> Felix
>
>
>
>
>
>

     Pagina  din 7      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01223 sec.