Ziua Logo
  Nr. 4290 de marti, 22 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Dialoguri

2008-07-22

Comentarii: 14, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

HERUT
2008-07-21 23:18:08

E nevoie de mult mai multe astfel de interviuri

E din ce in ce mai greu de acceptat rinduiala bisericii noastre ortdoxe de catre credinciosi. Ispitele si tentatiile sunt enorme. Dorinta de "modernizare", de a duce o viata in huzureala si lipsita de griji si mai ales lipsita de munca, ii fac pe multi crestini ortodocsi sa nu mai priveasca dogma bisericii ortodoxe ca pe un motiv de abtinere si de infrinarea de la pacatele ispitelor acestei lumi desfrinate.

De curind, o tinara m-a intrebat cum vad eu o nunta cu adevarat crestina. Ii spusese mama ei ca avusese o discutie cu mine in timpul careia ii impartasisem si ei invatatura "nuntzii crestine" asa cum ne-a lasat-o parintele Ilie CLEOPA. I-am spus si ei despre cele lasate ca testament de catre parintele Cleopa, si a apucat-o risul. "Cum adica, domnule, sa fiu curata (adica virgina) la nunta ? Cine mai este virgina in ziua de azi ?" Sau : "Cum adica sa nu invit lautari la nunta, sau sa-mi pun muzica mea, cu cd-urile mele favorite ? Sa-i aduc la nunta pe cintaretii bisericii ? Ha, ha, haaa ! Si sa le dau la nunta numai cite-un pahar cu mai putin de 100 de grame de vin sa bea ? Pai ce dar o sa-mi mai lase rudele ? Hai, dom'le ca vorbesti vorbe, zau asa ! Astea-s prostii; ce ?, in asta consta ortodoxia ? Ortodoxia e lasata sa faci acolo o nunta ca tot omu', sa te iei cu barbatu' tau si sa-ti duci viata mai departe. Ce tot atitea frectii cu traditii shi vrajitorii !" Da, da ! Cam asa mi-a replicat pustoaica aceea, care avea sa aibe o nunta dupa tipicul lumesc, cu "fitze" americanesti, dar fara nimic sfint in ea. O nunta facuta numai pentru rochia ei, pentru cum arata ea, pentru toanele ei de-a fi admirata. In rest ? Mesajul divin al legaturii dintre un barbat si o femeie ? Oha ! "Frectzii, taticu, frectii !"

Ortodoxia isi pierde din ce in ce mai mult din mesaj, din traiere, din perceptie, din traditie. Si nu numai ortodoxia trece prin astfel de momente extrem de grele. Toate celelealte culte crestine au aceleasi greutati. Lumea asta strimba si mincate de cancerul desfrinarii nu-L mai poate accepta pe Dumnezeu. Sexul, pornografia, desfriul, desfriul la nivel politic, desfriu la nivel social, desfriul din arta, desfriul din muzica, care a luat o noua turnura in rock, pop, rap, hip-hop, etc., desfriul din biserici, unde preoti tirasc biserica in mizerie prin comportamentul lor, unde preoti se dedau desfriului si violeaza fete in noaptea de Inviere, preoti care molesteaza minori si minore, preoti care au devenit preoti numai pentru imbuibarea lor personala, preoti care sunt preocupati mult mai mult pentru o viata paminteasca in belshug si desfrinare, decit sa accepte propria lor saracie si sa imparta aceasta saracie cu cei noeviasi care nu mai asteapta nimic de la viata decit un cuvint bun care sa le mai anime sufletele, desfriul din orice colt al aceste planete care merge vertiginos spre neevitatul colaps Apocaliptic.

demetrius
2008-07-22 08:05:45

Dupa ce i-a facut eretici pe catolici

si lasa impresia c-ar vrea sa-i vada morti, Iustin Parvu o coteste, ca si cum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase. Iesite din gura lui, cuvintele de asa zisa apreciere la adresa lui Iuliu Maniu sunt o blasfemie. Daca si el este o emblema pentru Ziua....atunci ar trebui sa schimbe numele...

PANZER
2008-07-22 08:29:48

Gresit

Ar trebui cinstiti, ar trebui reabilitati, dar de aici si pana la propunerea de canonizare este totusi o distanta mare. Sa nu exageram...

rosu.costel55
2008-07-22 12:09:00

indepartarea de credinta

O consecinta normala a progresului si cresterii nivelului de informatie dar si a exemplului negativ dat de preoti societatii contemporane.Daca ieri ziarul Gardianul a facut public afacerile mafiote ale asazisului preasfintit Calinic al Argesului ,...ce reactie ar putea avea omul de rand vazand ce a ajuns biserica lui Isus.Pe preotii morti prin inchisori ii unea suferinta,.astazi goana dupa bani si influenta ii divide.Nici vorba de lupta penru convingerea ca ortodoxia e superioara,....pentru bani ,influenta ,putere.Cat despre cineva care recomanda nunta fara lautari si alte bazagonii recomandate de preotul Cleopa,..sa fim seriosi ,..toate cele frumoase au fost lasate de Dumnezeu care nu a trimis prin fax reguli talibane.Inaltarea spiritului se poate face ascultand o muzica buna,..savurang un pahar de vin bun,..iar cantarile bisericesti sa fie facute in biserica

Lucas
2008-07-22 12:09:06

Re: Dupa ce i-a facut eretici pe catolici

La 2008-07-22 08:05:45, demetrius a scris:

> si lasa impresia c-ar vrea sa-i vada morti, Iustin Parvu o coteste, ca
> si cum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase. Iesite din gura
> lui, cuvintele de asa zisa apreciere la adresa lui Iuliu Maniu sunt o
> blasfemie. Daca si el este o emblema pentru Ziua....atunci ar trebui
> sa schimbe numele...
>
Iar tu n-ar strica sa-ti clatesti gura si sa-ti speli labele cu care manjesti tastatura inainte de a-ti mai exprima parerea in legatura cu acest Sfant in viata.

Eufrosin
2008-07-22 12:11:08

Re: Gresit


Greseala mare ar fi sa n-o facem. Suferintele lor de nespus si moartea pentru neam i-au sfintit. Rusii i-au canonizat pe-ai lor si pe buna dreptate.
In orice generatie se nasc sfinti si daca nu crezi ca acestia din temnite au fost la randul lor sfintiti, iti recomand o vizita la Aiud, la Man. Inaltarea Sfintei Cruci, de langa mausoleul Eroilor Neamului.

La 2008-07-22 08:29:48, PANZER a scris:

> Ar trebui cinstiti, ar trebui reabilitati, dar de aici si pana la
> propunerea de canonizare este totusi o distanta mare. Sa nu
> exageram...
>

Ghita Bizonu'
2008-07-22 12:41:59

Re: mitica

dpv dogmatic catolicii sunt eretici.
N-ai de ce sa te basici. Ca ptr catolici si toti protestantii sunt eretici.
Sau ptr toti crestinii ceilalti sunt pagani.
iar ptr musulmani noi suntem ghiari (adica necredinciosi).
Eset ca si cum te-ai indigan ca un liberal ar zice despre un socialist ca este de stanga.


La 2008-07-22 08:05:45, demetrius a scris:

> si lasa impresia c-ar vrea sa-i vada morti, Iustin Parvu o coteste, ca
> si cum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase. Iesite din gura
> lui, cuvintele de asa zisa apreciere la adresa lui Iuliu Maniu sunt o
> blasfemie. Daca si el este o emblema pentru Ziua....atunci ar trebui
> sa schimbe numele...
>

Ghita Bizonu'
2008-07-22 12:43:52

Re: Eufrosin mai usor cu pianu pe scari !!

fiindca unii dintre cei intemnitati erau nitel si legionari. Ii sfintesti si pa astia ?!
Si atunci de ce sa nu incepem cu Alexianu, Antonseti si Piki Vasiliu ?!
Reactiile stii care ar fi...


La 2008-07-22 12:11:08, Eufrosin a scris:

>
> Greseala mare ar fi sa n-o facem. Suferintele lor de nespus si
> moartea pentru neam i-au sfintit. Rusii i-au canonizat pe-ai lor si pe
> buna dreptate.
> In orice generatie se nasc sfinti si daca nu crezi ca acestia
> din temnite au fost la randul lor sfintiti, iti recomand o vizita la
> Aiud, la Man. Inaltarea Sfintei Cruci, de langa mausoleul Eroilor
> Neamului.
>
> La 2008-07-22 08:29:48, PANZER a scris:
>
> > Ar trebui cinstiti, ar trebui reabilitati, dar de aici si pana la
> > propunerea de canonizare este totusi o distanta mare. Sa nu
> > exageram...
> >
>
>

HERUT
2008-07-22 14:43:07

Re: Gresit

La 2008-07-22 12:11:08, Eufrosin a scris:


Greseala mare ar fi sa n-o facem. Suferintele lor de nespus si moartea pentru neam i-au sfintit. Rusii i-au canonizat pe-ai lor si pe buna dreptate.
In orice generatie se nasc sfinti si daca nu crezi ca acestia din temnite au fost la randul lor sfintiti, iti recomand o vizita la Aiud, la Man. Inaltarea Sfintei Cruci, de langa mausoleul Eroilor Neamului.


_________


Bun!, si-atunci ce facem cu zecile si sutele de mii de soldati care si-au dat EFECTIV viata pentru neamul nostru romanesc, si cind spunsoldati, nu ma gindesc numai la cei din era asa-zis moderna ci toti soldatii si toti cei care au luptat cu arma in mina si si-au dat viata pentru neamul nostru romanesc ? Ei ar fi mult mai mult indreptatiti sa fie canonizati ca sfinti ! Problema canonizarii ca sfinti este aceea ca acesti eroi mai trebuie sa faca si altceva decit sacrificiul suprem. Nu cred ca Maniu a s-a aratat in vis cuiva sau a facut vreo minune. Fiind catolic nici nu ar fi putut s-o faca, zic eu. :-))) El ramine erou al neamului, asa cum il percepem noi astazi, numai ca Dumnezeu stie mult mai multe "amanunte" despre Maniu si ceilalti decit stim noi si de aceea nu e bine sa ne luam cimpii si sa canonizam ca sfinti oameni despre care nu stim nimic altceva decit ca au fost dusi cu forta si torturati. Sa nu uitam ca multi dintre acesti martiri au gasit in puscarie mintuirea, multumindu-I lui Dumnezeu pentru inchisoare si suferinta. Steinhardt a fost unul dintre ei. Sau parintele Staniloae. Parintele Staniloae a facut si el 17 ani de puscarie, dar nu a spus si nu a povestit nimic despre cele cite a petrecut acolo. Si nici B. Anania. Si de ce sa spuna ceva, si cum sa indraznim sa-i mai sfintim cind auzi tot felul de timpiti si de otrepe care s-a nimerit sa se nasca in Romania, cum este si acest demetrius, sau costel55, dan bruma, christiaan, viorelx, si ceilalti ca ei, care-si permit din fundul iadului in care colcaie sa spuna ca acesti martiri au fost securisti si turnatori ? Pina sa-i canonizam pe acestia, ar trebui sa exorcizam societatea de astfel de diavoli si restul vine de la sine.

alex dalaion
2008-07-22 18:00:52

Martirii din inchisori trebuiesc canonizatzi!!!

Ei reprezinta tot ce are mai bun poporul roman in secolul XX.

E foarte greu de indeplinit lucrul acesta binecuvantat de Dumnezeu cu Ierarhii turnatori si ucenicii acestora, care au lasat lupii sa prade turma, sa demoleze biserici si manastiri, sa schimbe, sa modifice contzinutul cartzilor de cult, mai nou, sa transforme manastirile in "obiective turistice", dispretzuind cu duhul sincretismul ecumenist, orice predanie lasata de Sfintzii Parintzi ....etc... exemplele pot continua acest sir de actziuni subversiv-demonoide ale "aggoirnatzilor" infiltratzi in cler!

Eufrosin
2008-07-22 19:44:32

Re: Eufrosin mai usor cu pianu pe scari !!


Canonizarea nu se face pe criterii politice, ci dogmatice. Cand altii vor fi suferit pentru neamul Romanesc cat au suferit legionarii, sa fie sfintiti si ei asijderea.

La 2008-07-22 12:43:52, Ghita Bizonu' a scris:

> fiindca unii dintre cei intemnitati erau nitel si legionari. Ii
> sfintesti si pa astia ?!
> Si atunci de ce sa nu incepem cu Alexianu, Antonseti si Piki Vasiliu
> ?!
> Reactiile stii care ar fi...
>
>
> La 2008-07-22 12:11:08, Eufrosin a scris:
>
> >
> > Greseala mare ar fi sa n-o facem. Suferintele lor de nespus si
> > moartea pentru neam i-au sfintit. Rusii i-au canonizat pe-ai lor si pe
> > buna dreptate.
> > In orice generatie se nasc sfinti si daca nu crezi ca acestia
> > din temnite au fost la randul lor sfintiti, iti recomand o vizita la
> > Aiud, la Man. Inaltarea Sfintei Cruci, de langa mausoleul Eroilor
> > Neamului.
> >
> > La 2008-07-22 08:29:48, PANZER a scris:
> >
> > > Ar trebui cinstiti, ar trebui reabilitati, dar de aici si pana la
> > > propunerea de canonizare este totusi o distanta mare. Sa nu
> > > exageram...
> > >
> >
> >
>
>

roy
2008-07-22 19:53:48

Re: Gresit

Si eu cred ca canonizarea este o propunere cam exagerata.

Ceea ce s-ar fi putut face era un muzeu - monument pentru amintirea perioadei comuniste la Bucuresti (si nu la Sighet, foarte departe in nord si deci putzin accesibil maselor)

Macar atat. Dar nici asta nu e posibil in Romania dominata de fosta camarila comunista.

Fara un astfel de monument, si fara alte mijloace de a comemora victimile comunismului, sa nu va miratzi daca in catziva ani, Ceausescu si Gheorghiu Dej vor deveni un model de admiratzie (Asa cum e Stalin acum in Rusia) in locul celor pe care i-au omorat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2008-07-22 08:29:48, PANZER a scris:

> Ar trebui cinstiti, ar trebui reabilitati, dar de aici si pana la
> propunerea de canonizare este totusi o distanta mare. Sa nu
> exageram...
>

berti
2008-07-22 20:03:41

Re: Eufrosin mai usor cu pianu pe scari !!

Ai pus punctul pe "i" , Bizonule ... Nu vad nimic rau sa canonizezi pe TOTI martirii Natiunii Romane , Mota Marin, Codreanu ; cei care ati citit si altceva in viata d-voastra decit istoria falsa comunista de dupa 1945 , stiti f . bine ca legionarii n-au fost deloc "banditi" ... Dumnezeu sa le odihneasca in pace Sufletul tututror martirilor neamului Romanesc .


La 2008-07-22 12:43:52, Ghita Bizonu' a scris:
> fiindca unii dintre cei intemnitati erau nitel si legionari. Ii
> sfintesti si pa astia ?!
> Si atunci de ce sa nu incepem cu Alexianu, Antonseti si Piki Vasiliu
> ?!
> Reactiile stii care ar fi...

berti
2008-07-22 20:06:57

Re: Gresit

La 2008-07-22 19:53:48, roy a scris:

> Si eu cred ca canonizarea este o propunere cam exagerata.

LASA ROIULE , CA DE ASTA AVEM GRIJA NOI , ROMANII , NU STRAINII ...;))))

> Ceea ce s-ar fi putut face era un muzeu - monument pentru amintirea
> perioadei comuniste la Bucuresti (si nu la Sighet, foarte departe in
> nord si deci putzin accesibil maselor)

DACA VREI , SE POATE SA AMINTIM PE PLACUTA MONUMENTULUI SI ROLUL EVREILOR IN ADUCEREA SI IMPLANTAREA COMUNISMULUI IN ROMANIA SI EUROPA .

> Macar atat. Dar nici asta nu e posibil in Romania dominata de fosta
> camarila comunista.

NU MUSCA MINA CARE TE-A HRANIT !

> Fara un astfel de monument, si fara alte mijloace de a comemora
> victimile comunismului, sa nu va miratzi daca in catziva ani,
> Ceausescu si Gheorghiu Dej vor deveni un model de admiratzie (Asa cum
> e Stalin acum in Rusia) in locul celor pe care i-au omorat.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iliescu: Orban este un fraier (2913 afisari)
 Magureanu inca ii ameteste pe greii presei (2827 afisari)
 Insarcinata cu al 14-lea copil (1943 afisari)
 Rusia cedeaza (1674 afisari)
 Are dreptate Traian Basescu? (1639 afisari)
 Socul unei mirese: Schimb de neveste si orgii sexuale, cadoul de nunta oferit de proaspatul sot  (11535 afisari)
 Maria Sarapova a pozat sexy pentru revista "Sports Illustrated" (2790 afisari)
 Fetita de zece ani, ucisa de ATV-ul primit cadou de la parinti (2651 afisari)
  Ana Birchall a nascut pasiuni in inima unui analist politic (2190 afisari)
 SUA avertizeaza Rusia ca incalca "linia rosie" daca va vrea sa isi reconstruiasca baze militare in Cuba (2080 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03396 sec.