Ziua Logo
  Nr. 4269 de vineri, 27 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-06-27
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-06-27 21:40
Ancooo !

La 2008-06-27 21:02:13, Anca2008 a scris:



Este adevarat ca Liturghia nu se poate oficia fara Sf. Antimis dar poti sa ai 100 de Sf. Antimise, daca le duci intr-o moschee in care savirseste ritualul un imam de-al lor (sau cum s-o numi, zii tu care le stii mai bine pe toate) iti garantez ca slujba n-are nici o valoare. E ca si cum ai spune ca Dumnezeu e un automat si daca apesi pe buton (adica ai Sf. Antimis) El neaparat trimite darul. Fals, fals, fals si ne-ortodox.


_____________


Ancutzo, tataie, tu esti cel mai bun exemplu de "credinta dupa ureche" care se bazeaza mai mult pe propria credinta decit pe credinta dogmatica, catehetica. Pe voi va numesc dusmanii ortodoxiei "fundamentalisti", pentru ca din cauza credintei voastre necatehetice va hazardati in a participa la discutii si a va crede "ostasii demni" ai ortodoxiei, gata de sacrificu suprem pentru neintinarea ei. Nu-i asa, fatuca tatii. Ai o lecuta de rabdare, mai pune mina pe "Catehismul Ortodox" si pune-te la punct cu propria-ti credinta, si apoi, intrarmata cu dogma vino sa discutam pe indelete. din dicutie in discutie vad ca de fiecare data cind iti aduc un argument, il refuzi, ma jignesti, dupa care imi dai dreptate, dar pentru putin timp (parca ti-ar pare rau) pentru ca apoi sa deviezi, sa incurci itzele si sa ma jignesti din nou pentru ceea ce tu insuti nu intelegi; iar neintelegerile tale survin din cauza faptului ca nu esti catehizata, draga neichii.

Da !, cu Sfintul Antimis poti sa savirsesti o Sf. Liturghie intr-o moschee. Nu-i nici un bai ! Sf. Apostol Andrei, savirsea Liturghiile in Dobrogea timpului lui in pesterile pamintului; si care-i problema ? Sf. Liturghii se pot savirsi in prezenta Sf. Antimis oriunde pe acest glob.

Dp.d.v.d teologic si dogmati, greco-catolicii nu sunt apostatzi dupa cum spui tu. Ei praznuiesc aceiasi sfinti pe care-i praznuim si noi, tin aceiasi Minei pe care-i tinem si noi, au acelasi Liturghier ca si al nostru, si nu mai atit, dar au aproape toate cartile noastre de rit ortodox. Care-i problema ? Ce nu intelegi ? Ca vrei tu sa-i numesti draci impielitati sau mai stiu eu ce ? Numeste-i daca-ti face placere si te racoresti, numai ca Adevarul este de-asupra ta si a mea.

Sincer ?, mie-mi pare foarte rau cind gasesc ortodocshi de-ai mei si-i vad cit sunt de slabi la catehism, cit sunt de neinformati asupra propriei lor credinte, si se manifesta numai prin vointa si nu si prin cunoastere in credinta lor. Pacat. De aceea se intimpla in ortodoxia noastra ceea ce se intimpla, pentru ca nu suntem stapini pe propria noastra credinta, pentru ca nu cunoastem propria noastra dogma, pentru ca nu suntem bine instruiti, nu citeste nimeni Biblia, nu citeste nici unul din Sfintii Parinti, nu are preocupari pur ortodxe in cult ci sunt mai mult inimosi si patimasi. Nu e de ajuns. De-aia ne facem de ris de multe ori in fata catolicilor sau a protestantilor, pentru ca nu ne cunoastem : rimul, credinta. Pacat.

Eu admir staruinta ta, vointa, determinarea, curajul si patima ta curata pentru ortodoxia noastra, insa, Ancuta taichii, nu este de ajuns. Nu este de ajuns. Sa-l lasam in pace pe Parintele Iustin Pirvu sa ne indrume asa cum crede el de cuviinta, si nu sa-l iscodim, sa-l smintim, sa-l descoasem dupa intentiile noastre. ca asa s-au dusc ASCOR-istii la parintele Teofi paraianu sa-l descoase cu ecumensimul si l-au smintit, pentru ca peste doua saptamini sa revina supra declaratiilor lui si sa tina o conferinta foarte pro-ecumensim ca raspun celor care l-au fortat sa dea declaratii.

..

Anca2008 din Canada (...@aol.com, IP: 69.70.250...)
2008-06-27 22:00
Ultima data

cind imi pierd timpul cu tine, promit! O fac pentru ca, pe linga prostiile pline de goma pe care le debitezi mai si minti. Nu ma refeream la Sf. Andrei, ma refeream la un preot musulman sau de alta credinta care nu poate savirsi Sf. Taine nici cu 100 de Sf. Antimise.
Ortodoxia este mult mai bogata in sensuri si intelepciune decit esti tu capabil sa pricepi studiind buchia cartii si interpretind-o 'la rece'. Mai cunosc si altii ca tine, al caror foc s-a stins si care isi gasesc indreptatirea in cunostintele lor serbede.
Ortodoxia nu e on cod de legi cum intelegi tu, ea e vie. Iar daca exista si legi, ele sint date ca doar ca referinta pentru cei ce nu o pot cunoaste cu inima.
Greco-catolicismul nu e eretic?? Doar pentru ca nu exista pe vremea sfintilor si deci nici unul nu a scris asta negru pe alb? Este suficient ca rescunosc primatul papal ca sa fie eretici dragul meu Herut si toate bibliotecile din lume cu toate articolele din ele nu o pot salva de la acest adevar.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Avertismentul duhovnicului (4320 afisari)
 Vadim fortat sa demisioneze (3110 afisari)
 Cazul Nastase scandalizeaza UE (2680 afisari)
 Enigma Orban (2236 afisari)
 Incident de securitate la CSAT (1353 afisari)
 Majoretele sexy ale rusilor (2360 afisari)
 Gheata de la Polul Nord este pe cale sa dispara in intregime anul acesta (1975 afisari)
 Pictorial incendiar cu bomba sexy Pamela Anderson (1803 afisari)
 Furtuna la Volkswagen: 30.000 de masini au fost avariate in parcare (1589 afisari)
 Voronin s-a facut de ras (1488 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.14363 sec.