Ziua Logo
  Nr. 4269 de vineri, 27 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-06-27
Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.120.8...)
2008-06-27 11:33
Dl Nicolae Corneanu inlocuieste predania Sfintilor Parinti cu agapologia umanist-eretica

Razvan Bucuroiu: - Īnaltpreasfintia Voastra, este adevarat ca v-ati impartasit la Biserica Greco-Catolica din Timisoara acum doua duminici?

- Da, este perfect adevarat. Am fost invitat de catre confratii greco-catolici la sfintirea unei noi biserici de aici, din orasul Timisoara. In momentul cand s-a facut impartasirea credinciosilor, m-a impresionat multimea de credinciosi care, toti, alaturi evident de preotii care erau de fata, au cerut sa fie si ei impartasiti. Printre acei credinciosi erau nu numai greco-catolici, ci si ortodocsi, pentru ca in zona respectiva traiesc mai multi ortodocsi decat greco-catolici. Dar, sigur, solemnitatea si serviciul religios a fost [sic!] al greco-catolicilor. In momentul cand s-a impartasit toata lumea, repet din nou [sic!], am fost impresionat, emotionat de modul cum toata asistenta, toti participantii la serviciul religios s-au apropiat de preotii care cuminecau, ca sa primeasca si ei Impartasania. Am simtit un sentiment de…, daca pot spune asa, fratietate fata de obstea de credinciosi care erau nu numai greco-catolici, repet, ci si ortodocsi si printr-un gest spontan, m-am apropiat si eu de cei care se impartaseau si m-am impartasit si eu alaturi de ceilalti.
( Conferinta AZEC )

Sf Iustin Popovici:

3. Toate umanismele europene, de la cel mai grosolan pīna la cel mai subtire, de la cel fetisist pīna la cel papal, se īntemeiaza pe credinta īn om, se īntemeiaza pe om asa cum este el īn datul lui psihofizic si istoricitatea lui psihofizica. Īn fapt, toata esenta oricarui umanism este omul: homo. Marginit la ontologia sa, oricare umanism nu este altceva decīt hominism (homo-hominis). Omul este cea mai īnalta valoare, a-tot-valoarea; omul este criteriul cel mai īnalt, a-tot-criteriul: "Omul este masura tuturor fiintelor si lucrurilor". Aceasta este in nuce oricare umanism, oricare hominism. Asadar, toate umanismele, toate hominismele, sīnt pīna la urma de origine idolatra, politeista. Toate umanismele europene - de la cele pre-renascentiste, cele renascentiste si, mai departe, cele protestante, filosofice, religioase, sociale, stiintifice, culturale, politice - au urmarit si urmaresc neīntrerupt, cu stiinta sau fara stiinta, un singur lucru: sa īnlocuiasca credinta īn Dumnezeu-Omul cu credinta īn om, sa īnlocuiasca Evanghelia Dumnezeu-Omului cu evanghelia dupa om, filosofia dupa Dumnezeu-Omul cu filosofia cea dupa om, lucrarea dupa Dumnezeu-Omul cu lucrarea cea dupa om; īntr-un cuvīnt, sa īnlocuiasca viata dupa Dumnezeu-Omul cu viata cea dupa om.

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.120.8...)
2008-06-27 11:41
Re: Dl Nicolae Corneanu inlocuieste predania Sfintilor Parinti cu agapologia umanist-idolatra

Sf Iustin Popovici despre umanismele eretice (din care fac parte si: cel comunist, cel nazist sau cel globalist):

Si asa a fost timp de veacuri, pīna cīnd, īn veacul trecut, īn anul 1870, la primul Conciliu de la Vatican, toate acestea s-au contopit īn dogma infailibilitatii papei. De atunci, aceasta a ajuns a-tot-dogma papismului. De aceea, īn zilele noastre, la al doilea Conciliu de la Vatican s-a tratat si s-a aparat atīt de staruitor si de maiestru intangibilitatea si imuabilitatea acestei dogme. Dogma aceasta are o īnsemnatate cīt se poate de mare pentru īntreaga soarta a Europei, mai ales pentru apocalipsa ei, īn care deja a pasit. Prin dogma aceasta, toate umanismele europene si-au atins idealul si idolul: omul a fost propovaduit ca cea mai mare zeitate, a-tot-zeitate. Panteonul european umanist si-a dobīndit Zeus-ul. Sinceritatea e limba adevarului: Dogma infailibilitatii papei - a omului - nu este altceva decīt renasterea pagīnismului si a politeismului, renasterea axiologiei si criteriologiei idolatre. Horribile dictu, dar si urmatorul lucru trebuie spus: Prin dogma infailibilitatii papei a fost ridicat la rangul de dogma umanismul īnchinator la idoli, si īntīi de toate cel elin. A fost ridicat la rangul de dogma a-tot-criteriul, a fost ridicata la rangul de dogma a-tot-valoarea culturii, civilizatiei, poeziei, filosofiei, artei, politicii, stiintei eline: pantwn hrhmatwn
meton anqrwpo". Si toate acestea ce sīnt? Pagīnatate ridicata la rangul de dogma. Īn felul acesta, a ajuns sa fie dogma autarhia omului european, dupa care timp de veacuri au nazuit cu īnfocare toate umanismele europene. Dogma infailibilitatii papei e nietzscheana "Ja-Sagung" (aratare) a īntregii plasmuiri a omului european umanist, "Ja-Sagung" a culturii si civilizatiei lui, care, prin scopurile si caile lor, sīnt precumpanitor pagīne si politeiste.
Bunavestirea si porunca Dumnezeu-Omului spune: Cautati mai īntīi Īmparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate (celelalte) se vor adauga voua (Matei 6:33). Si ce nu a propovaduit ca scop al existentei omenesti si cale a faptuirii cultura si civilizatia umanista europeana? Dumnezeu-Omul - singurul Care mīntuieste pe om de pacat, de moarte si de diavol; singurul Care īnvesniceste, si īn-dumnezeieste, si īn-dumnezeu-omeneste pe om īn toate lumile - arata raspicat si a-tot-limpede ca a-tot-scop al fiintei si al vietii omului sa ajunga desavīrsit ca Dumnezeu (Matei 5:48). Iar omul umanist european ce nu a tot asezat si ce nu a tot consfintit ca scop al existentei omenesti īn locul acestui scop! Este un adevar evanghelic cu neputinta de tagaduit: Toata lumea zace īn rau, chiar si dupa nevointa Dumnezeu-Omului īn lumea noastra pamīnteasca (1 Ioan 5:19-21). Si nu numai atīt, ci, dupa Sfīntul Apostol Pavel, diavolul este stapīnitorul veacului acestuia (2 Corinteni 4:4). Īntre o astfel de lume, care de buna voie zace īn rautate, si urmatorul Dumnezeu-Omului Hristos nu exista īmpacare. Urmatorul Dumnezeu-Omului nu se poate īmpaca, īn paguba adevarului evanghelic, cu omul umanist, care īndreptateste toate cele aratate mai īnainte si le ridica la rangul de dogma. Aici este vorba īntotdeauna de cea mai hotarītoare si a-tot- hotarītoare cumpana si alegere: Dumnezeu-Omul sau omul. Fiindca omul umanist, prin toata lucrarea lui, se deosebeste si se poarta ca lucrīnd autarhic, ca valoare ultima si masura ultima. Aici nu exista loc pentru Dumnezeu-Omul. Ca urmare, īn īmparatia umanista, locul Dumnezeu-Omului īl ocupa "Vicarius Christi" (Loctiitorul lui Hristos), iar Dumnezeu-Omul a fost surghiunit īn cer. Īn orice caz, aceasta este o dezīntrupare sui generis a Dumnezeu-Omului Hristos, nu-i asa? Uzurpīnd, prin dogma infailibilitatii, īn folosul sau - adica īn folosul omului - toata puterea si toate drepturile care sīnt numai ale Dumnezeu-Omului Domnului Hristos, papa s-a auto-propovaduit, īn fapt, biserica īn biserica papista, si a ajuns īn ea totul īn toate. Un "a-tot-tiitor" sui generis. De aceea dogma infailibilitatii papei a si ajuns a-tot-dogma papismului, si papa nu se poate lepada de ea īn nici un chip, cīta vreme va fi papa al papismului umanist.

Sfāntul Iustin Popovici, Biserica Ortodoxa si ecumenismul - pag. 105

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2008-06-27 19:00
Re: Dl Nicolae Corneanu inlocuieste predania Sfintilor Parinti cu agapologia umanist-eretica

La 2008-06-27 11:33:33, Romeo2004 a scris:

> Sf Iustin Popovici:
>
> 3. Toate umanismele europene, de la cel mai grosolan pīna la cel mai
> subtire, de la cel fetisist pīna la cel papal, se īntemeiaza pe
> credinta īn om, se īntemeiaza pe om asa cum este el īn datul lui
> psihofizic si istoricitatea lui psihofizica.
De unde se trage concluzia ca Iustin Popovici a fost un umanist socialist multilateral dezvoltat deoarece numai acest tip de ideologie a fost in realitate o credinta in geniul conducatorului care este singurul posesor al adevarului.
Nu au suferit sute de milioane destul din cauza intolerantei umanist socialiste? Vrea popovicistul Romeo 2004 ca conceptia sa se continue sub o alta palarie, pardon potcap?

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.121.43...)
2008-06-27 20:42
Re: Dl Nicolae Corneanu inlocuieste predania Sfintilor Parinti cu agapologia umanist-eretica

La 2008-06-27 19:00:11, Ion Caramache a scris:

> De unde se trage concluzia ca Iustin Popovici a fost un umanist
> socialist multilateral dezvoltat deoarece numai acest tip de ideologie
> a fost in realitate o credinta in geniul conducatorului care este
> singurul posesor al adevarului.
> Nu au suferit sute de milioane destul din cauza intolerantei umanist
> socialiste? Vrea popovicistul Romeo 2004 ca conceptia sa se continue
> sub o alta palarie, pardon potcap?
>

Domnu Caramache,

E destul de grav sa aveti acces la internet dar sa nu stiti sa folositi motoare de cautare google. Va sfatuiesc sa mergeti la un internet cafe, sa-i dati o ciocolata unui pusti de acolo si sa recuperati ramanerile in urma.
Pana va veti pune la punct cu google, va sfatuiesc sa consultati wikipedia (un dictionar encilopedic on line), bineinteles in eventualiatea in care silabisiti limba engleza:
Justin Popovi? (Serbian Cyrillic Јустин Поповић) (1894-1979) was a theologian, Dostoyevski scholar, a champion of anti-Communism, a writer, a critic of the pragmatic church (celestial) life, a philosopher of the Eastern Orthodox theology and archimandrite of the ?elije Monastery, near Valjevo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_Popovi%C4%87

Sf Iustin Popovici a fost un campion al luptei impotriva comunismului, fiind persecutat de marxistii lui Tito. In 1926, masoneria i-a refuzat un doctorat la facultatea de teologie din Oxford, din cauza criticii radicale a umanismelor si rationaslimelor apusene:

After his year's study and sojourn in Russia, Justin Popovi? entered the Theological School in Oxford, England at the prompting of his spiritual father Nikolaj. Justin studied theology in London in the period 1916-1926, but his doctoral thesis under the title "Filozofija i religija F.M.Dostojevskog" (The Philosophy and Religion of Fyodor Mikhailovich Dostoevsky) was not accepted due to its radical criticism of Western humanism, rationalism, Roman Catholicism, and anthropocentrism.

http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_Popovi%C4%87

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 89.123.89...)
2008-06-27 20:55
Romeo, Herut

La 2008-06-27 20:42:27, Romeo2004 a scris:

Pt. Romeo: cand vorbesti despre Mitropolitul Corneanu, daca esti ortodox spui asa: Inalt Prea Sfintitul Corneanu.Asta daca nu cumva esti de alta credinta si atunci se permite sa-i zici domnul Corneanu..
Sau mai exista varianta sa-i fi caterisit si sa-i fi retras tu, de unul singur harul..
Cu ce putere?
Pana una alta, n-am auzit ca Sfantul Sinod sa-l fi caterisit pe Inaltul Corneanu..
Cine dintre ortodocsi i se adreseaza altfel nu o face intr-un duh de ascultare ci de razvratire..

Pt Herut: Si eu am incredere in discernamantul Sfantului Sinod si al Preafericitului.

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.121.43...)
2008-06-27 21:19
Re: Romeo, Herut

La 2008-06-27 20:55:12, Pacuraras a scris:
> Pt. Romeo: cand vorbesti despre Mitropolitul Corneanu, daca esti
> ortodox spui asa: Inalt Prea Sfintitul Corneanu.Asta daca nu cumva
> esti de alta credinta si atunci se permite sa-i zici domnul
> Corneanu..

Fragmente din scrisoarea parintilor athoniti:

Impartasirea mitropolitului ortodox Nicolae Corneanu cu cei care l-au rastignit pe Hristos in urma cu 300 de ani si continua sa-L rastigneasca, punand la grea incercare sufletele si vietile romanilor ortodocsi din Ardeal, reprezinta un fapt fara precedent in istoria Bisericii Ortodoxe Romane, si, dupa cum reiese din Sfintele Canoane ale Bisericii si din scrierile Sfintilor Parinti, constituie un act de cea mai mare gravitate, asemanat adesea de Sfintii Parinti cu vanzarea lui Hristos.

Unii preoti se intreaba: in ce masura, ierarhul cel apostat de la Credinta mai poate fi pomenit la sfintele slujbe, calcandu-si constiinta care-l indeamna sa urmeze Canoanelor Sfintelor Sinoade ale Bisericii; ceilalti, mirenii, se intreaba daca le este ingaduit sa se mai impartaseasca de la preotii care raman in comuniune cu mitropolitul, care s-a lepadat mai mult decat simbolic de propria turma, de Trupul lui Hristos.

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/06/09/memoriu-al-parintilor-romani-care-vietuiesc-in-sfantul-munte-athos-catre-sfantul-sinod-al-bor/

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 89.123.89...)
2008-06-27 21:28
Re: Romeo, Herut

La 2008-06-27 21:19:12, Romeo2004 a scris:


> Unii preoti se intreaba: in ce masura, ierarhul cel apostat de la
> Credinta mai poate fi pomenit la sfintele slujbe, calcandu-si
> constiinta care-l indeamna sa urmeze Canoanelor Sfintelor Sinoade ale
> Bisericii; ceilalti, mirenii, se intreaba daca le este ingaduit sa se
> mai impartaseasca de la preotii care raman in comuniune cu
> mitropolitul, care s-a lepadat mai mult decat simbolic de propria
> turma, de Trupul lui Hristos.


Ce spune scrisoarea aceasta? Ca unii preoti se intreaba..
SE INTREABA.
Ca unii mireni SE INTREABA.
A dat cineva vre-un raspuns? A caterisit cineva pe Inaltul Corneanu si nu stiu io? Cine are caderea sa dea un raspuns? Nu Sfantul Sinod?
Pana atunci, a te adresa cu domnul Corneanu e intr-un duh de razvratire..L-ai si judecat, si i-ai retras harul tu singur?
Cu ce putere si in ce baza? Pe baza ca unii preoti si unii mireni se intreaba?

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 86.121.43...)
2008-06-27 21:48
Re: Romeo, Herut

La 2008-06-27 21:28:18, Pacuraras a scris:

> Ce spune scrisoarea aceasta? Ca unii preoti se intreaba..
> SE INTREABA.
> Ca unii mireni SE INTREABA.
> A dat cineva vre-un raspuns? A caterisit cineva pe Inaltul Corneanu si
> nu stiu io? Cine are caderea sa dea un raspuns? Nu Sfantul Sinod?
> Pana atunci, a te adresa cu domnul Corneanu e intr-un duh de
> razvratire..L-ai si judecat, si i-ai retras harul tu singur?
> Cu ce putere si in ce baza? Pe baza ca unii preoti si unii mireni se
> intreaba?
>

Eu mi-as dori comuniunea cu dl. Corneanu dar din pacate dansul s-a impartasit cu greco-catolicii. Prin aceasta a intrat in comuniune cu ei si s-a rupt de comuniunea cu ortodocsii.
A FI IN COMUNIUNE CU DL CORNEANU INSEAMNA A FI IN COMUNIUNE CU PAPA.
A-I SPUNE domnului Nicolae Corneanu, IPS Nicolae Corneanu inseamna a ma face partas apostaziaei si ereziei.

INTRE PACATUL RAZVRATIRII SI PACATUL EREZIEI., ESTE MAI MIC PACATUL RAZVRATIRII.
PREFER SA FIU UN RAZVRATIT DECAT SA FIU UN PROPOVADUITOR AL EREZIEI SI APOSTAZIEI PRIN ACCEPTAREA expresiaie IPS Nicoae Corneanu.

In Patericul Egiptean unul din sfinti ne invata pentru smerenie, ca e mai bine sa acceptam sa fim invinovatiti ca suntem mandri, desfranati clevetitori, dar ca e INACEPTABIL CA SA FIM INVINOVATITI CA SUNTEM ERETICI.

DACA ATI FI CITIT INTREGUL TEXT PE CARE L-AM POSTAT ATI FI dedus ca, conform cananelor bisericii ortodoxe DL. Corneanu nu mai poate fi pomenit in Biserica la Sf Liturghie. Pomenirea sa se face cu incalcarea canoanelor, cei cel pomenesc riscand sa fie considerati in comuniune cu catolicii cu toate consecintele ce decurg de aici.

MARE SMINTEALA A PRODUS DOMNUL CORNEANU IN BISERICA LUI HRISTOS.
De la (S)Atanasie Anghel cel anatemizat de un Sinod din Constantinopol nu s-a mai produs asa ceva.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-06-27 22:22
Re: Romeo, Herut

La 2008-06-27 20:55:12, Pacuraras a scris:

> La 2008-06-27 20:42:27, Romeo2004 a scris:
>
> Pt. Romeo: cand vorbesti despre Mitropolitul Corneanu, daca esti
> ortodox spui asa: Inalt Prea Sfintitul Corneanu.Asta daca nu cumva
> esti de alta credinta si atunci se permite sa-i zici domnul
> Corneanu..
> Sau mai exista varianta sa-i fi caterisit si sa-i fi retras tu, de
> unul singur harul..
> Cu ce putere?
> Pana una alta, n-am auzit ca Sfantul Sinod sa-l fi caterisit pe
> Inaltul Corneanu..
> Cine dintre ortodocsi i se adreseaza altfel nu o face intr-un duh de
> ascultare ci de razvratire..

Pacurarase, eu nu sunt atat de titrat ca Romeo intr-ale religiei dar sunt ortodox totusi si cred ca harul de care scrii il ai sau nu iar Sfantul Sinod nu face decat sa-l consfinteasca. Cand cineva nu mai are harul respectiv ca urmare a cine stie ce fapta atunci nu il mai are si Sfantul Sinod de asemenea consfinteste ca nu il mai are ...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Avertismentul duhovnicului (4320 afisari)
 Vadim fortat sa demisioneze (3110 afisari)
 Cazul Nastase scandalizeaza UE (2680 afisari)
 Enigma Orban (2236 afisari)
 Incident de securitate la CSAT (1353 afisari)
 Majoretele sexy ale rusilor (2360 afisari)
 Gheata de la Polul Nord este pe cale sa dispara in intregime anul acesta (1975 afisari)
 Pictorial incendiar cu bomba sexy Pamela Anderson (1803 afisari)
 Furtuna la Volkswagen: 30.000 de masini au fost avariate in parcare (1589 afisari)
 Voronin s-a facut de ras (1488 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.29330 sec.