Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-06-05

Comentarii: 49, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

LENIO
2008-06-04 21:47:43

Mai bine cu un adversar declarat ,decat cu un prieten "fals"!

Fals de doua ori.
Ca a vrut sa profite de prietenie PRECUM LUPUL DE SCUFITA ROSIE!
Ca s-a dat de dreapta dupa ce a fost votat ca de stanga.Si asta doar pentru ca li s-a completat teoreticienii cu Stolo,Stoica dar nu se pot declara liberali ,cu fluturi si muste!

Alex.Pandrea
2008-06-04 22:01:38

Se mai poate organiza o dreapta romaneasca de sorginte liberala?

Se mai poate organiza o dreapta romaneasca de sorginte liberala?
Este bizar ca partidul cu cea mai veche si titrata doctrina sa nu fie capabil sa-si organizeze o politica pragmatica.
PNL sustine ca are la baza o doctrina liberala,ceea ce teoretic si practic vorbin nu inseamna aproape nimic, deoarece astazi toate partidele din sfera politicii romanesti contin in programele lor masuri liberale.

Doctrina liberala a devenit astazi o doctrina universala si nici un partid nu poate pretinde paternitatea ei.
Invocarea sorgintei liberale sau si mai rau ca ar fi aderat la miscarea liberala europeana nu sunt argumente pentru a fi un adevarat partid liberal. Exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga, liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si liberalism modern etc,ceea ce face rizibila insistenta unui partid de a detine patentul celui mai bun liberal.

Din pacate astazi adevaratul liberalism a trebuit sa devina disident pentru a-si salva valoarea si acest lucru il face aripa liberala a PD-L. Chiar traditia PNL ne-a dovedit ca acesta a avut o traiectorie sinuasa,strabatand toate sferele politicii si chiar dupa 1989 PNL a cochetat la guvernare cu PSD si chiar actualul mentor al PNL,dl.Patriciu este mai degraba inclinat a colabora cu PSD.
Deci si actualul PNL a oscilat si osci?leaza inca in dreapta sau in stanga scenei politice si intentia actuala nu ne facem a ne indoi ca o va mai face.
Tocmai aceast comportament face irelevant insistenta PNL de a se declara singurul pastrator al doctrinei liberale.

Aderarea la liberalismul europeean merge tot in sensul irelevantei doctrinare,acest grup europeean fiind o grupare eterogena si formta adesea din dizidentii socialisti sau populari.

De fapt,asa cum bine sublinia Dragos-Paul Aligica aici,in PNL, avem doar un capitalism radical,pe hartie ,substanta doctrinara a PNL, sint niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este liberal, pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul liberal.
Discursul privind economia de piata este adesea contrazisa de deciziile practice,in timp ce prin conduita practica PNL se prezinta ca un partid tipic oligarh si care se apara cu disperare de reforma.
Practica ne desvaluie un totalitarism doctrinar,de la cenzura pe forumurile liberale pana la excluderea oricarui liberal care se opune oligarhiei sau incearca sa atraga atentia oligarhilor asupra drumului gresit pe care au apucat.
Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile –liberalismulu-" pe care-l afiseaza,sustine aceelas autor.
Este paradoxal ca doar mass media,astazi,sau pe forumurile necenzurate de liberali se mai pot purta discutii privind doctrina liberala.
Din acest motiv,numerosi indivizii ai noii clase mijlocii,care practic ar apartine liberalismului prefera sa fie indecisi sau sa migreze spre alte partide.

Lipsa de imaginatie politica a actualului PNL si ascunderea oligarhismului sub mitul-doctrinei liberale- nu va putea ascunde vidul doctrinar care in realitatea il gasim la actuala conducere PNL.
Diferenta intre cuvinte (suntem de dreapta) si a fi intradevar liberali de dreapta este o mistificare a actualei conduceri PNL.

Ceata in care se afla asa zisul liberalism si asa zisa politica de dreapta a oligarhilor a determinat reactia grupului liberal sensibil si constient de mistificare.

Aceasta este marea criza de identitate in care a trait de fapt PNL timp de 19 ani,si nu este de mirare ca a mers din sciziuni in unire si iar in sciziuni,cea care se pregateste in prezent fiind una decisiva.
Confuzia identitara nu putea sa dureze la infinit fara a pune in discutie insasi existenta PNL,asa cum s-a intamplat cu PNTCD.

Interventia dlui Stolojan si Stoica vin deci pe un teren fertil,mereu in ultimii doi ani punandu-se problema revenirii acestora in conducerea PNL.
Stolojan a reprezentat in multiple ocazii trehnocratul adus de urgenta pentru a repara ceva(fie a forma un guvern,fie de a intui cine poate deveni presintele tarii intr-o formula de dreapta,in prezent luandu-si cea mai grea misiune,reinvierea liberalismului si anihilarea oligarhiei care a pus mana pe PNL).

Ceea ce ne mira este de cata energie ascunsa dispune acest personaj,in fond,materialmente desinteresat,dar care este motivat de ideea unui adevarat liberalism.

Reactiunea contra lui reprezinta tot ce are mai rau dreapta romaneasca care este gata acum de a se uni cu stanga comunista chiar,cu care are in comun sistemul oligarhiei de partid.
PD-L mai asteapta PNL ca pe un aliat firesc a dreptei romanesti,motiv pentru care clarificarea doctrinara si cea privind actualul management este cea mai urgenta problema daca se doreste ca dreapta sa conduca Romania.


LENIO
2008-06-04 22:12:26

Sa iau si locul doi!

Pai Tariceanu a avut probleme la picior din cazatura,nu la cap!
Tare sugubat mai sunteti dle SRS !
Eu cred ca Tariceanu si-a satisfacut orgoliul cu varf si indesat!Nici canditatura la presedentie nu iar trebui,dar mai ales aceea de PRIM majordom al guvernului prezidential!Adica sa joace rolul ursului,dupa ce altul a jucat ..calusul
in jurul lui?
Intrand in joc,ar fi iar un prilej pentru Valerian Stan Laptop sa caute melodii prin fonoteci!Romania merita o guvernare moderata,cu echilibru vizibil in consolidarea
institutiilor statului puse in slujba oamenilor care trudesc nu care cersesc ,fura
o fac de rusine prin comportament.S-a facut atata bilci,ca nici tineretul numai stie care sunt modelele educationale de urmat sau de condamnat!Lucru care o sa ne coste in curand.

LENIO
2008-06-04 22:13:50

Vorba lunga,

Pierdere sigura!

gili
2008-06-04 22:27:21

La o asa oferta ...

Tariceanu tre sa fie dus cu pluta ca sa o si accepte ... Avind in vedere de unde vine oferta , n'asa ?
In urma cu trei ani zilele liberalilor erau numarate si nu am crezut ca vor putea rezista . Dar iata ca au rezistat si inca ... cu brio .
Acuma , trag nadejdi ca liberalii au suficienta minte ca sa stie ca se pot alia cu oricine , chiar cu Scaraoski in persoana numa cu Excelenta Sa si ai sai pedei nu , n'asa ?
Totodata este absolut necesar ca dinsii sa inteleaga ca orice atac din interior la adresa lui Taricenu se poate materializa urgent in disolutia si disparitia partidului de pe scena politica .

green day
2008-06-04 22:34:41

E prea tirziu acum pentru o alinata cu Basescu

Daca Basescu vroia o alinata cu PNL-ul trebuia sa dea dovada ca poate colabora si poate construi ceva cu cel putin un an inainte. Asa cu impacari in ultimul moment cind nu ies procentele trebuie sa fii prost sa crezi in sinceritatea lui. Prea tirziu. Sa fractureze mai departe pe cine poate ca doar asta stie.

Roman Curajos
2008-06-04 22:41:27

SE POATE, DAR FARA VOI, HOTILOR, DALMATIENII pdl DIN fsn-ul lui ILIESCU!!

Se poate organiza dreapta de sorginte liberala, DAR CU ADEVARATII ANTI-comunisti SI NICIDECUM CU NEMERNICII securisto-comunisti ai lui BASESCU SI GASTII CORUPTE pdl-iste!!
TOATE CANCELARIILE OCCIDENTALE SI TOTI INTELECTUALII DE VAZA DIN VEST STIU CA securistii SI ODRASLELE LOR INCOMPETENTE SI TROGLODITE, BUNE DE NIMIC, AU PRELUAT CONDUCEREA IN ROMANIA, TINAND ASTFEL SOCIETATEA ROMANEASCA OSTATICA PRECUM UN CAINE IN ZGARDA; iar acest lucru l-a realizat ION ILIESCU CU MANA LUI PATRICIU,ACESTA LASANDU-SE CUMPARAT DE ILICI PT A-I CREA TOT FELUL DE NECAZURI SI PT A-I PUNE TOT FELUL DE BETE IN ROATE LUI CORNELIU COPOSU SI ION RATIU, omul care intr-adevar a vrut sa instaureae adevarata democratie in Romania, dar pe care criminalii securisti din pnt-cd si cu ajutorul scandalurilor lui Patriciu in CDR au reusit sa-i elimine chiar si fizic!!
MAI VEDETI VOI AJUTOARE/ FONDURI EUROPENE CAND IMI VAD EU CEAFA!!
DEGEABA INCERCATI SA PACALITI OAMENII CA VOI SIUNTETI DE DREAPTA, CAND DE FAPT VOI CEI DE LA PLD IN FRUNTE CU BASESCU SUNTETI NISTE comunisti IMPUTITI SI NENOROCITI SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT, NISTE DALMATIENI MIZERABILI PROVENIT DIN fsn-ul LUI ION ILIESCU!!

UITE OTRAVA HAHALERELOR MINCINOASE securiste DIN PLD PRIN CARE SI-AU DAT ARAMA PE FATA:
"Din pacate astazi adevaratul liberalism a trebuit sa devina disident
pentru a-si salva valoarea si acest lucru il face aripa liberala a
PD-L".
Bai trepadusule care, se vede ca ESTI BINE PLATIT SA VII SA NE MINTI IN FATA CAT DE DREAPTA SI DE ANTI-comunist ESTI, CAND DE FAPT ESTI UN neo-comunist imputit!!

La 2008-06-04 22:01:38, Alex.Pandrea a scris:

> Se mai poate organiza o dreapta romaneasca de sorginte liberala?
> Este bizar ca partidul cu cea mai veche si titrata doctrina sa nu fie
> capabil sa-si organizeze o politica pragmatica.
> PNL sustine ca are la baza o doctrina liberala,ceea ce teoretic si
> practic vorbin nu inseamna aproape nimic, deoarece astazi toate
> partidele din sfera politicii romanesti contin in programele lor
> masuri liberale.
>
> Doctrina liberala a devenit astazi o doctrina universala si nici un
> partid nu poate pretinde paternitatea ei.
> Invocarea sorgintei liberale sau si mai rau ca ar fi aderat la
> miscarea liberala europeana nu sunt argumente pentru a fi un adevarat
> partid liberal. Exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga,
> liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si
> liberalism modern etc,ceea ce face rizibila insistenta unui partid de
> a detine patentul celui mai bun liberal.
>
> Din pacate astazi adevaratul liberalism a trebuit sa devina disident
> pentru a-si salva valoarea si acest lucru il face aripa liberala a
> PD-L. Chiar traditia PNL ne-a dovedit ca acesta a avut o traiectorie
> sinuasa,strabatand toate sferele politicii si chiar dupa 1989 PNL a
> cochetat la guvernare cu PSD si chiar actualul mentor al
> PNL,dl.Patriciu este mai degraba inclinat a colabora cu PSD.
> Deci si actualul PNL a oscilat si osci?leaza inca in dreapta sau in
> stanga scenei politice si intentia actuala nu ne facem a ne indoi ca o
> va mai face.
> Tocmai aceast comportament face irelevant insistenta PNL de a se
> declara singurul pastrator al doctrinei liberale.
>
> Aderarea la liberalismul europeean merge tot in sensul irelevantei
> doctrinare,acest grup europeean fiind o grupare eterogena si formta
> adesea din dizidentii socialisti sau populari.
>
> De fapt,asa cum bine sublinia Dragos-Paul Aligica aici,in PNL, avem
> doar un capitalism radical,pe hartie ,substanta doctrinara a PNL, sint
> niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este liberal,
> pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul
> liberal.
> Discursul privind economia de piata este adesea contrazisa de
> deciziile practice,in timp ce prin conduita practica PNL se prezinta
> ca un partid tipic oligarh si care se apara cu disperare de reforma.
> Practica ne desvaluie un totalitarism doctrinar,de la cenzura pe
> forumurile liberale pana la excluderea oricarui liberal care se opune
> oligarhiei sau incearca sa atraga atentia oligarhilor asupra drumului
> gresit pe care au apucat.
> Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in
> mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile
> –liberalismulu-" pe care-l afiseaza,sustine aceelas autor.
> Este paradoxal ca doar mass media,astazi,sau pe forumurile necenzurate
> de liberali se mai pot purta discutii privind doctrina liberala.
> Din acest motiv,numerosi indivizii ai noii clase mijlocii,care practic
> ar apartine liberalismului prefera sa fie indecisi sau sa migreze spre
> alte partide.
>
> Lipsa de imaginatie politica a actualului PNL si ascunderea
> oligarhismului sub mitul-doctrinei liberale- nu va putea ascunde vidul
> doctrinar care in realitatea il gasim la actuala conducere PNL.
> Diferenta intre cuvinte (suntem de dreapta) si a fi intradevar
> liberali de dreapta este o mistificare a actualei conduceri PNL.
>
> Ceata in care se afla asa zisul liberalism si asa zisa politica de
> dreapta a oligarhilor a determinat reactia grupului liberal sensibil
> si constient de mistificare.
>
> Aceasta este marea criza de identitate in care a trait de fapt PNL
> timp de 19 ani,si nu este de mirare ca a mers din sciziuni in unire si
> iar in sciziuni,cea care se pregateste in prezent fiind una decisiva.
>
> Confuzia identitara nu putea sa dureze la infinit fara a pune in
> discutie insasi existenta PNL,asa cum s-a intamplat cu PNTCD.
>
> Interventia dlui Stolojan si Stoica vin deci pe un teren fertil,mereu
> in ultimii doi ani punandu-se problema revenirii acestora in
> conducerea PNL.
> Stolojan a reprezentat in multiple ocazii trehnocratul adus de urgenta
> pentru a repara ceva(fie a forma un guvern,fie de a intui cine poate
> deveni presintele tarii intr-o formula de dreapta,in prezent luandu-si
> cea mai grea misiune,reinvierea liberalismului si anihilarea
> oligarhiei care a pus mana pe PNL).
>
> Ceea ce ne mira este de cata energie ascunsa dispune acest personaj,in
> fond,materialmente desinteresat,dar care este motivat de ideea unui
> adevarat liberalism.
>
> Reactiunea contra lui reprezinta tot ce are mai rau dreapta romaneasca
> care este gata acum de a se uni cu stanga comunista chiar,cu care are
> in comun sistemul oligarhiei de partid.
> PD-L mai asteapta PNL ca pe un aliat firesc a dreptei romanesti,motiv
> pentru care clarificarea doctrinara si cea privind actualul management
> este cea mai urgenta problema daca se doreste ca dreapta sa conduca
> Romania.
>
>
>
>

Roman Curajos
2008-06-04 23:05:12

E NEVOIE DE CU TOTUL ALTA ABORDARE Romanii se vor scarbi cu AMBELE,partener al PSD sau subreta PLD

E NEVOIE DE CU TOTUL ALTA ABORDARE-- FARA securisti si progeniturile lor, FARA NOMENCLATURA securista IN STRUCTURILE STATULUI!! DECAT CEA DEJA AVANSATA DE Iuda lui Ilici PATRICIU, cumparat de Ilici cu rafinariile Petromedia (CARE I S-AU DAT PE MAI NIMIC LUI PATRICIU PENTR A-I TRADA PE COPOSU SI RATIU!!) Romanii se vor scarbi cu ANBELE,partener al PSD sau subreta PLD

Ho Ciu Tzi
2008-06-04 23:14:29

Daca Tariceanu si PNL se lasa sa cada-n capcana Vicleanului marinar, io nu voi mai vota in Vecii

Veciilor cu PNL!!!!!!!!!!!

Ho Ciu Tzi
2008-06-04 23:17:31

Re: La o asa oferta .../ Foarte corect!!!!!!!

La 2008-06-04 22:27:21, gili a scris:

> Tariceanu tre sa fie dus cu pluta ca sa o si accepte ... Avind in
> vedere de unde vine oferta , n'asa ?
> In urma cu trei ani zilele liberalilor erau numarate si nu am
> crezut ca vor putea rezista . Dar iata ca au rezistat si inca ... cu
> brio .
> Acuma , trag nadejdi ca liberalii au suficienta minte ca sa stie
> ca se pot alia cu oricine , chiar cu Scaraoski in persoana numa cu
> Excelenta Sa si ai sai pedei nu , n'asa ?
> Totodata este absolut necesar ca dinsii sa inteleaga ca orice atac
> din interior la adresa lui Taricenu se poate materializa urgent in
> disolutia si disparitia partidului de pe scena politica .
>

Shadow
2008-06-04 23:39:23

nea sorine ai dat-o in bara de data asta

Prin absolut tot ce face tariceanu demonstreaza ca nu mai are chef de alta "investitura" nici de frica. ii ajunge. O sa plece sa se "hodineasca". Nu-i judeca pe toti prin "modelul" basecu sau ilici (modelul este acelasi). Adica "puterea cu orice pret" pt sine si pt cei pe care "ii fac oameni".

Hantzy
2008-06-04 23:39:58

Ciudat!

Majoritatea fanilor basescului si al partidului sau, mai putin liberal decat democrat, sustin ca Tariceanu ar fi o marioneta al lui Patriciu. Desi Cabinetul sau n-a reusit, presupunand ca ar fi si incercat, sa-i ofere industriasului roman nici un avantaj legislativ sau conjunctural, probasescienii insista in a vedea sforile din mana ex-petrolistului.
Pai atunci o apropiere a lui CPT de cotroceni ar fi dicata de un alt interes: sa zicem finantarea campaniei electorale a unei eventuale Aliante DA New. N-ra fi imposibil! TB a demonstrat ca nu se sfieste sa ia daca i se ofera, moralitatea trecand pur si simplu in plan tert.

Hantzy
2008-06-04 23:53:47

Re: La o asa oferta ...

La 2008-06-04 22:27:21, gili a scris:

> Tariceanu tre sa fie dus cu pluta ca sa o si accepte ... Avind in
> vedere de unde vine oferta , n'asa ?
> In urma cu trei ani zilele liberalilor erau numarate si nu am
> crezut ca vor putea rezista . Dar iata ca au rezistat si inca ... cu
> brio .
+++++++++++++++
Despre Richelieu se spunea ca are dusmani multi si puternici. Dar tot despre el se spunea ca are si prieteni la fel de buni. Exitsa un echilibru intotdeauna, actiune si reactiune, potential si cinetica ... si pilda lui Scorillo!

gili
2008-06-05 00:00:04

Re: Ciudat!

Pai de ... A vorbi despre morala la Ba'secu ie ca si cum ai vorbi despre sfintenia ... dracilor .

Socrate
2008-06-05 00:03:23

SRS are dreptate. Acesta e planul lui Basescu. Atentie PNL.!!!

Dupa CDR, deci dupa alianta cu PD, un partid istoric - PNT-CD - a disparut practic din viata politica.
Dupa alianta DA, tot cu PD-ul, PNL-ul a fost divizat si aproape de disparitie. Ca a scapat, si inca bine, este meritul lui Tariceanu.
La inca o alianta cu PD-ul, s-ar putea ca PNL-ul sa aiba soarta PNT-CD-ului.

Shadow
2008-06-05 00:04:43

Re: Ciudat! Hantzy

> Majoritatea fanilor basescului si al partidului sau, mai putin liberal
> decat democrat, sustin ca Tariceanu ar fi o marioneta al lui Patriciu.
> Desi Cabinetul sau n-a reusit, presupunand ca ar fi si incercat, sa-i
> ofere industriasului roman nici un avantaj legislativ sau
> conjunctural, probasescienii insista in a vedea sforile din mana
> ex-petrolistului.
> Pai atunci o apropiere a lui CPT de cotroceni ar fi dicata de un alt
> interes: sa zicem finantarea campaniei electorale a unei eventuale
> Aliante DA New. N-ra fi imposibil! TB a demonstrat ca nu se sfieste sa
> ia daca i se ofera, moralitatea trecand pur si simplu in plan tert.

Tu chiar crezi ca "finantele" alea "teapene" se vor mai indrepta vreodata spre basec sau garantatii sai? Te inseli dupa parerea mea. patriciu nu are nevoie de avantaje materiale. Ii ajunge "bataia incinsa" de psd-ei si pdl-ei pe Jafo de exemplu. Cat timp bataia e in toi JAFO nu joaca rol de concurent. Eventual o sa cheltuie bani ca astea doua "surori siameze" sa se bata si mai dihai pe "ecinomic" pt ca el are timp sa se dezvolte.

GeorgeM
2008-06-05 00:42:09

Lu' Base nu-i mai iese nimic...

Editorial de doi bani! Adicatelea PDL-ul pierde viteza, PNL-ul creste sensibil si liberalii n-au alta treaba decat sa duca plosca pedeleului in viitoarea guvernare!!! S-o crezi dumneata! Tariceanu o sa faca sluj in fata Elenei Udrea?? Basescu o sa-i tina pe liberali pe post de marionete la trena pedelistilor?? Poate doar daca liberalilor li se extirpa integral creierul...
De ceva vreme lui Base nu-i prea mai iese mare lucru.... daca asta-i plan stralucit, sa reincalzesti ciorba DA-ului, pai strategu' ii in pana crunta de idei...

. .
2008-06-05 00:49:09

Re: Daca Tariceanu si PNL se lasa sa cada-n capcana Vicleanului marinar, io nu voi mai vota in Vecii

Tariceanu e cam papagal, desi nici pe el nu-l cred atat de prost incat sa mai muste o data. Dar mai sint ceilalti. Nu uita ca si atunci cand s-a propus fuziunea PNL-PD, PNL s-ar fi rupt.
Sint destui oameni lucizi in PNL, care n-au acceptat niciodata rataciri d-astea.

Arogantu'
2008-06-05 01:30:46

Re: Lu' Base nu-i mai iese nimic...WRONG ! I-au iesit ochii ca la melc ! ndc


La 2008-06-05 00:42:09, GeorgeM a scris:

> Editorial de doi bani! Adicatelea PDL-ul pierde viteza, PNL-ul
> creste sensibil si liberalii n-au alta treaba decat sa duca plosca
> pedeleului in viitoarea guvernare!!! S-o crezi dumneata! Tariceanu o
> sa faca sluj in fata Elenei Udrea?? Basescu o sa-i tina pe liberali pe
> post de marionete la trena pedelistilor?? Poate doar daca liberalilor
> li se extirpa integral creierul...
> De ceva vreme lui Base nu-i prea mai iese mare lucru.... daca asta-i
> plan stralucit, sa reincalzesti ciorba DA-ului, pai strategu' ii in
> pana crunta de idei...
>
>

cosor ion
2008-06-05 05:04:05

Re: Se mai poate organiza o dreapta romaneasca de sorginte liberala?

La 2008-06-04 22:01:38, Alex.Pandrea a scris:

> Se mai poate organiza o dreapta romaneasca de sorginte liberala?
> Este bizar ca partidul cu cea mai veche si titrata doctrina sa nu fie
> capabil sa-si organizeze o politica pragmatica.
> PNL sustine ca are la baza o doctrina liberala,ceea ce teoretic si
> practic vorbin nu inseamna aproape nimic, deoarece astazi toate
> partidele din sfera politicii romanesti contin in programele lor
> masuri liberale.
>
> Doctrina liberala a devenit astazi o doctrina universala si nici un
> partid nu poate pretinde paternitatea ei.
> Invocarea sorgintei liberale sau si mai rau ca ar fi aderat la
> miscarea liberala europeana nu sunt argumente pentru a fi un adevarat
> partid liberal. Exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga,
> liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si
> liberalism modern etc,ceea ce face rizibila insistenta unui partid de
> a detine patentul celui mai bun liberal.
>
> Din pacate astazi adevaratul liberalism a trebuit sa devina disident
> pentru a-si salva valoarea si acest lucru il face aripa liberala a
> PD-L. Chiar traditia PNL ne-a dovedit ca acesta a avut o traiectorie
> sinuasa,strabatand toate sferele politicii si chiar dupa 1989 PNL a
> cochetat la guvernare cu PSD si chiar actualul mentor al
> PNL,dl.Patriciu este mai degraba inclinat a colabora cu PSD.
> Deci si actualul PNL a oscilat si osci?leaza inca in dreapta sau in
> stanga scenei politice si intentia actuala nu ne facem a ne indoi ca o
> va mai face.
> Tocmai aceast comportament face irelevant insistenta PNL de a se
> declara singurul pastrator al doctrinei liberale.
>
> Aderarea la liberalismul europeean merge tot in sensul irelevantei
> doctrinare,acest grup europeean fiind o grupare eterogena si formta
> adesea din dizidentii socialisti sau populari.
>
> De fapt,asa cum bine sublinia Dragos-Paul Aligica aici,in PNL, avem
> doar un capitalism radical,pe hartie ,substanta doctrinara a PNL, sint
> niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este liberal,
> pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul
> liberal.
> Discursul privind economia de piata este adesea contrazisa de
> deciziile practice,in timp ce prin conduita practica PNL se prezinta
> ca un partid tipic oligarh si care se apara cu disperare de reforma.
> Practica ne desvaluie un totalitarism doctrinar,de la cenzura pe
> forumurile liberale pana la excluderea oricarui liberal care se opune
> oligarhiei sau incearca sa atraga atentia oligarhilor asupra drumului
> gresit pe care au apucat.
> Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in
> mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile
> –liberalismulu-" pe care-l afiseaza,sustine aceelas autor.
> Este paradoxal ca doar mass media,astazi,sau pe forumurile necenzurate
> de liberali se mai pot purta discutii privind doctrina liberala.
> Din acest motiv,numerosi indivizii ai noii clase mijlocii,care practic
> ar apartine liberalismului prefera sa fie indecisi sau sa migreze spre
> alte partide.
>
> Lipsa de imaginatie politica a actualului PNL si ascunderea
> oligarhismului sub mitul-doctrinei liberale- nu va putea ascunde vidul
> doctrinar care in realitatea il gasim la actuala conducere PNL.
> Diferenta intre cuvinte (suntem de dreapta) si a fi intradevar
> liberali de dreapta este o mistificare a actualei conduceri PNL.
>
> Ceata in care se afla asa zisul liberalism si asa zisa politica de
> dreapta a oligarhilor a determinat reactia grupului liberal sensibil
> si constient de mistificare.
>
> Aceasta este marea criza de identitate in care a trait de fapt PNL
> timp de 19 ani,si nu este de mirare ca a mers din sciziuni in unire si
> iar in sciziuni,cea care se pregateste in prezent fiind una decisiva.
>
> Confuzia identitara nu putea sa dureze la infinit fara a pune in
> discutie insasi existenta PNL,asa cum s-a intamplat cu PNTCD.
>
> Interventia dlui Stolojan si Stoica vin deci pe un teren fertil,mereu
> in ultimii doi ani punandu-se problema revenirii acestora in
> conducerea PNL.
> Stolojan a reprezentat in multiple ocazii trehnocratul adus de urgenta
> pentru a repara ceva(fie a forma un guvern,fie de a intui cine poate
> deveni presintele tarii intr-o formula de dreapta,in prezent luandu-si
> cea mai grea misiune,reinvierea liberalismului si anihilarea
> oligarhiei care a pus mana pe PNL).
>
> Ceea ce ne mira este de cata energie ascunsa dispune acest personaj,in
> fond,materialmente desinteresat,dar care este motivat de ideea unui
> adevarat liberalism.
>
> Reactiunea contra lui reprezinta tot ce are mai rau dreapta romaneasca
> care este gata acum de a se uni cu stanga comunista chiar,cu care are
> in comun sistemul oligarhiei de partid.
> PD-L mai asteapta PNL ca pe un aliat firesc a dreptei romanesti,motiv
> pentru care clarificarea doctrinara si cea privind actualul management
> este cea mai urgenta problema daca se doreste ca dreapta sa conduca
> Romania.
>
>
> Roman curajos,cred ca ti-ai varsat bojoci.se vede de la o posta unde bati.esti un politruc la fel ca Ilici si atacaindu-l sa vada prostimea,vi si cu solutii,idoate si chiar incerci sugerind ca nimeni nu ne va mai ajuta daca,il vom mentine pe Base si pd-l.deci tot Ilici si gasca sa de mafioti iti ramine in git.daca te refereai la afacerile lui Bombonel,DIP,Mitrea,Hrebenciuc,mai credeam 2% din ce indrugai,dar asa esti un impostor ,incerind sa convingi,ca susti, asa zisul pnl Patriciu-Tariceanu.
>

cosor ion
2008-06-05 05:20:41

suntem la rascruce

au trecut 19 ani,mai avem un an pina la implinirea profetiei magului din Damaroaia.lupta a intrat in linie dreapta,ca la o alergare pe 5000 m.este normal sa se implice si cei din dreapta si cei din stinga.este normal ca cineva sa lamureasca ce inseamna dreapta sau stinga.este normal ca reprezentantii ambelor curente sa-si arunce-n fata oalele cu rahat.asta e politica si nu de ieri,azi sau miine.faceti o incursiune in istoria politichiei romanesti,incepind cu Alex.Ion Cuza si pina la Base si-i veti ridica statuie in Cotroceni lui Caragiale.din pacate in aceasta mare vinzoleala dupa putere,mai sunt si minti luminate,care incearca sa ne fereasca de furia oarba,care vor sa ne-o serveasca drept o friptura la gratar,impanata cu toate condimentele,escrocilor,care vrea sa-i credem ca ei sunt singurii,care vor binele natiunii.electoratul s-a cam maturizat,nu mai inghite usor gogosile stingistilor sau a celor care se pretind dreptaci.se vede de departe ce urmaresc.vezi cazul Stefanesti sau sect.5 si cite or mai fi inca nedepistate.furtul si minciuna sunt la loc de cinste in actuala noastra politica,iar demagogia,instrumentul cu care se incearca decapitarea dusmanului de clasa.vedeti cum au sarit ca opariti,serpii veninosi,cind au fost impunsi in coaste.au facut front comun.dece?dece le este frica daca pierd puterea,care putere depinde de prostul de elector unde pune stampila.numai ca prostul de elector vrea sa gindeasca el si nu altul pentru el.asa ca sa asteptam si mai ales sa asteptam toamna.

laur
2008-06-05 06:53:01

asa ar fi daca ...

Daca ar mai exista cineva care sa de o cepa degerata pe vre-o promisiune a lui Basescu . Ori .... asa ceva nu prea mai exista .

Basescu trebuie sa platesca orice targ cu plata in avans , el nu mai poate promite pe cuvant intruct nu mai are ... cuvant . Ori tragul propus de SRS presupune ca Taricenu sa faca ceva acuma bazat pe promisunea "solemna" ca Basescu o sa faca ceva mai incolo .... Hmmmmm.

Oare Taricenu nu isi mai aduce aminte de emisune TV cu Basescu in direct ?
De ce stizti despre afarcea cu Portziel de Fier domnule Prim Ministru ? Hmmmm ... Eu da si pariu ca si Taricenu da .
Asa ca vrabia malai viseaza si Basecu aliatzi . Hehehehe .
Singurii sai aliantzi sunt Stolobocii de partid, Casunenii de la Golden Blitz si cachinezii -catzavenci din media mogulilor afiliatzi.

Astea-s trupele generale cu ele trebuiei sa duci batalia.
Geaba cerci tu sa faci armate din diplomatzie ca la vraja asta stai rau de tot.
Your's turn please

Viorel
2008-06-05 09:53:53

Arogantu'
2008-06-05 11:15:55

LENIO
2008-06-05 11:24:54

Izbanda dreptei,peste 4 ani!

Dar daca Basescu ar mai fi activ in guvernare,se pot lasa pagubasi!Nu ajung
doua legislatii in care guvernarile de dreapta au fost mai sabotate din interior
decat chiar din exterior?
Tehnic,Blaga e mai bun decat Oprescu,dar colegii de partid il trag in jos!

MarianDaniel
2008-06-05 12:26:50

PNL a luat cel mai mic scor din 89 pana azi in Bucuresti:11%!!!

Dupa cum se stie, Bucurestiul este bellwether-ul Romaniei si semnalul a fost dat, PNL va fi incet incet inlaturat din marile orase, mai ales in zona Banat, Ardeal si chiar din Moldova (Adomnitei a luat doar 8 sau 9% la Iasi). Candidata PNL la primaria sectorului 3 a luat un scor record pentru PNL: 4,3%!!!! PNL isi ia tot mai mult electoratul din provincie si de aici si scorul mare, caci mediul rural a iesit de doua ori mai mult la vot decat marile orase. De aici si scorul umflat de 18%, care nu a fost chiar politic, cum va fi la parlamentare. Deci, PNL va avea un scor de 14-15%, PSD maxim 25% iar PDL , daca ies marile orase castigate de ei, cel putin 40%! Iar Basescu va numi un premier de la PDL! Si va face guvernul cu cine vrea el!

Hadrian Gaunescu
2008-06-05 12:28:15

tariceanu va ramine prim ministru inca 8 ani de acuma

si va face trei remanieri in decursul acestei perioade.

Arogantu'
2008-06-05 12:31:13

Re: PNL a luat cel mai mic scor din 89 pana azi in Bucuresti:11%!!!

Bine - acum puneti o compresa cu multa gheata, sa nu-ti explodeze capul de atita efort !

La 2008-06-05 12:26:50, MarianDaniel a scris:

> Dupa cum se stie, Bucurestiul este bellwether-ul Romaniei si semnalul
> a fost dat, PNL va fi incet incet inlaturat din marile orase, mai ales
> in zona Banat, Ardeal si chiar din Moldova (Adomnitei a luat doar 8
> sau 9% la Iasi). Candidata PNL la primaria sectorului 3 a luat un scor
> record pentru PNL: 4,3%!!!! PNL isi ia tot mai mult electoratul din
> provincie si de aici si scorul mare, caci mediul rural a iesit de doua
> ori mai mult la vot decat marile orase. De aici si scorul umflat de
> 18%, care nu a fost chiar politic, cum va fi la parlamentare. Deci,
> PNL va avea un scor de 14-15%, PSD maxim 25% iar PDL , daca ies marile
> orase castigate de ei, cel putin 40%! Iar Basescu va numi un premier
> de la PDL! Si va face guvernul cu cine vrea el!
>

Shadow
2008-06-05 12:36:48

Re: tariceanu va ramine prim ministru inca 8 ani de acuma nope

> si va face trei remanieri in decursul acestei perioade.

Ii confunzi ala este tovarasul presedinte care va pune bazele primei "presedentii dinastice" din lume.
tariceanu va termina si cu functiile publice si cu politica dupa alegeri.

gili
2008-06-05 12:40:17

Marene , necazul la vrabiile adormentate nu ie ca viseaza malai ...

Noooo , nici pe departe .
Buba vine de la faptul ca se si vad pe dinsele in virful castronului cu malai , n'asa ?
Ei bine chestia asta produce in special la vrabioi o extraordinar de placuta moleseala din care se trezesc doar in ghearele pisicii .

gili
2008-06-05 12:45:00

Dreptu-i Ioane ca sunteti la rascruce ...

Da ce va faceti ca daca pierdeti capitala rascrucea de zici va duce direct la Rahova , n'asa ?
Acuma vezi de te grijeste de cheftele ca prastie poci sa te cadorisesc io cu una .

DanBruma
2008-06-05 16:49:25

Re: PNL 11%!!!...Tariceanu are multe voturi la Automotive SRL: 90%

Doar n-o sa aiba voturi si in politica. Ar fi indecent :))))

La 2008-06-05 12:26:50, MarianDaniel a scris:

> Dupa cum se stie, Bucurestiul este bellwether-ul Romaniei si semnalul
> a fost dat, PNL va fi incet incet inlaturat din marile orase, mai ales
> in zona Banat, Ardeal si chiar din Moldova (Adomnitei a luat doar 8
> sau 9% la Iasi). Candidata PNL la primaria sectorului 3 a luat un scor
> record pentru PNL: 4,3%!!!! PNL isi ia tot mai mult electoratul din
> provincie si de aici si scorul mare, caci mediul rural a iesit de doua
> ori mai mult la vot decat marile orase. De aici si scorul umflat de
> 18%, care nu a fost chiar politic, cum va fi la parlamentare. Deci,
> PNL va avea un scor de 14-15%, PSD maxim 25% iar PDL , daca ies marile
> orase castigate de ei, cel putin 40%! Iar Basescu va numi un premier
> de la PDL! Si va face guvernul cu cine vrea el!
>

sorge
2008-06-05 17:05:24

Dle Rosca te cunosc dupa nas:dumneata sti ceva !

Sau vrei sa l atentionezi pe Tariceanu sa nu faca greseala sa se asocieze cu Basescu.
Exista si varianta teoretica ca Tariceanu sa fie un Prim Ministru de cursa lunga.
De ce subreta PDLului ?
Si cu PSDul partener la guvernare ?
Se negociaza si obtine parteneriat de la PD-L.
De ce sa creditam ,noi votantii,mai mult PSD?
Am senzatia ca vreti sa ne speriati ,creeind efecte inverse.
Sau vreti sa va descriem portretul robot al votantului PSD?
Votantii PSD sint compusi din :nucleul constant si dur din vechea stinga si oamenii nestiutori ,care voteaza dusi de elan.
Dat fiind faptul ca articolul atentioneaza liberalii sa nu faca lucruri necugetate care pot lovi partidul in toamna ,ma face sa cred ca nu mai aveti acces direct la
miezul partidului.
Totusi in timpul guvernarii liberale nu ia ti atentionat deloc in tot ce au facut.
Sau cum se zicea pe vremuri :un ochi va ride ,un ochi va plinge.

arthur
2008-06-05 17:06:13

Re: PNL a luat cel mai mic scor din 89 pana azi in Bucuresti:11%!!!

Electoratul bucurestean este basesciano-manelizat inca din 2000! Aici sunt cei mai multi manelisti,baieti-de-baieti si analfabeti,urmasii femeii cu dinti de fier de lka mineriade. Cei educati si informati nu au ieset la vot din sila si nu o sa iasa nici la turul 2 . Va spune asta un bucurestean de 3 generatii nu un blagoman!
La 2008-06-05 12:26:50, MarianDaniel a scris:

> Dupa cum se stie, Bucurestiul este bellwether-ul Romaniei si semnalul
> a fost dat, PNL va fi incet incet inlaturat din marile orase, mai ales
> in zona Banat, Ardeal si chiar din Moldova (Adomnitei a luat doar 8
> sau 9% la Iasi). Candidata PNL la primaria sectorului 3 a luat un scor
> record pentru PNL: 4,3%!!!! PNL isi ia tot mai mult electoratul din
> provincie si de aici si scorul mare, caci mediul rural a iesit de doua
> ori mai mult la vot decat marile orase. De aici si scorul umflat de
> 18%, care nu a fost chiar politic, cum va fi la parlamentare. Deci,
> PNL va avea un scor de 14-15%, PSD maxim 25% iar PDL , daca ies marile
> orase castigate de ei, cel putin 40%! Iar Basescu va numi un premier
> de la PDL! Si va face guvernul cu cine vrea el!
>

LENIO
2008-06-05 18:37:59

alwis46
2008-06-05 18:58:36

Vom vedea !

Domnul Sorin Rosca Stanescu se, si ne, intreaba :

"Tariceanu ar putea abia acum sa-i confere lui Basescu si partidului sau prezidential legitimitatea de dreapta. Ramane de vazut cum vor fi solutionate urmatoarele trei necunoscute: cedeaza cu adevarat Calin Popescu Tariceanu ? Accepta PNL rolul de subreta PD-L in locul parteneriatului la guvernare cu PSD ?"

Legitimitatea de dreapta ?
A cui ?
Si PD-L si PNL, in ciuda afisatei doctrine de dreapta, nu au facut altceva decat sa se comporte ca niste autentice formatiuni politice de stanga prin masurile preconizate si cele duse la indeplinire.
In ceea ce priveste pozitia de subreta a PNL fata de PD-L intr-o viitoare guvernare comuna, intrebarea este cumva retorica dat fiind ca si fata de PSD va fi tot in pozitia unei subrete si nu in pozitia de partener..
Daca ne uitam la scorurile obtinute de PNL si in raport cu PSD este limpede ca nu de parteneriat poate fi vorba ci mai degraba de o pozitie de subaltern a PNL.
In definitiv, desi si acum la guvernare, PNL a exersat cumva rolul de subreta dat fiind ca nu de putine ori acest partid in ultimii doi ani nu a facut altceva decat sa transpuna in practica mai multe proiecte si initiative ale PSD.
Nu avem de facut decat sa vedem ce ne rezerva viitorul, pardon, ce le rezerva lor guvernantilor viitorul.

S-auzim numai de bine !

Shadow
2008-06-05 19:05:17

Re: Vom vedea ! alwis

> Domnul Sorin Rosca Stanescu se, si ne, intreaba :
>
> "Tariceanu ar putea abia acum sa-i confere lui Basescu si partidului
> sau prezidential legitimitatea de dreapta. Ramane de vazut cum vor fi
> solutionate urmatoarele trei necunoscute: cedeaza cu adevarat Calin
> Popescu Tariceanu ? Accepta PNL rolul de subreta PD-L in locul
> parteneriatului la guvernare cu PSD ?"
>
> Legitimitatea de dreapta ?
> A cui ?
> Si PD-L si PNL, in ciuda afisatei doctrine de dreapta, nu au facut
> altceva decat sa se comporte ca niste autentice formatiuni politice de
> stanga prin masurile preconizate si cele duse la indeplinire.
> In ceea ce priveste pozitia de subreta a PNL fata de PD-L intr-o
> viitoare guvernare comuna, intrebarea este cumva retorica dat fiind ca
> si fata de PSD va fi tot in pozitia unei subrete si nu in pozitia de
> partener..
> Daca ne uitam la scorurile obtinute de PNL si in raport cu PSD este
> limpede ca nu de parteneriat poate fi vorba ci mai degraba de o
> pozitie de subaltern a PNL.
> In definitiv, desi si acum la guvernare, PNL a exersat cumva rolul de
> subreta dat fiind ca nu de putine ori acest partid in ultimii doi ani
> nu a facut altceva decat sa transpuna in practica mai multe proiecte
> si initiative ale PSD.
> Nu avem de facut decat sa vedem ce ne rezerva viitorul, pardon, ce le
> rezerva lor guvernantilor viitorul.

Privatizarile si cota unica nu sunt masuri de stanga. Unica masura de stanga este cea a pensiilor. De stanga mai sunt "centralizarea serviciilor" si "ne retrocedarea" de la primariile pdl-iste.
Scorul PNL este mai bun decat cel asteptat. Subrete incep sa devina pedalacii de la "urlat" si "cumparat alegeri" alta asemanare perfecta cu psd. Pana una alta PNL-ul guverneaza iar psd-ul si pdl-ul cica se cearta.

. .
2008-06-05 19:12:37

Re: Vom vedea ! alwis

Marirea pensiilor nu e nici de stanga nici de dreapta, se face atunci cand se poate, atata vreme cat e vorba de pensii de la stat. Ca in principiu, asta nu reprezinta o prioritate pentru un guvern liberal, e altceva, dar masura nu e de stanga, caci pensiile nu pot ramane neschimbate indiferent de ce se intampla.

alwis46
2008-06-05 19:19:49

Re: Vom vedea ! alwis

. .
2008-06-05 19:32:20

Re: Vom vedea ! alwis

Cine l-a pus in scaun tovarase Labis?
Betivul nu trebuia sa puna de la PSD pentru ca nu PSD castigase alegerile, nu avea 50%+1, era doar partidul cu cel mai mare procent, insa ceea ce conteaza este majoritatea parlamentara care se poate forma, caci aia voteaza guvernul. PNL s-a pus singur la guvernare, dupa ce a tras dupa el PD-ul aflat pe atunci la jumatate din cat era PNL. Betivul a castigat cu voturile liberalilor functia de presedinte, iar intelegerea dinainte stabilita in cadrul Aliantei dadea postul de prim-ministru liberalilor. Iar daca crezi ca Betivul si-a batut joc de Constitutie, atunci critica-l ghiolbane, nu-l da ca argument.
Asa ca lasa vrajeala asta pedelisto-beshita si vinde dude d-astea in alta parte.

Shadow
2008-06-05 19:43:33

Re: Vom vedea ! alwis

Pacuraras
2008-06-05 20:17:24

Re: alwis

Arogantu'
2008-06-05 20:39:20

Excelenta analiza !

Shadow
2008-06-05 20:44:38

Re: Excelenta analiza ! Pacuras

> Fara suparare - nu-mi pot retine un sincer BRAVO !

Eu nu ii cred asa "dastepti", fara suparare :-pp

Arogantu'
2008-06-05 20:52:49

Re: Excelenta analiza ! Pacuras

Pai, monser - analizind faptele cam pe-aici ajungem, nu ?
Dar precis voiai doar sa te amuzi ...
Din pacate - sint cu gindul la concediul care incepe maine ... si de-abia ma concentrez.

La 2008-06-05 20:44:38, Shadow a scris:

> > Fara suparare - nu-mi pot retine un sincer BRAVO !
>
> Eu nu ii cred asa "dastepti", fara suparare :-pp
>
>

bbbb
2008-06-05 21:28:52

pe muchie

"In definitiv, PSD le-ar putea garanta liberalilor o continuitate la guvernare, evident sub conducerea socialistilor."

In definitiv, PD-L le-ar putea garanta si el acelasi lucru.
In plus, dupa o guvernare alaturi (pe fata) de PSD, este foarte posibil ca electoratul sa nu mai reuseasca sa-i separe, care-i stanga, care-i dreapta ...
si sa se indrepte spre PD-L care cu siguranta va fi pe pozitia "independentului" de astazi.

. .
2008-06-05 21:39:59

Re: pe muchie

Ce sa garanteze PDL-ul lui Basescu? AI uitat toate nemerniciile, toate marsaviile lui Basescu? Ascultari, acuze false, atacuri mizerabile, inscenari(Atanasiu, Vosganian, Nicolai, Orban etc) Ai uitat incercarea de a distruge pur si simplu partidul? Revino-ti!

alwis46
2008-06-05 21:44:39

Re: Vom vedea ! alwis Doua puncte (..)

Pai mai mestere Labus,

In 2004 s-au confruntat doua coalitii, PD-PNL si PSD-PC.
Conform cifrelor, alegerile le castigasera la mustata cei din PSD-PC asa ca logica bunului simt dcita numirea unui prim-ministru din aceasta coalitie.
Cu o leaca de metoda de convingere constand in atribuirea unor ministere PC-ului si a unui post de vice-premier, Copos, PC s-a dovedit a fi ceea ce mai tarziu cineva spunea solutia imorala.
Una la mana.
A doua la mana, nu liberalii au fost cei care au tras bla remorca PD-ul, rezultatele alegerilor din 2004, pe partide, arata clar ca PD-ul a avut un procentaj mult mai mare ca PNL.
Mi-e lene la ora asta sa caut dar o fac maine. Asta ca tot spuneau aia de la Roma : verba volant, scripta manent.

La 2008-06-05 19:32:20, . . a scris:

> Cine l-a pus in scaun tovarase Labis?
> Betivul nu trebuia sa puna de la PSD pentru ca nu PSD castigase
> alegerile, nu avea 50%+1, era doar partidul cu cel mai mare procent,
> insa ceea ce conteaza este majoritatea parlamentara care se poate
> forma, caci aia voteaza guvernul. PNL s-a pus singur la guvernare,
> dupa ce a tras dupa el PD-ul aflat pe atunci la jumatate din cat era
> PNL. Betivul a castigat cu voturile liberalilor functia de presedinte,
> iar intelegerea dinainte stabilita in cadrul Aliantei dadea postul de
> prim-ministru liberalilor. Iar daca crezi ca Betivul si-a batut joc de
> Constitutie, atunci critica-l ghiolbane, nu-l da ca argument.
> Asa ca lasa vrajeala asta pedelisto-beshita si vinde dude d-astea in
> alta parte.
>

Pacuraras
2008-06-05 21:45:11

Re: pe muchie..pe lat

La 2008-06-05 21:28:52, bbbb a scris:

> In plus, dupa o guvernare alaturi (pe fata) de PSD, este foarte
> posibil ca electoratul sa nu mai reuseasca sa-i separe, care-i stanga,
> care-i dreapta ...

Care dreapta si care stanga? La noi ceea ce se numeste "stanga" e bolnava de gripa caviara iar ceea ce vrea sa fie "dreapta" sufera de manifestari compulsive.
In plus, electoratul nu voteaza in fct de doctrine ci in majoritate emotional.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01009 sec.