Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Religie

2008-06-05

Comentarii: 52, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

HERUT
2008-06-04 22:34:50

Am ascultat...

...Utrenia Inaltarii la radio Trinitas. Slujba a fost transmisa de la Manastirea Putna. Ce mi s-a parut, insa, ciudat, a fost faptul ca, urmarind slujba dupa Penticostar, s-au sarit o gramada de momente, cum ar fi : nu s-au cintat antifoanele de doua ori, nu s-au cintat catavasiile, nu s-a cintat condacul Inaltarii, nu s-a cintat "inviind Iisus din mormint ...", nu s-au cintat marimurile Nascatoarei de Dumnezeu, nu s-a cintat Lumininda Inaltarii, nu s-au cintat Laudele, decit Slava de la laude ! Asa ca toata Utrenia a durat mai putin mai mult de o jumatate de ora ! De ce atita graba, taica ?

xViorel
2008-06-04 23:32:19

Cautati pe DOMNUL , pe Mantuitorul....si fugiti de biserica aceasta plina de erezii...

....Domnul s-a inaltat la ceruri, tinand mainile intinse peste ei, ca o ultima binecuvantare, iar un nor venind l-a ascuns de ochii lor.

In primul rand nu scrie in Scriptura ca a stat cu mainile intinse...asta fiind inventie , si este grav caci nu este permis sa adaugam...


...Desi prin Inaltarea Domnului, activitatea sa pamanteasca lua sfarsit, Iisus a spus Apostolilor chiar in momentul Inaltarii: "Iata, Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor" (Mt. 28, 20), adica cu noi, toti cei botezati in numele Lui.

....al doilea rand, DOMNUL este cu cei ce-L urmeaza, adica cei ce-l iuvesc cu adevarat si respecta poruncile SALE :
Sa iubesti pe DOMNUL DUMNEZEUL tau cu toata inima ta, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau...si a doua porunca asemeni ei: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti..
...multi sodomiti botezati de preoti acum sunt homosexuali inveterati,atei...s.a.m.d....deci nu botezul te face sfant...ci botezul cu Duhul Sfant...si de abea atunci cand crezi cu adevarat din toata inima ta primesti botezul Duhului Sfant...
...caci multi sunt botezati in numele LUI, al DOMNULUI si sunt ucigasi, mincinosi,curvari,sodomiti...etc...

inca ceva grav, ceva cumplit care satan a reusit sa strecoare in biserica ortodoxa care este moarta prin isasi faptele ei, fiti atenti la ce scrie:

Sarbatoarea populara este dedicata obiceiurilor legate de cultul mortilor. Se crede ca sufletele unor morti se pot rataci in drumul lor spre cer devenind strigoi pe pamant, care provoaca rele oamenilor si animalelor. De aceea, in noaptea de Ispas se savarsesc numeroase obiceiuri si practici magice de aparare: se culeg frunze si ramuri de alun, nuc, paltin si se duc la sfintit, se lovesc vitele si oamenii cu leustean, se suna din buciume pentru a nu se prinde farmecele si a nu se apropia relele, se duc ofrande bogate pentru imbunarea spiritelor mortilor.

magia,chemarea si inchinarea la morti...ratacirea sufletelor?....a nu se prinde farmece....DUMNEZEULE Mare...incredibil cata apostazie poate exista in biserica asta...este otravita si superotravita de heruvimul cazut,lucifer....

In numele DOMNULUI fugiti cat mai aveti timp de ei caci ei merg spre iad dar nu pricep caci au fost orbiti de dumnezeul veacului acesta(satan) sa nu vada stralucind lumina evangheliei lui Hristos...vai de ei...
cautati pe DOMNUL , oamenilor, cat se mai poate pana nu vine rapirea bisericii care va fi curand, mergeti in bisericile evanghelice, macar aveti mila de sufletul vostru si iesiti si mijlocul bisericii apostate.

DOMNUL Iisus Hristos sa va binecuvanteze.AMIN.

HERUT
2008-06-04 23:36:21

Iar ai aparut, ma, catastrofa ?

La 2008-06-04 23:32:19, xViorel a scris:"""""""""""""DOMNUL Iisus Hristos sa va binecuvanteze.AMIN. """""""""""""""


Mai bine ma musca un sarpe decit sa primesc urari de la tine !

Olga Khan
2008-06-04 23:57:18

Re: Am ascultat...

La 2008-06-04 22:34:50, HERUT a scris:

> Asa ca toata Utrenia a durat mai putin mai mult de o jumatate de ora ! De ce atita graba, taica ?
>

Economie de energie!!!! si lumanarea costa bani ....

HERUT
2008-06-05 00:00:43

Re: Am ascultat...

La 2008-06-04 23:57:18, Olga Khan a scris:"""""""""""""Economie de energie!!!! si lumanarea costa bani .... """"""""""""""Ptiu, bata-te sa te bata, tu ! ioi, ce spirtuala esti ! M-ai disturbat de cit m-am risara ! Ce faci in weekendu-l asta ? Tot la pool ?

briel
2008-06-05 01:09:00

bree ... s-a umplut tara de sectari !

Ieri ai fost ocupat, de n-ai aparut la articolele cu greco-catolicii?
Sau aceia nu te deranjeaza, numai dreptcredinciosii te tulbura.

Ne-ai face o enorma bucurie si placere sa nu te mai vedem pe aici
in veci.

La 2008-06-04 23:32:19, xViorel a scris:
tiri-piri

HERUT
2008-06-05 04:26:33

Re: bree ... s-a umplut tara de sectari !

La 2008-06-05 01:09:00, briel a scris:"""""""""""""""""Ieri ai fost ocupat, de n-ai aparut la articolele cu greco-catolicii?
Sau aceia nu te deranjeaza, numai dreptcredinciosii te tulbura.

Ne-ai face o enorma bucurie si placere sa nu te mai vedem pe aici
in veci.""""""""""""""""""""""""


Lasa-l, bre, nene Briel-ule, ca iar o baga pe aia cu "dragostea crestina". Ca asa le place lor, protestantilor. Mai intii iti baga cutitul pe la spate, dupa care iti spune ca sa nu tipi de durere ci sa intorci si obrazul celalat si sa-l iubesti, c-asa cere Scriptura. Altfel ? Altfel esti idolatru. Vorba lu' nea Marcel de la timplarie : "Lasa-i dracu, taica, ca si iei beau mai rau ca sherpii !" Nena Marcel, timplarul de la noi de la institut, a dat de dracu, saracu. Fie-sa s-a luat cu un baptist. Si-au facutara nunta cu cico si cu biscuiti. Sa inebuneasca saracu. Singura lui fata. Rusine mare pe neamul lui. Pina cind a venit socra-su pe la el cu giner'su. Sarmanu' nea Marcel a scos si el o cana de zaibar din pivnita. Astia ?, nuuu, ca noi nu bem, ca noi nu asa si pe dincolo. Nea Marcel le-a pus in pahar. Au baut pina cind au facut pe ei. Cind l-am intrebat : "Bre, nene Marcel, cum se-mpaca Norica (c'-asa o chema pe fie-sa) cu pocaitu' ?", sarmanu' nea Marcel mi-a raspuns : "Lasa-i dracu, taica, ca si iei beau mai rau ca sherpii !" Mie-mi spui de protestantii asti ? Mai, nene Brielule, astia sunt cele mai ipocrite secaturi de oameni de pe pamint !

L-am cunoscut pe un roman din Galati, de pe aici, prin 94, daca nu ma-nsel. Fugise si el cum putuse prin 86. Era singur. A ajuns cum-ne-cum in State. Aici ?, n-avea de nici unele. S-a dus si el la baptisti. Acolo ? Maaaa-ma ! L-au primit cu tot onorul. L-au ajutat - la misto - cu promisiuni, c'-o fi c'o-mparti. Dorin il chema. Baptistii ?, l-au fortat ca sa se boteze la ei. Dorinel a zis ca : "bine, baieit, ma botez. Big dil !" S-au pregatitara baptistii, halimai mare. Cind au inceput ei acolo cu shmekeriile lor, a aparut Dorin imbracat in camesa alba lunga ca sa fie botezat. Intr-o copaie imensa de tabla. Cintari, aiureli, nenorociri. Cind sa-l bage in copaie, pastorul lor, un shmeker care mai tirziu a ajuns in tribunal pe caz de "poponetz" l-a luat de mina sa-l aseze in copaie. Cind, la un moment dat, pastorelu' a ramas ca paralizat cind a vazut la gitu' lu' Dorinel o cruce mare cu lun lant. "Ce-i asta, domnule ? Nu se poate sa te botezi cu chestia asta la git". La care Dorinel i-a spus ca nu conteaza ca el a mai fost botezat o data la ortodocsi si ca el nu renunta la cruce si lant ca le are de la mama-sa din sat, undegva pe linga Galati. Nuuu, ca nuu, ca nu se poate. Dorinel i-a tras un date-n ... de ... si-n ..., a tras o flegma in copaie si s-a carat.

Uite, mai, nene Briel-ule cum ne facem de ris, noi ortodocsii !

Olga Khan
2008-06-05 08:32:35

Re: Am ascultat...

La 2008-06-05 00:00:43, HERUT a scris:

> Ptiu, bata-te sa te bata, tu ! ioi, ce spirtuala esti ! M-ai disturbat
> de cit m-am risara ! Ce faci in weekendu-l asta ? Tot la pool ?
>

Eu n-am pool si nici n-am da gand sa dau cu tirnacopul sa-i fac groapa! ca sa economisez inainte sa-l am ca va costa cat nu face daca si curentul se va scumpi iar la vara. Pai de ce sa mai cumpar si o masinuta la priza de pescuit frunze??? si chimicale si tool-uri manuale de prins broaste ca-s la frunze pe aici cu carul mare!!!! Numai de pe smochin cade o remorca de frunze, d'apoi de pe pecan, citricele iar gardul viu al vecinilor e stufos rau de tot si mereu unu din pomi isi schimba frunzele :-((((( Am multe cunostinte care se plang de pool
ca nici nu-l folosesc si cheltuie degeaba. Azi am avut un vant rece care a curatat toate strazile si aducea tot ce era de ridicat: cutii de cartoane, crengi de pomi, hartii, sticle de plastic, praf de nu vedeai nimic un timp scurt ...
In plus eu nu stiu sa inot si ametesc langa apa adinca. Imi ajunge dusul.

Ghita Bizonu'
2008-06-05 12:50:24

Re: bree ... s-a umplut tara de sectari ! Brief de ieri

Limbajul.
buon. Recunosc ca imi plac prostii natur - ignorantii fara multa scoala care insa stiu ca-s prosti.
nu suport ins apersoanele despre care am bauieli ca a r avea ceva cunsotinte care spun prostii. Ca nu-=s natur . De ex cestia cu asigurarea pozitiei dominate in Ardeal. Ori e prostie pur si simplu , ori e mai rau prostia de a crede ca toti ceilalti trebe sa-ti creada orice sustinere , oricat de aberanta.
Alege.
Nu te iest ca nu esti natur .
(uite il iert pe Bumerang care se gaseste sa intrebe de ce s-au facut partide iin bisrica . Insu-n cauza n-a auzit de Calcedon . E natur ).

Ah, da linku tau. Mersoa de informatii, da io am trecut prin scola ca cainele nu ca gasca (spe rca stii diferenta ). NMu ma convingi ptr ce uniatia ar fi superioara unei eventuale calvinizari. Absolut intamplator preferintele mele sunt mai degraba protestante nu catolicizante - exact din motivele ptr care aia ca tine cad in fund cand zic catolicism. Asta nu inseamna ca nu apreciez orga si arta gotica .

xViorel
2008-06-05 12:57:25

Vocabularul vostru infect vorbeste despre ale cui slugi sunteti...fariseilor...

Seherezada
2008-06-05 14:05:58

zice povestea ca ... acesta ar fi fost momentul ...

de la care s-a instauraut puterea bisericii ca institutie a teologiei crestine ...

se pare ca ``Inaltzarea`` (Ascension``) a avut loc DOAR in prezentza Apostolilor sai, care au fost singurii martori al momentului in care Jesus a primit harul divin si s-a inaltzat la dreapta lui Dumnezeu ...
timp in care a mai avut timp sa-si investeasca apostolii cu anumite puteri si cu misiunea divina de a raspindi vorbele lui ... tuturor celor din ``house of Israel``...

Abia dupa Invierea si Inaltzarea lui Jesus, ...
apostolul Paul (care nu facea parte din apostolii originari, se pare ca a fost recrutat de Jesus dupa Inviere) ...
ii convinge pe ceilalti ca e cazul ca invatzaturile lui Jesus sa fie raspindite si in rindul lui ``uncircumsized gentiles`` ...
si iac`asa .... se pun bazele Noului Testament ...

Dupa Apostolul Paul, ...
Resurectia lui Jesus, ... iar apoi Inaltzarea lui, sint momente fundamentale pentru teologia crestina, ... fiindca prin ele se demonstreaza ca Jesus are putere asupra vietii si a mortii, si ... doar in felul acesta are el puterea sa confere si credinciosilor ``eternal life``.

Singurii martori la Inaltzare (si la pogorirea Sfintului Duh) au fost doar Apostolii, , ... asa ca pe evangheliile lor se bazeaza totul ...,
insa toti au cam sfirsit-o prin rastignire prin anii 60-70 ... ,

iar textele diverselor versiuni ale Noului Testament apar prin lume cam cu 200 de ani mai tirziu ..., compilate ba de unii, ba de altii ...,
cind biserica treptat si deodata a decis sa-i infieze in exclusivitate pe acesti apostoli ...

asa ca intr`adevar, ... trebuie sa crezi cu`adevarat.


Cristi2008
2008-06-05 14:18:30

raspuns pt. xViorel

Salutare,

Am intrat din intamplare pe acest forum si am vazut discutia starnita de xViorel
Eu sunt romano-catolic dar respect Ortodoxia si de multe ori am participat, pot spune chiar cu evlavie la slujbe ortodoxe.
Este o traditie frumoasa si plina de simboluri, iar icoanele, catapeteasma sunt deosebite.
Din pacate credinta nu trebuie amestecata cu superstitia. Si sunt foarte multe superstitii la romani, mai ales legate de cultul mortilor (spart cani, geamuri inchise, oglinzi acoperite, gaini peste groapa etc.). Trebuie avut in vedere faptul ca aceste practici tin de ritualuri de tip magic, si deci se impotrivesc poruncii I care spune sa-I slujim doar Domnului. Prin aceste practici noi ne indepartam de Dumnezeu si ne punem increderea in altceva, care poate fi cel rau. Deci e un pacat.
Insa, multe traditii nu sunt superstitii, ci traditii populare vechi si foarte frumoase, pline de semnificatii, cum este coliva. Stiati ca ea reprezinta Euharistia, adica Trupul si Sangele Domnului (doar ca simbol), prin boabele de grau si prin vin.

Dar, Valorile catolice si ortodoxe sunt infinit mai mari decat ceea ce au protestantii. Mai precis ei din cele 7 Sf. Taine n-au decat Botezul si Casatoria.
Lipseste esentialul vietii crestine, fara de care Mantuirea este imposibila.
Fiindca Mantuitorul spune (capitolul 6 din Ioan) ca doar cel care va manca Trupul Lui si va bea Sangele Lui va trai in veci. Adica doar cel care se Impartaseste.
In plus, Impartasania este un sacrilegiu daca nu se face inainte o buna Spovada. Protestantii n-au asa ceva, n-au cum sa-si curete sufletele...
Spovada este prescrisa tot de Iisus, cand spune: Luati pe Duhul Sfant ... cui veti ierta pacatele le vor fi iertate...

Este bine ca toti ortodocsii sa cunoasca aceste diferente esentiale, vitale, pentru a nu cadea vreodata in capcana protestantismului sau a sectarismului.
Adevarata Biserica exista doar unde exista cele 7 Sf. Taine sau Sacramente, mai ales Sf. Euharistie - adevaratul Trup si Sange al Domnului Hristos.
El ne asteapta in fiecare Biserica catolica sau ortodoxa. Vrea sa-L iubim si sa-L adoram. Sa ne incredintam milostivirii Lui infinite (a se cauta Sf. Faustina Kowalska); dar fara Spovada si Impartasanie e imposibil.

Cristi

evghenie
2008-06-05 14:32:18

xComunicatului...

De unde stii ca biserica evanghelica este cea adevarata? Asa zic si baptistii, penticostalii, iehovistii, adventistii si cate au mai inventat slugile diavolului.
De unde atzi luat voi Evanghelia? Ai auzit de Catedrala Sfanta Sofia din Consantinopol (Istanbul)? Are cca 1500 ani vechime. Mai veche (cu o mie de ani) decat toate cultele protestante si neoprotestante! Unde eratzi voi acum 1500 de ani?

Ghita Bizonu'
2008-06-05 14:38:53

Re: asa ca intr`adevar, ... trebuie sa crezi cu`adevarat asa cum se crede in Vechiul Testament

ca Iosua a tinut soarele pre cer ...
si inca destule altele.....

Acu lasand credinta la o parte (nie imi cam lipseste ce-i drept)
<cind biserica treptat si deodata a decis sa-i infieze in exclusivitate pe acesti apostoli ..> . Neclar . Biserica cestina este apostoliceasca , adica vine prin apostoli. (ma rog sunt biserici care se lauda ca sunt apostolice , adica infiintate de un apostol fata de celelate infiintae de misioanri. Dar acestea sunt cestii sa zic asa teritoriale - ex biserica di Italai este apostolica, nu si cea din Germania, Anglia polonia. De aici vine si privilegiul papal in Ocident si neintelegrea sa cu Orientul , unde is cam multe biserici apostolice - cea greaca , siriana, sa nu zic de bisericile din Ierusalim).

> apostolul Paul (care nu facea parte din apostolii originari, se pare
> ca a fost recrutat de Jesus dupa Inviere) ...
Nu se pare. Saul din Tars (printre altele cetetan roman din orasul Tars ; in Tars elenismul era puternic si influent fapt ce explica multe din novatiile lui Saul) mergea spre Damasc cand a auzit "Saule , Saule de ce ma prigonesti ?!" si din acel moment a fost convertit . (din Evanghelii. Tuspatru plus nu stiu cate dintre cele apocrife).Pana atunci Saul a fost unul din cei care ii prigonea pe crestini ( a pazit hainele celor care-l lapidau pe Stefan).

<ca e cazul ca invatzaturile lui Jesus sa fie raspindite si in rindul lui ``uncircumsized gentiles`` ... > > Am zis ca era din Tars. Intre crestinism si mozaism exista cateva enorme diferente.
in Iul rand crestinismul este o religie elenistica dpv cultural . Foloseste un fundal de origine ebraica dar etosul sau este arian nu semitic (asat o am din interviul unui doctor evreu , credincios foarte si in acelasi timp un om cult cu desavarsire , care culmea se pare ca cunoaste extrem de bine bazele culturii crestine). Cvea sa zic asa in genul filmeleor cu roamni de la Hollywood.
In al 2 lea rand crestinismul este o religie soterologica cu aspiratii universale. Normal , fiindca a aparut in sec I in imperiul roman. Insa mozaismul ramane tribal (scuze nu vreau sa insult ) fiindca s-a constituit in religie cam in momentul asezarii in Tara Sfanta. S-a constittuit in religie sau ma rog s-a cristalizat intr-o forma recognoscibila si azi .

<Singurii martori la Inaltzare (si la pogorirea Sfintului Duh) au fost doar Apostolii>. Oricum ceva mai multi decat a avut Avraam (Abraham) sau Iacov / Israel (asta din urma curios personaj. Parca nu ar fi semit ci un arian zarghit gen Belerofon sau Aias care naufragiat pe stanca ameninta zeii din Olimp).


OOricum in materie de credinta se recomanda prudenta. Pe lanaga credinta nitroglicerina este absolut inerta si inofensiva

evghenie
2008-06-05 14:43:07

Cristi

Normal ca itzi place la ortodocsi! Pacat ca nu iesi de tot din capcana papismului. Nu vezi ce nebunie savarsesc clericii papei cu papa in frunte? Dau voie in timpul slijbei la practici pagane , tribale, din si in africa, in australia, in India...., tzin cate-o figurina a lui budda pe (ne) sfanta masa,etc.......
In occidentul Europei se inchid bisericile din lipsa de credinciosi; asta nu e semn ca biserica papei n-are putere de la Duhul Sfant?
La 2008-06-05 14:18:30, Cristi2008 a scris:

> Salutare,
>
> Am intrat din intamplare pe acest forum si am vazut discutia starnita
> de xViorel
> Eu sunt romano-catolic dar respect Ortodoxia si de multe ori am
> participat, pot spune chiar cu evlavie la slujbe ortodoxe.
> Este o traditie frumoasa si plina de simboluri, iar icoanele,
> catapeteasma sunt deosebite.
> Din pacate credinta nu trebuie amestecata cu superstitia. Si sunt
> foarte multe superstitii la romani, mai ales legate de cultul mortilor
> (spart cani, geamuri inchise, oglinzi acoperite, gaini peste groapa
> etc.). Trebuie avut in vedere faptul ca aceste practici tin de
> ritualuri de tip magic, si deci se impotrivesc poruncii I care spune
> sa-I slujim doar Domnului. Prin aceste practici noi ne indepartam de
> Dumnezeu si ne punem increderea in altceva, care poate fi cel rau.
> Deci e un pacat.
> Insa, multe traditii nu sunt superstitii, ci traditii populare vechi
> si foarte frumoase, pline de semnificatii, cum este coliva. Stiati ca
> ea reprezinta Euharistia, adica Trupul si Sangele Domnului (doar ca
> simbol), prin boabele de grau si prin vin.
>
> Dar, Valorile catolice si ortodoxe sunt infinit mai mari decat ceea
> ce au protestantii. Mai precis ei din cele 7 Sf. Taine n-au decat
> Botezul si Casatoria.
> Lipseste esentialul vietii crestine, fara de care Mantuirea este
> imposibila.
> Fiindca Mantuitorul spune (capitolul 6 din Ioan) ca doar cel care va
> manca Trupul Lui si va bea Sangele Lui va trai in veci. Adica doar cel
> care se Impartaseste.
> In plus, Impartasania este un sacrilegiu daca nu se face inainte o
> buna Spovada. Protestantii n-au asa ceva, n-au cum sa-si curete
> sufletele...
> Spovada este prescrisa tot de Iisus, cand spune: Luati pe Duhul Sfant
> ... cui veti ierta pacatele le vor fi iertate...
>
> Este bine ca toti ortodocsii sa cunoasca aceste diferente esentiale,
> vitale, pentru a nu cadea vreodata in capcana protestantismului sau a
> sectarismului.
> Adevarata Biserica exista doar unde exista cele 7 Sf. Taine sau
> Sacramente, mai ales Sf. Euharistie - adevaratul Trup si Sange al
> Domnului Hristos.
> El ne asteapta in fiecare Biserica catolica sau ortodoxa. Vrea sa-L
> iubim si sa-L adoram. Sa ne incredintam milostivirii Lui infinite (a
> se cauta Sf. Faustina Kowalska); dar fara Spovada si Impartasanie e
> imposibil.
>
> Cristi
>

Ghita Bizonu'
2008-06-05 14:44:43

Re: Da ... o mica dovada de toleranta si corectitudine catolica ...

asta in legatura cu unele acuze despre intoleranta ortidoxa in contrast cu marea toleranta catolica.
In orice caz fii linistit : si ptr noi, ortodocsii, protestantii sunt eretici ce vor arde in focul iadului (spre deosebiere insa de voi care v-=ati grabit si i-ati ars pe rug).
Dar stii ceva ? Ereitici sunt si catolicii care sustin Filioque !!!

Oricum nice cestiile legate de cultu mortilor nu dau bine. Daca nu se baga ecologistii si pe lumea ailata se vor incalzi si multi ortodocsi....La 2008-06-05 14:18:30, Cristi2008 a scris:

> Salutare,
>
> Am intrat din intamplare pe acest forum si am vazut discutia starnita
> de xViorel
> Eu sunt romano-catolic dar respect Ortodoxia si de multe ori am
> participat, pot spune chiar cu evlavie la slujbe ortodoxe.
> Este o traditie frumoasa si plina de simboluri, iar icoanele,
> catapeteasma sunt deosebite.
> Din pacate credinta nu trebuie amestecata cu superstitia. Si sunt
> foarte multe superstitii la romani, mai ales legate de cultul mortilor
> (spart cani, geamuri inchise, oglinzi acoperite, gaini peste groapa
> etc.). Trebuie avut in vedere faptul ca aceste practici tin de
> ritualuri de tip magic, si deci se impotrivesc poruncii I care spune
> sa-I slujim doar Domnului. Prin aceste practici noi ne indepartam de
> Dumnezeu si ne punem increderea in altceva, care poate fi cel rau.
> Deci e un pacat.
> Insa, multe traditii nu sunt superstitii, ci traditii populare vechi
> si foarte frumoase, pline de semnificatii, cum este coliva. Stiati ca
> ea reprezinta Euharistia, adica Trupul si Sangele Domnului (doar ca
> simbol), prin boabele de grau si prin vin.
>
> Dar, Valorile catolice si ortodoxe sunt infinit mai mari decat ceea
> ce au protestantii. Mai precis ei din cele 7 Sf. Taine n-au decat
> Botezul si Casatoria.
> Lipseste esentialul vietii crestine, fara de care Mantuirea este
> imposibila.
> Fiindca Mantuitorul spune (capitolul 6 din Ioan) ca doar cel care va
> manca Trupul Lui si va bea Sangele Lui va trai in veci. Adica doar cel
> care se Impartaseste.
> In plus, Impartasania este un sacrilegiu daca nu se face inainte o
> buna Spovada. Protestantii n-au asa ceva, n-au cum sa-si curete
> sufletele...
> Spovada este prescrisa tot de Iisus, cand spune: Luati pe Duhul Sfant
> ... cui veti ierta pacatele le vor fi iertate...
>
> Este bine ca toti ortodocsii sa cunoasca aceste diferente esentiale,
> vitale, pentru a nu cadea vreodata in capcana protestantismului sau a
> sectarismului.
> Adevarata Biserica exista doar unde exista cele 7 Sf. Taine sau
> Sacramente, mai ales Sf. Euharistie - adevaratul Trup si Sange al
> Domnului Hristos.
> El ne asteapta in fiecare Biserica catolica sau ortodoxa. Vrea sa-L
> iubim si sa-L adoram. Sa ne incredintam milostivirii Lui infinite (a
> se cauta Sf. Faustina Kowalska); dar fara Spovada si Impartasanie e
> imposibil.
>
> Cristi
>

HERUT
2008-06-05 14:46:02

Re: zice povestea ca ... acesta ar fi fost momentul ...

Ghita Bizonu'
2008-06-05 14:47:40

Re: xComunicatului...evghenie potolevu ca asa cum imi zicea odata un mahomedan

o sa avem mult timp - o eternitate -la dispozitie sa discutam micile diferente religioase IN IAD unde vom ajunge ptr desfrau, trufie , adulter si alte asemenea pacate comune ...

evghenie
2008-06-05 15:03:25

Re: xComunicatului...evghenie potolevu ca asa cum imi zicea odata un mahomedan

Micile??? Sa dea Dumnezeu sa murim spoveditzi si impartasitzi in credintza Ortodoxa! Asa mai avem nadejde!

La 2008-06-05 14:47:40, Ghita Bizonu' a scris:

> o sa avem mult timp - o eternitate -la dispozitie sa discutam micile
> diferente religioase IN IAD unde vom ajunge ptr desfrau, trufie ,
> adulter si alte asemenea pacate comune ...
>

Seherezada
2008-06-05 15:05:44

Re: ... trebuie sa crezi cu`adevarat asa cum se crede in Vechiul Testament

La 2008-06-05 14:38:53, Ghita Bizonu' a scris:

> ca Iosua a tinut soarele pre cer ...
> si inca destule altele.....
>
> Acu lasand credinta la o parte (nie imi cam lipseste ce-i drept)
> <cind biserica treptat si deodata a decis sa-i infieze in
> exclusivitate pe acesti apostoli ..> . Neclar . Biserica cestina este
> apostoliceasca , adica vine prin apostoli. (ma rog sunt biserici care
> se lauda ca sunt apostolice , adica infiintate de un apostol fata de
> celelate infiintae de misioanri. Dar acestea sunt cestii sa zic asa
> teritoriale - ex biserica di Italai este apostolica, nu si cea din
> Germania, Anglia polonia. De aici vine si privilegiul papal in Ocident
> si neintelegrea sa cu Orientul , unde is cam multe biserici apostolice
> - cea greaca , siriana, sa nu zic de bisericile din Ierusalim).
>
> > apostolul Paul (care nu facea parte din apostolii originari, se pare
> > ca a fost recrutat de Jesus dupa Inviere) ...
> Nu se pare. Saul din Tars (printre altele cetetan roman din orasul
> Tars ; in Tars elenismul era puternic si influent fapt ce explica
> multe din novatiile lui Saul) mergea spre Damasc cand a auzit "Saule ,
> Saule de ce ma prigonesti ?!" si din acel moment a fost convertit .
> (din Evanghelii. Tuspatru plus nu stiu cate dintre cele apocrife).Pana
> atunci Saul a fost unul din cei care ii prigonea pe crestini ( a pazit
> hainele celor care-l lapidau pe Stefan).
>
> <ca e cazul ca invatzaturile lui Jesus sa fie raspindite si in rindul
> lui ``uncircumsized gentiles`` ... > > Am zis ca era din Tars. Intre
> crestinism si mozaism exista cateva enorme diferente.
> in Iul rand crestinismul este o religie elenistica dpv cultural .
> Foloseste un fundal de origine ebraica dar etosul sau este arian nu
> semitic (asat o am din interviul unui doctor evreu , credincios foarte
> si in acelasi timp un om cult cu desavarsire , care culmea se pare ca
> cunoaste extrem de bine bazele culturii crestine). Cvea sa zic asa in
> genul filmeleor cu roamni de la Hollywood.
> In al 2 lea rand crestinismul este o religie soterologica cu aspiratii
> universale. Normal , fiindca a aparut in sec I in imperiul roman. Insa
> mozaismul ramane tribal (scuze nu vreau sa insult ) fiindca s-a
> constituit in religie cam in momentul asezarii in Tara Sfanta. S-a
> constittuit in religie sau ma rog s-a cristalizat intr-o forma
> recognoscibila si azi .
>
> <Singurii martori la Inaltzare (si la pogorirea Sfintului Duh) au
> fost doar Apostolii>. Oricum ceva mai multi decat a avut Avraam
> (Abraham) sau Iacov / Israel (asta din urma curios personaj. Parca nu
> ar fi semit ci un arian zarghit gen Belerofon sau Aias care naufragiat
> pe stanca ameninta zeii din Olimp).
>
>
> OOricum in materie de credinta se recomanda prudenta. Pe lanaga
> credinta nitroglicerina este absolut inerta si inofensiva
> ------------
draga Bizoane,
inclin sa cred ca numai o lejera prejudecata ... te face sa crezi ca eu am scris aceasta povestioara intr-un sens derogatoriu, sau competitiv ...

de fapt, eu sint fascinata de istoria gindirii religioase, de abstractiunile ei, de simbolurile ei, de biblie, de faptul ca unii o pot lua literal, altii ii ghicesc dodiile ...
e ca in basmele mele cele mai intortocheate ...

Vechiul Testament este un document complex, insa asa cum a fost, ... cam asa a stat si asa mai sta ...

In schimb teologia crestina, a reusit ceva titanic incorporindu-le pe amindoua si creind acest eshafodaj care in shubrezenia lui este de o soliditate incredibila ...

toate astea lasa loc la diverse speculatii ... care de care mai interesante ...

HERUT
2008-06-05 15:30:42

Re: ... trebuie sa crezi cu`adevarat asa cum se crede in Vechiul Testament

La 2008-06-05 15:05:44, Seherezada a scris:"""""""""""""""de fapt, eu sint fascinata de istoria gindirii religioase, de abstractiunile ei, de simbolurile ei, de biblie, de faptul ca unii o pot lua literal, altii ii ghicesc dodiile ...
e ca in basmele mele cele mai intortocheate ...

Vechiul Testament este un document complex, insa asa cum a fost, ... cam asa a stat si asa mai sta ...

In schimb teologia crestina, a reusit ceva titanic incorporindu-le pe amindoua si creind acest eshafodaj care in shubrezenia lui este de o soliditate incredibila ...

toate astea lasa loc la diverse speculatii ... care de care mai interesante ...""""""""""""""""


Buuun ! Si-atunci, se pune o intrebare : In ce crezi tu ? Ca in ceva trebuie sa crezi. Nu exista om pe planeta asta sa nu creada in ceva. Si ateii cred. Ei cred ca nu cred ! Si Bizonu crede. Dar el e putin cam diliu !, sau, mai bine zis, dilimache !

Tuu ! Tuu, admirabila gingasha, tu in ce crezi ? Sa nu ma iei cu "povestioare" si alte trufandale ca nu tine. Iesi pe scena si spovedeste-te ! Tu in ce crezi ? Ca daca spui ca crezi NUMAi in Vechiul Testament din spirit patriotic (chemarea singelui, la o adica !) nu poti fi intreaga ! Evreii sunt cu adevarat extraordiari, dar nu sunt desavirsiti ! Le lipseste tocmai "sfircul" ca sa "fie" :-)) ! Desavirsirea ca om nu poate sa fie cunoscuta decit daca crezi in Iisus. Numai ca, la credinta se ajunge printr-un singur efort : lasarea de sine. Asta spune tot, dar si nimic ! A te lasa de tine ! Spune-i asta lu' Bizonu, si asta o sa-si vire degetele in nas ! Nu poate saracu'. El e paralizat in prorpia lui neputinta. Lasarea de sine, iubitel, este acea stare cind renunti la dumnezeul tau si-L recunosti pe Dumnezeul tuturor. Atunci incepi sa-i iubesti pe toti, dar mai ales pe dusmani. Incepi sa "vezi". Lumea nu o mai percepi ca o unica dimensiune ci se "reliefeaza", contururile incep sa se dilate, sa prinda forme, totul incepe sa graiasca si sa vorbeasca cu tine : si florile, si caramizile, si cauciucurile de la roti, si stopul din coltul strazii si vitrina prin care te reflectezi, si ciorapii de pe picioarele tale superbe ... totul incepe sa-ti vorbeasca, iar acest "tot" este chiar insasi Dumnezeu, prin care El iti vorbeste. Asta este starea de lasare de tine la care ajung foaaaaarte, foarte putini "din cei ce se nevoiesc", vorba parintelui meu de suflet Cleopa !

Ghita Bizonu'
2008-06-05 15:33:31

Re: de nu vrei sa-ti fie prea cald

ai grija si cum te porti. Si nu uita ca apacatui cu gandu e ca si cum ai pacatui cu fapta.
Oricum vaz ca nu intelegi ironia mahomedanului


La 2008-06-05 15:03:25, evghenie a scris:

> Micile??? Sa dea Dumnezeu sa murim spoveditzi si impartasitzi in
> credintza Ortodoxa! Asa mai avem nadejde!
>
> La 2008-06-05 14:47:40, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > o sa avem mult timp - o eternitate -la dispozitie sa discutam micile
> > diferente religioase IN IAD unde vom ajunge ptr desfrau, trufie ,
> > adulter si alte asemenea pacate comune ...
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-06-05 15:47:10

Re: ... Seherezada

de credeam ca ai scris cu prejudecata sau parti-pris eram caustic.
Pur si ismplu cred ca iti lipsesc unele informatii. Sa fim cinstiti nu toti posedam cultura acelui doctor (scuze imi scapa numele. Oricum in domeniul sau era celebrissim) . SI atentie la Tars. fara tars nu poti intelege pe Paul. Si daca omiti ca era cetetan roman iar nu-l intelegi . Era evreu din Tars si cetatean roman. Asa ca a inceput o opera de sincretism religios (nu zic ca nu a fost si sincera).
ca am zis Tars. Se pare ca era un oras splendid. Strazi largi. Porticuri. Lampi cu ulei aprinse npopate macar pe 2-3 strazi. Si cu o puternica comunitate greaca care a influentat partial unii mozaici (care participau la concursurile sportive din gymnazii , bine-nteles goi dar dotati cu preputuri false. Nitel cam nanapoda ptr mozaicii din epoca)
Si mai apoi d'alde Sf Augustin si altii au preluat mult diin filosofia greaca ca sa faca opera teologica.
Crestinismul nu putea aparea decat in acea epoca si decat in imperiul roman.
In ce era pe atunci Germania sau Anglia era imposibil.
A da am zis imperiul roman. Era o epoca crunta . In zona bazinului Mediteranei 1/3 din populatie era sclava (asta asa ca medie, ca in unele zone mai putini iar in altele ... prapad) si fiecare om nu prea bogat traia cu spaima de a deveni sclav.
Si partea cea mai nasola era ca cf celorlate religii ramaneai sclav si pe lumea ailalta .

La 2008-06-05 15:05:44, Seherezada a scris:

> La 2008-06-05 14:38:53, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > ca Iosua a tinut soarele pre cer ...
> > si inca destule altele.....
> >
> > Acu lasand credinta la o parte (nie imi cam lipseste ce-i drept)
> > <cind biserica treptat si deodata a decis sa-i infieze in
> > exclusivitate pe acesti apostoli ..> . Neclar . Biserica cestina este
> > apostoliceasca , adica vine prin apostoli. (ma rog sunt biserici care
> > se lauda ca sunt apostolice , adica infiintate de un apostol fata de
> > celelate infiintae de misioanri. Dar acestea sunt cestii sa zic asa
> > teritoriale - ex biserica di Italai este apostolica, nu si cea din
> > Germania, Anglia polonia. De aici vine si privilegiul papal in Ocident
> > si neintelegrea sa cu Orientul , unde is cam multe biserici apostolice
> > - cea greaca , siriana, sa nu zic de bisericile din Ierusalim).
> >
> > > apostolul Paul (care nu facea parte din apostolii originari, se pare
> > > ca a fost recrutat de Jesus dupa Inviere) ...
> > Nu se pare. Saul din Tars (printre altele cetetan roman din orasul
> > Tars ; in Tars elenismul era puternic si influent fapt ce explica
> > multe din novatiile lui Saul) mergea spre Damasc cand a auzit "Saule ,
> > Saule de ce ma prigonesti ?!" si din acel moment a fost convertit .
> > (din Evanghelii. Tuspatru plus nu stiu cate dintre cele apocrife).Pana
> > atunci Saul a fost unul din cei care ii prigonea pe crestini ( a pazit
> > hainele celor care-l lapidau pe Stefan).
> >
> > <ca e cazul ca invatzaturile lui Jesus sa fie raspindite si in rindul
> > lui ``uncircumsized gentiles`` ... > > Am zis ca era din Tars. Intre
> > crestinism si mozaism exista cateva enorme diferente.
> > in Iul rand crestinismul este o religie elenistica dpv cultural .
> > Foloseste un fundal de origine ebraica dar etosul sau este arian nu
> > semitic (asat o am din interviul unui doctor evreu , credincios foarte
> > si in acelasi timp un om cult cu desavarsire , care culmea se pare ca
> > cunoaste extrem de bine bazele culturii crestine). Cvea sa zic asa in
> > genul filmeleor cu roamni de la Hollywood.
> > In al 2 lea rand crestinismul este o religie soterologica cu aspiratii
> > universale. Normal , fiindca a aparut in sec I in imperiul roman. Insa
> > mozaismul ramane tribal (scuze nu vreau sa insult ) fiindca s-a
> > constituit in religie cam in momentul asezarii in Tara Sfanta. S-a
> > constittuit in religie sau ma rog s-a cristalizat intr-o forma
> > recognoscibila si azi .
> >
> > <Singurii martori la Inaltzare (si la pogorirea Sfintului Duh) au
> > fost doar Apostolii>. Oricum ceva mai multi decat a avut Avraam
> > (Abraham) sau Iacov / Israel (asta din urma curios personaj. Parca nu
> > ar fi semit ci un arian zarghit gen Belerofon sau Aias care naufragiat
> > pe stanca ameninta zeii din Olimp).
> >
> >
> > OOricum in materie de credinta se recomanda prudenta. Pe lanaga
> > credinta nitroglicerina este absolut inerta si inofensiva
> > ------------
> draga Bizoane,
> inclin sa cred ca numai o lejera prejudecata ... te face sa crezi ca
> eu am scris aceasta povestioara intr-un sens derogatoriu, sau
> competitiv ...
>
> de fapt, eu sint fascinata de istoria gindirii religioase, de
> abstractiunile ei, de simbolurile ei, de biblie, de faptul ca unii o
> pot lua literal, altii ii ghicesc dodiile ...
> e ca in basmele mele cele mai intortocheate ...
>
> Vechiul Testament este un document complex, insa asa cum a fost, ...
> cam asa a stat si asa mai sta ...
>
> In schimb teologia crestina, a reusit ceva titanic incorporindu-le pe
> amindoua si creind acest eshafodaj care in shubrezenia lui este de o
> soliditate incredibila ...
>
> toate astea lasa loc la diverse speculatii ... care de care mai
> interesante ...
>

xViorel
2008-06-05 15:47:38

Si ce daca are 1500 de ani...la DUMNEZEU crezi ca se merge cu vechimea?...

evghenie
2008-06-05 15:49:46

Re: de nu vrei sa-ti fie prea cald

"potolitzi-va" in stilul /Marius Chicosh Rostogan/.

La 2008-06-05 15:33:31, Ghita Bizonu' a scris:

> ai grija si cum te porti. Si nu uita ca apacatui cu gandu e ca si cum
> ai pacatui cu fapta.
> Oricum vaz ca nu intelegi ironia mahomedanului
>
>
> La 2008-06-05 15:03:25, evghenie a scris:
>
> > Micile??? Sa dea Dumnezeu sa murim spoveditzi si impartasitzi in
> > credintza Ortodoxa! Asa mai avem nadejde!
> >
> > La 2008-06-05 14:47:40, Ghita Bizonu' a scris:
> >
> > > o sa avem mult timp - o eternitate -la dispozitie sa discutam micile
> > > diferente religioase IN IAD unde vom ajunge ptr desfrau, trufie ,
> > > adulter si alte asemenea pacate comune ...
> > >
> >
> >
>
>

xViorel
2008-06-05 15:53:49

Semnele vremurilor sunt clare...semnul fiarei este pregatit....deci...

..mai este putin pana la rapirea adevaratilor credinciosi care au urmat cu toata inima pe DOMNUL si nu au gasit placere in mincuna,curvie,idolatrie...etc.
Iisus Hristos :

Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)


Semnul fiarei si proorociile:

http://verichip.xhost.ro/index.html

Ghita Bizonu'
2008-06-05 15:54:49

Re: ... Multam Herut. Insa cand postezi pe teme politice

incerac si sa iubesti. De poti.
Eu unul personal is mai sceptic ca Dumnezeu n-ar avea alta treaba decat sa - mi contavbilizeze zilele de post (nu tin !!). Cred ca e nitel mai ocupat cu cestii mai importante. Si pstrand proportiile presupun ca si gandacii de bucatatrie cred ca-i dau cu insecticid ptr pacatele lor ...
io-s mai modest. Nu cred ca-s chiar prima preocupare a lui Dumnezeu. Nici a doua...
Si imi "iubesc" si dumanii. Atat de mult incat i-as trimite pronto si fara suferinta la loc cu verdeata unde nu exista intristare (prin dusmani sa ne intelegm cestii serioase nu diferente minore gen moschhe-biserica sau ca votezi Ba'secu).
Oricum daca crezi ca vorbesti cu caramizile ... e pe nasoale .

evghenie
2008-06-05 16:32:20

Re: Si ce daca are 1500 de ani...la DUMNEZEU crezi ca se merge cu vechimea?...

evghenie
2008-06-05 16:44:33

Re: Semnele vremurilor sunt clare...semnul fiarei este pregatit....deci...

Este ceva pe care voi sectarii nu avetzi cum sa-l pricepetzi.
Sfanta Cruce pe care S-a rastignit Mantuitorul in prezent este desfacuta in mai multe partzi, si raspandita in mai multe locuri de pe pamant( Ierusalim, Athos, Koln etc) Antihrist nu se poate zamisli atata timp cat Sfanta Cruce a Mantuitorului este pe pamant. Cand(noi vom fi fost oale si ulcele ) se va reface intr-Una cum a fost, si va fi inaltzata la cer, asa cum si Domnul S-a Inaltzat, abia dupa acest lucru se va zamisli Antihrist, in pantecele unei desfranate.


La 2008-06-05 15:53:49, xViorel a scris:

> ..mai este putin pana la rapirea adevaratilor credinciosi care au
> urmat cu toata inima pe DOMNUL si nu au gasit placere in
> mincuna,curvie,idolatrie...etc.
> Iisus Hristos :
>
> Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la
> Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)
>
>
> Semnul fiarei si proorociile:
>
> http://verichip.xhost.ro/index.html
>

briel
2008-06-05 16:52:07

Ghita, mersi pentru raspuns.

Ai dreptate sa banuiesti ca eu consider catolicismul
mai bun decat calvinismul. Primul s-a dat inapoi cu patru
pasi fata de ortodoxie, dar al doilea cu zece pasi. Desigur,
nici unul dintre noi nu suntem teologi, asa ca ne bazam pe
cunostintele noastre si pe pareri influentate de propriul
caracter si personalitate. In plus, mai este cu siguranta,
diferenta de generatii, alte scoli, alti dascali ...

In continuare iti urmaresc cu interes si placere comentariile.

Seherezada
2008-06-05 17:07:43

Re: ... mai Herut ,

La 2008-06-05 15:30:42, HERUT a scris:

> Lasarea de
> sine, iubitel, este acea stare cind renunti la dumnezeul tau si-L
> recunosti pe Dumnezeul tuturor. Atunci incepi sa-i iubesti pe toti,
> dar mai ales pe dusmani. Incepi sa "vezi".
> ... totul incepe sa-ti vorbeasca, iar acest
> "tot" este chiar insasi Dumnezeu, prin care El iti vorbeste. Asta este
> starea de lasare de tine la care ajung foaaaaarte, foarte putini "din
> cei ce se nevoiesc", vorba parintelui meu de suflet Cleopa !
> -------------
Lasa-ma bre cu formulari d`astea <<new age`iste>> ...

Iar in timp ce le reciti, ... tu crezi ca il iubesti pe Dumnezeu ?
nu, dahrling, te iubesti pe tine, ...
iti curg lacrimi siroaie de autoadorare, ...
ca esti unul dintr`acei foooaaaaaarte putini care pricep ce-i aia ``starea de lasare de tine``, chiar si fara s-o experimenteze ...

Tu fara sa reciti tantre dintr`astea care iti `clopotzesc`` tie bine ,... nu poti sa crezi in ceva care sa-ti faca sens ??
in ceva care sa fie mai presus de tine, spre care sa tinzi ... nu prea departe??

ca doar te cunosti prea bine, stii si tu cit de pacatos esti, ... ce delasator de sine esti ..., doar un mic efort si tot ar fi bine.
Dar nuuuuu, ... el trebuyie sa fie special, sa ``lase de sine``, sa iubeasca ``dusmanii`` ... sa-i patroneze pe alti ...

Unde e Calugarul sa-ti zica: Amarituleeeeee !

xViorel
2008-06-05 17:23:01

Este incredibil cate erezii ati primit in decursul anilor fara sa clipiti...

HERUT
2008-06-05 17:23:05

Re: ... Multam Herut. Insa cand postezi pe teme politice

HERUT
2008-06-05 17:36:51

Sehe

La 2008-06-05 17:07:43, Seherezada a scris:

>Lasa-ma bre cu formulari d`astea <<new age`iste>> ...

""""""""Iar in timp ce le reciti, ... tu crezi ca il iubesti pe Dumnezeu ?
nu, dahrling, te iubesti pe tine, ...
iti curg lacrimi siroaie de autoadorare, ...
ca esti unul dintr`acei foooaaaaaarte putini care pricep ce-i aia ``starea de lasare de tine``, chiar si fara s-o experimenteze ..."""""""""""

Ce stii tu ?

""""""""""""""""Tu fara sa reciti tantre dintr`astea care iti `clopotzesc`` tie bine ,... nu poti sa crezi in ceva care sa-ti faca sens ??
in ceva care sa fie mai presus de tine, spre care sa tinzi ... nu prea departe??"""""""""""""""""""

Care este sensul universului ? Sensul universului este Invierea ! In asta cred. Cum adica sa crezi "in ceva care sa fie mai presus de tine, spre care tinzi ... nu prea departe??" Nu pea departe ? In Wagner, in Dolstoi, in DaVinci, si ceilalti ? Sa fim seriosi ! Unde sunt toti acestia ? Ce s-a ales de ei ? Ce-au lasat ei in urma lor ? In urma lor a ramas un singur lucru : dorul ! Nu, iubitel, nu cultura este sensul. Cultura poate, am zis poate, fi o cale, dar de multe ori cultura mai mult "rataceste" decit sa "indrume" !

""""""""""""ca doar te cunosti prea bine, stii si tu cit de pacatos esti, ... ce delasator de sine esti ..., doar un mic efort si tot ar fi bine.
Dar nuuuuu, ... el trebuyie sa fie special, sa ``lase de sine``, sa iubeasca ``dusmanii`` ... sa-i patroneze pe alti ... """"""""""""

Sa-i patronez pe altii ? Doamne fereste, iubitel. La ce "patroneala" te referi tu ? Eu si patronajul ! Sa ma bata Dumnezeu daca m-am gindit la asa ceva. Asta este numai si numai si numai si numai interpretarea ta. Si daca tu faci o astfel de interpretare, inseamna ca ceva-ceva este gresit cu mine, pentru ca tu ma vezi ca o oglinda ! Cam zgiriata, ce-i drept, dar eu tin la ea.


"""""""""""""""Unde e Calugarul sa-ti zica: Amarituleeeeee !""""""""""""""

Doamneeeee, cite prostii ai invatat de la mine !

xViorel
2008-06-05 17:41:41

HERUT...tu insuti promovezi new age...aceasta grupare satanica...

..esti unul dintre ei...si chiar limbajul te da de gol...stii...cum faci tu?...
hotul striga: hotii!...cam asa cu tine...
eu tot se spun, nu spun de la mine si din Sfanta Scriptura...dar tu nu crezi nici Biblia si nici pe DUMNEZEU.
...daca e ceva ce nu este scris in Scriptura...dovedeste...de fapt...tu nici nu citesti Biblia...asa ca...nu mai vb.
...esti precum este scris: vor veni la voi lupi imbacati in hane de oaie.
...DOMNUL sa aiba mila de tine.AMIN.

evghenie
2008-06-05 18:07:53

Re: Este incredibil cate erezii ati primit in decursul anilor fara sa clipiti...

evghenie
2008-06-05 18:14:43

Re: HERUT...tu insuti promovezi new age...aceasta grupare satanica...

Tu prin hulirea Crucii Lui Hristos, promovezi pe satana, caci si el uraste Crucea.

La 2008-06-05 17:41:41, xViorel a scris:

> ..esti unul dintre ei...si chiar limbajul te da de gol...stii...cum
> faci tu?...
> hotul striga: hotii!...cam asa cu tine...
> eu tot se spun, nu spun de la mine si din Sfanta Scriptura...dar tu nu
> crezi nici Biblia si nici pe DUMNEZEU.
> ...daca e ceva ce nu este scris in Scriptura...dovedeste...de
> fapt...tu nici nu citesti Biblia...asa ca...nu mai vb.
> ...esti precum este scris: vor veni la voi lupi imbacati in hane de
> oaie.
> ...DOMNUL sa aiba mila de tine.AMIN.
>

Aladin
2008-06-05 18:16:01

Si dece credinta in Dumnezeu,

Cea ce nu se potriveste cu zisele popilor, ar fi de condamnat ?
Respecti cele 10 Porunci si ceace deriva din ele ? e deja 80% din religie !
Tii post ? asta se cere pentru ca de fapt e o dieta obligatorie greu de explicat pentru intelegerea unora.
Faci matanii ? e si asta o gimnastica, pas mare pt. epoca cand s-a impus.
Faci numai fapte bune ? ce bine ar fi pentru intreaga omenire.....
Contributii financiare pt. biserica ? Sunt necesare pentru intretinerea acestor biserici. Cand aceste contributii (dupa puteri) depasesc necesarul apare bogatia in clanul preotilor ,raca,lupta pentru pozitii si viata dulce ceace a dus la expresia; sa faci ce zice popa si nu ce face popa.
Cat priveste concurenta apriga dintre religiile crestine ,e o adevarata distractie sa citesti argumentele unora si a celorlalti. Copii mari cu jucarii teribile; "eu sunt cel ce reprezint pe Dumnezeu" celalalt e un impostor.
Intre timp si unii si altii se ghiftuiesc si se imbraca cu podoabe din ce in ce mai valoroase.

Seherezada
2008-06-05 18:21:26

Re: Sehe

La 2008-06-05 17:36:51, HERUT a scris:

> """""""""""""""Unde e Calugarul sa-ti zica: Amarituleeeeee
> !""""""""""""""
>
> Doamneeeee, cite prostii ai invatat de la mine !
> --------------
pai te-ai tradat mai prostovane ... cu parintele tau de suflet Cleopa ...

HERUT
2008-06-05 18:25:56

Re: Sehe

La 2008-06-05 18:21:26, Seherezada a scris:""""""""""pai te-ai tradat mai prostovane ... cu parintele tau de suflet Cleopa ..."""""""""""""Si de ce crezi ca ma scundeam ?, prostovano ?

Seherezada
2008-06-05 18:55:38

Re: Sehe

La 2008-06-05 18:25:56, HERUT a scris:

> Si de ce crezi ca ma scundeam ?, prostovano ?
> ------
intrebarea aare accentul pe DE CE ?
sau vrea sa spuna ca NU te scundeai de fel ...

HERUT
2008-06-05 19:02:36

Re: Si dece credinta in Dumnezeu,

La 2008-06-05 18:16:01, Aladin a scris:""""""""""""Cea ce nu se potriveste cu zisele popilor, ar fi de condamnat ?
Respecti cele 10 Porunci si ceace deriva din ele ? e deja 80% din religie !
Tii post ? asta se cere pentru ca de fapt e o dieta obligatorie greu de explicat pentru intelegerea unora.
Faci matanii ? e si asta o gimnastica, pas mare pt. epoca cand s-a impus.
Faci numai fapte bune ? ce bine ar fi pentru intreaga omenire.....
Contributii financiare pt. biserica ? Sunt necesare pentru intretinerea acestor biserici. Cand aceste contributii (dupa puteri) depasesc necesarul apare bogatia in clanul preotilor ,raca,lupta pentru pozitii si viata dulce ceace a dus la expresia; sa faci ce zice popa si nu ce face popa.
Cat priveste concurenta apriga dintre religiile crestine ,e o adevarata distractie sa citesti argumentele unora si a celorlalti. Copii mari cu jucarii teribile; "eu sunt cel ce reprezint pe Dumnezeu" celalalt e un impostor.
Intre timp si unii si altii se ghiftuiesc si se imbraca cu podoabe din ce in ce mai valoroase."""""""""""""""Mai, Aditza, tu stii ceva dar nu stii bine. Simti ceva dar ti-e tirshala. Vrei ceva dar nu stii ce ! Mai, baietele, metaniile, pomenile, posturile si celelalte manifestari ale noastre, ale ortodocsilor nu le facem dintr-o pornire impusa de cineva. Toate aceste manifestari ale noastre sunt dictate de iubirea noastra pentru Dumnezeu. Vin din adincul din noi, ca o exprimare a iubirii noastre pentru Dumnezeu. Cei care-L iubesc cu adevarat pe Dumnezeu il iubesc in legea lor, acolo, la credinta lor, fara zgomot si fara sa se uite la ceilalti. Cei care nu-L iubesc pe Dumnezeu sunt cei care arata cu degetul la ceilalti si-i acuza ca nu cred in Dumnezeu pt. ca nu cred in dumnezeul lor. Mie de astia mi-e scirba. Nu am nimic cu baptistul, sau adventistul. Doamne fereste. Daca ei, protestantii il iubesc in legea lor si le dedica viata lor Lui, sa le dea Dumnezeu mintuirea si bravo lor dar sa ma lase si pe mine sa-L iubesc pe Dumnezeu asa cum ma invata ortodoxia mea. Ce vrei mai simplu decit atit ?

Vor sa vina sa discutam ? Discutam, dar nu cu noi si nu trepedusii astia de rind. Discutiile sa aibe loc intre ierarhii nostri si cu ai lor. Astia maruntii care se cred mari cunoscatori in ale credintei, sunt niste putzani fara minte, mai Adita. Cine se uita la ei ? De ce au ei, protestantii, pofta asta satanica in ei de a descrestina credinciosii ortodocsi sau catolici si a-i aduce la credinta lor ? De unde aceasta pofta draceasca ? Pai daca stai si analizezi numai acest lucru ai sa vezi cit sunt ei de gresiti. A impune o credinta altuia care crede in acelasi lucru, doar de dragul de a-ti urma vrerea ta, e cea mai diavoleasca si antidumnezeiasca pornire a cuiva. Crezi in Kalvin si Luther ? Crezi, domnule, pina n-oi mai putea. Sezi acolo si lasa-ne pe noi in pace ! Dar ei, protestantii de la noi din Romania ?, se simt mici si parasiti, si de aceea se dau de ceasul mortii facind valuri de pomana ! Vai de ei !

HERUT
2008-06-05 19:04:39

Re: Sehe

La 2008-06-05 18:55:38, Seherezada a scris:


Pe "de ce" ... :-)

Dar ce mai conteaza ? Tu stii ce sti !

Seherezada
2008-06-05 19:10:28

Re: Bizonu` ...

La 2008-06-05 14:38:53, Ghita Bizonu' a scris:

> <cind biserica treptat si deodata a decis sa-i infieze in
> exclusivitate pe acesti apostoli ..> . Neclar . Biserica cestina este
> apostoliceasca , adica vine prin apostoli.
--------------------
am zis asta fiindca mai toti au fost rastigniti sau decapitati pe teritoriile unde in urmatorii ani au devenit ``venerati`` ...

Seherezada
2008-06-05 19:13:22

Re: Sehe

La 2008-06-05 19:04:39, HERUT a scris:

> Pe "de ce" ... :-)
>
> Dar ce mai conteaza ? Tu stii ce sti !
> ----------------
eu stiu, dar nu cred !

HERUT
2008-06-05 20:11:49

Re: Sehe

La 2008-06-05 19:13:22, Seherezada a scris:eu stiu, dar nu cred !_________
Intreab-o pe bedeista ! nu vezi cum ride cu lacrimi ?


. .
/
----

HERUT
2008-06-05 20:24:48

Re: Bizonu` ...

La 2008-06-05 19:10:28, Seherezada a scris:am zis asta fiindca mai toti au fost rastigniti sau decapitati pe teritoriile unde in urmatorii ani au devenit ``venerati`` ...


___________


Pai, de ce ? Care este egsplicatia ? Pai, uite care este egsplicatia : universul a fost creat prin jertfa. Toata creatia are la baza ei jertfa ! E foarte greu sa intelegi pe cei care subnt deja vesnici si carora nu le mai pasa de moarte pentru ca au gustat "arvuna invierii" ! Ce-a raspuns Adam cind a fost intrebat de inger care venise sa-l ia "dincolo" ? : "Adame, cum ti s-a parut viata?" "Pai, cum sa mi se pare, a fost cum am intrat pe usa aia si am iesit pe cealalta !" Cine simte si traieste aceasta taina, moartea nu-l mai atinge pentru ca s-a mutat la viata vesnica, draga Shehe ! daca numa crezi, mai du-te-o data la iubitul nostru comun, Sf. Augustin ! ;-))

Seherezada
2008-06-05 20:25:45

Re: ai inteles gresit ...

eu stiu, ... insa nu vreau sa cred.
mi-e mai bine asa.

La 2008-06-05 20:11:49, HERUT a scris:

HERUT
2008-06-05 20:28:34

Re: ai inteles gresit ...

La 2008-06-05 20:25:45, Seherezada a scris:eu stiu, ... insa nu vreau sa cred.
mi-e mai bine asa.


___________Tu esti ca mine. Iti place noul, dar nu-ti place noul impus ci acela pe care-l descoperi tu. :-))

Seherezada
2008-06-05 20:43:13

Re: Bizonu` ... Herut

La 2008-06-05 20:24:48, HERUT a scris:

> Pai, de ce ? Care este egsplicatia ? Pai, uite care este egsplicatia :
> universul a fost creat prin jertfa. Toata creatia are la baza ei
> jertfa ! E foarte greu sa intelegi pe cei care subnt deja vesnici si
> carora nu le mai pasa de moarte pentru ca au gustat "arvuna invierii"
> ! Ce-a raspuns Adam cind a fost intrebat de inger care venise sa-l ia
> "dincolo" ? : "Adame, cum ti s-a parut viata?" "Pai, cum sa mi se
> pare, a fost cum am intrat pe usa aia si am iesit pe cealalta !" Cine
> simte si traieste aceasta taina, moartea nu-l mai atinge pentru ca s-a
> mutat la viata vesnica, draga Shehe ! daca numa crezi, mai du-te-o
> data la iubitul nostru comun, Sf. Augustin !
------------
`` ;-)) `` scuteste-ma de acest semn antipatic, imi profund displace !
daca ai haz, pot sa apreciez citind, daca nu ... degeaba bagi ``hlizeala``!

daca aplicam cele zise de tine mai sus legat de ``jertfa`` ...

atunci e adevarat ca Christos a decis ca este extrem de important ca el sa fie ``jertfit`` si deci e plauzibil ca s-a inteles cu Iscariotul sa faca ``ce trebuie facut``, si deci ce sustine Iuda in Evanghelia lui, ca el a fost un prieten de incredere al lui Christos si a facut ce i s-a spus, e adevarat ... ,
insa nu a fost crezut si ... impins la sinucidere ...

iar biserica a hotarit sa interzica marturia lui, ... desi e pastrata de Vatican, ... iar papa Ratzinger nu o neaga ...

De altfel, cind Apostolul Paul, ... sustine ca Resurectia lui Jesus, ... iar apoi Inaltzarea lui, sint momente fundamentale pentru teologia crestina, ... fiindca prin ele se demonstreaza ca Jesus are putere asupra vietii si a mortii, si ... doar in felul acesta are el puterea sa confere si credinciosilor ``eternal life``...

cu alte cuvinte si el spune ca si moartea (jertfa) lui Christos a fost necesara ...

PS. Tu si pe sf.Augustin l-ai tradat ...     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01146 sec.