Ziua Logo
  Nr. 4244 de joi, 29 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2008-05-29
neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-05-28 23:26
O postare din alt blog ... la tema

Uebrigens, prostarea vine de la un forumist f. drag mie, adica de la mine si a fost partial cenzurata... de aceea pct.pct.

Lasati copiii in pace, va previn, nu intrati cu picioarele voastre murdare in sufletu lor. Sunt mult mai dastapti decit credeti, nu au nevoie de pildele voastre sa aratati cit de viteji si de anticomunisti ati fost voi.

Nu le trebe “operele” (…), fie ca se numesc Tismaneanu, Vadim, Paunescu, Iliescu, Basescu, Ceausescu, (…) Patapievici. Numai imaginatia voastra bolnava crede ca veti face cu ei ce vreti. Copiii nu sunt plastilina, cum nici noi nu am fost la vremea noastra indiferent cit s-au caznit unii sau altii sa ne formeze ca oameni “noi”.

Daca vreti sa le dezvoltati puterea de exprimare dati-le un text din Confucius in lb. chineza ar fi de mii de ori mai valoros decit un pamflet care se vrea nu stiu ce raport de condamnare a cuiva… a cui, ma rog? Oferiti-le valori adevarate, valori crescute si recunoscute peste veacuri, Coca Cola anticomunist e pt. voi sa va curatati constiinta.

Milioane de tineri in lumea asta se dezvolta armonios fara sa citeasca nazbitii nascute din cine stie ce orgoliu.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-05-29 00:16
Re: O postare din alt blog ... la tema

La 2008-05-28 23:26:23, neamtu tiganu a scris:

> Oferiti-le valori adevarate, valori crescute si
> recunoscute peste veacuri, ...

Intrebarea este: de unde ?!!! Zeci de ani s-au promovat numai non-valorile iar de aproape 20 de ani incoace toti neavenitii isi incearca norocul facand experimente cu copiii. Cei mai valorosi profesori au fost incet-incet marginalizati si pusi pe linie moarta ... Daca "minerii" astia de profesori intra cu bocancii lor murdari in sufletele copiilor este numai si numai responsabilitatea adultilor care in loc sa se dea mari ar face bine sa urmareasca evolutia copiilor lor. Din nefericire inca din gradinita se incepe o "cursa" contra cronometru a parintilor. Numai cine nu a asistat la o serbare de-a copiilor nu intelege ce vreau sa spun ... In toata aceasta sarabanda se prind cu foc si educatorii si profesorii care se prostitueaza cu orice ocazie !!! Din lipsa fondurilor de la buget exploateaza dorinta de marire a parintilor care ca sa arate cat sunt ei de bogati si "saritori" fac "orice" mai ales ca li se ofera si speranta iluzorie ca odrasla lor ar fio tratata mai "special" ... Tratamentul acesta "mai special" face rau atat copilului cat si relatiei invatatorului cu ceilalti copii. Din toata aceasta "tarasenie" toata lumea pierde ! Ramane numai o iluzie precum ca unii dintre parinti ar fi si ei mai mari si mai tari dar realitatea ramane aceea care este ...

Am mai scris si repet: profesorii astia ar trebui controlati la sange !!! Se vor gasi foarte multe treburi necurate. Bineinteles ca marea lor majoritate este de buna credinta si se descurca dintr-un salariu mizerabil dar in tagma lor pasiunea si vocatia ar trebui sa primeze. Iar deprofesionalizarea sau lucrul facut de mantuiala datorita remunerarii nu ar trebui sa intre in discutie. In fine, fiecare pasare pe limba ei piere ...

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-05-29 00:37
Liviule...

La 2008-05-29 00:16:58, Liviu2002j a scris:

>> Intrebarea este: de unde ?!!! Zeci de ani s-au promovat numai
> non-valorile iar de aproape 20 de ani incoace toti neavenitii isi
> incearca norocul facand experimente cu copiii.
---------------------------------
Liviule si p-aici se-ntimpla aceleasi fenomene, nu e intentia mea sa idealizez societatea germana. Si p-aici profesorii sunt destul de prost platiti si nu sunt selectati din cei mai buni, e-n firea lucrurilor ca cei buni merg in industrie. Si p-aici parintii au dorinte, vor sa-si vada plozii in virf.

Nu-i poti invinui pa profesori, nici pe parinti, e o problema de sistem, pe de o parte amestecu exagerat si aberant a politicienilor in invatamint si pe de alta parte promovarea "modelelor" de succes bazate pe smecherie, gura mare, furtisaguri.

Sunt convins ca singurii care simt cum ar trebui sa mearga treaba sunt copii, sa nu-i desconsideram, de cele mai multe ori au o judecata mai sanatoasa si mai curata decit multi adulti. In definitiv ce trebuie sa li se "inoculeze" e ca prin munca si prin invatatura pot sa se realizeze.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-05-29 01:47
Neamtule...

La 2008-05-29 00:37:08, neamtu tiganu a scris:

> In definitiv ce trebuie sa
> li se "inoculeze" e ca prin munca si prin invatatura pot sa se
> realizeze.
>
Da, dar asta se si intampla pe acolo ... Aici insa raman "inoculati" si cand ajung "in paine" constata ca smecheria este regula de baza in timp ce munca si mai ales invatatura nu prea mai conteaza !!! De ce crezi ca fac ce fac si ajung ce ajung ?! Poate ca una dintre cele mai mari pierderi suferite in randul tineretului este viteza si usurinta cu care ajung sa puna botul ! Pun botul la un loc mai caldut, mai aproape, o munca mai usoara si asa mai departe. In schimbul unor "facilitati" firesti, pe care nu prea se grabesc capitalistii de la noi sa le asigure tocmai pentru ca inca mai merge si asa, ajung sa se prostitueze fie ca sunt in invatatamant, fie ca sunt in industrie ! Ba as putea spune ca in industrie, unde si banii care se invart sunt mai multi si mai adevarati, prostitutia si minciuna ating cotele cele mai mari !!! Nu o data am scris de felul in care sunt promovati oamenii in firmele cu capital privat. Nu conteaza valoarea ca la vanzare, de bine de rau, se pricepe toata lumea ... Dupa ce sunt facuti direct directori cei care le sunt rude se trece la "oamenii muncii" !!! Frustrarile ajung sa fie mari, "oamenii muncii" trec de la o firma la alta printr-un proces "normal" de circulatie a fortei de munca, stresul se acumuleaza si el si uite asa ajungem si noi sa intelegem castigurile din cap[italism. Una peste alta raurile tot la vale curg orice s-ar intampla ... Si, cum am mai scris, fiecare pasare pe limba ei piere !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigma de duminica (1984 afisari)
 Sharon Stone in razboi cu chinezii (1972 afisari)
 Inflatie de case (1888 afisari)
 Medvedev: Urca-te linistit la volan, ai baut cu mine! (1649 afisari)
 Parintele Arsenie: Sindicatele, straine de duhul Bisericii (1524 afisari)
 Autoritatile romane se pregatesc pentru cutremur (2977 afisari)
 Un american sustine ca are imagini cu extraterestri de 1,2 m pe care le va da publicitatii vineri (2899 afisari)
 Dior si-a retras reclamele din China in urma scandalului provocat de Sharon Stone (2629 afisari)
 Sotia unui politist a provocat un accident mortal si a fugit de la locul faptei (2235 afisari)
 Gorbaciov: "Este posibil sa asistam la inceputul unui nou razboi rece" (2219 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00745 sec.