Ziua Logo
  Nr. 4244 de joi, 29 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-05-29

Comentarii: 108, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-05-28 22:44:00

ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA

ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA

Nomenclatura comuniisto-securista din PSD,adica aceea care au condus prin PSD si Dl.Iliescu Romania peste 15 ani se afla astazi,dupa lunga perioada a opozitiei,intr-o ofensiva a restauratiei.
Ca de obicei restauratia cuprinde intreaga vitrina a camilelor comuniste care ne-au asigurat lunga tranzitie din care nu mai iesim,in schimbul formarii unei nomenclaturi bogate,cum nici pe timpul lui Ceausescu nu s-au gandit.

PSD a fost infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei nomenclaturi,electoratul fiind constituit din nostalgicii comunismului,a conservatorismului taranesc sau al pensionarilor,categorii conservatoare si impotriva schimbarii,si care in prezent nu mai este capabil de restructurare.

Mergand pe formula leninista,partidul-partid de masa-PSD a adunat fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au pretentii de a fi lideri locali sau generali.

In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa reconstruiesc,sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor,
funciarmente anticomunisti).

Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider carismatic sau mai bine a ambelor.
In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii,exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor.

Liderul carismatic,Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza schimbarii demografice(scaderea batranilor conservatori si cresterea tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de boieri si mosieri si accepta capitalismul).
In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar daca el este cinstit si sarac.


In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva.
Ce poate fi mai edificator decat incercarea disperata a dlui Iliescu si nomenclaturii comuniste din PSD de a-l promova pe dl.Oprescu,singurul care,chipurile,mai poate ascunde uniforma de nomenclaturist comunist.
Disperarea ca vor fi reformati de catre dl.Basescu si Partidul sau,acesti oameni ai trecutului,al raptului post 1989,sunt azi capabili de a folosi toata gama metodelor securiste ai anilor comunismului.
Iata dece lansarea lui Oprescu inseamna lansarea restauratiei in PSD si in Romania.


Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de a constitui o noua constructie social democrata.

Problema atacului securist prin dl.Oprescu nu mai priveste o lupta politica intre stanga si dreapta ci priveste viitorul Romaniei catre Europa sau catre vremurile trecutului spre fericirea gruparii greilor si vechilor nomenclaturisti din PSD ,PC si alte partide care au capotat in perioada tranzitiei,cand au reusit doar imbogatirea prin rapt.

Acest rationament ne duce la constatarea unei divizari a PSD cel putin in 2 aripi ireconciliante,ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor,a criptocomunistilor,coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare,desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu au fost mai multi.

Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca valoare si ca numar in timp.

Daca pana acum populatia,fara simt si practica politica putea fi lesne inselata prin manevrarea persoanelor de tipul populist al dlui Iliescu(cel sarac si cinstit,dar responsabil de mortii revolutiei si ai mineriadelor),astazi Romania dispune de o personalitate de exceptie,reformatoare si gata de a preda tara tinerilor si un partid bine orientat ideologic,facand parte din curentul popular,cel care astazi conduce de fapt Europa.

Situatia politica din Romania s-a radicalizat.Pe de o parte stanga,macinata de contradictii si cazuta sub influenta fostilor comunisti,pe de alta parte liberalismul celor din PNL si PD-L care sunt gata de a schimba din temelii clasa politica si modalitatea de a face politica in Romania.

In conditiile anului 2008,a aparitiei unei noi generatii puternice,a schimbarii de mentalitate a romanilor care au intrat la propriu in Europa,sensul istorie se va schimba in sensul Partidelor dreptei si a Presedintelui Basescu.

Deci Basescu sau Oprescu,aceasta este dilema la care trebuie sa raspundem la alegerile din 2008.
Cei nostalgici,fostii comunisti si securisti vor alege trecutul,continuitatea tranzitiei fara de sfarsit pentru a-si rotunji puterea si averea.
De cealalta parte PD-L,PNL au ocazia de a da o noua identitate Romaniei.

Vor intelege liberalii dlui Tariceanu momentul istoric si vor renunta la orgolii sau vor face jocul dusmanului ideologic al liberalilor si vor sprijini pe dl.Iliescu si coalitia comunisto-securista cum au procedat in ultimii ani?


Arogantu'
2008-05-28 22:51:09

Ete scirtz ! Mai traieste mos Tagirtza !

Evident - in lumea lui ...
Incep sa-mi devina simpatici oniriciii !

PS Nu ma suspectati ca as fi putut sa-i lecturez ineptiile !
Ma uit la SINTEZA ZILEI !

. .
2008-05-28 23:04:23

Re: ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA

Nasol momentu, este? Incepeti sa vedeti ca o luati in bot. Cersiti mila liberalilor.
Sper ca nu le-a luat Dumnezeu mintile lui Tariceanu, Orban, Antonescu, Nicolai, Atanasiu, etc, si sa mai se lase pacaliti de secatura securista de la Cotroceni si haita lui de lepre.

neamtu tiganu
2008-05-28 23:06:17

Si totusi D-l Pandrea are dreptate

desigur nu am citit ce a scris convins fiind ca nu-i voi putea patrunde adincimea intelepciunii. dar ma orientez la valorile trecutului.

Insa, stie oricine ca cea mai infloritoare perioada din istoria Bucurestiului a fost aceea in care primar a fost cel mai bun fiu al poporului, stimatu domn Basescu. P-atunci nici iarna nu era ca vara, imi amintesc cu nostalgie tinereasca si revolutionara vizitele mele d-antan, d-le era o ciorba de burta la Mama mia de-ti lingeai destele, fusei de curind si era pur si simplu nefiarta, din pacate pierdut in mreajele virtualului cotidian nu am apucat sa vizitez si Golden Schlitz.

gili
2008-05-28 23:57:38

Acuma partea proasta ie ca o sa iasa Oprescu ...

Da si mai rau ar fi sa iasa vamesul , n'asa ?
Se pare ca suntem blestemati sa ne tot procopsim cu raul mai mic un pic .

Licaret
2008-05-29 00:10:22

votul

AM FOST SI RAMAN UN OM DE DREAPTA. eSTE JENANT PENTRU MINE DAR DACA VOI VOTA DUMINICA ,VOI VOTA UN CANDIDAT DE STANGA ,PE DOMNUL DIACONESCU. IN PPRIMUL RAND NU AM PE CINE ALTCINEVA .NU POT VOTA SOBOLANUL SI SERVITORUL ALA, NUMIT "buldogul",CUM NU-L POT VOTA PE DOCTORUL FIU DE SECURIST,CARE A PROFITAT IN TRECUT SI PROFITA SI ACUM. CEL PUTIN DOMNUL DIACONESCU ESTE O PERSOANA CIVILIZATA; DE FAPT ESTE O ANOMALIE CA UN ASTFEL DE OM ESTE DE STANGA. DIN PACATE IN ROMANIA DE ASTAZI DACA NU ESTI OBRAZNIC,NESIMTIT SI JIGODIE NU AI SANSE SA CASTIGI . ASA CA DOMNULE DIACONESCU............ REGRET.

cosor ion
2008-05-29 00:14:35

Re: Acuma partea proasta ie ca o sa iasa Oprescu ...

La 2008-05-28 23:57:38, gili a scris:

> Da si mai rau ar fi sa iasa vamesul , n'asa ?
> Se pare ca suntem blestemati sa ne tot procopsim cu raul mai mic
> un pic .
>
gili crezi ca este nevoie ca omul sa-si exprime votul,un drept al lui odata la 4 ani,indiferent de optiunea lui.ca sa spunem ca pina-n prezent nu s-a decis sau mai bine zis nu a fost convins,este o mare greseala.a trait in cetate si a vazut ce se intimpla,oricum are o parere macar in mare pe care ar trebui sa si-o exprime.nu-i o bravura sa spui miine poimine ca tu nu ai votat si deci nu te simti vinovat daca lucrurile nu-ti sunt pe plac.cit priveste raul cel mic,e adevarat,asa-i la noi si daca-l citesti pe Caragiale,crezi ca el chiar traieste

Aladin
2008-05-29 00:55:17

Uite ca sacosha a scos un hopa mitica.

Mergeti bre si dati cu deshtu unde trebuie,sa fie albastru dupa ce votati nu maron. Mai aveti felinare ? ce-ar fi sa le folositi ? cum pentru ce ? sa puneti la uscat toti candidatii pe care-i prindeti ca au avut carnet rosu de pcr !!!!!

lil
2008-05-29 01:50:58

Re: Neamtule

Sanatate mamei tale , dupa inchiderea editiei.Greu sa fii departe cand e asa.

ps1. de ce iti zice Sheherezada " NeamTzig" ?...ca suna a "neamdetig"...
Ei si !
ps2. de ce iti zice calugaru "cel mai iubit dintre forumteni " ?
...ca doar n-oi fi tu ala !

Nu mai inteleg nimic !:)

Danny
2008-05-29 02:49:47

Re: ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA


<<Sper ca nu le-a luat Dumnezeu mintile lui Tariceanu, Orban, Antonescu, Nicolai, Atanasiu, etc,>>

N-avea nici grije, locotenentule (2 stele) Nu avea ce sa le ia.

Mark
2008-05-29 02:50:17

Daca aveti o finala Orban -Blaga ce va faceti pedelei?

va faceti praf...

Danny
2008-05-29 02:54:24

Re: ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA

La 2008-05-28 22:44:00, Alex.Pandrea a scris:

> ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA
>
> Nomenclatura comuniisto-securista din PSD,adica aceea care au condus
> prin PSD si Dl.Iliescu Romania peste 15 ani se afla astazi,dupa lunga
> perioada a opozitiei,intr-o ofensiva a restauratiei.
> Ca de obicei restauratia cuprinde intreaga vitrina a camilelor
> comuniste care ne-au asigurat lunga tranzitie din care nu mai iesim,in
> schimbul formarii unei nomenclaturi bogate,cum nici pe timpul lui
> Ceausescu nu s-au gandit.
>
> PSD a fost infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei
> nomenclaturi,electoratul fiind constituit din nostalgicii
> comunismului,a conservatorismului taranesc sau al
> pensionarilor,categorii conservatoare si impotriva schimbarii,si care
> in prezent nu mai este capabil de restructurare.
>
> Mergand pe formula leninista,partidul-partid de masa-PSD a adunat fara
> discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au
> pretentii de a fi lideri locali sau generali.
>
> In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa
> reconstruiesc,sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar
> necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi
> reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat
> fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor
> traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor,
> funciarmente anticomunisti).
>
> Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider
> carismatic sau mai bine a ambelor.
> In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si
> inbogatirii,exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de
> interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor.
>
> Liderul carismatic,Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza
> schimbarii demografice(scaderea batranilor conservatori si cresterea
> tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de
> boieri si mosieri si accepta capitalismul).
> In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de
> reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar
> daca el este cinstit si sarac.
>
>
> In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva.
> Ce poate fi mai edificator decat incercarea disperata a dlui Iliescu
> si nomenclaturii comuniste din PSD de a-l promova pe
> dl.Oprescu,singurul care,chipurile,mai poate ascunde uniforma de
> nomenclaturist comunist.
> Disperarea ca vor fi reformati de catre dl.Basescu si Partidul
> sau,acesti oameni ai trecutului,al raptului post 1989,sunt azi
> capabili de a folosi toata gama metodelor securiste ai anilor
> comunismului.
> Iata dece lansarea lui Oprescu inseamna lansarea restauratiei in PSD
> si in Romania.
>
>
> Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de
> a constitui o noua constructie social democrata.
>
> Problema atacului securist prin dl.Oprescu nu mai priveste o lupta
> politica intre stanga si dreapta ci priveste viitorul Romaniei catre
> Europa sau catre vremurile trecutului spre fericirea gruparii greilor
> si vechilor nomenclaturisti din PSD ,PC si alte partide care au
> capotat in perioada tranzitiei,cand au reusit doar imbogatirea prin
> rapt.
>
> Acest rationament ne duce la constatarea unei divizari a PSD cel putin
> in 2 aripi ireconciliante,ale adevaratilor social democrati ,la
> inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor,a
> criptocomunistilor,coruptilor care vor incerca zadarnic o
> reabilitare,desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu au fost mai
> multi.
>
> Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca
> valoare si ca numar in timp.
>
> Daca pana acum populatia,fara simt si practica politica putea fi lesne
> inselata prin manevrarea persoanelor de tipul populist al dlui
> Iliescu(cel sarac si cinstit,dar responsabil de mortii revolutiei si
> ai mineriadelor),astazi Romania dispune de o personalitate de
> exceptie,reformatoare si gata de a preda tara tinerilor si un partid
> bine orientat ideologic,facand parte din curentul popular,cel care
> astazi conduce de fapt Europa.
>
> Situatia politica din Romania s-a radicalizat.Pe de o parte
> stanga,macinata de contradictii si cazuta sub influenta fostilor
> comunisti,pe de alta parte liberalismul celor din PNL si PD-L care
> sunt gata de a schimba din temelii clasa politica si modalitatea de a
> face politica in Romania.
>
> In conditiile anului 2008,a aparitiei unei noi generatii puternice,a
> schimbarii de mentalitate a romanilor care au intrat la propriu in
> Europa,sensul istorie se va schimba in sensul Partidelor dreptei si a
> Presedintelui Basescu.
>
> Deci Basescu sau Oprescu,aceasta este dilema la care trebuie sa
> raspundem la alegerile din 2008.
> Cei nostalgici,fostii comunisti si securisti vor alege
> trecutul,continuitatea tranzitiei fara de sfarsit pentru a-si rotunji
> puterea si averea.
> De cealalta parte PD-L,PNL au ocazia de a da o noua identitate
> Romaniei.
>
> Vor intelege liberalii dlui Tariceanu momentul istoric si vor renunta
> la orgolii sau vor face jocul dusmanului ideologic al liberalilor si
> vor sprijini pe dl.Iliescu si coalitia comunisto-securista cum au
> procedat in ultimii ani?


LINBERALII sigur vor intelege, nu si matracucile de la conducerea PNL

Mitu
2008-05-29 05:23:41

Raquel
2008-05-29 05:30:36

Printre atatea enigme, o certitudine : pierderea capitalei va fi pentru PD minus L semnalul

caderii sale in toata tara ! Partidul preaiubitului prezidel, umflat artificial in sodaje manipulatoare, va ramane cu siguranta la procentele reale, adica in jur de 25% daca BINEINTELES, nu vor fi fraudate alegerile, asa cum pedeii au facut intotdeauna !
Activistii PD minus L sunt atat de agresivi si hoti, incat trebuie sa fie monitorizati tot timpul si stat cu ochii pe ei ca pe butelie ! astia fura si scaunul pe care stai, fie el chiar si unul de wc, fara sa iti dai seama, asa dexteritate au !

Mitu
2008-05-29 05:36:18

Mergeti la vot!

Oprescu pierde teren. Asta este o certitudine.Bucurestenii s-au convins ce fel de om este si cat rau poate sa faca alegerea unui mafiot ca Oprescu in functia de primar general.Ar trebui sa se lase de politica si sa se apuce de scris carti pentru copii.

Raquel
2008-05-29 08:01:13

Re: Mergeti la vot, dar sa nu-l votati pe Blaga ! Votati pe oricine, numai pe Blaga NU !

Astfel grupurile de interese ticaloase ale lui Ba-secu si ale Partidului Derahat vor pierde afacerile de sute de milioane de euro nu numai in Bucuresti, ci in toata tara ! Dati-le un sut in fund ticalosilor de pedei, care prin Ba-secu si Videanu-Bordura au distrus Bucurestiul in ultimii 8 ani !

alwis46
2008-05-29 09:04:32

Dar daca va fi invers ?

Domnul analist Sorin Rosca Stanescu face iar pe Mama Omida omitand insa un lucru.
Ne zice domnia sa ca electoratul este impartit clar in doua, o jumatate declara ca va vota, o jumatate ca nu va vota iar domnia sa se intreaba ce se va intampla daca din jumatatea care a declarat ca nu va vota multi se vor prezenta la vot.
Asa cum exista zicala aia poporana : exista lucruri care "se poate" si lucruri care "nu se poate", tot asa il pot intreba si eu pe domnul analist o anumita chestie, dansul omitand si "vitzeversa" .
Domnule SRS, dar daca din jumatatea aia care a declarat ca se va prezenta la vot multi dintre votanti vor absenta pentru ca va fi frumos afara si se vor duce la niste gratare si bere la iarba verde ?
Puteti cunatifica domnia voastra cati dintre cei ramasi decisi sa voteze vor pune stampila pe o anumita culoare politica ?
Avem o singura certitudine domnule, plutim pe o mare de incertitudini si asta din cauza ca poporenii nostri sunt o natie total atipica.
Tare sunt curios sa vad in ce masura se vor indeplini previziunile unora dintre analistii care de dimineata pana seara au zgariat sticla televizoarelor cu prezenta lor si cu pronosticurile pe care le-au facut cum la fel de curios sunt sa vad in ce masura indemnurile si optiunile unora dintre forumisti vor prinde viata.

P.S.
M-a prins nenea Gallup pe strada.
De la mine au aflat ca in primul tur pun stampila pe Aurelian Pavelescu si ca ma prezint la vot restul optiunilor fiind catalogate cu NU.
Pentru al doilea tur de scrutin, precum si pentru culoarea primarului de sector, culoarea consiliului de sector si consiliului general nenea Gallup a primit un raspuns clar doar pentru viitorul primar de sector, adica tot ala vechi, iar pentru restul, NU.

George Butnariu
2008-05-29 09:49:59

Invitatie la vot

Statul cheltuie o anumita suma din banii strinsi de la contribuabili pt acest proces electiv, inseamna ca eu cetatean cu drept de vot am o cota parte la aceasta cheltuiala care se transforma in risipa in cazul in care eu nu finalizez acest proces electiv cu o preferinta stampilata. Acesta risipa financiara poate fi recuperata prin amendarea celor care nu se prezinta la votare din rea vointa, chiar daca nu am nicio preferinta merg la vot si mi-l anulez, astfel inteleg eu ca cetatean cu drept de vot sa-mi exprim dezaprobarea fata de acest proces electiv... asta asa, ca sa stie lumea.

John
2008-05-29 09:52:55

Mey bucuresteni

Mergeti la vot ca asta v-a adus democratia. Right? Pe vremea lui nea Nicu te duceai acolo si gaseai un singur nume pe buletinul de vot. Tot ce-ti ramanea de facut era sa-l pui in urna. Asa ca eu imi luam de acasa un pix si ii taiam... Asta asa, ca sa nu credeti ca aia numarau voturile.

Ce simplu era pe atunci! Stiam toate preturile cand ma trimetea mama pe la cozi. Stiam ce ai voi sa spui sau sa scrii si ce nu. Acum am uitat, dar noroc cu cenzura, care-mi aduce din cand in cand aminte de unde am plecat. Multumesc, dragilor, fara voi as fi tentat sa cred ca am gresit drumul...

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanica? Nu stiu... ba da, parca in poezia aia spune fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul... e, asa, inainte parinte, esti pe calea cea buna...

Ghita Bizonu'
2008-05-29 10:03:31

Re: ASALTUL RESTAURATIEI este reprezentat prin PeDeLasti !!

ieri erau 2 cucoane cu pungi de la partid. Ala PDL.
Oranj spre rosu Geoana . Cu un trandafir, AL FSN ,

Socrate
2008-05-29 10:04:45

De ce nu merg oamenii la vot ? Sugestie pentru un sondaj.

Posibile intrebari :
- pentru ca nu am cu cine vota
- pentru ca votul meu oricum nu conteaza
- pentru ca oricum nu se va schimba nimic
- pentru ca acel candidat pe c are il prefer este scazut in sondaje
- pentru ca majoriatea nu se duce la vot
- ....altele
- alte motive
N-am vazut un astfel de sonaj.

angela
2008-05-29 10:05:12

blaga va castiga !!!

nu va faceti griji,chiar daca nu din primul tur,in al doilea prcis blaga va fi primarul capitalei !!! mergeti la vot !!! nu puteti fi indiferenti.

alwis46
2008-05-29 10:12:34

Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca.

Lansezi dumneata indemnul sa nu-l voteze nimeni pe Blaga.
Indemnul este oarecum justificat daca ne uitam de unde provine acesta.
Poate nu stii, si cred ca nici un alt forumist nu stie, ca Blaga a fost parlamentar FSN in prima legislatura, numele lui fiind pus pe lista feseneilor de insusi despotul luminat si artizanul invrajbirii neamului romanesc si al asmutirii unei parti a populatiei Romaniei contra celeilalte parti, Ion Iliescu.
Cu cateva exceptii, daca luam numele unor Gusa, Vilau, Ionicescu si a altor candidati la Primaria Capitalei, numele grele sunt ale unor indivizi care vin avand in spate apartenenta si legaturi cu vechiul regim de pana 1989 fie prin parintii lor, fie prin rudele lor apropiate.
Daca este sa extindem nitel afirmatia, aproape toata clasa politica de astazi are legaturi cu vechiul regim, fie prin functiile de partid avute, fie, asa cum spuneam, pe linie de familie.
Legat de acest aspect, al legaturii pe linie de familie, Oprescu si Orban au legatura directa cu fostul regim prin parintii lor, tot asa cum Constantinescu, Iliescu, Basescu, Vacaroiu, Tariceanu sau Bogdan Olteanu sunt veniti in politica fie prin natura functiilor de partid, fie prin rudele lor.
Clasa politica de astazi, si in mod special exponentii ei de la varf, apartine de "fostii" tovarasi care in aceasta perioada de tranzitie au fost cei mai bine pregatiti si au avut aplecare catre organizarea politica. Ei, tovarasii, au avut deprinderea comertului bazat pe sunterane trocuri, ei, tovarasii, au avut si au exercitiul unui cinism nemasurat si au stapanit arta camuflajului si disimularii pentru a supravietui intr-un regim nou.
Daca vrei, ei, tovarasii, au fost de la inceput singurii capabili si cel mai bine pregatiti pentru asa-zisele alegeri democratice si pentru adaptarea la o economie de piata.
Legaturile tovarasesti cultivate inainte de 1989 s-au perpetuat si dupa caderea comunismului, sistemul bazat pe pile, cunostinte si relatii continuand sa functioneze la fel de bine, fara poticneli, in toata perioada de dupa Marea Revolta Populara din decembrie 1989 (sintagma imi apartine si a aparut intr-un articol scris de mine in 1990 in Romania Libera).
Uite d-aia eu vin si spun : nu numai ca nu Blaga NU trebuie votat, dar nici Orban si nici Oprescu nu trebuie votati, toti trei sunt produsul aceluiasi sistem care inca are tentaculele bine infipte in realitatea vietii de astazi.
Ei nu au aparut in viata politica pe baza meritelor lor personale, ei au fost impinsi de la spate si ghidonati in mod ferm spre anumite partide (PNT, PNL, etc) si impusi de vechiul sistem pe baza apartenentei lor la partid, fie de natura personala fie prin parintii lor.
Suntem condusi ori de apartinatorii vechiului partid, stii tu, PCR, ori de progeniturile acestora.
Uite d-aia nu votez eu nici Blaga, nici Orban, nici Oprescu.

Ziceai ceva de interese obscure si de afaceri oneroase care ne asteapta daca iese Blaga?
Uite un pont.
Am auzit vorbindu-se pe strada si prin mijloacele de transport in comun cu care ma deplasez ca daca la sectorul 6 iese victorios candidatul liberal, acesta avand legaturi stranse cu anumite grupuri de dezvoltatori imobiliari, Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) va fi ras de pe fata pamantului urmand ca acolo sa se construiasca un ansamblu de cladiri de locuit, de birouri si un supermarket.
Este singurul parc din acest sector, Gradina Botanica nu se pune-intrarea este contra cost.
Cum spuneam, vorbeste lumea - in special lumea batrana - care numai afinitati pedeliste nu are incat sa critice liberalii.

alwis46
2008-05-29 10:21:22

Re: ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA ... lui trei puncte

Ce zici bai jigodie imputita ?
Judecatoarea aia bolsevica de Nicolai, fiul calaului din Brasov, vorbesc de Orban si fiul viteg al unui nenorocit de turnator, vorbesc de Tariceanu, sunt exemplele pe care le dai bai nenorocitule ?
Pai Pandrea zice bine bai ce zice, sistemul de dinainte de 1989 s-a perpetuat bai scarba, fie prin activistii si lucratorii fostului partid comunist ca Iliescu si Vacaroiu fie prin progeniturile si rudele acestora, gen Bogdan Olteanu si grecoteiul de premier.
Astia bai scarba au fost trimisi sa se infiltreze si sa se inscrie in partidele istorice iar acum le tii tu acum partea ca idiotu' ca nu vezi de unde provin.
Ba, daca esti idiot, de ce crezi ba ca sunt toti ca tine ?


La 2008-05-28 23:04:23, . . a scris:

> Nasol momentu, este? Incepeti sa vedeti ca o luati in bot. Cersiti
> mila liberalilor.
> Sper ca nu le-a luat Dumnezeu mintile lui Tariceanu, Orban, Antonescu,
> Nicolai, Atanasiu, etc, si sa mai se lase pacaliti de secatura
> securista de la Cotroceni si haita lui de lepre.
>

LENIO
2008-05-29 10:26:19

Rabdare,fara tutun !

Nu e reclama ascunsa la ...rabdare!
Configuratia consiliilor locale,municipale ,primarii din ...prima ,vor da tonul unei lupte aprinse in turul II.
Lupta ar fi fost interesanta,daca s-ar dori functiile,pentru etalarea pornirilor
bune!Cum precedentul semnaleaza ATENTIE la FRIPTURISTI,te gandesti cati vor infuleca copios din fondurile asteptate din U.E.?
Pai eu astept sa aflu,mai ales ca a 2 a zi dupa alegeri ,mai adaug un AN la
varsta.Poate am motiv in plus de...aniversare!

sorge
2008-05-29 10:26:21

Tot forumul stie ce voteaza ,

mai ramine un fleac de 5-600 000 sa voteze si ei.

sorge
2008-05-29 10:31:37

D le ALWIS ,parca as fi scris eu,

Am o mica temere pt Guse ,cu afinitatea lui filo-rusa,dar parca nu este ca toti sobolanii astia batrini.
Apoi Pavelescu ar fi mai bun ca toti excrocii astia batrini.
Dar cred ca asta este solutia.
Mai ramine sa se poata.
Unul primar, altul vice-primar.

Hantzy
2008-05-29 10:33:03

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca.

La 2008-05-29 10:12:34, alwis46 a scris:

.... bla bla bla
> Legat de acest aspect, al legaturii pe linie de familie, Oprescu si
> Orban au legatura directa cu fostul regim prin parintii lor, tot asa
> cum Constantinescu, Iliescu, Basescu, Vacaroiu, Tariceanu sau Bogdan
> Olteanu sunt veniti in politica fie prin natura functiilor de partid,
> fie prin rudele lor.
***************************
Ai uitat un exemplu recent: la otpld e inca un sef cu parinte comunist si probabil, securist. Spun probabil nu pentru ca EU n-as fi deja convins!
*********************
...
> Uite d-aia eu vin si spun : nu numai ca nu Blaga NU trebuie votat, dar
> nici Orban si nici Oprescu nu trebuie votati, toti trei sunt produsul
> aceluiasi sistem care inca are tentaculele bine infipte in realitatea
> vietii de astazi.
> Ei nu au aparut in viata politica pe baza meritelor lor personale, ei
> au fost impinsi de la spate si ghidonati in mod ferm spre anumite
> partide (PNT, PNL, etc) si impusi de vechiul sistem pe baza
> apartenentei lor la partid, fie de natura personala fie prin parintii
> lor.
> Suntem condusi ori de apartinatorii vechiului partid, stii tu, PCR,
> ori de progeniturile acestora.
> Uite d-aia nu votez eu nici Blaga, nici Orban, nici Oprescu.
***************
E dreptul tau si nimeni nu ti-l ia! Asa cum raquel are dreptul sa indemne, dar nu sa oblige! Iar pererea mea e ca daca tot trebuie sa incepi cumva sa cultivi democratia, atunci inevitabil trebuie sa votezi tot pe vreunul care e fiul sau in viitor, nepotul vreunui activist.
>
> Ziceai ceva de interese obscure si de afaceri oneroase care ne
> asteapta daca iese Blaga?
> Uite un pont.
> Am auzit vorbindu-se pe strada si prin mijloacele de transport in
> comun cu care ma deplasez ca daca la sectorul 6 iese victorios
> candidatul liberal, acesta avand legaturi stranse cu anumite grupuri
> de dezvoltatori imobiliari, Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) va
> fi ras de pe fata pamantului urmand ca acolo sa se construiasca un
> ansamblu de cladiri de locuit, de birouri si un supermarket.
> Este singurul parc din acest sector, Gradina Botanica nu se
> pune-intrarea este contra cost.
> Cum spuneam, vorbeste lumea - in special lumea batrana - care numai
> afinitati pedeliste nu are incat sa critice liberalii.
**********
dar nici afinitati liberale incat sa critice pedelistii!

>

elen
2008-05-29 10:34:17

de ce as vota?

Va fi prima data de cand am drept de vot si nu voi vota. Ma simt vinovata fata de cei care s-au luptat si au facut sacrificii ca noi sa putem vota. Dar m-a simti vinovata fata de mine daca as vota duminica. De ce? pentru ca nici unul dintre candidatii la Primaria generala nu ma reprezinta. Recunosc ca sunt liberala cu acte in regula, dar dl. Orban este departe de ceea ce astept din partea unui candidat liberal. Primesc zilnic sms-uri pe mobil din partea partidului si sunt informata la ce emisiuni participa candidatii liberali in ziua respectiva. NU MA MAI INTERESEAZA. Da, am o datorie fata de partid. Asa este. Dar obligatia partidului fata de mine ca si cetatean? Partidul si- a respectat promisiunile fata de cetateni? Nu cred. Revenind la alegeri, trebuie sa completez ca locuiesc in sectorul 4. Cei din acest sector probabil ca imi inteleg cel mai bine dezamagirea si nemultumirea.

Arogantu'
2008-05-29 10:34:39

Re: Rabdare,fara tutun ! - Fara tutun zici ?!

OK - ia de-aici:
http://www.antena3.ro/%DEigara-electric%E3-alternativa-s%E3n%E3toas%E3-a-fumatului-(FOTO)_gdg_49746_ext.html

La 2008-05-29 10:26:19, LENIO a scris:

> Nu e reclama ascunsa la ...rabdare!
> Configuratia consiliilor locale,municipale ,primarii din ...prima
> ,vor da tonul unei lupte aprinse in turul II.
> Lupta ar fi fost interesanta,daca s-ar dori functiile,pentru
> etalarea pornirilor
> bune!Cum precedentul semnaleaza ATENTIE la FRIPTURISTI,te gandesti
> cati vor infuleca copios din fondurile asteptate din U.E.?
> Pai eu astept sa aflu,mai ales ca a 2 a zi dupa alegeri ,mai adaug
> un AN la
> varsta.Poate am motiv in plus de...aniversare!
>

Arogantu'
2008-05-29 10:38:22

Re: Si totusi D-l Pandrea are dreptate

De, ma Neamtule - daca spuneai din vreme ca vii dupa ciorbita de burtica se gasea vreun forumean sa te salveze !
Nu-ti face griji - are cine umple Schlitzul !

La 2008-05-28 23:06:17, neamtu tiganu a scris:

> desigur nu am citit ce a scris convins fiind ca nu-i voi putea
> patrunde adincimea intelepciunii. dar ma orientez la valorile
> trecutului.
>
> Insa, stie oricine ca cea mai infloritoare perioada din istoria
> Bucurestiului a fost aceea in care primar a fost cel mai bun fiu al
> poporului, stimatu domn Basescu. P-atunci nici iarna nu era ca vara,
> imi amintesc cu nostalgie tinereasca si revolutionara vizitele mele
> d-antan, d-le era o ciorba de burta la Mama mia de-ti lingeai destele,
> fusei de curind si era pur si simplu nefiarta, din pacate pierdut in
> mreajele virtualului cotidian nu am apucat sa vizitez si Golden
> Schlitz.
>

Arogantu'
2008-05-29 10:44:57

Re: de ce as vota?- Subtila tentativa de manipulare ... ndc


La 2008-05-29 10:34:17, elen a scris:

> Va fi prima data de cand am drept de vot si nu voi vota. Ma simt
> vinovata fata de cei care s-au luptat si au facut sacrificii ca noi sa
> putem vota. Dar m-a simti vinovata fata de mine daca as vota duminica.
> De ce? pentru ca nici unul dintre candidatii la Primaria generala nu
> ma reprezinta. Recunosc ca sunt liberala cu acte in regula, dar dl.
> Orban este departe de ceea ce astept din partea unui candidat
> liberal. Primesc zilnic sms-uri pe mobil din partea partidului si sunt
> informata la ce emisiuni participa candidatii liberali in ziua
> respectiva. NU MA MAI INTERESEAZA. Da, am o datorie fata de partid.
> Asa este. Dar obligatia partidului fata de mine ca si cetatean?
> Partidul si- a respectat promisiunile fata de cetateni? Nu cred.
> Revenind la alegeri, trebuie sa completez ca locuiesc in sectorul 4.
> Cei din acest sector probabil ca imi inteleg cel mai bine dezamagirea
> si nemultumirea.
>

alwis46
2008-05-29 10:47:38

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca.

Am extins doar nitel lista uninominala lansata de Raquel cu candidatii care nu ar trebui votati.
Observi ca nu am impus un imperativ asa cum a facut Raquel cu Blaga, am spus care nu ar trebui votati...
La sondajul facut de Gallup am spus clar ca votez Pavelescu deci nu am de ce sa il apar pe Blaga.
In limita democratiei de care vorbesti, consider ca am dreptul si sa nu votez pentru anumiti candidati asa ca nu vad de ce imi impui numele unui Oprescu sau Orban ca fiind optiunile cele mai indicate, ai cumva impresia ca nu ma ajuta etajul final ?
Am mai scris intr-o postare ceva mai la vale, ma prezint la vot dar nu votez decat Pavelescu in primul tur. Pentru consiliul de sector si cel general nu pun stampila pe nici o culoare, iar daca e cazul pentru turul doi, la primar general ocolesc orice candidatura iar la sector il votez p-ala care a fost in ultimii patru ani.
De ce ?
Pentru ca nu vreau ca sa dispara Parcul drumul Taberei asa cum se zice ca o sa-l rada candidatul liberal.


La 2008-05-29 10:33:03, Hantzy a scris:

> La 2008-05-29 10:12:34, alwis46 a scris:
>
> .... bla bla bla
> > Legat de acest aspect, al legaturii pe linie de familie, Oprescu si
> > Orban au legatura directa cu fostul regim prin parintii lor, tot asa
> > cum Constantinescu, Iliescu, Basescu, Vacaroiu, Tariceanu sau Bogdan
> > Olteanu sunt veniti in politica fie prin natura functiilor de partid,
> > fie prin rudele lor.
> ***************************
> Ai uitat un exemplu recent: la otpld e inca un sef cu parinte comunist
> si probabil, securist. Spun probabil nu pentru ca EU n-as fi deja
> convins!
> *********************
> ...
> > Uite d-aia eu vin si spun : nu numai ca nu Blaga NU trebuie votat, dar
> > nici Orban si nici Oprescu nu trebuie votati, toti trei sunt produsul
> > aceluiasi sistem care inca are tentaculele bine infipte in realitatea
> > vietii de astazi.
> > Ei nu au aparut in viata politica pe baza meritelor lor personale, ei
> > au fost impinsi de la spate si ghidonati in mod ferm spre anumite
> > partide (PNT, PNL, etc) si impusi de vechiul sistem pe baza
> > apartenentei lor la partid, fie de natura personala fie prin parintii
> > lor.
> > Suntem condusi ori de apartinatorii vechiului partid, stii tu, PCR,
> > ori de progeniturile acestora.
> > Uite d-aia nu votez eu nici Blaga, nici Orban, nici Oprescu.
> ***************
> E dreptul tau si nimeni nu ti-l ia! Asa cum raquel are dreptul sa
> indemne, dar nu sa oblige! Iar pererea mea e ca daca tot trebuie sa
> incepi cumva sa cultivi democratia, atunci inevitabil trebuie sa
> votezi tot pe vreunul care e fiul sau in viitor, nepotul vreunui
> activist.
> >
> > Ziceai ceva de interese obscure si de afaceri oneroase care ne
> > asteapta daca iese Blaga?
> > Uite un pont.
> > Am auzit vorbindu-se pe strada si prin mijloacele de transport in
> > comun cu care ma deplasez ca daca la sectorul 6 iese victorios
> > candidatul liberal, acesta avand legaturi stranse cu anumite grupuri
> > de dezvoltatori imobiliari, Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) va
> > fi ras de pe fata pamantului urmand ca acolo sa se construiasca un
> > ansamblu de cladiri de locuit, de birouri si un supermarket.
> > Este singurul parc din acest sector, Gradina Botanica nu se
> > pune-intrarea este contra cost.
> > Cum spuneam, vorbeste lumea - in special lumea batrana - care numai
> > afinitati pedeliste nu are incat sa critice liberalii.
> **********
> dar nici afinitati liberale incat sa critice pedelistii!
>
> >
>
>

alwis46
2008-05-29 10:57:12

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca. Completare lui Hantzy.

Mi-ai dat acel exemplu cu seful tineretului de la pedelei care are un tata securist.
Am scris la vremea respectiva ca acel tata a fost poate ofiter apartinand de Directia de Informatii a Armatei care DIA, ca toate serviciile de informatii, apartineau de Directia Securitatii Statului in urma unei directive a Pingelarului.
Exemplul dat de tine nu vine decat sa intareasca lucrurile spuse de mine, sunt mult prea multi in lumea politica de astazi impinsi in fata ori pe baza functiei de partid ori pe baza rudeniei cu fosti activisti sau lucratori de partid sau securitate.
QED !

La 2008-05-29 10:33:03, Hantzy a scris:

> La 2008-05-29 10:12:34, alwis46 a scris:
>
> .... bla bla bla
> > Legat de acest aspect, al legaturii pe linie de familie, Oprescu si
> > Orban au legatura directa cu fostul regim prin parintii lor, tot asa
> > cum Constantinescu, Iliescu, Basescu, Vacaroiu, Tariceanu sau Bogdan
> > Olteanu sunt veniti in politica fie prin natura functiilor de partid,
> > fie prin rudele lor.
> ***************************
> Ai uitat un exemplu recent: la otpld e inca un sef cu parinte comunist
> si probabil, securist. Spun probabil nu pentru ca EU n-as fi deja
> convins!
> *********************
> ...
> > Uite d-aia eu vin si spun : nu numai ca nu Blaga NU trebuie votat, dar
> > nici Orban si nici Oprescu nu trebuie votati, toti trei sunt produsul
> > aceluiasi sistem care inca are tentaculele bine infipte in realitatea
> > vietii de astazi.
> > Ei nu au aparut in viata politica pe baza meritelor lor personale, ei
> > au fost impinsi de la spate si ghidonati in mod ferm spre anumite
> > partide (PNT, PNL, etc) si impusi de vechiul sistem pe baza
> > apartenentei lor la partid, fie de natura personala fie prin parintii
> > lor.
> > Suntem condusi ori de apartinatorii vechiului partid, stii tu, PCR,
> > ori de progeniturile acestora.
> > Uite d-aia nu votez eu nici Blaga, nici Orban, nici Oprescu.
> ***************
> E dreptul tau si nimeni nu ti-l ia! Asa cum raquel are dreptul sa
> indemne, dar nu sa oblige! Iar pererea mea e ca daca tot trebuie sa
> incepi cumva sa cultivi democratia, atunci inevitabil trebuie sa
> votezi tot pe vreunul care e fiul sau in viitor, nepotul vreunui
> activist.
> >
> > Ziceai ceva de interese obscure si de afaceri oneroase care ne
> > asteapta daca iese Blaga?
> > Uite un pont.
> > Am auzit vorbindu-se pe strada si prin mijloacele de transport in
> > comun cu care ma deplasez ca daca la sectorul 6 iese victorios
> > candidatul liberal, acesta avand legaturi stranse cu anumite grupuri
> > de dezvoltatori imobiliari, Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) va
> > fi ras de pe fata pamantului urmand ca acolo sa se construiasca un
> > ansamblu de cladiri de locuit, de birouri si un supermarket.
> > Este singurul parc din acest sector, Gradina Botanica nu se
> > pune-intrarea este contra cost.
> > Cum spuneam, vorbeste lumea - in special lumea batrana - care numai
> > afinitati pedeliste nu are incat sa critice liberalii.
> **********
> dar nici afinitati liberale incat sa critice pedelistii!
>
> >
>
>

silviana
2008-05-29 11:11:57

nu spre stingi!?,

cel putin cele 2 ,independenta politica si politica partinica?!, de pe linga celelalte,populara,mare,conservatoare,noua,crestina,ecologica,etc.

Mos Martin
2008-05-29 11:15:43

Afise electorale PDL-iste in oficiile postale din Bucuresti


Cu doua zile in urma, intrand in oficiul postal "Hala traian", am fost intampinat de trei afise pedeliste frumos asezate in cele mai vizibile locuri ale peretilor din fata ghiseelor.
Pentru a ma informa, am dat un telefon doamnei diriginta, explicand ca sunt de la Antena 3 si ca am vrea sa trimitem o echipa pentru un interviu pe aceasta tema. Doamna mi-a explicat ca astfel de afise se afla in toate (!) oficiile postale din Bucuresti, si ca pentru interviu ar trebui sa iau legatura cu purtatorul de cuvant al Directiei de Posta a Municipiului Bucuresti.

- Dar o echipa care sa filmeze putem trimite? am insistat.
- Numai in partea rezervata publicului, a fost raspunsul.

N-am avut timp sa iau legatura cu purtatorul de cuvant. Poate o va face unul din Dvs.

Arogantu'
2008-05-29 11:23:33

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca.

Arogantu'
2008-05-29 11:31:55

Re: blaga va castiga !!! - Asta-i totuna cu a spune ca Ba'secu va pierde !

Un Blaga instalat la Primaria Bucuresti inseamna - mai devreme sau mai tirziu - Blaga in locul pirpiriului de la Cluj.
Ceea ce pentru PD va fi, probabil, mai bine.
Nu si pentru Ba'secu si camarila sa !

PS Ei - vedeti ce inseamna sa-l sprijini pe Blaga cu subtilitate ?
Ai inteles, Angelico neica ?

La 2008-05-29 10:05:12, angela a scris:

> nu va faceti griji,chiar daca nu din primul tur,in al doilea prcis
> blaga va fi primarul capitalei !!! mergeti la vot !!! nu puteti fi
> indiferenti.
>

Arogantu'
2008-05-29 11:36:47

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca.

Uite - d-aia nu merita sa votezi Poteras:

http://www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=20

La 2008-05-29 10:12:34, alwis46 a scris:

> Lansezi dumneata indemnul sa nu-l voteze nimeni pe Blaga.
> Indemnul este oarecum justificat daca ne uitam de unde provine
> acesta.
> Poate nu stii, si cred ca nici un alt forumist nu stie, ca Blaga a
> fost parlamentar FSN in prima legislatura, numele lui fiind pus pe
> lista feseneilor de insusi despotul luminat si artizanul invrajbirii
> neamului romanesc si al asmutirii unei parti a populatiei Romaniei
> contra celeilalte parti, Ion Iliescu.
> Cu cateva exceptii, daca luam numele unor Gusa, Vilau, Ionicescu si a
> altor candidati la Primaria Capitalei, numele grele sunt ale unor
> indivizi care vin avand in spate apartenenta si legaturi cu vechiul
> regim de pana 1989 fie prin parintii lor, fie prin rudele lor
> apropiate.
> Daca este sa extindem nitel afirmatia, aproape toata clasa politica de
> astazi are legaturi cu vechiul regim, fie prin functiile de partid
> avute, fie, asa cum spuneam, pe linie de familie.
> Legat de acest aspect, al legaturii pe linie de familie, Oprescu si
> Orban au legatura directa cu fostul regim prin parintii lor, tot asa
> cum Constantinescu, Iliescu, Basescu, Vacaroiu, Tariceanu sau Bogdan
> Olteanu sunt veniti in politica fie prin natura functiilor de partid,
> fie prin rudele lor.
> Clasa politica de astazi, si in mod special exponentii ei de la varf,
> apartine de "fostii" tovarasi care in aceasta perioada de tranzitie au
> fost cei mai bine pregatiti si au avut aplecare catre organizarea
> politica. Ei, tovarasii, au avut deprinderea comertului bazat pe
> sunterane trocuri, ei, tovarasii, au avut si au exercitiul unui cinism
> nemasurat si au stapanit arta camuflajului si disimularii pentru a
> supravietui intr-un regim nou.
> Daca vrei, ei, tovarasii, au fost de la inceput singurii capabili si
> cel mai bine pregatiti pentru asa-zisele alegeri democratice si pentru
> adaptarea la o economie de piata.
> Legaturile tovarasesti cultivate inainte de 1989 s-au perpetuat si
> dupa caderea comunismului, sistemul bazat pe pile, cunostinte si
> relatii continuand sa functioneze la fel de bine, fara poticneli, in
> toata perioada de dupa Marea Revolta Populara din decembrie 1989
> (sintagma imi apartine si a aparut intr-un articol scris de mine in
> 1990 in Romania Libera).
> Uite d-aia eu vin si spun : nu numai ca nu Blaga NU trebuie votat, dar
> nici Orban si nici Oprescu nu trebuie votati, toti trei sunt produsul
> aceluiasi sistem care inca are tentaculele bine infipte in realitatea
> vietii de astazi.
> Ei nu au aparut in viata politica pe baza meritelor lor personale, ei
> au fost impinsi de la spate si ghidonati in mod ferm spre anumite
> partide (PNT, PNL, etc) si impusi de vechiul sistem pe baza
> apartenentei lor la partid, fie de natura personala fie prin parintii
> lor.
> Suntem condusi ori de apartinatorii vechiului partid, stii tu, PCR,
> ori de progeniturile acestora.
> Uite d-aia nu votez eu nici Blaga, nici Orban, nici Oprescu.
>
> Ziceai ceva de interese obscure si de afaceri oneroase care ne
> asteapta daca iese Blaga?
> Uite un pont.
> Am auzit vorbindu-se pe strada si prin mijloacele de transport in
> comun cu care ma deplasez ca daca la sectorul 6 iese victorios
> candidatul liberal, acesta avand legaturi stranse cu anumite grupuri
> de dezvoltatori imobiliari, Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) va
> fi ras de pe fata pamantului urmand ca acolo sa se construiasca un
> ansamblu de cladiri de locuit, de birouri si un supermarket.
> Este singurul parc din acest sector, Gradina Botanica nu se
> pune-intrarea este contra cost.
> Cum spuneam, vorbeste lumea - in special lumea batrana - care numai
> afinitati pedeliste nu are incat sa critice liberalii.
>
>

Arogantu'
2008-05-29 11:39:13

Re: Invitatie la vot - Tu ti-ai pus mintea pe moatze ? ndc


La 2008-05-29 09:49:59, George Butnariu a scris:

> Statul cheltuie o anumita suma din banii strinsi de la contribuabili
> pt acest proces electiv, inseamna ca eu cetatean cu drept de vot am o
> cota parte la aceasta cheltuiala care se transforma in risipa in cazul
> in care eu nu finalizez acest proces electiv cu o preferinta
> stampilata. Acesta risipa financiara poate fi recuperata prin
> amendarea celor care nu se prezinta la votare din rea vointa, chiar
> daca nu am nicio preferinta merg la vot si mi-l anulez, astfel inteleg
> eu ca cetatean cu drept de vot sa-mi exprim dezaprobarea fata de acest
> proces electiv... asta asa, ca sa stie lumea.
>

Shadow
2008-05-29 12:00:45

Re: ASALTUL RESTAURATIEI IN PSD SI IN ROMANIA bravo alwis

>Ce zici bai jigodie imputita ?
>Judecatoarea aia bolsevica de Nicolai, fiul calaului din Brasov, vorbesc de Orban >si fiul viteg al unui nenorocit de turnator, vorbesc de Tariceanu, sunt exemplele pe >care le dai bai nenorocitule ?

>Pai Pandrea zice bine bai ce zice, sistemul de dinainte de 1989 s-a perpetuat bai >scarba, fie prin activistii si lucratorii fostului partid comunist ca Iliescu si Vacaroiu >fie prin progeniturile si rudele acestora, gen Bogdan Olteanu si grecoteiul de >premier.

>Astia bai scarba au fost trimisi sa se infiltreze si sa se inscrie in partidele istorice >iar acum le tii tu acum partea ca idiotu' ca nu vezi de unde provin.
>Ba, daca esti idiot, de ce crezi ba ca sunt toti ca tine ?

Pai care e diferenta intre tine si comunisti? Nici una. Mergi pe aceeasi logica a "originii nesanatoase".
Ce te faci insa ca taman aia la care "le zice bine pandrea" sunt securisti cu acte in regula nu oameni cu "parinti securisti"? Ma referi la pedelarii lui pandrea. basecu, blaga, stolo, stoica, si compania ca nu o sa ii enumar pe toti acuma.

Felicitari poti fi sigur ca in nici un caz "toti nu sunt ca dta" si o mare parte a lor nu sunt idioti deloc.

bbbb
2008-05-29 12:05:59

Re: nt,

La 2008-05-28 23:06:17, neamtu tiganu a scris:

Multa sanatate mamei tale!
imi pare rau :(

Shadow
2008-05-29 12:08:32

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca. bravo alwis

De vina sunt copii cu parinti securisti dar nu securistii ei insisi. cand ajungem la "securisti nominalizati" (precum basecu) vi si ne explici ca ei sunt "alt fel de securisti" trecuti la "secu" de un "decret" al lui nea nicu. Ca ei nu faceau parte din exact aceeasi "cloaca".
Si la "tembelismul asta" mai pui si QED de parca ai fi demonstrat ceva.

O logica "imbatabila" ce sa spun.

Arogantu'
2008-05-29 12:18:20

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca. bravo alwis

Pai a demonstrat, monser !

Dar nu ceea ce pretinde el - ci "impartialitate" !

La 2008-05-29 12:08:32, Shadow a scris:

> De vina sunt copii cu parinti securisti dar nu securistii ei insisi.
> cand ajungem la "securisti nominalizati" (precum basecu) vi si ne
> explici ca ei sunt "alt fel de securisti" trecuti la "secu" de un
> "decret" al lui nea nicu. Ca ei nu faceau parte din exact aceeasi
> "cloaca".
> Si la "tembelismul asta" mai pui si QED de parca ai fi demonstrat
> ceva.
>
> O logica "imbatabila" ce sa spun.
>

Shadow
2008-05-29 12:18:27

Re: de ce as vota? elen

> Va fi prima data de cand am drept de vot si nu voi vota. Ma simt
> vinovata fata de cei care s-au luptat si au facut sacrificii ca noi sa
> putem vota. Dar m-a simti vinovata fata de mine daca as vota duminica.
> De ce? pentru ca nici unul dintre candidatii la Primaria generala nu
> ma reprezinta. Recunosc ca sunt liberala cu acte in regula, dar dl.
> Orban este departe de ceea ce astept din partea unui candidat
> liberal. Primesc zilnic sms-uri pe mobil din partea partidului si sunt
> informata la ce emisiuni participa candidatii liberali in ziua
> respectiva. NU MA MAI INTERESEAZA. Da, am o datorie fata de partid.
> Asa este. Dar obligatia partidului fata de mine ca si cetatean?
> Partidul si- a respectat promisiunile fata de cetateni? Nu cred.
> Revenind la alegeri, trebuie sa completez ca locuiesc in sectorul 4.
> Cei din acest sector probabil ca imi inteleg cel mai bine dezamagirea
> si nemultumirea.

Nu ai nici o "datorie" fata de partid ca sa-l votezi, cei care au murit si si-au riscat viata pt asta in decembrie 89 nu au facut-o pt ca un alegator sa fie "obligat" sa voteze pe cineva. Poti vota cu cine vrei. Nimeni nu are dreptul sa iti "impuna" ce anume sa votezi. Este dreptul dtale. Alegerea dtale chiar daca faci parte dintr-un partid sau nu. Deci mai ales ca e pt prima data voteaza asa cum iti spune constiinta si nu la "ordin".

georgems
2008-05-29 12:42:20

Re: de ce as vota?

La 2008-05-29 10:34:17, elen a scris:

> Va fi prima data de cand am drept de vot si nu voi vota. Ma simt
> vinovata fata de cei care s-au luptat si au facut sacrificii ca noi sa
> putem vota. Dar m-a simti vinovata fata de mine daca as vota duminica.
> De ce? pentru ca nici unul dintre candidatii la Primaria generala nu
> ma reprezinta. Recunosc ca sunt liberala cu acte in regula, dar dl.
> Orban este departe de ceea ce astept din partea unui candidat
> liberal. Primesc zilnic sms-uri pe mobil din partea partidului si sunt
> informata la ce emisiuni participa candidatii liberali in ziua
> respectiva. NU MA MAI INTERESEAZA. Da, am o datorie fata de partid.
> Asa este. Dar obligatia partidului fata de mine ca si cetatean?
> Partidul si- a respectat promisiunile fata de cetateni? Nu cred.
> Revenind la alegeri, trebuie sa completez ca locuiesc in sectorul 4.
> Cei din acest sector probabil ca imi inteleg cel mai bine dezamagirea
> si nemultumirea.
>
Nu esti vinovata si nu trebuie sa te simti asa. De votat se vota si inainte cu Ceasca nu de aia s-a murit, pentru vot ,ci pentru o viata mai buna. Votul este delegarea puterii tale de decizie si nu trebuie sa te reprezinte pe tine personal ci viziunea aproximativa privind sistemul de conducere a tarii. N-ai nici o datorie fata de partid ,ci doar fata de tine insati ,fata de constiinta ta.In concluzie ca sa ai dreptul moral la opinii si pareri ,du-te si voteaza cu cei ce sant mai apropiati de tine.

alwis46
2008-05-29 12:42:56

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca. Arogantule.

Am zis eu ca merita ?
Ntz ! Nu pot spune asta, nu sunt simpatiu de-al pedalacilor.
M-am gandit la doua lucruri cand am pomenit de Poteras, chestia cu Parcul Drumul Taberei a fost doar supliment.
In primul rand m-am gandit ca Poteras deja a ciordit si si-a facut deja un cheag si poate va ciordi mai cu mila mai deprate, pe cand un primar nou ar lua-o de la capat si intr-o masura mult mai mare fiind oarecum mai putin avut.
Al doilea aspect tine de unele imbunatatiri din zona mea. Multe strazi asfaltate, inclusiv unele care aratau mai rau decat alea din comuna Dragodana de unde era bunicul meu, amenajarea unor spatii verzi si de joaca utilate cu fel de fel de instalatii pentru darea in la vale si hutza-hutza pentru copii, plantarea de banci de stat pe ele de-a lungul a mai multor strazi si bulevarde din sector, imptejumuirea cu garduri de sarma zincata de "fi" 4 a tuturor spatiilor verzi aferente blocurilor din zona mea si din zone mai indepartate.
Ca nu s-a facut destul este un lucru perfect adevarat, dar eu tin cont si de faptul ca un sector bucurestean are mai multi locuitori decat un judet iar un judet are o adevarata padure de primari de sate, de comune, de orase si de municipii, primari care oricum, fiind mai multi, pot acoperi mult mai eficient probemele din judet decat un primar de sector bucurestean.
Asta nu-l scuza pe Poteras sau pe alt primar de sector, incercam doar sa arat ca oricare dintre cei sase edili de sector este mult mai mult agasat de probleme decat un primar al orasului Baicoi sau comunei Darmanesti-Bacau sa zicem.
La buna vedere !


La 2008-05-29 11:36:47, Arogantu' a scris:

> Uite - d-aia nu merita sa votezi Poteras:
>
> http://www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=20
>
> La 2008-05-29 10:12:34, alwis46 a scris:
>
> > Lansezi dumneata indemnul sa nu-l voteze nimeni pe Blaga.
> > Indemnul este oarecum justificat daca ne uitam de unde provine
> > acesta.
> > Poate nu stii, si cred ca nici un alt forumist nu stie, ca Blaga a
> > fost parlamentar FSN in prima legislatura, numele lui fiind pus pe
> > lista feseneilor de insusi despotul luminat si artizanul invrajbirii
> > neamului romanesc si al asmutirii unei parti a populatiei Romaniei
> > contra celeilalte parti, Ion Iliescu.
> > Cu cateva exceptii, daca luam numele unor Gusa, Vilau, Ionicescu si a
> > altor candidati la Primaria Capitalei, numele grele sunt ale unor
> > indivizi care vin avand in spate apartenenta si legaturi cu vechiul
> > regim de pana 1989 fie prin parintii lor, fie prin rudele lor
> > apropiate.
> > Daca este sa extindem nitel afirmatia, aproape toata clasa politica de
> > astazi are legaturi cu vechiul regim, fie prin functiile de partid
> > avute, fie, asa cum spuneam, pe linie de familie.
> > Legat de acest aspect, al legaturii pe linie de familie, Oprescu si
> > Orban au legatura directa cu fostul regim prin parintii lor, tot asa
> > cum Constantinescu, Iliescu, Basescu, Vacaroiu, Tariceanu sau Bogdan
> > Olteanu sunt veniti in politica fie prin natura functiilor de partid,
> > fie prin rudele lor.
> > Clasa politica de astazi, si in mod special exponentii ei de la varf,
> > apartine de "fostii" tovarasi care in aceasta perioada de tranzitie au
> > fost cei mai bine pregatiti si au avut aplecare catre organizarea
> > politica. Ei, tovarasii, au avut deprinderea comertului bazat pe
> > sunterane trocuri, ei, tovarasii, au avut si au exercitiul unui cinism
> > nemasurat si au stapanit arta camuflajului si disimularii pentru a
> > supravietui intr-un regim nou.
> > Daca vrei, ei, tovarasii, au fost de la inceput singurii capabili si
> > cel mai bine pregatiti pentru asa-zisele alegeri democratice si pentru
> > adaptarea la o economie de piata.
> > Legaturile tovarasesti cultivate inainte de 1989 s-au perpetuat si
> > dupa caderea comunismului, sistemul bazat pe pile, cunostinte si
> > relatii continuand sa functioneze la fel de bine, fara poticneli, in
> > toata perioada de dupa Marea Revolta Populara din decembrie 1989
> > (sintagma imi apartine si a aparut intr-un articol scris de mine in
> > 1990 in Romania Libera).
> > Uite d-aia eu vin si spun : nu numai ca nu Blaga NU trebuie votat, dar
> > nici Orban si nici Oprescu nu trebuie votati, toti trei sunt produsul
> > aceluiasi sistem care inca are tentaculele bine infipte in realitatea
> > vietii de astazi.
> > Ei nu au aparut in viata politica pe baza meritelor lor personale, ei
> > au fost impinsi de la spate si ghidonati in mod ferm spre anumite
> > partide (PNT, PNL, etc) si impusi de vechiul sistem pe baza
> > apartenentei lor la partid, fie de natura personala fie prin parintii
> > lor.
> > Suntem condusi ori de apartinatorii vechiului partid, stii tu, PCR,
> > ori de progeniturile acestora.
> > Uite d-aia nu votez eu nici Blaga, nici Orban, nici Oprescu.
> >
> > Ziceai ceva de interese obscure si de afaceri oneroase care ne
> > asteapta daca iese Blaga?
> > Uite un pont.
> > Am auzit vorbindu-se pe strada si prin mijloacele de transport in
> > comun cu care ma deplasez ca daca la sectorul 6 iese victorios
> > candidatul liberal, acesta avand legaturi stranse cu anumite grupuri
> > de dezvoltatori imobiliari, Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) va
> > fi ras de pe fata pamantului urmand ca acolo sa se construiasca un
> > ansamblu de cladiri de locuit, de birouri si un supermarket.
> > Este singurul parc din acest sector, Gradina Botanica nu se
> > pune-intrarea este contra cost.
> > Cum spuneam, vorbeste lumea - in special lumea batrana - care numai
> > afinitati pedeliste nu are incat sa critice liberalii.
> >
> >
>
>

Socrate
2008-05-29 12:54:00

Ca sa ajuti la selectarea graului de neghina. Re: de ce as vota?

Ca n-or fi toti neghina.

La 2008-05-29 10:34:17, elen a scris:

> Va fi prima data de cand am drept de vot si nu voi vota. Ma simt
> vinovata fata de cei care s-au luptat si au facut sacrificii ca noi sa
> putem vota. Dar m-a simti vinovata fata de mine daca as vota duminica.
> De ce? pentru ca nici unul dintre candidatii la Primaria generala nu
> ma reprezinta. Recunosc ca sunt liberala cu acte in regula, dar dl.
> Orban este departe de ceea ce astept din partea unui candidat
> liberal. Primesc zilnic sms-uri pe mobil din partea partidului si sunt
> informata la ce emisiuni participa candidatii liberali in ziua
> respectiva. NU MA MAI INTERESEAZA. Da, am o datorie fata de partid.
> Asa este. Dar obligatia partidului fata de mine ca si cetatean?
> Partidul si- a respectat promisiunile fata de cetateni? Nu cred.
> Revenind la alegeri, trebuie sa completez ca locuiesc in sectorul 4.
> Cei din acest sector probabil ca imi inteleg cel mai bine dezamagirea
> si nemultumirea.
>

alwis46
2008-05-29 12:57:43

Re: Lui Raquel si oricui vrea sa citeasca. bravo alwis lui Shadow si Arogantu'

Mai nea Umbra,

Nu mai traduce din romana in romana pe intelesul tau ceea ce spun eu.
Nu am facut altceva decat sa incerc sa ii arat lui Hantzy de unde ar putea proveni incertitudinea lui cand a vorbit de tatal sefului tineretului pedalac.
El a spus...probabil...eu i-am continuat ideea.

Arogantule,
Ca nu-ti place tie impartialitatea mea si mi-o pui intre ghilimele ma lasa la fel de rece ca pe unul care a mierlit-o sub o avalansa de zapada si il gasesc unii la 1000 de ani distanta de la accident.
Oricum, mai bine impartial ca mine decat sa ma oftic si sa militez partizan ca voi astia care faceti silicoza de la caramida liberala cu care va bateti in piept.
Mi se falfaie de oricare partid din tara asta si de orice conducator al vreunuia, ii bag in ma-sa pe toti si sa aiba limba scoasa ca nu piarda gustul in drumul lor.
Din partea mea, poti sa plangi si dupa Che Guevara, nu-ti impun eu sa tii cu unul sau cu altul asa cum vad ca faceti voi liberalii colea pe forum.
Te pomenesti ca liberalismul inseamna pentru voi sa fiti liberi sa le impuneti altora parerile voastre.
Uite ca mandea nu inghite cioace d-astea, m-am saturat sa-mi spuna orice neica nimeni cum sa traiesc si ce sa fac asa cum imi spuneau comunistii, sunt liber de constrangeri neica si d-aia dau in voi cand va vad cu cata ardoare vreti sa va impuneti curentul politic caruia i-ati cazut closca.
'ntzeles puisorilor ?

La 2008-05-29 12:18:20, Arogantu' a scris:

> Pai a demonstrat, monser !
>
> Dar nu ceea ce pretinde el - ci "impartialitate" !
>
> La 2008-05-29 12:08:32, Shadow a scris:
>
> > De vina sunt copii cu parinti securisti dar nu securistii ei insisi.
> > cand ajungem la "securisti nominalizati" (precum basecu) vi si ne
> > explici ca ei sunt "alt fel de securisti" trecuti la "secu" de un
> > "decret" al lui nea nicu. Ca ei nu faceau parte din exact aceeasi
> > "cloaca".
> > Si la "tembelismul asta" mai pui si QED de parca ai fi demonstrat
> > ceva.
> >
> > O logica "imbatabila" ce sa spun.
> >
>
>

Socrate
2008-05-29 12:59:14

Blaga va castiga experienta Re: blaga va castiga !!!

La 2008-05-29 10:05:12, angela a scris:

> nu va faceti griji,chiar daca nu din primul tur,in al doilea prcis
> blaga va fi primarul capitalei !!! mergeti la vot !!! nu puteti fi
> indiferenti.
>

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigma de duminica (1984 afisari)
 Sharon Stone in razboi cu chinezii (1972 afisari)
 Inflatie de case (1888 afisari)
 Medvedev: Urca-te linistit la volan, ai baut cu mine! (1649 afisari)
 Parintele Arsenie: Sindicatele, straine de duhul Bisericii (1524 afisari)
 Autoritatile romane se pregatesc pentru cutremur (2977 afisari)
 Un american sustine ca are imagini cu extraterestri de 1,2 m pe care le va da publicitatii vineri (2899 afisari)
 Dior si-a retras reclamele din China in urma scandalului provocat de Sharon Stone (2629 afisari)
 Sotia unui politist a provocat un accident mortal si a fugit de la locul faptei (2235 afisari)
 Gorbaciov: "Este posibil sa asistam la inceputul unui nou razboi rece" (2219 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01131 sec.