Ziua Logo
  Nr. 4241 de luni, 26 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-05-26

Comentarii: 44, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

LENIO
2008-05-25 23:03:58

Sunt cadre didactice in aceasta agentie a..jocului politic?

Ce parere are aceasta agentie ca la subiectele de la lb.romana de la teza unica,
elevii din Bucuresti au luat note sub 5,cam o cincime din ei?
Daca apeleaza la cel care povestea elevilor ca nu s-a omorat cu cartea ,dar
uite...,se pot mandri de ajutor?Au terminat cu parlamentul si acum ataca ministerele si cel mai vulnerabil pare MECT!Pentru ca-si atrag si parinti alegatori de partea lor!De altfel gogomania cu tezele unice pleaca de la colegul de partid al
sefului FEN!jocul era inceput si C.C. lider FEN ori Radulescu AEACE nu sopteau.
S-a gresit ca s-a continuat "experimentul",s-a mai reluat problema,dar nu cu argumente pedagogice,ci in apararea elevilor f.b. de nota 7 ce pot pierdelocurile la liceu in fata provinciei!Oameni de catedra,altfel trebuia argumentat ce nu putea fi un criteriu corect de admitere.Nu atac la ministru ,cila aceea care lucrau ca specialisti
la asemenea proiecte!
Deci in principiu,greseli s-au facut,dar sunt exploatate politic si asta e URAT!

Ion Caramache
2008-05-26 01:19:29

Miroase a artilerie grea, praf aruncat in ochi si tzepe didactice de mare calibru

Cum memoria nu prea ma inseala, sunt absolut sigur ca profesoara Florina Rogalski este una si aceeasi persoana cu prof.dr. Florina Rogalski care a fost acuzata de plagiat pentru manualul de limba si literatura Romana pentru clasa XII-a aparut in Editura Corint in anul 2002. Plagiatul a fost demonstrat fara echivoc, dar manualul respectiv a fost reeditat de aceeasi editura in mai multe tiraje, lucru absolut normal pentru obiceiurile carpato-dunareano-mioritice.
Legat de plagiatul respectiv trebuie mentionat si faptul ca coordonatorul acestui manual a fost nimeni altul decit vestitul savant de renume mondial lector profesor universitar academician doctor critic corespondent la Sectia generala Eungeniu I. Simion care, la data aparitiei manualului respectiv ,avea si neinsemnata si mica calitate de presedinte al Academiei romane.
Acum, acelasi savant Eungeniu I. Simion isi esprima <<< "protestul public al academicianului Eugen Simion" aparut in 10 mai ca editorial al reputatului om de litere.>>> ( Reputatul autor de plagiate, modestul academician care s-a autodecorat, autointitulatul profesor la Sorbona din Paris desi a fost un simplu lector, autointitulatul academician membru strain al Academiei de stiinte morale si politice din Paris, desi este un oarecare corespondent la Sectia generala a acestei institutii, adaug eu ).
Eu cred ca toata chestia cu protestul public al stimabilului Eungeniu I. Simion si comilitonilor sai in ale afacerilor cu manualele scolare plagiate sau orijinale, se datoreste faptul ca academicianul & Co a ramas cu buzele umflate la ceva onorarii grase pentru ca coordonarile sale au fost aruncate la cos, si altii au avut parte acum de ciolanul azvirlit de MECT. (Ciolan ca ciolan, da' gras nevoie mare)
Sunt convins ca mafia manualelor scolare, a subiectelor de bacalaureat si a cartilor de subiecte de Bac rezolvate functioneaza din plin sub pavaza ocrotitoare a MECT dar, in spiritul normelor moralei si echitatii socialiste, MECT-ul se ocupa din cind in cind ca cadrele sa se mai roteasca la ciolan, asa, ca sa nu zica cetatenii ca Ministerul nu este din popor si pentru popor ca tot rumanu&#8217; impartial.
PS
Putem uita scandalul cu subiectele de Bac 2006 care se vindeau la tarabele din piete din cauza aceluias MECT care nu a luat nici cele mai elementare masuri de securitate, iar Paloma Petrescu era una paloma trista ca a fost scoasa de pe pista? Isi aminteste cineva cum s-a terminat cu ancheta, si cine a infundat puscaria pe acest subiect referitor la subiecte, sau totul a fost musamalizat in spriritul si traditiilii pamintene?

Parsivu
2008-05-26 01:52:53

Lasa ca va face Basescu dreptate...

Bieti naivi!

...
2008-05-26 02:09:19

Re: Lasa ca va face Basescu dreptate...

Daca se spanzura.

georgems
2008-05-26 06:17:53

Re: Miroase a artilerie grea,

La 2008-05-26 01:19:29, Ion Caramache a scris:

Campanie electorala mascata pentru matrozen, in perspectiva viitoarelor alegeri prezidentiale si cine sant mai influentabili decat copii suprasaturati de prea multa materie de bagat in cap !!!!

LENIO
2008-05-26 09:25:44

FEN -ul sindicat ,usuca gandirea caci nu aduce argumente pedagogice.AEACE!?

Nu dreptate doresc cu ardoare,ci drum la ciolan cum remarca si dl Caramache,dar si iesire in fata elerctoratului cu orice pret!
Implicandu-l pe Presedinte,ii aduc prejudicii ca persoana.De fapt e semnal de atac al intregii cohorte portocalii.Croitoru este sef si la sectia invatamant a PDL-
ului!Se leaga?
AEACE ar avea alte probleme ,dar deja le-a pus stramb si cu iz politic!Vedeti postari cu luni in urma,ce-i mana in lupta si cu ce argumente!Rezultatele la teste,nu le dau dreptate.
Dar au si dreptate cu privire la "industria"manualelor,culegerilor,caietelor
care apar ca ciupercile si sunt recomandate in functie de..comisioane.Aici sustin si pe cel mai aprig adversar al meu,ca are dreptate!

Socrate
2008-05-26 09:31:56

Nu cumva sunt primele efecte ale pactului pentru invatamant ?

Sunt curios pana unde se va merge cu distrugerea sistematica a invatamantului.

LENIO
2008-05-26 10:12:12

Re: Nu cumva sunt primele efecte ale pactului pentru invatamant ?

La 2008-05-26 09:31:56, Socrate a scris:

> Sunt curios pana unde se va merge cu distrugerea sistematica a
> invatamantului.
>
Exact ,Socrate! Interse multe,cand se aude de bani veniti din afara!
Invatamant facut ..fara profesori:
-ORI numai cu culegeri si caiete pe ..teme,
Ori metoda VERGU! Ii pui copilului calculatorul in brate si ii spui:suntem
in secolul informational ,mai taca!Aia la scoala,urmaresc sa-ti dea cunostinte conform cu varsta ta,dupa..pedagogie(care trebuie fireste ,adusa la zi!).In calculator gasesti tot ce vrei,fara ingradire!Vrei sa te droghezi,vrei sa incepi viata sexuala,vrei sa te bati,vrei sa furi,vrei..Tot ce vrei,fara stress,e aici!
Nu de circumvolutiuni pe creier ,care se obtin prin dezvoltarea gandirii ai tu nevoie,ci doar de a folosi tot ce s-a creat in lume bun pentru oameni!Tu esti deja OM! De ce sa treci prin toate etapele prescrise de pedagogi?Viata e scurta!
Dupa asemenea directii,lumea se-ntoarce la ...Imi e frica sa zic! A inceta sa educi copilul cu oameni si a-l "da"pe mana masinii,va avea in timp impactul
opririi pentru o secunda,a luminii de la ..soare!

Irina22
2008-05-26 10:29:04

ideea unui model nou de BAC...

...este foarte buna pentru dezvoltarea intelectuala a liceenilor, care cred ca deja s-au dezobisnuit sa invete, luand in consideratie faptul ca si multi profesori s-au dezobisnuit sa citeasca ore si sa explice, tocmai acesta fiind si motivul pentru care pe an ce trece procentul celor care promoveaza examenul de BAC e in continua scadere. Problema aceasta trebuie rezolvata ca de altfel vom ajunge sa niste persaoane care nu sunt in stare nici macar propria parere sa si-o formuleze si corect sa se exprime, de altfel un exemplu Dl Basescu, care cred ca ar trebui sa mai urmeze o data anii de liceu.

anaxor
2008-05-26 10:30:25

Are dreptate Adomnitei.

Ar trebui sa se dea liceenilor subiectele inainte de examen nu? ca sa le punem totul pe tava! daca examenului de matematica i se va scadea 20% din gradul de dificultate, elevii vor trebui sa scrie la examen 1+1=2 s.a.m.d. Atunci cu siguranta o sa avem in tara doar agricultori. Inteleg ceea ce vrea Adomnitei si il sustin.

ionion
2008-05-26 10:38:06

Nu sunt tocmai convins ca numele tuturora amintite in acest articol stiu

ce inseamna EXAMENUL DE BACALAUREAT ... la 4 clase primare nu se da acest examen.

ionion
2008-05-26 10:42:51

pt Traian Basescu : "am si eu o rugaminte" :

PLEACA DE LA CONDUCEREA TARII.

Nicu Mihai Andrei
2008-05-26 10:56:57

Jocul electoral al PD-Lului.

Miroase a campanie de la o posta! S-au gasit cui sa se adreseze, sa vezi ce ii rezolve marinarul pe profesori. Daca chiar aveau o nemultumire, profesorii lasau campania de-o parte si se luptau cu adevarat pentru cauza lor. Oricum, sunt de parere ca orice schimbare nu ar trebui sa ii afecteze pe elevi care nu stiu decat sa se planga. Daca sunt pregatit pentru actuala programa, orice schimbare nu i-ar lua prin suprindere.Vorba aceea:"lupul isi schimba parul, dar naravul, ba!".

Arogantu'
2008-05-26 11:17:53

Re: pt Traian Basescu : "am si eu o rugaminte" :

Nu sa poate, monser !
Ai cumva impresia ca el conduce ceva in tara asta ?
Poate masinile SPP cu care se tamponeaza pe strazile orasului !

La 2008-05-26 10:42:51, ionion a scris:

> PLEACA DE LA CONDUCEREA TARII.
>

Arogantu'
2008-05-26 11:20:25

Re: Nu cumva sunt primele efecte ale pactului pentru invatamant ? - Pact ?

Poate PRAFURI pentru invatamint !

La 2008-05-26 09:31:56, Socrate a scris:

> Sunt curios pana unde se va merge cu distrugerea sistematica a
> invatamantului.
>

Doruletz
2008-05-26 12:01:14

Basescu nu se lasa de facut campanie

Iar asi baga Basescu coada, la chestia cu cu admiterea la liceu pe baza de examen nu sunt de acord, iar subiectele orale de la bac eu zic k e o ocazie buna sa vedem cat de inteligenti sunt elevii romani

costyy
2008-05-26 12:37:15

Faceti domne ceva cu aceste lucruri .

Credeti ca copii se simt mai bine daca dau teze unice in loc de capacitate ???????? Parerea mea este ca nu se simt mai bine , asa ca vedeti si dumneavoastra cum o sa rezolvati aceasta chestie .

doru ionut costin
2008-05-26 13:46:11

mhdaa

Ce sa faca Basescu, el are altceva de facut, nu are timp sa ajute cetatenii.

Arogantu'
2008-05-26 14:18:25

Re: mhdaa - Ai sa te miri !

Sa vezi cum se va repezi la aceasta minge ridicata la fileu !
Nenorocirea lui va fi ca va da cu ea in plasa - e prea mic pentru sportul asta ...

PS Pentru matrozei: nu sariti in sus sa strigati GOOOOL !
Este vorba de alt sport decit cel unde se sparg seminte la tribuna oficiala !

La 2008-05-26 13:46:11, doru ionut costin a scris:

> Ce sa faca Basescu, el are altceva de facut, nu are timp sa ajute
> cetatenii.
>

M_D_L
2008-05-26 14:38:25

Da Doamne sa fie asa !

"Documentul a fost transmis si premierului Calin Popescu Tariceanu, caruia i se cere sa decida ca admiterea la liceu sa se faca pe baza de examen,..."

S-ar reveni la normal, daca s-ar da din nou examene de admitere, peste tot, nu numai la liceu.
Dificultatea subiectelor si disciplinele de examen sa fie in functie de gradul si profilul unitatii scolare, dar subiectele sa fie formulate de Ministerul Invatamantului, pentru a reduce posibilitatea de a se frauda examenul si pentru a avea un etalon unic la nivelul intregii tari.
Trebuie sa se dea examen in mai multe sesiuni, ca sa nu existe situatii in care elevi bine pregatiti sa ramana pe dinafara, pentru ca si-au incercat puterile la licee unde sunt zece pe un loc.
In prima etapa se pot scoate la concurs jumatate din locurile disponibile, pe care sa concureze cei mai buni elevi. In etapa a doua, la un interval de doua saptamani, sa se dea examen pentru locurile ramase libere.
Astfel, absolventii de gimnaziu care sunt bine pregatiti, dar au picat la prima sesiune din cauza concurentei extreme, sa aiba a doua sansa si sa nu ne pomenim ca elevi mediocri intra la liceu, in timp ce altii mai buni vor fi obligati sa mearga la profesionala.
Se va termina cu notele umflate la gimnaziu, contra cost si copiii care sunt performanti la anumite materii se vor putea pregati mai bine in domeniile respective.
Examenul cu mai multe "trepte" nu va costa mai mult, ca sa zica unii ca nu este posibil asa ceva, pentru ca profesorii au in norma si alte activitati, pe langa cele de predare. Daca vor sa aiba "clienti" si sa-si ia salariile, vor da "cu placere" chiar si N examene de admitere.

Nituc
2008-05-26 14:39:38

Minge la fileu?

Inca un aranjament electoral, pus la cale de baietii isteti. Iar matrozul le va delega pe Elena Dali Parcare, lector aproape universitar si cu doctoratul luat la scoala dec sageti colorate in rosu si albastru (rafinatii stiu despre ce e vorba) si pe Elena Luxten, fosta iubita a ubui asistent universitar. Chipurile sa vada lumea ca toti sw prapadesc fara el.

M_D_L
2008-05-26 14:50:35

Re: Basescu nu se lasa de facut campanie / Dumneata ce interese aperi ?

La 2008-05-26 12:01:14, Doruletz a scris:

> "la chestia cu cu admiterea la liceu pe baza de examen nu sunt de acord"


Credeti ca este mai bine acum, cand notele elevilor de la gimnaziu se cumpara de catre parinti si cand majoritatea profesorilor fac meditatii cu elevii de la clasa ?
Ori aveti un interes material, ori doriti sabotarea in continuare a invatamantului, ori ... .
Toata bulibaseala asta din sistemul nostru de invatamant, se suprapune cu politica de distrugere a economiei si cu sabotajul total de dupa "revolutie".
Admiterea corecta se face numai prin concurs, cu subiecte de examen alese dupa numarul de candidati pe un loc si de profilul liceului.

Nituc
2008-05-26 14:56:12

Sunt buni si cei cinci filozofi aeropurtati spre Neptun plus Dinescu

M_D_L
2008-05-26 15:19:15

Anomalii

Pe sistemul actual, elevii de la clasele bune sunt dezavantajati la admiterea la liceu, pentru ca cei de la clasele (scolile) mai slabe primesc aceleasi note ca si ei, fara sa fie la fel de bine pregatiti. Un elev care are media 9 la o scoala de cartier, cu greu ar lua note de trecere la o clasa de elita. Profesorii acorda notele in functie de cel mai bun din clasa, nu dupa valoarea absoluta.
Daca se intra la liceu in continuare pe baza mediei din timpul gimnaziului, atunci multi elevi slab pregatiti vor lua locul altora de la scolile bune, unde notele se acorda cu zgarcenie. De ex. in Craiova, foarte multi elevi de la colegiile din centrul orasului ajung la liceele de mana a doua, pentru ca vin altii de la scoli de cartier cu medii umflate si le iau locul.
Nu este corect asa, pentru ca la olimpiade si concursurile scolare cei de la C.N. Carol si de la Fratii Buzesti vin cu premii, ceilalti abia daca iau cateva puncte.
Examenul face diferenta intre cei buni si cei slab pregatiti, daca nivelul de dificultate al probelor este ales corect. Daca se dau subiecte prea usoare, ca pentru gloata, atunci fac toti la fel si nu poti sa-i departajezi.
Nici cu tezele unice nu e treaba serioasa, pentru ca se copiaza unii de la altii, se dau indicatii "pretioase" si nu este seriozitatea de la un examen de admitere, cand este politia pe capul profesorilor si se fac mai greu misculatii.

M_D_L
2008-05-26 15:32:12

Zvetlana, Rogalski, etc, sunt rudele basarabenilor pusi in functii inalte de catre rusi ?

Nu mai scapam de mafia basarabenilor veniti odata cu armata sovietica de ocupatie ?
Trebuie sa jucam tot dupa cum canta ei ?
Astia sunt dirijati de rusi, sau de evreii proveniti din rusia ?
Am avut parte numai de lideri cu stramosi din Basarabia (Iliescu, Emil Constantinescu, etc), care ne-au sabotat cat au putut de mult.

Nituc
2008-05-26 15:52:38

Re: Anomalii

MDL e codificarea pentru PD-L? Ce legatura are Rogalski sau Svetlana cu prefectura? Era vorba de matroz.La 2008-05-26 15:19:15, M_D_L a scris bine la compunere:

> Pe sistemul actual, elevii de la clasele bune sunt dezavantajati la
> admiterea la liceu, pentru ca cei de la clasele (scolile) mai slabe
> primesc aceleasi note ca si ei, fara sa fie la fel de bine pregatiti.

Ion Caramache
2008-05-26 16:07:08

Re: Miroase a artilerie grea,

La 2008-05-26 06:17:53, georgems a scris:

> La 2008-05-26 01:19:29, Ion Caramache a scris:
>
> Campanie electorala mascata pentru matrozen, in perspectiva
> viitoarelor alegeri prezidentiale si cine sant mai influentabili decat
> copii suprasaturati de prea multa materie de bagat in cap !!!!
>

Serios? Nu stiam ca in Romania voteaza toti scolerii din clasele I-XII....

PS
Tanti georgems, nu fi lasa, fi barbata! Recunoaste ca chestia cu copiii suprasaturati si toata chestia citata mai sus iti poarta propria semnatura, si nu este scrisa de mine asa cum insidios lasi sa se inteleaga pentru cine iti citeste mesajul.

M_D_L
2008-05-26 16:09:17

Re: Anomalii / Credeam ca este vorba despre invatamant, nu despre presedintele Basescu

La 2008-05-26 15:52:38, Nituc a scris:

> MDL e codificarea pentru PD-L? Ce legatura are Rogalski sau Svetlana
> cu prefectura? Era vorba de matroz.
>

Mersi pentru observatie. Sunteti tot din Basarabia si va deranjeaza intrebarile puse de mine ?

Shadow
2008-05-26 16:13:13

Re: Zvetlana, Rogalski, nu mdl

> Nu mai scapam de mafia basarabenilor veniti odata cu armata sovietica
> de ocupatie ?
> Trebuie sa jucam tot dupa cum canta ei ?
> Astia sunt dirijati de rusi, sau de evreii proveniti din rusia ?
> Am avut parte numai de lideri cu stramosi din Basarabia (Iliescu, Emil
> Constantinescu, etc), care ne-au sabotat cat au putut de mult.

madam Rogalsky est "coautoare" la toate manualele de romana din liceu. Ma refer la varianta cea mai "impusa" profesorilor pt predare. Ies bani buni de aici. Daca se schimba "subiectele" si nu mai sunt "regasite" in manualul dansei o sa aibe o scadere de "cereri" an de an care vorba aia o cam "falimenteaza". Deci dna rogalsky este din pacate "parte interesata" in afacerile cu manuale si deci implicit cu "subiecte de examene".

Urmatorul "link este interesant pt "calitatea manualelor respective".
http://www.revista22.ro/html/index.php?nr=2003-10-13&art=629

O sti dna de ce vorbeste cand e vorba de "copiute".

Inca nu sunt foarte sigur de "identitatea" dlui Gheorghe Radulescu nu de alta dar si asta a scos niste enormitati de te apuca damblaua (vezi referinta la bacul la Italiana). Tare sunt curios daca este membru pnl sau ala e altul.

LENIO
2008-05-26 16:42:10

Basescu, Vrajitorul din Oz? Sau babau de...Cotroceni?

S

georgems
2008-05-26 16:47:37

Re: Miroase a artilerie grea,

La 2008-05-26 16:07:08, Ion Caramache a scris:

> La 2008-05-26 06:17:53, georgems a scris:
>
> > La 2008-05-26 01:19:29, Ion Caramache a scris:
> >
> > Campanie electorala mascata pentru matrozen, in perspectiva
> > viitoarelor alegeri prezidentiale si cine sant mai influentabili decat
> > copii suprasaturati de prea multa materie de bagat in cap !!!!
> >
>
> Serios? Nu stiam ca in Romania voteaza toti scolerii din clasele
> I-XII....
>
> PS
> Tanti georgems, nu fi lasa, fi barbata! Recunoaste ca chestia cu
> copiii suprasaturati si toata chestia citata mai sus iti poarta
> propria semnatura, si nu este scrisa de mine asa cum insidios lasi sa
> se inteleaga pentru cine iti citeste mesajul.
>
Nu toti Mache doar cei ce au implinit 18 ani si vor implini pana la viitoarele alegeri prezidentiale ,asa ca nu e chiar de ras si nici calculul prost.Vezi ca '' fi barbata ''se scrie cu doi de '' i '', desi il ataci la sange pe Eugeniu Simion, ceea ce nu ma deranjeaza,ba dimpotriva, insa gresesti si tu.Iar in ceea ce priveste sexul, nu ma deranjeaza ,ca aici pe forum oricum nu conteaza, in concluzie, trage ca de buna radacina tragi.

cotrofelnitza
2008-05-26 16:57:19

Io e asa da babac ca nici n-am avut parte da bac...


...Si ma mindresc cu asta! O "diploma de maturitate", s-o tzii in
mina, 'baiet fiind' la 17 ani, e lucru mare!
Da lucru si mai mare e cum copilareste astia linba romana.
Lasa aia cu "daca apa din fintana / s-ar preface in Cotnar / as lasa
limba romana / si m-as face fantinar /", ca-i veche si-are o buna
si nobila intentie...Dar nobilimea trecu cu pasi de front in uitare,
veni democratia, si, cu protipendada ei uluitoare, rearanjeaza pozitiile
micilor pe gratar.
Ca bine le facu micilor mici. [O fi c-observind, -bacu' pa valuri pluteste usor, prea
usor - le-a-ntins un picior Nae sa-i bage mai la fund...].
Mi-tzi-i-ni-vi-li ca Marius Chicos Rostogan, si, de ce mi se rupe mie inima e ca,
numai 20% are parte de mutatia asta cu mutantzi ca Tismaneanu si Scheele,
ar trebui sa-i scoata 100% in strada noua, adaugind nedefinitzi mai acatarii,
mai niste manele, mai un Demostene, mai un Cicero, mai un Hitler, mai un
'Sex & the city', ca, daca-i oral, oral sa fie...
Ca si "Raportu", in care se raporteaza radacinile lui Tismaneanu,
Basescu [ stiati ce asemanatura e intre conducatorii Dej si Base?
Amindoi a fost ministri de Transport], radacini care, dupa revolutie,
setoase fiind, au venit sa s-adape la fantina, pe principiu' ca
corb la corb nu-si scoate ochii...
Asta-mi aduce-n amintiri aia cu
"Corbeau, sur Racine, Boileaux dans La Fontaine",
un parshiv subect da interpretare, da mi-e ca ramine loazele speechless...
Mai bine-i cu ce zise Mache, Mersul CFR, da numai traseele interne.
La care as adauga 'cotele apelor Dunarii' da numai pa malu' pur romanesc...

LENIO
2008-05-26 17:19:06

Re: Basescu, Vrajitorul din Oz? Sau babau de...Cotroceni?

La 2008-05-26 16:42:10, LENIO a scris:
Pai ..n-am scris!Acum voi scrie,daca nu-mi va bate vantul iara ..pagina!

Aici,Basescu nu era in ecuatie!Dar gruparile(sau doar lideri lor!)AEACE si sindicate FEN,l-au introdus ca parametru de ..avarie!Ei fiind niste neputinciosi care, desi au dreptate in 2-3 chestiuni,nu pe acestea le vad esentiale!
Invatamantul are bube si din anii 70-80!Dar nu lipseau elementele care-i sustineau existenta!Nu le mai repet,ca multora din marii "sefi"de azi le aduc aminte ...ca nici la purtare nu aveau mai mult de ...7(sapte).
Din anii 90,s-a schimbat in mintea unora ,motivatia pentru societate:comanda sociala V.S. piata muncii!La care s-a adaugat posibilitatea ca toti TZANTZARII pot deveni cu bani,fireste ARMASARI , din mistrie...MISCHIE,din ing.minier doctor in istorie,etc....
Mai nociv mi s-a parut acapararea sindicatelor din invatamant,de f.multi activisti pionieri ,utc,pcr.Acestia au pedalat pe interesul personal,clamand pe cel al
invatamantului,subtituindu-se ministerului de resort(destul de balbait,in toate
guvernarile) ,inspectoratelor scolare,dar mai putin in unitatile scolare,unde cre-
dibilitatea era indoielnica.Oamenii anilor 90,ii cunosteau!Ei negociaza in numele cadrelor ,probleme de esenta ale invatamantului!!!
Sindicatele sunt purtatoare de antireforme in invatamant!Sunt politizate 100%
si la schimbarile de...maini,se schimba si optica din invatamant.Inadmisibile
intoarceri ,posibile doar intr-o continua instructie de ..front!

ionion
2008-05-26 17:42:56

In Romania examenul de bacalaureat se da din oficiu in clasa a II-a primara- cu

un sef de stat ca Basescu.

Ion Caramache
2008-05-26 18:20:36

Re: Zvetlana, Rogalski, etc, sunt rudele basarabenilor pusi in functii inalte de catre rusi ?

La 2008-05-26 15:32:12, M_D_L a scris:

> Nu mai scapam de mafia basarabenilor veniti odata cu armata sovietica
> de ocupatie ?
> Trebuie sa jucam tot dupa cum canta ei ?
> Astia sunt dirijati de rusi, sau de evreii proveniti din rusia ?
> Am avut parte numai de lideri cu stramosi din Basarabia (Iliescu, Emil
> Constantinescu, etc), care ne-au sabotat cat au putut de mult.
>
Medelica, cazi din nou in greseala.
Rogalski este un nume de obirsie poloneza si inseamna cineva de obirsie din Rogalo, prezentul voievodat Kalisz din vestul Poloniei. ( Numele Rogalski este similar ca etimologie cu numele romanesti de Brasoveanu, Munteanu, Moldoveanu, Olteanu, etc. )
Aceasta regiune a fost anexata de Prusia atunci cind Polonia a fost impartita frateste intre Imperiile tarist, habsburgic si regatul Prusiei.
Zona Rogailo, Kalisz a facut parte din provincia prusaca Posen, care a fost hat departe de Galitia si Basarabia car faceau parte din Imperiul tarist.
Cum Prusia a colonizat masiv teritoriul cucerit de la Polonia, este mai mult ca probabil ca stramosii familiei Rogalski au fugit de nemti ( asa cum alti polonezi au fugit de rusi ) si s-au asezat in Principatele Romane conform principiului foarte sanatos de <<< Mai bine cu turcii decit cu nemtii sau rusii. >>>
In alta ordine de idei, din familia Rogalski au facut parte compozitorul Theodor Rogalski si actorul Aurel Rogalski. Dupa cum vezi, nici-nul nu a fost un politician mioritic. Ambii au fost oameni care au facut cinste culturii romane. Asta nu inseamna ca, prin casatorie, nu s-a putut strecura in familia Rogalski o plagiatoare ca prof.dr. Florina Rogalski, asociata cu cel ce a fost capul Academiei romane, corespondentul lector academician Eungeniu I. Simion, coordonatorul de plagiate pentru uzul scolerilor din liceele patriei, ca acestia sa se poata invata inca de pe bancile scolii cu necinstea si hotia academica.
P.S.
Medelica, nu te pune nimeni sa joci pe muzica clasica a compozitorului Theodor Rogalski. Dar, cine stie, poate tu cinti si joci cu voie buna pe muzica marsului funebru compus de Chopin.

Ion Caramache
2008-05-26 18:24:56

Re: Miroase a artilerie grea,

La 2008-05-26 16:47:37, georgems a scris:

> Nu toti Mache doar cei ce au implinit 18 ani si vor implini pana la
> viitoarele alegeri prezidentiale ,asa ca nu e chiar de ras si nici
> calculul prost.Vezi ca '' fi barbata ''se scrie cu doi de '' i '',
> desi il ataci la sange pe Eugeniu Simion, ceea ce nu ma deranjeaza,ba
> dimpotriva, insa gresesti si tu.Iar in ceea ce priveste sexul, nu ma
> deranjeaza ,ca aici pe forum oricum nu conteaza, in concluzie, trage
> ca de buna radacina tragi.
>
georgems - ene ( oano), nu ti-a cazut fisa. Dupa tonul vocii tale scrise am concluzionat ca ai un singur ....i.
Dovedeste-mi contrariul!

M_D_L
2008-05-26 18:37:21

Re: Zvetlana, Rogalski, etc, sunt rudele basarabenilor pusi in functii inalte de catre rusi ?

La 2008-05-26 18:20:36, Ion Caramache a scris:

> tu cinti si joci cu voie buna pe muzica marsului funebru compus de Chopin.


Parca suna putin a amenintare, pentru ca ma iau destul de des de basarabeni (multi fiind evrei, de fapt).
Sunt destul de batran si oricum o s-o mierlesc peste cativa ani, asa ca nu conteaza.
Legat de basarabeni, polonezi si alte natii, pot sa spun ca ne-au incalecat bine de tot cand au venit cu regimul comunist, asa ca n-am ochi sa-i vad. Sunt cu toate neamurile in functii bine platite si mai nou s-au privatizat si tot bine o duc. Au casunat pe populatia din Romania, bleaga si slaba de ingeri, invatata cu "saru' mana boierule" si cu munca la stapan.

Ion Caramache
2008-05-26 18:42:50

Re: Zvetlana, Rogalski, nu mdl

La 2008-05-26 16:13:13, Shadow a scris:

> > Nu mai scapam de mafia basarabenilor veniti odata cu armata sovietica
> > de ocupatie ?
> > Trebuie sa jucam tot dupa cum canta ei ?
> > Astia sunt dirijati de rusi, sau de evreii proveniti din rusia ?
> > Am avut parte numai de lideri cu stramosi din Basarabia (Iliescu, Emil
> > Constantinescu, etc), care ne-au sabotat cat au putut de mult.
>
> madam Rogalsky est "coautoare" la toate manualele de romana din liceu.
> Ma refer la varianta cea mai "impusa" profesorilor pt predare. Ies
> bani buni de aici. Daca se schimba "subiectele" si nu mai sunt
> "regasite" in manualul dansei o sa aibe o scadere de "cereri" an de an
> care vorba aia o cam "falimenteaza". Deci dna rogalsky este din pacate
> "parte interesata" in afacerile cu manuale si deci implicit cu
> "subiecte de examene".
>
> Urmatorul "link este interesant pt "calitatea manualelor respective".
>
> http://www.revista22.ro/html/index.php?nr=2003-10-13&art=629
>
> O sti dna de ce vorbeste cand e vorba de "copiute".
>
> Inca nu sunt foarte sigur de "identitatea" dlui Gheorghe Radulescu nu
> de alta dar si asta a scos niste enormitati de te apuca damblaua (vezi
> referinta la bacul la Italiana). Tare sunt curios daca este membru pnl
> sau ala e altul.
>
>
Bibliografie suplimentara:

COMENTARII ECONOMICE SI POLITICE
Proprietatea intelectuala nu e respectata (CARMEN MUSAT)
Revista 22 Numarul 709 din 7-13 voctombrie 2003

REGIMUL ARTELOR ?I MUNI?IILOR
Plagierea continua ( MariPlagierea continu?
Dilema veche Anul IV, nr.191 - 08 octombrie 2007

Simion a intrat cu pile la liceu ( Iuliana Gatej )
Cotidianul din 28 Aug 2006

http://atelier.liternet.ro/articol/4224/Marius-Chivu/Mitul-lui-Eminescu-contemporanul-nostru.html

Ion Caramache
2008-05-26 18:46:36

Re: Zvetlana, Rogalski, etc, sunt rudele basarabenilor pusi in functii inalte de catre rusi ?

La 2008-05-26 18:37:21, M_D_L a scris:

> La 2008-05-26 18:20:36, Ion Caramache a scris:
>
> > tu cinti si joci cu voie buna pe muzica marsului funebru compus de Chopin.
>
>
> Parca suna putin a amenintare, pentru ca ma iau destul de des de
> basarabeni (multi fiind evrei, de fapt).
> Sunt destul de batran si oricum o s-o mierlesc peste cativa ani, asa
> ca nu conteaza.
> Legat de basarabeni, polonezi si alte natii, pot sa spun ca ne-au
> incalecat bine de tot cand au venit cu regimul comunist, asa ca n-am
> ochi sa-i vad. Sunt cu toate neamurile in functii bine platite si mai
> nou s-au privatizat si tot bine o duc. Au casunat pe populatia din
> Romania, bleaga si slaba de ingeri, invatata cu "saru' mana boierule"
> si cu munca la stapan.
>
Medelica, nu te-am amenintat, eu am ipotezat.
Pe de alta parte, habar nu am avut si nici nu ma intereseaza virsta ta. Dar ma mira ca un om la virsta senectutii este asa de copilaros incit sa creada ca o s-o mierleasca cind vrea el. Nu stiai ca se va intimpla atunci cind va dori Cel de Sus?

georgems
2008-05-26 19:21:26

CONDAMNAT LA BAC

Dupa cat era de silitor si constiincios ,matrozen ar trebui sa fie CONDAMNAT DIN NOU LA BAC , nici vorba de Comandant de bac.

Mutu
2008-05-26 19:45:41

punct

Acum nu se mai poate face nimic cu examenele, deoarece, legal, metodologia si subiectele trebuie anuntate la inceputul anului scolar.
La fel de bine, nu se mai poate face nimic nici cu aia (sunt niste aia) din mect (sau, cum naiba i-o zice).
Si cu asta punct. (Manualele au devenit o afacere de proportii, la fel si celebrele reabilitari de scoli si gradinite. Asa ca, baieti, ciocu mic si ochii la usa, sau credeti ca Tariceanu a pus un inginer constructor acolo asa, ca nu avea el pe cine sa puna. in fond baietii scot pe ultima suta tot ce se poate scoate.)

Arogantu'
2008-05-26 20:29:23

Re: Lasa ca va face Basescu dreptate...

De limba ?
Ca prea o are ... needucata !

La 2008-05-26 02:09:19, ... a scris:

> Daca se spanzura.
>

Ion Caramache
2008-05-26 21:35:11

Re: CONDAMNAT LA BAC

La 2008-05-26 19:21:26, georgems a scris:

> Dupa cat era de silitor si constiincios ,matrozen ar trebui sa fie
> CONDAMNAT DIN NOU LA BAC , nici vorba de Comandant de bac.
>
1. Numai in mintea lui georgems cineva care a trecut bacalareatul poate fi " CONDAMNAT DIN NOU LA BAC "
2. Nu stiu daca georgems a luat sau nu a trecut cu Bac-ul, ori este matur destul ca sa fi trecut un examen de maturitate. Se vede ca pentru domnia sa datul acestui examen este echivalent cu munca silnica pe viata la ocna. Probbil ca persoana georgemes stie ce stie despre propriile sale capacitati intelectuale.
3. Si, hai sa admitem ca Basescu ar fi " CONDAMNAT DIN NOU LA BAC " asa cum propune atoatestiitorul ( ea ) georgems. Nici-o problema.: Basescu se poate gratia singur de aceasta pedeapsa clocita de georgems. Sa nu cunoasca savantul(a) georgems care sunt atributele si puterile Presedintelui Romaniei?
4. Concluzia este simpla: georgems trebuie sa fie CONDAMNAT SA CITEASCA CONSTITUTIA si apoi sa treaca bacul peste Dunare, ca tot ii bun de edecar.

Pacuraras
2008-05-26 21:40:35

Re: Io e asa da babac ca nici n-am avut parte da bac...

La 2008-05-26 16:57:19, cotrofelnitza a scris:

> Mi-tzi-i-ni-vi-li ca Marius Chicos Rostogan, si, de ce mi se rupe mie
> inima e ca...


http://youtube.com/watch?v=0ItMKwpJF0k


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Profetul petrolului" prezice 200 de dolari pe baril (3144 afisari)
 Comandant de Bac' (2292 afisari)
 De ce trebuia sa intervina Traian Basescu? (1747 afisari)
 Sclava in Italia (1519 afisari)
 Oprescu pierde puncte (1516 afisari)
 Sex oral si EMO in reviste distribuite gratuit in licee (5692 afisari)
 Ingenios! Un timisorean obtine 450.000 de euro, anual, din afaceri cu vipere (3706 afisari)
 Demonul din telefonul mobil (3566 afisari)
 Cutremurele din China pot declansa seisme la celalalt capat al lumii (2421 afisari)
 David Beckham, sedus de majorete sub ochii nevestei (2329 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.