Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-05-07
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-05-07 15:32
In Gadza absurdul e normal si normalul e absurd

Mergeam cu masina inspre Sderot. O alarma privind o racheta ce urma sa aterizeze pe undeva a inceput sa umple aerul cu sunetul ei. Im simtit ca nu e bine sa opresc si deci am continuat sa conduc masina.Apoi am auzit o detunatura oribila nu prea departe de locul in care ma aflam cu masina. M-am uitat in oglinda retrovizoare si am vazut un nor de fum ridicindu-se exact din locul pe care-l lasasem cu citeva minute in urma. Am continuat sa conduc masina.

O alta alarma a inceput sa sune la scurt timp. Ma aflam intr-o zona deschisa din vecinatate si am vazut o femeie ingrozita stind la marginea drumului. Am oprit. fara sa zica nimic a intrat in masina mea ai am condus-o la urmatorul adapost antiracheta. Acest lucru este ceva nromal prin partile locului.

Jerusalime, Ierusalimee, aici e Sderot, poti sa ma auzi ? Tel Aviiiv, aici e regiunea Gazei, ma poti auzi ? Insa nimeni nu ma aude !

Cit de indiferenti putem fi noi oamenii ? Cit de multa apatie si dispret mai putem sa afisam fata de distrugerea Sderotului si fata de victimile lui ? Adevartul e ca, celelalte tari de preseaza pe noi evreii sa stam cuminti in "raspunsul" nostru la aceste atacuri, dar despre presiunea venita de la cei care sufera ? Pe aceasta cine o mai aude ? Acesti cetateni care au dreptul sa se bucure de un acelasi nivel de securitate ca concetatenii lor din vecinatatea Ierusalimului sau din jurul zgire-norilor Tel Aviv-ului ?

Sunt pasi pe care guvernul nostru nu i-a adoptat impotriva terorii din Gaza. Israel, spre exemplu, nu tinteste pe nici un matur al Hamasului, chiar daca este stiut ca astfel de atacuri au un efect deosebit in politica lor, a hamasenilor. dealtfel, ei sunt responsabili pentru teroarea pe care au instituit-o in aceasta regiune prin directa lor activitate, astistenta lor, finantarea, incitarea, "legitimizarea" si atuorizarea actiunilor lor barbare.

Israel trece peste deciziile lor si continua sa aprovizioneze cu cele necesare Strip-ul cu electricitate, benzina, si alte bunuri. Israelul, ilogic insista sa se autoumileasca in proprii lor ochi pentru prevenirea dezastrelor umanitare pe care gadzarii le produc lor insusi cu determinarea si insistenta lor.

Imaginati-va ca Mexicul ataca texasul !

Guvernul si liderul care-l conduce sunt puternici cind acesta slabeste. Acesti lideri sunt incapabili sa gaseasca taria pentru a face fata presiunii internationale si sa zica : daca atacurile din gaza nu vor inceta, Strip-ul va fi transformat in ruine. In practica, acestia prefera ca Sderot-ul si alte comunitati din acea regiune sa continue a singera, iar mamele sa continue sa-si piarda mintile ingrijorindu-se de viitorul copiilor lor care se afla in drumul lor de acasa la scoala sau de la gradinite, care, coincidenta, nu ?, sunt orele preferate ale rachetelor din Gaza sa zboare de-asupra captelor acestor copii, pentru ca, nu-i asa, aceste rachete le sunt adresate NUMAI lor!

Suntem plini de declaratii cum ca : "Hamasul este responsabil si va plati pentru ceea ce face !", "vom fi capabili sa gasim un raspuns !", "le vom taia mina cu care ne ataca !", "vom distruge teroarea !", etc. Cind veti intelege, domnilor guvernanti ca ca aceste lucruri nu mai pot continua ?

Incepind cu tintirea liderilor hamas, a depozitelor lor, a infrastructurii lor si asta tot nu este de ajuns, noi ar trebui sa escaladam raspunsul nostru pina la sfirsitul conflictului prin : evacuarea civililor din Gadza si maturind pur si simplu vecinatatea care ne asalteaza cu lansarea de rachete.

Avertisement, insa !

Orice tara normala ar face la fel. Imaginati-va ca Mexicul ar ataca direct texasul; imaginati-va lansari de rachete din partea Irlandei direct catre Anglia; un atac asupra Frantei de catre Andora; rachete lansate de finlanda catre Rusia. Nu numai ca nu vom vedea blocarea aprovizionarii cu cele necesare pentru cei din zona, dar am putea asista la curatirea pina la piatra a tot ceea ce reprezinta urma de asezamint uman din acea zona !

Ziua independentei va fi miine : Hai sa fim normali !

Herut,

Corezpndentul ziarului din regiunea Strip si Gadza

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.64.14...)
2008-05-07 15:51
ai uitat sa dai link: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3539655,00.html

La 2008-05-07 15:32:42, HERUT a scris:

> Herut,
>
> Corezpndentul ziarului din regiunea Strip si Gadza
>

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-05-07 15:55
Re: ai uitat sa dai link: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3539655,00.html

La 2008-05-07 15:51:39, Seherezada a scris:

"ai uitat sa dai"


..., ..., ...,p.s. - iubitel (esti nervos ?)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.