Ziua Logo
  Nr. 4218 de joi, 24 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-04-24
13-15 iunie 1990 (...@gmail.com, IP: 86.121.178...)
2008-04-24 00:07
CUVANTAREA lui ION ILIESCU in zorii zilei de 14 iunie 1990 adresata minerilor adunati de FSN in Piat

"Ma adresez dv. de asta data, multumindu-va pentru raspunsul de solidaritate muncitoreasca pe care si de asta data l-ati dat LA CHEMAREA NOASTRa!

Multumesc de asemenea tuturor celorlalte delegatii din judete care au venit si s-au adaugat acestor forte solidare ale muncitorimii rom�ne.

ii rugam pe ceilalti sa ram�na aici in piata.

Delegatia de mineri, in frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piata Universitatii pe care vrem sa o reocupati dumneavoastra.

(urale, ovatii prelungite, entuziasm, aclamatii)

Asa cum ati vazut, de asta data, avem de-a face cu elemente, cu elemente de-a dreptul fasciste, (urale, aclamatii ) care, care ieri s-au dedat la acte de vandalism, dupa ce, in cursul diminetii de ieri, 13 iunie, forte organizate de ordine publica au curatit Piata Universitatii, la propriu, adica, dupa ce au evacuat o serie de elemente care zaceau pe spatiul verde, au eliminat tot spatiul, s-au apucat de curatirea zonei, pentru ca a ramas mizerie in urma acestora, s-au apucat sa curete carosabilul, sa spele, sa pregateasca pentru circulatie. in dupa amiaza zilei de ieri, grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate, inarmate cu diverse elemente contondente, cu bare, cu lanturi, cu pietre, cu caramizi, cu tigle, au atacat cordoanele de politisti, aa, inarmate cu sticle incendiare, au dat foc la autobuze, la masini si apoi, grupuri, s-au indreptat spre cladirea politiei pe care au incendiat-o, spre cladirea Ministerului de interne, spre seara, precum stiti, au invadat si cladirea televiziunii care a trebuit sa-si intrerupa emisiunea.

in cursul serii, grupuri de muncitori, de politisti si ostasi, au reusit sa re-elibereze televiziunea si spatiul din jurul acesteia. Peste noapte au fost eliberate cladirile politiei si ale ministerului de interne.

Unii dintre ei s-au reintors in Piata Universitatii. Acum, spre dimineata, se pare, se pare ca din nou au evacuat-o, au parasit-o. Sint acolo citeva formatiuni de parasutisti si politisti.

V-am ruga pe dv. minieri care sunteti grupati, organizati, sa va indreptati in coloana pe bulevard, p�na la Piata Universitatii, pe care s-o ocupati definitiv dumneavoastra... (urale, ovatii, aclamatii ) dupa care, in conlucrare cu fortele de ordine, va rugam sa asigurati paza pietii Universitatii, pentru ca sa se efectueze, sa se efectueze lucrari de curatire si de redare a circulatiei acestui nod. (incercare de urale intrerupte)

Dumneavoastra sa fiti, dumneavoastra sa fiti paznicii, in conlucrare cu fortele de ordine, a acestui punct central din capitala. (urale ) .

Va multumim foarte mult, va rugam sa faceti totul pentru a elimina excesele, pentru a elimina actele singeroase, si dumneavoastra sa asigurati paza necesara impotriva tuturor elementelor extremiste carea si-ar mai face aparitia in aceasta zona. (urale prelungite)

Va multumim foarte mult, tuturor! Drum bun si cu bine! Succes!" (urale si prelungite)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Raia FSN (3718 afisari)
 Un evreu american a tradat SUA pentru Israel (1767 afisari)
 "Esplanada" la secret (1748 afisari)
 Zece cifre la telefonul fix (1532 afisari)
 Esti ceea ce a mancat mama ta (1294 afisari)
 Varianta restilizata pentru Logan Sedan (3958 afisari)
 Ce se naste din asa o mama, Dita von Teese se cheama (2205 afisari)
 Cea mai mare banca din Germania refuza sa mai deconteze "abonamentele" la bordel ale angajatilor (1909 afisari)
 Sir Paul McCartney isi ia a treia nevasta (1570 afisari)
 Si-a uitat vioara Stradivarius in taxi si a primit-o totusi inapoi (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04272 sec.