Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-04-02

Comentarii: 29, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

haiducu'
2008-04-01 22:46:06

Despre Liviu Stan ...


Marele canonist Liviu Stan - invocat de nea Ciachir - a murit in data de 1 aprilie 1973 ... pana atunci fusese profesor la catedra de drept canonic a Facultatii de Teologie din Bucuresti ! Murind de 1 aprilie, Liviu Stan - ironic prin insasi natura sa -, a facut o ultima gluma lasand vacanta, pana astazi 1 aprilie 2008, catedra de drept canonic ...

Caci, de fapt, astazi, dreptul canonic este predat de doi popi absolut fara nici o legatura cu draptul canonic:

1. -un popa buzoian Alixandru Stan (zis "Piticu' erotic") doctor in istoria religiilor, coleg cu sefu' Daniel prin diverse asociatii ecumenice (in special, cele finantate de Mme.Chiuzbechidan).

2. -un popa moldovian, Ghirasim Alixandru (zis "Calu'"), doctor in liturgica la Strasbourg, "preten" de studii la Strasbourg chiar cu "maestrul" Daniel ...

Nu conteaza ca nici unul nu e specialist in drept, ci doar faptul ca sunt "prieteni".
De ati mai monitoriza si ceea ce scriu "popanii" astia doi, va asigur eu, nea Ciachire, ca aveti materiale sa le faceti un proces beton de erezie ...

Haiducu'

vranceano
2008-04-01 23:46:40

Prieteni, adica...

La 2008-04-01 22:46:06, haiducu' a scris:

>
> Marele canonist Liviu Stan - invocat de nea Ciachir - a murit in data
> de 1 aprilie 1973 ... pana atunci fusese profesor la catedra de drept
> canonic a Facultatii de Teologie din Bucuresti ! Murind de 1 aprilie,
> Liviu Stan - ironic prin insasi natura sa -, a facut o ultima gluma
> lasand vacanta, pana astazi 1 aprilie 2008, catedra de drept canonic
> ...
>
> Caci, de fapt, astazi, dreptul canonic este predat de doi popi absolut
> fara nici o legatura cu draptul canonic:
>
> 1. -un popa buzoian Alixandru Stan (zis "Piticu' erotic") doctor in
> istoria religiilor, coleg cu sefu' Daniel prin diverse asociatii
> ecumenice (in special, cele finantate de Mme.Chiuzbechidan).
>
> 2. -un popa moldovian, Ghirasim Alixandru (zis "Calu'"), doctor in
> liturgica la Strasbourg, "preten" de studii la Strasbourg chiar cu
> "maestrul" Daniel ...
>
> Nu conteaza ca nici unul nu e specialist in drept, ci doar faptul ca
> sunt "prieteni".
> De ati mai monitoriza si ceea ce scriu "popanii" astia doi, va asigur
> eu, nea Ciachire, ca aveti materiale sa le faceti un proces beton de
> erezie ...
>
> Haiducu'

Pai or fi din aceeasi Loja cu Daniel !


Ion Caramache
2008-04-02 04:57:55

Unde au fost pietrele ?

gabriela m. ciotu
2008-04-02 10:18:26

schizofrenicul sofronie

De cand a venit la Oradea acest becisnic Sofronie, nu a facut altceva decat sa sminteasca lumea si sa umileasca Ortodoxia si pe preotii Bisericii Ortodoxe. Este inexplicabila tacerea Sfantului Sinod! De ce Sfantul Sinod nu-l trage la raspundere pentru incalcarea hotararilor Sf. Sinod si alungarea in chip miselesc a episcopului Ioan Mihaltan dupa pretioasele recomandari ale episcopului Calinic de la Arges ? Comportamentul lui Sofronie e la nivelul unui borfas fara de Dumnezeu. Ii plac mesele pompoase si privegherile de noapte in jurul catorva sticle de vin bun inconjurat de o gasca de calugari vagabonzi si imorali care isi petrec noptile prin baruri si discoteci. Sofronie Drincec este o rusine pentru Biserica Ortodoxa Romana! Ne intrebam de ce Patriarhia, care cunoaste imoralitatea acestui individ , ascunde adevarul si nu ia masuri ? De ce nu i se recomanda lui Sofronie retragerea la o manastire pentru incalcarea canoanelor BOR ? Preotii si credinciosii trebuie sa se mobilizeze si sa alunge acest ratat din sanul Ortodoxiei!

iosif flavius
2008-04-02 12:55:12

Preomonitii...

Sofronie a furat tronul de la ordea ca o vulpe! Traieste si se comporta in Oradea ca un porc! Dar va muri ca un caine! (Iosif Flavius)

bogdanmate
2008-04-02 13:04:11

Articol

Excelent articol. Spune lucrurilor pe nume, in privinta unor practici actuale din Biserica.

Marin Chisiu
2008-04-02 13:06:48

Cam tarziu ati aflat...

Asa tarziu ati aflat ca sofronie este un escroc cum n-a mai fost in istoria Bisericii? N-a trecut decat un an si isi arata adevarata fata inumana, cum defapt si-a aratat-o peste tot: e un carierist notoriu! A fost calugar si duhovnic la manastirea Gai. Interesati-va ce comportament a avut si cum a fost ALUNGAT de maicute si de duhovnic. A ajuns "secretar de cabinet" la Teoctist care i-a mirosit apucaturile de homosexual si curios… si afemeiat, si l-a scos ca pe un sobolan din Patriarhie. A cumparat voturile preotilor din Ungaria pe care apoi ii vizita noaptea sarind gardul, le lua Antimisele de pe Sfanta Masa si se ospata ca un porc. Asa a facut si la Oradea. Uitati-va cum arata! Poate vorbi de cumpatare, de post, de rugaciune? Pe Teoctist il aburea cu Sanctitatea Voastra Teoctist Intaiul…si i-a mers… pe Daniel vrea sa-l cumpere cu engolpioane de zeci de mii de euro. Se pare ca ii merge… dar ramane un gunoi al Bisericii de care trebuie sa se curete.

Alin Pasca
2008-04-02 13:09:17

Ce obraz gros!

Aveti dreptate domnule Ciachir! Sofronie l-a alungat pe Ioan ca pe o carpa iar sinodul prin tacere este complice! Am citit ca a mers si la inmormantarea episcopului Ioan! Ce obraz gros… dar pe buna dreptate calaul se intoarce intotdeauna sa-si vada victima! (preot din Alba Iulia)

Costyca
2008-04-02 13:37:41

daca vreti amanunte...

Domnule Ciachir, faceti o ancheta la Oradea. Sa vedeti si de ce l-a alungat pe episcopul Ioan. Interesati-va pe cine si-a instalat Sofronie in locul episcopului Ioan. Va spun eu: un calugar, care a fost divortat – parasit de nevasta pentru orientari… acela doarme cu Sofronie. Ce parere aveti jalnica adunare?

xViorel
2008-04-02 13:42:37

Billy Graham eretic?

Cineva Undeva Candva
2008-04-02 13:43:03

"pietrele vor striga"

Acesta este episcop ortodox care isi ameninta preotii, ce-si apara biserica si credinta? Bisericile nu sunt poprietatea lui Sofronie! Ci a celor care le-au construit. Rusine! Rusine! Rusine!

xViorel
2008-04-02 13:47:21

Billy Graham eretic?

vai de fatzarnicii ce isi spun Biserica Ortodoxa, caci Billy Graham a intors milioane de oameni la DUMNEZEU nu ca acesti asa zici popi care fac matanii la bucatzi de lemn si urmaresc doar folosul lor material.Vai de voi carturari si farisei fatzarnici.

Romani cap.1

21. fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.
22. S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit;
23. si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.
24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;
25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu, si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.

O mai mare osanda o sa aiba acesti farisei care isi spun drept credinciosi fiindca ei cunosc calea inspre Imparatia Lui DUMNEZEU dar ei nu numai ca nu intra dar nici pe altii nu lasa sa intre.
Iisus Hristos : Eu sunt Calea,Adevarul si Viata.Nimeni nu vine la TATAL decat prin MINE.

DOMNUL sa va binecuvanteze pe cei care cititi si cine are urechi de auzit sa auda.AMIN.

matei vamesul
2008-04-02 14:12:19

Pentru comentariul de mai sus:

Patriarhul si papa nu au sfintit apele Dambovitei ci s-au rugat! Pe cand episcopul Sofronie si cel Greco-catolic au invocate Duhul Sfant ca sa sfinteasca Aghiasma Mare! E clar pentru toata lumea: acest episcop Sofronie este eretic!

Maxim
2008-04-02 14:25:39

Pr. Nicolae Dura

Un profesor de drept canonic foarte valoros este Pr. Prof. Nicolae Dura. Nu cred ca mai preda la Fac. de Teologie din Bucuresti.

Din cate stiu eu, este apreciat in strainatate, are multe articole publicate in reviste de prestigiu. Am auzit insa ca a avut o pozitie verticala in nu stiu ce probleme ecumeniste si si-a atras dusmania unor ierarhi. Care ierarhi sunt , se intelege (ce vremuri traim!), ecumenisti.

Maxim
2008-04-02 14:34:57

Re: schizofrenicul sofronie

Sofronie a trecut peste cuvantul duhovnicului sau (Parintele Teofil Paraianu de la Sambata) si a acceptat sa fie episcop (la Gyula, in Ungaria). Asta spune multe despre caracterul sau. Un alt crestin ar fi fost increzator in judecata duhovnicului, care ii dorea binele, dar il vedea nepregatit pentru o astfel de misiune. Cine este patimas trebuie mai intai sa se vindece pe sine si apoi sa calauzeasca pe altii.

Cu stilul sau dictatorial PS Sofronie este o rusine pentru ortodoxie. Slabe sanse de recuperare, doar purtarea de grija a lui Dumnezeu, ale carui cai sunt necunoscute si imprevizibile.

Maxim
2008-04-02 14:44:30

tendinte dictatoriale la unii ierarhi

La 2008-04-02 13:04:11, bogdanmate a scris:

> Excelent articol. Spune lucrurilor pe nume, in privinta unor practici
> actuale din Biserica.
>


Dan Ciachir este printre putinii care are curajul sa spuna lucruri incomode. Vocea laicatului ortodox trebuie sa fie auzita mai des. Multi clerici gandesc precum Dan Ciachir, dar nu au indrazneala sa o spuna. Cu episcopi razbunatori ca PS Sofronie este un act de curaj sa iei atitudine.

Tin minte ca la un curs de drept canonic, Pr. Prof. Nicolae Dura ne spunea ca exista astazi o tendinta de raspandire a tipului de ierarh cu tendinte dictatoriale, nesupus nici unui control, un fel de papa in eparhia sa. PS Sofronie este o exemplificare graitoare a ceea ce spunea Pr. Dura.
Nu asta-i ortodoxia! Episcopul trebuie sa fie un parinte iubitor, nu un tiran.

Maxim
2008-04-02 14:51:51

vezi ce zic protestantii din America despre Graham

Multi protestanti din America incep sa-si schimbe parerea despre Billy Graham. Au iesit la iveala niste dirty secrets despre activitatea sa. Dupa unii, el a fost "a puppet of the NWO".

Maxim
2008-04-02 14:55:33

Lupul paznic la oi

La 2008-04-02 14:12:19, matei vamesul a scris:

> E clar pentru toata lumea: acest episcop Sofronie este eretic!
>

Lupul paznic la oi.

Mos Martin
2008-04-02 16:01:30

Un securist cu acte in regula...


...denunta liturghia ecumenica, in numele dreptului laicilor de a "interveni ferm"!

Nu ti-e rusine, stimabile?

HERUT
2008-04-02 16:20:28

Re: Un securist cu acte in regula...

La 2008-04-02 16:01:30, Mos Martin a scris:

********...denunta liturghia ecumenica, in numele dreptului laicilor de a "interveni ferm"!

Nu ti-e rusine, stimabile?*********


Nu are de ce sa-i fie rusine. Eu il consider un excelent reprezentant al laicatului. D-stra sunteti cel care ar trebui sa va fie rusine !

Maxim
2008-04-02 16:26:46

o fi el pacatos, dar e ortodox

La 2008-04-02 16:01:30, Mos Martin a scris:

>
> ...denunta liturghia ecumenica, in numele dreptului laicilor de
> a "interveni ferm"!
>
> Nu ti-e rusine, stimabile?
>

Dan Ciachir nu e singurul care denunta "liturghia ecumenica". Meritul lui Dan Ciachir este acela ca da glas opiniilor a milioane de ortodocsi, care nu au insa sansa de a scrie articole in presa.

Legat de pacatele lui Dan Ciachir, sa-l lasam pe Dumnezeu sa le judece. El stie mai bine pocainta fiecaruia.
Cum - necum, uite ca Dumnezeu a randuit ca pacatosul Dan Ciachir sa fie porta-vocea ortodocsilor traditionalisti in ziarul Ziua. Lasati omul si discutati ideile. Care este legitimitatea acestei "liturghii ecumenice"? Ce fel de liturgie este aceea intre oameni care nu se afla in comuniune euharistica? Nu incalca o astfel de "liturghie" toate principiile liturgice ortodoxe?

HERUT
2008-04-02 17:05:22

Re: o fi el pacatos, dar e ortodox

La 2008-04-02 16:26:46, Maxim a scris:

*******Care este legitimitatea acestei "liturghii ecumenice"? Ce fel de liturgie este aceea intre oameni care nu se afla in comuniune euharistica? Nu incalca o astfel de "liturghie" toate principiile liturgice ortodoxe?*******


Nu am auzit nicio liturghie ecumenica pina acum. Nu stiu ce cuprinde ea si care ii este tipicul. Stau, insa, si ma intreb daca aceasta asa-zisa liturghie nu poate fi asemuita cu starea Apostolilor care erau de alta credinta insa Mintuitorul i-a luat alaturi de El si le-a aratat Calea ? Mintuitorul nu s-a mai sinchisit ca Apostolii credeau in legea lui Moise si celelalte. Si Hristos credea in ce credeau Apostolii, dar le-a aratat adevarata Cale Apostolilor si acestia, in timp, s-au intors. Cum pot "ceilalti" credinciosi de la alte culte sa se apropie de ortodoxie daca acestia nu vin in contact cu "ceva" ortodox ? Eu sunt convins ca celora care fac eforturi sa-si apropie credinciosii de la alte culte crestine li se ia in consideratie "dorinta lor de apropiere" fata de "aproapele", care, sunt convins, este aprciata de Dumnezeu ca fiind tot o dovada de dragoste crestina.

silkos
2008-04-02 17:09:00

de ce?

dragilor, parintii mei si-au legat destinele printr-o casatorie mixta, apartinand riturilor romano catolic si ortodox, dar asta nu a iscat niciodata astfel de discutii profunde. Lasand canoanele la o parte, si declaratiile de ereticie la adresa unor prelati din partea unora dintre noi, nu inteleg cum puteti fi atat de radicali, mandri si crestini simultan. cum ar spuen un matematician - tindeti la infinit.

Radu Dragan
2008-04-02 18:50:43

Conditia moralistului

Putem sa criticam "Raportul Comisiei Tismaneanu"...
Cand insa aceasta critica e facuta de persoana care a colaborat cu securitatea
imi vine sa vomit.
O zi buna Ciachir!

Shadow
2008-04-02 19:35:01

Re: Conditia moralistului sigur ca da

> Putem sa criticam "Raportul Comisiei Tismaneanu"...
> Cand insa aceasta critica e facuta de persoana care a colaborat cu
> securitatea
> imi vine sa vomit.
> O zi buna Ciachir!

Mai ales cand are si dreptate mama lui de "securist". Ca o fi mai moral unul care s-a facut trompeta si cadru de nadejde al comunismului (pana la 30 de ani) care isi permite sa trateze pe preoti care au facut puscarie comunista ani de zile (parintele Staniloaie) de "colaboratori ai regimului" in tilmp ce numarul de victime ale regimului este micsorat de 10 ori iar vina trece ca "vina colectiva" asupra tuturoro cetatenilor. Asta sustine tovarasul tismaneanu(da el a fost tovaras, io nu) in fituica lui de "raport" care numai mijloace stiintifice nu a utilizat.

Radu Dragan
2008-04-02 21:00:25

Re: Conditia moralistului sigur ca da

Afiliera ta cu "dreptatea securistului" cu precadere a aceluia care nu a tras o plama,
e problema ta.
Cat despre turnatorii de ieri care mai castiga un gologan ca "moraliasti" la ziua,
ori de popii ce au vandut sfanta spovedanie diavolului in infratirea lor cu sistemul comunist.... ce sa mai discutam....

Shadow
2008-04-02 21:34:59

Re: Conditia moralistului raducule

> Afiliera ta cu "dreptatea securistului" cu precadere a aceluia care nu
> a tras o plama,
> e problema ta.
> Cat despre turnatorii de ieri care mai castiga un gologan ca
> "moraliasti" la ziua,
> ori de popii ce au vandut sfanta spovedanie diavolului in infratirea
> lor cu sistemul comunist.... ce sa mai discutam....

Afilierea este doar a dumitale. Afilierea cu un vajnic cadru al partidului comunist din tata in fiu care dupa ce a trait bine si a mancat cacao cu polonicul s-a refugiat in SUA si da "lectii" de anticomunism si de "istorie" romanilor. Parintele staniloaie nu a vandut nici sfanta spovedanie si nici nu a colaborat cu comunistii asa cum a trait fara griji tismaneanu al tau. El a facut jilava si aiudul chesti pe care ai de-i sustii tu nu le-au mirosit pt ca ei reprezentau partidul.

Radu Dragan
2008-04-02 21:43:00

Re: Conditia moralistului raducule

Trebuie si pupatorul de gumari Vadim sa aiba discipoli.
Acelasi stil, si minunata mentalitate...

Shadow
2008-04-02 21:49:44

Re: Conditia moralistului te-ai referi la tine Radule.

> Trebuie si pupatorul de gumari Vadim sa aiba discipoli.
> Acelasi stil, si minunata mentalitate...

Mai rar asa sinceritate.
In plus te anunt ca si victimele comunismului sunt de 10 ori mai mari decat alea "validate" de tovarasul tismaneanu? Hai fugi de fa un cincinal in 4 ani si jumatate.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00750 sec.