Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-04-02
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.64...)
2008-04-02 02:55
Adevarul despre Tratatul cu Ucraina din 1997 - Basescu versus Constantinescu

in 1997 presedintele Basescu era ministrul transporturilor in guvernul care a negociat tratatul. Daca a avut ceva de comentat de ce nu a facut-o atunci ?

asta spune „moldoveanul” Emil Constantinescu, asta spun „kazahii” lui Patriciu, „moldovenii” lui Vantu si „umanistii” lui Voiculescu pe toate canalele media controlate de Alianta PNL – AP ( apropo, vor fuziona in aprilie) in combinatie cu restul amestecaului UDMR-PRM-PSD-PC-etc


a-i plasa vinovatia lui pe Basescu pentru tratatul semnat in 1997 de Milu este ceva cu adevarat pervers si demn de cel mai tare PR negru.


aici pe internet, nu se afla insa doar specii de papagalii indopati de troica care controleaza antene mediafaxzuri si un teanc de alte publicatii si posturi tv si radio.


haideti sa examinam putin bucata asta de eveniment recent si sa vedem cum sta treaba pe bune – folosind mijloacele deschise de studiu si logica elementara


pentru inceput iata trimiterile si linkurile privind Tratatul


http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=26108

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29226

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=11433

http://www.icj-cij.org/docket/index.php?p1=3&p2=1&code=ru&case=132&k=95m.of. p. I nr. 157/16.07.1997.a nu se uita ca Tratatul a fost insotit de un Acord conex, care nu afost trecut prin Parlament.

In acest Acord se vorbeste de Insula Serpilor


Ministrul transporturilor – Basescu in acea vremea - nu are nici o atributie de politica externa. Presedintele decide politica externa a tarii peste capul oricarui ministru - inclusiv peste capul primului ministru. O alta institutie cu atributii in politica externa este Parlamentul – care are datoria de a ratifica tratatele, dupa dezbatere, si daca sunt in interesul tarii.

Principalii vinovati in cazul unei politici externe deficitare sunt presedintele (cel care propune) si parlamentul (institutia care ratifica), in nici un caz un ministru de la transporturi (sau de la sanatate, agricultura etc).

Ministrul de externe este doar un “instrument” de comunicare in sensul ca NU ministrul de externe stabileste directiile politicii externe. Ministrul de Externe ar fi putut sa isi dea demisia in semn de protest, in caz ca ar fi fost nemultumit sau in dezacord cu presedintele.


Oricare alt ministru - de la sanatate, transporturi, agricultura etc nu ar fi avut motive sa-si inainteze demisia cata vreme slujba sa nu avea cu nimic de-a face cu treaba Externelor si presedintiei. Insa chiar si cu demisia ministrului de externe pe masa, planurile de ratificare a tratatului ar fi continuat fara nici o problema daca aceasta ar fi fost decizia presedintelui.


Un tratat se negociaza pe o durata de timp lunga asa cum a fost si cazul tratatului Romania - Ukraina, care a inceput sub administratia Iliescu si a fost semnat sub administratia lui Constantinescu, iar ce a fusese deja negociat de Iliescu nu se mai putea renegocia de Emil.     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.