Ziua Logo
  Nr. 4195 de vineri, 28 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

ZIUA de Weekend

2008-03-28
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-03-27 23:33
daruind sa dobindim

"Daruind vei dobindi". Daruind te vei odihni. Pentru ca odihna primesti cind daruiesti. Cei care daruiesc dobindesc odihna. Odihna in Hristos.

Exemplul lui Hristos ne zdruncina : a trai fara sa ai nimic, a trai daruind tot ce ai, a trai murind pentru ceilalti. Nu s-a mai pomenit in istoria umanitatii un astfel de exemplu ca al lui Hristos, sa mori pentru pacatele lumii !

Sa nu ai nimic dar sa ai totul. Sa daruiesti tot ce ai, si sa dobindesti totul. In fata acestor optiuni ne vedem la adevarata noastra dimensiune. Si, Doamne, cit de mici suntem ! Suntem in stare sa facem moarte de om pentru o scrumiera care "e a mea !"

A lasa de la noi ceva e lucrul cel mai umilitor si nu-l putem suporta. A-i face bine celuilalt fara sa-i iei in consideratie "aspectul" sau "nivelul" e un lucru care implica paradoxul si paradoxalul. Cumpana este arma imoralitatii noastre. Cumpanim orice. Stam inclestati in propriile noastre neputinte pentru ca nu putem, nu "ne vine", este peste "putinta" noastra, sa trecem "dincolo de noi", de acel "si eu ?".

Suntem in permanenta nefericiti de nefericire si meditam si filozofam creind falsa imagine si perceptie ca am fi cu ceva valorosi pentru ca suntem "buni senzori" ai realitatii si vedem cum "altii" strica lumea. O intineaza ! De la acest nivel impartim "la tot cartierul" opinii pertinente pentru ca avem "strong personality" dar nu vedem, nu vedem ca esenta adevarului este simplitatea, acea simplitate care ne refuza pentru ca fiind atit de destepti ne-am complicat pina la implacabila autoreductie. Complicindu-ne in analize, de fapt refuzam simplitatea iesirii din "sunt si eu cineva !"

Totul in lumea asta ar fi atit de simplu daca am reduce "generalitatea" la vinovatia mea de a nu dori sa ma depasesc prin renuntarea la sinele meu. Totul in lumea asta se paote simplifica enorm de mult daca am renunta la noi. In fond, asta e si taina libertatii : sa nu ai nimic !
     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Suveica Poteras-Mantale (2012 afisari)
 "Am fost bodyguardul lui ben Laden" (1927 afisari)
 Panica in Parchete (1890 afisari)
 Gondola liberala (1610 afisari)
 Escorta Air Force One a aterizat la Cluj (1519 afisari)
 Imagini socante! Mutilat de o tumoare gigant de 70 de kilograme (2744 afisari)
 La 83 de ani, Lauren Bacall indrazneste sa arate un decolteu foarte indraznet (2322 afisari)
 Un georgian vrea sa se insoare cu femeia robot creata de el (1739 afisari)
 Abramovich vrea sa uneasca Rusia si SUA printr-un tunel (1676 afisari)
 Presedintia, despre zvonul legat de un posibil divort al lui Basescu: "Nu are nici o legatura cu realitatea" (1657 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00642 sec.