Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-03-27
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.92...)
2008-03-27 20:15
Clanul comunist al lui Voronin – capitalisti de frunte

Premierul VASILE TARLEV, care e al treilea in lista comunistilor la alegeri, nu ramane nici el prea mult in urma familiei VORONIN. V. Tarlev si ruda sa Petru Tarlev sunt responsabili pentru criza painii (care asa si n–a ajuns sa coste 16 banuti, cum au promis comunistii la alegerile din 2001, ci s–a scumpit si mai mult) si de situatia critica de la S.A. „Franzeluta”, generata de afacerile ilicite la achizitionarea fainii.

Premierul Tarlev e vinovat si de gestionarea frauduloasa a mijloacelor financiare din Fondul de rezerva al Guvernului. Tot el a impartit sute si mii de hectare dintre cele mai bune pamanturi din Moldova pentru case particulare.

E celebru cazul cu gestionarea frauduloasa a 2 500 000 dolari, pe cand Tarlev era director al fabricii „Bucuria”. Cand e intrebat ce a facut cu cele doua milioane si jumatate de dolari, V. Tarlev o face pe „niznaiul”.


Comunistul VADIM MISIN a derulat si el in ultimii ani afaceri de milioane.

Misin are mai multe firme de distribuire a tigarilor, fiind proprietarul din umbra al Intreprinderii de Stat „Tutun Moldova”. (De aici si unele neintelegeri cu familia VORONIN, care doreste sa preia tot pachetul de control al acesteia). Tot familia Misin — Vadim, sotia acestuia (care e locotenent–colonel) si fiul Serghei — prin firma „Dufremol” S.R.L., se afla in posesia retelei de magazine „Duty–Free”, – 16 filiale si depozite vamale, cu 20 de conturi bancare — marfurile carora sunt scutite de impozite si taxe vamale si care ii aduce venit de zeci de mii de dolari anual.

Alt fondator al firmei SRL „Dufremol” afara de Serghei Misin, fiul lui Vadim Misin, este VLADIMIR KOLESNICENKO, directorul general al firmei „Jolly Alon”, reprezentantul lui Boris Birstein in Moldova. Tot ce confisca vamesii la frontiera trece in subordinea firmelor lui Misin si Kolesnicenko.

Un alt boss comunist, VLADIMIR MOLOJEN, seful departamentului Tehnologii Informationale, e tatal Mafiei Pasapoartelor. Prieten apropiat al familiei Misin MOLOJEN a transferat pe contul din Canada a „omului de afaceri” Boris Birstein suma de 23 milioane 096 mii dolari americani pentru tiparirea de pasapoarte. Dar, conform unei Hotarari a Guvernului din 18 ianuarie 1992, Guvernul incheiase un contract cu tipografia germana „Bundesprucheret” pentru confectionarea a 5 milioane 20 mii de pasapoarte in valoare de 5 milioane 139 mii 780 dolari SUA. Astfel un pasaport costand 1,02 dolari.

Cu toate acestea, in beneficiul lui Birstein, MOLOJEN a comandat inca 5 milioane 39 mii de pasapoarte pentru strainatate la o populatie de 3 milioane 600 de mii de cetateni Dupa ce pasapoartele au fost executate, s–au mai transferat inca 23 de milioane de dolari, tot „pentru pasapoarte”?


EUGENIA OSTAPCIUC, presedintele comunist al parlamentului, si–a insusit prin abuz de serviciu si incalcarea legii o locuinta in centrul capitalei, pentru care Guvernul a platit 361 mii de lei.

Ministrul de Interne GHEORGHE PAPUC are si el o biografie interesanta: diploma de studii si–a cumparat–o, a lucrat o vreme in Republica Kabardino–Balkara, de unde, atunci cand a fost supus unei anchete penale, a fugit de inchisoare in Moldova, unde a fost facut ministru.

Mai intai a fost comandant al Brigazii de destinatie speciala „Fulger”, fiind prins cu deturnari de fonduri, cu care si–a construit un urias casoi pe str. T. Panfile, 4–1 ridicata din sutele de mii de lei cu cara a prejudiciat Brigada. Drept „pedeapsa” — VORONIN l–a facut ministru al Afacerilor Interne.


VASILE IOVV, vice–prim–ministrul comunist, este cel care a refuzat sa semneze Declaratia de Independenta a Republicii Moldova, la 27 august 1991 pe motiv ca este prejudiciata unitatea Uniunii Sovietice.

Intre timp VASILE IOVV a uitat de raiul bolsevic si s-a orientat catre raiul capitalist introducandu-l in lumea afacerilor pe feciorul sau, Dmitri Iovv, care prospera pe modelul Oleg Voronin. Firma lui Dimitri Iovv a incheiat inca in noiembrie 1997 cu taica–sau, pe cand acesta era ministru al transporturilor, un contract de achizitionare a aparatului de comunicatii. Diferenta dintre costul real al echipamentelor (3,3 milioane de dolari) si banii incasati (4,23 milioane dolari) s–a pripasit in buzunarul familiei Iovv. Conform Hotararii Curtii de Conturi din 3 august 1999 V. Iovv in calitatea lui de ministru al transporturilor, a prejudiciat statul de 1,29 milioane de dolari.

In timpul activitatii de ministru al transporturilor a tov. Iovv, au disparut 30 de autobuze „Ikarus”, nou–noute, care s–au pornit de la Budapesta, dar n–au mai ajuns la Chisinau. Alte 40 de milioane de dolari ale BERD, au fost ingropate, teoretic, in soseaua Chisinau–Balti care s–a oprit insa la Straseni...din lipsa banilor, care s–au evaporat, evident, cu... concursul ministrului Iovv.

Sotia ministrului V. Iovv detine 90% din actiunile firmei „Autobusiness” din orasul Balti. Vasile Iovv a devenit proprietar al intreprinderii de stat „Universal–Autoservice” din Balti, pe care a privatizat–o, ignorand principiile sale comuniste, cu incalcari grave, ca un capitalist sadea. Iovv esta unul dintre marii mosieri ai republicii, avand in posesie peste 400 ha de pamant in raionul Dubasari si este si proprietarul din umbra al unor cariere de piatra, inclusiv a celei de la Micauti.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00748 sec.