Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-03-27
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.92...)
2008-03-27 20:07
Comunistul VORONIN capitalistul nr.1 al Moldovei

Nascut in anul 1941, VORONIN a facut primii pasi pe „taramul muncii socialiste” ca brutar, ajungand ulterior activist in organe raionale de partid, presedinte al Executivului raional Ungheni, in functii de raspundere in Comitetul Central al Partidului Comunist Muncitoresc, Consiliul de Ministri al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneasca, prim-secretar al Comitetului orasenesc de partid Bender, ministru al afacerilor interne al Republicii Moldova.

In ierarhia militara a urcat pana la gradul de general-maior (al Ministerului de Interne sovietic, avand si cetatenie rusa), in timp ce in activitatea parlamentara a fost deputat in Sovietul Suprem al R.S.S.M. in anii 1980-1990, deputat in Parlamentul Republicii Moldova si membru al Biroului permanent.


A disparut de pe arena politica pana in 1993, cand a revenit in forta, in calitate de presedinte al Partidului Comunist din Republica Moldova. La 4 aprilie 2001, a fost ales presedinte al Republicii.

In octombrie 2000, inainte de a fi ales presedinte, Vladimir VORONIN a fost declarat „persona non-grata” in municipiul Iasi. Primarul Constantin Simirad a declarat ca „aceasta decizie este valabila pe teritoriul municipiului Iasi, ca urmare a declaratiilor inamicale ale domnului VORONIN la adresa tricolorului romanesc”, pe care l-a numit un drapel fascist.

Presedintele Vladimir VORONIN nu seamana deloc a fi, cum isi zice, un presedinte „comunist”. „Comunistul nr. 1” al tarii s–a deprins cu luxul. In timp ce presedintele Chinei Hu Jintao a locuit la statiunea balneara de la Karlovy–Vari intr–un apartament care costa 200 de dolari pe zi, presedintele VORONIN a cerut sa i se dea apartamente al caror cost depaseste 1000 de dolari pe zi. La fel procedeaza VORONIN si cand participa la diverse simpozioane, intruniri.

In 2001, imediat dupa ce a devenit presedinte, V.VORONIN a trecut din limuzina sa BMW, care costase 50 000 de dolari intr–un automobil mai scump si mai luxos, un Mercedes, pentru care s–a platit 150 000 de dolari. VORONIN locuieste la vila din padurea Condrita, vila care apartine statului, situata la 39 km de oras. 500 de hectare de padure, sunt inconjurate cu un gard inalt de sarma ghimpata — ca un adevarat lagar de concentrare.

Reparata capital in timpul presedintiei lui Petru Lucinschi (aici a fost primit presedintele rus Vladimir Putin), in ultimii 4 ani acest bun al statului a devenit un bun al familiei VORONIN. VORONIN si-a mai construit pe acel teritoriu inca o vila. Vila actuala si spatiile auxiliare — pentru cele aproape o suta de slugi, bodyguarzi, ingrijitori si dresori de animale — au fost de doua ori renovate si modernizate.

La aceasta vila luxoasa „modestul” presedinte comunist se comporta ca un boier feudal: tine cai de rasa, pe aleile parcului conduce in mare viteza motocicleta sa de lux pentru care fiul Oleg a platit 20 000 dolari, organizeaza banchete pentru prietenii de partid. Una dintre cele mai prospere familii de capitalisti din cea mai saraca tara a Europei este familia presedintelui comunist VORONIN.

Fiul lui Vladimir VORONIN, OLEG VORONIN a concentrat in mainile sale aproape toata industria zaharului, aproape toate afacerile din import, de cereale si de panificatie, cele din domeniul bancar, cele ale asigurarilor, constructiilor, businessului imobiliar si turistic, ale prestarilor serviciilor pe Internet s.a.m.d. Orice persoana care incearca sa faca o afacere — da de Oleg.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00732 sec.