Ziua Logo
  Nr. 4182 de joi, 13 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-03-13

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2008-03-13 03:57:47

Cetateanul de rand a fost si este permanent tras pe sfoara.

Legile acestea au fost facute de talharii comunisti pentru a facilita talharilor comunisti imunitatea !
Lasati mandria de a fi originali si "avansati" in promulgarea legilor.
COPIATI legile din tarile democrate care functioneaza bine. Reluati constitutia Romana din 1923 apoi adaptati la cerintale moderne micile vechituri eventuale.

Mona G.
2008-03-13 11:15:02

Ministrii hoti

Cetateanul de rand este tras pe sfoara.Cand vezi ca trei babe sunt imediat arestate,iar niste bogatasi,care si-au facut averile prin furtul avutiei nationale,se lafaie pela TV,dandu-se mari oameni politici,te intrebi:cum de au atata tupeu si atata nesimtire?!Vezi Nastase,Miki Spaga,Seres.etc.Chiar ne cred pe toti prosti!

adi_i
2008-03-13 20:25:25

De ce ne imbarligi ?

Am impresia ca dumneata ai incurcat articolele si ideile , cu buna stiinta. Dar vrei sa ne arati ca esti de buna credinta !? Nu este nevoie sa se modifice Constitutia pentru ca e neclara, in aceasta privinta.! SE INTELEGE FOARTE BINE CE A VRUT SA SPUNA LEGIUITORUL. Numai ca unii vor sa ne prosteasca pe noi , incercand sa ne convinga de faptul ca prevederile Constitutiei sunt neclare. Nu este aplicabil articolul 69 . aliniat 2 din Constitutie ,
ci art 72 alin .2 . care spune : Prima regula din alineat - "Deputatii POT FI URMARITI si TRIMISI IN JUDECATA pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului..." ( Atunci de ce spui dumneata ca / // in virtutea alegerii sale de catre popor, parlamentarul se bucura de un statut special /// ? Pentru ca parlamentarii au primit mandate reprezentative , de la alegatori , tocmai pentru a-si exprima in numele alegatorilor si pentru acestia optiunile prin vot. Adica parlamentarii trebuie sa-i reprezinte pe alegatori, (ca si mandatul reprezentativ este tot un mandat pana la urma ), Sigur isi pot exprima optiunile si in functie de propriile lor interese , dar acestea sa fie in armonie cu cele ale alegatorilor. Deci e vorba despre VOT, nu despre altceva - pentru asta a primit parlamentarul mandat reprezentativ. Deci pentru asta are el imunitate - ATAT. ) Asa ca pot fi urmariti penal si trimisi in judecata.
A doua regula din alineat - " dar nu pot fi perchezitionati, retinuti, arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. " Aici, da , numai Camera are putere. Poate incuviinta perchezitia, retinerea sau arestarea numai daca vrea. Dar NUMAI perchezitia, retinerea si arestarea, atat, atat. atat.
Iar art. 109, alin 2 prevede : " Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor...." Adica ori Camera, ori Senatul , ori Presedintele poate sa ceara urmarirea penala. " Daca s-a cerut urmarirea penala ( de oricare dintre cele trei institutii - deci de oricare dintre ele ) Presedintele poate dispune suspendarea acestora din functie. ( Adica, daca Presedintele este de acord cu asta . ) Practic Presedintele ar putea refuza cererea Camerei Deputatilor si a Senatului Nu INVERS.

adi_i
2008-03-13 21:35:22

Interpretarea gramaticala. Nu intelegem nici atat ?

Articolul 72. alin2. Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru faptele care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile exprimate in exercitarea mandatului, DAR nu pot fi perchezitionati, retinuti, arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa asculltarea lor.

Interpretarea gramaticala- cea mai simpla interpretare juridica.

DEX: " DAR - conjunctie adversativa. I ( Leaga propozitii sau parti de propozitie adversative.)
1) Arata o opozitie - cu toate acestea, totusi." Asta inseamna ca prima propozitie permite- dreptul de " a face"( urmarirea , trimiterea in judecata ) cu conditia -PENTRU FAPTELE CARE NU AU LEGATURA CU VOTURILE SAU CU OPINIILE EXPRIMATE IN EXERCITAREA MANDATULUI , iar celalta , dupa DAR - nu permite dreptul de "a face" ( perchezitia , retinerea, arestarea ) decat cu o conditie - INCUVIINTAREA CAMEREI DIN CARE FAC PARTE, DUPA ASCULTAREA LOR.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moartea lui Stalin, bucuria romanilor (4134 afisari)
 Cioroianu, din nou in ofsaid protocolar (2615 afisari)
 Cu tristete despre generatia mea (2491 afisari)
 Magyar Zoo (2015 afisari)
 Vita de ministru (1543 afisari)
 Nu s-a ridicat doi ani de pe WC (4744 afisari)
 Desfigurata de o tumoare cumplita, asteapta de la Sarkozy acceptul de a fi eutanasiata (4078 afisari)
 Ea e prostituata care l-a dat jos pe guvernatorul New York-ului (3898 afisari)
 Ce (nu) fac vedetele pentru a avea o silueta de invidiat (2715 afisari)
 Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a parasit scena vietii (2522 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01541 sec.