Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-02-15
Harkonen din Bimbilezia Meridionala (...@yahoo.com, IP: 193.230.150...)
2008-02-15 17:02
Campania “Sa dobandim pamantul pierdut!”

Iata cateva dintre dezideratele UDMR in Parlamentul European: “Apararea intereselor minoritatilor in Uniunea Europeana, autonomie in Transilvania!”

“In stransa legatura cu toate aceastea, pe plan national, UDMR aspira pentru crearea cadrului legislativ al autonomiei culturale si teritoriale, respectiv infiintarea sistemului institutional necesar exercitarii dreptului la autodeterminare. Consideram oportuna elaborarea si prezentarea in fata Parlamentului Romaniei a unui proiect de lege, care sa asigure un statut special acelor unitati administrative – indeosebi Tinutului Secuiesc – unde comunitatile nationale maghiare se afla in majoritate. “

Segregarea invatamantului

“Telul nostru este infiintarea universitatii de stat maghiare, cu centrul la Cluj. Parlamentarii europeni ai UDMR au demarat o campanie de strangere de semnaturi in Parlamentul European pentru infiintarea universitatii de stat maghiare. Vom reprezenta in continuare si in mod consecvent aceasta cauza. “

Coalitia pentru un Parlament Curat – Alegeri Europene 2007, o grupare eteroclita formata din persoane si institutii pestrite, a dat publicitatii o asa-zisa “lista neagra”, din care fac parte doar 11 candidati, alesi pe criterii ciudate. De fapt, dupa cum ne-au obisnuit aceste grupari, este vorba, implicit, de o actiune de diversiune, prin crearea unei “lista albe” a candidatilor la europarlamentare. Practic, toti ceilalti neselectati trec printr-un proces de albirea automata. Grupul pentru Investigatii Politice a emis deja cateva nume “iertate” de Coalitia condusa de Alina Mungiu Pippidi: Sorin Frunzaverde, Teodor Stolojan, etc. Noi va prezentam persoane mult mai negre care trec prin masina de spalat a asa zisei Coalitii curat-murdare.

Insesi criteriile alese de mintile organizatiilor prezente in Coalitiile Alinei Mungiu - de la Andrei Plesu, seful vechii “Dileme” a Grupului de presa KazMunaiGaz la mai tanarul activist de la SNSPA, Cristian Parvulescu – lasa de dorit (1), uitand fidelitatea fata de statul roman, drept o necesitatea fireasca.

Insa marii absenti, “uitati” de Coalitia pentru o Romanie murdara sunt capetele de lista ale minoritatii maghiare, cunoscute atat pentru negarea Constitutiei tarii prin militarea fatisa pentru autonomie cat si pentru colaborarea lor cu Securitatea – un criteriu inclus printre cerintele Coalitiei PRC – dar si alte servicii straine: Laszlo Tokes si Gyorgy Frunda. Desigur, Coalitia dirijata de Fundatia Soros nu are cum sa considere tradare faptul ca Tokes, de exemplu, a lucrat cu securitatea Republicii Populare Ungare impotriva integritatii teritoriale si a suveranitatii statului roman. Ar trebui atunci sa se gandeasca serios si la propria ei soarta viitoare.


Interesent totusi, dupa reclamatiile Civic Media, in care aratam ca Daniel Daianu, membru al SAR este sustinut in propaganda electorala de Andrei Plesu, membru al Coalitiei, in ciuda criteriilor enuntate de aceasta, candidatul PNL ex-DIE a fost inclus cu strangere de inima pe lista indezirabililor. Insa doar pentru a fi acum spalat de micii informatori de opinie gen Sabina Fati sau Stejarel Olaru (“Daniel Daianu este o exceptie”?!).

Cu toate ca o instanta de judecata bucuresteana a atestat colaborarea lui Tokes cu Securitatea, in 2001, chiar in acelasi an, dupa cum informeaza ziarul timisorean "Agenda Zilei" din 17 decembrie 2001, "L�szl� Csendes, membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii], a subliniat ca episcopul L�szl� Tok�s a primit din partea instantei romanesti certificatul numarul 1 care atesta ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea".

Ca si Daianu, si Frunda si Tokes au obtinut “diplomele de excelenta in curatenie” din partea CNSAS. Cum altfel? Insa evidentele, inclusiv in fata Instantei, sunt coplesitoare. La 17 ani de la evenimentele din decembrie 1989, spectrul Securitatii si al altor servicii secrete, anti-romanesti, bantuie viitorul Parlamentul European ca si Coalitiile insarcinate cu spalarea candidatilor. Iata doar cateva date publice despre colaborarea celor doi capi maghiari cu Securitate si alte servicii secrete.


Senatorul-avocat Gyorgy Frunda nu si-a contestat niciodata acuzatorii in Instanta

Senatorul Gyorgy Frunda este cunoscut in lumea maghiara si ca militant, ca avocat, in doua procese extrem de controversate: a fost aparatorul lui Cseresznyes Pal, cel care l-a maltratat pana la paralizie pe Mihai Cofariu, in timpul evenimentelor din martie 1990 de la Targu-Mures, dar si al celor care l-au ucis, in 22 decembrie 1989, pe colonelul post-mortem din Targu Secuiesc, Aurel Agache, desfigurandu-l si batjocorindu-I macabru. Tot Frunda a aparat si oameni de afaceri bine cotati, evident, tot maghiari, printre care si milionarul Janos Gyorgy Kurko, suspectat de operatiuni dubioase. Senatorul este implicat activ si in reabilitarea criminalului de razboi ungur Wass Albert, autor al mai multor crime impotriva evreilor si romanilor in perioada ocupatiei maghiare a Ardealului.

Senatorul ungurilor: "Anumite tari au pierdut teritorii"

"In urma celor doua razboaie mondiale si a tratatelor de pace care i-au urmat a fost deplasata pozitia geografica a unor anumite natiuni. Anumite tari au pierdut teritorii, dar si-au mentinut vechile radacini, culturale si lingvistice, fara a le restrange in noile frontiere ale noului Stat-natiune. Aceste parti ale Statului-mama traiesc acum pe teritoriul unui stat vecin si reprezinta 'minoritati sau comunitati nationale'".(Din proiectul Frunda pentru Recomandarea 1735 la APCE)


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00787 sec.