Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-02-15
Harkonen din Bimbilezia Meridionala (...@yahoo.com, IP: 193.230.150...)
2008-02-15 16:59
Gyorgy Frunda - aparatorul criminalilor


Pe 20 septembrie anul trecut, “Evenimentul zilei” publica un material titrat: "Gyorgy Frunda a semnat cu Securitatea". In ciuda aptitudinilor sale avocatesti, Frunda nu contesta in Justitie enuntul din titlu si nici pe autorul acestuia, fostul sef al Securitatii Mures, colonelul (r) Gheorghe Maries. Afirmatia este intarita de fostul lider al UDMR Mures, Elod Kincses, acum “autoexilat” in Ungaria care reia acuzatiile in filmul "Balkan Champion": “Stiam ca Frunda ma spiona”.

Frunda Gy�rgy, conform paginii sale electorale, se lauda cu “adoptarea de catre Consiliul Europei a propunerii nr. 1735 privind ideea de natiune”.

Faimoasa Recomandare a declansat un adevarat scandal media si politic in urma cu un an si jumatate ramas insa doar la nivel de...scandal. Insa memoria politicienilor si a societatii civile este scurta. Noi nu uitma insa: senatorul UDMR Gyorgy Frunda, pe atunci sef al delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei de la Strasbourg, a contestat prin proiectul de Recomandare inaintat APCE insasi esenta statului roman. Frunda, care a declarat public si ca nu reprezinta Romania la Consiliul Europei si ca este impotriva articolului 1 din Constitutie, privind statul national unitar roman, a reusit sa transpuna ideile sale in Recomandarea 1735. In textul original al proiectului Recomandarii lui Frunda se facea trimitere la autonomie culturala si autonomie teritoriala, cu referire la Tratatele de Pace de la Trianon si Paris, prin care "anumite tari au pierdut teritorii". Codul penal, la art. 166 (1), prevede o pedeapsa de la 5 la 15 ani pentru promovarea unor actiuni care aduc orice atingere caracterului national al statului. Cu toate acestea, nici o autoritate a statului nu s-a autosesizat.

Frunda se mai lauda si cu procesul de “reabilitare” a lui Albert Wass. Wass Albert de Szentegyed a fost condamnat la moarte in contumacie pentru crime de razboi. Din depozitia martorului Jacob Rozenberg facuta in fata tribunalului reiese ca dupa ce militarii maghiari le-au arestat pe cele doua cumnate ale sale, Rozalia (24 de ani) si Estera Mihaly (18), acestea au fost retinute intr-o magazie a contelui Wass. Ulterior, cele doua femei au fost duse in comuna invecinata, Taga, unde la marginea satului au fost impuscate impreuna cu alti doi tarani romani, cadavrele fiind aruncate intr-o groapa comuna. Din documentele pastrate in arhiva Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington rezulta ca Albert Wass si tatal sau, Andrei, i-ar fi instigat in septembrie 1940 pe militarii unguri sa ucida patru persoane din satul Scutard, doi romani si doua evreice. Wass Albert s-a sinucis in februarie 1998. In 1998, urna funerara cu cenusa lui Wass a fost adusa in Romania si ingropata in parcul castelului Brancovenesc din judetul Mures, in dispretul romanilor si evreilor ucisi cu aportul lui. Cultul lui Wass Albert se manifesta public in Romania prin busturile sale amplasate in curtea scolii din Lunca Muresului, judetul Mures si in curtea bisericii romano-catolice din Reghin ca si in piata centrala din Oderheiu Secuiesc, desi legea interzice acest lucru. Gyorgy Frunda a cerut ca cele doua busturi sa fie mentinute pe soclu pana cand cererea sa de “reabilitare” a criminalului va fi solutionata. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu statuile maresalului Ion Antonescu.

“Consider deosebit de importanta decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului din data de 27 septembrie a.c. in „procesul Agache”, conform careia cei patru condamnati din Targu Secuiesc Reiner Antal, Paizs Ott�, H�jja Dezsa si Konrad J�nos, vor beneficia de despagubiri morale si materiale“, afirma Frunda pe site-ul sau electoral. Criminalii pentru care se bucura Frunda l-au ucis bestial in decembrie 1989 pe maiorul Aurel Agache. Conform depozitiei el a murit ucis in bataia cadavrul sau fiind ulterior profanat inuman: “Multiplele leziuni provocate prin lovire au cauzat moartea ofiterului, iar dupa ce s-a constatat ca a decedat, asupra cadavrului s-au efectuat acte de profanare. Astfel, intr-un ochi i s-a infipt o moneda, on celalalt emblema de pe cascheta, pe gura i s-a pus un sobolan mort, in final incerc�ndu-se arderea cadavrului prin aprinderea imbracamintei. Un numar mare de persoane s-au postat in apropierea cadavrului, nepermitand ridicarea acestuia. �n jurul orelor 18,00 a fost organizat un mars in centrul orasului cu lumanari aprinse, iar in timpul trecerii pe langa cadavru multe persoane l-au scuipat si lovit cu picioarele. “


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00763 sec.