Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-11

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

conopid
2008-02-11 03:39:09

25 de miliarde de dolari...... ASTIA E BANI DE SEMINTE PT O ARMATA SERIOASA

25 de miliarde de dolari TOCMAI CUMPERI TIGARI SI VODKA SI SEMINTE DE BOSTAN PT CINE CISTIGA INTRECEREA PE PLOTOANE

Jean.Valjean
2008-02-11 04:14:55

Bla-blaa, KGB, na si? Cati securisti sunt in Parlamentul romanesc, i-ati numarat?

Ia scoateti la vedere si cu ce se ocupa tovarasu ministru de razbel Gates al amerecantzilor, dar si taticutzu natangului astuia baguit din Bojdeuca-Dalba. Care taticutz are ALEE PERSONALA si aripa speciala pt exponate de muzeu ... in cladirea CIA!
Doar Ceausestii mai aveau asa ceva, la Bucuresti, cu darurile primite pe la vizitele alea de prin Africa si de 23 august...
Ce-o fi facut ASA de grozav Bush al batran la KGB, pardon american-KGB, de il ridica Skuls & Bones asa in slavi si-i fac un cult al personalitatzii ca-n Corea de Nord? N-or fi asasinarea fratilor Kennedy si a lui Martin Luther-King apoi Noua YALTA de la MALTA si inscaunarea betzivului Yeltsin?
Mare marshavie trebuie sa faca cineva in slujba Comprexului Militaro-Industrial (cum zice Eisenhower), ca sa-ti faca Mafia Zionului un portavion cu numele tau si asta cat mai esti in viatza... Ce-o fi zis aia, daca domnisoara Pilaf a primit un tanc petrolier, asta fiind mai mare-n grad, primeste un portavion...
Asa ca ia nu-l mai purecati voi exclusiv pe rusnac, mai vedeti si de criminalii aialaltzii ... "ai nostri" carevasazica,virgula_ca nu-s nici ei mai buni decat militzianul rus.

Mache
2008-02-11 04:29:48

Kitsch-ul la el acasa

Cum ii turcul ii si pistolu'... Pai la ce v-ati fi asteptat de la unul din ciracii lui Putin?

alwis46
2008-02-11 11:39:12

Re: 25 de miliarde de dolari...... ASTIA E BANI DE SEMINTE PT O ARMATA SERIOASA

Bani de seminte zici ?
Pai prin prisma acestei asertiuni, singura armata serioasa de pe glob ramane cea americana.
De 25 miliarde, SUA isi pot cumpara 25 de cornete de seminte, Rusia doua treimi de cornet, iar China un cornet plin si inca unul aproape plin.
Nu inteleg insa cum este Rusia pe locul doi asa cum reiese dintr-un articol dat fiind ca ea apare ca avand cumva un buget cu putin peste 15 miliarde (de 40 de ori mai mic decat al SUA) deci de trei ori mai mic decat al Chinei.

Pe "esichierul planetar" (expresie indusa in limbajul analistilor geostrategici de Henry Kissinger) exista o superputere militara, SUA, cu o forta care le surclaseaza, prin buget, pe toate competitoarele sale (Federatia Rusa, China si UE ). Potrivit "Center for Arms Control and Non Proliferation", bugetul militar al SUA de 625 miliarde dolari anul acesta va creste in 2008 la 640 miliarde dolari.
In SUA exista 6000 baze militare, totalul personalului militar insumeaza 1.400.000 de oameni, din care 325.000 se afla in afara granitelor nationale, in locatii dispuse pe o retea care urmareste cu acuratete marile trasee energetice ale planetei.

Pe locul secund se afla Federatia Rusa, mostenitoarea cvasitotalitatii arsenalului fostei Uniuni Sovietice, care, dupa un timp in care a traversat un declin drastic, indus de insuficienta resurselor bugetare, a revenit in joc, conservand piloni din extremitati (Kaliningradul, Transnistria si Vladivostocul), revitalizandu-si segmentele operationale ofensive, cu accent pe inzestrarea lor cu tehnica de ultima generatie, dezvoltand cercetarea tehnico-stiintifica militara la nivelul suficient de contrapondere fata de ofensiva americana. Putin a crescut bugetul Apararii cu aproape 500% (desi cel din 2007 este de 40 de ori mai mic decat cel american; se vehiculeaza, insa, informatia conform careia 44% din cheltuielile militare ruse nu se cunosc, scapand controlului civil).

Pe locul trei se afla China, cu cea mai mare armata ca numar de militari, 2,5 milioane, cu un buget de aproximativ 45 miliarde dolari si 18 baze de lansare a rachetelor nucleare cu un singur focos I.C.B.M., cu numeroase echipamente pentru rachete de croaziera cu raza lunga de actiune si instalatii ultramoderne de interceptare radio-electronica, inclusiv a rachetelor americane. Cu ocazia aniversarii a 80 de ani ai armatei populare, presedintele Hu Jintao preciza: "Odata cu cresterea economica, vom mari, gradual, bugetul destinat armatei, pentru a continua modernizarea sa in interesul securitatii".

Sursa : http://www.ziua.net/display.php?data=2007-09-01&id=226059La 2008-02-11 03:39:09, conopid a scris:

> 25 de miliarde de dolari TOCMAI CUMPERI TIGARI SI VODKA SI SEMINTE DE
> BOSTAN PT CINE CISTIGA INTRECEREA PE PLOTOANE
>

Ghita Bizonu'
2008-02-11 12:51:13

Re: d'acord alwis da adaug

(ptr stiinta altora.) ca totusi China desi are numa 18 baze de lansare a rachetelor nucleare cu un singur focos I.C.B.M sinuma 80 de ICBM uri poate sa-si transmita nemultumirea in orice colt al lumii in 3-4 ore.
Ca ICBM urile alea is de fapt globale.
Cestie care-i da o alta greutate .....
Ca-s doar 3 capabile sa-si exprime astfel nemultumirea

Alcor
2008-02-11 15:35:30

Daca este general-locotenent...

...isi poarta kalasnikovul la cravata, spre deosebire de alti generali care ii poarta la epoleti!!!

Marius Adrian Porojnicu
2008-02-11 17:16:00

kalasnikovul......

Hm ! Dac'ar fi sa ne luam dupa unii, razboiul din Afganistan e cea mai mare tzeapa trasa americanilor de...rusi ! Altfel spus, rusii au facut cadou americanilor ,un dusman teribil{testat de ei mai'nainte....}, ca sa aiba timp sa-si "rezolve" pozitia in Europa.

alwis46
2008-02-11 17:35:21

Re: d'acord alwis da adaug

Eh, s-ar putea ca si Pakistanul sa imbunatateasca performantele rachetei balistice de actiune medie Ghauri capabila sa transporte o incarcatura nucleara dar care deocamdata are o raza de actiune de 1300 km, brazilienii si-au anuntat intentiile prin programul lor spatial care prevede lansarea de sateliti prin mijloace proprii nu cu rachete chinezesti ca pana acum, sa ne amintim ca Israel a lansat un satelit cu o racheta indiana de la baza Sriharikota din India dupa ce lansase alt satelit cu ajutorul unei rachete de tip Shavit echipata cu trei motoare, la baza Palmahim, la sud de Tel Aviv, ca sa nu mai vorbim si de Iran care trage tare de tot pentru punerea la punct a unui stfel de vehicul.
O astfel de racheta capabila sa puna sateliti pe orbita poate fi lesne adaptata ca racheta balistica purtatoare de incarcatura nucleara.
Situatia e cam cacanie si nu mai este mult pana cand cele trei vor fi mult mai multe.

La 2008-02-11 12:51:13, Ghita Bizonu' a scris:

> (ptr stiinta altora.) ca totusi China desi are numa 18 baze de
> lansare a rachetelor nucleare cu un singur focos I.C.B.M sinuma 80 de
> ICBM uri poate sa-si transmita nemultumirea in orice colt al lumii in
> 3-4 ore.
> Ca ICBM urile alea is de fapt globale.
> Cestie care-i da o alta greutate .....
> Ca-s doar 3 capabile sa-si exprime astfel nemultumirea
>

alwis46
2008-02-11 17:43:02

Re: kalasnikovul......

Cam costisitoare teapa asta data fiind durata ei, aproape 10 ani.
La 27 decembrie 1979, Babrak Karmal ,in calitate de sef al statului, solicita interventia militara sovietica. Cererea este satisfacuta de Uniunea Sovietica in aceeasi zi.
Incheierea retragerii trupelor sovietice la 15 februarie 1989 este urmata de un acord ruso-american (la 1 ianuarie 1991) privind sistarea livrarilor de armament catre partile combatante.
Pana in 1988, in zece ani de conflict, isi pierd viata aproximativ un milion si jumatate de afgani, intre 4 si 5 milioane parasesc tara, si 15.000 mii de soldati sovietici sunt ucisi.

Sa tragi o teapa trimitand la moarte 15.000 de tineri este un pret mult prea mare, ca sa nu mai vorbesc de pierderile materiale in echipament de razboi.

Afganistan n-a fost altceva decat un Vietnam sovietic.La 2008-02-11 17:16:00, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> Hm ! Dac'ar fi sa ne luam dupa unii, razboiul din Afganistan e cea
> mai mare tzeapa trasa americanilor de...rusi ! Altfel spus, rusii au
> facut cadou americanilor ,un dusman teribil{testat de ei
> mai'nainte....}, ca sa aiba timp sa-si "rezolve" pozitia in Europa.
>

Alcor
2008-02-11 18:19:39

Re: kalasnikovul......

Si continua a fi unul NATO.

> Hm ! Dac'ar fi sa ne luam dupa unii, razboiul din Afganistan e cea
> mai mare tzeapa trasa americanilor de...rusi ! Altfel spus, rusii au
> facut cadou americanilor ,un dusman teribil{testat de ei
> mai'nainte....}, ca sa aiba timp sa-si "rezolve" pozitia in Europa.
>

XL5
2008-02-11 18:35:28

Mafia zionista d-le Valjean !

D-le Valjean , o sa incerc sa va raspund la citeva din nelamuririle dv .
1. Bush sr. a fost presedintele SUA . Asa ca CIA-ul se mindreste cu o personalitate de prim rang care s-a format in cadrul ei . Faptul ca in SUA fostii presedinti au muzee si fundatii chiar cind sint in viat nu are nimic comun cu cultul personalitatii Ceausestilor . Asa este obiceiul acolo . Dar asta o stiti foarte bine , nu-i asa ?
2. Skull & Bones este o FRATIE studenteasca de la Yale . A fost fondata in 1832
dupa modelul fratiilor studentesti din Europa ( din statele germane , in special ) .
De acolo provine toata secretomania si tot ceremonialul " satanic " ( desi craniul si oasele nu sint simboluri satanice , ele gasindu-se pe multe biserici si morminte ) . Teribilisme adolescentine , ce mai ! Dar si asta cred ca o stiti .
3. JFK a fost ucis de un sociopat marxist frustrat pe toti si pe toate ! Si asta v-o spune cineva care a crezut timp de decenii in teoria conspiratiei ! Lasat-o balta ,
ratatul de LHO a facut-o ! Si nu , n-a fost nici un glonte " vrajit " !
4. RFK a fost ucis de un lunatic interesat in a face sa se prabuseasca avioane , folosind forta gindului ! Se pare ca Sirhan il ura pe RFK pentru sprijinul pe care acesta il declara pentru Israel ( Bobby declarase ca daca va ajunge presedinte va permita furnizarea de avioane de lupta moderne Israelului ) .
4. MLK a fost asasinat de un rasist , JER . Este posibil ca sa fi existat un complot
organizat de rasisti , dar implicarea CIA este absurda ! CE cistiga CIA-ul si Administratia SUA prin asasinarea lui King , d-le Valjean ?
5. Referitor la " inscaunarea betivului de Eltin " astept DOVEZI , nu retorica goala !Faptul ca-l uriti pe Eltin si politica lui NU sint argumente in sprijinul afirmatiilor dv ba dincontra !
6. Ah , MIC-ul lui Eisenhower ! Stiti ca initial formularea era :
" military-industrial-congressional complex " facind referire si la Congres .
In formula finala s-a renuntat la referirea la Congres pentru a nu-i supara pe
membrii legislativului . Dar sa vedem si parerea unui binecunoscut " iubitor " al MIC-ului , Noam Chomsky :
" There is no military-industrial complex: it's just the industrial system operating under one or another pretext (defense was a pretext for a long time)."
Da , stiu si asta este zionist ! Din Mafie cumva . d-le Valjean ?
PS . Ce beneficii ( altele decit cele morale ) credeti ca au Bush si Rice pentru ca s-au botezat niste nave cu numele lor ?
Ceva dovezi ca " Mafia zionista " este in spatele acestei actiuni aveti cumva ?
Nu ? Eram sigur !
PPS In articol era vorba de " criminalul de rusnac " nu de " ai nostri " d-le Valjean!

alwis46
2008-02-11 18:37:04

Re: kalasnikovul......

contras
2008-02-11 21:28:34

Cecenia

Daca ar fi sa ne luam dupa logica cuiva, ar insemna ca si Cecenia este o mare victorie ruseasca. In cele doua razboaie de acolo, 1994 si 1999, precum si in actuala situatie cu luptele de gherila, si-au pierdut viata intre 4000 si 8000 de soldati rusi (difera estimarile, deoarece cifrele oficiale sunt ridicole sau lipsesc).


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00535 sec.