Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-02-11
Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 62.231.103...)
2008-02-11 09:58
Ultima incercare de asasinare a avut loc acum 3 ani...

... cand un tanar a injunghiat mortal la Man Petru Voda pe un preot care semana cu parintele Iustin.
Politia nu a 'identificat' pe cai care au fot in spatele tentativei de asasina.
Medicii ( tot din loja masonica Eduard Caudela ?) l-au scos bolnav psihic pe autorul tentativei de asasinat.

Parintele Iustin Parvu avertizeaza in predicile sale asupra naturii antihristice a molohului cunoscut sub numele de UE.

Parintele Iustin avertizeaza asupra primejdiilor legate de promovare a in Biserica Ortodoxa a pan-ereziei ecumeniste, de multi din cei mari si din cei mici.

Cartile de profunda invatatura ortodoxa editate de parinte au exasperat iudele din Biserica Ortodoxa si pe slugile lui antihrist: Biserica ortodoxa si escumenismul (Sf Iustin Popovici), Marturii, marturii.. (despre suferintele martirilor crestin in temnitele comuniste din perioada Dej, Pauker, Nicolsky)...

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...)
2008-02-11 10:07
Re: Ultima incercare de asasinare a avut loc acum 3 ani...

La 2008-02-11 09:58:40, Romeo2004 a scris:

> ... cand un tanar a injunghiat mortal la Man Petru Voda pe un preot
> care semana cu parintele Iustin.
> Politia nu a 'identificat' pe cai care au fot in spatele tentativei
> de asasina.
> Medicii ( tot din loja masonica Eduard Caudela ?) l-au scos bolnav
> psihic pe autorul tentativei de asasinat.
>
> Parintele Iustin Parvu avertizeaza in predicile sale asupra naturii
> antihristice a molohului cunoscut sub numele de UE.
>
> Parintele Iustin avertizeaza asupra primejdiilor legate de promovare
> a in Biserica Ortodoxa a pan-ereziei ecumeniste, de multi din cei mari
> si din cei mici.
>
> Cartile de profunda invatatura ortodoxa editate de parinte au
> exasperat iudele din Biserica Ortodoxa si pe slugile lui antihrist:
> Biserica ortodoxa si escumenismul (Sf Iustin Popovici), Marturii,
> marturii.. (despre suferintele martirilor crestin in temnitele
> comuniste din perioada Dej, Pauker, Nicolsky)...
>
>
Foarte interesant ,mai spune-ne te rog detalii ,daca mai stii.

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 62.231.103...)
2008-02-11 11:04
Re: Ultima incercare de asasinare a avut loc acum 3 ani...

> Foarte interesant ,mai spune-ne te rog detalii ,daca mai stii.
>

Viata parintelui Iustin este un exemplu vrednic de urmat de 'incorectitudine politica', dar in acelasi timp viata de marturisire jertfelnica a dreptei credinte ortodoxe. Nici o editura oficiala nu o va publica.

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/_i_u_crima_diavoleasca_la_manastirea_petru_voda_i_u_br_preot_iesean_asasinat_la_spovedanie_122538.html

Crima diavoleasca la Manastirea Petru Voda
Preot iesean asasinat la spovedanie

Data publicarii: 21/05/2005
De doua zile, calugarii de la Manastirea Petru Voda fac post negru si nu mai scot un cuvint. Diavolul pare sa-si bagat coada in linistitul lacas sfint de linga Ceahlau, singurul din tara dedicat martirilor comunismului. Un tinar, care spune ca este student teolog la Iasi, i-a infipt adinc, de trei ori, cutitul in piept preotului iesean Panaite Fuica. Acesta, in virsta de 81 de ani, a slujit in ultima vreme la manastirea Plumbuita din Bucuresti, apoi s-a retras acasa, la Iasi, unde avea familie cu 4 copii bine situati. Recent a spus celor dragi ca s-a calugarit, iar acum trei zile s-a retras definitiv la "Petru Voda". Ca sa-l stringa Dumnezeu de acolo, le-a zis copiilor. Urmatoarea zi a murit, pentru ca asasinul l-a confundat cu staretul Iustin Parvu, cu care semana foarte bine. Crima a avut loc chiar in fata a circa 70 de enoriasi, care stateau piosi la rind, pentru spovedanie. Cel vinat, Iustin Parvu, este cunoscut ca urmasul parintelui Cleopa. Criminalul voia sa se razbune pentru ca fusese alungat din manastire.

Crima abominabila: un preot iesean a fost omorit bestial la manastirea Petru Voda, din judetul Neamt. In virsta de 81 de ani, preotul Panaite Fuica s-a retras la manastire pentru a-si petrece zilele pe care i le mai harazise Dumnezeu printre cele lumesti. Criminalul, un tinar care spunea ca este student teolog la Iasi, l-a confundat pe preotul iesean cu staretul manastirii. Inarmat cu un cutit, ucigasul s-a repezit catre preotul iesean si l-a injunghiat de trei ori in abdomen. De abia dupa ce a vazut fata victimei, ucigasul a inceput sa strige ca ii pare rau si a rupt-o la fuga. A fost oprit de enoriasi si de calugarii de la manastire. Panaite Fuica a fost transportat de urgenta la spital, dar medicii nu au mai reusit sa-l salveze. Mihai Coisin, autorul abominabilei fapte, a fost retinut de procurori si ulterior arestat de judecatori.

Linistea si pacea ce dainuie de zeci de ani la manastirea Petru Voda, situata linga Poiana Largului, in coada lacului Bicaz, a fost risipita alaltaieri dupa-amiaza de un criminal fara Dumnezeu. Insetat de razbunare asupra staretului Iustin, care l-a alungat din manastire, vasluianul Mihai Coisin, in virsta de 23 de ani, s-a strecurat in curtea lacasului si a inceput sa-si caute victima. Din bucataria manastirii a sustras un cutit pe care l-a ascuns sub un cerdac si a asteptat momentul prielnic. Intr-un colt al curtii, linga numerosii enoriasi, criminalul a vazut un preot care, de la distanta, semana perfect cu staretul Iustin. Coisin a luat cutitul, s-a indreptat rapid spre victima si a lovit cu sete in abdomen. "Preotul statea pe banca, cind a fost atacat de Coisin. Acesta a luat cutitul de unde il ascunsese si l-a injunghiat pe parinte. Dupa prima lovitura a intervenit un martor, insa acuzatul l-a lovit puternic si acesta a cazut la pamint. Apoi a mai aplicat doua lovituri cu cutitul batrinului", a declarat procurorul criminalist Dorin Cautis, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Neamt. Terifianta fapta s-a petrecut chiar sub privirile ingrozite a peste 70 de enoriasi care asteptau sa intre la spovedanie la duhovnicul lor, staretul Iustin. Cind a vazut ca a confundat victima, criminalul a inceput sa strige in fata martorilor ca regreta enorm ca a lovit un om nevinovat, dar si ca regreta la fel de mult ca nu l-a ucis pe parintele Iustin. Dupa care a incercat sa scape cu fuga. "Coisin a incercat sa scape cu fuga, dar au intervenit mai multi oameni aflati acolo si, impreuna cu calugarii, l-au prins si l-au imobilizat", ne-a declarat Paul Tablan, inspector principal in cadrul IPJ Neamt. Loviturile au fost puternice si, datorita pierderii masive de singe, victima a intrat in soc hemoragic. Preotul Panaite Fuica a fost transportat de urgenta la spital, dar, in ciuda interventiei medicilor nemteni, nu a mai putut fi salvat.
........

Romeo2004 (...@ratb.ro, IP: 62.231.103...)
2008-02-11 11:05
Re: Ultima incercare de asasinare a avut loc acum 3 ani...

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/_i_u_crima_diavoleasca_la_manastirea_petru_voda_i_u_br_preot_iesean_asasinat_la_spovedanie_122538.html
......
Preotul are 4 copii

Preotul Panaite Fuica a slujit aproape toata viata sa la biserica Plumbuita din Bucuresti. Din casatoria cu Aneta, preotul Fuica s-a bucurat de sosirea pe lume a patru copii, trei fete si un baiat. Una din fete s-a stabilit in Iasi, pe strada Uzinei, unde si-a ridicat o casa cu etaj. Ieri seara, doar nepotul preotului Fuica mai era acasa. Familia victimei a fost gasita de anchetatori in baza adresei trecute pe cupoanele de pensie pe care preotul Fuica le avea indesate in buletin. "Mama si bunica au plecat la Neamt pentru inmormintare. Dupa ce a iesit la pensie, bunicul a fost adus de mama mea si de bunica la noi la Iasi. In ultimul timp a avut unele probleme de sanatatea. Miercuri a decis sa plece la manastirea din Neamt. Ne-a zis ca s-a calugarit si ca nu mai are voie sa iasa in lume. Si-a luat ramas bun de la familie si a plecat. Joi am aflat ca a fost ucis", ne-a povestit nepotul victimei. "Unchiul meu este stabilit in Timisoara, iar doua matusi sint plecate in Franta. Nu stiu daca vor ajunge la inmormintare", a adaugat acesta. "Nu pot sa cred ca a murit. L-am vazut la inceputul saptaminii prin curte. Mi-a spus cineva ca vrea sa plece la Bucuresti, acolo unde a slujit, nu la Neamt. Cine a putut sa ucida un preot?", ne-a intrebat nedumerit un vecin al preotului, de pe strada Uzinei.

Sfatuit sa plece

Criminalul, Mihai Ovidiu Coisin, are 23 de ani si este din Negresti, judetul Vaslui. In urma cu trei ani, acesta a venit la manastirea Petru Voda cu intentia declarata de a se calugari. De stat a stat putin pentru ca, suparat de numeroasele scandaluri provocate in lacasul de cult, staretul Iustin l-a sfatuit sa plece. Familia lui Coisin a fost cea care l-a luat pe baiat si l-a internat in sectia Psihiatrie din Spitalul judetean Neamt. Dar in capul baiatului a incoltit dorinta de razbunare pe staretul Iustin, cel care l-a alungat din manastire. Anchetatorii au stabilit ca, in urma cu un an, Coisin a venit iar la "Petru Voda", insotit de familie, pentru a-l indupleca pe staret sa-l reprimeasca. Refuzul parintelui Iustin nu a facut altceva decit sa-i alimenteze si mai abitir setea de razbunare. De altfel, criminalul a recunoscut in fata anchetatorilor ca a vrut sa-l ucida pe staretul Iustin. La inceputul saptaminii trecute, Mihai Coisin a venit la manastire, sustinind ca a devenit student la Teologie in Iasi si ca vrea sa-si petreaca citeva zile in reculegere la Neamt. Practic, in momentul incidentului, Coisin il vina pe staretul Iustin. In fata sa, insa, a aparut preotul Fuica, pe care l-a confundat cu cel care ii alimenta ura din suflet. Trei lovituri de cutit au pus capat vietii preotului iesean. Criminalul va fi expertizat psihiatric, pentru a se constata daca a avut discernamint in momentul comiterii faptei. Daca va fi gasit vinovat de omor calificat, Mihai Coisin risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 25 de ani.

Manastirea Petru Voda, singura din tara dedicata martirilor din inchisorile comuniste

Dupa cum afirma parintele Iustin, manastirea ridicata la poalele muntelui Ceahlau a fost dedicata martirilor din inchisorile comuniste. Recunoscut drept urmas al parintelui Cleopa, de la Manastirea Sihastria, Iustin Pirvu s-a nascut pe 10 februarie 1918, in satul Poiana Largului, atunci comuna Calugareni, judetul Neamt. A participat impreuna cu Divizia 4 Vinatori de Munte la luptele din cel de-al doilea razboi mondial, ajungind pina la Don. Dupa lasarea la vatra, a urmat cursurile Seminarului Roman, absolvindu-l in 1945, an in care a fost arestat si condamnat politic la 12 ani inchisoare, pedeapsa prelungindu-se pina in 1964. Convingerile sale l-au costat 19 ani de detentie in mai toate inchisorile politice din acea perioada.

„Imi amintesc, la un moment dat, ne-au aliniat pe toti si ne-au intrebat care dintre noi mai crede in Dumnezeu. Am pasit in fata si am mai capatat un spor de pedeapsa“, declara staretul de la Petru Voda. Dupa iesirea din inchisoare, parintele Iustin a slujit ca monah la Manastirile Secu si Bistrita. In 1992 a inceput construirea Manastirii Petru Voda, pe care a dedicat-o martirilor din inchisorile comuniste. „Mic copil fiind, cutreieram dealurile astea si visam ca intr-o buna zi aici o sa se construiasca o manastire in care sa slujesc. A fost o imagine care m-a ajutat sa trec peste anii de detentie“, marturisea parintele Iustin, amintindu-si de vremurile in care manastirea era doar un vis. Astazi, manastirea Petru Voda este un loc de pelerinaj nu numai pentru credinciosii din judetul Neamt, ci si pentru cei din Moldova si chiar din tara. (Vasile MIRON)

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...)
2008-02-11 16:23
Re: Mersi Romeo, dar ceva despre activitatea parintelui Iustin n-ai ?

La 2008-02-11 11:04:09, Romeo2004 a scris:

> > Foarte interesant ,mai spune-ne te rog detalii ,daca mai stii.
> >
>
> Viata parintelui Iustin este un exemplu vrednic de urmat de
> 'incorectitudine politica', dar in acelasi timp viata de marturisire
> jertfelnica a dreptei credinte ortodoxe. Nici o editura oficiala nu o
> va publica.
>
> http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/_i_u_crima_diavoleasca_la_manastirea_petru_voda_i_u_br_preot_iesean_asasinat_la_spovedanie_122538.html
>
> Crima diavoleasca la Manastirea Petru Voda
> Preot iesean asasinat la spovedanie
>
> Data publicarii: 21/05/2005
> De doua zile, calugarii de la Manastirea Petru Voda fac post negru si
> nu mai scot un cuvint. Diavolul pare sa-si bagat coada in linistitul
> lacas sfint de linga Ceahlau, singurul din tara dedicat martirilor
> comunismului. Un tinar, care spune ca este student teolog la Iasi, i-a
> infipt adinc, de trei ori, cutitul in piept preotului iesean Panaite
> Fuica. Acesta, in virsta de 81 de ani, a slujit in ultima vreme la
> manastirea Plumbuita din Bucuresti, apoi s-a retras acasa, la Iasi,
> unde avea familie cu 4 copii bine situati. Recent a spus celor dragi
> ca s-a calugarit, iar acum trei zile s-a retras definitiv la "Petru
> Voda". Ca sa-l stringa Dumnezeu de acolo, le-a zis copiilor.
> Urmatoarea zi a murit, pentru ca asasinul l-a confundat cu staretul
> Iustin Parvu, cu care semana foarte bine. Crima a avut loc chiar in
> fata a circa 70 de enoriasi, care stateau piosi la rind, pentru
> spovedanie. Cel vinat, Iustin Parvu, este cunoscut ca urmasul
> parintelui Cleopa. Criminalul voia sa se razbune pentru ca fusese
> alungat din manastire.
>
> Crima abominabila: un preot iesean a fost omorit bestial la manastirea
> Petru Voda, din judetul Neamt. In virsta de 81 de ani, preotul Panaite
> Fuica s-a retras la manastire pentru a-si petrece zilele pe care i le
> mai harazise Dumnezeu printre cele lumesti. Criminalul, un tinar care
> spunea ca este student teolog la Iasi, l-a confundat pe preotul iesean
> cu staretul manastirii. Inarmat cu un cutit, ucigasul s-a repezit
> catre preotul iesean si l-a injunghiat de trei ori in abdomen. De abia
> dupa ce a vazut fata victimei, ucigasul a inceput sa strige ca ii pare
> rau si a rupt-o la fuga. A fost oprit de enoriasi si de calugarii de
> la manastire. Panaite Fuica a fost transportat de urgenta la spital,
> dar medicii nu au mai reusit sa-l salveze. Mihai Coisin, autorul
> abominabilei fapte, a fost retinut de procurori si ulterior arestat de
> judecatori.
>
> Linistea si pacea ce dainuie de zeci de ani la manastirea Petru Voda,
> situata linga Poiana Largului, in coada lacului Bicaz, a fost risipita
> alaltaieri dupa-amiaza de un criminal fara Dumnezeu. Insetat de
> razbunare asupra staretului Iustin, care l-a alungat din manastire,
> vasluianul Mihai Coisin, in virsta de 23 de ani, s-a strecurat in
> curtea lacasului si a inceput sa-si caute victima. Din bucataria
> manastirii a sustras un cutit pe care l-a ascuns sub un cerdac si a
> asteptat momentul prielnic. Intr-un colt al curtii, linga numerosii
> enoriasi, criminalul a vazut un preot care, de la distanta, semana
> perfect cu staretul Iustin. Coisin a luat cutitul, s-a indreptat rapid
> spre victima si a lovit cu sete in abdomen. "Preotul statea pe banca,
> cind a fost atacat de Coisin. Acesta a luat cutitul de unde il
> ascunsese si l-a injunghiat pe parinte. Dupa prima lovitura a
> intervenit un martor, insa acuzatul l-a lovit puternic si acesta a
> cazut la pamint. Apoi a mai aplicat doua lovituri cu cutitul
> batrinului", a declarat procurorul criminalist Dorin Cautis, de la
> Parchetul de pe linga Tribunalul Neamt. Terifianta fapta s-a petrecut
> chiar sub privirile ingrozite a peste 70 de enoriasi care asteptau sa
> intre la spovedanie la duhovnicul lor, staretul Iustin. Cind a vazut
> ca a confundat victima, criminalul a inceput sa strige in fata
> martorilor ca regreta enorm ca a lovit un om nevinovat, dar si ca
> regreta la fel de mult ca nu l-a ucis pe parintele Iustin. Dupa care a
> incercat sa scape cu fuga. "Coisin a incercat sa scape cu fuga, dar au
> intervenit mai multi oameni aflati acolo si, impreuna cu calugarii,
> l-au prins si l-au imobilizat", ne-a declarat Paul Tablan, inspector
> principal in cadrul IPJ Neamt. Loviturile au fost puternice si,
> datorita pierderii masive de singe, victima a intrat in soc hemoragic.
> Preotul Panaite Fuica a fost transportat de urgenta la spital, dar, in
> ciuda interventiei medicilor nemteni, nu a mai putut fi salvat.
> ........
>
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00770 sec.