Ziua Logo
  Nr. 4146 de joi, 31 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-01-31
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-01-31 20:02
Hadrian Gaunescu

La 2008-01-31 15:07:45, Hadrian Gaunescu a scris:

**********Las la o parte ca factorii de decizie ce au iau astfel de hotariri nu o fac datorita unei presiuni uriase exercitate de grupurile "gay" ci dorintei de a-si justifica pozitiile manageriale si salariile platite cu generozitate de guvernul laburist ( politica creari a mii de pozitii manageriale pe linga primariii si scoli cu titluri precum diversitae rasiala, integrare etnica, coordobnare gay etc etc -vezi paginile de oferte de job ale ziarului "The Guardian" ) si va intreb de INTOLERANTA HOMOSEXUALA. Daca acest oameni ar fi fost morali ar fi REFUZAT pe baze morale, de bun simt si respect pentru majoritate aceasta noua mostra de "corectitudine politica" impinsa la extrem.Dar moraltatea nu pare a fi trasatura de baza a acestor oameni, altfel nu si-ar impinge propaganda desantata, nenaturala la limitele care o fac.Aci nu mai este vorba de egalitate in drepturi ci de batjocura asupra marii majoritati a populatiei. Dar nu trebuie sa ne mire.Caracterul insular, retinut al"britanicilor" - pun intre ghilimele deoarece cuvintul si-a pierdut sensul- ii face suspecti de homosexualitate. , cel putin bisexualitate.Cit despre religie populatia autohtona este de mult atee.Chiar imi vine sa rid cind cite un jurnalist in dezbatere cu un confrate musulman numeste tara crestina.Oh, nu mai e de mult, cam de pe vremea Lui Hneric al *-lea care a creat acesta struto camila numita biserica anglicana pentru a nu-si mai decapita nevestele...***********


D-stra, domnule Hadrian Gaunescu aveti o parere destul de radicala asupra factorilor decizionali la nivelul structurilor politice si sociale ale Marii Britanii. Fata de cele spuse de d-stra putem avea unele retineri datorita faptului ca stim foarte bine cu totii ca Marea Britanie este o tara despre care majoritatea globului pamintesc afirma ca este o tara civilizata. Iar civilizatia Marii Britanii a fost de-a lungul multor secole un model de orientare si organizare.

Imi pare bine ca si d-stra subliniati faptul ca din pacate crestinismul e pe cale de disparitie din Marea Britanie si ca aceasta tara-model este secularizata inr-o proportie ingijoratoare. Eu doream prin intermediul primei mele postari sa scot in relief ideea ca in tarile civilizate ale occidentului in general si in Marea Britanie in special, dorinta de-a creea o normalitate prin generalizarea tolerantei nu duce decit la anarhie. Si incercam sa-i explic domnului Gheorghe Bizonu ca modelul laic al moralei fiind de natura umana e depasit si nu duce nicaieri, pe cind morala divina este singura datatoare de speranta dar se loveste de aplicabilitatea ei datorita liberului arbitru, in a crede sau nu.

D-stra intelegeti foarte bine transformarile si framintarile unei societati bulversate ca cea a Marii Britanii de "accidente sociale" provocate de grupuri si grupari de oameni deviati de la ceea ce societatea era obisnuita sa perpetueze prin traditie. Dar, oare, nu este evident faptul ca aceste framintari sunt rodul decrestinarii tarii ? Si ce este de relevant, mai ales, este aceasta neputinta si imposibilitate a sociologiei, stiintei, filozofiei, mass-mediei, de a impaca intreaga societate calauzind-o catre o valoare sau niste valori perfect acceptate de intreaga societate. In loc de uniune asistam la diviziune. Ce-i divizeaza pe oameni ? Parerea mea este ca ceea ce-i divizeaza pe oameni este paradoxul tolerantei. A tolera este un ideal care se topeste precum ceara in fata diversitatii. Unitate in diversitate este un nonsens, sau daca vreti o logica a absurdului speculativ.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetiile lui Edgar Cayce (8676 afisari)
 Voodoo Vadim (4562 afisari)
 Expresia "mama si tata" interzisa in Marea Britanie (4172 afisari)
 Noua clasa politica a lui Traian Basescu (1601 afisari)
 A murit Vintila Corbul (1303 afisari)
 Stramosul omului cu ochi albastri a trait la malul Marii Negre (4159 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, atacata de bisericile "surori" (2735 afisari)
 Salomon si Rossignol se muta in Romania (1896 afisari)
 Un om de afaceri a castigat premiul cel mare la Loto (1616 afisari)
 Osama ben Laden face ordine pe strazile din Bogota (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00718 sec.