Ziua Logo
  Nr. 4146 de joi, 31 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-01-31
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-01-31 14:48
Dorinta de normalitate duce la haos

Toate eforturile factorilor de educatie de a normaliza perceptia fata de homosexualitate sunt demne de toata lauda. Acesti oameni incearca din rasputeri sa dea o sansa de tolerare a acestor "accidente biologice" care-si revendica drepturile cu mai multa ardoare si cu mai mult zgomot ca niciodata.

Problema factorilor de decizie in atenuarea perceptiei gresite fata de homosexualitate porneste de-acolo de unde intervin doua element de baza care constituie structura integrala a oamenilor : morala laica si morala crestina. Sansa celor care se ocupa cu "politica educationala" si iau decizii in aceasta sfera de activitate au o singura sansa ca eforturile lor sa aiba succes prin atenuarea cit mai mult posibil, si daca se poate pina la eliminarea totala a sentimentului moralei crestine. Pentru ca, pina la urma numai o varianta din cele doua poate fi urmata. Ele nu pot coabita pentru ca daca se incearca o tolerare a ambelor tipuri de morala atunci vom asista la un conflict continuu.

Ca urmare a acestei logici, s-o numim : de bun simt, Marea Britanie trebuie sa aleaga, si se pare ca a ales, de a promova in sistemul de invatamint morala laica, ce se bazeaza pe un factor deloc de neglijat : pragmatismul vietii reale. Morala crestina este o morala a carui suport se bazeaza pe o promisiune. Promisiunea vesniciei care se zideste in timpul vietii. Promisiunea morlaei laice este promisiunea zilei de azi, a prezentului care este fundamental marginit si insuportabil.

Marea Britanie este supusa unui proces de descrestinare acut si se pare ireversibil. Aceasta situatie sa va dori a fi exportata. Comunitatile de homosexuali din celelalte tari de-abia asteapta ca succesul intreprinzatorilor din sistemul de educatie britanic, pentru ca sa prezinte acest succes ca o metoda si un model de adevarata democratie, exemplu model de toleranta sociala, care trebuie urmat si generalizat intr-o lume care se doreste cu desavirsire superioara.

Aceste realitati parca te provoaca la reflectii filozofice si sa nu remarici ca daca lumina vine de la rasarit, intunericul este generat numai de apus. Traim intr-o lume a paradoxului care ne striveste pur si simplu prin dilemele lui.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2008-01-31 15:03
Recare morala laica?

Herut is domenii in care morala e morala pur si simplu fara diferente intre laic si religios.
Nici o discriminare ptr furt. omor. Viol. Nici in morala laica nici in cea religioasa.
Asa ca lsa-o jos ca macane,
ar este o imbeciliatea completa sa interzici cuvantul mama. In definitiv si aia sa nu le zic in clar au o mama. in definitiv si lesbienele au un tata. Si chiar inseminarea artificiala tot presupune un tata biologic.
Nu e vorba aici de morala ci de imoralitate.
Ceea ce numesti accidente biologice doresc nu sa fie lasati in pace doresc sa perverteasca copii . Ca nu-s doar accidente biologice ci si urmari a pervertirii , ale unor traume psihice samd. Dar se pare ca cei mai multi sunt pervertiti (asta imi zicea odata un legist).
Air cestia aia cu studiul homosexualilor celebri e o prostie , Imensa . Ce are homosexualiatea cu opera lui Leonardo? A lui Wilde ? Nu ptr homosexualitate sunt celbri. Insa h. ar putea avea legatura cu sdismul unor SS isti. Ca impootriva legii Reichului care zicea cu securea si lagar destui dintre ofiterii importanti erau !

Hadrian Gaunescu din Londra (...@hotmail.co.uk, IP: 62.49.15...)
2008-01-31 15:07
Re: Intoleranta homosexualilor

Las la o parte ca factorii de decizie ce au iau astfel de hotariri nu o fac datorita unei presiuni uriase exercitate de grupurile "gay" ci dorintei de a-si justifica pozitiile manageriale si salariile platite cu generozitate de guvernul laburist ( politica creari a mii de pozitii manageriale pe linga primariii si scoli cu titluri precum diversitae rasiala, integrare etnica, coordobnare gay etc etc -vezi paginile de oferte de job ale ziarului "The Guardian" ) si va intreb de INTOLERANTA HOMOSEXUALA. Daca acest oameni ar fi fost morali ar fi REFUZAT pe baze morale, de bun simt si respect pentru majoritate aceasta noua mostra de "corectitudine politica" impinsa la extrem.Dar moraltatea nu pare a fi trasatura de baza a acestor oameni, altfel nu si-ar impinge propaganda desantata, nenaturala la limitele care o fac.Aci nu mai este vorba de egalitate in drepturi ci de batjocura asupra marii majoritati a populatiei. Dar nu trebuie sa ne mire.Caracterul insular, retinut al"britanicilor" - pun intre ghilimele deoarece cuvintul si-a pierdut sensul- ii face suspecti de homosexualitate. , cel putin bisexualitate.Cit despre religie populatia autohtona este de mult atee.Chiar imi vine sa rid cind cite un jurnalist in dezbatere cu un confrate musulman numeste tara crestina.Oh, nu mai e de mult, cam de pe vremea Lui Hneric al *-lea care a creat acesta struto camila numita biserica anglicana pentru a nu-si mai decapita nevestele...

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-01-31 15:35
Re: Recare morala laica?

La 2008-01-31 15:03:54, Ghita Bizonu' a scris:

******Herut is domenii in care morala e morala pur si simplu fara diferente intre laic si religios.
Nici o discriminare ptr furt. omor. Viol. Nici in morala laica nici in cea religioasa.
Asa ca lsa-o jos ca macane, *******


N-ati fi un Ghita daca nu ati fi un Bizon !

Morala laica este o morala marginita, de factura umana, domnule Ghita. Ea a imprumutat citeva precepte crestine doar ca motivatie si le proceseaza doar ca variatiuni logice. Ca sa fiu mai clar, morala laica este ceea ce credem noi ca ne asigura un confort general. A fura pentru crestin este un pacat de care trebuie sa te lepezi in vesnicie. A fura in laicat inseamna un act antisocial care se pedepseste de fiecare data cind acesta se produce. Laicii nu spun : nu e bine sa furi, ci : daca furi vei fi pedepsit. Pedeapsa este cea care guverneaza morala laica. Morala divina este guvernata de propria abtinere in numele propriei eliberari raportat la Dumnezeu.

Morala laica este dialectica abstractiunii gindirii care duce la realitatea vietii omenesti. Kant o numea etica stilistica. Acest concept a fost preluat de Hegel mai tirziu si abstractizat speculativ. Dumnezeu, domnule Ghita este absolut deosebit de om. Intre timp si Vesnicie, finit si infinit, moral si imoral spiritul obiectiv si spiritul absolut e o prapastie vesnica si infinita, e prapastia pacatului. Si de aceea, orice siguranta obiectiva pe care omul si-ar putea-o cistiga cu ajutorul cunoasterii si moralei laice e o simpla iluzie.

Patrunderea lui Dumnezeu, a Absolutului in lume si in timp, adevarul absolut printre oameni, care - zic ei - sunt in adevar, si in morala lor, e fara indoiala un paradox. Caci incarnarea lui Dumnezeu trebuie sa fie ori crezuta - ceea ce inseamna ca inteligenta trebuie sa fie jertfita dragostei pentru paradox - sau atunci nu ne mai ramine decit refugiul in deznadejde. Dar, desi intre Dumnezeu si om se afla o prapastie absoluta, totusi divinitatea lui Hristos pretinde unitatea dintre istorie si Vesnicie. Paradoxul, domnule Gita, transforma istoricul in Vesnic, iar Vesnicul in istoric. Aceasta legatura dialectica formeaza fundamentul credintei si moralei crestine. Si aceasta insemneaza ca, daca subiectivitatea omeneasca e in NEadevar, credinta, ca posesoarea adevarului sfint, trebuie sa fie un dar din exterior. Greseala dumnitale porneste de-acolo de unde dumneata crezi ca adevarul moralei se gaseste in om si ca reducerea acestui adevar la suprafata constiintei omenesti ar fi tocmai menirea cea mai inalta a moralistilor laici, care nu e decit o menire total periferica.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2008-01-31 16:09
Re: Frumops zis ! Filozosic. ma depasiti recunosc

insa morala este morala. Fie laica fie religioasa atunci cand este vorba de furt, oror samd.
Si amdoua in gnl sunt bazate pe coercitie. Osa arzi in iad sau o ste ard eu acum !
Si adevarul adevart este ca morala religioasa are sau avut un rol social asa cum are si morala laica.
Nu are ca sop sa asigura un confort general ci ptr a asigura functionarea comunitatii . Si este complemetara pedeseii penale .
Restu e betie de cuvinte. Si reltivizare a inteersului social.
Si atentie :
N-ati fi un Ghita daca nu ati fi un Bizon !
este o contradictie in exprimare . Geaba modul politicos (ati, pl politetii) daca confunzi un nume cu un peiorativ (Ghita vine de la Gheorghe. Ma rog tzoparlanii considera ca Gheorghe ar fi insulta iar Jorj ar fi rafinat).
POricum este o dovada de imbecilaitate cronica si agresivitate sa ajungi sa interzici mama si tata.

G.B. din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.0.126...)
2008-01-31 16:22
Re: Recare morala laica? Don Herut

Si astilantzi care nu fura pur si simplu din convingerea ca nu-i normal, fara a se simtzi amenintzati de morala divina sau cea laica, unde ii incadratzi?
Afirmatile dvs. de mai sus, fac parte din convingerile proprii sau v-atzi dat cu moda din teama de a nu fi etichetat drept comunist, securist, s.a.m.d.?

La 2008-01-31 15:35:02, HERUT a scris:

> La 2008-01-31 15:03:54, Ghita Bizonu' a scris:
>
> ******Herut is domenii in care morala e morala pur si simplu fara
> diferente intre laic si religios.
> Nici o discriminare ptr furt. omor. Viol. Nici in morala laica nici in
> cea religioasa.
> Asa ca lsa-o jos ca macane, *******
>
>
> N-ati fi un Ghita daca nu ati fi un Bizon !
>
> Morala laica este o morala marginita, de factura umana, domnule Ghita.
> Ea a imprumutat citeva precepte crestine doar ca motivatie si le
> proceseaza doar ca variatiuni logice. Ca sa fiu mai clar, morala laica
> este ceea ce credem noi ca ne asigura un confort general. A fura
> pentru crestin este un pacat de care trebuie sa te lepezi in vesnicie.
> A fura in laicat inseamna un act antisocial care se pedepseste de
> fiecare data cind acesta se produce. Laicii nu spun : nu e bine sa
> furi, ci : daca furi vei fi pedepsit. Pedeapsa este cea care
> guverneaza morala laica. Morala divina este guvernata de propria
> abtinere in numele propriei eliberari raportat la Dumnezeu.
>
> Morala laica este dialectica abstractiunii gindirii care duce la
> realitatea vietii omenesti. Kant o numea etica stilistica. Acest
> concept a fost preluat de Hegel mai tirziu si abstractizat speculativ.
> Dumnezeu, domnule Ghita este absolut deosebit de om. Intre timp si
> Vesnicie, finit si infinit, moral si imoral spiritul obiectiv si
> spiritul absolut e o prapastie vesnica si infinita, e prapastia
> pacatului. Si de aceea, orice siguranta obiectiva pe care omul si-ar
> putea-o cistiga cu ajutorul cunoasterii si moralei laice e o simpla
> iluzie.
>
> Patrunderea lui Dumnezeu, a Absolutului in lume si in timp, adevarul
> absolut printre oameni, care - zic ei - sunt in adevar, si in morala
> lor, e fara indoiala un paradox. Caci incarnarea lui Dumnezeu trebuie
> sa fie ori crezuta - ceea ce inseamna ca inteligenta trebuie sa fie
> jertfita dragostei pentru paradox - sau atunci nu ne mai ramine decit
> refugiul in deznadejde. Dar, desi intre Dumnezeu si om se afla o
> prapastie absoluta, totusi divinitatea lui Hristos pretinde unitatea
> dintre istorie si Vesnicie. Paradoxul, domnule Gita, transforma
> istoricul in Vesnic, iar Vesnicul in istoric. Aceasta legatura
> dialectica formeaza fundamentul credintei si moralei crestine. Si
> aceasta insemneaza ca, daca subiectivitatea omeneasca e in NEadevar,
> credinta, ca posesoarea adevarului sfint, trebuie sa fie un dar din
> exterior. Greseala dumnitale porneste de-acolo de unde dumneata crezi
> ca adevarul moralei se gaseste in om si ca reducerea acestui adevar la
> suprafata constiintei omenesti ar fi tocmai menirea cea mai inalta a
> moralistilor laici, care nu e decit o menire total periferica.
>

alamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 208.181.21...)
2008-01-31 17:20
Re: Dorinta de normalitate duce la haos

La 2008-01-31 14:48:45, HERUT a scris:

> Toate eforturile factorilor de educatie de a normaliza perceptia fata
> de homosexualitate sunt demne de toata lauda. Acesti oameni incearca
> din rasputeri sa dea o sansa de tolerare a acestor "accidente
> biologice" care-si revendica drepturile cu mai multa ardoare si cu mai
> mult zgomot ca niciodata.
>
> Problema factorilor de decizie in atenuarea perceptiei gresite fata de
> homosexualitate porneste de-acolo de unde intervin doua element de
> baza care constituie structura integrala a oamenilor : morala laica si
> morala crestina. Sansa celor care se ocupa cu "politica educationala"
> si iau decizii in aceasta sfera de activitate au o singura sansa ca
> eforturile lor sa aiba succes prin atenuarea cit mai mult posibil, si
> daca se poate pina la eliminarea totala a sentimentului moralei
> crestine. Pentru ca, pina la urma numai o varianta din cele doua poate
> fi urmata. Ele nu pot coabita pentru ca daca se incearca o tolerare a
> ambelor tipuri de morala atunci vom asista la un conflict continuu.
>
> Ca urmare a acestei logici, s-o numim : de bun simt, Marea Britanie
> trebuie sa aleaga, si se pare ca a ales, de a promova in sistemul de
> invatamint morala laica, ce se bazeaza pe un factor deloc de neglijat
> : pragmatismul vietii reale. Morala crestina este o morala a carui
> suport se bazeaza pe o promisiune. Promisiunea vesniciei care se
> zideste in timpul vietii. Promisiunea morlaei laice este promisiunea
> zilei de azi, a prezentului care este fundamental marginit si
> insuportabil.
>
> Marea Britanie este supusa unui proces de descrestinare acut si se
> pare ireversibil. Aceasta situatie sa va dori a fi exportata.
> Comunitatile de homosexuali din celelalte tari de-abia asteapta ca
> succesul intreprinzatorilor din sistemul de educatie britanic, pentru
> ca sa prezinte acest succes ca o metoda si un model de adevarata
> democratie, exemplu model de toleranta sociala, care trebuie urmat si
> generalizat intr-o lume care se doreste cu desavirsire superioara.
>
> Aceste realitati parca te provoaca la reflectii filozofice si sa nu
> remarici ca daca lumina vine de la rasarit, intunericul este generat
> numai de apus. Traim intr-o lume a paradoxului care ne striveste pur
> si simplu prin dilemele lui.
>
Dle Herut , pacat ca nu ai aceeasi intelegere si toleranta despre fumatori , asa cum demonstrezi ca ai pt. homosexuali...Dle Herut , dta ai auzit de Inocenta copilului ?...Aceste scoli guvernamentale , odata cu decrestinizarea si ateizarea societatii au fost transformate , din scoli , in centre de indoctrinare...Dle Herut , nu crezi ca copii de 9 si 10 ani ar trebui sa ramana inocenti , si sa-si traiasca copilaria ?...Nu crezi ca Mama si Tata , ar trebui sa reprezinte barometrul moral al propriilor copii , si nu Statul ?...Dta afirmi ca homosexualii din UK sau din occident , in general , nu doresc decat intelegere ,toleranta si drepturi egale...Hm !...Dle Herut , dta ai vizit tarile unde religia pacii domneste ?...Atunci vei realiza ralitatea...De un timp homosexualii nunumai ca sunt tolerati , si au drepturi egale cu heterosexualii ,in occident....Evenimentele descrise in articolul de mai sus nu au nimic de a face cu toleranta...Ci au de-a face cu impunrea fortata au unui stil de viata distructiv ,atat pt. individual cat si pt. societate...Intrezicerea ( absurda) a cuvintelor de baza intr-o familie precum : mama si tata nu are nimic de-a face cu toleranta homosexualilor ci are ca scop incercarea de distrugerii nucleului societatii : familia...Dta vorbesti despre : " Morala laica "...Hm!...Care sunt principiile si bazele acestei...asa zise morale ?...Sunt limite ? ..Morala asta laica cuprinde de fapt toata imoralitatea societatii umane , dar spre deosebire de Morala Crestina (cu limite, remuscari ,etc), in aceasta asa zisa moralitate laica, nu numai ca totul este permis , dar aceste acte distructive sunt sarbatorite , canonate ca normale, si acum ,aceste abominatii ,sunt impuse asupra celorlalti....Aceasta campanie bolnava a ateistilor progresisti nu are nimic de a face cu toleranta ,ci are mai mult de-a face cu distrugerea normelor de baza ale societatii care functioneaza de milenii in societatile umane...

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-01-31 19:39
Re: Recare morala laica? Don Herut

La 2008-01-31 16:22:08, G.B. a scris:

********Si astilantzi care nu fura pur si simplu din convingerea ca nu-i normal, fara a se simtzi amenintzati de morala divina sau cea laica, unde ii incadratzi?
Afirmatile dvs. de mai sus, fac parte din convingerile proprii sau v-atzi dat cu moda din teama de a nu fi etichetat drept comunist, securist, s.a.m.d.?********

Si reiau un fragment din postarea d-stra : "Si astilantzi care nu fura pur si simplu din convingerea ca nu-i normal... ?"

Intrebarea mea este : definiti normalul.

G.B. din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.0.126...)
2008-01-31 20:02
Re: Recare morala laica? Don Herut, e simplu

Pur si simplu unii nu fura, nu ucid, nu inseala, etc., pen' ca asa considera ca-i normal si nu de frica vreunui inger asexuat ce sta cu ocheanu' pa ei zi si noapte, sa ii prinza daca incalca legea divina si sa-i treaca in catastifu' politziei ceresti sau de frica imaginii cerului printre gratii (legea laica) . E vb pur si simplu de constiintza.

La 2008-01-31 19:39:19, HERUT a scris:

> La 2008-01-31 16:22:08, G.B. a scris:
>
> ********Si astilantzi care nu fura pur si simplu din convingerea ca
> nu-i normal, fara a se simtzi amenintzati de morala divina sau cea
> laica, unde ii incadratzi?
> Afirmatile dvs. de mai sus, fac parte din convingerile proprii sau
> v-atzi dat cu moda din teama de a nu fi etichetat drept comunist,
> securist, s.a.m.d.?********
>
> Si reiau un fragment din postarea d-stra : "Si astilantzi care nu fura
> pur si simplu din convingerea ca nu-i normal... ?"
>
> Intrebarea mea este : definiti normalul.
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetiile lui Edgar Cayce (8676 afisari)
 Voodoo Vadim (4562 afisari)
 Expresia "mama si tata" interzisa in Marea Britanie (4172 afisari)
 Noua clasa politica a lui Traian Basescu (1601 afisari)
 A murit Vintila Corbul (1303 afisari)
 Stramosul omului cu ochi albastri a trait la malul Marii Negre (4159 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, atacata de bisericile "surori" (2735 afisari)
 Salomon si Rossignol se muta in Romania (1896 afisari)
 Un om de afaceri a castigat premiul cel mare la Loto (1616 afisari)
 Osama ben Laden face ordine pe strazile din Bogota (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.