Ziua Logo
  Nr. 4144 de marti, 29 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-01-29

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2008-01-29 02:14:42

Revenirea Transnistriei la Moldova... Si toata INFRASTRUCTURA CRIMINALA si POLITICA curenta

..va avea DREPTUL sa participe la Guvernarea Moldovei... Diferenta va fi ca NOII VENITI - au BANI, RELATII, SUPORT LOGISTIC si MILITAR... De fapt E INVERS - Transnistria CUCERESTE MOLDOVA.. daca n'ati bagat de seama...

Ghita Bizonu'
2008-01-29 09:41:18

Timoe danaos ut dona ferentes

iar rusii , pretndenti la mostenirea politica aBizantului sunt si mai de temut.
La ei adevari e ca matrioska .
Si CEKA are minim 2 fiare pe foc.

Este de salutat asceasta posibila initiativa a cekistului ajuns tar.
Insa a se obserca o mica cestie: CIoronin vorbeste acu de statalitate si suveranitate. Insa Moldova acyuaa are un mic handicap- toata baza ei industriala si energetica este la mana Tiraspolului. Fra tTransnistria Moldova este un stat putin viabil.
Cu Transnistria ... ei, da incpe sa poata trai si singura R Moldova.
Si intamplator acum cetetnii R Moldova se inghesuie sa ceara pasapoarte romanesti ... Dar daca situatia economica s-ar imbunatati ?!

Viorel
2008-01-29 13:29:24

Moldova n vizorul Rusiei


Rusia va face presiuni asupra Transnistriei sa accepte reunificarea ntr-o uniune federala. n acest scop o delegatie din Rusia, binenteles fara Putin, va merge la Tiraspol pentru a-l convinge pe liderul Smirnov sa accepte planul Moscovei. Daca acesta nu accepta planul, Rusia ameninta ca-l va schimba pe ncapatnatul Smirnov cu Evghenii Sevciuc, liderul Partidului Renoirii, sustinut de 85% din cei care au cetatenia rusa.

n R. Moldova s-au schimbat reglementarile privind dubla cetatenie si accesul la organele puterii. De asemenea legea electorala interzice aliantele ntre partide si accesul indepenentilor n parlament. Pragul electoral a fost ridicat la 6%. Sunt ngradiri cu doua taisuri si evident ca transnistrenii nu vor accepta noile regelmentari electorale. Voci din Transnistria spun ca Voronin nu va obtine acordul transnistrenilor "stnd la Chisinau". Optiunea pro-europeana a moldovenilor este nca o piedica de realizare a unei ntelegeri pentru unificare cu Transnistria.

Cu declaratiile lui presedintele Voronin s-a umplut de ridicol att n interior ct si n exterior. Tin sa precizez ca n declaratia de indepenenta a R. Moldova, recunoscuta de Romnia, se precizeaza ca limba vorbita n R. Moldova este limba romna.

Demn continuator al politicii staliniste de mintire a populatiei, Voronin si-a pierdut credibilitatea. El foloseste acum arma nationalista pentru a cstiga simpatia polulatiei proruse, negnd valorile traditionale ale poporului din care provine si el. Moldovenismul, un cuvnt luat din istoria romnilor, i tradeaza incapacitatea de a se racorda la valorile contemporane europene.

Medalia pe care a primit-o de la Alexei II, cu denumirea pompoasa de unificare a lumii ortodoxe, este de asemenea plina de ridicol, avnd n vedere ca actiunile lui sunt ndreptate mpotriva credinciosilor ortodocsi. Iar popii care fac politica, asta numai la rusi se poate vedea. Tin sa amintesc ca n America sunt biserici ortodoxe romnesti afiliate la Biserica Ortodoxa Greco-Catolica Rusa. Prigoana pe care a instituit-o Voronin mpotriva preotilor care au participat la marsul Drumul Crucii l desclifica din toate punctele de vedere. Apropierea dintre Voronin si Putin l poate compromite pe acesta din urma, tinnd seama ca presedintele rus a primit anul trecut titlul de Om al anului din parte revistei Time.

Viorel


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fratia "Citroen" (5518 afisari)
 Traian Basescu in misiune la Belgrad (2418 afisari)
 Moartea lui Hristodoulos fragilizeaza Ortodoxia (2299 afisari)
 Clinton s-a opus intrarii Romaniei in NATO (2258 afisari)
 Samanta vrajbei (2172 afisari)
 A violat o gravida in ziua in care ii nastea nevasta (3876 afisari)
 Paris Hilton a iesit la agatat lesbiene (2372 afisari)
 Viorel Lis isi pune pirostriile, dupa zece ani de concubinaj cu mult mai tanara Oana (2274 afisari)
 Baze militare nucleare rusesti in Balcani si America de Sud (1989 afisari)
 Zeus si dragonul dacic pe Columna lui Traian (1987 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01436 sec.