Ziua Logo
  Nr. 4144 de marti, 29 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-01-29

Comentarii: 25, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

roy
2008-01-28 22:53:09

Intrebare

Pana acum citisem prin presa romana ca europenii varsa bani in Romania. Pentru prima oara citesc ca situatzia este inversa, insa nu sant aduse numere.

Cineva poate sa dea o explicatzie?

annia
2008-01-28 23:41:17

EXCELENT!

Deschide o noua perspectiva- de fapt veche, cum de nu recunoasteti, caci este vorba de lipsa preocuparii pentru promovarea intereselor noastre ale tuturor romanilor-, dar perspectiva este perceputa ca noua, tocmai pentru ca pina acum ni s-a servit doar textul banilor varsati de europeni catre noi...si cred ca este real faptul. Problema este, daca ar fi sa punem in cintar...cit pierdem de fapt, cind primim? Si o alta: cit pierdem de fapt pentru ca nu avem oameni capabili sa ne promoveze interesele?


La 2008-01-28 22:53:09, roy a scris:

> Pana acum citisem prin presa romana ca europenii varsa bani in
> Romania. Pentru prima oara citesc ca situatzia este inversa, insa nu
> sant aduse numere.
>
> Cineva poate sa dea o explicatzie?
>

N. Grue
2008-01-29 00:56:58

Cand ne vom formula si noi...

Articolul se incheie cu fraza "Cand ne vom formula si noi o strategie nationala in care sa figureze lista revendicarilor romanesti si cand vom putea spune ca ne vrem banii inapoi sub forma de beneficii ?"
Raspunsul nu poate fi decat urmatorul : cand ministrul nostru cu problemele europene devine fie prof. dr. Vasile Puscas, fie Adrian Severin, ambii fosti ministri si oameni politici versati in problemele U.E. Dar nici asta nu e suficient : mai trebuie sa vina si la palatul Cotroceni cineva, care sa inteleaga problemele dificile de acolo si care sa acorde suficient timp pentru a le patrunde sensul si filosofia. Poate ca si la Palatul Victoria ar trebui cineva care sa nu fie zilnic framantat de o problema : ce ministri imi vor mai fi contestati de Cotroceni si cum voi putea respinge atacurule venite de acolo.Cu 25-30 de ani in urma delegatiile noastre la CAER se ciocneau de probleme grave in relatiile cu URSS, (vezi de pilda cartea lui Mihai Retegan "Razboi politic in blocul comunist" - Ed. RAO - 2002) dar de aceste probleme se ocupa un viceprim-ministru (Al.Barladeanu si apoi G. Radulescu) care aparau suveranitatea Romaniei fata de tot soiu de propuneri nastrusnice rusesti de integrare (Valev s.a.)

Ereticul
2008-01-29 01:53:23

Re: Intrebare

"situatzia este inversa, insa nu sant aduse numere"

Da` cine are nevoie de numere, sau sa le mai si sustina ... eu unul propun cifra de 6 milioane, fara nici un fel de baza, doar pe vorbe, sau "legende" ... o fi bine?

Ion Caramache
2008-01-29 04:10:05

Domnule Cr.Unteanu....

cum se face ca nici pina acum nu ati fost in stare sa aduceti la cunostiinta opiniei publice site-ul reprezentantei Comisiei Uniunii Europene de la Chisinau unde ati afirmat ca se anuntau slujbe pentru cunoscatorii de limba moldoveneasca?
Ce valoare pot avea toate editorialele, analizele si comentariile dvs. daca nu ati fost in stare sa dovediti veridiciatea afirmatiei pe care ati facut-o?

annia
2008-01-29 06:32:02

nu mai intru

Cunoscatori de limba moldoveneasca?!
Nu mai intru aici...cu bine!

Ghita Bizonu'
2008-01-29 09:06:17

Noi vom spune ca ne vrem banii inapo i, cel putin nu pe actuala formula de conducere

aca tineti minte una din obsesiile pdeo-liberale in 2004 era ca "astia" (PSD) vor sa intre-n Europa sa le ciordeasca banii. Deci nespus : noi vrem sa intrm ca sa nu luam bani de la Euorpa !!
Ca o sa platim la bugetu comun era o cestie nebuloasa , precum sunt cele europene . Ca ptr votacii de-l pusra pre Ba'Secu Europa inseamna doar homosexualitate, legalizarea prostitutiei si catolicism. Atat. De abia acum baga si ei seama ca mai inseamna si etalonarea si ambalarea in tipla a castravetelui , rerglemntari cu ghiotura si parca, da parca niste bani la bugetu uniunii. Da's mai preocupati sa seplanga ca localitaile lor primesc prea putin de la bugetu national decat cat da natiunea romana la bugetul Unional si cat primeste inapoi.

Asta fiindca as cum va poate explica Bumerang, vD si in gnl intreaga gasca din Nemtiza ca nu mai exista interese nationale.

Fiindca ne intersele natioane saunt remiscente comuniste ! Jod comunismu !!

georgems
2008-01-29 10:23:30

Romania plateste. Cand va si primi? La Pasti

Alea ale cailor.

Ghita Bizonu'
2008-01-29 10:42:11

Re: roy te pomesti ca tu credeai si tot ce se scria in Scanteia.

Pai una e propaganda si alta realitatea. De multre ori s-a zis ca se varsa bani asa ptr ametit gutzanii cica proeropeni care viseaza la caini cu covrigi in coada .

Doi. da , au fost bani care au intrat. Si intra . Ptr diverse cestiuni, Oadta am apucat si io leafa din ei - dieverse programe de sprijin gen Temous samd. . Nu ata de multi bani ! si uneori au "meritu" de a justifica niste cetateni externi , ca nu primesti finantare daca nu ai partener din UE.
Apoi sunt aia care au intrat ca investitii particolere. Tot europeni. Si-au scos profitu de nu stiu cate ori (v importurile de medicamente). Sau ROmtelcom care ani de zile a fost condus dupa principiile aprozargiilor cu studii la Jilava, specializarea delapidare ....

Si acu e insa vorba despre altaceva. Care se pare ca depasete capacitatea ta de intelegere (de ce n-as fi si io rauvoitor ? Ce numa tu?!)
Este vorab despre participarea la bugetul Uniunii. Si varsamiintele de la buget. Ei bine aici noi suntem platitori neti ! In rand cu Germania, Anglia , Danemarca.
Dam mai mult decat primim !

Explicatie e simpla si trista : incapacitatea politicienilor si adtratorilor. A caror unica calificare se rezuma : ba voi aia de jos ar trebui ! si sa ne povesteasca despre cum au calatorit ei la diverse cufureli internationale.
La o cestie din asta am zis unora din sinisteru de care apartineam ca ar face mai bine sa ne puna la dispozitie documentatie , sa ne sprijine la inocmirea dosarelor si altele asemnea. Altu a dat exemplul ungar unde minsiteru chiar ajuta la completarea dosarelor (mama mama sa faci corect un dosar din ala e ca dracu !!)
La 2008-01-28 22:53:09, roy a scris:

> Pana acum citisem prin presa romana ca europenii varsa bani in
> Romania. Pentru prima oara citesc ca situatzia este inversa, insa nu
> sant aduse numere.
>
> Cineva poate sa dea o explicatzie?
>

VALIN
2008-01-29 11:14:01

UE

Intrebarea din titlu este foarte buna !!! Raspunsul este cat se poate de simplu !!! Cand Diversi CONSULTANTI . recomandati de Comisie , platiti cu sute de EURO pe ZI, vor veni sa faca PROGRAMELE pe care toti Pustii pilosi angajati pe la toate agentiile si directiile ce se ocupa cu programele europene , care fac zilnic shopping la Bruxelles, nu sunt in stare sa la faca , si apoi toate aceste proiecte aprobate , vor fi executate de firme RECOMANDATE TOT de Comisie !! Adioca toti banii pe consultanta si proiecte se vor intoarece de unde au venit, adica de la tarile cu zvac la UE !!! Pe SCURT nu vom vedea nici un ban in ograda noastra , macar sa vedem niste proiecte viabile in functiune !!!!!!!

Ghita Bizonu'
2008-01-29 11:46:12

Romania doar plateste fiindca asta isi doreste !!! Sau de ce nu intrebam : Mai avem un interes nati

Asta este prima intrebare ce trebuie pusa : mai avem un interes national ?
Adica mai suntem o natune sau doar o populatie corcodsusiera (ca bananele nu cresc la latitudinea noastra) incapabila de a fi altceva decat o adunatura de iloti ai Uniunii (Sovietice Socialistrotzchiste) Europene ?
Daca suntem o natiune , atunci sa ne comportam aca atre si sa ne aparam interesle.

Dar se pare ca gasca inetpto-stangista presupusa elita civic-intelectuala prefera sa nu avem interese. Ei sunt o adunatura de compradori cu aere de criolios si gachupines a caror unica grija este sa nu supere cumva pe naiba stie cine.
Ei sunt cei care au educat noua degeneratie ajunsa la varsat maturitatii, Cioroieni , Ungureni si altii dintr-astia.
Asa ca draCii mei .... platim ! Ca asa doresc cei care monopolizeaza mijloacele de exprimare publica. Ei , cetatenii ai lumii adica ai nimanui , hotarasca ca Romania doar plateste ! Si ne transforma pe toti in ilotii UE.

Si vom plati . Mai mult decat credeti vom plati faptu ca acestaia (gasca Gogu Radulescu ) s-au substituit dreptei , ca au parzitat-o si ca au reusit sa impuna ideea ca suntem in epoca postnationala., in vrenme ce ceilalti isi apara interesele - si Bulgaria, si Polonia. Si vedeti si posturile venite din Germania - spumega de interes german !

vida clara
2008-01-29 12:13:47

Neicusorule...

Eu,daca vreau sa fac parte din societatea spaniola,trebuie sa platesc impozite.
Daca vrei sa frecventezi un club,cotizezi.Orice fel de club.Chiar daca ii zice UE,NATO,URSS sau Pactul de la Varsovia.
Dar sunt unii dintre noi,romanii,care s-au nascut intr-un cadru asa de natural(lor)incat nici nu se plateau(pe fatza)impozite.
Poate ca NATO si UE ar trebui sa ne plateasca ei noua,ca sa-i onoram,cu onorabila noastra prezentza(vezi un articol,azi,in ziua"cersetori de 100 000)in clubul lor.
Noi ar trebui sa ne retragem,si sa facem un club,cu cei cu adevarat de teapa noastra.

Ghita Bizonu'
2008-01-29 12:27:42

Re: mai tulburel

ia zi cati bani priste Spania de la bugetu european si cati da la celasi buget?
Grecia?
Portugalia?

Ina fara sa sari in sus siu sa faci morala romanilor mai esti in stare de ceva?!

Bumerang
2008-01-29 13:14:10

Dupa fapta si rasplata

Sistemul capitalist este deocamdata cel mai corect posibil, cu toate hibele lui, dar in acelasi timp si neiertator. Cine-i slab <moare>.
Doare, dar mai bine asa decat cu slabi care sunt stilizati in elite, si distrug totul in jurul lor. Vezi comunismul.

Acum Romania este in prag de <moarte>. E slaba, deci va <pierii>. Ma refer la Statul Roman, ca putere economica. Nu la cetateni. Acestia au in UE alternative. Pe care unii le folosesc. Si anume emigratia, businessul cu alte state, piata comuna, etc. Cine NU le foloseste, <moare> (si de foame uneori)!

Atata timp cat cetatenii sunt interesati doare de ei personal si nu contribuie cu nimic la crearea unui sistem functionabil, ba mai mult, se complac, sau se chiar folosesc de sistemul corupt, nu se va schimba (deocamdata) nimic.

Pana la urma, datorita emigratiei, forta de munca in Romania va dispare treptat, pana cand, pana si baietii destepti vor trebuii sa plateasca salarii decente cu care sa atraga oamenii. Si ma refer la salariile nete. Deci, taxele si impozitele, cat si contributia la CAS, vor conta la fel de mult pt. angajat. Asa incat statul (politicienii) va trebuii sa inceapa sa <gandeasca> economic. De abia atunci vor incepe acesti baieti destepti sa economisesca banii statului, ca sa atraga forta de munca, scazand impozitele. Daca nu, se goleste Romania (de oamenii capabili). Pana la urma, firmele straine vor acapara totul (nu-i neaparat o nenorocire) si vor introduce prin concurenta reciproca, un sistem cat de cat rezonabil, ceeace romanii nu sunt in stare sa faca.Thats it!

Bumerang
2008-01-29 13:17:19

Re: UE

Poti recomanda tu cu mana pe suflet firme romanesti cu care faci ceva solid?
Pe banii lor, lasa-i sa aibe macar pretentia sa asigure rezultate!

La 2008-01-29 11:14:01, VALIN a scris:

> Intrebarea din titlu este foarte buna !!! Raspunsul este cat se poate
> de simplu !!! Cand Diversi CONSULTANTI . recomandati de Comisie ,
> platiti cu sute de EURO pe ZI, vor veni sa faca PROGRAMELE pe care
> toti Pustii pilosi angajati pe la toate agentiile si directiile ce se
> ocupa cu programele europene , care fac zilnic shopping la Bruxelles,
> nu sunt in stare sa la faca , si apoi toate aceste proiecte aprobate ,
> vor fi executate de firme RECOMANDATE TOT de Comisie !! Adioca toti
> banii pe consultanta si proiecte se vor intoarece de unde au venit,
> adica de la tarile cu zvac la UE !!! Pe SCURT nu vom vedea nici un
> ban in ograda noastra , macar sa vedem niste proiecte viabile in
> functiune !!!!!!!
>

Bumerang
2008-01-29 13:19:54

Re: Romania doar plateste fiindca asta isi doreste !!! Sau de ce nu intrebam : Mai avem un interes

Cine-i de vina, si ce propui? Ma intereseaza.....

La 2008-01-29 11:46:12, Ghita Bizonu' a scris:

> Asta este prima intrebare ce trebuie pusa : mai avem un interes
> national ?
> Adica mai suntem o natune sau doar o populatie corcodsusiera (ca
> bananele nu cresc la latitudinea noastra) incapabila de a fi altceva
> decat o adunatura de iloti ai Uniunii (Sovietice Socialistrotzchiste)
> Europene ?
> Daca suntem o natiune , atunci sa ne comportam aca atre si sa ne
> aparam interesle.
>
> Dar se pare ca gasca inetpto-stangista presupusa elita
> civic-intelectuala prefera sa nu avem interese. Ei sunt o adunatura de
> compradori cu aere de criolios si gachupines a caror unica grija este
> sa nu supere cumva pe naiba stie cine.
> Ei sunt cei care au educat noua degeneratie ajunsa la varsat
> maturitatii, Cioroieni , Ungureni si altii dintr-astia.
> Asa ca draCii mei .... platim ! Ca asa doresc cei care monopolizeaza
> mijloacele de exprimare publica. Ei , cetatenii ai lumii adica ai
> nimanui , hotarasca ca Romania doar plateste ! Si ne transforma pe
> toti in ilotii UE.
>
> Si vom plati . Mai mult decat credeti vom plati faptu ca acestaia
> (gasca Gogu Radulescu ) s-au substituit dreptei , ca au parzitat-o si
> ca au reusit sa impuna ideea ca suntem in epoca postnationala., in
> vrenme ce ceilalti isi apara interesele - si Bulgaria, si Polonia. Si
> vedeti si posturile venite din Germania - spumega de interes german !
>

Bumerang
2008-01-29 13:23:03

Re: mai tulburel

Bizoane,

cine vrea la club plateste, dar ai si avantaje. Daca nu le foloseste este pur si simplu prost.


La 2008-01-29 12:27:42, Ghita Bizonu' a scris:

> ia zi cati bani priste Spania de la bugetu european si cati da la
> celasi buget?
> Grecia?
> Portugalia?
>
> Ina fara sa sari in sus siu sa faci morala romanilor mai esti in stare
> de ceva?!
>

Ghita Bizonu'
2008-01-29 14:10:54

Re: mai Bumerang

ce a scris el, ce am raspuns io si ce zici tu...
desen :
el nu intelege despre ce e vorba. El intelege ca noi tipam de ce platim
eu dau exemplul unor state care primesc mai mut decat platesc. ca platesc si ele !
Tu , sari in sus pe langa.
De data asta dicutia nu era de ce nu tragem si noi. Pur si simplu ca teoretic, legal putem sa tragem
De ce nu, ai vazut deja parerile mele.
Da ia zi pre pucnte ce-i grest in istoria care se preda in scoala?! Nu ma lua ca stiu si eu si manuale scolare. Inatmpaltor am citit fro 8 istorii ale romanilor scrise in perioade diferite. S-ar putea sa nu-ti placa nici unul...
e ex cu descalecatu-n Panonia pe la 800. Fals? Atunci ce-i cu monumentu ala al Mileniului din Budapesta ?(nimic de zis, frumos monument).
ia pe pcte si fara aluzii obscure care nu zic nimic!!
si apopos - vazui filmu ala Trianon. Si apare acolo unu cica istoric militar (ungur din Ungaria) care se pare ca n-a auzit de pacea de la BRest Litovsk !!
Daca asta e istoria care o stiti ....

La 2008-01-29 13:23:03, Bumerang a scris:

> Bizoane,
>
> cine vrea la club plateste, dar ai si avantaje. Daca nu le foloseste
> este pur si simplu prost.
>
>
> La 2008-01-29 12:27:42, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > ia zi cati bani priste Spania de la bugetu european si cati da la
> > celasi buget?
> > Grecia?
> > Portugalia?
> >
> > Ina fara sa sari in sus siu sa faci morala romanilor mai esti in stare
> > de ceva?!
> >
>
>

Pacuraras
2008-01-29 14:18:01

Re: Cand ne vom formula si noi...

La 2008-01-29 00:56:58, N. Grue a scris:

> Articolul se incheie cu fraza "Cand ne vom formula si noi o strategie
> nationala in care sa figureze lista revendicarilor romanesti si cand
> vom putea spune ca ne vrem banii inapoi sub forma de beneficii ?"
> Raspunsul nu poate fi decat urmatorul : cand ministrul nostru cu
> problemele europene devine fie prof. dr. Vasile Puscas, fie Adrian
> Severin, ambii fosti ministri si oameni politici versati in problemele
> U.E.
_____________________________________________

Nu stiu daca sunteti la curent -in definitiv nu va atinge cu nimic- dar Comisia Europeana solicita Romaniei pt. 2008 alinierea pretului gazelor naturale din productia interna la pretul gazelor din import.Aceasta se va traduce intr-o crestere a pretului la gaze din productia interna cu 80%.

Romania nu importa gaze decat din Rusia.Pe oricare considerent geopolitic Rusia poate taxa Romania crescand pretul gazelor livrate iar Romania, la solicitarea UE, trebuie sa-si alinieze preturile din productia interna la preturile impuse de Rusia.

Aceasta este consecinta unui angajament al guvernului Romaniei fata de UE, datand din perioada pre-aderare.
Pe scurt, in Romania va fi interzis de a se mai produce gaze ieftine.In beneciuciul cui?

Oricum, e o masura ce - chiar daca pe dvs. nu va atinge in mod direct - in mod clar este in dezavantajul cetatenilor Romaniei...Chiar daca pe cetatenii altor tari europene i-ar putea avantaja.

Pentru mai multe detalii, vezi si urmatoarea analiza a situatiei:

http://www.jurnalul.ro/articole/115439/

Sunt curios, care este pozitia actuala a domnilor Severin si Puscas fata de consecintele acelui angajament?

Ghita Bizonu'
2008-01-29 14:43:19

Re: Pai prima ar fi sa ti se mai taie tie din postari . ca io am fost rasluit destul!

Al doilea sa ne intoarcem nitel la obiceiurile mai vechi si sa nu ne pai rusinam ca suntem romani.
Altreilea sa mai tritem si la munca cinstita tot soiul de analisti politic!

Ghita Bizonu'
2008-01-29 14:44:30

Re: Dupa fapta si rasplata sper ca o sa capeti si tu

La 2008-01-29 13:14:10, Bumerang a scris:

> Sistemul capitalist este deocamdata cel mai corect posibil, cu toate
> hibele lui, dar in acelasi timp si neiertator. Cine-i slab <moare>.
> Doare, dar mai bine asa decat cu slabi care sunt stilizati in elite,
> si distrug totul in jurul lor. Vezi comunismul.
>
> Acum Romania este in prag de <moarte>. E slaba, deci va <pierii>. Ma
> refer la Statul Roman, ca putere economica. Nu la cetateni. Acestia
> au in UE alternative. Pe care unii le folosesc. Si anume emigratia,
> businessul cu alte state, piata comuna, etc. Cine NU le foloseste,
> <moare> (si de foame uneori)!
>
> Atata timp cat cetatenii sunt interesati doare de ei personal si nu
> contribuie cu nimic la crearea unui sistem functionabil, ba mai mult,
> se complac, sau se chiar folosesc de sistemul corupt, nu se va schimba
> (deocamdata) nimic.
>
> Pana la urma, datorita emigratiei, forta de munca in Romania va
> dispare treptat, pana cand, pana si baietii destepti vor trebuii sa
> plateasca salarii decente cu care sa atraga oamenii. Si ma refer la
> salariile nete. Deci, taxele si impozitele, cat si contributia la CAS,
> vor conta la fel de mult pt. angajat. Asa incat statul (politicienii)
> va trebuii sa inceapa sa <gandeasca> economic. De abia atunci vor
> incepe acesti baieti destepti sa economisesca banii statului, ca sa
> atraga forta de munca, scazand impozitele. Daca nu, se goleste Romania
> (de oamenii capabili). Pana la urma, firmele straine vor acapara totul
> (nu-i neaparat o nenorocire) si vor introduce prin concurenta
> reciproca, un sistem cat de cat rezonabil, ceeace romanii nu sunt in
> stare sa faca.Thats it!
>

octaaa
2008-01-29 15:46:42

Pai de ce sa nu fim sponsorii Uniunii?

Hai sa fim seriosi, chiar mai crede cineva ca francezii si germanii mor de nivelul de trai din Romania? Din pacate, eu am crezut asta mai de mult.
E clar ca ei isi urmaresc propriile interese. De altfel e si firesc sa fie asa.
Nu iti dau bani ca zic ca nua i proiecte. Dar hai sa fim seriosi , ce proiecte vor? Le zic eu : autostrazi, drumuri judetene reparate, canalizare la tara, etc. Dar ei daca vor sa iti dea bani iti dau; daca nu vor nu iti dau.

Mie imi place functia de comisar pe care o au romanii. Multilingvism , sau cum se numeste? Se ocupa multilingvismul asta cu ceva? Asta e doar o functie onorifica. Alea importante le pastreaza tot pentru ei. Sunt curios ce le-or fi dat la bulgari... Ca doar e egalitate in Uniunea asta, dar nu pentru romani si bulgari. Sau chiar si altii.

Si de ce obstructioneaza investitia Ford de la Craiova?

Atunci de ce sa ne mai miram ca suntem doar contribuitori la bugetul UE?

Ghita Bizonu'
2008-01-29 15:59:08

Re: octaaa din [pacate erau multi ca tine care

credeau ca altii se inebunesc sa ne fie noua bine . Ma rog, nu ne vor raul , da' nici binele neaparat!
Asa ca acum trebe sa va dezmeticiti :oadat intrati in UE nu se trimt covrigi ptr cozile cainilo bagabonzi.
Si banii nu-i problea ca nu vor sa-i dea. trebuie facute proiecte , dosare , o birocratie ingrozitoare . trebuie sa fii pregatit ptr asa ceva. Pregatirea multora dintre cei care asteptau cu infocare se reduce la oh ! Europa ! Ne da !!
Da nu baga si in traista !!
Si datu mai are unele dedesubturi. ca de pilda se aproba, da trebe sa lucrezi numa cu anume firme. Ma rog pana la uram te poti alege cu un drum , dar o buna parte din bani se scurg inapoi sub forma de benficii , taxe de consultanta si salarii ptr bagatori de seama impusi. Mai rau e cand astea sunt imprumuturi , ca pe langa faptu ca platesti dobanda (normal) 1/5 sau vhiar 1/3 se intorc inapoi cum am zis mai sus!

La 2008-01-29 15:46:42, octaaa a scris:

> Hai sa fim seriosi, chiar mai crede cineva ca francezii si germanii
> mor de nivelul de trai din Romania? Din pacate, eu am crezut asta mai
> de mult.
> E clar ca ei isi urmaresc propriile interese. De altfel e si firesc sa
> fie asa.
> Nu iti dau bani ca zic ca nua i proiecte. Dar hai sa fim seriosi , ce
> proiecte vor? Le zic eu : autostrazi, drumuri judetene reparate,
> canalizare la tara, etc. Dar ei daca vor sa iti dea bani iti dau; daca
> nu vor nu iti dau.
>
> Mie imi place functia de comisar pe care o au romanii. Multilingvism ,
> sau cum se numeste? Se ocupa multilingvismul asta cu ceva? Asta e doar
> o functie onorifica. Alea importante le pastreaza tot pentru ei. Sunt
> curios ce le-or fi dat la bulgari... Ca doar e egalitate in Uniunea
> asta, dar nu pentru romani si bulgari. Sau chiar si altii.
>
> Si de ce obstructioneaza investitia Ford de la Craiova?
>
> Atunci de ce sa ne mai miram ca suntem doar contribuitori la bugetul
> UE?
>

alwis46
2008-01-29 18:37:34

Re: Pai de ce sa nu fim sponsorii Uniunii?

Sorin
2008-01-29 20:10:00

Diferenta dintre pere si mere

Prezenta romaneasca in Irak n-are nimic de-a face cu NATO. Asta-i birul la americani, dreptul de a le da "buna ziua". La NATO contribuim ca sa avem dreptul la sperietoare de ciori in curte. Credeti ca o sa inceapa un al III-lea razoi mondial dac-o cadea vre-o bomba ruseasca la Suceava ?
Cu UE e altceva, astia nu-ti baga banii in buzunar, ti-i pun la dispozitie. Intr-un anumit mod. Mai intai trebuie sa ai o strategie de dezvoltare locala, dupa care sa vii cu proiecte care sa corespunda acestei strategii. Eu am citit astfel de documente pt mai multe orase din Romania. Catastrofal !!! Toti primarii vor sa-si faca centura (ok), statie de epurare (ok) si terenuri de golf. Deci totul in infrastructura. Dar de sanatate, educatie, politici pentru tineret, formare profesionala, insertie a persoanelor defavorizate, nu pomeneste nimeni. E bine sa construiesti un spital, dar ce conteaza e ceea ce se face inauntru. Iar aici e gol. Deci automat pierdem 40% din aceste fonduri. Romania are 30 de miliarde pe urmatorii 6 ani. Cei din 2007 care n-au fost absorbiti se vor etala pana in 2010. Basca alte 3-4 miliarde de care nu stie nimeni si care sunt la dispozitie direct la Bruxelles. Doar ca romanu', odata intrat in Europa vrea sa descopere roata, in loc sa preia experiente deja existente de 50 de ani de europa si sa le adapteze la el acasa.
La nivel european, Romania n-are nici un fel de credibilitate, pentru ca presedintele ales n-o are. Basescu, cand a ajuns la putere a crezut ca presedintele UE e Bush, si s-a apucat de dat la cotoaie. Ale francezilor, ale nemtilor, etc. Si astia nu uita. A facut axa lu' peste si-a ramas cu ea in dos.
Dar e loc de mai bine...noi sa fim sanatosi.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fratia "Citroen" (5518 afisari)
 Traian Basescu in misiune la Belgrad (2418 afisari)
 Moartea lui Hristodoulos fragilizeaza Ortodoxia (2299 afisari)
 Clinton s-a opus intrarii Romaniei in NATO (2258 afisari)
 Samanta vrajbei (2172 afisari)
 A violat o gravida in ziua in care ii nastea nevasta (3876 afisari)
 Paris Hilton a iesit la agatat lesbiene (2372 afisari)
 Viorel Lis isi pune pirostriile, dupa zece ani de concubinaj cu mult mai tanara Oana (2274 afisari)
 Baze militare nucleare rusesti in Balcani si America de Sud (1989 afisari)
 Zeus si dragonul dacic pe Columna lui Traian (1987 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05692 sec.