Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-01-21

Comentarii: 63, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-01-20 22:18:26

NOSTALGIA DE A MAI FI LIBERAL

Iata ce spune pe drept cuvant Florian Bichir: A fi declarativ liberal, dintr-o nostalgie a istoriei- "noi cu Bratienii am facut Romania Mare-si a fi in acelasi timp anti-Basescu nu-i de ajuns.
Indiscutabil sa ajungi sa ai ministri ca Remes,Norica Nicolae, Chiuariu, Cioroianu etc denota ca liberalii nu au pregatite cadre,deci partidul nu este pregatit sa conduca.Altfel nu ar recurge la solutii pompieriste ca acestea,ca sa nu mai amintim de Orban,Antonescu sau Hasoti.
Disperarea dlui Tariceanu s-a vazut cand dupa alegeri striga ca PNL deschide larg portiile pentru oameni valorosi.PNL altadata partidul intelectualilor a devenit spereietoarea acestei categorii de oameni, spereietoarea societatii civile.
De fapt liberalii au ajuns demult la fundul sacului din toate punctele de vedere si in primul rand de a mai emite teme ideologice.Ori fara aceste intelectualii s-ar compromite daca ar intra in PNL.Ceea ce nu-i opreste de a intra in fractiunea liberala din PD-L.

De fapt adevarata cauza a derivei liberale este ca dupa 1990 am asistat la inexistenta unei ideologii,a unei doctrine si dupa 1989 ca si astazi PNL mai asteapta inca doctrinarii.
Nu pe Cinteza,Antonescu sau Hasoti care demult au ajuns la fundul sacului ci pe liberalii adevarati,probabil pe cei goniti din PNL (Stoica, Stolojan,Turcanu etc).
Republicarea lui Zeletin si alte traduceri nu au putut declansa aparitia unei doctrine proprii,motiv pentru care adevarata criza,adica criza de identitate a liberalismului se prelungeste si devine imposibila cu actuala conducere obsedata doar de afaceri si mentinerea purerii.

Inconsistenta ideologica a framantat si divizat partidul si chiar in PNL actual exista grupuri ideologice diferite sau chiar opuse.
De aceea miscarea liberala a evoluat inconsistent.
Ramanerea in liberalismul de secol XIX ne face sa ne gandim ca de fapt liberalii se ocupa cu filosofia de cabinet si nu sunt un partid politic.
Liberalismul secolului XIX avea alte tinte(feudalismul,clericalismul), incat asa cum spunea Nicolas Russellier Liberalii stiu cel mai bine ce nu vor decat ce isi doresc.
Dupa Dan Amedeo Lazarescu liberalismul nu si-a mai revenit iar azi se confunda doar cu pragmatismul unor oligarhi sau oameni de afaceri,dar adesea aici sunt intrecuti de unii PSD-isti sau PRM-isti.

Ori subliniaza dl.Bichir,lipsa unui concept, a unui program de sorginte liberala s-a vazut in aceste zile, cand premierul Tariceanu a avut indelungi convorbiri cu guvernatorul Mugur Isarescu, pentru ca economia romaneasca si-a pierdut suflul.
De fapt liberalii isi zic liberali doar dintr-o nostalgie dupa trecutul istoric al partidului la care au adaugat doar de a fi contra lui Basescu.Dar acest lucru nu este suficient pentru a fi liberal.
Aceasta-i definitia liberalului roman de azi,spune dl.Bichiri: antibasescian prin excelenta si adeptul radical al libertatii. Or, acesta nu-i program. Mai ales cand esti la guvernare. Iar deciziile de moment, unele populist-stangiste, nu pot tine loc de strategie, de un plan coerent.

De fapt PNL a devenit,asa fara doctrina,un SRL,o firma de lobby si isi pierde statutul de formatiune politica.Politicienii liberali devin bogati,intra in top 300 dar ca politicieni devin lamentabili,asa cum ne-o dovedeste galeria de ministri PNL si insasi premierul.
De fapt nici in UE liberalismul nu mai joaca un rol important incat PNL este practic lipsit si de suport extern.
Ce este de facut?
De fapt s-a facut prin grupul PDL s-a incercat revenirea doctrinara la liberalismul de secolul 21.Unirea cu PD a dat forta si vigoare liberalismului real,care a sesizat pericolul disparitiei prin delasare si uitare a doctrinei liberale de catre PNL,un SRL al bogatilor.
Personalitati ca Stolojan,Stoica,Basescu,Boc vor reface si vor folosi tot ce a adus bun liberalismul,vor adauga aici si forta crestin democratiei si astefl ei vor deveni continuatorii Bratenilor in secolul XXI,dar si a lui Maniu si Mihalache.
Din pacate PNTCD a lui Milut si Constantinescu,in loc sa vina la matca lor popular-crestin-democrat-liberala orbecaeste din cauza unor ambitiosi pe o cale obscura care ii va conduce in neant.
Socrate
2008-01-20 23:06:48

Alt fenomen straniu - disparitia Parlamentului din avizarea inceperii urmaririi penale..

Conform constitutiei avizul pentru inceperea urmaririi penale se da de Prededinte, Parlament...Constatam ca presedintele s-a repezit sa le dea pe toate, la pachet.

niculina
2008-01-21 00:03:34

atentie la manipulari

Rezultatul democratiei originale pornite de Ilici: un parlament plin de fosti securisti si comunisti (sau rude ale acestora) ales pe baza de plicuri, o constitutie dupa chipul si asemanarea creatorilor ei, un guvern minoritar dar fripturist sustinut de opozitie, o justitie lasata sa decida pe baza de legi neclare. Cine vrea cu tot dinadinsul sa alieneze poporul roman deja aiurit de asazisa revolutie din 89? cine lupta cu atata cinism pentru distorsionarea adevarului in scopul manipularii maselor? raspunsul este clar: o gasca de fosti securisti si nomenclaturisti care alimentati de la rasarit incearca din rasputeri sa puna mana pe toate parghiile economiei de pe teritoriul Romaniei. Se pare ca ei vor reusi. Asta pentru ca sume imense de bani sunt investite in acest scop. Milioane de romani in plina forta de munca sunt inafara granitelor iar cei ramasi in tara sunt in majoritate pasivi din punct de vedere politic. Numai o minune mai poate salva Romania. Basescu e unul singur si va fi din ce in ce mai greu pentru el sa lupte cu infractorii. Daca romanii de pretutindeni nu se vor mobiliza pentru curatirea Romaniei atunci nu mai este nimic de facut pentru salvarea tarii.

hej
2008-01-21 00:17:57

Fenomene....

Dati-l jos rapid pe presedintele tarii si regretati ca l-ati pus .

Sobru.
2008-01-21 00:31:20

Re: NOSTALGIA DE A MAI FI LIBERAL

Pe gunoierul asta de Bichir ti-ai gasit sa-l citezi? Asta spune numai ineptii. La fel ca toata cloaca de la EVZ de altfel....

pt
2008-01-21 01:31:55

pt sobru

da ...ai dreptate toti is prosti ...noroc cu tine sirosca...daca o mai adaugam si pe roxana...supranumita femeia snur(fara tite tara cur)...echipa desteptilor e compecta...ca atare guvernul penal poate apela la aceasta rezeva de care ...cu cea mai mare incredere...mai ales ca sinteti platiti din acelesi fonduri si voi si penali...

Sparge-L
2008-01-21 02:16:47

Doar 8?

Doar 8 escroci au fost sau mai sunt la guvernarea Romaniei? Ideal ar fi ca Basescu sa va termine pe voi si voi pe Basescu. Si din cand in cand sa va scape un foc-automat in directia lui Geoana.. Daca rasfirati tirul indeajuns, scapam si de Ion Iliescu. De ce nu mutati macelul pe stadionul 23 august? Oricum este in demolare.......

Arogantu'
2008-01-21 02:52:14

La Piatra-Neamt aveti CURCI ?

Priveste-le si apreciaza calitatea risului lor - si nu te mira: ti-au citit postarea !
Da, da - sint mai inteligente decit tine!

<<Personalitati ca Stolojan,Stoica,Basescu,Boc vor reface si vor folosi tot ce a adus bun liberalismul>>

Aladin
2008-01-21 02:54:38

Unde-i Problema ?

Ca un mic numar de hotomani sunt trimisi in justitie ?
Pai daca-s nevinovati dece atata chitzcaiala ? Sau sobolanii le este frica ca sunt urmatorii pe lista. Dati-i inainte ca moara justitiei macina in gol.
Si isis strica dintii . Asta vreti ? gugumanilor.

Arogantu'
2008-01-21 03:00:16

Re: Unde-i Problema ?

Domnu' cu lamputza - te anunt ca dupa 1 Ianuarie 2005 au fost trimnisi in fata Justitiei o sumedenie de "hotomani" cum le zici matalutza.
Rezultatul ?
ZERO - cu asta se poate lauda domnu' matrozu' cind va veni sa cerseasca un al doilea mandat care sa-l scape de dosarul FLOTA.

Alta-i buba: pina atunci va atirna de gitul sau dosarul HAYSSAM !

La 2008-01-21 02:54:38, Aladin a scris:

> Ca un mic numar de hotomani sunt trimisi in justitie ?
> Pai daca-s nevinovati dece atata chitzcaiala ? Sau sobolanii le este
> frica ca sunt urmatorii pe lista. Dati-i inainte ca moara justitiei
> macina in gol.
> Si isis strica dintii . Asta vreti ? gugumanilor.
>

Giuseppe Cocos
2008-01-21 04:25:51

Da, saracu' Nastate

baiat cinstit victiama nevinocata a rezbunarii lui Basescu...

cosor ion
2008-01-21 05:10:52

Basescu se bate cu o haita de escroci,fosti securisti si nomenclaturisti

ascunsi sub titulatura de pnl.chiar daca si Base este unul din ei el a inteles calea pe care au apucat-o acestia si a tras pe dreapta,incercind sa lupte chiar de unul singur impotriva mafiei,dar atentie,are sprijinul omului simplu,care se intreaba ca fostii tovarasi de sub Ceausescu,care erau niste nulitati,azi au ajuns milionari in euro si pe buna dreptate isi pun intrebarea cum?referitor la Melescanu un fost si un ins,pentru care cuvintul onoare sau demnitate este poveste,el stie un singur lucru.lupta pentru apararea tovarasilor,pentru a nu fi tras curind la fund odata cu ei.legea are lacune,dar pentru ca in parlament,avem numai ciurucuri,ei nu au putut seziza la timp aberatia legii,asa ca azi se confrunta cu prostia cind au votat o lege cu dus si-ntors.am sperat ca dupa 89 sa scapam de mafia rosie dar ea s-a metamorfozat,s-a cameolenizat si uite ca inca suprvetuieste

georgems
2008-01-21 05:59:11

Re: Fenomene....

La 2008-01-21 00:17:57, hej a scris:

> Dati-l jos rapid pe presedintele tarii si regretati ca l-ati pus .
>
Usor de zis din gura ,mult mai greu de pus in practica, ca de obicei orice lucru.

georgems
2008-01-21 06:12:01

Re: atentie la manipulari

La 2008-01-21 00:03:34, niculina a scris:

> Rezultatul democratiei originale pornite de Ilici: un parlament plin
> de fosti securisti si comunisti (sau rude ale acestora) ales pe baza
> de plicuri, o constitutie dupa chipul si asemanarea creatorilor ei, un
> guvern minoritar dar fripturist sustinut de opozitie, o justitie
> lasata sa decida pe baza de legi neclare. Cine vrea cu tot dinadinsul
> sa alieneze poporul roman deja aiurit de asazisa revolutie din 89?
> cine lupta cu atata cinism pentru distorsionarea adevarului in scopul
> manipularii maselor? raspunsul este clar: o gasca de fosti securisti
> si nomenclaturisti care alimentati de la rasarit incearca din
> rasputeri sa puna mana pe toate parghiile economiei de pe teritoriul
> Romaniei. Se pare ca ei vor reusi. Asta pentru ca sume imense de bani
> sunt investite in acest scop. Milioane de romani in plina forta de
> munca sunt inafara granitelor iar cei ramasi in tara sunt in
> majoritate pasivi din punct de vedere politic. Numai o minune mai
> poate salva Romania. Basescu e unul singur si va fi din ce in ce mai
> greu pentru el sa lupte cu infractorii. Daca romanii de pretutindeni
> nu se vor mobiliza pentru curatirea Romaniei atunci nu mai este nimic
> de facut pentru salvarea tarii.
>
Pai acolo in justitie s-au adunat fostii nomenclaturisti care prin chichitele legale isi continua atacul impotriva oamenilor liberi. Repet in comunism absolventii de drept ce nu gaseau de lucru in domeniu erau trecuti in securitate ca ofiteri, eu am avut un astfel de caz ,care-si blestema zilnic soarta ,ca nu asa ceva si-a dorit, ei acu s-au intors in sistemul juridic ca de ,au diploma, dupa ce au fost militarizati . S-a creat un gol imens dupa liberalizare in sistemul jurudic ,pentru ca multi au plecat in avocatura unde se castiga bani grei concentrat.Asa ca fratilor situatia exploziva din justitie e extrem de complicata si nici un ministru genial nu o va putea rezolva rapid.Iar tinerii care vin sant pierduti saracii, au invatat ceva la scoala si direct sant pusi in fata unor sarcini mult peste capacitatile lor.Situatia e imputita rau si mai pune si matrozu paie pe foc.

Marius Adrian Porojnicu
2008-01-21 06:17:37

Macar 8.......,

,....ar salva aparentele....hm ! Cine poate constata si emite actul de deces al numitei "Justitia"? Ca-i musai !

bagabondul
2008-01-21 07:17:33

Despre Seres

O sa ai o mare surpriza in momentul cind s-ar putea sa fie bagat si la tradare

Hello
2008-01-21 07:25:25

Re: La Piatra-Neamt aveti CURCI ?

La 2008-01-21 02:52:14, Arogantu' a scris:

adica, ai cu ce te lauda? si nu te mai lauda ca ai si ris ca te rid si cur_cile alealante. hai pa, mah!

> Priveste-le si apreciaza calitatea risului lor - si nu te mira: ti-au
> citit postarea !
> Da, da - sint mai inteligente decit tine!
>
> <<Personalitati ca Stolojan,Stoica,Basescu,Boc vor reface si vor
> folosi tot ce a adus bun liberalismul>>
>
>
>

ionion
2008-01-21 07:43:15

Ei lasa ca Basescu are dreptate - la puscarie cu toti...nu chiar cu toti...in afara de PD.

Sunt curati ca lacrima astia de la PD.

Huhu
2008-01-21 07:53:48

Re: Alt fenomen straniu - disparitia Parlamentului din avizarea inceperii urmaririi penale../ Asa-i

La 2008-01-20 23:06:48, Socrate a scris:

> Conform constitutiei avizul pentru inceperea urmaririi penale se da de
> Prededinte, Parlament...Constatam ca presedintele s-a repezit sa le
> dea pe toate, la pachet.
>

Huhu
2008-01-21 07:57:05

Re: atentie la manipulari facute de comunista-pedista Niculina si colegii ei din PD=PDL=FSN=PSD=PCR!

La 2008-01-21 00:03:34, niculina a scris:

> Rezultatul democratiei originale pornite de Ilici: un parlament plin
> de fosti securisti si comunisti (sau rude ale acestora) ales pe baza
> de plicuri, o constitutie dupa chipul si asemanarea creatorilor ei, un
> guvern minoritar dar fripturist sustinut de opozitie, o justitie
> lasata sa decida pe baza de legi neclare. Cine vrea cu tot dinadinsul
> sa alieneze poporul roman deja aiurit de asazisa revolutie din 89?
> cine lupta cu atata cinism pentru distorsionarea adevarului in scopul
> manipularii maselor? raspunsul este clar: o gasca de fosti securisti
> si nomenclaturisti care alimentati de la rasarit incearca din
> rasputeri sa puna mana pe toate parghiile economiei de pe teritoriul
> Romaniei. Se pare ca ei vor reusi. Asta pentru ca sume imense de bani
> sunt investite in acest scop. Milioane de romani in plina forta de
> munca sunt inafara granitelor iar cei ramasi in tara sunt in
> majoritate pasivi din punct de vedere politic. Numai o minune mai
> poate salva Romania. Basescu e unul singur si va fi din ce in ce mai
> greu pentru el sa lupte cu infractorii. Daca romanii de pretutindeni
> nu se vor mobiliza pentru curatirea Romaniei atunci nu mai este nimic
> de facut pentru salvarea tarii.
>

Huhu
2008-01-21 08:01:07

Re: pt sobru / Mai fara minte ca tine pt, nu exista om in lume, asa reiese din postarile tale !!!!

La 2008-01-21 01:31:55, pt a scris:

> da ...ai dreptate toti is prosti ...noroc cu tine sirosca...daca o mai
> adaugam si pe roxana...supranumita femeia snur(fara tite tara
> cur)...echipa desteptilor e compecta...ca atare guvernul penal poate
> apela la aceasta rezeva de care ...cu cea mai mare incredere...mai
> ales ca sinteti platiti din acelesi fonduri si voi si penali...
>

reluc
2008-01-21 08:09:43

basescu

nu sunt prezumtive infractiuni ci duar o parte din ele , cum cineva spunea ca in guvern sunt mai multi penali decat in rahova.

crusho
2008-01-21 08:12:13

Eu cred ca Sorin Stanescu doar se preface ca nu intelege si nu are curaj sa zica adevarul

Adevarul este ca acest Basescu, mereu va cauta sa distruga orice inseamna guvern nepedalist si putere politica care nu pactizeaza cu acesti nesimtiti.
3 guverne pot fi formate in umbra, in zadar. Asa doar se intervine asupra efectelor.
Cauza. Asupra cauzei trebuie intervenit. Cauza = Basescu. Iar aceasta cauza nu este a poporului nostru.

Huhu
2008-01-21 08:30:47

Basescu nu se bate cu haita de escroci,fosti securisti si nomenclaturisti pedisti si pesedisti.

PD=PSD=FSN=PCR!!!!!!!!!


La 2008-01-21 05:10:52, cosor ion a scris:

> ascunsi sub titulatura de pnl.chiar daca si Base este unul din ei el a
> inteles calea pe care au apucat-o acestia si a tras pe
> dreapta,incercind sa lupte chiar de unul singur impotriva mafiei,dar
> atentie,are sprijinul omului simplu,care se intreaba ca fostii
> tovarasi de sub Ceausescu,care erau niste nulitati,azi au ajuns
> milionari in euro si pe buna dreptate isi pun intrebarea cum?referitor
> la Melescanu un fost si un ins,pentru care cuvintul onoare sau
> demnitate este poveste,el stie un singur lucru.lupta pentru apararea
> tovarasilor,pentru a nu fi tras curind la fund odata cu ei.legea are
> lacune,dar pentru ca in parlament,avem numai ciurucuri,ei nu au putut
> seziza la timp aberatia legii,asa ca azi se confrunta cu prostia cind
> au votat o lege cu dus si-ntors.am sperat ca dupa 89 sa scapam de
> mafia rosie dar ea s-a metamorfozat,s-a cameolenizat si uite ca inca
> suprvetuieste
>

Mihnea Apostol
2008-01-21 08:40:30

Justitia trebuie sa devina a treia putere in stat si sa bage la inchisoare marii infractori de teapa

Marea problema a Romaniei este ca securitatea criminala domina toate puterile in stat, ajungandu-se ca si unii procurori sa fie ofiteri acoperiti (cazul Ciprian Nastasiu, etc.).
Aceasta mare escrocherie face ca toate persoanele care sunt in functii de decizie sa fie santajate. Sau format mafii locale, cumetrii si mega Mafii cum este aceasta condusa de Ba-secu, care elimina pe cei incomozi, chiar si directori mici, carora li se intocmesc dosare penale daca deranjeaza mafia achizitiilor.
Trebuie ca politistul si procurorul sa fie mutat din zona daca se casatoreste cu cineva din localitate, iar daca se baga in cumetrii sa fie dat afara.
Dar cel mai important in momentul de fata este ca Justitia sa bage la inchisoare pe mega excrocul Ba-secu, care are multe dosare penale si multe alte fapte penale pentru care inca nu s-a inceput urmarirea penala. Pe unde a ajuns excrocul s-a ales praful si polberea.

ion avadanei
2008-01-21 11:36:28

noapte peste Romania

Nu s-a decis dintr-odata judecarea celor 8 ministri. Cazurile Nastase si Mitrea sunt vechi, dar legi proaste i-a facut cetateni privilegiati. Numai in Romania se poate ca fapte de drept comun sa aiba nevoie de avize speciale pentru a fi judecate. Acum vedem si de ce. Asa procesele pot fi amanate sine die, iar escrocii salvati. Iar s-a lasat noaptea (nelegiuirilor) peste Romania.

alwis46
2008-01-21 12:21:04

Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu.

Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele, necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe vremea cand, logic, justitia avea ministru.
Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori politici.
Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata, cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon si decat specialistii in urmarire penala.
Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.

Arogantu'
2008-01-21 12:38:00

Re: Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu.

Alwis - povestea cu stringerea probelor este subtirica rau de tot ! Vezi cazul Seres, demisionat in 4 Decembrie 2006 si luat in vizor de procurori citeva zile mai tirziu. De atunci - au tot strins probe, nu-i asa ? In baza carei aprobari ?
Idem Nagy si cam toata lista - mai putin Chiuariu, la care procurorii au trimis la Cotroceni cererea de aprobare a inceperii urmaririi penale inainte de a avea vreun document in mapa ! Pur si simplu - Chiuariu ceruse destituirea tzulusului in urma raportului aprobat de CSM - au sarit ca arsi ca le-a luat-o ministrul inainte !
Afirmatia ca dosarele au fost finalizate este cel putin comica ...

In ceea ce priveste dosarele politice - sa avem pardon: primul care a strigat ca din gura de sarpe acest refren a fost matrozu' ! Iar in public nici nu a retractat acea afirmatie ...

Bivolaru, maestre, nu a fost judecat pentru coruptie, ci pentru FURT !

La 2008-01-21 12:21:04, alwis46 a scris:

> Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele,
> necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
> Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe
> vremea cand, logic, justitia avea ministru.
> Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori
> politici.
> Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze
> asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata,
> cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
> Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar
> PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
> Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
> Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt
> bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se
> si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit
> juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon
> si decat specialistii in urmarire penala.
> Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.
>
>
>

DanBruma
2008-01-21 13:14:31

Re: Basescu se bate cu o haita de escroci,fosti securisti si nomenclaturistiDe ce nu vii sa-l ajuti?

Tu nu vezi ca esti complet ilogic?

La 2008-01-21 05:10:52, cosor ion a scris:

> dreapta,incercind sa lupte chiar de unul singur impotriva mafiei,dar
> atentie,are sprijinul omului simplu,care se intreaba ca fostii

Shadow
2008-01-21 13:17:25

Re: nostalgia ignorantei nea nelu davidescu

> Indiscutabil sa ajungi sa ai ministri ca Remes,Norica Nicolae,
> Chiuariu, Cioroianu etc denota ca liberalii nu au pregatite cadre,deci

"Cadre" in mod clar nu au. "Cadre" foarte bine pregatite in munca de cadre se regasesc la 3 coceni si la ramura ailalta a fsn-ului.

> Disperarea dlui Tariceanu s-a vazut cand dupa alegeri striga ca PNL
> deschide larg portiile pentru oameni valorosi.

Asta e o minciuna a lui bichir si a dtale. Dupa alegeri PD a dreschis larg portile pt oamenii "valorosi" ai psd sau prm chiar si contrar statutului DA. Acestia au devenit "fruntasi primari" pedelari.

> De fapt adevarata cauza a derivei liberale este ca dupa 1990 am
> asistat la inexistenta unei ideologii,a unei doctrine si dupa 1989 ca
> si astazi PNL mai asteapta inca doctrinarii.

Pana sa vorbesti matale sau bichir de ideologie mai bine o cautati pe a "voastra". Aia liber schimbista din socialism de internationala peste zi migrat populara si peste an devenit republicana. Drept e ca habar nu aveti ce reprezinta oricare din doctrinele de mai sus nu?

> Nu pe Cinteza,Antonescu sau Hasoti care demult au ajuns la fundul
> sacului ci pe liberalii adevarati,probabil pe cei goniti din PNL
> (Stoica, Stolojan,Turcanu etc).

Ca vorbiim de exemplele de 3 lulele si in contradictie flagranta cu orice doctrina in afara celei comuniste pure de la 90 incoace pt cei din lista "bunilor) sa luam macar doua cazuri la analizat.

Stoica fost ministru al justitie cunoscut pt crearea "recursului in anulare" arma extrema utilizata impotriva retrocedarilor. Atat numitul cochinescu (amicul lui stoica) cat si numitul joita(soldat al lui ilici) s-au remarcat prin blocarea retrocedarilor. Tipic comunist nicidecum liberal, republican sau crestin democrat.

Stolojan fost ministru de finante apoi prim ministru remarcat si el atat prin angajarea garantiei guvernamentale pt "societati" ale unor "amici politici" ceea ce a dat startul imprumuturilor pe perioada scurta nu numai pt acoperirea acestor garantii dar si pt asistarea nereformei. Acest tip de consecventa a dus la distrugerea industriei romanesti aproape in totalitate cat si la stagnarea reformelor pt o "piata libera".
Aminesc si nationalizarea valutei care nu a insemnat decat FURT. De inflatia galopanta, de lipsurile de pe piata, etc. Stolojan a dat masura unei politici economice comuniste si nicidecum liberale, republicane sau crestin democrate.
Sa susti ca cei doi de mai sus au doctrina liberala nu reprezinta decat maxima imporcizie a unor aplaudaci ai lui basecu.

> Inconsistenta ideologica a framantat si divizat partidul si chiar in
> PNL actual exista grupuri ideologice diferite sau chiar opuse.

Poate invata si nea nelu davidescu sau nea bichir ca intr-un partid democrat pot exiista curente diferite. Poate reusesc si ei sa iasa din "era" majoritatii de 100%. Fraza de mai sus masoara si ea liberalismul, republicanismul si crestindemocratia celui care a scris "tampenia". E drept ca o masoara la negativ dar ce te faci cand "jurnalistul" lucreaza doar un "valori absolute"?

> Dupa Dan Amedeo Lazarescu liberalismul nu si-a mai revenit iar azi se
> confunda doar cu pragmatismul unor oligarhi sau oameni de afaceri,dar
> adesea aici sunt intrecuti de unii PSD-isti sau PRM-isti.

nea nelu tautu sau bichir mint de "ingheata apele" la referinta de mai sus cu Lazarescu. Loby-uri au existat intotdeauna. Mai nervosi insa si mai vindicativi ca cei de la pd-l nu exista e drept. Cei de la psd erau doar mai organizati.

> Ori subliniaza dl.Bichir,lipsa unui concept, a unui program de
> sorginte liberala s-a vazut in aceste zile, cand premierul Tariceanu a
> avut indelungi convorbiri cu guvernatorul Mugur Isarescu, pentru ca
> economia romaneasca si-a pierdut suflul.

In caz ca nea bichir sau tautul de piatra neamt nu stie cu guvernatorul Bancii Nationale trebuie sa se discute des. Asta nu da masura "lipsei" unui program sau concept economic. E dreopt ca pt aplaudacii tatucului prezidential a discuta cu altcineva in afara "omnipotentului" si "omnicompetentului" presedinte e aproape un act de "tradare".

> Aceasta-i definitia liberalului roman de azi,spune dl.Bichiri:
> antibasescian prin excelenta si adeptul radical al libertatii. Or,
> acesta nu-i program. Mai ales cand esti la guvernare. Iar deciziile de
> moment, unele populist-stangiste, nu pot tine loc de strategie, de un
> plan coerent.

Definitia lui bichir este aberanta. Adeptii libertatii sunt liberalii. Baza ideologica a liberalismului este libertatea. A renunta la "libertate" pt un tatuc nu te face in nici un caz liberal. Ci doar "nostalgic" daca nu chiar "consecvent" comunist.

> ne-o dovedeste galeria de ministri PNL si insasi premierul.

Am observat galeria de ministrii pd-l si e suficienta. E greu sa fi mai slab ca aia.

> De fapt nici in UE liberalismul nu mai joaca un rol important incat
> PNL este practic lipsit si de suport extern.

Sigur ca da acum in UE brusc liberalismul nu mai "joaca rol important". Asta este o alta marota a unor persoane care nu au inteles si nu inteleg cum functioneaza UE. Cum cauta doar "rime" pt sustinerea unor asa zise "concepte" de o efemeritate puerila iporcrizia este evidenta.

> De fapt s-a facut prin grupul PDL s-a incercat revenirea doctrinara la
> liberalismul de secolul 21.Unirea cu PD a dat forta si vigoare
> liberalismului real,care a sesizat pericolul disparitiei prin
> delasare si uitare a doctrinei liberale de catre PNL,un SRL al
> bogatilor.

Am dat exemplele de mai sus pt a zugravi "liberalismul" PLD. In amestec cu nostalgia comunista marcata de fsn-ism a PD-ului dau masura perfecta a a populismului "fara idei".

> Personalitati ca Stolojan,Stoica,Basescu,Boc vor reface si vor folosi
> tot ce a adus bun liberalismul,vor adauga aici si forta crestin
> democratiei si astefl ei vor deveni continuatorii Bratenilor in
> secolul XXI,dar si a lui Maniu si Mihalache.
> Din pacate PNTCD a lui Milut si Constantinescu,in loc sa vina la matca
> lor popular-crestin-democrat-liberala orbecaeste din cauza unor
> ambitiosi pe o cale obscura care ii va conduce in neant.

Cu securoii de factura pur fsn-ista si care detin ca unica ideologie miinciuna si liber schimbismul nu o sa se faca nici un FAS. Cu unul care s-a impotrivit ani de zile retrocedarilor la "cap" este tare greu sa faci ceva liberal. Singura chestie care le ramane este sa faca CIRC. Pt asta trebuie sa recunoastem ca sunt extrem de bine dotati.

alwis46
2008-01-21 13:47:52

Re: Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu.

Parca tu erai acela care imi reprosai ca ma cantonez in trecut si dau exemple de trecute fapte comise .
Acum vorbim de prezent.
In ceea ce ii priveste pe Seres si Nagy, probele contra lor au inceput sa fie stranse cu destul de mult timp inainte de a deveni publica implicarea lor in anumite malversatiuni.
Cat despre acuzatiile facute de domnul director, nu cred ca domnia sa este cel mai in masura sa puna etichete.
Problema este de fapt una singura.
Toata lumea tipa despre coruptia la nivel inalt, dar cand apar cazuri de acest gen, iata, se ivesc cata frunza si iarba avocati din oficiu care le iau apararea uitand ca numai justitia, cea de care atat de multi pomenesc, este singura care poate face lumina in cazurile lor.
Daca vrem cu adevarat sa scapam de lepre atunci sa lasam justitia sa se pronunte si sa ne oprim la a ne mai da, unul sau altul, cu presupusul sau de a mai pune etichete.
Este nu de neinteles ci este de-a dreptul surprinzator ca un demnitar invinuit de hotie sau luare de mita trebuie sa aiba un regim preferential fata de un invinuit din popor care a sterpelit doi metri de cablu si o prelata de plastic.
Ca furi un ou sau furi o banca tot hot esti iar hotul trebuie sa ajunga acolo unde prevede legea fara fel de fel de avize de inceperea urmaririi penale.
Ca sa vezi, demnitarii sunt mai egali decat altii....chiar si in hotomanii.

La 2008-01-21 12:38:00, Arogantu' a scris:

> Alwis - povestea cu stringerea probelor este subtirica rau de tot !
> Vezi cazul Seres, demisionat in 4 Decembrie 2006 si luat in vizor de
> procurori citeva zile mai tirziu. De atunci - au tot strins probe,
> nu-i asa ? In baza carei aprobari ?
> Idem Nagy si cam toata lista - mai putin Chiuariu, la care procurorii
> au trimis la Cotroceni cererea de aprobare a inceperii urmaririi
> penale inainte de a avea vreun document in mapa ! Pur si simplu -
> Chiuariu ceruse destituirea tzulusului in urma raportului aprobat de
> CSM - au sarit ca arsi ca le-a luat-o ministrul inainte !
> Afirmatia ca dosarele au fost finalizate este cel putin comica ...
>
> In ceea ce priveste dosarele politice - sa avem pardon: primul care a
> strigat ca din gura de sarpe acest refren a fost matrozu' ! Iar in
> public nici nu a retractat acea afirmatie ...
>
> Bivolaru, maestre, nu a fost judecat pentru coruptie, ci pentru FURT
> !
>
> La 2008-01-21 12:21:04, alwis46 a scris:
>
> > Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele,
> > necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
> > Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe
> > vremea cand, logic, justitia avea ministru.
> > Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori
> > politici.
> > Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze
> > asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata,
> > cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
> > Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar
> > PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
> > Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
> > Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt
> > bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se
> > si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit
> > juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon
> > si decat specialistii in urmarire penala.
> > Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.
> >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-01-21 14:20:48

Re: Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu.

PROBLEMA - cum spui - este ALTA !
Anume ca alcatuirea dosarelor se face cu ochii si urechile atintite catre Putere !
Care azi este la un individ ce o foloseste in interesul propriu si de grup !

Revenind la procurori - cum de este posibil ca dupa 3 ani de anchete si para-anchete, dupa ce dosarul "matusa Tamara" s-a fisait, dupa ce dosarul "termopane" s-a intors si el din nou la procurori, cum de este posibil, ziceam, sa o luam de la capat cu alte dosare (parca de primire de mita este acum acuzat Nastase) ?
Pare ca in materie de coruptie nu exista decit un algoritm: toata activitatea se reduce la deschiderea de dosare si, eventual, inchiderea lor prin NUP sau pentru prescrierea faptelor ! Nimic finalizat cu judecare si condamnare.
Pai in conditiile astea - ar fi mai ieftin si mai eficient sa se renunte la aparatul special pentru combaterea coruptiei si TOATE faptele de incalcare a legii sa fie tratate de acelasi aparat justitiar.
Daca dupa 7 sau 8 ani de "combaterea coruptiei" am ajuns fruntea coruptiei si FARA VREUN CORUPT CONDAMNAT - chiar ca aruncam banii pe fereastra cu basculanta, nu cu lopata !

PS Daca ti-am reprosat asa ceva - probabil ca aveam dreptate atunci. Acum insa - nu m-am dus in trecut, ti-am spus DE CIND a inceput activitatea porcurorilor in cazul respectiv.

La 2008-01-21 13:47:52, alwis46 a scris:

> Parca tu erai acela care imi reprosai ca ma cantonez in trecut si dau
> exemple de trecute fapte comise .
> Acum vorbim de prezent.
> In ceea ce ii priveste pe Seres si Nagy, probele contra lor au inceput
> sa fie stranse cu destul de mult timp inainte de a deveni publica
> implicarea lor in anumite malversatiuni.
> Cat despre acuzatiile facute de domnul director, nu cred ca domnia sa
> este cel mai in masura sa puna etichete.
> Problema este de fapt una singura.
> Toata lumea tipa despre coruptia la nivel inalt, dar cand apar cazuri
> de acest gen, iata, se ivesc cata frunza si iarba avocati din oficiu
> care le iau apararea uitand ca numai justitia, cea de care atat de
> multi pomenesc, este singura care poate face lumina in cazurile lor.
> Daca vrem cu adevarat sa scapam de lepre atunci sa lasam justitia sa
> se pronunte si sa ne oprim la a ne mai da, unul sau altul, cu
> presupusul sau de a mai pune etichete.
> Este nu de neinteles ci este de-a dreptul surprinzator ca un demnitar
> invinuit de hotie sau luare de mita trebuie sa aiba un regim
> preferential fata de un invinuit din popor care a sterpelit doi metri
> de cablu si o prelata de plastic.
> Ca furi un ou sau furi o banca tot hot esti iar hotul trebuie sa
> ajunga acolo unde prevede legea fara fel de fel de avize de inceperea
> urmaririi penale.
> Ca sa vezi, demnitarii sunt mai egali decat altii....chiar si in
> hotomanii.
>
> La 2008-01-21 12:38:00, Arogantu' a scris:
>
> > Alwis - povestea cu stringerea probelor este subtirica rau de tot !
> > Vezi cazul Seres, demisionat in 4 Decembrie 2006 si luat in vizor de
> > procurori citeva zile mai tirziu. De atunci - au tot strins probe,
> > nu-i asa ? In baza carei aprobari ?
> > Idem Nagy si cam toata lista - mai putin Chiuariu, la care procurorii
> > au trimis la Cotroceni cererea de aprobare a inceperii urmaririi
> > penale inainte de a avea vreun document in mapa ! Pur si simplu -
> > Chiuariu ceruse destituirea tzulusului in urma raportului aprobat de
> > CSM - au sarit ca arsi ca le-a luat-o ministrul inainte !
> > Afirmatia ca dosarele au fost finalizate este cel putin comica ...
> >
> > In ceea ce priveste dosarele politice - sa avem pardon: primul care a
> > strigat ca din gura de sarpe acest refren a fost matrozu' ! Iar in
> > public nici nu a retractat acea afirmatie ...
> >
> > Bivolaru, maestre, nu a fost judecat pentru coruptie, ci pentru FURT
> > !
> >
> > La 2008-01-21 12:21:04, alwis46 a scris:
> >
> > > Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele,
> > > necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
> > > Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe
> > > vremea cand, logic, justitia avea ministru.
> > > Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori
> > > politici.
> > > Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze
> > > asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata,
> > > cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
> > > Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar
> > > PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
> > > Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
> > > Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt
> > > bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se
> > > si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit
> > > juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon
> > > si decat specialistii in urmarire penala.
> > > Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

ionion
2008-01-21 14:22:24

Singura solutie este inceperea razboiului civil. RAZBOI CIVIL VREM !

si vom vedea cine va castiga.

alwis46
2008-01-21 14:28:15

Re: Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu. Arogantule,

Fratele meu alb, :))
Pai eu am tipat acilea pe forum de am ragusit ca sa fie trimisi la "intristare" toti smecherii astia care au dat cu zula si au pus botul la foloase necuvenite.
Umblam cu manusi si cu avize cu toti smenarii in loc sa-i priponim la mititica.
Mi se rupe daca este prezident, ministru sau parlamentar, a dat cu "zvastu" .... la gherla taticu' , sa stea pe "craca" si sa pape turtoi.
E bine ?

La 2008-01-21 14:20:48, Arogantu' a scris:

> PROBLEMA - cum spui - este ALTA !
> Anume ca alcatuirea dosarelor se face cu ochii si urechile atintite
> catre Putere !
> Care azi este la un individ ce o foloseste in interesul propriu si de
> grup !
>
> Revenind la procurori - cum de este posibil ca dupa 3 ani de anchete
> si para-anchete, dupa ce dosarul "matusa Tamara" s-a fisait, dupa ce
> dosarul "termopane" s-a intors si el din nou la procurori, cum de este
> posibil, ziceam, sa o luam de la capat cu alte dosare (parca de
> primire de mita este acum acuzat Nastase) ?
> Pare ca in materie de coruptie nu exista decit un algoritm: toata
> activitatea se reduce la deschiderea de dosare si, eventual,
> inchiderea lor prin NUP sau pentru prescrierea faptelor ! Nimic
> finalizat cu judecare si condamnare.
> Pai in conditiile astea - ar fi mai ieftin si mai eficient sa se
> renunte la aparatul special pentru combaterea coruptiei si TOATE
> faptele de incalcare a legii sa fie tratate de acelasi aparat
> justitiar.
> Daca dupa 7 sau 8 ani de "combaterea coruptiei" am ajuns fruntea
> coruptiei si FARA VREUN CORUPT CONDAMNAT - chiar ca aruncam banii pe
> fereastra cu basculanta, nu cu lopata !
>
> PS Daca ti-am reprosat asa ceva - probabil ca aveam dreptate atunci.
> Acum insa - nu m-am dus in trecut, ti-am spus DE CIND a inceput
> activitatea porcurorilor in cazul respectiv.
>
> La 2008-01-21 13:47:52, alwis46 a scris:
>
> > Parca tu erai acela care imi reprosai ca ma cantonez in trecut si dau
> > exemple de trecute fapte comise .
> > Acum vorbim de prezent.
> > In ceea ce ii priveste pe Seres si Nagy, probele contra lor au inceput
> > sa fie stranse cu destul de mult timp inainte de a deveni publica
> > implicarea lor in anumite malversatiuni.
> > Cat despre acuzatiile facute de domnul director, nu cred ca domnia sa
> > este cel mai in masura sa puna etichete.
> > Problema este de fapt una singura.
> > Toata lumea tipa despre coruptia la nivel inalt, dar cand apar cazuri
> > de acest gen, iata, se ivesc cata frunza si iarba avocati din oficiu
> > care le iau apararea uitand ca numai justitia, cea de care atat de
> > multi pomenesc, este singura care poate face lumina in cazurile lor.
> > Daca vrem cu adevarat sa scapam de lepre atunci sa lasam justitia sa
> > se pronunte si sa ne oprim la a ne mai da, unul sau altul, cu
> > presupusul sau de a mai pune etichete.
> > Este nu de neinteles ci este de-a dreptul surprinzator ca un demnitar
> > invinuit de hotie sau luare de mita trebuie sa aiba un regim
> > preferential fata de un invinuit din popor care a sterpelit doi metri
> > de cablu si o prelata de plastic.
> > Ca furi un ou sau furi o banca tot hot esti iar hotul trebuie sa
> > ajunga acolo unde prevede legea fara fel de fel de avize de inceperea
> > urmaririi penale.
> > Ca sa vezi, demnitarii sunt mai egali decat altii....chiar si in
> > hotomanii.
> >
> > La 2008-01-21 12:38:00, Arogantu' a scris:
> >
> > > Alwis - povestea cu stringerea probelor este subtirica rau de tot !
> > > Vezi cazul Seres, demisionat in 4 Decembrie 2006 si luat in vizor de
> > > procurori citeva zile mai tirziu. De atunci - au tot strins probe,
> > > nu-i asa ? In baza carei aprobari ?
> > > Idem Nagy si cam toata lista - mai putin Chiuariu, la care procurorii
> > > au trimis la Cotroceni cererea de aprobare a inceperii urmaririi
> > > penale inainte de a avea vreun document in mapa ! Pur si simplu -
> > > Chiuariu ceruse destituirea tzulusului in urma raportului aprobat de
> > > CSM - au sarit ca arsi ca le-a luat-o ministrul inainte !
> > > Afirmatia ca dosarele au fost finalizate este cel putin comica ...
> > >
> > > In ceea ce priveste dosarele politice - sa avem pardon: primul care a
> > > strigat ca din gura de sarpe acest refren a fost matrozu' ! Iar in
> > > public nici nu a retractat acea afirmatie ...
> > >
> > > Bivolaru, maestre, nu a fost judecat pentru coruptie, ci pentru FURT
> > > !
> > >
> > > La 2008-01-21 12:21:04, alwis46 a scris:
> > >
> > > > Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele,
> > > > necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
> > > > Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe
> > > > vremea cand, logic, justitia avea ministru.
> > > > Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori
> > > > politici.
> > > > Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze
> > > > asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata,
> > > > cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
> > > > Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar
> > > > PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
> > > > Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
> > > > Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt
> > > > bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se
> > > > si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit
> > > > juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon
> > > > si decat specialistii in urmarire penala.
> > > > Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-01-21 14:40:17

Re: Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu. Arogantule,

Pai - e bine, dar tzipi degeaba !

Ti-am scris maaare de tot, in cap de postare: problema problemelor este ca alcatuirea dosarelor se face exclusiv pentru multumirea celui / celor aflati la putere !

Daca nu este taiat cordonul ombilical dintre Justitie si putere - inca vei mai tzipa mult si bine !

Asta inseamna eliminarea avizelor pentru inceperea urmaririi penale in cazul demnitarilor, eliminarea desemnarii sefilor de sectii din DNA si DIICOT de catre ministrul Justitiei ( chestie introdusa de Macovei ) etc.

La 2008-01-21 14:28:15, alwis46 a scris:

> Fratele meu alb, :))
> Pai eu am tipat acilea pe forum de am ragusit ca sa fie trimisi la
> "intristare" toti smecherii astia care au dat cu zula si au pus botul
> la foloase necuvenite.
> Umblam cu manusi si cu avize cu toti smenarii in loc sa-i priponim la
> mititica.
> Mi se rupe daca este prezident, ministru sau parlamentar, a dat cu
> "zvastu" .... la gherla taticu' , sa stea pe "craca" si sa pape
> turtoi.
> E bine ?
>
> La 2008-01-21 14:20:48, Arogantu' a scris:
>
> > PROBLEMA - cum spui - este ALTA !
> > Anume ca alcatuirea dosarelor se face cu ochii si urechile atintite
> > catre Putere !
> > Care azi este la un individ ce o foloseste in interesul propriu si de
> > grup !
> >
> > Revenind la procurori - cum de este posibil ca dupa 3 ani de anchete
> > si para-anchete, dupa ce dosarul "matusa Tamara" s-a fisait, dupa ce
> > dosarul "termopane" s-a intors si el din nou la procurori, cum de este
> > posibil, ziceam, sa o luam de la capat cu alte dosare (parca de
> > primire de mita este acum acuzat Nastase) ?
> > Pare ca in materie de coruptie nu exista decit un algoritm: toata
> > activitatea se reduce la deschiderea de dosare si, eventual,
> > inchiderea lor prin NUP sau pentru prescrierea faptelor ! Nimic
> > finalizat cu judecare si condamnare.
> > Pai in conditiile astea - ar fi mai ieftin si mai eficient sa se
> > renunte la aparatul special pentru combaterea coruptiei si TOATE
> > faptele de incalcare a legii sa fie tratate de acelasi aparat
> > justitiar.
> > Daca dupa 7 sau 8 ani de "combaterea coruptiei" am ajuns fruntea
> > coruptiei si FARA VREUN CORUPT CONDAMNAT - chiar ca aruncam banii pe
> > fereastra cu basculanta, nu cu lopata !
> >
> > PS Daca ti-am reprosat asa ceva - probabil ca aveam dreptate atunci.
> > Acum insa - nu m-am dus in trecut, ti-am spus DE CIND a inceput
> > activitatea porcurorilor in cazul respectiv.
> >
> > La 2008-01-21 13:47:52, alwis46 a scris:
> >
> > > Parca tu erai acela care imi reprosai ca ma cantonez in trecut si dau
> > > exemple de trecute fapte comise .
> > > Acum vorbim de prezent.
> > > In ceea ce ii priveste pe Seres si Nagy, probele contra lor au inceput
> > > sa fie stranse cu destul de mult timp inainte de a deveni publica
> > > implicarea lor in anumite malversatiuni.
> > > Cat despre acuzatiile facute de domnul director, nu cred ca domnia sa
> > > este cel mai in masura sa puna etichete.
> > > Problema este de fapt una singura.
> > > Toata lumea tipa despre coruptia la nivel inalt, dar cand apar cazuri
> > > de acest gen, iata, se ivesc cata frunza si iarba avocati din oficiu
> > > care le iau apararea uitand ca numai justitia, cea de care atat de
> > > multi pomenesc, este singura care poate face lumina in cazurile lor.
> > > Daca vrem cu adevarat sa scapam de lepre atunci sa lasam justitia sa
> > > se pronunte si sa ne oprim la a ne mai da, unul sau altul, cu
> > > presupusul sau de a mai pune etichete.
> > > Este nu de neinteles ci este de-a dreptul surprinzator ca un demnitar
> > > invinuit de hotie sau luare de mita trebuie sa aiba un regim
> > > preferential fata de un invinuit din popor care a sterpelit doi metri
> > > de cablu si o prelata de plastic.
> > > Ca furi un ou sau furi o banca tot hot esti iar hotul trebuie sa
> > > ajunga acolo unde prevede legea fara fel de fel de avize de inceperea
> > > urmaririi penale.
> > > Ca sa vezi, demnitarii sunt mai egali decat altii....chiar si in
> > > hotomanii.
> > >
> > > La 2008-01-21 12:38:00, Arogantu' a scris:
> > >
> > > > Alwis - povestea cu stringerea probelor este subtirica rau de tot !
> > > > Vezi cazul Seres, demisionat in 4 Decembrie 2006 si luat in vizor de
> > > > procurori citeva zile mai tirziu. De atunci - au tot strins probe,
> > > > nu-i asa ? In baza carei aprobari ?
> > > > Idem Nagy si cam toata lista - mai putin Chiuariu, la care procurorii
> > > > au trimis la Cotroceni cererea de aprobare a inceperii urmaririi
> > > > penale inainte de a avea vreun document in mapa ! Pur si simplu -
> > > > Chiuariu ceruse destituirea tzulusului in urma raportului aprobat de
> > > > CSM - au sarit ca arsi ca le-a luat-o ministrul inainte !
> > > > Afirmatia ca dosarele au fost finalizate este cel putin comica ...
> > > >
> > > > In ceea ce priveste dosarele politice - sa avem pardon: primul care a
> > > > strigat ca din gura de sarpe acest refren a fost matrozu' ! Iar in
> > > > public nici nu a retractat acea afirmatie ...
> > > >
> > > > Bivolaru, maestre, nu a fost judecat pentru coruptie, ci pentru FURT
> > > > !
> > > >
> > > > La 2008-01-21 12:21:04, alwis46 a scris:
> > > >
> > > > > Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele,
> > > > > necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
> > > > > Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe
> > > > > vremea cand, logic, justitia avea ministru.
> > > > > Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori
> > > > > politici.
> > > > > Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze
> > > > > asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata,
> > > > > cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
> > > > > Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar
> > > > > PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
> > > > > Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
> > > > > Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt
> > > > > bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se
> > > > > si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit
> > > > > juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon
> > > > > si decat specialistii in urmarire penala.
> > > > > Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

alwis46
2008-01-21 14:43:32

Re: Singura solutie este inceperea razboiului civil. RAZBOI CIVIL VREM !

Fat Frumos catre Zmeul Zmeilor, versiune moderna :

In mertzane sa ne ciocnim sau in ciorapi sa ne mirosim ?

Premiul :
Ileana Cosanzeana cu implant de silicon la toate buzele.


La 2008-01-21 14:22:24, ionion a scris:

> si vom vedea cine va castiga.
>

alwis46
2008-01-21 14:44:24

Re: Ce uita domnul director Sorin Rosca Stanescu. Arogantule,

AMIN !

La 2008-01-21 14:40:17, Arogantu' a scris:

> Pai - e bine, dar tzipi degeaba !
>
> Ti-am scris maaare de tot, in cap de postare: problema problemelor
> este ca alcatuirea dosarelor se face exclusiv pentru multumirea celui
> / celor aflati la putere !
>
> Daca nu este taiat cordonul ombilical dintre Justitie si putere - inca
> vei mai tzipa mult si bine !
>
> Asta inseamna eliminarea avizelor pentru inceperea urmaririi penale in
> cazul demnitarilor, eliminarea desemnarii sefilor de sectii din DNA si
> DIICOT de catre ministrul Justitiei ( chestie introdusa de Macovei )
> etc.
>
> La 2008-01-21 14:28:15, alwis46 a scris:
>
> > Fratele meu alb, :))
> > Pai eu am tipat acilea pe forum de am ragusit ca sa fie trimisi la
> > "intristare" toti smecherii astia care au dat cu zula si au pus botul
> > la foloase necuvenite.
> > Umblam cu manusi si cu avize cu toti smenarii in loc sa-i priponim la
> > mititica.
> > Mi se rupe daca este prezident, ministru sau parlamentar, a dat cu
> > "zvastu" .... la gherla taticu' , sa stea pe "craca" si sa pape
> > turtoi.
> > E bine ?
> >
> > La 2008-01-21 14:20:48, Arogantu' a scris:
> >
> > > PROBLEMA - cum spui - este ALTA !
> > > Anume ca alcatuirea dosarelor se face cu ochii si urechile atintite
> > > catre Putere !
> > > Care azi este la un individ ce o foloseste in interesul propriu si de
> > > grup !
> > >
> > > Revenind la procurori - cum de este posibil ca dupa 3 ani de anchete
> > > si para-anchete, dupa ce dosarul "matusa Tamara" s-a fisait, dupa ce
> > > dosarul "termopane" s-a intors si el din nou la procurori, cum de este
> > > posibil, ziceam, sa o luam de la capat cu alte dosare (parca de
> > > primire de mita este acum acuzat Nastase) ?
> > > Pare ca in materie de coruptie nu exista decit un algoritm: toata
> > > activitatea se reduce la deschiderea de dosare si, eventual,
> > > inchiderea lor prin NUP sau pentru prescrierea faptelor ! Nimic
> > > finalizat cu judecare si condamnare.
> > > Pai in conditiile astea - ar fi mai ieftin si mai eficient sa se
> > > renunte la aparatul special pentru combaterea coruptiei si TOATE
> > > faptele de incalcare a legii sa fie tratate de acelasi aparat
> > > justitiar.
> > > Daca dupa 7 sau 8 ani de "combaterea coruptiei" am ajuns fruntea
> > > coruptiei si FARA VREUN CORUPT CONDAMNAT - chiar ca aruncam banii pe
> > > fereastra cu basculanta, nu cu lopata !
> > >
> > > PS Daca ti-am reprosat asa ceva - probabil ca aveam dreptate atunci.
> > > Acum insa - nu m-am dus in trecut, ti-am spus DE CIND a inceput
> > > activitatea porcurorilor in cazul respectiv.
> > >
> > > La 2008-01-21 13:47:52, alwis46 a scris:
> > >
> > > > Parca tu erai acela care imi reprosai ca ma cantonez in trecut si dau
> > > > exemple de trecute fapte comise .
> > > > Acum vorbim de prezent.
> > > > In ceea ce ii priveste pe Seres si Nagy, probele contra lor au inceput
> > > > sa fie stranse cu destul de mult timp inainte de a deveni publica
> > > > implicarea lor in anumite malversatiuni.
> > > > Cat despre acuzatiile facute de domnul director, nu cred ca domnia sa
> > > > este cel mai in masura sa puna etichete.
> > > > Problema este de fapt una singura.
> > > > Toata lumea tipa despre coruptia la nivel inalt, dar cand apar cazuri
> > > > de acest gen, iata, se ivesc cata frunza si iarba avocati din oficiu
> > > > care le iau apararea uitand ca numai justitia, cea de care atat de
> > > > multi pomenesc, este singura care poate face lumina in cazurile lor.
> > > > Daca vrem cu adevarat sa scapam de lepre atunci sa lasam justitia sa
> > > > se pronunte si sa ne oprim la a ne mai da, unul sau altul, cu
> > > > presupusul sau de a mai pune etichete.
> > > > Este nu de neinteles ci este de-a dreptul surprinzator ca un demnitar
> > > > invinuit de hotie sau luare de mita trebuie sa aiba un regim
> > > > preferential fata de un invinuit din popor care a sterpelit doi metri
> > > > de cablu si o prelata de plastic.
> > > > Ca furi un ou sau furi o banca tot hot esti iar hotul trebuie sa
> > > > ajunga acolo unde prevede legea fara fel de fel de avize de inceperea
> > > > urmaririi penale.
> > > > Ca sa vezi, demnitarii sunt mai egali decat altii....chiar si in
> > > > hotomanii.
> > > >
> > > > La 2008-01-21 12:38:00, Arogantu' a scris:
> > > >
> > > > > Alwis - povestea cu stringerea probelor este subtirica rau de tot !
> > > > > Vezi cazul Seres, demisionat in 4 Decembrie 2006 si luat in vizor de
> > > > > procurori citeva zile mai tirziu. De atunci - au tot strins probe,
> > > > > nu-i asa ? In baza carei aprobari ?
> > > > > Idem Nagy si cam toata lista - mai putin Chiuariu, la care procurorii
> > > > > au trimis la Cotroceni cererea de aprobare a inceperii urmaririi
> > > > > penale inainte de a avea vreun document in mapa ! Pur si simplu -
> > > > > Chiuariu ceruse destituirea tzulusului in urma raportului aprobat de
> > > > > CSM - au sarit ca arsi ca le-a luat-o ministrul inainte !
> > > > > Afirmatia ca dosarele au fost finalizate este cel putin comica ...
> > > > >
> > > > > In ceea ce priveste dosarele politice - sa avem pardon: primul care a
> > > > > strigat ca din gura de sarpe acest refren a fost matrozu' ! Iar in
> > > > > public nici nu a retractat acea afirmatie ...
> > > > >
> > > > > Bivolaru, maestre, nu a fost judecat pentru coruptie, ci pentru FURT
> > > > > !
> > > > >
> > > > > La 2008-01-21 12:21:04, alwis46 a scris:
> > > > >
> > > > > > Toate aceste opt dosare, si este evident ca vor urma si altele,
> > > > > > necesita un timp indelungat pentru a se strange probe pentru ele.
> > > > > > Asta inseamna ca aceste dosare au fost incepute si finalizate pe
> > > > > > vremea cand, logic, justitia avea ministru.
> > > > > > Ne mai spune domnul director ca ele au fost intocmite de procurori
> > > > > > politici.
> > > > > > Interesante asertiuni. Domnul director se ante-pronunta in opt cauze
> > > > > > asupra carora singura abilitata sa o faca este o curte de judecata,
> > > > > > cei opt fiind pana la pronuntarea verdictului nevinovati.
> > > > > > Te pomenesti ca si procurorii care l-au anchetat pe fostul parlamentar
> > > > > > PSD Bivolaru tot procurori politici erau.
> > > > > > Dar cei de pe vremea doamnei Rodica Stanoiu ce erau ?
> > > > > > Domnul director nu ne spune nimic despre despre legile care sunt
> > > > > > bolnave si care dau nastere acestui ping-pong, domnia sa anuntandu-se
> > > > > > si anuntandu-ne ca fiind, in urma acestui editorial, mai bine pregatit
> > > > > > juridic decat presedintele comisiei parlamentare domnul Sergiu Andon
> > > > > > si decat specialistii in urmarire penala.
> > > > > > Sa lasam justitia romana sa-si faca treaba domnule director.
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Huhu
2008-01-21 15:03:06

Re: noapte peste Romania / Da, la fel ca cei inculpati in dosarul Flota, scapati prin aminari sine

die!!!!!!!!!!!!!!!!!


La 2008-01-21 11:36:28, ion avadanei a scris:

> Nu s-a decis dintr-odata judecarea celor 8 ministri. Cazurile Nastase
> si Mitrea sunt vechi, dar legi proaste i-a facut cetateni
> privilegiati. Numai in Romania se poate ca fapte de drept comun sa
> aiba nevoie de avize speciale pentru a fi judecate. Acum vedem si de
> ce. Asa procesele pot fi amanate sine die, iar escrocii salvati. Iar
> s-a lasat noaptea (nelegiuirilor) peste Romania.
>

avarfreson
2008-01-21 15:04:05

normal , asta votati , asta aveti ....

ministrii nu sunt de culoarea potrivita si trebe haituiti

reforma la justitie priveste " accesul la justitie " al cetateanului

asta nu se va face curand deoarece nu avem interesul sa si facem

intre timp formatii amatoare la strigaturi , sunt mereu pe scena ....

georgems
2008-01-21 15:54:12

Re: Singura solutie este inceperea razboiului civil. RAZBOI CIVIL VREM !

La 2008-01-21 14:43:32, alwis46 a scris:

> Fat Frumos catre Zmeul Zmeilor, versiune moderna :
>
> In mertzane sa ne ciocnim sau in ciorapi sa ne mirosim ?
>
> Premiul :
> Ileana Cosanzeana cu implant de silicon la toate buzele.
>
>
> La 2008-01-21 14:22:24, ionion a scris:
>
Alwis chiar la toate 4 ? Lu itzic-ionci ii dau io o cutie de chibrite sa aprinda razboiu civil.

MTP
2008-01-21 15:56:49

Re: NOSTALGIA DE A MAI FI LIBERAL

La 2008-01-20 22:18:26, Alex.Pandrea a scris:

>Mos Tau(n)tu
Cintezismu lui matale a plecat impreuna cu fluturimul dde unde zici!

Ra-shell
2008-01-21 16:28:57

Re: Singura solutie este inceperea razboiului civil. RAZBOI CIVIL VREM !

La 2008-01-21 14:22:24, ionion a scris:

> si vom vedea cine va castiga.
>
Tonomatu' asta ar trebui bagat la zdup pentru incitare la violenta si ura sociala. Si la ura rasiala si religioasa. In definitiv nu ma mir, ei au inventat terorismul modern. Si cand spune "razboi civil vrem" se refera desigur la fasia Gaza.

arsenic
2008-01-21 16:32:50

Z best

Daca se uita pe deasupra ochelarilor inseamna ca e mason?

Ra-shell
2008-01-21 16:44:11

Daca n-a mers la Patriciu, merge la aia mai mici.

Cum dl. Patriciu a fost o galusca prea mare pt. guritza d.lui presedinte Basescu, cum a luat si una peste mufa de la americani pentru acelasi caz, dl capitan de barca se razboieste cu cei mai mici in rang fara pile in exterior. Cum se face ca ei sunt NUMAI din PSD si PNL este foarte greu de explicat, dar omului-cetateanului cosor ion nici nu-i pasa. In definitiv mai conteaza?? Asa zice sefu', asa trebuie asa fie. Pd minus leului este format numai-si-numai din oameni cinstiti si muncitori , cu idei clare in cap (ca dl. Boc care are NUMAI ideile sefului) si eventual picioare mishto ca Elena U. Este o adevarata realizare ca atunci cand nepoteii o sa-l intrebe pe dl presedinte ce a facut in primul mandat, tataie o sa raspunda cu mana pe inima: "SCANDAL si CIRC!!!"

Huhu
2008-01-21 16:50:21

Re: Daca n-a mers la Patriciu, merge la aia mai mici. / Tot respectul, puse-si minunat punctul pe i

La 2008-01-21 16:44:11, Ra-shell a scris:

> Cum dl. Patriciu a fost o galusca prea mare pt. guritza d.lui
> presedinte Basescu, cum a luat si una peste mufa de la americani
> pentru acelasi caz, dl capitan de barca se razboieste cu cei mai mici
> in rang fara pile in exterior. Cum se face ca ei sunt NUMAI din PSD si
> PNL este foarte greu de explicat, dar omului-cetateanului cosor ion
> nici nu-i pasa. In definitiv mai conteaza?? Asa zice sefu', asa
> trebuie asa fie. Pd minus leului este format numai-si-numai din oameni
> cinstiti si muncitori , cu idei clare in cap (ca dl. Boc care are
> NUMAI ideile sefului) si eventual picioare mishto ca Elena U. Este o
> adevarata realizare ca atunci cand nepoteii o sa-l intrebe pe dl
> presedinte ce a facut in primul mandat, tataie o sa raspunda cu mana
> pe inima: "SCANDAL si CIRC!!!"
>

Huhu
2008-01-21 16:58:05

Re: Daca n-a mers la Patriciu, merge la aia mai mici. / Tot respectul, pusesi minunat punctul pe i.

Facui doar corectura,breee.
mLa 2008-01-21 16:50:21, Huhu a scris:

> La 2008-01-21 16:44:11, Ra-shell a scris:
>
> > Cum dl. Patriciu a fost o galusca prea mare pt. guritza d.lui
> > presedinte Basescu, cum a luat si una peste mufa de la americani
> > pentru acelasi caz, dl capitan de barca se razboieste cu cei mai mici
> > in rang fara pile in exterior. Cum se face ca ei sunt NUMAI din PSD si
> > PNL este foarte greu de explicat, dar omului-cetateanului cosor ion
> > nici nu-i pasa. In definitiv mai conteaza?? Asa zice sefu', asa
> > trebuie asa fie. Pd minus leului este format numai-si-numai din oameni
> > cinstiti si muncitori , cu idei clare in cap (ca dl. Boc care are
> > NUMAI ideile sefului) si eventual picioare mishto ca Elena U. Este o
> > adevarata realizare ca atunci cand nepoteii o sa-l intrebe pe dl
> > presedinte ce a facut in primul mandat, tataie o sa raspunda cu mana
> > pe inima: "SCANDAL si CIRC!!!"
> >
>
>

gili
2008-01-21 17:10:38

Noooo , nu-i musai ... poa sa fie numa chior dragule ...

La 2008-01-21 16:32:50, arsenic a scris:

> Daca se uita pe deasupra ochelarilor inseamna ca e mason?
>

plongeur.alpin
2008-01-21 17:55:58

Curat stranii. Si periculoase. Si supercriza !

Se cumpara mai ieftin dl. SRS acuma de catre cei ce schimba euro in lei, scrie chiar la dansul in ziar, 1E=3,72R. Dar vin euroi in tara, tot din tara, ca pe la banci din strainatate nu poti face afacerea (cu schimbarea). Vorbesc de persoane private, fara cont in tara. A cam uitat ce a scris domnia sa nu cu mult in urma despre evolutia fulminanta a economiei si atentionarea presedintelui la subiect. Sa avem rabdare ca vine maine, cu explicatie ininteligibila. Si cum uita in ultimul timp destule ne-a scris un articol fara cap si fara coada, fara coerenta temporara si logica administrativa, critica personaje, mai ales unul si nu legi, ambigui sau nu, care au condus la fenomen. A atacat ad hoc-ul, l-a enervat momentul ajungerii la si nu cauzele care au determinat parcursul. Si nici enervat nu ar fi fost daca nu ar fi ajuns personajul subiect preferat, oarecum obligat prin conceptia sa (a vedea acel 1E=3,72R) si indrituit prin legislatia in vigoare. Desigur, subiectul sablon ar fi putut lasa balta dandanaia, cu siguranta insa ca vanatorul ar fi gasit motivatii destule pentru a se produce si la fel de
personal inchegate, ca articolul de fata. A cam uitat ca pe la inceputurile scolarizarii, si fara a fi inovat modalitatea unei expuneri, ba dimpotriva, am invatat cu totii ca se incepe cu intitularea, apoi o introducere, un continut mai larg, in functie de magnitudinea materialului de tratat, desigur ansamblat coerent, ca si subcapitolele, si, in sfarsit, concluziile si incheierea. In loc de toate maestrul a pus de-o critica, aceeasi vaicareala incoherenta si cu logica dubioasa, de la cap la coada.
Eventual cu o singura concluzie ce ar trebui s-o traga cititorul, echivalenta oarecum cu " ce ar fi daca domnu in cauza n-ar mai fi director la Ziua " , ziar ce interesa mult inainte.
Un mic PS. Initial voiam sa intitulez postarea, la un continut adecvat, " In sabii sa ne luptam sau in lupta dreapta sa ne batem ! " , mi-a luat-o inainte, foarte inspirat, alwis46, ca si nu mai putin inspiratul ionion cu razboiul civil, despre care nu se va sti din ce cauza, reala, ar fi inceput, daca s-ar putea sti asa ceva in spatiul mioritic, cel putin electronic. In cel real s-a vorbit in 89, dupa Proclamatie, de dorinta Timisorii de a se desprinde de tara, tot de la Centrala !!! Oricum, in varianta din PS ar fi incaput si " ati uitat dle. Director, ca si o mare parte din forumistii ce i-ati incalzit, ca, tot in ziarul dvs. scria ca trimiterea catre presedinte a propunerii deschiderii penale s-a facut de catre justitie (ce include parchetul) si nu ceruta de acesta. Si cum ati pomenit de lipsa de probe, din partea presedintelui, va aduc aminte ca treaba cu carnataria si plicul in cazul Remes a aparut tot in ziarul ce-l conduceti, banuiesc cunoscuta (treaba) de toata lumea. "
PS2. Despre culoare politica, nu am tras in nimeni si nu am impis pe nimeni din spate. O sugestie cu buna intentie, inainte de a opinia ar fi bine de revazut un pic cronologia faptelor, pe langa ponderea lor, ce pare ca nu prea are importanta.

Arogantu'
2008-01-21 18:09:49

Re: Curat stranii. Si periculoase. Si supercriza ! Si SUPER-DOSARUL ! HAYSSAM !

Daca tot nu zici nimic despre ce scrie in articol - n-ai putea sa umbli putzin si pe la subiectul HAYSSAM ?

Nu de alta - oricum ziaristii nu aranjeaza ploile in economie, ci doar isi dau cu parerea !

La 2008-01-21 17:55:58, plongeur.alpin a scris:

> Se cumpara mai ieftin dl. SRS acuma de catre cei ce schimba euro in
> lei, scrie chiar la dansul in ziar, 1E=3,72R. Dar vin euroi in tara,
> tot din tara, ca pe la banci din strainatate nu poti face afacerea (cu
> schimbarea). Vorbesc de persoane private, fara cont in tara. A cam
> uitat ce a scris domnia sa nu cu mult in urma despre evolutia
> fulminanta a economiei si atentionarea presedintelui la subiect. Sa
> avem rabdare ca vine maine, cu explicatie ininteligibila. Si cum uita
> in ultimul timp destule ne-a scris un articol fara cap si fara coada,
> fara coerenta temporara si logica administrativa, critica personaje,
> mai ales unul si nu legi, ambigui sau nu, care au condus la fenomen. A
> atacat ad hoc-ul, l-a enervat momentul ajungerii la si nu cauzele care
> au determinat parcursul. Si nici enervat nu ar fi fost daca nu ar fi
> ajuns personajul subiect preferat, oarecum obligat prin conceptia sa
> (a vedea acel 1E=3,72R) si indrituit prin legislatia in vigoare.
> Desigur, subiectul sablon ar fi putut lasa balta dandanaia, cu
> siguranta insa ca vanatorul ar fi gasit motivatii destule pentru a se
> produce si la fel de
> personal inchegate, ca articolul de fata. A cam uitat ca pe la
> inceputurile scolarizarii, si fara a fi inovat modalitatea unei
> expuneri, ba dimpotriva, am invatat cu totii ca se incepe cu
> intitularea, apoi o introducere, un continut mai larg, in functie de
> magnitudinea materialului de tratat, desigur ansamblat coerent, ca si
> subcapitolele, si, in sfarsit, concluziile si incheierea. In loc de
> toate maestrul a pus de-o critica, aceeasi vaicareala incoherenta si
> cu logica dubioasa, de la cap la coada.
> Eventual cu o singura concluzie ce ar trebui s-o traga cititorul,
> echivalenta oarecum cu " ce ar fi daca domnu in cauza n-ar mai fi
> director la Ziua " , ziar ce interesa mult inainte.
> Un mic PS. Initial voiam sa intitulez postarea, la un continut
> adecvat, " In sabii sa ne luptam sau in lupta dreapta sa ne batem ! "
> , mi-a luat-o inainte, foarte inspirat, alwis46, ca si nu mai putin
> inspiratul ionion cu razboiul civil, despre care nu se va sti din ce
> cauza, reala, ar fi inceput, daca s-ar putea sti asa ceva in spatiul
> mioritic, cel putin electronic. In cel real s-a vorbit in 89, dupa
> Proclamatie, de dorinta Timisorii de a se desprinde de tara, tot de la
> Centrala !!! Oricum, in varianta din PS ar fi incaput si " ati uitat
> dle. Director, ca si o mare parte din forumistii ce i-ati incalzit,
> ca, tot in ziarul dvs. scria ca trimiterea catre presedinte a
> propunerii deschiderii penale s-a facut de catre justitie (ce include
> parchetul) si nu ceruta de acesta. Si cum ati pomenit de lipsa de
> probe, din partea presedintelui, va aduc aminte ca treaba cu
> carnataria si plicul in cazul Remes a aparut tot in ziarul ce-l
> conduceti, banuiesc cunoscuta (treaba) de toata lumea. "
> PS2. Despre culoare politica, nu am tras in nimeni si nu am impis pe
> nimeni din spate. O sugestie cu buna intentie, inainte de a opinia ar
> fi bine de revazut un pic cronologia faptelor, pe langa ponderea lor,
> ce pare ca nu prea are importanta.
>

Ratacitul
2008-01-21 18:20:12

Re: Curat stranii. Si periculoase. Si supercriza ! Si SUPER-DOSARUL ! HAYSSAM !


Cine, plonjerica? Aceasta Toderoi Catherine d'Arc von France? A zis ceva candva? Cand?

La 2008-01-21 18:09:49, Arogantu' a scris:

> Daca tot nu zici nimic despre ce scrie in articol - n-ai putea sa
> umbli putzin si pe la subiectul HAYSSAM ?
>
> Nu de alta - oricum ziaristii nu aranjeaza ploile in economie, ci doar
> isi dau cu parerea !
>
> La 2008-01-21 17:55:58, plongeur.alpin a scris:
>
> > Se cumpara mai ieftin dl. SRS acuma de catre cei ce schimba euro in
> > lei, scrie chiar la dansul in ziar, 1E=3,72R. Dar vin euroi in tara,
> > tot din tara, ca pe la banci din strainatate nu poti face afacerea (cu
> > schimbarea). Vorbesc de persoane private, fara cont in tara. A cam
> > uitat ce a scris domnia sa nu cu mult in urma despre evolutia
> > fulminanta a economiei si atentionarea presedintelui la subiect. Sa
> > avem rabdare ca vine maine, cu explicatie ininteligibila. Si cum uita
> > in ultimul timp destule ne-a scris un articol fara cap si fara coada,
> > fara coerenta temporara si logica administrativa, critica personaje,
> > mai ales unul si nu legi, ambigui sau nu, care au condus la fenomen. A
> > atacat ad hoc-ul, l-a enervat momentul ajungerii la si nu cauzele care
> > au determinat parcursul. Si nici enervat nu ar fi fost daca nu ar fi
> > ajuns personajul subiect preferat, oarecum obligat prin conceptia sa
> > (a vedea acel 1E=3,72R) si indrituit prin legislatia in vigoare.
> > Desigur, subiectul sablon ar fi putut lasa balta dandanaia, cu
> > siguranta insa ca vanatorul ar fi gasit motivatii destule pentru a se
> > produce si la fel de
> > personal inchegate, ca articolul de fata. A cam uitat ca pe la
> > inceputurile scolarizarii, si fara a fi inovat modalitatea unei
> > expuneri, ba dimpotriva, am invatat cu totii ca se incepe cu
> > intitularea, apoi o introducere, un continut mai larg, in functie de
> > magnitudinea materialului de tratat, desigur ansamblat coerent, ca si
> > subcapitolele, si, in sfarsit, concluziile si incheierea. In loc de
> > toate maestrul a pus de-o critica, aceeasi vaicareala incoherenta si
> > cu logica dubioasa, de la cap la coada.
> > Eventual cu o singura concluzie ce ar trebui s-o traga cititorul,
> > echivalenta oarecum cu " ce ar fi daca domnu in cauza n-ar mai fi
> > director la Ziua " , ziar ce interesa mult inainte.
> > Un mic PS. Initial voiam sa intitulez postarea, la un continut
> > adecvat, " In sabii sa ne luptam sau in lupta dreapta sa ne batem ! "
> > , mi-a luat-o inainte, foarte inspirat, alwis46, ca si nu mai putin
> > inspiratul ionion cu razboiul civil, despre care nu se va sti din ce
> > cauza, reala, ar fi inceput, daca s-ar putea sti asa ceva in spatiul
> > mioritic, cel putin electronic. In cel real s-a vorbit in 89, dupa
> > Proclamatie, de dorinta Timisorii de a se desprinde de tara, tot de la
> > Centrala !!! Oricum, in varianta din PS ar fi incaput si " ati uitat
> > dle. Director, ca si o mare parte din forumistii ce i-ati incalzit,
> > ca, tot in ziarul dvs. scria ca trimiterea catre presedinte a
> > propunerii deschiderii penale s-a facut de catre justitie (ce include
> > parchetul) si nu ceruta de acesta. Si cum ati pomenit de lipsa de
> > probe, din partea presedintelui, va aduc aminte ca treaba cu
> > carnataria si plicul in cazul Remes a aparut tot in ziarul ce-l
> > conduceti, banuiesc cunoscuta (treaba) de toata lumea. "
> > PS2. Despre culoare politica, nu am tras in nimeni si nu am impis pe
> > nimeni din spate. O sugestie cu buna intentie, inainte de a opinia ar
> > fi bine de revazut un pic cronologia faptelor, pe langa ponderea lor,
> > ce pare ca nu prea are importanta.
> >
>
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01135 sec.