Ziua Logo
  Nr. 4137 de luni, 21 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-01-21

Comentarii: 2, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Lefter.Popescu
2008-01-21 15:21:03

Bey ce de-a salvatori

"Salvarea parcului Bordei este o victorie a celor ce iubesc Bucurestii,"
Salvarea Snagovului ar fi o crima, nu?

M_D_L
2008-01-21 17:36:49

Domnule profesor, urata porecla v-au pus scarbele de securisti

Mai bine va ziceau Rex. Laurentiu este un nume potrivit pentru persoanele increzute si enervante. In timpul scolii generale am avut un vecin de bloc cu acest nume, un copil surdo-mut cu care ma jucam. Eram in conflict cu el aproape tot timpul si de cateva ori nu m-am putut abtine sa nu-i dau cateva pe sale.
In privinta presupusei colaborari a dumneavoastra cu Securitatea nu vreau sa va critic, dar nici motiv de lauda nu poate fi. Erau vremuri cumplite, dupa razboi, cand viata omului nu valora mare lucru. Cei care n-au ingenunchiat in fata puterii de atunci au pierit. Instinctul de supravietuire este mai puternic decat dorinta de respectare a principiilor. Daca si in Biblie scrie negru pe alb ca un caine viu valoreaza mai mult decat un leu mort, inseamna ca asa este. Multi s-au gandit la treaba asta. Tradarea si turnatoria sunt incrise in codul genetic la toti oamenii. In fond noi suntem urmasii unor indivizi "adaptati", care ne-au transmis caracterele lor. Poate ca la unii gena respectiva este "dominanta" si actioneaza in orice conditii, chiar si in vremuri "normale" cand represiunea nu este asa de mare ca in primii ani de la instalarea dictaturii comuniste (informatorii din timpul lui Ceausescu). Astia sunt cei mai "adaptati", adevaratele jigodii. Ei au fost de partea legionarilor si fascistilor, cand aveau puterea, au trecut la comunisti si cand s-a schimbat din nou regimul s-au dat de partea americanilor. Sunt ca pisica, cad tot timpul in picioare si le merge bine.
Ceilalti, cei la care gena respectiva este "recesiva" (printre care ma numar si eu), sunt mai putin adaptati si ies in pierdere. Au constiinta curata, stau in banca lor si nu profita de pe urma altora.
Ar fi interesant de aflat ce procent dintre informatori s-au oferit sa toarne de bunavoie, pentru avantaje desigur si cati au fost cei care au turnat sub amenintare. Sa-l vedem pe maestrul Mircea Dinescu ce zice de treaba asta, ca el are toate datele problemei.
As vrea sa stiu (dar nu se poate!) si cati dintre cei care-i critica acum pe fostii informatori din anii '50, ar fi rezistat pe metereze pina la capat si si-ar fi pastrat demnitatea.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum a fost ucis Eminescu (6935 afisari)
 Fenomene stranii. Si periculoase (5774 afisari)
 Atac comunist la Religie (3363 afisari)
 Megacriza (2328 afisari)
 Viata secreta a lui Daniel Day-Lewis (2245 afisari)
 Rusia ameninta NATO cu atacuri nucleare preventive (2702 afisari)
 Charlize Theron: "Capitala Turciei, Budapesta" (1709 afisari)
 Planul George W. Bush prabuseste leul la noi valori record (1685 afisari)
 "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar putea schimba regulile la Oscar (1534 afisari)
 O noua ancheta privind moartea lui Dumitru Tinu (1423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00554 sec.