Ziua Logo
  Nr. 4126 de marti, 8 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-01-08

Comentarii: 10, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

cazzavilan
2008-01-07 22:52:21

pai de asta este la putere

acest editorial purtand semnatura unuia dintre cei mai rafinati si distinsi oameni politici ai stangii romanesti reprezinta o excelenta explicatie a motivului pentru care in gratiile populatiei se afla "autoritar-populismul basescian" si nu "politica flex-securitatii" a social democratilor.
pentru ca, desi Adrian Severin, un om pe care il stimez cu prisosinta, manevreaza niste concepte care imi sunt familiare, nu am inteles nimic din acest editorial! si, mai ales, nu am retinut nimic!
mesajul lui Basescu este simplu si rudimentar. il intelege si nea Ion si dom' Mitica.
mesajul social democratilor simbolizat de editorialul dlui Severin este atat de alambicat incat am curajul sa bag mana in foc ca nu-l inteleg nici colegii sai de baricada politica.
cu stima si regret

Mache
2008-01-08 02:42:59

Re: pai de asta este la putere

La 2008-01-07 22:52:21, cazzavilan a scris:

> acest editorial purtand semnatura unuia dintre cei mai rafinati si
> distinsi oameni politici ai stangii romanesti reprezinta o excelenta
> explicatie a motivului pentru care in gratiile populatiei se afla
> "autoritar-populismul basescian" si nu "politica flex-securitatii" a
> social democratilor.
> pentru ca, desi Adrian Severin, un om pe care il stimez cu prisosinta,
> manevreaza niste concepte care imi sunt familiare, nu am inteles nimic
> din acest editorial! si, mai ales, nu am retinut nimic!
> mesajul lui Basescu este simplu si rudimentar. il intelege si nea Ion
> si dom' Mitica.
> mesajul social democratilor simbolizat de editorialul dlui Severin
> este atat de alambicat incat am curajul sa bag mana in foc ca nu-l
> inteleg nici colegii sai de baricada politica.
> cu stima si regret
>
Fiti linistit domnule. Nici dl. Severin n-a inteles nimic pentru simplu motiv ca nu a vrut sa spuna nimic...

niculina
2008-01-08 07:25:56

eminentza cenusie a psd

Autorul acestui articol nu va putea fi inteles nici peste doua secole. Ca orice geniu el scrie pentru posteritate cu toate ca foloseste unele cuvinte contemporane cum ar fi bases... ori liberal.... Oricum trebuie sa recunoastem ca ne aflam in fata unui fenomen. Este interesant de vazut cum a supravietuit acest exemplar cu asemenea idei in timpul dictaturii comuniste si cum supravietuieste el plin de succes in plina epoca oligarho capitalista?

Un Agricultor
2008-01-08 07:49:27

Adriane, ai fost indignat de infestarea apei potabhile pentru ca o molecula de apa are doi atomi de

hidrogen si numai unul de oxigen. Ai ramas cu apucaturile cercului de analiza socio-politica de la Fanica Revolutionarul unde ai lucrat "inainte", indrugi cuvinte fara sens crezand ca ai o noua capodopera neinteleasa de contemporanii tai.

sorinake
2008-01-08 08:24:54

Semantica

Domnule Severin,

Sunteti un maestru al semanticii! Dar poate ar trebui sa va intrebati cati oare va inteleg? Dupa cate inteleg eu, vreti sa ne spuneti ca Basescu seduce prin "limbajul" (ca, in acest context, nu pot sa-i zic semantica) prin care comunica. Cu alte cuvinte, asa antidemocrat cum e el, vorbeste pe limba audientei. In rest, are toate defectele specifice clasei politice din Romania. Am inteles bine?
Din pacate (sau din fericire), electoratul cauta certitudinile simple. Vreti sa ne spuneti ca ele nu exista?

Holospin
2008-01-08 09:54:12

La fel de ticalosi !

Nici PD-Lul si nici PSDul nu sunt mai buni decat PNL ,macar acestia din urma au incercat sa faca ceva,au exclus niste oameni cu nume sonore din partid care sa constatat ca au fost turnatori,dar PD-L si PSD atat de cinici au fost incat nici turnatori si nici corupti nu au, mai ales PD-Lul nici un corupt nici un turnator ?Chiar asa ?

ostap bender
2008-01-08 10:13:28

sa iesim din zona teoreticului

corect si frumos argumentat materialul domnului severin, si surprinde foarte bine coordonatele principiale de pe care se porneste anul electoral 2008. asa este, tabara presedintelui basescu pleaca din start cu avantajul frustrarilor unui electorat efectiv scirbit de prestatia actorilor scenei politice.

insa, intotdeauna competitia electorala s-a desfasurat pe coordonate psihologice complexe, intre care dezamagirea publicului este o trista constanta. in aceste circumstante, grupurilor politice care aspira la cistigarea pirghiilor de conducere le revine obligatia de a imagina si pune in practica tactici si strategii de atragere a sprijinului electoratului, mai pre limba de lemn a zilelor noastre, un marketing politic eficient si seducator. ceea ce, in cazul asa-numitei stingi pedeseriste nu este cazul.

orice ar spune domnul adrian severin, inceputul incepe (!) cu o severa analiza a aparatului de partid, recte a personajelor care transmit mesaj politic. daca domnia sa crede ca domnii geoana, corlatean, ponta si tot neamul lor cel neadormit din conducerea partidului sint credibili in postura de amici sinceri si dezinteresati ai necajitilor, categoric se inseala. in pdsr singurul lider credibil de stinga ramine ion iliescu.

personal ma consider un onest si cinstit alegator de stinga, in asteptarea adevaratului partid de stinga, care sa-mi prezinte o adevarata oferta de stinga, atit in ce priveste partea programatica, dar mai ales in ceea ce priveste oferta de resurse umane. atita timp insa cit voi vedea prezentindu-mi-se ca arhangheli ai dreptatii sociale personaje ca cele ce populeaza actualele structuri de conducere si liste electorale, votul meu nu se va duce in aceasta directie!

si oricit de insignifiant ar parea el, ar trebui luat in considerare macar in contextul absenteismului masiv ce se preconizeaza!

sa fim bine intelesi. pdsr-ul are sansa sa mare de a cistiga actuala competitie electorala, insa daca, si numai daca va reusi sa propuna publicului oameni noi, credibili, carora sa le incredinteze destinele civice. asa cum spunea si domnul ion iliescu, de rest s-au ocupat si domnul basescu, si domnul tariceanu si toti ceilalti reprezentanti a guvernarii de dreapta.

Mona G.
2008-01-08 11:19:11

PSD

Si care partid va aplica flexsiguranta?PSD?!Sa fim seriosi!O jumatate din PSD este formata din vechi comunisti iar cealalta jumatate din oameni care incearca sa scape de comunistii vechi,dar nu reusesc!
Iar pt. holospin:cum a dat PNL afara turnatorii?Numai M.Musca a plecat singura!In rest,Ghise e bine merci si apare tot timpul la TV;M.Ionescu Quintus,C.Balaceanu Stolnici se simt foarte bine in cadrul PNL iar Tariceanu(crescut de turnatorul A.Lazarescu) este chiar presedintele PNL si a fost nevoit sa se dezica de tatal vitreg,cel care l-a crescut!(Ce caracter!)

alwis46
2008-01-08 14:07:36

Moamaaaa, ce le zice bibicu' !

Auzi colo frazare, victoria aberanta a PD-L la nivel local.
Adica,daca va castiga unul din celelalte partide totul ar fi cusher, n-asha "mensiu" ?
Baiatu', oi fi matale tzuntzurliu la minte dar da-mi voie sa spun ca toti sunteti o apa si-un pamant, neam de lichele imputite bolsevice cocotate in scaunele ale puterii pe mormanele de cadavre din decembrie 1989 si pe sangele lor.
Nici un partid nu este mai bun decat altul iar al dumitale este urmasul direct al celui care a ordonat asasinatul in masa de acum 18 ani asa ca nu ne lua pe noi cu cioace d-astea rasuflate.
In loc ca multi indivizi din partidele astea, inclusiv al matale, sa infunde puscariile veniti fara nici o rusine sa balmajiti toata ziua numai minciuni ba chiar nesimtirea este atat de nesimtitta incat va mai apucati sa mai dati si lectii de morala sau conduita civica.
Ba, din cauza unora ca tine au aparut anarhistii, de scarba unora ca tine.
Te prinzi ce vreau sa spun ?


LENIO
2008-01-08 21:05:17

Re: La fel de ticalosi !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Azi noapte a inceput razboiul la Marea Neagra (7925 afisari)
 Razboi Rece la Marea Neagra (3438 afisari)
 Ne-o trag si bulgarii! (3388 afisari)
 Sfarsitul politic al lui Titulescu (2015 afisari)
 Borfasii zapezii (1858 afisari)
 Taxe mici pentru masini vechi (2142 afisari)
 Masina cea mai ieftina costa 2500 dolari (2073 afisari)
 Ucigasul lui Benazir Bhutto a fost identificat  (1847 afisari)
 Traian Basescu nu o vrea pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei  (1373 afisari)
 Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad nu mai este in gratiile ayatollahul Ali Khamenei (1367 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01147 sec.