Ziua Logo
  Nr. 4126 de marti, 8 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-01-08

Comentarii: 149, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

CALUGARUL
2008-01-07 22:12:04

pt. autentic (de ieri)

La 2008-01-07 21:44:42, autentic a scris:

Nu, stimate domn, nu ti-o iau in nume de rau. Regret numai ca ai parasit discutia noastra care parea interesanta pentru a intra in polemici ieftine cu altii. Incepusesi sa spui chestii argumentabile la care m-am gandit si eu. Aveam si o replica pentru domnia ta, replica pe baza careia sa continuam si sa mai intelegem si noi cate ceva. Daca insa preferi sa discuti la alt nivel, eu nu ma supar ... replica dumitale este simpatica.
Succes pe mai departe. Sa ea DOmnul sa iasa ceva din zbaterea dumitale! Eu speram numai sa castigam ceva intelepciune. Raman la parerea mea ca suntem prea mici ca sa schimbam ceva. Chiar daca si cei ce conduc sunt mici, dar au norocul sa poarte un volan mare, noi tot fara putere suntem.
Numai bine!


_______


Stimate domn, eu nu m-am pierdut in discutii inutile cu nimeni. Mie-mi place sa discut cu toata lumea. Am citiva la care nu le raspund deloc si nici nu le citesc opiniile chiar daca sunt adresate mie, dar asta este o alta poveste. Eu postez opinii pe acest forum din anul de gratie 2003, si, credeti-ma ca am ceva-ceva experienta in a ,,opina" cu forumistii. Am fost si mirlan, am fost si nemernic, am fost si drac, si despot, si ordinar, si otreapa, si clovn, si demon, dar am adus si putintica lumina in sufletul citorva. Nu sunt nici pe departe vreun destept ! Doamne, fereste. Sunt un ,,nimeni", un oarecare, un ,,ala", care ma mai dau si eu in stamba citeodata. Dar, daca intilnesc un ,,nume" cu o opinie onesta, valoroasa (asa ca cele ale dumitale), il contactez si incerc sa invat de la el. De multe ori, pe astfel de oameni ii abordez la inceput cu ,,mici intepaturi" pentru a-l energiza si a-i grabi ,,mustirea" de opinie. Rezultatul, citeodata, este unul negativ, in sensul ca, respectivul sau respectiva, imi raspunde simtindu-se jignit, si, deci, sunt perceput ca un tip mirshav, nepoliticos, etc., dar cu timpul il, sau o aduc pe drumul cel bun, pentru ca il (sau o) fac sa inteleaga ca pentru mine reprezinta o persoana interesanta si pun toate animozitatile la o parte si sfirsim in a ne imprieteni. Asta sunt eu. In general, eu sunt o carte deschisa. Nu ma feresc sa recunosc cind sunt gresit, dar ma si bat pentru o idee pe care o consider superioara.

Doamne ajuta !

liviuz
2008-01-07 22:12:51

Exceptional

Articol minunat, atitudine civica caracteristica unei persoane evoluate.
De ce nu semneaza "boul" de Basescu legea?

Aladin
2008-01-07 22:32:34

Protectia animalelor ? DA, dar si reguli !

Ca una e sa-ti fie mila de maidanezi si alta e sa ai o teama de caini pe care animalul o simte si devine fara motiv agresiv. Ciudata conceptia cu calul ,sa fie adevarat ? tot articolul e o varza din acea ce nu a reusit sa se mureze.

johnson
2008-01-07 22:37:13

Vreau sa-i omor cu mana mea

Eu as introduce pedeapsa cu moartea pentru cazurile cele mai crude.
Iar eu as vrea sa fiu Calaul ! As da orice.

gili
2008-01-07 23:41:05

Chestie curioasa ... Oare ?

O treaba pe care am observat-o de multa vreme ... Printre sustinatorii si adulatorii de Iliesti si Basesti gasim cei mai aprigi prigonitori sau cel putin neiubitori de animale.
Bineinteles ca sunt si exceptii , ma refer la majoritate .
Am curaj sa pariez ca traba functioneaza si iata ne sta la indemina sa o verificam chiar si printre onorabilii forumisti .
A iubi animalele inseamna a-l iubi pe Dumnezeu , sunt creatiile Lui ca si noi de altfel .
Nu vad de ce Dumnezeu si-ar iubi diferentiat creatiile .
Fara indoiala ca acelor care trateaza rau animalele le trebuie aplicate pedepse aspre , pe masura faptelor lor . Raul tratament aplicat unui animal este o fapta gratuita, fapta unui neom care asupreste o creatie a Domnuui .

gili
2008-01-07 23:44:24

Re: Baaa, amaritilooor ! De ce l-ati scooos ? Ca sa va ramina numai laudele ?

La 2008-01-07 23:40:45, CALUGARUL a scris:

> Amaritilooor !
>
> Falimentuuuu !
>
Nu sfintia ta . L-au scos pentru simplul motiv ca nu le venea sa creada ca astfel de idei pot salaslui in capul unui slujitor al Domnului .
Sau cel putin asa te afirmi , n'asa?

CALUGARUL
2008-01-07 23:57:08

Re: Chestie curioasa ... Oare ?

La 2008-01-07 23:41:05, gili a scris:

Nu vad de ce Dumnezeu si-ar iubi diferentiat creatiile .

_____


Pai n-ai de unde sa stii pentru ca nu esti credincios.

Ia du-te tu la cartea Facerii si ai sa vezi ce spune acolo Dumnezeu cind a creat animalele : ,,Sa fie !", iar cind l-a creat pe om ce-a zis ? : ,,Sa facem !" Aud ? Acum ti-ai explicat ? Daca nu, stai pe-aproape ! La cine se referea Dumnezeu : Sa facem ? De ce la plural ? Cit despre iubirea lui Dumnezeu fata de creatie ? Glumesti ! Unde spune Dumnezeu ca El isi iubeste creaturile inafara de om ? Dumnezeu a spus numai atiti : Si era bine ! Pentru ca apoi sa spuna ca tot ce a creat, a creat spre binele omului, pentru ca pe om l-a pus stapin peste toate. L-a pus stapin si nicidecum sa faca dragoste cu pisicile, caii, sherpii sau mai stiu eu ce lighioane !

jan dinu
2008-01-08 00:10:52

>>Iubitzi animalele si copii << by Karen Carpenter....

Undeva intr-un sat de mult uitat ...
O vaca nesacra in iesle a ingenunchiat ...
Doar la taiere ea se astepta ...
C-o lacrima si-un muget..pe el,i-l privea ...!

Omul a intelea ,a aruncat cutitul ,s-a indepartat ...
Ingerul venise ,un semn al caintei i-a dat ...
Si ...EA -- e-o fiintza ,TU ai inteles ...
Fiule , Domnul te iarta in acest ...lumesc !!
JD

gili
2008-01-08 00:18:45

Nimeni nu zice sa faci dragoste cu pisica sfintia ta ...


Chit ca am vazut la viata mea unii care foloseau curcile si gaini la chestia asta.
"L-a pus stapin" ...
Sa-mi fie cu iertaciune , stapinul sfintia ta are in primul rind RASPUNDERI , datorii fata de ceea ce stapineste . Altfel ie stapin in intelesul bolsevic al cuvintului si in urma astora numai praful si pulberea ..., n'asa sfintia ta ?

cotrofelnitza
2008-01-08 00:24:05

Re: Chestie curioasa ... Oare ?

La 2008-01-07 23:57:08, CALUGARUL a scris:

..autoarea e d-a dreptu' parsiva sfiintia ta !
C-a zis ca, " Mai intai Dumnezeu a facut animalele ".
Desigur ca, orice animal care a citit Biblia stie asta, dar, ptiu drace, s-o spui in public ?
Daca sfintia ta nu poate iubi celelalte vietuitoare e OK,
da da' ce incerci sa ne animalizezi si pa noi ?

> La 2008-01-07 23:41:05, gili a scris:
>
> Nu vad de ce Dumnezeu si-ar iubi diferentiat creatiile .
>
> _____
>
>
> Pai n-ai de unde sa stii pentru ca nu esti credincios.
>
> Ia du-te tu la cartea Facerii si ai sa vezi ce spune acolo Dumnezeu
> cind a creat animalele : ,,Sa fie !", iar cind l-a creat pe om ce-a
> zis ? : ,,Sa facem !" Aud ? Acum ti-ai explicat ? Daca nu, stai
> pe-aproape ! La cine se referea Dumnezeu : Sa facem ? De ce la plural
> ? Cit despre iubirea lui Dumnezeu fata de creatie ? Glumesti ! Unde
> spune Dumnezeu ca El isi iubeste creaturile inafara de om ? Dumnezeu a
> spus numai atiti : Si era bine ! Pentru ca apoi sa spuna ca tot ce a
> creat, a creat spre binele omului, pentru ca pe om l-a pus stapin
> peste toate. L-a pus stapin si nicidecum sa faca dragoste cu pisicile,
> caii, sherpii sau mai stiu eu ce lighioane !
>

CALUGARUL
2008-01-08 00:34:09

Re: Nimeni nu zice sa faci dragoste cu pisica sfintia ta ...

La 2008-01-08 00:18:45, gili a scris:

Sa-mi fie cu iertaciune , stapinul sfintia ta are in primul rind RASPUNDERI , datorii fata de ceea ce stapineste . Altfel ie stapin in intelesul bolsevic al cuvintului si in urma astora numai praful si pulberea ..., n'asa sfintia ta ?


_______


Asa e gilica, taica. De aceea spuneam intr-o postare de-a mea care a fost stearsa de netrebnicul de la cenzura, ca Roxana nu face disocierea dintre a IUBI un animal si a-l RESPECTA. E o mare diferenta dintre aceste doua elemente !

CALUGARUL
2008-01-08 00:37:51

Re: Chestie curioasa ... Oare ?

La 2008-01-08 00:24:05, cotrofelnitza a scris:

..autoarea e d-a dreptu' parsiva sfiintia ta !
C-a zis ca, " Mai intai Dumnezeu a facut animalele ".
Desigur ca, orice animal care a citit Biblia stie asta, dar, ptiu drace, s-o spui in public ?
Daca sfintia ta nu poate iubi celelalte vietuitoare e OK,
da da' ce incerci sa ne animalizezi si pa noi ?_________


Nu, cotro, taica. Roxana nu e parshiva. Ea, sarmana, e doar necredincioasa si ambigua (ca sa fiu respectos) ! Eu spun doar atit : animalele nu sunt subiecte pentru a fi iubite, pentru ca iubirea este o stare sufleteasca ce se infiripeaza si se consuma numai intre un barbat si o femeie, deci intre doi oameni. Omul nu poate iubi un animal. Asta e sigur. Omul poate RESPECTA un animal, care este cu totul si cu totul altceva. A iubi un animal inseamna zoofilie si se pedepseste prin lege. Capisci ?

horiageo
2008-01-08 00:44:57

BARBARII de CRESTINI !

Multi nemernici a lasat dumnezeu pe pamant,dar mai multi decat comunismul ,niciodata.Ofoarte mare parte dintre noi romanii avem reminiscente de primate,si ne caracterizam prin prostie ,fudulie si foarte multa violenta. Vedeti cand merg la biserica ortodoxa sa ia vreo pomana ,sau aghiasma,in ciuda faptului ca se afla intr-un lacas sfant,ei se comporta ca niste fiare turbate si multe alte exemple as da ,dar sa revenim la subiect. Foarte multi tigani ,au cate unul sau doi cai cu ajutorul carora isi castiga painea zilnica.Isi castiga existenta zilnica si pt ei si pt familile lor. Ati vazut vreodata cum trateaza aceste bestii caii,cum ii bat,cum ii chinuie,cum ii tin nemancati multi ii omoara in cele mai mari chinuri. Ei bine ,daca sar putea sa se dea o lege ,ca aceste urdoare sociale cu care ne-au inzestrat tot comunistii,firar ai dracului de nemernici,sa nu aiba dreptul sa detina animale ,decat poate doar sobolani care sunt la fel de folositori ca ei. Am asistat de multe ori neputincios la astfel de tratamente ale tiganilor fata de cai si am ramas marcat .Acum dupa ce s-a propus legea care protejaza si bietele animale am asistat cum un tigan nemernic a omorat calul cu un tarnacop,pt ca bietul animal era foarte obosit,nehranit si avea o povara foarte mare ,In timp ce il batea am chemat un garcea de cacat sa potoleasca turbatul . M-a refuzat, spunandu-mi ca animalul este al omului si face ce vrea el cu bunul lui si ca el ,organul (probabil genital ) este platit sa apere oamenii nu caii. I-am raspuns ca ar trebui sa fie mai bine el pazit de muste ca este un cacat,. Garcea a vrut sa ma aresteze ca l-am insultat,a mai chemat alti limbrici tot ca el ,intre timp tiganul omorase calul si acum facuse front comun cu militenii.Am avut mare noroc cu niste ofiteri de marina cre treceau pe acolo,altfel tiganul voia sa ma omoare cu tarnacopul iar militenii ma tineau..Credeti ca mamaligarii astia din parlament vor duce la bun sfarsit ceea ce au inceput,cu privire la protectia animalelor de fiarele turbate omenesti? Ma indoiesc,au si uitat de micutul proiect. Si daca s-ar vota,s-ar aproba de dusmanul cainilor ,Traian Hahaha? Si daca totusi s-ar aproba,credeti ca va tine cineva cont de aceasta lege?. Avem atatea rapciugi umane de intretinut,puscariasi,tigani,hoti,talhari ( puscariasii au drepturi si conditii mult mai bune decat foarte multi romani ) Tiganii ii protejam mai ceva decat Sfintele Moaste de parca ar fi pe cale de disparitie si nu trebuie sa le pierdem samanta,iar pt niste animale care ne sunt cei mai buni prieteni,nu suntem in stare sa dam o lege . O vina foarte mare o are si biserica ortodoxa care in timpul slujbei,in loc sa-l laude pe presedinte,mai bine ar spune cateva cuvinte despre necesitatea protectiei animalelor. Stiu preoti care merge la vanatoare,care omoara caini,pisici,deci ii excludem si pe acesti farisei

katty1
2008-01-08 00:46:37

Nicolae Labis&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;

Ea s-arata saltind si se opri
Privind in jur c-un fel de teama,
Si narile-i subtiri infioara apa
Cu cercuri lunecoase de arama

Sticlea in ochii-i umezi ceva nelamurit,
Stiam ca va muri si c-o s-o doara.
Mi se parea ca retraiesc un mit
Cu fata prefacuta in fecioara.
&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;..
Ce-i inima? Mi-e foame! Vreau sa traiesc, si-as vrea&#8230;
Tu.iarta-ma, fecioara &#8211; tu caprioara mea!
Mi-i somn. Ce nalt ii focul! Si codrul, ce adanc!
Plang. Ce gandeste tata? Mananc si plang. Mananc!

Moartea caprioarei &#8211; Nicolae Labis (1954)

jan dinu
2008-01-08 00:51:33

Re: Nimeni nu zice sa faci dragoste cu pisica sfintia ta ...

La 2008-01-08 00:34:09, CALUGARUL a scris:

> La 2008-01-08 00:18:45, gili a scris:
>
> Sa-mi fie cu iertaciune , stapinul sfintia ta are in primul rind
> RASPUNDERI , datorii fata de ceea ce stapineste . Altfel ie stapin in
> intelesul bolsevic al cuvintului si in urma astora numai praful si
> pulberea ..., n'asa sfintia ta ?
>
>
> _______
>
>
> Asa e gilica, taica. De aceea spuneam intr-o postare de-a mea care a
> fost stearsa de netrebnicul de la cenzura, ca Roxana nu face
> disocierea dintre a IUBI un animal si a-l RESPECTA. E o mare diferenta
> dintre aceste doua elemente !
>
==============================================================
Domnu Calugaru , Gili daca ar fi vizionat pe viu...America
si-ar fi vazut cum scrie pe curul masinilor luxoase :
>>Ai lov mai cath ,ai lov mai dog <<..te facea acum olog ....
JD

gili
2008-01-08 00:56:15

Pruncul Isus sfintia ta ...


Nu la rasuflarea animalelor sa incalzit sfintia ta ?
Si daca Domnul le-a creat spre binele nostru oare de ce sa avem liber a le batjocori sfintia ta ?!
Iata cresc pe linga casa mea citeva gaini , rate , giste , 9 ciini , 6 pisici , 2 vaci si 4 vitei , 17 porci , 2 papagali , citiva pestisori , cam la 100 de porumbei si 5 cai .
Nici oua nu maninc de la gainile mele si bineinteles ca nici pe dinsele .
Cind se inmultesc prea tare am grija sa fac cadou unor prieteni pe care-i stiu iubitori de oratanii citeva dintre dinsele .
Anul asta amcadorisit diversi prieteni si nu numai cu 4 purcele cu porcusori linga ele punind conditia ca mamele sa fie pastate pentru reproductie , o multime de porumbei , gainute din cele pitice si un armasar de doi ani si jumatate .
Cei drept , in fiecare luna las oamenii pe care-i platesc sa le ingrijeasca sa taie cite un porc si liber la lapte , oua , brinza , n'asa?
Io unul cum spuneam nu poci sa inghit si prefer sa cumpar .
Poti sfintia ta sa intelegi cit de fericit sunt cind daca strig la ea iapa de aproape o tona sare gardul de parca nu ar fi si se infatiseaza la primit bucatica de zahar sau morcovul care niciodata nu-mi lipsesc din buzunar si sa fie mingiiata ?
Caii mei sfintia ta umbla dupa mine precum cateii si daca le spui sa ma astepte fie intr-un colt al fermei , fie oriunde pe cimp , nici cu tractorul nu-i poti urni de acolo pina nu le dau io liber .
Am avut un armasar care fugea din ferma si venea dupa mine acasa . Nimeni nu putea sa-l prinza . Batea tirgul de la un cap la altul si se oprea in fata portii nechezind si ridicindu-se in doua picere .
Pai nu-i crima sfintia ta sa lasi de izbeliste cai pe cimp sa-i manince ciinii acuma iarna la -20 de gade ?

cotrofelnitza
2008-01-08 01:03:51

Re: Chestie curioasa ... Oare ?

La 2008-01-08 00:37:51, CALUGARUL a scris:

> La 2008-01-08 00:24:05, cotrofelnitza a scris:
>
> ..autoarea e d-a dreptu' parsiva sfiintia ta !
> C-a zis ca, " Mai intai Dumnezeu a facut animalele ".
> Desigur ca, orice animal care a citit Biblia stie asta, dar, ptiu
> drace, s-o spui in public ?
> Daca sfintia ta nu poate iubi celelalte vietuitoare e OK,
> da da' ce incerci sa ne animalizezi si pa noi ?
>
>
>
> _________
>
>
> Nu, cotro, taica. Roxana nu e parshiva. Ea, sarmana, e doar
> necredincioasa si ambigua (ca sa fiu respectos) ! Eu spun doar atit :
> animalele nu sunt subiecte pentru a fi iubite, pentru ca iubirea este
> o stare sufleteasca ce se infiripeaza si se consuma numai intre un
> barbat si o femeie, deci intre doi oameni. Omul nu poate iubi un
> animal. Asta e sigur. Omul poate RESPECTA un animal, care este cu
> totul si cu totul altceva. A iubi un animal inseamna zoofilie si se
> pedepseste prin lege. Capisci ?
>

Sa fiu poet, si la multi ani, si Merry Christas, si Happy Easter, Boboteaza,
Sf. Ion, Santa Maria, toti sfintii si lasaturile de sec.
"...iubirea de mosie e un zid,
care nu se-nfioreaza de-a ta spaima, Baiazid "
Doar un exemplu de tzaranofilie pentru care iubesc si pietrele...
Da fiecare cu danblaua lui !

katty1
2008-01-08 01:14:39

Re: Nicolae Labis

Ea s-arata saltind si se opri
Privind in jur c-un fel de teama,
Si narile-i subtiri infioara apa
Cu cercuri lunecoase de arama

Sticlea in ochii-i umezi ceva nelamurit,
Stiam ca va muri si c-o s-o doara.
Mi se parea ca retraiesc un mit
Cu fata prefacuta in fecioara.
&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;..

Ce-i inima? Mi-e foame! Vreau sa traiesc, si-as vrea&#8230;
Tu.iarta-ma, fecioara &#8211; tu caprioara mea!
Mi-i somn. Ce nalt ii focul! Si codrul, ce adanc!
Plang. Ce gandeste tata? Mananc si plang. Mananc!

Moartea caprioarei &#8211; Nicolae Labis (1954)

>

Zdreanta

L-ati vazut cumva pe zdreanta,
Ce-l cu ochii de faianta?
E un ciine zdrenturos
De flocos, dar e frumos.
Parca-i strans din petice,
Ca sa-l tot impiedice,
Ferfenitele-i atarna
Si pe ochi, pe nara carna,
Are insa o ureche
De pungas fara pereche.
Da tarcoale la cotet,
Ciufulit si-asa laiet,
Asteptand un ceas si doua,
O gaina sa se oua
Care canta cotcodace,
Proaspat oul cand il face.
De cand e in gospodarie
Multe a-nvatat si stie,
Si, pe branci, taras, grapis,
Se strecoara pe furis.
Pune laba, ia cu botul
Si-nghite oul cu totul.

---"Unde-i oul? A-ntrebat
Gospodina.---"L-a mancat!"
"Stai nitel ca te dezvat
Fara matura si bat.
Te invata mama minte"
Si i-a dat un ou fierbinte.
Dar de cum l-a imbucat,
Zdreanta l-a si lepadat
Si-a-njurat cu un latrat.

Cand se uita la gaina,
Cu culcusul lui, vecina,
Zice Zdreanta-n gandul lui
"S-a facut a dracului!"

Tudor Arghezi

jan dinu
2008-01-08 01:16:40

Re: BARBARII de CRESTINI !

La 2008-01-08 00:44:57, horiageo a scris:

> Multi nemernici a lasat dumnezeu pe pamant,dar mai multi decat
> comunismul ,niciodata.Ofoarte mare parte dintre noi romanii avem
> reminiscente de primate,si ne caracterizam prin prostie ,fudulie si
> foarte multa violenta. Vedeti cand merg la biserica ortodoxa sa ia
> vreo pomana ,sau aghiasma,in ciuda faptului ca se afla intr-un lacas
> sfant,ei se comporta ca niste fiare turbate si multe alte exemple as
> da ,dar sa revenim la subiect. Foarte multi tigani ,au cate unul sau
> doi cai cu ajutorul carora isi castiga painea zilnica.Isi castiga
> existenta zilnica si pt ei si pt familile lor. Ati vazut vreodata cum
> trateaza aceste bestii caii,cum ii bat,cum ii chinuie,cum ii tin
> nemancati multi ii omoara in cele mai mari chinuri. Ei bine ,daca sar
> putea sa se dea o lege ,ca aceste urdoare sociale cu care ne-au
> inzestrat tot comunistii,firar ai dracului de nemernici,sa nu aiba
> dreptul sa detina animale ,decat poate doar sobolani care sunt la fel
> de folositori ca ei. Am asistat de multe ori neputincios la astfel de
> tratamente ale tiganilor fata de cai si am ramas marcat .Acum dupa ce
> s-a propus legea care protejaza si bietele animale am asistat cum un
> tigan nemernic a omorat calul cu un tarnacop,pt ca bietul animal era
> foarte obosit,nehranit si avea o povara foarte mare ,In timp ce il
> batea am chemat un garcea de cacat sa potoleasca turbatul . M-a
> refuzat, spunandu-mi ca animalul este al omului si face ce vrea el cu
> bunul lui si ca el ,organul (probabil genital ) este platit sa apere
> oamenii nu caii. I-am raspuns ca ar trebui sa fie mai bine el pazit
> de muste ca este un cacat,. Garcea a vrut sa ma aresteze ca l-am
> insultat,a mai chemat alti limbrici tot ca el ,intre timp tiganul
> omorase calul si acum facuse front comun cu militenii.Am avut mare
> noroc cu niste ofiteri de marina cre treceau pe acolo,altfel tiganul
> voia sa ma omoare cu tarnacopul iar militenii ma tineau..Credeti ca
> mamaligarii astia din parlament vor duce la bun sfarsit ceea ce au
> inceput,cu privire la protectia animalelor de fiarele turbate
> omenesti? Ma indoiesc,au si uitat de micutul proiect. Si daca s-ar
> vota,s-ar aproba de dusmanul cainilor ,Traian Hahaha? Si daca totusi
> s-ar aproba,credeti ca va tine cineva cont de aceasta lege?. Avem
> atatea rapciugi umane de intretinut,puscariasi,tigani,hoti,talhari (
> puscariasii au drepturi si conditii mult mai bune decat foarte multi
> romani ) Tiganii ii protejam mai ceva decat Sfintele Moaste de parca
> ar fi pe cale de disparitie si nu trebuie sa le pierdem samanta,iar pt
> niste animale care ne sunt cei mai buni prieteni,nu suntem in stare sa
> dam o lege . O vina foarte mare o are si biserica ortodoxa care in
> timpul slujbei,in loc sa-l laude pe presedinte,mai bine ar spune
> cateva cuvinte despre necesitatea protectiei animalelor. Stiu preoti
> care merge la vanatoare,care omoara caini,pisici,deci ii excludem si
> pe acesti farisei
>
>
=================================================================
Korect ,dar cum ramine cu ---"barbarii de crestini"!?
Totushi ginditi de la caz la caz ...doar in India (originala )
vaca este sacra ...si plus multe altele ..
JD

cotrofelnitza
2008-01-08 01:26:44

Re: Nicolae Labis ...Da, ar fi facut mare de poezii daca animalu' de tramvai...

La 2008-01-08 00:46:37, katty1 a scris:

...nu l-ar fi taiat cu zile.
Pa da alta parte, cupilu', saracu', era prea cupil sa inteleaga ca
un animal ucide animal, si nu numai atunci cind nu se poate calca de foame.
Treaba e ca, astia, religiosii prea ortodocsi, din care face parte si ortodoxismu',
nu vrea sa recunoasca ca, cartile junglei zice " suntem d-acelas singe, tu si eu ",
si ca, animalul pe care Dumnezeu l-a creat ultimu', omu',
o sa dispara primu' !


>
>
> &#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;
>
> Ea s-arata saltind si se opri
> Privind in jur c-un fel de teama,
> Si narile-i subtiri infioara apa
> Cu cercuri lunecoase de arama
>
> Sticlea in ochii-i umezi ceva nelamurit,
> Stiam ca va muri si c-o s-o doara.
> Mi se parea ca retraiesc un mit
> Cu fata prefacuta in fecioara.
> &#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;..
> Ce-i inima? Mi-e foame! Vreau sa traiesc, si-as vrea&#8230;
> Tu.iarta-ma, fecioara &#8211; tu caprioara mea!
> Mi-i somn. Ce nalt ii focul! Si codrul, ce adanc!
> Plang. Ce gandeste tata? Mananc si plang. Mananc!
>
> Moartea caprioarei &#8211; Nicolae Labis (1954)
>
>

gili
2008-01-08 01:32:45

RAIUL E PLIN CU PISICI SI CATEI PUFOSI ...

Parca Nicolae Steinhardt a zis chestia asta , n'asa ?

jan dinu
2008-01-08 01:35:47

Re: Nicolae Labis ...Da, ar fi facut mare de poezii daca animalu' de tramvai...

La 2008-01-08 01:26:44, cotrofelnitza a scris:

> La 2008-01-08 00:46:37, katty1 a scris:
>
> ...nu l-ar fi taiat cu zile.
> Pa da alta parte, cupilu', saracu', era prea cupil sa inteleaga ca
> un animal ucide animal, si nu numai atunci cind nu se poate calca de
> foame.
> Treaba e ca, astia, religiosii prea ortodocsi, din care face parte si
> ortodoxismu',
> nu vrea sa recunoasca ca, cartile junglei zice " suntem d-acelas
> singe, tu si eu ",
> si ca, animalul pe care Dumnezeu l-a creat ultimu', omu',
> o sa dispara primu' !
> #######################################################
Cotrofelnitzo,
Calugarul a punctat corect ...notziunea--- IUBIRE ---,
diferentziind intre iubirea de oamenii si respectul
si ---GRIJA --- pentru animale ...,
asta pentru a NU crea confuzia ..zoofiliaca unde din pacate
se practica !
Ti-o spune UNU ...care dau mincare ..si unele ingrijiri
..animalelor fara adapost ...prea libere ...
JD
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
>
> >
> >
> > &#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;
> >
> > Ea s-arata saltind si se opri
> > Privind in jur c-un fel de teama,
> > Si narile-i subtiri infioara apa
> > Cu cercuri lunecoase de arama
> >
> > Sticlea in ochii-i umezi ceva nelamurit,
> > Stiam ca va muri si c-o s-o doara.
> > Mi se parea ca retraiesc un mit
> > Cu fata prefacuta in fecioara.
> > &#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;..
> > Ce-i inima? Mi-e foame! Vreau sa traiesc, si-as vrea&#8230;
> > Tu.iarta-ma, fecioara &#8211; tu caprioara mea!
> > Mi-i somn. Ce nalt ii focul! Si codrul, ce adanc!
> > Plang. Ce gandeste tata? Mananc si plang. Mananc!
> >
> > Moartea caprioarei &#8211; Nicolae Labis (1954)
> >
> >
>
>

gili
2008-01-08 01:36:11

Ai dreptate Jenica ...

La noi ie sacru boul , prostovanul , hotul , mincinosul , neispravitul si alte alea oratanii , n'asa?
Pai sa nu-ti vina sa te muti in India ?!

Seherezada
2008-01-08 01:51:39

poate de aia, uneori ... it`s raining cats and dogs ...

La 2008-01-08 01:32:45, gili a scris:

Seherezada
2008-01-08 01:58:26

am citit articolul ... si nu am inteles ...

s-a intimplat ceva grav ?
vazind atita indignare la autor, mi-am zis ... aoleu, te pomensti ca presedintele Basescu s-a rastit la vreo pisicutza, i-o fi zis ``zzat !``... dar nici vorba ...


lil
2008-01-08 02:15:59

Presupusa gripa aviara??

"Cruzimea s-a vadit si cand au fost arse de vii pasari, la presupusa gripa aviara din 2005. "

Roxana, chiar ca incepi sa devii ciudata...


Doar asa , "in afara subiectului", sa stii ca presupusa asta gripa aviara e tratata cu cea mai mare seriozitate, e drept, in afara publicului, e drept, in alte tari.
E tratata cu formarea personalului medical si paramedical, cu distribuirea de kituri pentru a se putea interveni. AZI nu in 2005.
Voi ati uitat in timp ce cei ce ar putea interveni invata.

Daca din asta ai facut argument pentru iubirea de animale , ce seriozitate poti sa mai ai...

katty1
2008-01-08 02:23:59

Re: Presupusa gripa aviara??

La 2008-01-08 02:15:59, lil a scris:

> "Cruzimea s-a vadit si cand au fost arse de vii pasari, la presupusa
> gripa aviara din 2005. "
>
> Roxana, chiar ca incepi sa devii ciudata...
>
>
> Doar asa , "in afara subiectului", sa stii ca presupusa asta gripa
> aviara e tratata cu cea mai mare seriozitate, e drept, in afara
> publicului, e drept, in alte tari.
> E tratata cu formarea personalului medical si paramedical, cu
> distribuirea de kituri pentru a se putea interveni. AZI nu in 2005.
> Voi ati uitat in timp ce cei ce ar putea interveni invata.
>
> Daca din asta ai facut argument pentru iubirea de animale , ce
> seriozitate poti sa mai ai...
>


Lil, da-mi voie sa te contrazic putin. Nu cred ca doamna Roxana pune sub semnul intrebarii masurile ce se impun pentru prevenirea extinderii focarelor de gripa aviara, insa totusi nu cred ca nu se pot gasi si alte metode de ucidere a pasarilor fara a le expune unor chinuri teribile ca acela de a fi arse de vii. O fiinta moare in niste chinuri cumplite si intr-un timp suficient de lung. Nu stiu, cred ca medicii veterinari ar trebui sa gaseasca o metoda mai umana de omorire a bietelor animale fara ale expune unor chinuri suplmentare. Stiu,ai sa-mi spui ca si oamenii bolnavi de aceasta gripa mor in chinuri groaznice, si nu te contrazic, dar totusi...

Arcturus
2008-01-08 02:25:45

mai bine

Roxana, ar fi mai bine sa se interzica consumul de carne. Iti dai seama cate crime se fac zilnic doar pentru a satisface apetitul Omului?

E disctractivai contorsionarea din acest articol. Chiar e nevoie de mentionarea aluia de "sus" pentru a preveni cruzimea fata de animale? Rau a mai ajuns tarisoara noastra ...

lil
2008-01-08 02:33:11

Re: Presupusa gripa aviara??

La 2008-01-08 02:23:59, katty1 a scris:
>
> Lil, da-mi voie sa te contrazic putin. Nu cred ca doamna Roxana pune
> sub semnul intrebarii masurile ce se impun pentru prevenirea
> extinderii focarelor de gripa aviara, insa totusi nu cred ca nu se pot
> gasi si alte metode de ucidere a pasarilor fara a le expune unor
> chinuri teribile ca acela de a fi arse de vii. O fiinta moare in niste
> chinuri cumplite si intr-un timp suficient de lung. Nu stiu, cred ca
> medicii veterinari ar trebui sa gaseasca o metoda mai umana de omorire
> a bietelor animale fara ale expune unor chinuri suplmentare. Stiu,ai
> sa-mi spui ca si oamenii bolnavi de aceasta gripa mor in chinuri
> groaznice, si nu te contrazic, dar totusi...
>

Katty, am dat citatul acestei Roxana.
"Presupusa" gripa aviara inseamna , pe romaneste , ca e presupusa...pentru aceasta doamna.
Cel putin asa inteleg eu , daca mai inteleg romaneste.

Da-mi voie sa spun ca abereaza, chiar daca pare (si e) neelegant.

ps: La multi ani .

katty1
2008-01-08 02:36:51

Re: mai bine

La 2008-01-08 02:25:45, Arcturus a scris:

> Roxana, ar fi mai bine sa se interzica consumul de carne. Iti dai
> seama cate crime se fac zilnic doar pentru a satisface apetitul
> Omului?
>
> E disctractivai contorsionarea din acest articol. Chiar e nevoie de
> mentionarea aluia de "sus" pentru a preveni cruzimea fata de animale?
> Rau a mai ajuns tarisoara noastra ...
>

Ei Arcturus, doamna Roxana nu a mers atit de departe cu argumenatia. Nu credca dinsa nu consuma carne dar cred ca s-a referit la cei care chinuie animalele ca niste bestii. Mai jos am pus versuri din poezia "Moartea caprioarei" , scrisa Labis probabil sub influenta foametei din anul 1946-1947. In anul acela multi tarani au fost in situatia de a vana caprioare pentru a-si putea hrani familia, lucru pe care in mod normal poate nu ar fi facut-o daca nu ar fi fost seceta si lipsa de furaje pentru animalelede curte.

"Mananc si plang. Mananc!" Poezia "Moartea caprioarei" m-a impresionat foarte mult cind eram coplia de citiva anisori. Ganditi-va la ce carnagiu a facut Nastase si cu prietenii la vanatoare de mistreti in crescatoria lui Tiriac. Oamenii aceea chiar aveau nevoie sa ucida atatea animale. Dumnezeu ni le-a lasat pentru a ne satisface nevoile de hrana nicidecum pentru a practica sporturi inutile. Si chiar asa, ce nevoie aveau vinatorii sa omoare atatia mistreti cind unul de caciula ar fi fost ar suficient pentru asi lua acasa carne pentru familie?

katty1
2008-01-08 02:38:15

Re: Presupusa gripa aviara??

La 2008-01-08 02:33:11, lil a scris:

> La 2008-01-08 02:23:59, katty1 a scris:
> >
> > Lil, da-mi voie sa te contrazic putin. Nu cred ca doamna Roxana pune
> > sub semnul intrebarii masurile ce se impun pentru prevenirea
> > extinderii focarelor de gripa aviara, insa totusi nu cred ca nu se pot
> > gasi si alte metode de ucidere a pasarilor fara a le expune unor
> > chinuri teribile ca acela de a fi arse de vii. O fiinta moare in niste
> > chinuri cumplite si intr-un timp suficient de lung. Nu stiu, cred ca
> > medicii veterinari ar trebui sa gaseasca o metoda mai umana de omorire
> > a bietelor animale fara ale expune unor chinuri suplmentare. Stiu,ai
> > sa-mi spui ca si oamenii bolnavi de aceasta gripa mor in chinuri
> > groaznice, si nu te contrazic, dar totusi...
> >
>
> Katty, am dat citatul acestei Roxana.
> "Presupusa" gripa aviara inseamna , pe romaneste , ca e
> presupusa...pentru aceasta doamna.
> Cel putin asa inteleg eu , daca mai inteleg romaneste.
>
> Da-mi voie sa spun ca abereaza, chiar daca pare (si e) neelegant.
>
> ps: La multi ani .
>


La multi ani si toate cele bune sa se adune pentru Noul An care deja a venit.

CALUGARUL
2008-01-08 04:46:57

Re: Pruncul Isus sfintia ta ...

La 2008-01-08 00:56:15, gili a scris:

Poti sfintia ta sa intelegi cit de fericit sunt cind daca strig la ea iapa de aproape o tona sare gardul de parca nu ar fi si se infatiseaza la primit bucatica de zahar sau morcovul care niciodata nu-mi lipsesc din buzunar si sa fie mingiiata ?


_________


Inteleg foarte bine astfel de sentimente, iar prin ceea ce spui tu nu faci altceva decit sa-mi intaresti spusele mele. Ca sa nu mai spun ca Sf. Scripura este plina de momente cind animalele au participat la desfasurarea evenimentelor prin care Dumnezeu si-a propovaduit Cuvintul. Oare, mai trebuie sa aduc aminte de porumbelul in care Duhul Sfint s-a pogorit peste Iisus la Sf. Aratare, sau Teofania cum se mai spune ?

Gilica, taica, spusele tale mingiie sufletul, dar e si putin fariseism. Daca tu ai mila de animale si nu le sacrifici dar le dai altora ca sa o faca ei, in fond, faci acelasi lucru. Nu-i asa ? Dar, oricum ar fi, omul este o bucurie pentru animale, iar acestea se exprima asa cum pot ele. Iar noi, oamenii, ar trebui sa le raspundem la aceste sentimente cu respect. Dar noi, oamenii, nu facem asa ci mergem la extreme : ori le chinuim sau le omorim, ori le dam mai m ulta atentie decit ar trebui sa le-o dam semenilor nostri, iar, din ce in ce mai mult, mai facem si sex cu ele ! Pardon ? Nu am ABSOLUT nimic impotriva animalelor, dar, dupa cum mi-e firea, eu militez pentru E-CHIIIII-LIIIIIII-BRUUUUUU ! Cei care iubesc animalele, dar fata de semenii lor nu are nici un fel de sentiment de compasiune, sunt oameni morti sufleteste.

CALUGARUL
2008-01-08 04:49:19

Re: Chestie curioasa ... Oare ?

La 2008-01-08 01:03:51, cotrofelnitza a scris:

Sa fiu poet, si la multi ani, si Merry Christas, si Happy Easter, Boboteaza,
Sf. Ion, Santa Maria, toti sfintii si lasaturile de sec.
"...iubirea de mosie e un zid,
care nu se-nfioreaza de-a ta spaima, Baiazid "
Doar un exemplu de tzaranofilie pentru care iubesc si pietrele...
Da fiecare cu danblaua lui !


__________


Cotro, tu, in general, esti o fire bonoma si boema. Tu ai o l ume a ta, personala, in care te simti bine. Esti chiar simpatic, citeodata. Dar, dar, dar, dar, esti constient ca o data si o data trebuie s-o parasesti si sa apuci pe drumul ,,ala" ! Ata ete, tataie !

Hello
2008-01-08 05:25:22

Mai intai Dumnezeu a facut animalele

adica romanii, n-asa? nu toti e adevarat!

gili
2008-01-08 06:08:36

Re: Pruncul Isus sfintia ta ...N-ai inteles sfintiata corect ...


Nu le dau altora sa le sacrifice ci din contra pun conditia ca fiind date far de parale , musai au obligatia sa le intretina in bune conditii pina la sfirsitul natural al zilelor lor .
Cel care primeste mai are si obligatia sa-mi dea liber sa le vaz oricind doresc si daca constat ca nu sunt bine intretinute am dreptul sa le iau inapoi.
Nu pot insa pune conditii asupra puilor ce rezulta din prasila ulterioara .
Apoi fara indoiala ca daca iubim animalele musai sa fim si iubitori de oameni , n'asa?
Dar si la om si la animale le dam iubire daca sunt de isprava , altfel cautam sa-i corectam si sa-i aducem pe calea cea dreapta chiar prin pedeapsa acolo unde se impune , caci ce ie viata alta decit constringere pina la urma ?...
Nu putem lasala liber toate nazdravaniile , n'asa?
Iote bunaoara aia de zici cu sexul . Acilea trebuie sa i se taie daca Doamne feri , ii trece prin cap o atare nazdravanie .
Bineinteles la om , nu la animal , n'asa?

gili
2008-01-08 06:23:44

Ar trebui sa stiti ca ...

In unele locuri omul a facut exces de zel cu prilejul asa zisei gripe aviare .
Zic asa zisa dupa cum Roxana zice presupusa pentru ca au fost foarte multe cazuri unde in urma gasirii pe cimp a unei pasari salbatice moarte s-au aruncat in foc de vii toate pasarile din curtile gospodarilor unui sat , numai si numai spre satisfactia sadicilor de au organizat si desfasurat astfel de actiuni barbare , pentru a se afla in treaba si a fi vazuti la cele tevereuri .
Gripa aviara a existat si o sa existe cit Pamintul .
Masuri de eutanasiere in masa se iau numai atunci cind exista focare in gospodariile oamenilor sau in ferme de pasari si nu cind la marginea satlui gasesti o pasare moarta . Apoi musai ca in focarul cu pricina sa fie dezvoltat acel tip de virus aviar periculos pentru om .
Ori de cele mai lute ori nu s-a tinut cont de conditiile de ziceam .

Arogantu'
2008-01-08 06:24:16

Re: poate de aia, uneori ... it`s raining cats and dogs ...

Adica, Sehe, ploaia e rupta din rai - asta ai vrut sa sugerezi ?

Pai asta ar putea merge - dar sa examinam pisicile plouate si cateii murati, sa vedem daca sint asa pufosi cum zicea Gili !
Pai - nu prea mai par pufosi !

La 2008-01-08 01:51:39, Seherezada a scris:

> La 2008-01-08 01:32:45, gili a scris:
>
>
>

alias
2008-01-08 07:25:45

Re: Exceptional


ar fi sa va muste pe amandoi un caine sau o haita pe cand va plimbati la brat prin parc.


La 2008-01-07 22:12:51, liviuz a scris:

> Articol minunat, atitudine civica caracteristica unei persoane
> evoluate.
> De ce nu semneaza "boul" de Basescu legea?
>

niculina
2008-01-08 07:29:05

minunea zilei

Nu am citit tot articolul si deci nu sunt sunt sigura daca Roxana a uitat sau nu de Basescu. Daca da atunci ne aflam in fata unui miracol.

Un Agricultor
2008-01-08 07:33:48

Re: am citit articolul ... si nu am inteles ...

La 2008-01-08 01:58:26, Seherezada a scris:

> s-a intimplat ceva grav ?
> vazind atita indignare la autor, mi-am zis ... aoleu, te pomensti ca
> presedintele Basescu s-a rastit la vreo pisicutza, i-o fi zis ``zzat
> !``... dar nici vorba ...
>
>
>
>
Eu am crezutasta sau ca o catelusa s-a dat la carnea lui Basescu si acesta i-o fi zis "marsh potaie!", dar nici pomeneala...

jan dinu
2008-01-08 07:36:26

Re: minunea zilei

La 2008-01-08 07:29:05, niculina a scris:

> Nu am citit tot articolul si deci nu sunt sunt sigura daca Roxana a
> uitat sau nu de Basescu. Daca da atunci ne aflam in fata unui miracol.
>
======================================================
EA are ...agenda ...miracolul n-a venit ...!
JD

Un Agricultor
2008-01-08 07:37:16

Re: minunea zilei

La 2008-01-08 07:29:05, niculina a scris:

> Nu am citit tot articolul si deci nu sunt sunt sigura daca Roxana a
> uitat sau nu de Basescu. Daca da atunci ne aflam in fata unui miracol.
>
NU, nu a uitat. Duduia Roxana este nesatisfacuta ca Basescu nu a promulgat legea protectiei animalelor!

Un Agricultor
2008-01-08 07:39:32

Re: Exceptional

La 2008-01-08 07:25:45, alias a scris:

>
> ar fi sa va muste pe amandoi un caine sau o haita pe cand va plimbati
> la brat prin parc.
>
>
> La 2008-01-07 22:12:51, liviuz a scris:
>
> > Articol minunat, atitudine civica caracteristica unei persoane
> > evoluate.
> > De ce nu semneaza "boul" de Basescu legea?
> >
>
>
Porcule, este promulgata, dar nu avea duduca Roxana variatiune pe tema Basescu. A nascocit una!

jan dinu
2008-01-08 08:06:13

Re: minunea zilei

La 2008-01-08 07:29:05, niculina a scris:

> Nu am citit tot articolul si deci nu sunt sunt sigura daca Roxana a
> uitat sau nu de Basescu. Daca da atunci ne aflam in fata unui miracol.
>
==========================================================
...se poate s-o ...semnez eu spre satisfacktziunea ...ei ..?
JD

Seherezada
2008-01-08 10:10:06

Re: poate de aia, uneori ... it`s raining cats and dogs ...

La 2008-01-08 06:24:16, Arogantu' a scris:

> Adica, Sehe, ploaia e rupta din rai - asta ai vrut sa sugerezi ?
>
draga Aro, ... subtilitatile nu se explica, ...
pai daca le explicam, 1001 nu se mai terminau nici azi ...

Seherezada
2008-01-08 10:39:17

e valabila pentru ``n+1``? sau macar pentru ``n`` ?

<<Si cine nu iubeste animalele nu iubeste nici oamenii.>> zice autorul
aceasta teorie de unde e ? s-a demonstrat ? e valabila pentru ``n+1``?
sau macar pentru ``n`` ?

In schimb e mult mai valabila fraza ca exista exterm de multi oameni care iubesc animalele, isi adora ciinii si pisicele, ... dar nu iubesc oamenii ...Ghita Bizonu'
2008-01-08 10:41:54

Hamitici & afro-gangetici & totesmisti & copii barbari nebotezati

Astia -s marii nostri iubitori de animale . Javrofilii care considera ca cainii e suflete de la Dumnezeu.
Afro-gangetictici, totemisti si necrestinati. Fiindca dupa Biblie ) v Facerea , Vechiul Testament) omul este singurul care are sufelt . Animalel nu au suflet, sunt doar fapturi . omul, cel facut dupa chipul si asemanarea lui Dzeu are sufelat. Nu si cainele Anubis . Ma rog, da si populatia hamitica de pe Gange are aninale sfinte : vacile. Daca ati fi fost educati in cultura europeana si crestina ati fi stiut atsa.
Da la noi cainele , mai ales ala bagabont a ajunsJudecator Divin in conceptia unora'. In alte pareti animalele vagaboante sunt eutanasiate. La noi ...
La noi insa iubitorii de annimale le tin in strada. Javra boschetara a fost adoptata in RFG. Si presupun castrata. Insa la noi patronu fast-foodului o tinea prin zona . Cica sa-l apere de oti. C=asa=i la noi. Caini care se reped spre gleznele trecatorilor in Herstrau. Se itisc sa-si apere teritoriul dintr-o curte de pe calea Victoriei. Din Cotroceni, In curtea cademiei. SAMD. Ca la Paris, ai?

Si inca ceva . Cica catei. Nu-s catei. Sunt caini. Da copii astia zic catei ca nu au crescut (hamiticii) . Sau cutzu-cutzu.

Aporpos cine a zis ca cele 3 simboluri ale barbarieie orientale sunt noroiul, praful si cainii vagabonzi ? Si cand? Istambulu nu mai are ...

Ghita Bizonu'
2008-01-08 11:07:26

Re: Alios cica den USA

sa inteleg ca si Central Park is haite de maidanezi?

Ghita Bizonu'
2008-01-08 11:11:11

Doi oameni buni, si omenosi : Hitler si Himmler !!

Reichsfuhreru SS era un aparator al animalelor. Cruzimea fata de animale il ingrozea. Fata de animale Nu fata de Untermenschen.

Daca nu ma incel si Goebls era nitel dezgustat de mantourile de blana. bun om si el.

Iar Adolf , dragu de el Eropeanu perfect ! Se lasase de fumat. Nu bea (sau rara si f putin). Era vegetarian. Si o iubea pe cateaua Blondi. Bun om .....

gili
2008-01-08 11:16:54

Si daca sunt "fapturi" si nu "suflete" dupa capul tau ala de cestin ...


Ce te face sa crezi ca avem dreptul si libertatea sa le batjocorim , sa le aplicam rele tratamente si sa le exerminam prin mijloace barbare , noi suflete ale Domnului pe fapturile aceluiasi Dmn ?
Oare puterea de ne-a inzestrat Dumnezeu cu ea la asta trabuia folosita ?!
Nu-i destul ca ne distrugem intre noi ?!
In pauze , pentru a nu ne pierde indeminarea si setea de a face rau , setea de singe , trebuie sa exersam pe aceste "fapturi" , ca altfel suntem "necrestinati" , n'asa?

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Azi noapte a inceput razboiul la Marea Neagra (7925 afisari)
 Razboi Rece la Marea Neagra (3438 afisari)
 Ne-o trag si bulgarii! (3388 afisari)
 Sfarsitul politic al lui Titulescu (2015 afisari)
 Borfasii zapezii (1858 afisari)
 Taxe mici pentru masini vechi (2142 afisari)
 Masina cea mai ieftina costa 2500 dolari (2073 afisari)
 Ucigasul lui Benazir Bhutto a fost identificat  (1847 afisari)
 Traian Basescu nu o vrea pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei  (1373 afisari)
 Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad nu mai este in gratiile ayatollahul Ali Khamenei (1367 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02878 sec.