Ziua Logo
  Nr. 4125 de luni, 7 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-01-07

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mache
2008-01-07 01:01:48

Despre pesimism

Probabil ca privind lucrurile din interior si de la apropiere nu se prea vad schimbarile. Totusi cand ajungi in tara o data pe an sau odata la doi ani schimbarile se simt. Romania totusi evolueaza. Nu atat de repede cum am vrea, dar evolueaza vizibil.

Chestiile cu "nu vom fi niciodata europeni" sunt niste imbecilitati gratuite. Dupa ce vezi mizeria in care se zbate Pais-ul de,exemplu, nu mai traiesti deloc cu impresia ca Bucurestiul ar fi departe de Occident...

In rest cliseele cu occidentalul ce munceste de rupe si cu esticul care se uita la luna sunt de asemenea de prost gust si la fel de ieftine ca si editorialele din Prvada. Ma intreb daca onorabilul gazetar ar putea sa ne spuna cati francezi sau nemti au doua slujbe?

katty1
2008-01-07 02:23:21

Re: Despre pesimism

La 2008-01-07 01:01:48, Mache a scris:

> Probabil ca privind lucrurile din interior si de la apropiere nu se
> prea vad schimbarile. Totusi cand ajungi in tara o data pe an sau
> odata la doi ani schimbarile se simt. Romania totusi evolueaza. Nu
> atat de repede cum am vrea, dar evolueaza vizibil.
>
> Chestiile cu "nu vom fi niciodata europeni" sunt niste imbecilitati
> gratuite. Dupa ce vezi mizeria in care se zbate Pais-ul de,exemplu, nu
> mai traiesti deloc cu impresia ca Bucurestiul ar fi departe de
> Occident...

He, he domnul m-a fost la Lieje sau la Nicosia sa vada acolo ghetouri. Sint perfect de acord ca Romania evolueza si inca destul de repede. Mie mi se pare absurda ideea pe care o inanteaza domnul cum ca romanii n-ar vrea sa plece de la bloc. Ar vrea ei, mai ales bucurestenii, dar cum sa faca asta cind metrul patrat in afara Bucurestiului este zeci de Euro?

>
> In rest cliseele cu occidentalul ce munceste de rupe si cu esticul
> care se uita la luna sunt de asemenea de prost gust si la fel de
> ieftine ca si editorialele din Prvada. Ma intreb daca onorabilul
> gazetar ar putea sa ne spuna cati francezi sau nemti au doua slujbe?
>

silviu_nichifor
2008-01-07 09:31:34

Mentalitati

Am fost in Austria si Elvetia in saptamana dinainte de Craciun. Am stat intr-o pensiune de 4 margarete si m-a costat 30 euro/noapte, cu mic dejun inclus. Faceti comparatie cu Sinaia sau Predeal, nu mai spun de Poiana Brasov. Cred ca autorul articolului se referea la mentalitati, acelea care in Zurich mi-au permis sa cumpar produse cu 70% reducere, caci se apropiau Sarbatorile, in timp ce in Romania au dus la cresterea nesimtita a preturilor. Tot aceleasi mentalitati au creat in Elvetia piste de biciclisti paralele pe sute de km cu autostrazile, avand propriile tunele (!) prin stanca cea mai dura, acolo unde soseaua intra la randul ei in tunel. Am ajuns pe sosele perfect uscate pana la 2300 m altitudine iar in statii lumea astepta autobuzul care facea legatura intre localitati. In timp ce Transfagarasanul din Romania, aflat la o altitudine mai joasa, ramane inchis 6-7 luni pe an. Desi pe o autostrada tiroleza am trecut printr-un tunel de 15km, am aflat cu stupoare ca tot autostrada Bechtel e cea mai scumpa din lume. Si cate si mai cate...

ionion
2008-01-07 10:21:58

Un Revelion in stil comunist cu Foaie verde trei smicele 2800 Euros de pers la Sinaia !


a venit vreamea "smicelelor " in republica Romania.

G.B.
2008-01-07 10:33:12

Re: Speram ca macar azi te-mbetzi si iei o pauza!!!

Ce dreaq mah, ioane, chiar nu reusesti sa-tzi gasesti si tu o muiere?
Chiar asa nasol iasti?
Hai la multzi ani, smucitule! Ca tot itzi plac tzie smicelele :)))))

La 2008-01-07 10:21:58, ionion a scris:

>
> a venit vreamea "smicelelor " in republica Romania.
>

ionion
2008-01-07 11:54:08

pt G.B. hait ca tu ai fost proprietarul cu 2800 de Euros de pers. Punct ochit-punct lovit .


esti un zero nationalist.

Ghita Bizonu'
2008-01-07 13:20:12

Pai cum sa fim ca ei daca nu stim cum stam la noi acasa?!

Pai din articol :"Austria devine, din ce in ce mai vizibil, mai ales iarna, "Mecca" turistilor romani, de la cei de conditie modesta, pana la cea medie si peste" . Cati dintre cetatenii romani, indeferent de etnie nu-si permit un concediu in Austria? cati dintre cetatenii romani de de conditie modesta au probleme cu plata intretinerii si a medcamentelor? Auz ?! Si deci sunt de conditie submodesta ....
Deci auctorele nostru nu prea stie nici in ce tara locuieste !!! SI nici macar ca "blocul" nu este o inventie comunista. Daca treceti prin centrulk Bucurestiului veti vefea destule blocuri antebelice .... ma rog ma rog, nu-s cladiri iefine dimpotriva . Da tot blocuri (blockhouse la originea sa ) si parca nimeniu nu zice ca bdul Magheru ar fi <acest spatiu public de indobitocire comunista> si ca cei care stau in blocurile de acolo nu ar <dori sa delimiteze prin asta spatiul public de cel privat.>. prin scaparea de la bloc si mutarea intr-o casa la curte de pe soseaua Chitila ....
Si indraznesc sa observ ca casele austriecilor, presarate pe vai, la distante respectabile una fata de alta s-ar putea sa aiba tot confortul care lipseste de pe multe din strazile din Bucuresti (nu mai zic Giurgiu, Dorohoi, Abrud) . Si ca depind de drumuri mai bune decat strazile din Bucuresti (capitala eropeana condusa de la Haialcu-ncoa doar de eropeni) . Si poate acesta este doar o parte a motivelor care fac ca < mii de blocuri noi se ridica azi in vecinatatea caselor >.
Fiindca daca iti faci casa undeva la 30 de km de Bucuresti nu ai posibilitatile de transoport pe care le au cetatenii francezi, germani, austrieci, italieni. Asa ca trebe sa stai in Bucuresti.
Si apoi fiindca la pretul actual al terenului o casa pe pamant costa scump. Iar constructia de case este o afacere profitabila. Ori la pretul de cost al metrului patrat de spatiu locuibil este mult mai avantajos ptr antrprenor sa construiasca pe 8-12 niveluri (castiga mult mai mult) si se foloseste de infrastructura deja existenta ....
Uite d'aia se construiesc acu blocuri nu case. Iar tinerii in marea lor majoritate nu-si permit nici macar apartamentele din vechile blocuri <comuniste>.
Si as mai observa ca este destul de dificil cu 2 slujbe . In Bucale faci de mule ori 80-90 daca nu 120 minute drum casa-serviciu-casa. Plus multi lucreaza peste 8 ore la serviciu (ma uit la tinerii simpataici care vand intr-o alimenetara de langa mine . Ei bine , juniorii lucreaza peste 12 ore/zi, plus sambata si duminica prin rotatie). Sau altu de la care cumpar ziarili : este la post la 7 am si de cele mai multe ori si la 18 iarna ! Vara ... mai mult timp. Inconditiile astea a 2a slujba ? Cand si ce anume?!. Ah, da vaz un pensionar ce-si rotunjeste veniturile cu 2-3 sujbe precare care-i ocupa max 8 ore/zi : distribuie niste pliante, duce niste acte si altele asemenea ....
Asa ca inainte de a tipa ca comunismu, ca eropa , ca mai stiu io ce mai bine am medita nitel in ce tara traim. Ca poa ati auzit ca multi din aia din vilele de jmecheri nu au canalizare. Ori daca iti facai asa casa la 20 de km de oirce localistae s-ar putea ca sa nu-ti vina nici vidanjorii prin gropile drumurilor desfundate ....

Bumerang
2008-01-07 14:28:51

Re: Despre pesimism

Scumpilor,

autorul ia ca punct de referinta Austria! Comparatiile cu Parisul si Nicosia nu sunt relevante. Chiar si asa. Parisul cu cladiri de pe care jumatate din tencuiala e catzuta am vazut si eu. Insa acelea sunt cele mai nasoale ale orasului. Ele trebuiesc copmparate asadar cu Ferentariul sau cu mahalalele Bucurestilor, nu cu un cartier oarecare de blocuri. Cand ati fost voi ultima data in Ferentari?

In rest articolul se refera la mentalitate si lipsa simtului civic. La individualismul si egoismul feroce,la ignoranta fata de ceilalti semeni, in ciuda propagandei ca vesticii ar fi asa.

Romania se afla intr-o deriva care duce inevitabil la falimentul total in cca 20 de ani. Disparitia satelor(mor batranii), faliment economic, si emigrari in masa. Cateva orase vor constituii 80 pana la 90% din economia si populatia tarii! Dupa care va urma refacerea si repopularea a mari parti ale tarii, asa cum s-a mai intamplat si acum cateva sute de ani.

Ghita Bizonu'
2008-01-07 16:16:34

Re: Despre pesimism - Mache

Onorabulu barbierit dupa moda landata de Arafat este un exponent al societatii acuzate in articol , brutal egoiste si egocentrice .
De evoluat insa ai dreptate. Evolueaza , dar daca stai doar prin centrul Bucurestiului nu-ti dai seama. Miscarea este in periferie . Ca-n centru-i static sau chiar nasol.
Totuwsi ia geana la raspunsu lui Bumerang . Pe undeva are dreptate. Dar daca am intreba onorabila societate civila si intelectuala ce-i de facut , ar raspunde cu sloganuri.
Iar repopularea o sa se faca cu arabi, pakistanezi si chinezi spre marea lui fericire. Inclus in Ardeal.

La 2008-01-07 01:01:48, Mache a scris:

> Probabil ca privind lucrurile din interior si de la apropiere nu se
> prea vad schimbarile. Totusi cand ajungi in tara o data pe an sau
> odata la doi ani schimbarile se simt. Romania totusi evolueaza. Nu
> atat de repede cum am vrea, dar evolueaza vizibil.
>
> Chestiile cu "nu vom fi niciodata europeni" sunt niste imbecilitati
> gratuite. Dupa ce vezi mizeria in care se zbate Pais-ul de,exemplu, nu
> mai traiesti deloc cu impresia ca Bucurestiul ar fi departe de
> Occident...
>
> In rest cliseele cu occidentalul ce munceste de rupe si cu esticul
> care se uita la luna sunt de asemenea de prost gust si la fel de
> ieftine ca si editorialele din Prvada. Ma intreb daca onorabilul
> gazetar ar putea sa ne spuna cati francezi sau nemti au doua slujbe?
>

Ghita Bizonu'
2008-01-07 16:22:44

Re: Mentalitati postceausiste

sa dai vina numa pe mentalitati.
mai sunt si aspevcte economice . De ex noi suntem o piata slab dezvoltata cu trasaturi ce amintesc de America Latina.
iar mentalitatile de care va plangeti dvoastra (cestia cu scumpirea de sezon) sunt si reflectia ideii ca noi ailalti care nu ne permitem excursii la pensiuni cu margarete tiroleze nu existam sau nu suntem romani (desi suntem multi. Mult mai multi).
Si cand zic ceausim stiu ce zic. Am avut necazuri in 72 si 73 ca n-am stiut sa argumentez la examen ptr tema "rolul crescut al constiintei sociale socialiste in actuala etatapa de dezvoltare a societatii socialiste multilateral dezvoltate" .
Atunci ii zicea consttinta. Azi ii ziceti mentalitate.
La baza ramane refuzul de a moderniza societatea si a face apel doar la facori ideologici .....
La 2008-01-07 09:31:34, silviu_nichifor a scris:

> Am fost in Austria si Elvetia in saptamana dinainte de Craciun. Am
> stat intr-o pensiune de 4 margarete si m-a costat 30 euro/noapte, cu
> mic dejun inclus. Faceti comparatie cu Sinaia sau Predeal, nu mai spun
> de Poiana Brasov. Cred ca autorul articolului se referea la
> mentalitati, acelea care in Zurich mi-au permis sa cumpar produse cu
> 70% reducere, caci se apropiau Sarbatorile, in timp ce in Romania au
> dus la cresterea nesimtita a preturilor. Tot aceleasi mentalitati au
> creat in Elvetia piste de biciclisti paralele pe sute de km cu
> autostrazile, avand propriile tunele (!) prin stanca cea mai dura,
> acolo unde soseaua intra la randul ei in tunel. Am ajuns pe sosele
> perfect uscate pana la 2300 m altitudine iar in statii lumea astepta
> autobuzul care facea legatura intre localitati. In timp ce
> Transfagarasanul din Romania, aflat la o altitudine mai joasa, ramane
> inchis 6-7 luni pe an. Desi pe o autostrada tiroleza am trecut
> printr-un tunel de 15km, am aflat cu stupoare ca tot autostrada
> Bechtel e cea mai scumpa din lume. Si cate si mai cate...
>

szervudakis
2008-01-07 18:15:21

Masturbare spirituala cu ajutorul cliseelor

"Ei poarta cu sine peste tot o cocoasa in care se amesteca de cincizeci de ani un imens dezinteres fata de comunitate, fata de implicarea in evenimentele majore ale grupului in care traieste..."
Se tot face apel la "valorile" antecomuniste, occidentale, capitaliste de parca inainte ar fi fost mai bine! In 1907 ce-a fost, respectarea drepturilor omului? Si a fost o constitutie belgiana!
Problema e ca s-au rupt traditiile, de pe timpul fanariotilor!

alwis46
2008-01-07 18:27:28

Re: Mentalitati postceausiste

Coane Ghita,

O noapte de dormit la Puerta Vallarta-Jalisco-Mexic , pe malul Pacificului, a costat 55 USD la camera single si 61 la double..
Hotel de trei stele, camera cu net wireless, CATV, aer conditionat, telefon etc, tot confortul, ba mai avea si piscina in curte.
Curatenie ?
Pai daca scapai sandwich-ul din mana puteai sa-l ridici linistit si sa-l bagi in gura.
Personalul ?
Pai cred ca asa ceva gasesti unul la o suta in Rumunica daca vorbim de amabilitate si solicitudine.
America Latina, adica aia pe care o plangi matale.
Stii cum arata la noi o camera intr-un hotel de trei stele ? Ca o cocina.
Nu mai spun ca doar traversezi bulevardul Francisco Medina, Puerto Vallarta- Nord si dai cu talpile in apa Pacificului.
Era apa mai aproape decat daca traversam de la Hotel National din Mamaia sa intru in mare.
Recomand cu placere Hotel & Suites Coral.
Au si o deviza distractiva : Noi suntem cel mai mic mare hotel . :))))

La 2008-01-07 16:22:44, Ghita Bizonu' a scris:

> sa dai vina numa pe mentalitati.
> mai sunt si aspevcte economice . De ex noi suntem o piata slab
> dezvoltata cu trasaturi ce amintesc de America Latina.
> iar mentalitatile de care va plangeti dvoastra (cestia cu scumpirea de
> sezon) sunt si reflectia ideii ca noi ailalti care nu ne permitem
> excursii la pensiuni cu margarete tiroleze nu existam sau nu suntem
> romani (desi suntem multi. Mult mai multi).
> Si cand zic ceausim stiu ce zic. Am avut necazuri in 72 si 73 ca n-am
> stiut sa argumentez la examen ptr tema "rolul crescut al constiintei
> sociale socialiste in actuala etatapa de dezvoltare a societatii
> socialiste multilateral dezvoltate" .
> Atunci ii zicea consttinta. Azi ii ziceti mentalitate.
> La baza ramane refuzul de a moderniza societatea si a face apel doar
> la facori ideologici .....
> La 2008-01-07 09:31:34, silviu_nichifor a scris:
>
> > Am fost in Austria si Elvetia in saptamana dinainte de Craciun. Am
> > stat intr-o pensiune de 4 margarete si m-a costat 30 euro/noapte, cu
> > mic dejun inclus. Faceti comparatie cu Sinaia sau Predeal, nu mai spun
> > de Poiana Brasov. Cred ca autorul articolului se referea la
> > mentalitati, acelea care in Zurich mi-au permis sa cumpar produse cu
> > 70% reducere, caci se apropiau Sarbatorile, in timp ce in Romania au
> > dus la cresterea nesimtita a preturilor. Tot aceleasi mentalitati au
> > creat in Elvetia piste de biciclisti paralele pe sute de km cu
> > autostrazile, avand propriile tunele (!) prin stanca cea mai dura,
> > acolo unde soseaua intra la randul ei in tunel. Am ajuns pe sosele
> > perfect uscate pana la 2300 m altitudine iar in statii lumea astepta
> > autobuzul care facea legatura intre localitati. In timp ce
> > Transfagarasanul din Romania, aflat la o altitudine mai joasa, ramane
> > inchis 6-7 luni pe an. Desi pe o autostrada tiroleza am trecut
> > printr-un tunel de 15km, am aflat cu stupoare ca tot autostrada
> > Bechtel e cea mai scumpa din lume. Si cate si mai cate...
> >
>
>

alwis46
2008-01-07 18:31:55

Re: Masturbare spirituala cu ajutorul cliseelor

Pai in 1907 a fost ce a fost si in 1989.
Ca sa vezi, ceea ce au infierat cu manie proletara bolsevicii, inabusirea in sange a rascoalei taranesti de atunci, tot aia au facut si ei acum 18 ani, adica aia care declarau peste tot ca societatea comunista este cea mai dreapta din lume si ocroteste si garanteaza viata cetatenilor din tara lor a tras in plin si a omorat peste 1.200 de romani.
De ce trebuia sa cobori acum 100 de ani ?


La 2008-01-07 18:15:21, szervudakis a scris:

> "Ei poarta cu sine peste tot o cocoasa in care se amesteca de
> cincizeci de ani un imens dezinteres fata de comunitate, fata de
> implicarea in evenimentele majore ale grupului in care traieste..."
> Se tot face apel la "valorile" antecomuniste, occidentale,
> capitaliste de parca inainte ar fi fost mai bine! In 1907 ce-a fost,
> respectarea drepturilor omului? Si a fost o constitutie belgiana!
> Problema e ca s-au rupt traditiile, de pe timpul fanariotilor!
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calendar Fiscal 2008 (5497 afisari)
 Jale la DIICOT (5097 afisari)
 Noua lupta de clasa (2655 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy si legatura cu KGB-ul (2227 afisari)
 Crima din familia Theron din nou sub lupa (2113 afisari)
 Cioaca, drum bun spre Elodia (3582 afisari)
 SUA si Iranul la un pas de razboi  (2285 afisari)
 Becurile economice - bune, dar rele (2235 afisari)
 Un american si-a pus iubita la fiert (1811 afisari)
 Dinozaurii au disparut din cauza... tantarilor (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01541 sec.