Ziua Logo
  Nr. 4119 de luni, 24 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-24

Comentarii: 33, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

constant
2007-12-24 01:56:12

un cantec rar de glob...

a venit de mult de sus/pastorul cel bland Iisus/si prin lume a umblat,/oi pierdute-a cautat/sa le duca la izvoara,/ca de sete sa nu moara./dar oile n-ascultau,/in coarne il repezeau/.a curs apa si mult sange,/cerul a-nceput a plange.luna-n nouri a intrat,/soarele s-a'ntunecat.........sunt versurile unui colind de glob din moldova de mijloc.cei mai mici umblaucu colindul,cei mijlocii cu steaua,cei mai mari,flacaii mergeau cu globul sau chiar cu luceafarul(care era ca o stea mai mica ce se arunca printr-un sistem de prelungitor cu sipci incrucisate catre coltul cu icoana din casa)globul avea in mijlocul lui un felinar mic care dadea o feerie anume reflectand lumina prin hartia colorata,cam ca la felinarele chinezesti.globul ca si luceafarul aveau multi"creti"de hartie divers colorata,funde colorate si iconite pe fatetele globului sau in centrul luceafarului.am scris toate astea pentru ca nu se mai stiu nici prin zona,iar la tv nici o sansa,superficialitate,hahaiala lui santaklaus,sclipici mult si bani hipermarcheturilor.melodia pe care se canta versurile de mai sus este extraordinar de trista si frumoasa.se canta numai la glob.

Aladin
2007-12-24 03:17:45

Oricum este sarbatorit,Craciunul.

Este o serbare a luminii si bucuriei.!! Si alte credinte serbeaza in aceasta perioada datinele lor dar acest craciun a cumulat prin vastitatea serbarii ce o face, multiple obiceiuri ,care mai de care ,care-i dau un loc deosebit in viata omului de rand. Zilele libere ,fac parte din acest deliciu si atunci omul isi ia cate o mini-vacanta timp in care destul de rar viziteaza vreo biserica din locurile unde se afla.Comercializarea acestei sarbatori este desigur o confiscare a sensului dar ?..... ce ati dori ,ca oamenii sa fie saraci ca acum cateva secole cand se serba doar la biserica ?
MERRY CHRISTMAS EVERYBODY !!!!

Antonie
2007-12-24 06:55:16

Teolog in ce religie?

Numai sectantii scriu Iisus "Isus", ceea ce inseamna magar.
Cat despre "Nu trebuie uitat, de asemenea, ca 25 decembrie fusese, de pe vremea lui Aurelian, sarbatoarea lui Sol invictus "Soarele nebiruit". Sa ne bucuram asadar crestineste de aceasta sarbatoare, chiar daca neopaganismul politic corect il scoate sistematic pe Isus din iesle punand in loc un clapon sau o bucata de cascaval.",
saracul n-a aflat ca numai din 1924 se foloseste abuziv calendarul catolic/protestant gregorian, cand Craciunul este la 25 decembrie deci povestea cu Sol invicus e trasa de par.
O fi facut teologia la Sibiu oare?

vida clara
2007-12-24 11:41:26

"El si-a asumat carnea noastra umbrita de pacat"

Domnule,ceea ce a facut Isus,sau Iisus,sau Hristos,sau cum o-tzi vrea sau sti,sau putea sa utilizatzi "nike"ul pe care la vremea respectiva la folosit acel om-filozof,pentru a nu se expune decat pe el insusi,ca picatura impotriva curentului,"talibanilor"care in toate timpurile,"rad" tot neamul(rudele),si pt exemplu impotriva a ceea ce a facut "ereticul"dar si din teama ca,vreo "samantza"cazuta prin apropiere,ar incoltzi,altadata,deci ceea ce a facut Isus,a fost cea mai ampla dovada de DRAGOSTE,facuta vreodata,pana azi.
Asa,fragmentar,cum vi le spun eu pe aici,intzelegetzi putzini,si...putzin.Dar,in loc de vorbe,ia sa dau din "taste":
Eu mai mi-am racit gura pe aici,atragandu-va atentzia ca "Iubire"nu este totuna cu "DRAGOSTE".Am spus ca oamenii,neintzelegand asta,isi deformeaza comportamentul.Iar la romani,deformarea e ingrozitoare.
Pentru a fi intzeles,am sa va ofer o explicatzie pe cat de simpla,zic eu ca pe atat de clara(clarificatoare).Deci:
Luatzi o coala de hartie,si trasatzi pe es,un cerc,cat va incape de mare.
In interiorul acestui cerc,scrie-tzi cuvantul "dragoste",cu o culoare pe care v-o alegetzi.Scrietzi apoi,cu o alta culoare,tot in acest cerc,toate sinonimele cuvantului"dragoste" pe care le gasitzi.Eu am sa pun aici doar cateva:"iubire","amor","sex","credintza","iubire de Dumnezeu","dragoste de tzara"(sau,dupa caz,"de patrie"),"dragoste pt mama","dragoste de mama","drag",si,aici ma opresc pt nu a pierde timp.
Toate aceste sinonime,sunt "componente"ale ceea ce numim,intzelegem pronuntzand,gandind,traind cuvantul "DRAGOSTE".
Cercul acela,esti tu insutzi.Daca ai in tine,si traiesti in viatza,toate acele componente,esti un Isus,esti un OM complet,esti DRAGOSTE.
Doar aceasta implinire face ca animalul care te nasti,cum fiecare din noi ne nastem,"fiintza umana",sa devina OM.
Orice sinonim care lipseste din acest cerc,ciunteste DRAGOSTEA,lasand cercul acela neantreg.In interiorul acestui cerc,atunci cand cercul e complet(intreg),nu incape "egoismul".
DRAGOSTEA,in jocul acesta al nostru(ca si in realitate)nu o potzi scoate,in afara cercului,chiar si atunci cand este in cantitate infima("o farama").
Oricare sinonim,asezat in afara acestui cerc,nu mai este DRAGOSTE,si se "conjuga" in mod automat cu "egoism".
Mai simplu,eu am spus asa:"Cu "DRAGOSTE",nu potzi ajunge sa omori,pe nimeni dar cu "iubire",da.
Ma opresc aici cu "demonstratzia",revenind la Isus.
El a fost unul din oamenii care au oferit "dragoste"si au primit in schimb "iubire".
Nesimtzirea omenirii,este,in acest caz groaznica.A fost incalcata orice urma de recunostintza,pentru ca,legea eficientzei ne obliga ca,la un cosum de 1000 de calorii sa producem macar 1001,iar aceasta lege,neaplicata in orice miscare din viatza,duce la faliment.
Recunostintza,te obliga,ca la un leu primit,sa dai inapoi,cu valoare adaugata.Altfel nu este recunostintza ci "profitare".
Omenirea,in general,si religia in special,au profitat de pe urma gestului lui Hristos.
El s-a oferit sa duca "crucea"intregii omeniri,si,din chiar acel moment si pana azi,fiecare nou venit in lume i-a mai ingreunat povara,suindu-i bucuros si crucea lui in spinarea lui Isus,spalandu-se astfel(crede el)pe maini,cel putzin o viatza,de purtarea propriei cruci,lipsindu-se astfel de responsabilitatea propriei vietzi,si data in spinarea lui Isus.
Eu,am sa descarc povara impovaratoare cu care ii chinuitzi sufletul de peste 2000 de ani,din spinarea acestui om,si am s-o repartizez intr-un mod mai echitabil,pt ca e necesar ca fiecare sa-si care in spinare,cu responsabilitate proprie,povara propriei cruci,a propriei sale vietzi.

iozemanu
2007-12-24 12:00:31

Lui Antonie & CO

Parafrazand o zicala, as zice "Spune-mi cine te lauda, ca sa-ti spun cate parale faci". Nu cred ca Dl Badilita are nevoie de mine ca avocat, dar mi-as face probleme daca cineva din tagma talibanilor, ca Dl Antonie, l-ar lauda. Ca-l critica, nu-i bai! Unii cu o astfel de atitudine nu fac nici cat mizeria pe care vreodata Dl Badilita ar putea-o avea sub unghie...
Cat priveste imensa (ne)stiinta a aceluiasi D Antonie, cred ca Dl Badilita a mai explicat de ce prefera un singur "I". In schimb, chestia cu calendarul tine de cultura generala.
Si, nu in ultimul rand, ce hal de crestin e ala care nici macar in ajun de Sfant Craciun nu ezita sa improaste, gratuit, cu noroi, numai pentru ca cineva e rezonabil, si nu fanatic precum el...?
Dar mai bine haideti sa traim in bucurie si pace marea Taina a Intruparii Mantuitorului! Craciun binecuvantat!

Nituc
2007-12-24 13:54:13

Cine are taie, cine nu,,,

TRADITII CU BUTOAIE
Moto
A avea credint nseamn a crede n ceea ce nu vezi, iar rsplata pentru aceast credint va fi s vezi ceea ce crezi.
(Sfntul Augustin)

Traditii
n ziua de Ajun, dac nu-ti rodesc pomii, s mearg brbatul si s se fac c-l taie pe copacul acela. Iar femeia cu minile de aluat, cum a mntuit de frmntat, s mearc s-l apuce si s se fac a ruga pe brbat s-l lase, s nu-l taie, c va rodi, si apoi rodeste.
De Ajun, cum ai dat pinea n cuptiori, pn a nu rsri soarele, s mergi n grdin cu lopata n sus si s zici: "Cum e cuptoriul si lopata plin de pine, asa s fie copacii plini de poame".
n Camena, cnd e pinea gata n cuptiori, femeile pun un crbune deasupra si, de se aprinde degrab, de nvie si arde, vor fi popusoii cei devremi buni, de mai ncet, vor fi cei mai trzii buni.
("Datinile si credintele poporului romn", adunate de Elena Niculit-Voronca)
Traditiile lui Medinescu in asa ceva nu exista, doar in furtul de butoaie de la un conac retrocedat, pe care il sterpelise pe blat de la Academia Romana, cand Moartea era ocupata si citea ziarul Pravda! Chiar acum Romantica il prezinta cum taie porcul asomat. De ce nu-l mai prezinta iLaritatea TV Vantu ?

Copistul cronicar


Nituc
2007-12-24 13:56:41

Traditii in viitor

PENSIONARI PD-L PESTE 20 DE ANI
Moto
A avea credint nseamn a crede n ceea ce nu vezi, iar rsplata pentru aceast credint va fi s vezi ceea ce crezi.
(Sfntul Augustin)

Doi pensionari PD-L stau de vorb:
- Crciunul este cea mai fain srbtoare!
- Dar s faci dragoste e mult mai plcut!
- Adevrat, dar Crciunul vine mai des...


Copistul cronicar


the
2007-12-24 14:53:41

Anul acesta

... Craciunul, Hanuka si Aid-ul (sarbatoarea sacrificiului la muslimi) au loc simultan. Poate o fi semn bun pentru anul 2008, an bisect si olimpic ... sau
poate are dreptate pagnul de nostradamus si vine www.3
daca am pus un w in plus stergeti-l sau lasati-l, cum preferati !
ca, vorba proverbului, fiecaruia i va fi dat dupa credinta lui !

La multi ani, Dom Badilita, SI de ziua numelui !
si mai tine bzul primordial la formatat opinii, nu la alte alea !

Antonie
2007-12-24 21:30:41

Re: Lui Antonie & CO

La 2007-12-24 12:00:31, iozemanu a scris:

> Si, nu in ultimul rand, ce hal de crestin e ala care nici macar in
> ajun de Sfant Craciun nu ezita sa improaste, gratuit, cu noroi, numai
> pentru ca cineva e rezonabil, si nu fanatic precum el...?

Tocmai ca este Craciuul nu poate fi lasat acest pseudo-teolog sa zburde in voie intr-o tara Ortodoxa.
Cat despre "talibanism", imi aduci aminte de vremurile trecute, cand vecinii la tara se certau ca i-a trecut unuia gaina gardul. Il injura: "bai legionarule!".

Acum omul nou planetar foloste expresii care sunt simpatizate de actuala oranduire UE: fundamentalist, talibanist, uratori de rase, anti-democratic.

Nu degeaba Caragiale este un clasic...

Zenn
2007-12-24 23:05:39

Bre, nea Badilita, iote-aici ceva pentru m'neata:

http://www.zeitgeistmovie.com/

Arogantu'
2007-12-25 08:47:48

La Multi Ani cu sntate !

Tuturor - ziariti i forumiti - s v aduc Noul An bucurii n via i Lumin n suflete !

Bongosika
2007-12-25 10:52:37

Re: "El si-a asumat carnea noastra umbrita de pacat"

Fa panaramo, eu cred in Dumnezeu dar ceea ce scrii matale ma face sa cred ca esti o mare prefacuta timpita si idioata !
Ai citit ceva din Calugarul vol II ?
Pai vezi, analfabeta mica si coltzata ?

La 2007-12-24 11:41:26, vida clara a scris:

> Domnule,ceea ce a facut Isus,sau Iisus,sau Hristos,sau cum o-tzi vrea
> sau sti,sau putea sa utilizatzi "nike"ul pe care la vremea respectiva
> la folosit acel om-filozof,pentru a nu se expune decat pe el insusi,ca
> picatura impotriva curentului,"talibanilor"care in toate
> timpurile,"rad" tot neamul(rudele),si pt exemplu impotriva a ceea ce a
> facut "ereticul"dar si din teama ca,vreo "samantza"cazuta prin
> apropiere,ar incoltzi,altadata,deci ceea ce a facut Isus,a fost cea
> mai ampla dovada de DRAGOSTE,facuta vreodata,pana azi.
> Asa,fragmentar,cum vi le spun eu pe aici,intzelegetzi
> putzini,si...putzin.Dar,in loc de vorbe,ia sa dau din "taste":
> Eu mai mi-am racit gura pe aici,atragandu-va atentzia ca "Iubire"nu
> este totuna cu "DRAGOSTE".Am spus ca oamenii,neintzelegand asta,isi
> deformeaza comportamentul.Iar la romani,deformarea e ingrozitoare.
> Pentru a fi intzeles,am sa va ofer o explicatzie pe cat de simpla,zic
> eu ca pe atat de clara(clarificatoare).Deci:
> Luatzi o coala de hartie,si trasatzi pe es,un cerc,cat va incape de
> mare.
> In interiorul acestui cerc,scrie-tzi cuvantul "dragoste",cu o culoare
> pe care v-o alegetzi.Scrietzi apoi,cu o alta culoare,tot in acest
> cerc,toate sinonimele cuvantului"dragoste" pe care le gasitzi.Eu am sa
> pun aici doar cateva:"iubire","amor","sex","credintza","iubire de
> Dumnezeu","dragoste de tzara"(sau,dupa caz,"de patrie"),"dragoste pt
> mama","dragoste de mama","drag",si,aici ma opresc pt nu a pierde
> timp.
> Toate aceste sinonime,sunt "componente"ale ceea ce numim,intzelegem
> pronuntzand,gandind,traind cuvantul "DRAGOSTE".
> Cercul acela,esti tu insutzi.Daca ai in tine,si traiesti in
> viatza,toate acele componente,esti un Isus,esti un OM complet,esti
> DRAGOSTE.
> Doar aceasta implinire face ca animalul care te nasti,cum fiecare din
> noi ne nastem,"fiintza umana",sa devina OM.
> Orice sinonim care lipseste din acest cerc,ciunteste DRAGOSTEA,lasand
> cercul acela neantreg.In interiorul acestui cerc,atunci cand cercul e
> complet(intreg),nu incape "egoismul".
> DRAGOSTEA,in jocul acesta al nostru(ca si in realitate)nu o potzi
> scoate,in afara cercului,chiar si atunci cand este in cantitate
> infima("o farama").
> Oricare sinonim,asezat in afara acestui cerc,nu mai este DRAGOSTE,si
> se "conjuga" in mod automat cu "egoism".
> Mai simplu,eu am spus asa:"Cu "DRAGOSTE",nu potzi ajunge sa omori,pe
> nimeni dar cu "iubire",da.
> Ma opresc aici cu "demonstratzia",revenind la Isus.
> El a fost unul din oamenii care au oferit "dragoste"si au primit in
> schimb "iubire".
> Nesimtzirea omenirii,este,in acest caz groaznica.A fost incalcata
> orice urma de recunostintza,pentru ca,legea eficientzei ne obliga
> ca,la un cosum de 1000 de calorii sa producem macar 1001,iar aceasta
> lege,neaplicata in orice miscare din viatza,duce la faliment.
> Recunostintza,te obliga,ca la un leu primit,sa dai inapoi,cu valoare
> adaugata.Altfel nu este recunostintza ci "profitare".
> Omenirea,in general,si religia in special,au profitat de pe urma
> gestului lui Hristos.
> El s-a oferit sa duca "crucea"intregii omeniri,si,din chiar acel
> moment si pana azi,fiecare nou venit in lume i-a mai ingreunat
> povara,suindu-i bucuros si crucea lui in spinarea lui Isus,spalandu-se
> astfel(crede el)pe maini,cel putzin o viatza,de purtarea propriei
> cruci,lipsindu-se astfel de responsabilitatea propriei vietzi,si data
> in spinarea lui Isus.
> Eu,am sa descarc povara impovaratoare cu care ii chinuitzi sufletul de
> peste 2000 de ani,din spinarea acestui om,si am s-o repartizez intr-un
> mod mai echitabil,pt ca e necesar ca fiecare sa-si care in spinare,cu
> responsabilitate proprie,povara propriei cruci,a propriei sale vietzi.
>
>
>
>

Bongosika
2007-12-25 10:56:12

Re: La Multi Ani cu sntate !

Lasa ba ca ne-aduce si fara urarile tale slinoase !
Stai jos linistit, vorba Leanei din balcon !


La 2007-12-25 08:47:48, Arogantu' a scris:

> Tuturor - ziariti i forumiti - s v aduc Noul An bucurii n via
> i Lumin n suflete !
>
>

ionion
2007-12-25 11:48:34

Romance si Romani -La multi ani de Sarbatoarea Nasterii Lui Isus Christos , dar aveti grija

unde si cu cine sarbatoriti aceasta zi . Nu uitati ca Politia bolsevica republicana are ochi si urechi in fiecare casa, in fiecare bloc, in fiecare vila !
Fiti cu ochii in patru !

heraasku
2007-12-25 11:53:05

pentru zenn

Te-ai intrebat de ce in partea cu religia nu apar oameni care sa discute? Ci numai voci? Pentru ca nimeni nu-si asuma cele spuse.
In alta ordine de idei este o propaganda marxista impotriva lui Bush si administratiei sale. Daca vrei critica religiei pune pune mana pe Dawkins si apoi pe Sfintii Parinti ai Bisericii. Ridica stacheta, nu ramane la Boolywood!

ionion
2007-12-25 14:32:27

Alio ! NKV...pardon SRI ! Alio ! ati vazut ce zice domnul Badilita de Sarbatoarea Craciunului ?


da tovarasi sa stiti ca acest element apara traditiile "imperialistilor".
La Gherla cu el, tovarasi de la SRI si de la Militie !
Da se poate ...pai ce faceti tovarasi ? construiti comunismul ca
voi si cu poporul corean de nord , bashca Cuba (Fidel da bilantzul!), Bielorusia si sa nu uit
de tovarasul Chavez (da ala 'i pe duca !) sunteti aproape cateva mii de
exemplare ! O sa va aratam la Spectacolul de Circ precum curiozitati.
Sa vezi ce bani frumosi incasam !

CALUGARUL
2007-12-25 16:02:55

Re: Bre, nea Badilita, iote-aici ceva pentru m'neata:

La 2007-12-24 23:05:39, Zenn a scris:

> http://www.zeitgeistmovie.com/


___________Un film de doi bani pentru idioti ca tine !

Zenn
2007-12-25 19:58:55

Re: Bre, nea Badilita, iote-aici ceva pentru m'neata:

Pa' barba ta!?...


La 2007-12-25 16:02:55, CALUGARUL a scris:

> Un film de doi bani pentru idioti ca tine !

Zenn
2007-12-25 20:00:45

Re: pentru zenn

"Propaganda Marxista"...? M-am lamurit!La 2007-12-25 11:53:05, heraasku a scris:

> Te-ai intrebat de ce in partea cu religia nu apar oameni care sa
> discute? Ci numai voci? Pentru ca nimeni nu-si asuma cele spuse.
> In alta ordine de idei este o propaganda marxista impotriva lui Bush
> si administratiei sale. Daca vrei critica religiei pune pune mana pe
> Dawkins si apoi pe Sfintii Parinti ai Bisericii. Ridica stacheta, nu
> ramane la Boolywood!
>

Arcturus
2007-12-25 20:19:49

d-le Badilita

Va inteleg, insa cu pomul de craciun cam gresiti. Traditia respectiva vine direct din traditia pagana. Crestinii au acaparat ziua de 25 Dec, si pomul de craciun, ambele ne-avand nimic in comun cu crestinismul.

Iisus, soarele dreptatii? Sa inteleg ca mitul Iisus a luat diverse elemente de la mitul Sol Invictus si chiar Mithas? Exista ceva original in povestea asta? Se pare ca noul testament a plagiat mitul egiptean al lui Horus.

In orice caz, noi ne petrecem ziua de 25 Decembrie asa cum credem, nu trebuie sa veniti sa ne spuneti cum se petrece.

ionion
2007-12-25 20:42:00

Tovarasului colonel Arcturus cu multa dragoste :


in seara asta organizam sezatoare cu urmatorul program :
* se va ridica paharul (0,5 l vodca de persoana) pentru comunism
* cantecul Partid iubit
* lectura din "opere alese" ale marelui "calturar" V.I.Lenin
* rezumatul cuvatarilor lui Leosha Brejnev si Nicholas Ceausesco
* trecerea in revista prin parada modei a scumpei fiice Helen Ceausesco
* se va servi un toast (coniac armenesc de 5 stele : 0,75 l de persoana)
* urmeaza dansul in costume de carnaval : colonei sovietici, stelute rosii etc etc
* finalul se va servi al III mic toast (lichior "pe Donul linistit" 0,5 l de persoana)
finalul : dansul CAZACIOC
Sunteti invitat din toata inima

HAO CIU TZI
2007-12-25 23:00:28

Re: "El si-a asumat carnea noastra umbrita de pacat" / Bre Bongosika nu vreau sa te supar, din

din comentariile tale reiese ca esti o caricatura de magar, pentru ca magarii sint infinit mai destepti si mai bine educati ca matale! Nu-i ajungi nici la calcie lui Vida care e barbat nu femeie!La 2007-12-25 10:52:37, Bongosika a scris:

> Fa panaramo, eu cred in Dumnezeu dar ceea ce scrii matale ma face sa
> cred ca esti o mare prefacuta timpita si idioata !
> Ai citit ceva din Calugarul vol II ?
> Pai vezi, analfabeta mica si coltzata ?
>
> La 2007-12-24 11:41:26, vida clara a scris:
>
> > Domnule,ceea ce a facut Isus,sau Iisus,sau Hristos,sau cum o-tzi vrea
> > sau sti,sau putea sa utilizatzi "nike"ul pe care la vremea respectiva
> > la folosit acel om-filozof,pentru a nu se expune decat pe el insusi,ca
> > picatura impotriva curentului,"talibanilor"care in toate
> > timpurile,"rad" tot neamul(rudele),si pt exemplu impotriva a ceea ce a
> > facut "ereticul"dar si din teama ca,vreo "samantza"cazuta prin
> > apropiere,ar incoltzi,altadata,deci ceea ce a facut Isus,a fost cea
> > mai ampla dovada de DRAGOSTE,facuta vreodata,pana azi.
> > Asa,fragmentar,cum vi le spun eu pe aici,intzelegetzi
> > putzini,si...putzin.Dar,in loc de vorbe,ia sa dau din "taste":
> > Eu mai mi-am racit gura pe aici,atragandu-va atentzia ca "Iubire"nu
> > este totuna cu "DRAGOSTE".Am spus ca oamenii,neintzelegand asta,isi
> > deformeaza comportamentul.Iar la romani,deformarea e ingrozitoare.
> > Pentru a fi intzeles,am sa va ofer o explicatzie pe cat de simpla,zic
> > eu ca pe atat de clara(clarificatoare).Deci:
> > Luatzi o coala de hartie,si trasatzi pe es,un cerc,cat va incape de
> > mare.
> > In interiorul acestui cerc,scrie-tzi cuvantul "dragoste",cu o culoare
> > pe care v-o alegetzi.Scrietzi apoi,cu o alta culoare,tot in acest
> > cerc,toate sinonimele cuvantului"dragoste" pe care le gasitzi.Eu am sa
> > pun aici doar cateva:"iubire","amor","sex","credintza","iubire de
> > Dumnezeu","dragoste de tzara"(sau,dupa caz,"de patrie"),"dragoste pt
> > mama","dragoste de mama","drag",si,aici ma opresc pt nu a pierde
> > timp.
> > Toate aceste sinonime,sunt "componente"ale ceea ce numim,intzelegem
> > pronuntzand,gandind,traind cuvantul "DRAGOSTE".
> > Cercul acela,esti tu insutzi.Daca ai in tine,si traiesti in
> > viatza,toate acele componente,esti un Isus,esti un OM complet,esti
> > DRAGOSTE.
> > Doar aceasta implinire face ca animalul care te nasti,cum fiecare din
> > noi ne nastem,"fiintza umana",sa devina OM.
> > Orice sinonim care lipseste din acest cerc,ciunteste DRAGOSTEA,lasand
> > cercul acela neantreg.In interiorul acestui cerc,atunci cand cercul e
> > complet(intreg),nu incape "egoismul".
> > DRAGOSTEA,in jocul acesta al nostru(ca si in realitate)nu o potzi
> > scoate,in afara cercului,chiar si atunci cand este in cantitate
> > infima("o farama").
> > Oricare sinonim,asezat in afara acestui cerc,nu mai este DRAGOSTE,si
> > se "conjuga" in mod automat cu "egoism".
> > Mai simplu,eu am spus asa:"Cu "DRAGOSTE",nu potzi ajunge sa omori,pe
> > nimeni dar cu "iubire",da.
> > Ma opresc aici cu "demonstratzia",revenind la Isus.
> > El a fost unul din oamenii care au oferit "dragoste"si au primit in
> > schimb "iubire".
> > Nesimtzirea omenirii,este,in acest caz groaznica.A fost incalcata
> > orice urma de recunostintza,pentru ca,legea eficientzei ne obliga
> > ca,la un cosum de 1000 de calorii sa producem macar 1001,iar aceasta
> > lege,neaplicata in orice miscare din viatza,duce la faliment.
> > Recunostintza,te obliga,ca la un leu primit,sa dai inapoi,cu valoare
> > adaugata.Altfel nu este recunostintza ci "profitare".
> > Omenirea,in general,si religia in special,au profitat de pe urma
> > gestului lui Hristos.
> > El s-a oferit sa duca "crucea"intregii omeniri,si,din chiar acel
> > moment si pana azi,fiecare nou venit in lume i-a mai ingreunat
> > povara,suindu-i bucuros si crucea lui in spinarea lui Isus,spalandu-se
> > astfel(crede el)pe maini,cel putzin o viatza,de purtarea propriei
> > cruci,lipsindu-se astfel de responsabilitatea propriei vietzi,si data
> > in spinarea lui Isus.
> > Eu,am sa descarc povara impovaratoare cu care ii chinuitzi sufletul de
> > peste 2000 de ani,din spinarea acestui om,si am s-o repartizez intr-un
> > mod mai echitabil,pt ca e necesar ca fiecare sa-si care in spinare,cu
> > responsabilitate proprie,povara propriei cruci,a propriei sale vietzi.
> >
> >
> >
> >
>
>

Melus Negrescu
2007-12-26 01:27:49

Bre, nea Zenn, iote-aici ceva pentru m'neata:

"Prelegeri de Filozofie a Religiei" - G.W.F. Hegel
Mai pune mana pe carte mai baiatule (dar nu pe asta ca tot n'ai sa intelegi nimic) ca dac'ai ajuns sa crezi ca 2000 de ani de istorie (basca restul) crestina pot fi desfiintati printrun film de o jumate de ora, apoi stai rau de tot. Cu cartea zic.

PS Ceea ce nu'nseamna ca filmul e chiar de doi bani. Nu e deloc. Fiindca tot ce spune e perfect adevarat. Decat ca nu spune...totul.
Religia a insotit intreaga existenta a umanitatii - din comuna primitiva si pana azi.
Ea nu reprezinta altceva decat nevoia omului de...adevar. Care adevar nu se poate gasi la nicio stiinta in parte - tocmai fiindca e vorba numai de o parte a universului.
Tocmai asta a fost e si va fi intotdeuna rostul religiei ca si al filozofiei - nevoia de ansamblu. A! ca a mai avut si alte rosturi - printre care si cel accentuat in film - de stapanire a maselor - e perfect adevarat...Dar - repet - nu si in intregime adevarat.

Arogantu'
2007-12-26 04:10:15

Re: La Multi Ani cu sntate !

La 2007-12-25 10:56:12, Bongosika a scris:

Observ c ai binevoit s mai dai o prob de cras nesimire.

Aa se srbtorete Naterea Domnului la tine-n Montreal ?
Sau tu doar eti la o trl, pe lng ?

> Lasa ba ca ne-aduce si fara urarile tale slinoase !
> Stai jos linistit, vorba Leanei din balcon !
>
>
> La 2007-12-25 08:47:48, Arogantu' a scris:
>
> > Tuturor - ziariti i forumiti - s v aduc Noul An bucurii n via
> > i Lumin n suflete !
> >
> >
>
>

HAO CIU TZI
2007-12-26 09:25:33

Re: "El si-a asumat carnea noastra umbrita de pacat" / Asa-i Vida, daca dragoste nu e, nimic nu e

La 2007-12-24 11:41:26, vida clara a scris:

> Domnule,ceea ce a facut Isus,sau Iisus,sau Hristos,sau cum o-tzi vrea
> sau sti,sau putea sa utilizatzi "nike"ul pe care la vremea respectiva
> la folosit acel om-filozof,pentru a nu se expune decat pe el insusi,ca
> picatura impotriva curentului,"talibanilor"care in toate
> timpurile,"rad" tot neamul(rudele),si pt exemplu impotriva a ceea ce a
> facut "ereticul"dar si din teama ca,vreo "samantza"cazuta prin
> apropiere,ar incoltzi,altadata,deci ceea ce a facut Isus,a fost cea
> mai ampla dovada de DRAGOSTE,facuta vreodata,pana azi.
> Asa,fragmentar,cum vi le spun eu pe aici,intzelegetzi
> putzini,si...putzin.Dar,in loc de vorbe,ia sa dau din "taste":
> Eu mai mi-am racit gura pe aici,atragandu-va atentzia ca "Iubire"nu
> este totuna cu "DRAGOSTE".Am spus ca oamenii,neintzelegand asta,isi
> deformeaza comportamentul.Iar la romani,deformarea e ingrozitoare.
> Pentru a fi intzeles,am sa va ofer o explicatzie pe cat de simpla,zic
> eu ca pe atat de clara(clarificatoare).Deci:
> Luatzi o coala de hartie,si trasatzi pe es,un cerc,cat va incape de
> mare.
> In interiorul acestui cerc,scrie-tzi cuvantul "dragoste",cu o culoare
> pe care v-o alegetzi.Scrietzi apoi,cu o alta culoare,tot in acest
> cerc,toate sinonimele cuvantului"dragoste" pe care le gasitzi.Eu am sa
> pun aici doar cateva:"iubire","amor","sex","credintza","iubire de
> Dumnezeu","dragoste de tzara"(sau,dupa caz,"de patrie"),"dragoste pt
> mama","dragoste de mama","drag",si,aici ma opresc pt nu a pierde
> timp.
> Toate aceste sinonime,sunt "componente"ale ceea ce numim,intzelegem
> pronuntzand,gandind,traind cuvantul "DRAGOSTE".
> Cercul acela,esti tu insutzi.Daca ai in tine,si traiesti in
> viatza,toate acele componente,esti un Isus,esti un OM complet,esti
> DRAGOSTE.
> Doar aceasta implinire face ca animalul care te nasti,cum fiecare din
> noi ne nastem,"fiintza umana",sa devina OM.
> Orice sinonim care lipseste din acest cerc,ciunteste DRAGOSTEA,lasand
> cercul acela neantreg.In interiorul acestui cerc,atunci cand cercul e
> complet(intreg),nu incape "egoismul".
> DRAGOSTEA,in jocul acesta al nostru(ca si in realitate)nu o potzi
> scoate,in afara cercului,chiar si atunci cand este in cantitate
> infima("o farama").
> Oricare sinonim,asezat in afara acestui cerc,nu mai este DRAGOSTE,si
> se "conjuga" in mod automat cu "egoism".
> Mai simplu,eu am spus asa:"Cu "DRAGOSTE",nu potzi ajunge sa omori,pe
> nimeni dar cu "iubire",da.
> Ma opresc aici cu "demonstratzia",revenind la Isus.
> El a fost unul din oamenii care au oferit "dragoste"si au primit in
> schimb "iubire".
> Nesimtzirea omenirii,este,in acest caz groaznica.A fost incalcata
> orice urma de recunostintza,pentru ca,legea eficientzei ne obliga
> ca,la un cosum de 1000 de calorii sa producem macar 1001,iar aceasta
> lege,neaplicata in orice miscare din viatza,duce la faliment.
> Recunostintza,te obliga,ca la un leu primit,sa dai inapoi,cu valoare
> adaugata.Altfel nu este recunostintza ci "profitare".
> Omenirea,in general,si religia in special,au profitat de pe urma
> gestului lui Hristos.
> El s-a oferit sa duca "crucea"intregii omeniri,si,din chiar acel
> moment si pana azi,fiecare nou venit in lume i-a mai ingreunat
> povara,suindu-i bucuros si crucea lui in spinarea lui Isus,spalandu-se
> astfel(crede el)pe maini,cel putzin o viatza,de purtarea propriei
> cruci,lipsindu-se astfel de responsabilitatea propriei vietzi,si data
> in spinarea lui Isus.
> Eu,am sa descarc povara impovaratoare cu care ii chinuitzi sufletul de
> peste 2000 de ani,din spinarea acestui om,si am s-o repartizez intr-un
> mod mai echitabil,pt ca e necesar ca fiecare sa-si care in spinare,cu
> responsabilitate proprie,povara propriei cruci,a propriei sale vietzi.
>
>
>
>

gili
2007-12-26 10:49:00

Ca care sa fie aia diferenta intre un pagin si un sobolan ?!


Nasterea Ta , Cristoase , Dumnezeul nostru , rasarit-a lumii lumina cunostintei .

Ca intru dinsa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au invatat sa se inchine Tie , soarelui dreptatii si sa te cunoasca pe Tine , rasaritul cel de sus .

Doamne , marire Tie !

Zenn
2007-12-26 17:21:32

Re: Bre, nea Zenn, iote-aici ceva pentru m'neata:

Bre, nea Melus, te cam contrazici in ceea ce-nsiri m'neata acolo.
Cat priveste legatura dintre "carte si religie", aici chiar ca m-ai dat gata. Ah! Daca e sa ne gandim ca 'singura' carte cu adevarat legata de religie ar fi biblia, poate ca ti-asi da ceva credit. In rest, lectii de "superiologie" in "tz" domenii gasim pe toate drumurile si toate bodegile.

P.S. Am citit cu mult mai multe carti decat acea "una" biblie. Parol d'honeur. La multi ani!
La 2007-12-26 01:27:49, Melus Negrescu a scris:

> "Prelegeri de Filozofie a Religiei" - G.W.F. Hegel
> Mai pune mana pe carte mai baiatule (dar nu pe asta ca tot n'ai sa
> intelegi nimic) ca dac'ai ajuns sa crezi ca 2000 de ani de istorie
> (basca restul) crestina pot fi desfiintati printrun film de o jumate
> de ora, apoi stai rau de tot. Cu cartea zic.
>
> PS Ceea ce nu'nseamna ca filmul e chiar de doi bani. Nu e deloc.
> Fiindca tot ce spune e perfect adevarat. Decat ca nu spune...totul.
> Religia a insotit intreaga existenta a umanitatii - din comuna
> primitiva si pana azi.
> Ea nu reprezinta altceva decat nevoia omului de...adevar. Care adevar
> nu se poate gasi la nicio stiinta in parte - tocmai fiindca e vorba
> numai de o parte a universului.
> Tocmai asta a fost e si va fi intotdeuna rostul religiei ca si al
> filozofiei - nevoia de ansamblu. A! ca a mai avut si alte rosturi -
> printre care si cel accentuat in film - de stapanire a maselor - e
> perfect adevarat...Dar - repet - nu si in intregime adevarat.
>
>

Zenn
2007-12-26 19:02:36

Bah, Simon Templar

Bah, barbosule, daca citeai biblia, dupa cum te lauzi, n-aruncai cu injurii pe tot monitoru'. In primul rand ca nu m-am referit la biblie. P-asta n-am citit-o si nici n-am de gand. Vezi-ti de parohia ta si mai scuteste-ma cu invataturile tale. Macar daca-ar fi civilizate. Sau parca-asa spune Hristos, nu?

La 2007-12-26 18:23:58, CALUGARUL a scris:


> Ai citit pe dracu. Dac o citeai nu vorbeai attea prostii ! Cel care
> citete Biblia i nu devine cretin, ,,or e bou or nu gndete !" Hai,
> u !
>

CALUGARUL
2007-12-26 20:18:38

Re: Bah, Simon Templar

La 2007-12-26 19:02:36, Zenn a scris:

P-asta n-am citit-o si nici n-am de gand.


_______i-atunci de ce te dai de ceasul morii cu tot felul de prostii i le mai faci i publicitate cnd, de fapt, habar nu ai care este esena Universului, adic Biblia ? Nu vezi ce rtcit eti ? Te nchini la toate fcturile lumii acesteia netrebnice i i le asumi ca fiind adevrul, cnd, de fapt, nu faci altceva dect s struieti n prostie i aiureal. Mi-e i sil s-i scriu ! Nu o fac dect datorit prostiilor pe care le debitezi i care ar putea sminti pe vreun netiutor pripit pe-aici din greeal.

Zenn
2007-12-26 20:29:34

Re: Bah, Simon Templar

Tu vorbesti de prostii, omule? Ha, ha, ha!!! Pai citeste ce-ai scris. "esena
Universului, adic Biblia " . Ha, ha, ha, ha, ha...)))
I-auzi la el, ii e sila sa-mi scrie! Pai ti-am cerut eu, bah, extraterestrule? Scrie preotesei, daca ai. Probabil ca nu, ca-ti cam curg balele (omeneste) dupa Katty.
...)))La 2007-12-26 20:18:38, CALUGARUL a scris:

> i-atunci de ce te dai de ceasul morii cu tot felul de prostii i le
> mai faci i publicitate cnd, de fapt, habar nu ai care este esena
> Universului, adic Biblia ? Nu vezi ce rtcit eti ? Te nchini la
> toate fcturile lumii acesteia netrebnice i i le asumi ca fiind
> adevrul, cnd, de fapt, nu faci altceva dect s struieti n
> prostie i aiureal. Mi-e i sil s-i scriu ! Nu o fac dect
> datorit prostiilor pe care le debitezi i care ar putea sminti pe
> vreun netiutor pripit pe-aici din greeal.
>

Arcturus
2007-12-26 21:36:25

Re: Tovarasului colonel Arcturus cu multa dragoste :

Tipic ionion, nu zice nimic, habar n-are ce se intampla in jurul lui.

Nimic nou.

La 2007-12-25 20:42:00, ionion a scris:

>
> in seara asta organizam sezatoare cu urmatorul program :
> * se va ridica paharul (0,5 l vodca de persoana) pentru comunism
> * cantecul Partid iubit
> * lectura din "opere alese" ale marelui "calturar" V.I.Lenin
> * rezumatul cuvatarilor lui Leosha Brejnev si Nicholas Ceausesco
> * trecerea in revista prin parada modei a scumpei fiice Helen
> Ceausesco
> * se va servi un toast (coniac armenesc de 5 stele : 0,75 l de
> persoana)
> * urmeaza dansul in costume de carnaval : colonei sovietici, stelute
> rosii etc etc
> * finalul se va servi al III mic toast (lichior "pe Donul linistit"
> 0,5 l de persoana)
> finalul : dansul CAZACIOC
> Sunteti invitat din toata inima
>

Arcturus
2007-12-26 21:37:18

Re: Romance si Romani -La multi ani de Sarbatoarea Nasterii Lui Isus Christos , dar aveti grija

asa e, fii cu ochii in patru, nu se stie de unde sare iepurele.

La 2007-12-25 11:48:34, ionion a scris:

> unde si cu cine sarbatoriti aceasta zi . Nu uitati ca Politia
> bolsevica republicana are ochi si urechi in fiecare casa, in fiecare
> bloc, in fiecare vila !
> Fiti cu ochii in patru !
>

Arogantu'
2007-12-26 21:52:19

Re: Tovarasului colonel Arcturus cu multa dragoste :

La cum 'n-a zis nimic' - i-a turtit ru de tot fesul !

PS Nu pretind c spui braoave - dar nici autorul n-a pretins pentru cretinism tradiia bradului !
Dac am neles bine - aceste simboluri snt atribuite de cretini momentului !
Ceea ce este p3rf3ct ad3vrat, nu-i aa ?

La muli ani !

La 2007-12-26 21:36:25, Arcturus a scris:

> Tipic ionion, nu zice nimic, habar n-are ce se intampla in jurul lui.
>
> Nimic nou.
>
> La 2007-12-25 20:42:00, ionion a scris:
>
> >
> > in seara asta organizam sezatoare cu urmatorul program :
> > * se va ridica paharul (0,5 l vodca de persoana) pentru comunism
> > * cantecul Partid iubit
> > * lectura din "opere alese" ale marelui "calturar" V.I.Lenin
> > * rezumatul cuvatarilor lui Leosha Brejnev si Nicholas Ceausesco
> > * trecerea in revista prin parada modei a scumpei fiice Helen
> > Ceausesco
> > * se va servi un toast (coniac armenesc de 5 stele : 0,75 l de
> > persoana)
> > * urmeaza dansul in costume de carnaval : colonei sovietici, stelute
> > rosii etc etc
> > * finalul se va servi al III mic toast (lichior "pe Donul linistit"
> > 0,5 l de persoana)
> > finalul : dansul CAZACIOC
> > Sunteti invitat din toata inima
> >
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Testul Orban pentru politicieni si ziaristi (3707 afisari)
 Cutremur la ORDA (2660 afisari)
 Zero grade intre Bucuresti si Chisinau (1934 afisari)
 Evenimente mondene si mare doliu (1709 afisari)
 Lupta politica a coborat in strada: Cazul Orban (1249 afisari)
 Britney Spears s-ar putea sinucide (1234 afisari)
 Coada la benzinariile din Rusia ca pe vremea lui... Ceausescu (987 afisari)
 Scumpiri multe anul nou aduce! (909 afisari)
 Goana dupa roviniete (781 afisari)
 Sarkozy si Carla Bruni petrec Craciunul in Egipt (742 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00944 sec.