Ziua Logo
  Nr. 4111 de vineri, 14 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-14
CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 70.237.138...)
2007-12-14 03:42
Rabufniri de-o zi

Un ziar nu schimba nimic in configuratia unei societati si cu atit mai mult un editorial, fie el shi unul bun ca cel al Iuliei, de astazi.

Aceste rabufniri cu aer de lehamite nu mai impresioneaza pe nimeni. Nimeni nu mai are timp pentru sentimente. Pentru sentimentalism. Lumea e prea grabita si prea framintata de idealul lui "sa fii primul !"

Cei care gindesc sunt lashii ! Or asha sunt perceputi de cei care "se zbat" ! Cei care se opresc shi se uita imprejurul lor sunt incapabilii, or asha sunt perceputi de cei care sunt in "competitie" ! Daca nu poti, iesi din joc. ferice de cei care ramin si alearga mai departe. Cei care ies devin "reflectivi". Reflecteaza. Incep sa inteleaga. Mai au o sansa. Cei care continua, vislesc mai departe si cred ca au un tzel. O cauza. Un ideal. Dar se pierd lamentabil si mor sufocati de propria lor neputinta.

De ce se zbate omul nu stie nimeni. Nici macar Dumnezeu. Sau chiar daca o shtie e incapabil sa il opreasca. Free will !

Am renuntat de mult sa mai competitionez. Mi s-a facut lehamite de tot. De tot si de toate : de cultura, de arta, de stiri, de politica, de sex, de muzica ushoara, de ambitzii si de planuri de perspectiva. Traiesc ca o frunza in vint. De mult de tot am renuntat la busola. Nu ma mai intereseaza unde este Nordul, Sudul sau Port Huron-ul. Am renuntat sa mai fiu cel care doream sa fiu. Nu mai are rost. Nimic nu are sens ! In sens nu exista sens. Everything is an illusion ! Ziua de ieri nu e mai buna ca cea de azi sau ca cea de miine. Azi triesc ce voi trai peste o luna sau cu trei luni in urma. Nimic nu este ce va fi. Si pentru cine ? Si pentru ce ?

Nu mi-a mai ramas decit un ideal : El. Si cit m-am fofilit, si cit L-am evitat ! Iar acum am cazut in genunchi si m-am robit Lui. Am murit. Dar am si inviat.

Nu mai am nevoie de nimic ! Am tot ce mi-am dorit. Arunc tot ce-am avut. Mi-e sila de tot ceam acumulat. Mi-am trait viata in zadar. Mi-am petrecut mii de minute si sute de ore citind. De ce ? Pentru ce ? Va opri cartea, moartea ? Va opri Shakespeare inevitabilul mortii ? Va reusi ecuatia lui Einstein sa ma fereasca de sufocarea, de gituirea mortii ? Si totul pentru ce ? Si totul pentru cine ?

In fond si la urma urmei, care este sensul vietii ? Catre ce mergem ? Ce dorim ? Pentru ce ne sacrificam ?

Ne zbatem ca niste mushte intr-un borcan cu capacul bine inshurubat. Nu exista nici o scapare. Libertatea sta in robie. Cine nu se lasa robit de Dumnezeu nu va gusta fericirea libertatii. Cine nu are curajul inrobirii, va gusta nonsensul sensului !

Leka noj, detza !

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 86.106.109...)
2007-12-14 12:23
Re: Rabufniri de-o zi

La 2007-12-14 03:42:23, CALUGARUL a scris:

> Un ziar nu schimba nimic in configuratia unei societati si cu atit mai
> mult un editorial, fie el shi unul bun ca cel al Iuliei, de astazi.
>
> Aceste rabufniri cu aer de lehamite nu mai impresioneaza pe nimeni.
> Nimeni nu mai are timp pentru sentimente. Pentru sentimentalism. Lumea
> e prea grabita si prea framintata de idealul lui "sa fii primul !"
>
> Cei care gindesc sunt lashii ! Or asha sunt perceputi de cei care "se
> zbat" ! Cei care se opresc shi se uita imprejurul lor sunt
> incapabilii, or asha sunt perceputi de cei care sunt in "competitie" !
> Daca nu poti, iesi din joc. ferice de cei care ramin si alearga mai
> departe. Cei care ies devin "reflectivi". Reflecteaza. Incep sa
> inteleaga. Mai au o sansa. Cei care continua, vislesc mai departe si
> cred ca au un tzel. O cauza. Un ideal. Dar se pierd lamentabil si mor
> sufocati de propria lor neputinta.
>
> De ce se zbate omul nu stie nimeni. Nici macar Dumnezeu. Sau chiar
> daca o shtie e incapabil sa il opreasca. Free will !
>
> Am renuntat de mult sa mai competitionez. Mi s-a facut lehamite de
> tot. De tot si de toate : de cultura, de arta, de stiri, de politica,
> de sex, de muzica ushoara, de ambitzii si de planuri de perspectiva.
> Traiesc ca o frunza in vint. De mult de tot am renuntat la busola. Nu
> ma mai intereseaza unde este Nordul, Sudul sau Port Huron-ul. Am
> renuntat sa mai fiu cel care doream sa fiu. Nu mai are rost. Nimic nu
> are sens ! In sens nu exista sens. Everything is an illusion ! Ziua de
> ieri nu e mai buna ca cea de azi sau ca cea de miine. Azi triesc ce
> voi trai peste o luna sau cu trei luni in urma. Nimic nu este ce va
> fi. Si pentru cine ? Si pentru ce ?
>
> Nu mi-a mai ramas decit un ideal : El. Si cit m-am fofilit, si cit
> L-am evitat ! Iar acum am cazut in genunchi si m-am robit Lui. Am
> murit. Dar am si inviat.
>
> Nu mai am nevoie de nimic ! Am tot ce mi-am dorit. Arunc tot ce-am
> avut. Mi-e sila de tot ceam acumulat. Mi-am trait viata in zadar.
> Mi-am petrecut mii de minute si sute de ore citind. De ce ? Pentru ce
> ? Va opri cartea, moartea ? Va opri Shakespeare inevitabilul mortii ?
> Va reusi ecuatia lui Einstein sa ma fereasca de sufocarea, de gituirea
> mortii ? Si totul pentru ce ? Si totul pentru cine ?
>
> In fond si la urma urmei, care este sensul vietii ? Catre ce mergem ?
> Ce dorim ? Pentru ce ne sacrificam ?
>
> Ne zbatem ca niste mushte intr-un borcan cu capacul bine inshurubat.
> Nu exista nici o scapare. Libertatea sta in robie. Cine nu se lasa
> robit de Dumnezeu nu va gusta fericirea libertatii. Cine nu are
> curajul inrobirii, va gusta nonsensul sensului !
>
> Leka noj, detza !
>
Calugare de-o vreme tot te contrez ,da neintentionat ,doar ca ridici mingea la plasa.Acuma se pare ca ai ajuns ori la o criza existentiala, ori la dilema esentiala a filozofiei, sensul vietii. Evident ca nici eu n-o stiu ,da ideea e ca daca o avem,viata , sa o traim cat mai inteligent si bine putem si sa cream ceva fiecare , cat putem ,da sa cream ceva ,ca de rugat nici nu ajuta ,decat mental,nici util nu e,ca doar nu de aia am fost creati ca sa fi slugi sau lingai alui atotputernic !!

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2007-12-14 15:07
Re: Rabufniri de-o zi

La 2007-12-14 12:23:38, georgems a scris:

La 2007-12-14 12:23:38, georgems a scris:

Calugare de-o vreme tot te contrez ,da neintentionat ,doar ca ridici mingea la plasa.Acuma se pare ca ai ajuns ori la o criza existentiala, ori la dilema esentiala a filozofiei, sensul vietii. Evident ca nici eu n-o stiu ,da ideea e ca daca o avem,viata , sa o traim cat mai inteligent si bine putem si sa cream ceva fiecare , cat putem ,da sa cream ceva ,ca de rugat nici nu ajuta ,decat mental,nici util nu e,ca doar nu de aia am fost creati ca sa fi slugi sau lingai alui atotputernic !!


_____


Normal ar fi fost ca s te sictiresc. Dar nu o fac pentru ca mi-ai inspirat de fiecare dat mila. i, pentru c-mi eti indiferent i Madagascar.

Toat creaia universului se datoreaz milei. Tot ce mic poart n esena lor, mila. Cu ct suntem mai siguri pe noi cu att suntem mai vrednici de mil. ,,Fericii cei ce plng, c aceia se vor milui !" Cel care nu are mil n suflet, acela nu e capabil de iubire. Mila e poarta spre iubire, spre Dumnezeu. De multe ori, teologii spun c Dumnezeu e lumin i iubire. Eu cred c pe Dumnezeu l simim ca pe o mare mil. Dumnezeu e mila. E mila lumii. A universului. i tu, i eu, i toat lumea avem nevoie de mil, pentru c suntem creai din Mila Domnului. Toate zburdlniciile acestei lumi nu sunt altceva dect preocupri meschine, fr nici cea mai mic semnificaie. Aici nu e vorba de vreo criz de existenial cum prostete presupui tu. Nici pomeneal de aa ceva. Dar, vorba poeziei : ,,Vine, vremea !"

Cnd omul devine nornmal, este perceput a fi devenit anormal, pentru c normalul, culmea, este anormalul. Firescul desfid nefirescul, pentru c nefirescul e generalul, ordinea, sensul. Am spus c nu exist sens n sens. Sensul nu are nici un sens pentru c pe sens l percepem ca pe un vector, ca pe o direcie, ca pe o baz, numai c acest vector, acest sens nu are nici un sens. Noi ne dorim sensul, direcia, baza, dar nu avem nici un punct de sprijin pentru c suntem sortii morii. n moarte st sensul nostru ! Dac nelegem c vom muri, atunci nelegem sensul vieii.

Noi oamenii nu mai trim. Noi oamenii ne petrecem timpul pentru ca s ne integrm ntr-un fel de nromalitate. Aa, credem noi, pclim moartea. Evitm deznodmntul morii. Aaaa !, mine trebuie s schimb uleiul. Ptiuu, s nu uit, s fac bilul la gaz; iar am uitat. Hmm ! S nu uit s-i dau telefon Mariei s-mi aduc ceainucul napoi, c-o ia mama naibii ! Etc., etc., etc. Acesta este normalul pe care ni-l creem. Cu acest normal evitm moartea. Bi, frate, am vzut un film mitoo, ieri ! Tare, domnule ! Am uitat de moarte, pentru c trim ntr-o cas unde exist un aspirator de praf. Un aragaz. O canapea. Pi, n toat aceast imagine, mai are loc moartea ? Nu ! Hm ! Nu, nu mai are loc, ns nu ne dm seama c moartea paote veni i n somnul nostru dulce !

Mncm, ne micm, vorbim, analizm, gndim, ntr-un cuvnt, trim. Sau, cel puin, aa credem noi. Unde este sensul acestui timp pe care-l petrecem ? Unde este sensul n miile de secunde anonime care sunt batute de secundarul ceasului de perete ? M-am minunat de o pictur celebr ! Tocmai am terminat un roman genial. i-mi spun : m-am mbogit sufletete ! Ei, i ? La ce-mi ajut ? La ce ajut ? Putem schimba cu ceva destinul ? Unde este sensul lui a fi ? Ce este acela sens ? M-a mbuntit cartea unui genial scriitor ? Oare, relaia dintre mine i acel geniu nu reprezint altceva dect senzaia nonsensului ? Cine are nevoie de acel geniu, eu, sau el are nevoie de mine ? Pentru c nu exist sens n relaia dintre noi. Nici eu nu am nevoie de genialitatea lui i nici el de participarea mea la expresionarea lui, pentru c noi suntem expresia unui singur sens : moartea.

Tinerii de la Piaa Roman au spus incontieni i fr sens : Vom muri i vom fi liberi. Unde este sensul ? Exist sens n venicie ? Exist sens n Dumnezeu ? De ce trebuie ca Dumnezeu s asiste la mila morii noastre ? Ca noi s gsim un sens ? Suntem singurele creaturi din univers care gndim. Acesta este cel mai mare blestem al existenei noastre. ACESTA ESTE SENSUL !

simiondan din timisoara (...@yahoo.com, IP: 89.123.11...)
2007-12-14 16:16
Re: Rabufniri

“Tot ce e bun in lumea asta e nascocit de diavol: muierile frumoase, primavara, purcelul prajit, vinul, in toate astea e mana Diavolului. In vreme ce bunul Dumnezeu i-a facut pe calugari, posturile, ceaiul de musetel si muierile urate, pfui!”
oare Dumnezeu are umor? pentru ca numai asa mi-l pot imagina.
din moment ce-i atat de mare de nu incape nicaieri , decat in inima omului!
ce sa fac calugare, iti dau citate si parafrazez din marele grec.
pentru ca ma impresionezi, mancati-as!

La 2007-12-14 03:42:23, CALUGARUL a scris:

> Un ziar nu schimba nimic in configuratia unei societati si cu atit mai
> mult un editorial, fie el shi unul bun ca cel al Iuliei, de astazi.
>
> Aceste rabufniri cu aer de lehamite nu mai impresioneaza pe nimeni.
> Nimeni nu mai are timp pentru sentimente. Pentru sentimentalism. Lumea
> e prea grabita si prea framintata de idealul lui "sa fii primul !"
>
> Cei care gindesc sunt lashii ! Or asha sunt perceputi de cei care "se
> zbat" ! Cei care se opresc shi se uita imprejurul lor sunt
> incapabilii, or asha sunt perceputi de cei care sunt in "competitie" !
> Daca nu poti, iesi din joc. ferice de cei care ramin si alearga mai
> departe. Cei care ies devin "reflectivi". Reflecteaza. Incep sa
> inteleaga. Mai au o sansa. Cei care continua, vislesc mai departe si
> cred ca au un tzel. O cauza. Un ideal. Dar se pierd lamentabil si mor
> sufocati de propria lor neputinta.
>
> De ce se zbate omul nu stie nimeni. Nici macar Dumnezeu. Sau chiar
> daca o shtie e incapabil sa il opreasca. Free will !
>
> Am renuntat de mult sa mai competitionez. Mi s-a facut lehamite de
> tot. De tot si de toate : de cultura, de arta, de stiri, de politica,
> de sex, de muzica ushoara, de ambitzii si de planuri de perspectiva.
> Traiesc ca o frunza in vint. De mult de tot am renuntat la busola. Nu
> ma mai intereseaza unde este Nordul, Sudul sau Port Huron-ul. Am
> renuntat sa mai fiu cel care doream sa fiu. Nu mai are rost. Nimic nu
> are sens ! In sens nu exista sens. Everything is an illusion ! Ziua de
> ieri nu e mai buna ca cea de azi sau ca cea de miine. Azi triesc ce
> voi trai peste o luna sau cu trei luni in urma. Nimic nu este ce va
> fi. Si pentru cine ? Si pentru ce ?
>
> Nu mi-a mai ramas decit un ideal : El. Si cit m-am fofilit, si cit
> L-am evitat ! Iar acum am cazut in genunchi si m-am robit Lui. Am
> murit. Dar am si inviat.
>
> Nu mai am nevoie de nimic ! Am tot ce mi-am dorit. Arunc tot ce-am
> avut. Mi-e sila de tot ceam acumulat. Mi-am trait viata in zadar.
> Mi-am petrecut mii de minute si sute de ore citind. De ce ? Pentru ce
> ? Va opri cartea, moartea ? Va opri Shakespeare inevitabilul mortii ?
> Va reusi ecuatia lui Einstein sa ma fereasca de sufocarea, de gituirea
> mortii ? Si totul pentru ce ? Si totul pentru cine ?
>
> In fond si la urma urmei, care este sensul vietii ? Catre ce mergem ?
> Ce dorim ? Pentru ce ne sacrificam ?
>
> Ne zbatem ca niste mushte intr-un borcan cu capacul bine inshurubat.
> Nu exista nici o scapare. Libertatea sta in robie. Cine nu se lasa
> robit de Dumnezeu nu va gusta fericirea libertatii. Cine nu are
> curajul inrobirii, va gusta nonsensul sensului !
>
> Leka noj, detza !
>

briel (...@yahoo.ca, IP: 70.51.60...)
2007-12-14 18:14
Chiar asa...

Iti foloseste daca rabufnesti in public? Altora, da, le ajuta, dar tie?
De multe ori m-am gandit sa-ti sugerez o schimbare de nick,
din CALUGARUL ...in calugarul. Pe urma toate vor fi mai usoare.
Sa-ti ajute Iisus Hristos sa urci spre moarte cu bucurie mare.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2007-12-14 18:32
Re: Rabufniri

La 2007-12-14 16:16:11, simiondan a scris:

“Tot ce e bun in lumea asta e nascocit de diavol: muierile frumoase, primavara, purcelul prajit, vinul, in toate astea e mana Diavolului. In vreme ce bunul Dumnezeu i-a facut pe calugari, posturile, ceaiul de musetel si muierile urate, pfui!”
oare Dumnezeu are umor? pentru ca numai asa mi-l pot imagina.
din moment ce-i atat de mare de nu incape nicaieri , decat in inima omului!
ce sa fac calugare, iti dau citate si parafrazez din marele grec.


________


Fragment din scenariul filmului :

THE DEVIL'S ADVOCATE
screenplay by Jonathan Lemkin and Tony Gilroy

based on the novel by Andrew Neiderman


Devil (as Milton, played by Al Pacino) : God's your prankster, my boy. Think of it. He gives man nistincts. He gives you this extraordinary gift and then, I swear to you -- for his own amusement -- his own private, cosmic gag reel -- he sets the rules in opposition. It's the goof of all time. Look but don't touch. Touch but don't taste. !!!!!!!!!!!!!!Taste but don't swallow. And while you're jumping from one foot to the other he's laughing his sick fucking ass off! He's a tight-ass. He's a sadist. He's an absentee landlord! (incredulous) Worship that? Never.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KEVIN : What are you offering?

MILTON : Everything. Anything. All of it! (he's got him) What am I offering? I'm offering bliss. Instant bliss. Bliss by remote control. Bliss on tap. That first line of cocaine. That walk into a strange girl's bedroom. The jury coming back in thirtyeight minutes. Freedom. Revolution! Viva la causa!

...

KEVIN : You're right. It's time. (Kevin raises the GUN to his temple -- quick and simple -- SNAP! -- he's blown his brains out --Milton stunned -- disbelieving for a moment and then an aura of fire and heat explodes around him --)

Atamild (...@t-online.de, IP: 87.167.200...)
2007-12-14 19:16
Re: Rabufniri atragatoare..

La 2007-12-14 16:16:11, simiondan a scris:

> “Tot ce e bun in lumea asta e nascocit de diavol: muierile
> frumoase, primavara, purcelul prajit, vinul, in toate astea e mana
> Diavolului. In vreme ce bunul Dumnezeu i-a facut pe calugari,
> posturile, ceaiul de musetel si muierile urate, pfui!”
> oare Dumnezeu are umor? pentru ca numai asa mi-l pot imagina.
> din moment ce-i atat de mare de nu incape nicaieri , decat in inima
> omului!
> ce sa fac calugare, iti dau citate si parafrazez din marele grec.
> pentru ca ma impresionezi, mancati-as!
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> La 2007-12-14 03:42:23, CALUGARUL a scris:
>
> > Un ziar nu schimba nimic in configuratia unei societati si cu atit mai
> > mult un editorial, fie el shi unul bun ca cel al Iuliei, de astazi.
> >
> > Aceste rabufniri cu aer de lehamite nu mai impresioneaza pe nimeni.
> > Nimeni nu mai are timp pentru sentimente. Pentru sentimentalism. Lumea
> > e prea grabita si prea framintata de idealul lui "sa fii primul !"
> >
> > Cei care gindesc sunt lashii ! Or asha sunt perceputi de cei care "se
> > zbat" ! Cei care se opresc shi se uita imprejurul lor sunt
> > incapabilii, or asha sunt perceputi de cei care sunt in "competitie" !
> > Daca nu poti, iesi din joc. ferice de cei care ramin si alearga mai
> > departe. Cei care ies devin "reflectivi". Reflecteaza. Incep sa
> > inteleaga. Mai au o sansa. Cei care continua, vislesc mai departe si
> > cred ca au un tzel. O cauza. Un ideal. Dar se pierd lamentabil si mor
> > sufocati de propria lor neputinta.
> >
> > De ce se zbate omul nu stie nimeni. Nici macar Dumnezeu. Sau chiar
> > daca o shtie e incapabil sa il opreasca. Free will !
> >
> > Am renuntat de mult sa mai competitionez. Mi s-a facut lehamite de
> > tot. De tot si de toate : de cultura, de arta, de stiri, de politica,
> > de sex, de muzica ushoara, de ambitzii si de planuri de perspectiva.
> > Traiesc ca o frunza in vint. De mult de tot am renuntat la busola. Nu
> > ma mai intereseaza unde este Nordul, Sudul sau Port Huron-ul. Am
> > renuntat sa mai fiu cel care doream sa fiu. Nu mai are rost. Nimic nu
> > are sens ! In sens nu exista sens. Everything is an illusion ! Ziua de
> > ieri nu e mai buna ca cea de azi sau ca cea de miine. Azi triesc ce
> > voi trai peste o luna sau cu trei luni in urma. Nimic nu este ce va
> > fi. Si pentru cine ? Si pentru ce ?
> >
> > Nu mi-a mai ramas decit un ideal : El. Si cit m-am fofilit, si cit
> > L-am evitat ! Iar acum am cazut in genunchi si m-am robit Lui. Am
> > murit. Dar am si inviat.
> >
> > Nu mai am nevoie de nimic ! Am tot ce mi-am dorit. Arunc tot ce-am
> > avut. Mi-e sila de tot ceam acumulat. Mi-am trait viata in zadar.
> > Mi-am petrecut mii de minute si sute de ore citind. De ce ? Pentru ce
> > ? Va opri cartea, moartea ? Va opri Shakespeare inevitabilul mortii ?
> > Va reusi ecuatia lui Einstein sa ma fereasca de sufocarea, de gituirea
> > mortii ? Si totul pentru ce ? Si totul pentru cine ?
> >
> > In fond si la urma urmei, care este sensul vietii ? Catre ce mergem ?
> > Ce dorim ? Pentru ce ne sacrificam ?
> >
> > Ne zbatem ca niste mushte intr-un borcan cu capacul bine inshurubat.
> > Nu exista nici o scapare. Libertatea sta in robie. Cine nu se lasa
> > robit de Dumnezeu nu va gusta fericirea libertatii. Cine nu are
> > curajul inrobirii, va gusta nonsensul sensului !
> >
> > Leka noj, detza !
> >
>
>
Ispitioare (imbietoare):);
Cu gheata rece pe spinare.
Si O
Salutare!
Matilda

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2007-12-14 20:44
Re: Rabufniri atragatoare..

La 2007-12-14 19:16:03, Atamild a scris:

Ispitioare (imbietoare):);
Cu gheata rece pe spinare.
Si O
Salutare!
Matilda

_____Cerul strlucea,
ngerul venea,
Pe-o raz curat !

Z.G.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2007-12-14 20:49
Re: Chiar asa...

La 2007-12-14 18:14:23, briel a scris:

Iti foloseste daca rabufnesti in public? Altora, da, le ajuta, dar tie?
De multe ori m-am gandit sa-ti sugerez o schimbare de nick,
din CALUGARUL ...in calugarul. Pe urma toate vor fi mai usoare.
Sa-ti ajute Iisus Hristos sa urci spre moarte cu bucurie mare.


____Eu nu rbufnesc n public. Pur i simplu mi place s vorbesc cu toat lumea : i cu cei care m plac i cu cei care nu m plac i cu cei care nu au habar de nimic. De ce mi-ar fi ruine cu mine ? sta sunt i aa vorbesc. M njur lumea ? nseamn c merit. Sunt un netrebnic. M place cineva ? i srut mna i l/o rog s m ierte. De ce-am ascunde ? La ce ne-ar folosi ? Oricum vom muri sub numele de Marele Anonim ! Nu suntem nimic altceva dect nite frunze.

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.65.166...)
2007-12-14 20:56
Re: Calugarul ...


e bun la casa omului ...


katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-14 21:03
Re: Rabufniri de-o zi

La 2007-12-14 03:42:23, CALUGARUL a scris:

> Un ziar nu schimba nimic in configuratia unei societati si cu atit mai
> mult un editorial, fie el shi unul bun ca cel al Iuliei, de astazi.
>
> Aceste rabufniri cu aer de lehamite nu mai impresioneaza pe nimeni.
> Nimeni nu mai are timp pentru sentimente. Pentru sentimentalism. Lumea
> e prea grabita si prea framintata de idealul lui "sa fii primul !"
>
> Cei care gindesc sunt lashii ! Or asha sunt perceputi de cei care "se
> zbat" ! Cei care se opresc shi se uita imprejurul lor sunt
> incapabilii, or asha sunt perceputi de cei care sunt in "competitie" !
> Daca nu poti, iesi din joc. ferice de cei care ramin si alearga mai
> departe. Cei care ies devin "reflectivi". Reflecteaza. Incep sa
> inteleaga. Mai au o sansa. Cei care continua, vislesc mai departe si
> cred ca au un tzel. O cauza. Un ideal. Dar se pierd lamentabil si mor
> sufocati de propria lor neputinta.
>
> De ce se zbate omul nu stie nimeni. Nici macar Dumnezeu. Sau chiar
> daca o shtie e incapabil sa il opreasca. Free will !
>
> Am renuntat de mult sa mai competitionez. Mi s-a facut lehamite de
> tot. De tot si de toate : de cultura, de arta, de stiri, de politica,
> de sex, de muzica ushoara, de ambitzii si de planuri de perspectiva.
> Traiesc ca o frunza in vint. De mult de tot am renuntat la busola. Nu
> ma mai intereseaza unde este Nordul, Sudul sau Port Huron-ul. Am
> renuntat sa mai fiu cel care doream sa fiu. Nu mai are rost. Nimic nu
> are sens ! In sens nu exista sens. Everything is an illusion ! Ziua de
> ieri nu e mai buna ca cea de azi sau ca cea de miine. Azi triesc ce
> voi trai peste o luna sau cu trei luni in urma. Nimic nu este ce va
> fi. Si pentru cine ? Si pentru ce ?
>
> Nu mi-a mai ramas decit un ideal : El. Si cit m-am fofilit, si cit
> L-am evitat ! Iar acum am cazut in genunchi si m-am robit Lui. Am
> murit. Dar am si inviat.
>
> Nu mai am nevoie de nimic ! Am tot ce mi-am dorit. Arunc tot ce-am
> avut. Mi-e sila de tot ceam acumulat. Mi-am trait viata in zadar.
> Mi-am petrecut mii de minute si sute de ore citind. De ce ? Pentru ce
> ? Va opri cartea, moartea ? Va opri Shakespeare inevitabilul mortii ?
> Va reusi ecuatia lui Einstein sa ma fereasca de sufocarea, de gituirea
> mortii ? Si totul pentru ce ? Si totul pentru cine ?
>
> In fond si la urma urmei, care este sensul vietii ? Catre ce mergem ?
> Ce dorim ? Pentru ce ne sacrificam ?
>
> Ne zbatem ca niste mushte intr-un borcan cu capacul bine inshurubat.
> Nu exista nici o scapare. Libertatea sta in robie. Cine nu se lasa
> robit de Dumnezeu nu va gusta fericirea libertatii. Cine nu are
> curajul inrobirii, va gusta nonsensul sensului !
>
> Leka noj, detza !
>


De te-ncearca de te-ndeamna,
Tu ramai la toate rece.

Mihai Eminescu

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2007-12-14 21:31
Re: Calugarul ...

La 2007-12-14 20:56:50, Seherezada a scris:

e bun la casa omului ...


_____


ntotdeauna te simt de dup perdea, n umbr.

i niciodat nu lipseti de-acolo.

Stai linitit, zmbitoare i calm. Simplu i firesc. i ce m enerveaz mai mult la tine este c nu te las s mai zici nimic. Nu mai am loc de mine. Nenorocit fiin mai sunt pe faa pmntului stuia.

i niciodat nu lipseti de-acolo.

Niciodat.

Mi-era dor de linitea ta. De ochii ti nchii. De minile tale linitite, inute n poal. Nemicate. Calme. Simplu i firesc. i linitea ta care mngie precum valurile unei mri linitite i obosite pe fondul unui cer mov de la Mamaia.

i niciodat nu lipseti de-acolo.

Niciodat.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mai rai ca Ceausescu" (2511 afisari)
 Iuppiter Tonans (2288 afisari)
 Norica Nicolai: "Presedintele are dreptate" (1852 afisari)
 Despre RON, ROM si ROMAN (1784 afisari)
 Matrix in limba moldoveneasca pentru Veronin (1734 afisari)
 Fiul secret al lui Hitler ar putea trai in Marea Britanie (1532 afisari)
 Chisinaul acuza Romania de colaborare cu regimul ilegal din Transnistria (1098 afisari)
 Cernobilul, populat cu animale devastate genetic de radiatii (1087 afisari)
 Scrisorile Printesei Diana catre Dodi Al Fayed (829 afisari)
 Moldovenii si turcii, expulzati pe capete din Romania (765 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00754 sec.