Ziua Logo
  Nr. 4100 de vineri, 30 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-30

Comentarii: 34, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2007-11-29 22:48:32

O la,la.

Deci un stat unit cu drepturi de vot pt.toti e sfarsitul Israelului ?
Deci democratia nu e totdeauna solutia optima.
Ce se va intampla in USA unde deja la toti le tzatzaie fundul dupa voturile ilegalilor de ieri cicani ? Dar dupa ce invazia chinezeasca de care putini au aflat va da aceleasi roade ? Si in romanica se vede ca democratia damboviteana e cea ce asigura (in umbra) influenta moscovita.

alamar
2007-11-29 23:10:04

Ultima fraza...

..a articolului de mai sus...Parca acum doua zile dl Solomovici explica gloatelor ca cei de la Annapolis au fost adunati cu sila , si acea conferinta a fost un esec...Iar dictatorul Bush , a convocat aceasta adunare , nu pt. ca a avut o intentiae sincera, de a incerca sa ajute la rezolvarea acestei probleme...Nu !...Dl Solomovici a insinuat ca Bush , a convocat aceasta conferinta numai din orgoliu, pt. palmares, si show ri fotogenice....Deasemnea unul asi poate aminti ca vizitele secretarei de stat Condy Rice intre Jerusalim , Ramallah , Cairo si Beirut , erau canotate de de dl Solomovici cu expresia de : " tangouri"...si luate in bascalie de acest reporter..profesionist si neutru...

Giuseppe Cocos
2007-11-29 23:18:35

Da ...Da...

si la vara va fi cald ...

JohnGreen1
2007-11-29 23:24:55

Blah... blah... blah...

cald si poate tare cald!

alamar
2007-11-29 23:26:25

Re: O la,la.

La 2007-11-29 22:48:32, Aladin a scris:

> Deci un stat unit cu drepturi de vot pt.toti e sfarsitul Israelului
> ?
> Deci democratia nu e totdeauna solutia optima.
> Ce se va intampla in USA unde deja la toti le tzatzaie fundul dupa
> voturile ilegalilor de ieri cicani ? Dar dupa ce invazia chinezeasca
> de care putini au aflat va da aceleasi roade ? Si in romanica se vede
> ca democratia damboviteana e cea ce asigura (in umbra) influenta
> moscovita.
>
Dle Aladin , nu am inteles ce doresti sa spui in legatura cu voturile ilegalilor din america (cicani ,cum ai denumesti dta) , dar in middle east , una din problemele cele mai importante alew pacii de acolo , este asa zisul " Drept de reintoarcere "...Aceasta se refera la arabi...In opinia palestinienilor si a celorlalti arabi , o conditie de pace pe care arabii o cer este asa zisul "drept" , de imigrare a catorva milioane de arabi in Israelul propriu ( nu in Gaza sau West bank)...Astzi in Israel sunt la o pop. de cca. 6.7 mil. loc , numai cca. 4.7 mil. sunt evrei ,ceilalti ,israelieni arabi ...Oricine care a absolvit clasa a patra poate realiza ca daca Israelul accepta inca 3 ,4,5 mil. de arabi in Israelul propriu , acest stat este terminat ca o entitate statala....Cind Lumea va avea curajul sa confrunte Realitatea si sa inteleaga ca palestinienii si arabii nu sunt interesati in "doua state , Palstinia si Israelian , vecine"ci in eliminarea fizica sau prin emigrare a evreilor de acolo , si infiintarea unui stat palestinian , numai atunci Lumea va intelege de ce nu va fi pace niciodata acolo...Daca teriristul Abbas va indrazni sa semneze orice acord de pace cu evreii , acesta va urma soarta lui Anwar Sadat , care a fost eliminat pt. ca a indraznit sa faca pace cu evreii...Este un motiv pt. care parintele terorismului modern , Arafat , nu a fost atat de prost...De aceea dupa Oslo , el nu a semnat nici o pace cu Israelul (ci a lansat intifada II) ,pt. a stiut ca daca va semna orice ce pace cu evreii , el si-a mancat lefteria cu fratii lui pasnici palestinieni....

Anticomie
2007-11-30 02:07:26

OT - Paging emdi

Mai tii minte predictia mea la meciul Anglia v. Croatia?

Was I right, or was I right?!?

Kermit
2007-11-30 02:13:03

Asa e ....... !!!

In locul in care locuiesc atat la dreapta cat si la stanga mea toti sunt musulmani, pakistanezi, sudaneazi, libanezi s.a.md. Majoritatea cu mici exceptii au cate 5-6 copii. Ce fac ei!? Cei mai multi traiesc din ajutorul social oferit de catre stat. Plozii lor se ocupa cu bombardatul caselor cu oua, fecale( doar ce stiu ei mai bine), taie cauciucurile masinilor si exemplele pot continua. Colac peste pupaza i-mi incarca cutia postala cu materiale de propaganda islamica, i-mi ofera coranul cu dedicatie si blastama cat ii tin rarunchii America si Israelu'. Ba mai au si nerusinarea sa ma intrebe daca suntem evrei. De ce !? Asa cum mi-a spus o doamna " pioasa" cu broboada-n cap pt. ea lumea se imparte intre cei 2 miliarde de musulmani si cei 5-6 milioane de evrei. Ca urmare sunt tare curios sa vad cum v-a arata IMPARTIREA FINALA de la Annapolis.

Kermit
2007-11-30 02:53:37

Re: ultima fraza

Ne place sau nu ne place asta e ADEVARUL. Au fost adunati cu sila.

Aladin
2007-11-30 03:32:17

Alamar (o,la,la)

Matematica e simpla si trebuie sa fiu de acord cu dta. Nu poti avea un stat unde una din natiuni e mai numeroasa iar statul e al celeilalte natiuni.
Dar poate e o solutie,daca 1/2 din diaspora evreiasca din intreaga lume)s-ar intoarce in tara lor Israel,raportul va fi invers.
Apropo un nou trend ,aici in USA s-a observat ca "political corect" este ceace le vine musulmanilor ca o manusa ,iar westul isi taie craca de sub picioare cautand sa satisfaca ceace ei ( musulmanii) nici macar nu cer.
Deci unde dai si unde crapa. Daca Sarkotzi v-a avea succes cu ceace vrea el ,sa desfiinteze mafia puturosilor,poate asta va da imbold celor paralizati de invazia sudului ,in Europa.

Ghita Bizonu'
2007-11-30 08:08:52

Nationalism delirant cu accente de fanatism religios talibanic

cam asta e rezumatu articolului.
Argumente :
<tara promisa de Dumnezeu poporului evreu,> . si atunci ce aveti cu arapetii islamisti ?!

< satui de a fi straini in propria lor tara, s-au grabit sa puna mana pe arme si i-au alungat pe soldatii Mandatului britanic.> Da fara mandat btritanic si declaratia lu Balfour , ar mai fi fost in Palestina?!

Da mai bine ar explica cum ingerii Domnului au pilotata G urile. Sau de pe unde au gasit pilotii de pe G uri.

Si fara cenzura domnilor ! Maine e ziua noastra nationala pe care o sarbatorim cartind impoptriva paradei, bucurandu-ne ca intra popa Toaca in Parlamentu Ruopean si ne bucuram ca extremistu vadim e sunb 5 %.
Si nimeni nu spune cat sange a curs ptr ca sa poata fi posibila acea zi, cum Mackensen isi pierdu renumele , unde si-a inceput reputatia Rommel , sau cum unora le-a fost scos comunismu din cap si s-a desfintat al doilea stat sovietic din lume ! Nici io nu zic ca sa nu fiu ... prea nationalist.

ionion
2007-11-30 09:18:50

De ce armata israeliana nu distruge toate centrele de

producere a bombelor in Fasia Gaza si in afara de asta
Fasia Gaza este inca parte a statului Israel si cum este posibil ca ajung
catiushe din Rusia in mana palestinienilor ?
Sau soldatii au inceput sa foloseasca alcol ?
Faceti cat mai repede ordine si salvati vietile oamenilor nevinovati de
bombele palastinienilor.

alwis46
2007-11-30 12:34:12

Re: Alamar (o,la,la)

alamar
2007-11-30 16:01:20

Re: Asa e ....... !!!

La 2007-11-30 02:13:03, Kermit a scris:

> In locul in care locuiesc atat la dreapta cat si la stanga mea toti
> sunt musulmani, pakistanezi, sudaneazi, libanezi s.a.md. Majoritatea
> cu mici exceptii au cate 5-6 copii. Ce fac ei!? Cei mai multi traiesc
> din ajutorul social oferit de catre stat. Plozii lor se ocupa cu
> bombardatul caselor cu oua, fecale( doar ce stiu ei mai bine), taie
> cauciucurile masinilor si exemplele pot continua. Colac peste pupaza
> i-mi incarca cutia postala cu materiale de propaganda islamica, i-mi
> ofera coranul cu dedicatie si blastama cat ii tin rarunchii America si
> Israelu'. Ba mai au si nerusinarea sa ma intrebe daca suntem evrei. De
> ce !? Asa cum mi-a spus o doamna " pioasa" cu broboada-n cap pt. ea
> lumea se imparte intre cei 2 miliarde de musulmani si cei 5-6 milioane
> de evrei. Ca urmare sunt tare curios sa vad cum v-a arata IMPARTIREA
> FINALA de la Annapolis.
>
Adevarat...Asa va trebuie dle kermit daca ati ales sa locuiti in teheran ,sau islamabad, sau gaza...Pt. ca sunt sigur ca cele spuse de dta mai sus nu se intampla in Paris sau London sau Hamburg...Conform multiculturalismului neo socialist european , toate culturile si obiceiurile sunt EGALE( mai putin cea imperialista americana) , si de aceea trebuiesc respectate, ocrotite si incurajate...

zwilling carol
2007-11-30 18:40:53

Tesu si Radio Erevan -Articole si informatii

Comentariile sunt cu filozofii infinite,situatia e "perpetum mobile".

Ce merita de luat in seama sunt comentariil d-lui Alamar

gefiltefisch
2007-12-01 00:19:31

Re: Alamar (o,la,la)

La 2007-11-30 03:32:17, Aladin a scris:

> Matematica e simpla si trebuie sa fiu de acord cu dta. Nu poti avea
> un stat unde una din natiuni e mai numeroasa iar statul e al
> celeilalte natiuni.
> Dar poate e o solutie,daca 1/2 din diaspora evreiasca din intreaga
> lume)s-ar intoarce in tara lor Israel,raportul va fi invers.

1. Chiar si fara sporul a "1/2 din diaspora evreiasca" populatia evreiasca din Israel este majoritara pe teritoriul Statului Israel. Populatia araba este majoritara pe partea estica a Iordanului care apartine Autoritatii Palestiniene; in nici una din cele doua nu exista situatia de "un stat unde una din natiuni e mai numeroasa iar statul e al celeilalte natiuni".
2. Dovada ca situatia in care "una din natiuni e mai numeroasa iar statul e al celeilalte natiuni" poate exista este Regatul Hasemit al Iordaniei cu componenta demografica de 95% palestinieni si 5% sauditi (dinastia Hasemita si patura conducatoare in Regat).

DORINEL
2007-12-01 05:12:05

anapolis....

...nu a adus nimic celor ce sperau la o noua tara , Palestina (ce inventie diabolica, fara baze istorice...) si asta pentruca Dumnezeu ( inca )nu ingaduie !
Asa cum a zis si Alamar, musulmanii se straduie sa le asigure evreilor o tara, dar in...Mediterana. Un radical vrea totul sau nimic ( la ei se numeste moarte !), asa ca.....mai e de asteptat.Georgica vrea sa ramina in istorie ca cel care a rezolvat problema palestiniana ! Rusine lui ca s-a prezentat ca " born again "........

Alcor
2007-12-01 14:27:11

Pentru Gyuri Bizonu

I-ati un poster cu Tokes si-l pune pe usa dormitorului , ca Ziua de-o serbam azi nu a fost facuta de internationalisti sau multicuturalisti ca vecinii lui Kermit, ci de cei , care conform logicii tale, pot fi numiti extremisti.

Atamild
2007-12-01 14:43:59

Re: Pentru Gyuri Bizonu

La 2007-12-01 14:27:11, Alcor a scris:

> I-ati un poster cu Tokes si-l pune pe usa dormitorului , ca Ziua de-o
> serbam azi nu a fost facuta de internationalisti sau multicuturalisti
> ca vecinii lui Kermit, ci de cei , care conform logicii tale, pot fi
> numiti extremisti.
>
Am citit astazi niste versuri, din care imi permit, sa va trimit: O, frantura!
''Noi am luptat intr-un razboi in numele libertatii
Si l-am castigat in numele nostru personal.
Am luptat spre a elibera o lume si am inaltat
ziduri de piatra.''
Matilda

Kermit
2007-12-01 17:18:54

PT. D-l Kalamar

D-le Kalamar,
Pentru a fi vecin cu pakistanezi, iranieni, libanezi .... nu trebuie sa locuiesti neaparat la Islamabad, Teheran sau in Gaza, lucrul in sine e frecvent la Paris, Hamburg sau Londra. Daca e sa vorbim de multiculturalismul neosocialist european (si nu numai), el poate fi extins cu succes la nivelul " teritoriilor", Rahova, Ferentari, Harghita si Covasna si s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca intr-un scurt timp sa fiti strain in propria D-vs. Tara.

Alcor
2007-12-01 17:46:38

Am citit si eu niste versuri....

...aseara inainte de culcare sa-mi fie somnul mai dulce, mai lin :
"Acest om trait-a-n tara
Care-o stapaneau scarbavnici, Prefacuti si mari misei".
Si ca sa nu te apuce disperarea, iata antidotul:
" Cand te bantuie tristetea, Cand pierzi toate, cand te doare,
Cand te-nsfaca gerul vietii,
Sub furtuni, sub ani, sub vant,
Sa te-arati tacut si simplu,
Sa zambesti cu nepasare-
E cea mai inalta arta dintre cate-s pe pamant".

> I-ati un poster cu Tokes si-l pune pe usa dormitorului , ca Ziua de-o
> serbam azi nu a fost facuta de internationalisti sau multicuturalisti
> ca vecinii lui Kermit, ci de cei , care conform logicii tale, pot fi
> numiti extremisti.
>

alamar
2007-12-01 20:42:28

Re: PT. D-l Kalamar

La 2007-12-01 17:18:54, Kermit a scris:

> D-le Kalamar,
> Pentru a fi vecin cu pakistanezi, iranieni, libanezi .... nu trebuie
> sa locuiesti neaparat la Islamabad, Teheran sau in Gaza, lucrul in
> sine e frecvent la Paris, Hamburg sau Londra. Daca e sa vorbim de
> multiculturalismul neosocialist european (si nu numai), el poate fi
> extins cu succes la nivelul " teritoriilor", Rahova, Ferentari,
> Harghita si Covasna si s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca
> intr-un scurt timp sa fiti strain in propria D-vs. Tara.
>
Dle Kermit , presupun ca dta esti mai nou pe acest forum, de aceea nu voi explica postarea mea anterioara aici si acum , presupun ca multi au inteles ce am vrut sa spun su de aceea , nu am inclus in postare : ghilimele ,paranteze , grafice, note si legende...Pt. a intelege cu adevarat ce am dorit sa spun mai sus va sugerez sa cititi , Arhiva forumului , in legatura cu postarile subsemnatului...Pt. acum , nu doresc sa spun decat faptul, ca daca credeam ca dta locuiesti cu adevarat in : gaza sau teheran sau pakistan , si postarea dtale era tradusa in limbile bastinasilor, probabil ,acum erai in proces de a fi decapitat , dta si familia dtale (posibil pe fondul unori cantece si rugaciuni religioase)...mai vorbim...La revedere dle Kermit...

alamar
2007-12-01 21:08:51

Re: anapolis....

La 2007-12-01 05:12:05, DORINEL a scris:

> ...nu a adus nimic celor ce sperau la o noua tara , Palestina (ce
> inventie diabolica, fara baze istorice...) si asta pentruca Dumnezeu (
> inca )nu ingaduie !
> Asa cum a zis si Alamar, musulmanii se straduie sa le asigure evreilor
> o tara, dar in...Mediterana. Un radical vrea totul sau nimic ( la ei
> se numeste moarte !), asa ca.....mai e de asteptat.Georgica vrea sa
> ramina in istorie ca cel care a rezolvat problema palestiniana !
> Rusine lui ca s-a prezentat ca " born again "........
>
Dle DORINEL , incepand cu anii '70 , dintr-un motiv ciudat , aceasta problema a evreilor si palestinienilor , a fost , este si va fi pe agenda tutuoro pres. imperialisti americani...Pana si dictatorul Bush , stie ca aceste conferinte sunt futile , dar pt. posteritate si Istorie ,nici un presedinte nu doreste sa i reproseze sau scrie in cartile de Istorie ca cel putin nu a incercat sa medieze o pace intre evrei si arabi...Singurul succes al acestei conferinte de la Annapolis , ar putea fi faptul ca a amanat pt. o perioada , o noua batalie ,in acest razboi interminabil...In ceea ce priveste Bush , dlui nu s-a prezentat sau este " borm again"...Diferenta dintre Bush si predecesorul lui este ca Bush citeste din Biblie si se roaga zilnic la Dumnezeu...Daca Constitutia ar permite ,ca dictatorul Bush sa candideze pt. un al treilea termen , eu nu as vota pt. dlui...In umila mea opinie Bush , a condus o politica Interna destul de dezamagitoare (cheltuind bani pt. educatie, prescription drugs, pt. pensionari, subsidii imense pt. agricultura , a refuzat sa reconstruiasca frotele armate imperialiste americane ,etc.,etc...Intr-adevar a redus taxatia , ceea ce a condus la o economie buna ,crearea a peste 8 mil. locuri de munca in ultimii 7 ani ,si reducerea deficitului ,de la cca. 500 miliarde $ la cca. 100 miliarde astazi ( cca 1% din PIB al americii )....In schimb , a protejat america de un nou 9/11 , a facut greseli strategice pt. ca nu a trimis indeajuns trupe in Iraq, incearca sa introduca democratia in Iraq , inainte de a elimina , fostii baath isti ai lui Saddam si teroristi starini al qaida, si refuza sa pedepseasca pe mulahii din teheran pt. explozivele si expertiza pe care le furnizeaza zilnic teroristilor...Totusi cu toate defectele lui Bush , orice candidat Republican este de preferat , neo comunistilor Democrati care au candidat si candideaza pt. presedentie...De remarcat ca intre 9/11/2001 si pana in prezent au avut loc peste 9000 de atacuri teroriste comise de slujitorii religiei pacii...Cu cateva minore exceptii ,nici unul din aceste atacuri nu a avut loc pe teritoriul imperialist american....Din multele motive care au permis ca alte tari sa fie victime ale acestor caini turbati , este faptul ca multe guverne ( in sppecial cele vest europene) nu i-au in serioas terorismul...La revedere...

Kermit
2007-12-01 23:24:20

Re: PT. D-l Kalamar

La 2007-12-01 17:18:54, Kermit a scris:

> D-le Kalamar,
> Pentru a fi vecin cu pakistanezi, iranieni, libanezi .... nu trebuie
> sa locuiesti neaparat la Islamabad, Teheran sau in Gaza, lucrul in
> sine e frecvent la Paris, Hamburg sau Londra. Daca e sa vorbim de
> multiculturalismul neosocialist european (si nu numai), el poate fi
> extins cu succes la nivelul " teritoriilor", Rahova, Ferentari,
> Harghita si Covasna si s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca
> intr-un scurt timp sa fiti strain in propria D-vs. Tara.
>
Stimate,
Poti fi linistit am inteles foarte bine si ce ai vrut sa spui si ce n-ai vrut sa spui , din pacate D-vs. n-ati inteles avertismentul meu. Cat despre cantece si rugaciuni sunteti cumva "ghicitor" in stele?

Kermit
2007-12-01 23:57:52

Pt. Kalamar

Stimate!!!
Am inteles foarte bine ce ai vrut ,ce n-ai vrut si ce nu poti sa spui. Din pacate Dvs. nu ati inteles avertismentul meu.

alamar
2007-12-02 00:10:57

Re: PT. D-l Kalamar

La 2007-12-01 23:24:20, Kermit a scris:

> La 2007-12-01 17:18:54, Kermit a scris:
>
> > D-le Kalamar,
> > Pentru a fi vecin cu pakistanezi, iranieni, libanezi .... nu trebuie
> > sa locuiesti neaparat la Islamabad, Teheran sau in Gaza, lucrul in
> > sine e frecvent la Paris, Hamburg sau Londra. Daca e sa vorbim de
> > multiculturalismul neosocialist european (si nu numai), el poate fi
> > extins cu succes la nivelul " teritoriilor", Rahova, Ferentari,
> > Harghita si Covasna si s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca
> > intr-un scurt timp sa fiti strain in propria D-vs. Tara.
> >
> Stimate,
> Poti fi linistit am inteles foarte bine si ce ai vrut sa spui si ce
> n-ai vrut sa spui , din pacate D-vs. n-ati inteles avertismentul meu.
> Cat despre cantece si rugaciuni sunteti cumva "ghicitor" in stele?
>
Dle Kermit , in acest caz eu imi cer scuze , totusi continutul postarii dtale precedente , poate induce in eroare....In ceea ce priveste ...ghicitul in stele...Nu...Nici pe departe...Exista niste videotapes care se vinde ca painea calda , prin bazaaruri , din Iddonezia si pana in Mauriatania, unde religia pacii este prezenta ...Acest...film... are ca protagonisti , niste slujitori ai religiei pacii, cu masti pe fata , si un alt protagonist legat cu mainile la spate...El s-a numit Nick Berg...Acest film este cel mai vandut video din bazaarurile democratiilor islamice....Dle Berg , este decapitat , nu in mod brutal cu securea sau ghilotina , precum o faceau ghiaurii , de acum cateva secole ,in europa ,ci in mod calm , incet si pe fondul unor rugaciuni si cantece religioase , precum : allahu akbaru ,etc.....cred ca ai auzit de acest video dle Kermit...si nu este singurul...Eu nu ghicesc in stele dle Kermit , ci vad, ascult si iau pe cuvant , faptele si spusele celor care slujesc religia pacii...La revedere...

Kermit
2007-12-02 02:47:48

Re: PT. D-l Kalamar

La 2007-12-01 17:18:54, Kermit a scris:

> D-le Kalamar,
> Pentru a fi vecin cu pakistanezi, iranieni, libanezi .... nu trebuie
> sa locuiesti neaparat la Islamabad, Teheran sau in Gaza, lucrul in
> sine e frecvent la Paris, Hamburg sau Londra. Daca e sa vorbim de
> multiculturalismul neosocialist european (si nu numai), el poate fi
> extins cu succes la nivelul " teritoriilor", Rahova, Ferentari,
> Harghita si Covasna si s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta ca
> intr-un scurt timp sa fiti strain in propria D-vs. Tara.
>
Se vede treaba stimate domn ca te fascineaza misterele Orientului. Nu e nimic rau in asta dar totusi fi cu mare bagare de seama sa nu uiti sa incluzi in ceea ce postezi ghilimelele ,parantezele , notele si legendele atunci cand este cazul. Ca trasatura comun pot spune ca pe amandoi Mama Natura ne-a inzestrat cu un stomac rezistent. La randul meu am vazut numeroase filme in care "slujitori ai religiei pacii" fie ca au fost spanzurati (cazul d-lui Sadam), ori ciuruiti de gloante ... cred ca va sunt cunoscute peliculule .... si toate astea pt. ca si eu asemenea dvs. vad, ascult,analizez si iau in serios. Ce ne deosebeste insa e urmatorul lucru : spre deosebire de d-ta eu pot ghicii in stele. La revedere!!!

TonyBlair
2007-12-02 04:58:43

Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian

/ Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian / :
http://www.liveleak.com/view?i=2b6_1173104471

TonyBlair
2007-12-02 05:04:13

Re: Alamar (o,la,la)

alwis46
2007-12-02 08:45:00

Re: Alamar (o,la,la) Antoane....

gefiltefisch
2007-12-02 09:35:02

Re: Alamar (o,la,la)

La 2007-12-02 05:04:13, TonyBlair a scris:

> 4 milioane au alungat in Liban, cati or fi in EGIPT si-n Jordania si-n
> restul tzarilor arabe? Fac ca si albanezii in Kosovo. Ia vezi cati
> erau in 1948 ca sa nu zic de 1917 cand i-a venit ideea aia stralucita
> lui Balfour in Londra, sa le faca astora un GuantanaMenora-Bay acolo.

1. Nu pot fi 4 milioane de palestinieni in Liban deoarece intreaga populatie a Libanului este de 4 milioane. In Egipt nu exista refugiati palestinieni. In Iordania compozitia demografica este de 95% palestinieni sub monarhie hashemita; in 1970 taberele OEP au fost gonite in Liban din Iordania prin forta armata si numeroase victime de partea palestiniana.
2. In 1948 in Palestina (de la Iordan la Mediterana) erau 900 mii arabi si 600 mii evrei. Declaratia Balfour din 1917 nu a generat emigratia evreiasca in Palestina ci viceversa; emigratia evreiasca masiva incepe in ultimul sfert al sec 19.

cata2
2007-12-02 13:52:50

Re: Gefiltefisch iti dai cu stangul in dreptul cu aceste cifre.Mai studiaza,nu le ai...

La 2007-12-02 09:35:02, gefiltefisch a scris:
In Liban sunt aprox.400000 refugiati palestinieni.
In Egipt sunt un numar mic de refugiati palestinieni.
In Iordania sunt 1,7mil.palestinieni.
Mai devreme ai recunoscut ca in 1948 erau 900mii de arabi si 600mii perciunati in Palestina.Cum s-a ajuns la rasturanarea de situatie de azi?Raspunsul este simplu:perciunatii au facut epurari etnice si au luat cu teritorii cu forta.Esyte un adevar neplacut si dureros. Daca ai contrargumente istorice reale le accept cu interes.Desi nu cred.
> La 2007-12-02 05:04:13, TonyBlair a scris:
>
> > 4 milioane au alungat in Liban, cati or fi in EGIPT si-n Jordania si-n
> > restul tzarilor arabe? Fac ca si albanezii in Kosovo. Ia vezi cati
> > erau in 1948 ca sa nu zic de 1917 cand i-a venit ideea aia stralucita
> > lui Balfour in Londra, sa le faca astora un GuantanaMenora-Bay acolo.
>
> 1. Nu pot fi 4 milioane de palestinieni in Liban deoarece intreaga
> populatie a Libanului este de 4 milioane. In Egipt nu exista refugiati
> palestinieni. In Iordania compozitia demografica este de 95%
> palestinieni sub monarhie hashemita; in 1970 taberele OEP au fost
> gonite in Liban din Iordania prin forta armata si numeroase victime de
> partea palestiniana.
> 2. In 1948 in Palestina (de la Iordan la Mediterana) erau 900 mii
> arabi si 600 mii evrei. Declaratia Balfour din 1917 nu a generat
> emigratia evreiasca in Palestina ci viceversa; emigratia evreiasca
> masiva incepe in ultimul sfert al sec 19.
>

katty1
2007-12-02 13:55:58

Re: Alamar (o,la,la) Antoane....

gefiltefisch
2007-12-02 16:18:54

Re: Gefiltefisch iti dai cu stangul in dreptul cu aceste cifre.Mai studiaza,nu le ai...

La 2007-12-02 13:52:50, cata2 a scris:

> La 2007-12-02 09:35:02, gefiltefisch a scris:
> In Liban sunt aprox.400000 refugiati palestinieni.
> In Egipt sunt un numar mic de refugiati palestinieni.
> In Iordania sunt 1,7mil.palestinieni.
> Mai devreme ai recunoscut ca in 1948 erau 900mii de arabi si 600mii
> perciunati in Palestina.Cum s-a ajuns la rasturanarea de situatie de
> azi?Raspunsul este simplu:perciunatii au facut epurari etnice si au
> luat cu teritorii cu forta.Esyte un adevar neplacut si dureros. Daca
> ai contrargumente istorice reale le accept cu interes.Desi nu cred.
> > La 2007-12-02 05:04:13, TonyBlair a scris:
> >
> > > 4 milioane au alungat in Liban, cati or fi in EGIPT si-n Jordania si-n
> > > restul tzarilor arabe? Fac ca si albanezii in Kosovo. Ia vezi cati
> > > erau in 1948 ca sa nu zic de 1917 cand i-a venit ideea aia stralucita
> > > lui Balfour in Londra, sa le faca astora un GuantanaMenora-Bay acolo.
> >
> > 1. Nu pot fi 4 milioane de palestinieni in Liban deoarece intreaga
> > populatie a Libanului este de 4 milioane. In Egipt nu exista refugiati
> > palestinieni. In Iordania compozitia demografica este de 95%
> > palestinieni sub monarhie hashemita; in 1970 taberele OEP au fost
> > gonite in Liban din Iordania prin forta armata si numeroase victime de
> > partea palestiniana.
> > 2. In 1948 in Palestina (de la Iordan la Mediterana) erau 900 mii
> > arabi si 600 mii evrei. Declaratia Balfour din 1917 nu a generat
> > emigratia evreiasca in Palestina ci viceversa; emigratia evreiasca
> > masiva incepe in ultimul sfert al sec 19.
> >
>
>

Facind abstractie de stilul si invectivele, care nu fac cinste nici autorului lor si nici macar limbajului scris in general, pt informare iata raspunsurile:
1. De ce palestinienii sint majoritari in Iordania ?:
Mandatul britanic asupra Palestinei cuprindea si ceea ce devine in 1946 Iordania, regiune denumita pina la aceea data Transiordania. Interesele Imperiului Britanic au dictat ca acest cadou sa fie facut unei dinastii saudite si nu unei conduceri locale. In razboiul din 1948 cu Israelul tinarul stat Iordanian ocupa teritoriile de la vest de riul Iordan destinate statului arab care trebuia sa ia fiinta alaturi de Israel; populatia initiala a regatului formata din beduini se tripleaza prin componenta demografica palestiniana care devine astfel majoritatara in Regat. In 1949 Regatul Hasemit se reinituleaza "al Iordaniei" pt a sublinia stapinirea pe ambelor maluri ale Iordanului. Pe fondul nemultumirii crescinde a protestelor majoritatii pt drepturi si democratizare, ceea ce ar fi insemnat alungarea dinastiei hashemite si practic crearea unui stat palestinian in locul celui iordanian -primul rege al Iordaniei- Abdallah (strabunicul actualului rege iordanian) este asasinat de catre un atentator palestinian pe treptele Moscheii Al Aqsa , Ierusalim in 1951.
2. "Cum s-a ajuns la rasturnarea de situatie ?":
900 mii arabi si respectiv 600 mii evrei in Palestina reprezinta situatia data la 1948 cu referire la teritoriul dintre Iordan si Mediterana inainte de inceperea razboiului. Decizia de impartire a teritoriului delimita hotarele exacte dintre viitoarele state Israel si arab oglindind direct realitatile demografice de la fata locului constatate de o serie de comisii ale ONU; hartile trasate indica si preponderenta teritoriala a statului arab proportionala cu ponderea sa demografica. La expirarea mandatului britanic statul Israel isi declara independenta insa statul arab NU, si nici nu se vehiculeaza o macar o astfel de idee, interesul comun arab fiind acela de a impiedica existenta unui stat evreiesc in Palestina. Ideea impartirii intre doua state a fost respinsa din principiu, explicit si declarat de catre partea araba care nici nu isi trimite reprezentantii la ultima dintre comisiile ONU insarcinate cu trasarea viitoarelor granite dintre tari. Granitele Israelului din 1949 cit si compozitia sa demografica sint liniile incetarii focului cind s-a semnat armistitiul intre beligeranti. Problema refugiatilor palestinieni incepe in timpul razboiului din 1948; au loc schimburi de populatie in ambele sensuri, intrucit arabii si evreii traiau in timpul mandatului britanic in vecinatate, (evreii fug din partea rasariteana a Ierusalimului cucerita de catre armata Iordaniana, parasesc orasele Hebron si altele cu populatie covirsitor araba), si nu in ultimul rind exodul palestinian este conditionat si de catre armatele arabe care au amenintat ca raminerea pe loc va fi considerata tradare. Daca ar fi fost vorba de "epurari etnice" nu ar mai fi existat si astazi in Israel asezari arabe compacte ai caror locuitori nedislocati au devenit ulterior cetateni israelieni cu drepturi depline si nici orase mixte ca Lod, Ramle. Problema refugiatilor a fost exploatata cu cinism ca arma politica de catre conducerea OEP, un vas de presiune tinut la tensiune continua de unde provin de multe ori sinucigasii fanatizati; orice loc eliberat in taberele de refugiati este umplut de catre a altcineva in conditii de aglomeratie si lipsuri elementare. In anii 70 guvernul Israelului construieste linga tabara de refugiati Balata din Cisiordania un cartier nou de constructii cu instalatii sanitare etc.pt folosul locatarilor palestinieni, insa acesta ramine pustiu pina astazi prin ordinul expres al lui Arafat.

Seherezada
2007-12-02 17:00:39

Re: PT. D-l Kalamar

La 2007-12-02 02:47:48, Kermit a scris:

> si eu asemenea dvs. vad, ascult,analizez si iau in serios. Ce ne
> deosebeste insa e urmatorul lucru : spre deosebire de d-ta eu pot
> ghicii in stele. La revedere!!!
> -----------------

s-ar putea sa fie asa cum va laudati, ...
numai ca, ... o putintza`n plus pe-o parte, ... da o putintza`n minus intr`alta ...

se pare ca spre deosebire de dl.alamar, ... dvs nu le prea ghiciti in ale ironiei, mai ales daca e subtila ...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea (8344 afisari)
 Mazilita de Basescu (3576 afisari)
 Ciudatul vot din 25 noiembrie (3131 afisari)
 Taxa de prima inmatriculare inapoi (2794 afisari)
 Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian (2757 afisari)
 Noua Dreapta a iesit in strada de 1 Decembrie (1536 afisari)
 Mii de romani au urmarit parada de la Arcul de Triumf (1078 afisari)
 Romania a picat in grupa cu Italia, Franta si Olanda (907 afisari)
 Basescu: Cioroianu are un deficit urias de educatie (717 afisari)
 Miron Cozma este liber (634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00916 sec.