Ziua Logo
  Nr. 4100 de vineri, 30 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-30

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aelectrostivuitoritei
2007-11-30 07:38:44

O interpretare in plus

Citat: "Din cei peste 18.000.000 de posibili alegatori, la alegerile europene au participat la scrutin aproape 5.360.000 de votanti, adica 29,4%, in vreme ce la referendum s-au prezentat doar aproximativ 4.850.000 (26,4%), cu peste o jumatate de milion mai putin".
Poate ca o jumatate de milion nu pare mult. Totusi, aceasta inseamna ((5.36 / 4.85) - 1) * 100 = 10.5% mai putini participanti la referendum. Un procentaj care nu e de colea... Deloc!

johnson
2007-11-30 13:08:47

Daca e sa ne luam dupa " logica " lui Basescu

...Ar trebui sa le dam cumva satisfactie si celor care au votat pentru suspendarea domniei sale.Vorbim de 1,5 -2 miloane de oameni,de romani...Sau ar trebui sa-i dam lui Bombonel de Cornu o inalta functie in Stat,doar a castigat votul a cca 5 milioane de romani.Si ei implicati ca si astia de acum.
Am inteles,Liderilor politici care au indraznit sa-l sfideze(unii in premiera) li s-a aratat pisica.Sa-si puna pofta in cui de parca Guvernul este o Mosie de care dispune Vataful Basescu si noi nu stiam sau poate ca e o mostenire de la parintii domniei sale si atunci omul isi administreaza averea cum crede de cuviinta.
Noi,romanii semiimplicati(cei care nu am votat decat pt PE)...Cu noi si cu cei neimplicati ce se va intampla ? De unde sa ne luam pofta,domnule Dictator de Circumstanta ?

Rollo
2007-11-30 16:07:34

Cifrele pot fi interpretate

IN orice fel dorim, concret e ca majoritatea au spus DA! la referendum.
E can dificil sa spunem ca ceilalti au stiut ce fac, sunt totusi cateva milioane si ma indoiesc ca autoarea ar fi avand calitati telepatice care i-ar fi permis sa citeasca gandurile celor cateva milioane de oameni care nu s-au prezentat.

Deasemenea se neglijeaza un artificu legal ca europarlamentarele se pot valitala o prezenta ata de scazuta iar referendumul nu, doua masuri?!! dece?

NU putem sa presunem ca neprezentarea a insemnat neaparat NU! e impotriva logicii, nu avem de unde sa sitm asta?!!

UN vot exprimat , fie el da sau nu e un vot exprimat , o certitudine , aritmetica simpla in rest , doar presupuneti.

Rhodos
2007-11-30 18:02:32

Chiar credeti...

sunt luati in bascalie si acestia ce inca nu au fost rapushi de marea lehamite !
Ma refer la cetateni romani de pretutindeni care si-au exercitat dreptul la vot ,demonstrind ca le pasa de Romania .

Dar raspunsul iata-l dat de o parte a clasei politice ,sustinute din pacate de presa(o parte ) ,Rezultatele nu sunt concludente ... spun ei ,deci nu este nevoie de reformarea clasei politice .....asa ca vor putea in continuare sa pozeze in mari patrioti ...pe stadioane....... si in parlamentul Romaniei.

Am avut ocazia sa vada cum indivizi ...loveau PLD si T.Stolojan...se intrebau ei (ce se ocupa cu paranormali ce au fleshuri,alti scaneaza , regeii ai varicelor ce ne imbie la islam......)

Cum acesta a obtinut 8%.....ar trebuii in opinia mea sa bucure ca inca romanul poate deosebi intre politicieni ce au drept unic scop -interesul personal si politicieni capabili......cum cind ei incearca pe toate caile sa ne prezinte anormalul drept normal,hotul drept om cinstit ,criminalul drept mielusel.....


Marea majoritate a politicienilor actuali ishi manifesta patriotismul precum galeriile cluburilor de futbol....pe stadion Hai Romania.

Din pacate iata ca peste 50 % din maghiari s-au prezentat la vot.....ceea ce demonstreaza ca inca in aceasta proportie ,cel putin speranta nu a murit.....

Continuati cu exemple de patriotism maghiar.....iata si unul romanesc :

"Rampele de lansare si inchisorile CIA de la Kogalniceanu..".....si nu tipa un maghiar extremist ,tipa unul ce a primit fonduri pentru a mentine poporul roman unit........atit de unit ca nu a primit nici 5 % din increderea electoratului roman....da ,mda .de vina ....este dl.Taubman.......

La noi sunt batjocoriti si aceia ce iata si-au exprimat votul.....astfel dovedind ca iubesc aceasta tara....... acest -Smen al clasei politice "JOACA CU FOCUL."--pt ca in final castanele le vor scoate ei din foc ...pt ca nu va mai avea cine....

Ma intreba cineva nu de mult pe acest forum daca sunt pd ist ...Nu!
SUNT ROMAN...dar iata bine a punctat acest domn,boala romaneasca de azi ..EU sunt pd-ist , psd ist ,El pn-list ,tu prm-ist ..uitind ca GRATIA DIVINA DE A FI ROMAN NE _A PERMIS LA TOTI SA FIM MEMBRII AI DIFERITELOR PARTIDE ...FARA ACESTA TARA ROMANIA NU AM FI PUTUT FI NIMIC SI NICI NU VOM PUTEA FI !


Radu Dragan
2007-12-01 01:07:59

Umbrele istoriei doamna

Dumneavostra doamna sunteti parte a infrangerii nostre. Marea noastra infrangere.
Ce se intampla azi e legat de ceea ce s-a intamplat ieri. Ori infrangerea magnifica de atunci si frustarile diurne ale domnului Constantinescu sunt nenorocirile zilelor de "azi.... Oricat de frumos ne vorbiti, istoria faptelor nu se mai poate transforma in victorie... ci un simbol etern al infrangerii....
Sfaturi pentru infrantiii istoriei, la rublica de maruntzisurii....

CID
2007-12-02 19:43:24

Re: Cifrele pot fi interpretate

Majoritatea NU a luat in seama propunerea. Deci nu conteaza ce-a spus majoritatea care a votat, ea reprezentand de fapt o minoritate. Daca varianta propusa nu e votata de majoritatea absoluta, atunci inseamna ca se ramane in situatia prezenta, care se prezuma ca fiind acceptata de majoritatea absoluta, fiindca este in vigoare. Asta inseamna referendum.
Habar n-ai pe ce lume traiesti.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea (8344 afisari)
 Mazilita de Basescu (3576 afisari)
 Ciudatul vot din 25 noiembrie (3131 afisari)
 Taxa de prima inmatriculare inapoi (2794 afisari)
 Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian (2757 afisari)
 Noua Dreapta a iesit in strada de 1 Decembrie (1536 afisari)
 Mii de romani au urmarit parada de la Arcul de Triumf (1078 afisari)
 Romania a picat in grupa cu Italia, Franta si Olanda (907 afisari)
 Basescu: Cioroianu are un deficit urias de educatie (717 afisari)
 Miron Cozma este liber (634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00696 sec.