Ziua Logo
  Nr. 4094 de vineri, 23 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-23

Comentarii: 19, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-11-22 22:25:42

Sa nu ne atingem de lucrurile sfinte,sau sa nu banalizam inteligenta oamenilor

Sa nu ne atingem de lucrurile sfinte,sau sa nu banalizam inteligenta oamenilor

Doamna Zoe Petre ca si Vadim Tudor isi inveleste nerealizarile in genuri literare in care daca cineva se supara se scuza ca acesta este doar o maniera de a face literatura.

Foarte multi cetateni,si nu numai dintre cei needucati au parerea ca politica este componenta murdara a societatii,ca politicienii sunt persoane veroase,neinteresate decat de averea si acumularile personale.
De fapt,principial nu este asa dar,in realitate adesea aceasta prezumtie apare ca reala.
Cineva spunea ca intr-o carciuma din Zabrauti(Ferentari) in care ar fi tot atatea persoane cate sunt in guvern ar totaliza mai putini delincventi decat in guvern.
Marea problema este ca majoritatea politicienilor din tara noastra,dupa socul democratiei,au intrat in politica,cu singurul scop de a-si asigura lor sau grupului din care provin si i-a propulsat, conditii ilegale de castig si imbogatire.
In realitate politica este o ocupatie foarte veche (omul este un zoon politikon) si de fapt este vorba de organizatori ai societatii si care in majoritatea cazurilor se pun in serviciul concetatenilor lor,uneori cu mari sacrificii(chiar riscandu-si viata).
Marea problema este insa cultura politica ce ii face pe politicienii nostri sa se considere deasupra societatii,stapanii oamenilor,in timp ce de fapt ar trebui sa fie in slujba oamenilor(ministru=servitor).
De fapt pretentiile cetatenilor tin de ceea ce sociologic se numeste calitatea vietii ,motiv pentru care ne vom opri putin asupra acestei notiuni.
Intelegem prin calitatea vietii un concept mult mai complex care se refera nu numai la factori materiali dar si la cei culturali sau de alta natura,factori care contribuie la realizarea acestei calitati, influentnd att biologicul ct si psihicul uman si comportamentul moral.
In societatea noastra exista adesea o neconcordanta intre ritmul vietii biologice si ritmul vietii sociale.
Programul de lucru nu respecta anumite bioritmuri iar accelerarea vietii sociale tulbura de asemenea ritmul biologic (HTA a devenit boala secolului).
Calitatea vietii poate fi privita att in raport cu individul ct si cu societatea (depinznd de starea de saracie,personalitatea individului, varietatea vietii,infuenta cmpului social si comportamentul individului.
Nu exista un domeniu,o meserie(chiar medicina,dreptul etc) care sa poata rezolva singura problemele majore ale societatii si de aceea ea trebuie sa se integreze masurilor sociale si economice.
Ori aceasta capacitate si datorie nu pot sa le aiba decat organizatorii sociali,adica tocmai oamenii politici.Ei trebuie sa se ridice la nivelul exigentelor populatiei sau sa plece,sau printr-un mecanism constitutional sa poata fi demisi chiar in perioada mandatului lor.
Transformarile rapide sociale,greutatile adaptative pot determina decompensari fizice si psihice serioase ale indivizilor.
Astfel tarile sarace au ceea ce se numeste o patologie de "tip primar" (caracterizata prin boli infectioase,parazitare) in timp ce tarile industrializate au o patolgie de "tip evoluat" (boli cardiace, metabolice,tulburari psihice etc).

Saracia este unul dintre factorii cei mai importanti si mai frecventi,la noi indicele de saracie fiind dintre cele mai crescute din lume(80% din populatie se afla sub limita saraciei).
Dupa Reissman saracia ar duce chiar la modificarea personalitatii umane.Saracii au o personalitate orientata spre fizic si vizual si mai putin spre psihic.Ei ar fi personalitati mai degraba extrovertiti dect introvertiti,orientati mai mult spre concret,sunt mai inceti,cu grija,rabdatori,perseverenti, neortodoxi.
Saracii,sunt impulsivi,orientati mai mult spre prezent sau trecutul imediat,cu o toleranta foarte mare fata de tulburarile somatice si psihice.
Politic vorbind,a mentine saracia si denivelarea sociala a veniturilor,mentinerea saraciei generalizate,este sinonim cu a invita fortele politice extremiste sa preia controlul societatii.
Contrar celor predicate de Marx,comunismul a fost posibil doar in tarile cele mai sarace iar daca privim si azi harta lumii vom observa ca inclinatia spre comunism sau fundamentalism religios este in primul rand al tarilor sarace(America Latina,Asia,lumea araba, Belarus,Moldova lui Voronin etc).
Daca Isus Cristos a spus ca mai degraba va trece camela(nu camila ci camela un odgon gros necesar vapoarelor de acum 2000 ani) prin urechile acului decat bogatii in imparatia cerurilor, comunismul,prin Marx,a fost mult mai transant cand a afirmat ca propritatea privata exagerat de mare este un furt.
Iata dece saracia in care ne mentin partidele care se succed la putere nu fac decat sa stimuleze in populatie fie fundamentalismul religios(la noi biserica este perceputa pozitiv in 80% din cazuri),fie ideiile comuniste.
Nu este de mirare ca si la noi,timp de peste 10 ani dupa 1989 populatia saracita a fost alaturi de criptocomunisti si acest fenomen se va reintoarce cu PSD daca politica dezastruoasa a PNL,cu favorizarea oligarhilor si desconsiderarea saracirii populatiei romanesti nu va fi corectata.

california
2007-11-23 01:19:57

LAMENTABIL!

Mi s-a luat de minoritati si grija sa nu le lipseasca cumva, ceva. Minoritatile traiesc in aceeasi tara cu majoritatea, respectand (sau nu) aceleasi legi.
Daca minoritatea X n-o sa mai fie reprezentata in guvern crezi ca romanii or sa decida sa i se taie din drepturi? Straveziu motiv ti-ai gasit sa te plangi.

Nu stiu exact care este metoda de votare dar "nominal" este raspunsul. Daca individul nu este ok el, poate fi schimbat in turul urmator. Daca se voteaza la gramada si un individ inutil isi face loc iarasi si iarasi pe lista partidului, pentru ca are de unde sa cotizeze!!, atunci ce-ai rezolvat??? Nu pe tine te intreb, ci pe cei care au votat.

Imi place de voi, patriotii de mucava, cu pieptul umflat de aroganta, desconsiderati pana si dreptul alegatorului de a alege. Vor pe Ionescu? Dati-l pe Ionescu! Vor pe Van Gelie? Bummer!
Aruncati cu pietre in Basescu ca-i dictator, ca seamana cu Vadim, ca vrea sa impuna aia sau ailalta si nu tine cont de vointa....cui? Aud? Nu tine cont de VOI, aha! Voi ati vrea sa fiti cei care dicteaza "poporului", asta e tot spilul, nu ar conta ca poporul il vrea pe Ionescu, daca voi il puneti in capul listei pe Popescu, pentru ca Popescu e pe placul vostru.

Madam, cand ati castigat alegerile in 96, am sarbatorit ca la Revelion, am mai stat patru ani in Romania, sperand ca se va intampla ceva bun. Daca va cunosteam ce puteti imi faceam bagajele mai repede. Nu te mai da frustrata ca ai votat intotdeauna impotriva majoritatii populiste care-l sustinea pe Iliescu, suntem multi care am facut la fel.

Diferenta este ca atunci cand am reusit sa va aducem pe voi la putere, pe tine si pe pacaliciul ala patetic de Emil, ati facut-o de OAIE! DE OAIE!!!!
Ai avut sansa cucoana! Si ai facut o...de OAIE, as zice altceva dar ma taie Ziua.
Acum indraznesti sa negi dreptul oamenilor de a aduce in parlament pe cine vor ei, adica ii consideri atat de prosti incat nici nu sunt in stare sa ia o decizie corecta.

Basescu are dreptate cand spune ca trebuie curatata toata clasa politica! Toata!

costy
2007-11-23 02:10:38

Re: LAMENTABIL!

La 2007-11-23 01:19:57, california a scris:

> Mi s-a luat de minoritati si grija sa nu le lipseasca cumva, ceva.
> Minoritatile traiesc in aceeasi tara cu majoritatea, respectand (sau
> nu) aceleasi legi.
> Daca minoritatea X n-o sa mai fie reprezentata in guvern crezi ca
> romanii or sa decida sa i se taie din drepturi? Straveziu motiv ti-ai
> gasit sa te plangi.
>
> Nu stiu exact care este metoda de votare dar "nominal" este raspunsul.
> Daca individul nu este ok el, poate fi schimbat in turul urmator. Daca
> se voteaza la gramada si un individ inutil isi face loc iarasi si
> iarasi pe lista partidului, pentru ca are de unde sa cotizeze!!,
> atunci ce-ai rezolvat??? Nu pe tine te intreb, ci pe cei care au
> votat.
>
> Imi place de voi, patriotii de mucava, cu pieptul umflat de aroganta,
> desconsiderati pana si dreptul alegatorului de a alege. Vor pe
> Ionescu? Dati-l pe Ionescu! Vor pe Van Gelie? Bummer!
> Aruncati cu pietre in Basescu ca-i dictator, ca seamana cu Vadim, ca
> vrea sa impuna aia sau ailalta si nu tine cont de vointa....cui? Aud?
> Nu tine cont de VOI, aha! Voi ati vrea sa fiti cei care dicteaza
> "poporului", asta e tot spilul, nu ar conta ca poporul il vrea pe
> Ionescu, daca voi il puneti in capul listei pe Popescu, pentru ca
> Popescu e pe placul vostru.
>
> Madam, cand ati castigat alegerile in 96, am sarbatorit ca la
> Revelion, am mai stat patru ani in Romania, sperand ca se va intampla
> ceva bun. Daca va cunosteam ce puteti imi faceam bagajele mai repede.
> Nu te mai da frustrata ca ai votat intotdeauna impotriva majoritatii
> populiste care-l sustinea pe Iliescu, suntem multi care am facut la
> fel.
>
> Diferenta este ca atunci cand am reusit sa va aducem pe voi la putere,
> pe tine si pe pacaliciul ala patetic de Emil, ati facut-o de OAIE! DE
> OAIE!!!!
> Ai avut sansa cucoana! Si ai facut o...de OAIE, as zice altceva dar ma
> taie Ziua.
> Acum indraznesti sa negi dreptul oamenilor de a aduce in parlament pe
> cine vor ei, adica ii consideri atat de prosti incat nici nu sunt in
> stare sa ia o decizie corecta.
>
> Basescu are dreptate cand spune ca trebuie curatata toata clasa
> politica! Toata!
>
>


Ce-i cu tine, soro, de esti asa croita impotriva coanei Zoitica?
Parca spunea-i ca dai, fugi si nu te uiti inapoi!??

Robin
2007-11-23 04:24:33

Ce uninominal faceti voi acolo? Unul original, ca democratia lui Iliescu?

<< Candidatii maghiari nu au sansa reala de a obtine primul loc decat in putinele circumscriptii unde maghiarii sunt majoritari, ceea ce le reduce procentele sub pragul electoral.>>

Uninominal cu prag electoral?

Uninominal inseamna ca cine cistiga circumscriptia cistiga locul in parlament, punto e basta! Un partid poate sa aiba si-un singur loc, daca atita face.


<< daca s-ar vota piese muzicale in loc de politicieni, ar fi obligati sa asculte manele si la Ateneu, si la Sala Palatului, si la Romania Muzical, si la OTV, si la TVR Cultural.>>

Si? Care-i problema?

Aelectrostivuitoritei
2007-11-23 05:06:09

Re: Sa nu ne atingem de lucrurile sfinte,sau sa nu banalizam inteligenta oamenilor

La 2007-11-22 22:25:42, Mos_Tautu a scris:

> Sa nu ne atingem de lucrurile sfinte,sau sa nu banalizam inteligenta
> oamenilor
>
> Doamna Zoe Petre ca si Vadim Tudor isi inveleste nerealizarile in
> genuri literare in care daca cineva se supara se scuza ca acesta este
> doar o maniera de a face literatura.
>
> Foarte multi cetateni,si nu numai dintre cei needucati au parerea ca
> politica este componenta murdara a societatii,ca politicienii sunt
> persoane veroase,neinteresate decat de averea si acumularile
> personale.
> De fapt,principial nu este asa dar,in realitate adesea aceasta
> prezumtie apare ca reala.
> Cineva spunea ca intr-o carciuma din Zabrauti(Ferentari) in care ar
> fi tot atatea persoane cate sunt in guvern ar totaliza mai putini
> delincventi decat in guvern.
> Marea problema este ca majoritatea politicienilor din tara
> noastra,dupa socul democratiei,au intrat in politica,cu singurul scop
> de a-si asigura lor sau grupului din care provin si i-a propulsat,
> conditii ilegale de castig si imbogatire.
> In realitate politica este o ocupatie foarte veche (omul este un zoon
> politikon) si de fapt este vorba de organizatori ai societatii si care
> in majoritatea cazurilor se pun in serviciul concetatenilor lor,uneori
> cu mari sacrificii(chiar riscandu-si viata).
> Marea problema este insa cultura politica ce ii face pe politicienii
> nostri sa se considere deasupra societatii,stapanii oamenilor,in timp
> ce de fapt ar trebui sa fie in slujba oamenilor(ministru=servitor).
> De fapt pretentiile cetatenilor tin de ceea ce sociologic se numeste
> calitatea vietii ,motiv pentru care ne vom opri putin asupra acestei
> notiuni.
> Intelegem prin calitatea vietii un concept mult mai complex care se
> refera nu numai la factori materiali dar si la cei culturali sau de
> alta natura,factori care contribuie la realizarea acestei calitati,
> influentnd att biologicul ct si psihicul uman si comportamentul
> moral.
> In societatea noastra exista adesea o neconcordanta intre ritmul
> vietii biologice si ritmul vietii sociale.
> Programul de lucru nu respecta anumite bioritmuri iar accelerarea
> vietii sociale tulbura de asemenea ritmul biologic (HTA a devenit
> boala secolului).
> Calitatea vietii poate fi privita att in raport cu individul ct si
> cu societatea (depinznd de starea de saracie,personalitatea
> individului, varietatea vietii,infuenta cmpului social si
> comportamentul individului.
> Nu exista un domeniu,o meserie(chiar medicina,dreptul etc) care sa
> poata rezolva singura problemele majore ale societatii si de aceea ea
> trebuie sa se integreze masurilor sociale si economice.
> Ori aceasta capacitate si datorie nu pot sa le aiba decat
> organizatorii sociali,adica tocmai oamenii politici.Ei trebuie sa se
> ridice la nivelul exigentelor populatiei sau sa plece,sau printr-un
> mecanism constitutional sa poata fi demisi chiar in perioada
> mandatului lor.
> Transformarile rapide sociale,greutatile adaptative pot determina
> decompensari fizice si psihice serioase ale indivizilor.
> Astfel tarile sarace au ceea ce se numeste o patologie de "tip primar"
> (caracterizata prin boli infectioase,parazitare) in timp ce tarile
> industrializate au o patolgie de "tip evoluat" (boli cardiace,
> metabolice,tulburari psihice etc).
>
> Saracia este unul dintre factorii cei mai importanti si mai
> frecventi,la noi indicele de saracie fiind dintre cele mai crescute
> din lume(80% din populatie se afla sub limita saraciei).
> Dupa Reissman saracia ar duce chiar la modificarea personalitatii
> umane.Saracii au o personalitate orientata spre fizic si vizual si mai
> putin spre psihic.Ei ar fi personalitati mai degraba extrovertiti
> dect introvertiti,orientati mai mult spre concret,sunt mai inceti,cu
> grija,rabdatori,perseverenti, neortodoxi.
> Saracii,sunt impulsivi,orientati mai mult spre prezent sau trecutul
> imediat,cu o toleranta foarte mare fata de tulburarile somatice si
> psihice.
> Politic vorbind,a mentine saracia si denivelarea sociala a
> veniturilor,mentinerea saraciei generalizate,este sinonim cu a invita
> fortele politice extremiste sa preia controlul societatii.
> Contrar celor predicate de Marx,comunismul a fost posibil doar in
> tarile cele mai sarace iar daca privim si azi harta lumii vom observa
> ca inclinatia spre comunism sau fundamentalism religios este in primul
> rand al tarilor sarace(America Latina,Asia,lumea araba,
> Belarus,Moldova lui Voronin etc).
> Daca Isus Cristos a spus ca mai degraba va trece camela(nu camila ci
> camela un odgon gros necesar vapoarelor de acum 2000 ani) prin
> urechile acului decat bogatii in imparatia cerurilor, comunismul,prin
> Marx,a fost mult mai transant cand a afirmat ca propritatea privata
> exagerat de mare este un furt.
> Iata dece saracia in care ne mentin partidele care se succed la putere
> nu fac decat sa stimuleze in populatie fie fundamentalismul
> religios(la noi biserica este perceputa pozitiv in 80% din cazuri),fie
> ideiile comuniste.
> Nu este de mirare ca si la noi,timp de peste 10 ani dupa 1989
> populatia saracita a fost alaturi de criptocomunisti si acest fenomen
> se va reintoarce cu PSD daca politica dezastruoasa a PNL,cu
> favorizarea oligarhilor si desconsiderarea saracirii populatiei
> romanesti nu va fi corectata.
>
>
>
Eu zic sa o lasi pe Zoe Petre in pace. Intelegi ce-ti spun? Sa o lasi in pace! Nu ma sili sa devin si eu marlan!

Aelectrostivuitoritei
2007-11-23 05:15:32

Re: LAMENTABIL!

La 2007-11-23 01:19:57, california a scris:

> Mi s-a luat de minoritati si grija sa nu le lipseasca cumva, ceva.
> Minoritatile traiesc in aceeasi tara cu majoritatea, respectand (sau
> nu) aceleasi legi.
> Daca minoritatea X n-o sa mai fie reprezentata in guvern crezi ca
> romanii or sa decida sa i se taie din drepturi? Straveziu motiv ti-ai
> gasit sa te plangi.
>
> Nu stiu exact care este metoda de votare dar "nominal" este raspunsul.
> Daca individul nu este ok el, poate fi schimbat in turul urmator. Daca
> se voteaza la gramada si un individ inutil isi face loc iarasi si
> iarasi pe lista partidului, pentru ca are de unde sa cotizeze!!,
> atunci ce-ai rezolvat??? Nu pe tine te intreb, ci pe cei care au
> votat.
>
> Imi place de voi, patriotii de mucava, cu pieptul umflat de aroganta,
> desconsiderati pana si dreptul alegatorului de a alege. Vor pe
> Ionescu? Dati-l pe Ionescu! Vor pe Van Gelie? Bummer!
> Aruncati cu pietre in Basescu ca-i dictator, ca seamana cu Vadim, ca
> vrea sa impuna aia sau ailalta si nu tine cont de vointa....cui? Aud?
> Nu tine cont de VOI, aha! Voi ati vrea sa fiti cei care dicteaza
> "poporului", asta e tot spilul, nu ar conta ca poporul il vrea pe
> Ionescu, daca voi il puneti in capul listei pe Popescu, pentru ca
> Popescu e pe placul vostru.
>
> Madam, cand ati castigat alegerile in 96, am sarbatorit ca la
> Revelion, am mai stat patru ani in Romania, sperand ca se va intampla
> ceva bun. Daca va cunosteam ce puteti imi faceam bagajele mai repede.
> Nu te mai da frustrata ca ai votat intotdeauna impotriva majoritatii
> populiste care-l sustinea pe Iliescu, suntem multi care am facut la
> fel.
>
> Diferenta este ca atunci cand am reusit sa va aducem pe voi la putere,
> pe tine si pe pacaliciul ala patetic de Emil, ati facut-o de OAIE! DE
> OAIE!!!!
> Ai avut sansa cucoana! Si ai facut o...de OAIE, as zice altceva dar ma
> taie Ziua.
> Acum indraznesti sa negi dreptul oamenilor de a aduce in parlament pe
> cine vor ei, adica ii consideri atat de prosti incat nici nu sunt in
> stare sa ia o decizie corecta.
>
> Basescu are dreptate cand spune ca trebuie curatata toata clasa
> politica! Toata!
>
>
1. Este vorba si de minoritati politice (PNTCD si, de ce nu, PNL, daca aceste partide ti-au spus vreodata ceva, ca roman; PSDR al regretatului si mult injuratului Cunescu a fost exterminat de mult).
2. Poporul HABAR n-are ce voteaza. Asta-i realitatea. E ca-n '90 cand, n'asa, poporul care nu poate gresi, a ales ce-a ales.
Celor care mai pricep ce este pe cale sa se-ntample in republica le recomand sa aplice stampila pe NU sau nu se prezinte la urnele pentru referendum! Ascensiunea lui Arturo Ui trebuie oprita - daca se mai poate!

Mos_Tautu
2007-11-23 07:51:15

Re: Sa nu ne atingem de lucrurile sfinte,sau sa nu banalizam inteligenta oamenilor

La 2007-11-23 05:06:09, Aelectrostivuitoritei a scris:

> La 2007-11-22 22:25:42, Mos_Tautu a scris:
>
>> Eu zic sa o lasi pe Zoe Petre in pace. Intelegi ce-ti spun? Sa o lasi
> in pace! Nu ma sili sa devin si eu marlan!
>
Nimeni nu devine marlan la comanda.
Adevaratul marlan este nascut dar nu facut.

Asa ca fiti fara grija,fiecare este ceea ce este,asa ca da-i inainte

johnson
2007-11-23 08:39:36

Basescu minte Cu nerusinare

Da,Basescu nu minte pe fond,minte insa de mai multe ori prin Omisiune.
E adevarat ca votezi o persoana dar uita sa ne spuna ca dintr-o paleta f restransa.Votezi o persoana din ceea ce ti se baga pe gat.Eu poate preferam sa votez 2-3 persoane dar pe care nu le regasesc pe lista Colegiului meu.Ele poate se regasesc in Colegii in care au contracandidati f tari cu specific local.Ei pierd iar eu si altii ca mine nu-i putem vota.Care-i avantajul atunci ? Sau poate ca persoana e la mine in Colegiu,castiga cu un 35 % dar pierde in Turul 2 in fatza unui oarecare(chiar si manelist)sprijinit de adversarul meu politic,lucru dictat din zona politica.Deci tot la cumetrii,interese de afaceri si orgolii personale ajungem pana la urma fapt care nu sprijina nicicum vointa alegatorului.
Le spune undeva Basescu pe acestea ? Evident ca nu si-atunci care-i Falsul dintre cele doua variante ?

Bongosika
2007-11-23 09:19:38

Re: Ce uninominal faceti voi acolo? Unul original, ca democratia lui Iliescu?

Problema ar fi ca inca trebuie sa-ti continui tratamentul.
In rest , esti o dulceata, parc-ai fi cumant cu Phil .


La 2007-11-23 04:24:33, Robin a scris:

> << Candidatii maghiari nu au sansa reala de a obtine primul loc decat
> in putinele circumscriptii unde maghiarii sunt majoritari, ceea ce le
> reduce procentele sub pragul electoral.>>
>
> Uninominal cu prag electoral?
>
> Uninominal inseamna ca cine cistiga circumscriptia cistiga locul in
> parlament, punto e basta! Un partid poate sa aiba si-un singur loc,
> daca atita face.
>
>
> << daca s-ar vota piese muzicale in loc de politicieni, ar fi obligati
> sa asculte manele si la Ateneu, si la Sala Palatului, si la Romania
> Muzical, si la OTV, si la TVR Cultural.>>
>
> Si? Care-i problema?
>
>

Bongosika
2007-11-23 09:31:55

Re: LAMENTABIL!

Zau Costy, e sora asta ?
Si eu care credeam ca-i moasha.


> Ce-i cu tine, soro, de esti asa croita impotriva coanei Zoitica?

arthur
2007-11-23 10:42:28

Re: Basescu minte Cu nerusinare

Se pare ca Basescu a ales deliberat ca sa se adreseze exclusiv publicului"neinformat si ne-educat"!Altfel nu inteleg cum isi permite ca sa emita cu nonsalanta niste minciuni jenante,de necrezut pentru o persoana cat de cat lucida! Pai avem de aface cu o lege Tariceanu deja aprobata ,in care se specifica clar ca se va aplica la URMATOARELE alegeri si ca se vor stabili colegiile electorale prin lege separata ,dupa negocieri>Pe de alta parte VU a PSD-Basescu daca ar fi aprobat deabea atunci va trebui a fi facuta o lege ,la fel de stabilit colegii ,iar termenul de aplicare poate fi si 2012 caci nu exista nici-o obligatie pentru alt termen! De aici se poate deduce usor ca de fapt Basescu si PD nu vor uninominal! De altfel PD in afara de "expiratii" :Boc,Videanu,Blaga,Olteanu,Preda,Boagiu,Barbu<Udrea ,Negoita si cu voia dvs. Basescu nu este in stare sa scoata pe altcineva de valoare pe piata politica de ani buni asa ca mai greu sa gasesca 250 pentru parlament!

La 2007-11-23 08:39:36, johnson a scris:

> Da,Basescu nu minte pe fond,minte insa de mai multe ori prin
> Omisiune.
> E adevarat ca votezi o persoana dar uita sa ne spuna ca dintr-o paleta
> f restransa.Votezi o persoana din ceea ce ti se baga pe gat.Eu poate
> preferam sa votez 2-3 persoane dar pe care nu le regasesc pe lista
> Colegiului meu.Ele poate se regasesc in Colegii in care au
> contracandidati f tari cu specific local.Ei pierd iar eu si altii ca
> mine nu-i putem vota.Care-i avantajul atunci ? Sau poate ca persoana e
> la mine in Colegiu,castiga cu un 35 % dar pierde in Turul 2 in fatza
> unui oarecare(chiar si manelist)sprijinit de adversarul meu
> politic,lucru dictat din zona politica.Deci tot la cumetrii,interese
> de afaceri si orgolii personale ajungem pana la urma fapt care nu
> sprijina nicicum vointa alegatorului.
> Le spune undeva Basescu pe acestea ? Evident ca nu si-atunci care-i
> Falsul dintre cele doua variante ?
>

cotrofelnitza
2007-11-23 17:07:12

Re: Ce uninominal faceti voi acolo? Unul original, ca democratia lui Iliescu?

La 2007-11-23 04:24:33, Robin a scris:

...Buna cintare Robin .
I-ai uitat pe independenti.
E drept ca astia nu concepe ca asa ceva s-ar putea exista.
Posibil ca independentii e interzisi in Romania.
Dara-mi-te in ditamai Parlamentu' ...


> << Candidatii maghiari nu au sansa reala de a obtine primul loc decat
> in putinele circumscriptii unde maghiarii sunt majoritari, ceea ce le
> reduce procentele sub pragul electoral.>>
>
> Uninominal cu prag electoral?
>
> Uninominal inseamna ca cine cistiga circumscriptia cistiga locul in
> parlament, punto e basta! Un partid poate sa aiba si-un singur loc,
> daca atita face.
>
>
> << daca s-ar vota piese muzicale in loc de politicieni, ar fi obligati
> sa asculte manele si la Ateneu, si la Sala Palatului, si la Romania
> Muzical, si la OTV, si la TVR Cultural.>>
>
> Si? Care-i problema?
>
>

Robin
2007-11-23 18:00:33

Re: LAMENTABIL!

La 2007-11-23 05:15:32, Aelectrostivuitoritei a scris:

> 1. Este vorba si de minoritati politice (PNTCD si, de ce nu, PNL,
> daca aceste partide ti-au spus vreodata ceva, ca roman; PSDR al
> regretatului si mult injuratului Cunescu a fost exterminat de mult).

Ce i s-a intimplat PNTCD-ului n-are legatura nici cu uninominalul, nici cu minoritatile. PNTCD a reusit sa nu intre in parlament in plin sistem curat proportional. Si-apoi, daca-i partid minoritar (oi fi vrut sa zici minuscul?), trebuie sa-l protejeze cineva ca-i minoritate? Asta-i buna! Pai asa, miine imi fac partid, dupa care cer protectie ca-s minoritate potilica!

De unde scoateti aberatiile astea, fratilor?


> 2. Poporul HABAR n-are ce voteaza. Asta-i realitatea. E ca-n '90 cand,
> n'asa, poporul care nu poate gresi, a ales ce-a ales.

Pai, nu-i mai lasati sa voteze deloc, ce mama dreaq! Sau cereti-le sa va arate diploma de bacalaureat (sint sigur, de altfel, ca toti cei ce scriu pe forum au cel putin liceul!)

Poporul voteaza cum a votat si pina acum: pune stampila pe partid. Efectele uninominalului sint mai mult pentru alesi decit pentru alegatori. Se vor imputina oportunitatile, vor trebui sa faca si ei eforturi un pic mai mari decit pina acum, pe linga PNTCD isi vor face bagajele si Dan Voiculescu + Olgutza Vasilescu.


> Celor care mai pricep ce este pe cale sa se-ntample in republica le
> recomand sa aplice stampila pe NU sau nu se prezinte la urnele pentru
> referendum! Ascensiunea lui Arturo Ui trebuie oprita - daca se mai
> poate!
>

Nonsense! N-ai gasit alta lozinca sa vii cu ea decit aceea lansata de un dramaturg re-de-gist?

Ion Caramache
2007-11-23 18:55:36

Democratie numai pentru minoritari?

Doamna exsfatuitor de taina tainuieste cu buna stiinta faptul ca in Parlamentul Romaniei, in afara numerosilor membri ai comunitatii maghiare, mai exista nici mai mult si nici mai putin decit 18 parlamentari care reprezinta 18 minoritati nationale existente in Romania ( albanezi, armeni, bulgari, cehi si slovaci, croati, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, polonezi, romi, rusi lipoveni, ruteni, sarbi, turci, turco-tatari si ucrainieni ). Cum voteaza acestia, si cum sunt alesi in mod democratic daca grupurile etnice sunt reprezentate de drept in Parlament ?
Sunt acesti parlamentari <<< "cei mai buni" - adica votati de majoritatea absoluta a alegatorilor "romani, maghiari, germani si de alte nationalitati" >>> dupa cum afirma doamna profesoara Petre ?
Este interesant ca argumentul doamnei Petre privitor la posibilitatea ca votul uninominal sa duca la reprezentarea minoritatii maghiare printr-un singur deputat la fel cit este reprezentata si minoritatea armeana, a fost infirmat zilele acestea de catre nimeni altul decit liderul UDMR Marko Bela care, intr-o emisiune televizata, a afirmat ca partidul pe care-l conduce si-a facut socotelile si a reiesit ca va avea un numar suficient de senatori si deputati. De aceea ar fi de recomandat ca doamna Petre sa vina cu alte argumente pentru a-si sustine afirmatiile.
In alta ordine de idei, sa fiu in locul analistei, m-as feri sa vorbesc de Mr. and Mrs. Proper cind in cladirea anumitei institutii muncesc heirupist doctorul poet VC si asistenta sa planta nefolositoare.
Un alt lucru pe care il face doamna Petre in dorul de a-si argumenta opinia este acela ca, deliberat sau nu, pune in aceiasi oala minoritatile politice, culturale si etno-lingvistice, si face uitat faptul ca, desi practic din punct de vedere politic, pragul de 5% este total nedemocratic, ceea ce ma frusteaza teribil si imi pica greu la Fruhstuck.
Totusi trebuie sa recunosc faptul ca doamna Petre are undeva rezon, si anume cu privire la subiectul maneaua politica si politica manelei:: asa cum merg lucrurile, si se intrevede viitorul luminos, manelele vor deveni " Asta-i muzica ce-mi place " pentru marea majoritate a cetatenilor europeni din plaiurile mioritice si locurile natale ale lui Ion Budai Deleanu. Cit despre politici, ce sa spun.... Dar, te pui cu democratia ?

Aelectrostivuitoritei
2007-11-23 18:57:07

Re: LAMENTABIL! Zau?

La 2007-11-23 18:00:33, Robin a scris:

> La 2007-11-23 05:15:32, Aelectrostivuitoritei a scris:
>
> > 1. Este vorba si de minoritati politice (PNTCD si, de ce nu, PNL,
> > daca aceste partide ti-au spus vreodata ceva, ca roman; PSDR al
> > regretatului si mult injuratului Cunescu a fost exterminat de mult).
>
> Ce i s-a intimplat PNTCD-ului n-are legatura nici cu uninominalul,
> nici cu minoritatile. PNTCD a reusit sa nu intre in parlament in plin
> sistem curat proportional. Si-apoi, daca-i partid minoritar (oi fi
> vrut sa zici minuscul?), trebuie sa-l protejeze cineva ca-i
> minoritate? Asta-i buna! Pai asa, miine imi fac partid, dupa care cer
> protectie ca-s minoritate potilica!
>
> De unde scoateti aberatiile astea, fratilor?
>
>
> > 2. Poporul HABAR n-are ce voteaza. Asta-i realitatea. E ca-n '90 cand,
> > n'asa, poporul care nu poate gresi, a ales ce-a ales.
>
> Pai, nu-i mai lasati sa voteze deloc, ce mama dreaq! Sau cereti-le sa
> va arate diploma de bacalaureat (sint sigur, de altfel, ca toti cei ce
> scriu pe forum au cel putin liceul!)
>
> Poporul voteaza cum a votat si pina acum: pune stampila pe partid.
> Efectele uninominalului sint mai mult pentru alesi decit pentru
> alegatori. Se vor imputina oportunitatile, vor trebui sa faca si ei
> eforturi un pic mai mari decit pina acum, pe linga PNTCD isi vor face
> bagajele si Dan Voiculescu + Olgutza Vasilescu.
>
>
> > Celor care mai pricep ce este pe cale sa se-ntample in republica le
> > recomand sa aplice stampila pe NU sau nu se prezinte la urnele pentru
> > referendum! Ascensiunea lui Arturo Ui trebuie oprita - daca se mai
> > poate!
> >
>
> Nonsense! N-ai gasit alta lozinca sa vii cu ea decit aceea lansata de
> un dramaturg re-de-gist?
>
>

1. Doar atat si asta din oficiosul prezidential EvZ:
http://www.evz.ro/article.php?artid=331856

Aproape trei sferturi dintre romani nu stiu ce voteaza la referendum
23 Noiembrie 2007
Peste 70% dintre romani nu sunt informati despre ce urmeaza sa voteze la referendum-ul pentru votul uninominal din 25 noiembrie, releva un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS).
Mai mult, 9,4% dintre romani nici macar nu au auzit ca presedintele Basescu a convocat referendum. Potrivit sondajului, la vot si-au anuntat intentia de participare 52% dintre romani, dintre care 14 nu sunt insa foarte siguri.
Intrebati ce inteleg printr-un sistem de vot in care senatorii si deputatii sint alesi in circumscriptii uninominale in baza unui scrutin majoritar in doua tururi, 71% au raspuns ca nu inteleg nimic, 8,1% ca se alege persoana si nu partidul si 5,5% ca vor fi alegeri ca la primarie si presedinte.
In privinta utilitatii referendum-ului, 37,2% spun ca referendumul este necesar, iar 36,1% ca nu mai era necesar. Totodata, 50,4% considera ca presedintele Traian Basescu a convocat referendumul pentru a sprijini PD in campania electorala, 49,7% pentru a reforma clasa politica si 36,3% pentru a elimina partidele mici din viata politica

2. Pentru restul te las in plata Domnului.

georgems
2007-11-23 20:33:49

Votati cu manelele?

Nu ,cu mamelele !!!

Aladin
2007-11-23 20:42:53

Coana Zoitica fata'n fata cu reactiunea.

Unii mint altii nu vad ,iar altii vad prea bine. Ii recunoasteti ?
Si de fapt ce doriti doamna ? sa-l votam pe milica ? ( ala cu cheia) vad ca nu ziceti asta. Sunteti pe vro lista ? ca CDR-ul a disparut de bun ce a fost.
Sau acum trebe sa fiti in vro tabara . Si cum la ziua se accepta cei contra alegerilor nominale hopa oportunitatea sa va faceti de neuitat. Pak la razboiu !

Robin
2007-11-23 21:26:37

Re: LAMENTABIL! Zau?

La 2007-11-23 18:57:07, Aelectrostivuitoritei a scris:

> 1. Doar atat si asta din oficiosul prezidential EvZ:
> http://www.evz.ro/article.php?artid=331856
>
> Aproape trei sferturi dintre romani nu stiu ce voteaza la referendum
> 23 Noiembrie 2007


A, asta era? Am crezut ca zici ca poporul n-are habar ce voteaza asa, in general...

In paranteza fie spus, in '90 poporul a stiut ce vrea si a ales exact ce-a vrut.

Liviu2002j
2007-11-23 22:08:36

Re: LAMENTABIL!

1. Trebuie sa-i dau dreptate Californiei ...
2. Ca sa le stivuiesc bine, pe puncte, electric si nu mecanic, ca "aelectro ..." care tocmai de acolo din "CH" nu stiu cum face de sare mereu in apararea coanei Joitichii !!!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Oda la Voda", de ION BARBU (9745 afisari)
 A opta minune a lumii (4254 afisari)
 Imperiul tiganesc si chestiunea romaneasca (3230 afisari)
 Parintele Ioanichie Balan, in drum spre Dumnezeu (2920 afisari)
 Pierdere si castig (2441 afisari)
 Un munte de bani descoperit pe domeniul unui traficant de droguri (3080 afisari)
 Detinuta violata de 20 de barbati (3016 afisari)
 "Atmosfera de scandal" la discutiile romano-ruse (1892 afisari)
 Un copil roman i-a scris presedintelui Italiei (1163 afisari)
 Elvetia are 129 de miliardari (1151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01780 sec.