Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-22

Comentarii: 56, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-11-21 22:39:08

Coruptia de stat in Romania

johnson
2007-11-21 23:18:38

Basescu ai auzit cumva,pe undeva,ca inca mai esti Presedintele Romaniei ?

Daca te mai intereseaza chestiunea...Personal nu cred.In acest moment preocuparea ta de baza este " cum sa-i mai pacalesc o data pe romani ? " Cu alte cuvinte ti se cam rupe de tara asta,grija ta cea mare e cum sa-ti mai tragi un mandat,cum sa-l proptesti pe Domnul Goe ( pd + pld) in capul trebii,cum sa-l mai prostesti pe Geoana sau pe Liiceanu....Responsabilitati pe placul tau.Cam acestea-s Prioritatile tale Personale... pardon,ale tzarii....care se numeste Romania,daca-ti mai spune ceva acest nume !

papi
2007-11-21 23:46:24

Incrancenare..


...este termenul valabil si ptr.cei 322 de parlamentari care au votat ptr.demiterea presedintelui.Incrancenare este si in cazul guvernului Tariceanu II,care nu elimina neispravitii din guvern si se poate continua si cu Chiuariu care vrea sa scape de Doru Tulus,ca sa nu mai spun de incrancenarea unor personaje ca Voiculescu ,VCTudor impotriva presedintelui.
Nu se stie daca presedintele are sau nu dreptate in cazul de fata,ptr.ca exista multe argumente ptr.varianta PSD,numai realitatea va dovedi lucrul acesta.
Se poate continua cu termenul incrancenare la infinit...vida clara
2007-11-22 00:12:11

Hemoragie,de ganduri ascunse.

"Hemoragia"de ieri,este deschiderea pe care o porneste ziua pentru a exclude de la viatza politica a tzarii,pe oamenii care i-au dat cu shutu-n fund tariceanului la referendumul trecut.
Totzi cei care sunt afara au fost "aruncatzi peste bord"in mod direct,sau indirect,de cei ce au ramas in interior.
Nu este un motiv de mandrie,nici pentru "dasteptzi"nici pt cei ce nu si-au gasit scapare in propria lor tzara si au trebuit sa primeasca maini straine intinse spre ei,de pe alte "nave"mai omenoase.
Sper ca poporul roman,sa i-si dea seama ca este momentul sa se scuture de raia de care nu mai scapa,si sa-l trimita pe tariceanu alaturi de ciorbea,radu vasile sau isarescu.

ionescu
2007-11-22 00:25:34

Boicotarea alegerilor

Nimic nu mai justifica tinerea unor alegeri in Romania. Dupa atatea alegeri organizate, tot Postcomunistii- fost comunisti sunt in "frunce" si sa intrec care mai de care, cu ajutorul securitatii, in majoritate fosta securitate, prezenta in toate compartimentele vietii, si care are multe "carti necitite in mana", sa otina un post mai in fata in acest "circ politic ambulant", pentru apucarea unei halci mai a catarii din "osul" guvernamental.

Cred ca poporul roman- increzator si prostit de acesti corifei crecuti la "sanul" comunismului, dupa atatea esecuri terminate cu inrautatirea situatiei lui materialep si-a dat seama de noua capcana pe care postcomunistii i-au pregatit-o.

Singura scapare este sau absentarea in masa dela aceste parodii de alegeri, sau participarea la alegeri si exprimarea unui "NU" categoric tuturor postcomunistilor care si-au vazut numai de interesele proprii si nu de cele generala.

Oare POPORUL ROMAN ESTE CAPABIL DE O ASEMENEA PERFORMANTA, care ar demonstra ca a capatat maturilate politica si stie sa-i foloseaca "constructiv" dreptul la vot? As vrea s-o vad si p-asta. In fond nu i se cere sa-si dobandeasca drepturile "prin revolutie" ci pe cale pasnica, prin exercitarea votului sau.

Nu va mai fi nevoie de circul politic si lupta intestina de pana acum, de aparitia legii lustratie, de intentarea atator procese politico-vendetice, de mahalagismul de prost gust intronat la nivel inalt, etc, etc

in acest fel acesti postcomunisti corupti ar fi eliminati din "start" si s-ar face loc pentru oameni de raspundere, mai corecti sub toate aspectele.

Daca pe timpul lui ceausescu fiecare roman mai rasarit considera ca ar conduce mai bine Romania, dece romanii n-ar gandi la fel ca mult romani cinstiti si capabili din tara si de pretutindeni ar conduce Romania cu mai multa competinta decat postcomunistii actuali.

Ganditi-va romani, in mana voastra este viitorul!
Construiti-l, ce mai asteptati sa va ingroape cu totul POSTCOMUNISTII, s[ecialist in cacialmale?

Mark
2007-11-22 00:26:42

Criptocratia Securista si Traian Basescu

virusake
2007-11-22 00:28:04

Imi pare bine ca v-am tras teapa

Cred ca asta este ceea ce mai poate spune dl Basescu. Cat despre participarea la vot nu mai aveam nevoie de alte si alte sondaje pentru a afla ca electoratul va condamna aspru purtarea dl presedinte din ultima vreme, cand si-a batut joc pe fata de aceasta tara.
Ca sa afli cat de multa lume se va urni pe 25 din case trebuie doar sa iesim pe strada si sa intrebam primii 5 oameni. Basescu si-a dorit de la inceput boicotul, caci trebuie sa-si duca jocul politic murdar pana la capat - nu degeaba si-a pus pielea in joc in momentul in care a iesit la televiziuni "scandand" slogane naziste si declarand ca el tine spatele PD-ului, lucru care incalca clar constitutia.
Daca insusi presedintele incalca constitutia si se crede Dumnezeu peste Romania, atunci de ce electoratul nu si-ar incalca obligatiile sale si nu l-ar renega pe acest fals Dumnezeu.
Probabil ca dl. Basescu nu-si mai aduce aminte cele 10 porunci. Cea de-a doua avertizeaza sa nu ne facem "chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor" .... lucru pe care romanii si-l aduc aminte si atunci nu-l pot accepta pe Basescu drept Dumnezeul lor Atotputernic. Ultimele doua porunci cred ca ar trebui readuse aminte dl-ului Basescu, caci a uitat de unde se trage si unde va ajunge... "Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau" si "Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau". Problema este ca dansul a facut si una si cealalta. De mintit poporul l-a mintit inca de prin 2000 si de poftit la lucrurile aproapelui slava domnului...numai din flota (bunul Romaniei) cat a scos, ca sa nu mai zicem de celelalte manarii.
Asa ca vedeti dvs. dl. Basescu de ce ati ramas fara alegatori. Caci nu mai aveti ce le oferi si i-ati adus la saturatie. Tot ce tine de politica in zilele noastre este greu digerabil pentru oamenii de rand, carora le-a ajuns pana peste cap. Nu mai doresc sa auda vorbe goale dupa ce ati inventat celebrul "Sa traiti bine".
Dumneavoastra l-ati inventat, dumneavoastra l-ati ingropat.

vida clara
2007-11-22 01:55:33

Ce zice-tzi de taricelu asta?Si de-ai lui?

Ne primeste banu,cu amandoua buzunarele,dar ne crede prea prosti pt a vota.I-auzi brau:ca n-o sa se tzina guvernu cu urna prin toata lumea dupa romanii care nu stau acasa.
Da cu cutia milei,umbla.Se lauda cu noi,cand ii trebuie sa ceara,si face dublu "pi"pe noi,in rest.

GiorgiBuj
2007-11-22 03:10:12

Re: Basescu ai auzit cumva,pe undeva,ca inca mai esti Presedintele Romaniei ?

Poate nu stii dar Ion Iliescu nu mai este presedinte, chit ca il plangi dupa cum vad.
Este Basescu presedinte ca ne place au ba:-) La 16 mai 2007 a fost confirmat in functie. Daca nu ma crezi intreaba-l si pe d-l Rosca-Stanescu.

La 2007-11-21 23:18:38, johnson a scris:
> Daca te mai intereseaza chestiunea...

cosor ion
2007-11-22 03:52:46

D-le SRS

eu cred ca este normal sa nu stim citi romani au plecat, si ce-i cu asta?referendumul va fi legiferat daca din nr.prezent la votare 50% vor spune DA.asta este in orice tara.oamenii pleaca unde pot gasi un trai mai bun si cum guvernele post decembriste nu au fost capabile de acest lucru era si normal ca oamenii sa plece acolo unde munca lor este apreciata si platita.asa ca e bine sa lasam comentariile tendentioase.va asigur ca la anul se va vota omul de catre cel care-l alege si daca da D-zeu,vor cel putin altii in speranta ca vor fi mai cinstiti

ionescu
2007-11-22 03:53:23

Re: Coruptia de stat in Romania

Mark
2007-11-22 05:10:42

Re: Ce zice-tzi de taricelu asta?Si de-ai lui?

Doar no-i vrea sa te caute cu salteaua , vorba cantecului .....

Mark
2007-11-22 05:14:30

Re: D-le COSOR , referendumul e un CATCH , stii ce-i ala?

In romanshte se spune shmen , shmen politic .Base e specialist in shmenuri, cu ele a crescut , din ele traieste.Dar stii ce se intampla cu shmenarii pina la urma...se dau la fund si se obisnuiesc cu ideea .

Mark
2007-11-22 05:15:00

Re: Basescu ai auzit cumva,pe undeva,ca inca mai esti Presedintele Romaniei ?

La 2007-11-22 03:10:12, GiorgiBuj a scris:

> Poate nu stii dar Ion Iliescu nu mai este presedinte, chit ca il
> plangi dupa cum vad.
> Este Basescu presedinte ca ne place au ba:-) La 16 mai 2007 a fost
> confirmat in functie. Daca nu ma crezi intreaba-l si pe d-l
> Rosca-Stanescu.
>
> La 2007-11-21 23:18:38, johnson a scris:
> > Daca te mai intereseaza chestiunea...
>

georgems
2007-11-22 06:22:25

Blocaj general si impotenta tarii de a avansa

Astane-a adus matrozul pe care ni l-am ales presh in locul arogantului.In loc sa fie un factor catalizator si de echilibrare intre institutiile statului este un provocator de blocaje si frane ,peste tot unde e ales si e ales, paradoxal pentru un rational, vezi CDR, vezi primaria capitalei, vezi presidentia Romaniei. Pomii se judeca dupa roade si oamenii dupa fapte, dar oare judecam noi romanii rational ,in ansamblu ???

Huhurianu
2007-11-22 06:49:22

Dle. SRS, ai dreptate, nilioane de oameni nu vor vota si marinarul boicoteaza pentru ca se pare nu

vrea cu adevarat alegeri uninominale!

Huhurianu
2007-11-22 06:55:39

Re: Imi pare bine ca v-am tras teapa / Frumos comentariul matale Virusake.

La 2007-11-22 00:28:04, virusake a scris:

> Cred ca asta este ceea ce mai poate spune dl Basescu. Cat despre
> participarea la vot nu mai aveam nevoie de alte si alte sondaje pentru
> a afla ca electoratul va condamna aspru purtarea dl presedinte din
> ultima vreme, cand si-a batut joc pe fata de aceasta tara.
> Ca sa afli cat de multa lume se va urni pe 25 din case trebuie doar sa
> iesim pe strada si sa intrebam primii 5 oameni. Basescu si-a dorit de
> la inceput boicotul, caci trebuie sa-si duca jocul politic murdar pana
> la capat - nu degeaba si-a pus pielea in joc in momentul in care a
> iesit la televiziuni "scandand" slogane naziste si declarand ca el
> tine spatele PD-ului, lucru care incalca clar constitutia.
> Daca insusi presedintele incalca constitutia si se crede Dumnezeu
> peste Romania, atunci de ce electoratul nu si-ar incalca obligatiile
> sale si nu l-ar renega pe acest fals Dumnezeu.
> Probabil ca dl. Basescu nu-si mai aduce aminte cele 10 porunci. Cea
> de-a doua avertizeaza sa nu ne facem "chip cioplit, nici alta
> asemanare, nici sa te inchini lor" .... lucru pe care romanii si-l
> aduc aminte si atunci nu-l pot accepta pe Basescu drept Dumnezeul lor
> Atotputernic. Ultimele doua porunci cred ca ar trebui readuse aminte
> dl-ului Basescu, caci a uitat de unde se trage si unde va ajunge...
> "Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau" si "Sa nu
> poftesti nimic din ce este al aproapelui tau". Problema este ca dansul
> a facut si una si cealalta. De mintit poporul l-a mintit inca de prin
> 2000 si de poftit la lucrurile aproapelui slava domnului...numai din
> flota (bunul Romaniei) cat a scos, ca sa nu mai zicem de celelalte
> manarii.
> Asa ca vedeti dvs. dl. Basescu de ce ati ramas fara alegatori. Caci nu
> mai aveti ce le oferi si i-ati adus la saturatie. Tot ce tine de
> politica in zilele noastre este greu digerabil pentru oamenii de rand,
> carora le-a ajuns pana peste cap. Nu mai doresc sa auda vorbe goale
> dupa ce ati inventat celebrul "Sa traiti bine".
> Dumneavoastra l-ati inventat, dumneavoastra l-ati ingropat.
>

Huhurianu
2007-11-22 07:05:01

Re: Criptocratia Securista si Traian Basescu / Interesant. Bine ca mai exista si romani lucizi,

Huhurianu
2007-11-22 07:07:14

Re: Basescu ai auzit cumva,pe undeva,ca inca mai esti Presedintele Romaniei ? / Foarte corect!

La 2007-11-21 23:18:38, johnson a scris:

> Daca te mai intereseaza chestiunea...Personal nu cred.In acest moment
> preocuparea ta de baza este " cum sa-i mai pacalesc o data pe romani ?
> " Cu alte cuvinte ti se cam rupe de tara asta,grija ta cea mare e cum
> sa-ti mai tragi un mandat,cum sa-l proptesti pe Domnul Goe ( pd + pld)
> in capul trebii,cum sa-l mai prostesti pe Geoana sau pe
> Liiceanu....Responsabilitati pe placul tau.Cam acestea-s Prioritatile
> tale Personale... pardon,ale tzarii....care se numeste Romania,daca-ti
> mai spune ceva acest nume !
>
>

Huhurianu
2007-11-22 07:19:46

Pretine Bizonu, stilul tau de exprimare, ideile tale seamana extraordinar de mult cu ale lui Basescu

Ieri te-ai suparat tare pe mine pentru afirmatia ca am votat pe Basescu votind pentru schimbare desi nu mi-a placut de Basescu votind deci pentru schimbare din lac in put.

De suparare ma facusi doctor de pisici, inclin sa cred ca in realitate esti marinaru' Basescu, raminem totusi prieteni desi avem idei diferite despre politica.

Sint convins ca avem altele-n comun, ne plac femeile frumoase, vinul bun, marea, mie mai mult cea din apropierea uscatului...

Io pretine, de azi iti zic Traienel ''Bizomu'', sper ca nu te superi, pa.

scepticus clusiensis
2007-11-22 07:22:24

si dezinformarea, manipularea si minciuna sunt deliberate

Chirac este urmarit penal pentru deturnare de fonduri.
Probabil ca a fost ales ca toti coruptii prin vot proportional, nu-i asa?

ah, din pacate nu-i asa, a fost ales si reales in reptate randuri. Prin vot uninominal majoritar. Si nu in orice functii, ci ca deputat, primar al Parisului si presedinte al Frantei.

Ultima dovada pentru cat de fals si mincinos e argumentul precum votul uninominal face curatenie. Un argument ca o cioara vopsita pe care numai orbii, credulii prosti, neinformatii, si dezinformatii fara creier o cumpara.
Toti cei care vor vota Da la referendum.

Niciodata legea electorala nu poate avea functia si scopul de a curata un parlament de lichele si corupti. Numai functionarea justitiei si eliminarea oricarei imunitati pentru parlamentari si demnitari inclusiv presedintele poate indeplini acest scop. O arata exemplul francez. Si cei 80% dintre primarii Romaniei cercetati de DNA.

Scopul legii electorale este "doar" cel de a stabili raportul de forrte in parlment. In cazul votului uninominal majoritar asigura o majoritate absoluta unui partid votat de o minoritate a alegatorilor. O majoritate absoluta inseamna controlul executivului, legislativului, al justitiei,a altor institutii, al legilor. Necontrolat de nimeni, si timp de 4, 8, 12 ,sau 16 ani.. Asta emiza adevarata, mama tuturor mizelor politice.

daca am fi avut uninominal majoritar incepand din 1990, am fi fost acum in al 18-lea an de guvernare fesenista-pesederista-pesedista neintrerupta, si cu majoritate absoluta in parlament. Chiar daca pe parcurs la unele alegeri adversarii feseneu-pesedeului ar fi avut mai multe voturi decat acesta la nivel national (caci cu uninominalul majoritar nu conteaza numarul voturilor castigate, ci doar numarul circumscroptiilor castigate. Iar majoritatea circumscriptiilor se poate castiga si cu minoritatea voturilor)

Asta este miza adevarata, si de aceea si dezinformarea si manipularea deliberata.

yo3pp2000
2007-11-22 07:47:54

uninominal ?

basescu nu doreste alegeri uninominale. De ce?
In loc sa faca economie de citeva zeci de milioane de euro si sa promulge legea guvernului privind alegerile uninominale, in incapatinarea lui spune ca daca acest referendum nu va aduce voturile necesare vor fi si alte referendumuri. el stie ca nu vor veni la vot nici macar 50% din cetatenii cu drept de vot si deci totul va fi in van.
Concluzia este ca basescu nu doreste modificarea formei alegerilor. Acestea se vor face asa cum au fost si pina acum

basarab
2007-11-22 08:09:08

Sistemul Basescu este utilizat in 19 tari, din care jumatate sunt dictaturi, iar alte sase sunt decl

Aproape totul despre votul uninominal


QUOTE
19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
(si restul sunt 1/2 dictaturi )


Veti avea de ales, pe 25 noiembrie, intre uninominalul lui Basescu si uninominalul lui Tariceanu. Adica intre o varianta dura - comparata cu alegerea primarilor - si o varianta mai diluata, care pastreaza ceva din actualul sistem.

Si prima, si a doua propunere prezinta avantaje si dezavantaje clare.

Sistemul Basescu este utilizat in 19 tari, din care jumatate sunt dictaturi, iar alte sase sunt declarate partial libere

georgems
2007-11-22 08:46:56

Boicot prezidential

Adica, citit invers, pe prezident il doare-n cot de boi ca noi( ca de-aia l-am ales).

Petronius jr
2007-11-22 08:57:44

Din emisiunea

"Cum sa-l injuram pe presedinte" (sau pe premier,dupa preferinte). Nimeni nu explica celor ce merg (sau nu merg) la vot daca este bine sau rau ce fac,daca votul uninominal ne scapa de cei care astazi se cred "rasa Ariana " a romanilor. Domnule SRS in ziarul "Ziua " se mai dezbate si alceva decat distrugerea presedintelui. Ca merg sau nu merg oamenii la vot vom vedea ,dar faptul ca nu s-a facut dezbateri (pro si contra )votului uninominal arata frica multora de acest lucru.Cat despre indolenta si nesimtirea politicienilor cei care au vazut parlamentarul de la "Nasul" de aseara vor avea mult de reflectat.(fata de referendum).

ion adrian
2007-11-22 09:37:35

Basescu are dreptate, ne place nu ne place, este neconstitutional.

Desi prefer votul mixt , Presedintele are dreptate , dar dupa cate stiu varianta originala a Prodemocratiei nu avea problema asta.
In plus uninominalul in doua tururi si anume exact in situatia in care s-ar aplica efectiv prevederea neconstitutionala cu listasii, adica la o repartitie realativ uniforma in teritoriu a unui procent de voturi de peste 50% la un partid, in varianta cu doua tururi, acel partid ar obtine 100%in parlament(intr-u strat fara UDMR, care strica uniformutatea, local adica in 2-4 judete, si ce-i al lui e pus deoparte, dar restul va fi ca un partid unic, iar in cazul fericit intr-o tara normala, in care doua partide puternice apropiate castiga unul la mustata(vezi SUA), la noi apare un arbitru ca un munte, si acela este micutul UDMR

Ghita Bizonu'
2007-11-22 09:39:33

DA ce credeti ca el vrea uninominalu'

este perfect adevarat ca sistemu uninominal avantajeaza partidele mari si ofera majoritati stabile.
Dar insa impune sa ai si catindati solizi. Adica cu priza in teritoriu. Uite de pilda Zabnghelie care singur impotriva tituror (chiar si apropriului sau partid) castiga !
Ori, este cumva PD in aceasta situatie?
cati catindati valabili are? Berceanu, Blaga, poate Boc . In rst poate sa zicem ca Lenuta basescu ca-i draguta (in circumscriptia potivita) , da am dubii cu Anca. Si apoi?!

El nu doretse uninominalu.
Cum am zis io o sa zic DA , fiindca am idei putine da fixe.
Si daca o sa iasa o sa ma amuz cand o sa inceapa cu scuzle. atunci o sa va zic si o glumita despre cum a rama s o juna cu ochii-n bec...

Ghita Bizonu'
2007-11-22 09:41:11

Re: nu te scapa nimeni

insa am mpresia ca si tu te consideri pre undeva pre deasupra turmei mioritico-bizonice ....

La 2007-11-22 08:57:44, Petronius jr a scris:

> "Cum sa-l injuram pe presedinte" (sau pe premier,dupa preferinte).
> Nimeni nu explica celor ce merg (sau nu merg) la vot daca este bine
> sau rau ce fac,daca votul uninominal ne scapa de cei care astazi se
> cred "rasa Ariana " a romanilor. Domnule SRS in ziarul "Ziua " se mai
> dezbate si alceva decat distrugerea presedintelui. Ca merg sau nu
> merg oamenii la vot vom vedea ,dar faptul ca nu s-a facut dezbateri
> (pro si contra )votului uninominal arata frica multora de acest
> lucru.Cat despre indolenta si nesimtirea politicienilor cei care au
> vazut parlamentarul de la "Nasul" de aseara vor avea mult de
> reflectat.(fata de referendum).
>

Ghita Bizonu'
2007-11-22 09:48:02

Re: pretene Exter,

hai sa-ti traduc. Doctor de pisici, adica pisicolog sau piscicolog e unu care se ocupa de pisicu uman. Da pisic e o deformare de la psihic ... nu mai stiu de la cine am ramas cu impresia ca ai fi deci confrate cu Remus Opris ala de dadu cu PNTcd de pamant ...

Iar cestia cu schimbarea ... atentie mare ! ca si o amputare e o schimbare !
sau nu mai stiu cine mi-a zis gluma cu ala de-a vrut ca sa-i ajunga scula pana la pamant ... si i s-au taiat picioarele !! Buna. La fel cu aia cu calu nostru iap=era.
Asa si cu schimbarea. Specifica ce si in ce sens .
ca latfel ajungi la inteleciunea sovietica ranci bal luci e luci bal ranci (inainte era mai bine si mai bine era inainte !)
In cazu ca esti doctor de pisici ma intelegi deci ca am unele pretentii sa intelegi ca schimbare poate sa fie si o bagare in puscarie nu numa o excursie la Ritz.
La 2007-11-22 07:19:46, Huhurianu a scris:

> Ieri te-ai suparat tare pe mine pentru afirmatia ca am votat pe
> Basescu votind pentru schimbare desi nu mi-a placut de Basescu votind
> deci pentru schimbare din lac in put.
>
> De suparare ma facusi doctor de pisici, inclin sa cred ca in realitate
> esti marinaru' Basescu, raminem totusi prieteni desi avem idei
> diferite despre politica.
>
> Sint convins ca avem altele-n comun, ne plac femeile frumoase, vinul
> bun, marea, mie mai mult cea din apropierea uscatului...
>
> Io pretine, de azi iti zic Traienel ''Bizomu'', sper ca nu te superi,
> pa.
>

alwis46
2007-11-22 10:02:54

Scurta precizare.

Huhurianu
2007-11-22 10:02:59

Re: pretene Exter, / Pretine Bizonu Traienel, sa-nteleg ca chiar esti marinarul de la Cotroceni si

ma ameninti cu puscaria pentru ca am descoperit acest lucru?

Io credeam ca pretinii nu sa baga unu' pe altu' la puscarie, ma pusesi pa ginduri, hai pa.


La 2007-11-22 09:48:02, Ghita Bizonu' a scris:

> hai sa-ti traduc. Doctor de pisici, adica pisicolog sau piscicolog e
> unu care se ocupa de pisicu uman. Da pisic e o deformare de la psihic
> ... nu mai stiu de la cine am ramas cu impresia ca ai fi deci confrate
> cu Remus Opris ala de dadu cu PNTcd de pamant ...
>
> Iar cestia cu schimbarea ... atentie mare ! ca si o amputare e o
> schimbare !
> sau nu mai stiu cine mi-a zis gluma cu ala de-a vrut ca sa-i ajunga
> scula pana la pamant ... si i s-au taiat picioarele !! Buna. La fel cu
> aia cu calu nostru iap=era.
> Asa si cu schimbarea. Specifica ce si in ce sens .
> ca latfel ajungi la inteleciunea sovietica ranci bal luci e luci bal
> ranci (inainte era mai bine si mai bine era inainte !)
> In cazu ca esti doctor de pisici ma intelegi deci ca am unele
> pretentii sa intelegi ca schimbare poate sa fie si o bagare in
> puscarie nu numa o excursie la Ritz.
> La 2007-11-22 07:19:46, Huhurianu a scris:
>
> > Ieri te-ai suparat tare pe mine pentru afirmatia ca am votat pe
> > Basescu votind pentru schimbare desi nu mi-a placut de Basescu votind
> > deci pentru schimbare din lac in put.
> >
> > De suparare ma facusi doctor de pisici, inclin sa cred ca in realitate
> > esti marinaru' Basescu, raminem totusi prieteni desi avem idei
> > diferite despre politica.
> >
> > Sint convins ca avem altele-n comun, ne plac femeile frumoase, vinul
> > bun, marea, mie mai mult cea din apropierea uscatului...
> >
> > Io pretine, de azi iti zic Traienel ''Bizomu'', sper ca nu te superi,
> > pa.
> >
>
>

Huhurianu
2007-11-22 10:34:20

Re: si dezinformarea, manipularea si minciuna sunt deliberate / Foarte adevarat!

La 2007-11-22 07:22:24, scepticus clusiensis a scris:

> Chirac este urmarit penal pentru deturnare de fonduri.
> Probabil ca a fost ales ca toti coruptii prin vot proportional, nu-i
> asa?
>
> ah, din pacate nu-i asa, a fost ales si reales in reptate randuri.
> Prin vot uninominal majoritar. Si nu in orice functii, ci ca deputat,
> primar al Parisului si presedinte al Frantei.
>
> Ultima dovada pentru cat de fals si mincinos e argumentul precum votul
> uninominal face curatenie. Un argument ca o cioara vopsita pe care
> numai orbii, credulii prosti, neinformatii, si dezinformatii fara
> creier o cumpara.
> Toti cei care vor vota Da la referendum.
>
> Niciodata legea electorala nu poate avea functia si scopul de a curata
> un parlament de lichele si corupti. Numai functionarea justitiei si
> eliminarea oricarei imunitati pentru parlamentari si demnitari
> inclusiv presedintele poate indeplini acest scop. O arata exemplul
> francez. Si cei 80% dintre primarii Romaniei cercetati de DNA.
>
> Scopul legii electorale este "doar" cel de a stabili raportul de
> forrte in parlment. In cazul votului uninominal majoritar asigura o
> majoritate absoluta unui partid votat de o minoritate a alegatorilor.
> O majoritate absoluta inseamna controlul executivului, legislativului,
> al justitiei,a altor institutii, al legilor. Necontrolat de nimeni,
> si timp de 4, 8, 12 ,sau 16 ani.. Asta emiza adevarata, mama tuturor
> mizelor politice.
>
> daca am fi avut uninominal majoritar incepand din 1990, am fi fost
> acum in al 18-lea an de guvernare fesenista-pesederista-pesedista
> neintrerupta, si cu majoritate absoluta in parlament. Chiar daca pe
> parcurs la unele alegeri adversarii feseneu-pesedeului ar fi avut mai
> multe voturi decat acesta la nivel national (caci cu uninominalul
> majoritar nu conteaza numarul voturilor castigate, ci doar numarul
> circumscroptiilor castigate. Iar majoritatea circumscriptiilor se
> poate castiga si cu minoritatea voturilor)
>
> Asta este miza adevarata, si de aceea si dezinformarea si manipularea
> deliberata.
>

Ghita Bizonu'
2007-11-22 10:56:31

Re: pretene Exter, nu te amintz !

iti dau doar exemplu se schimbare !!! ca nu inseamna automat ca e buna !
Sau ca-ti convine,
Sau stii poanta cu iapa ?
A fost unu care a vrut sa fie viril ca calu din coltu strazii. Da' calu era iapa !
asa si cu schimbarea.
uite d'aia mexicanii se roaga la Dios sa nu le dea surprize. Ca la ei surpriza incepe de la un pumn in nas si merge la un mic masacru.
Zic decat ca schimbarea ... ei schimbarea poate avea si alt sens decat cel benefic ptr cel care o doreste. (uite d'aia nu-mi plac schimbarile. Ca la mine ca la mexicani. Ultima de care am parte e ca mi s-a mai stricat ecav prin casa si inflatia va creste)
Ce naiba chiar esti extraterestru ?!

alwis46
2007-11-22 11:46:44

Cum devine impotenta o lege.

http://www.gandul.info/actualitatea/bec-da-liber-votului-autocarul.html?3927;1056386

Astept comentariile specialistilor de pe forum.
Precis sunt de vina ori Basescu ori Tariceanu, dar inclin sa cred ca vina se va indrepta mai mult spre o anumita persoana.

sagetator
2007-11-22 12:04:06

REGIZARILE BASESCULUI JUCATOR !

Basescu stie bine si boicoteaza deliberat...Se joaca.. A fost ales de cei carora le place un pres. jucator.. Cred ca Basescu rade cu cei apropiati lui, la un sprit, zicand: Ha ha ha, ii pacalesc si de data asta pe cei creduli, HA, HA, HA........ Ce stiu ei de Constitutie ! Imi merge exact cum am planuit..I-am tradus si pe cei de la televiziuni sa apar in fiecare seara.....HA, HA HA...IMI IES BINE REGIZARILE...Ce sa fac altceva??? Nu de -aia am fost ales??? Ha ha ha...Ii chem la referendum pana imi iese... In paralel, vor iesi si voturile portocaliilor mei, PD ! +PLD... HA HA HA HA HA HA HA HA ...etc...

CristianIon2005
2007-11-22 12:09:29

Lovitura fatala

Lovitura fatala

Am auzit conferinta de presa a lui Base cu presedintele Kazastanului.

Afacerea Rompetrol a fost o afacere magnifica. Marinarul a cam luat-o peste bot acum nu se poate atunge de Patriciu atat din est Kazastan cat si de la americani.

Dupa laba peste bot de la presedintele Ucrainei ia mai venit o laba de la presedintele Kazac.

Magnific Patriciu; cea mai mare lovitura politica data lui Base!

Hantzy
2007-11-22 13:42:46

Re: Scurta precizare. alwis46

La 2007-11-22 10:02:54, alwis46 a scris:

...
> Contestatia prezidentiala atinge insa un articol introdus in legea
> alegerilor UNINOMINALE, articol prin care se prevede introducerea la
> nivel national a unor candidati pusi pe niste LISTE inaintate Biroului
> Electoral Central.
****************************
Esti sigur de ceea ce sustii?! Ai putea da o indicatie unde se gaseste pe Internet acest articol. Intreb pen'ca eu n-am dat peste el! Iar daca este asa, atunci Tariceanu si-a dat foc intr-adevar la valiza, compromitand perfid, varianta APD, care sustine un cu totul alt algoritm.

Hantzy
2007-11-22 13:52:46

Re: Cum devine impotenta o lege.

La 2007-11-22 11:46:44, alwis46 a scris:

> http://www.gandul.info/actualitatea/bec-da-liber-votului-autocarul.html?3927;1056386
>
> Astept comentariile specialistilor de pe forum.
> Precis sunt de vina ori Basescu ori Tariceanu, dar inclin sa cred ca
> vina se va indrepta mai mult spre o anumita persoana.
>
********************
De vina sunt cei de la BEC, in primul rand.

Cine ar avea interesul ca numarul voturilor exprimate sa fie cat mai mare? Si indreptate intr-o anumita directie, a.i. sa faca autocarele utile? Si, eventual, sa demonstreze ca la referendum au participat mult mai multi decat la votul ptr PE?
Raspunsurile la aceste intrebari indica insa adevaratul vinovat.

Mark
2007-11-22 14:52:48

Referendum la mishto

Ca referendumul a fost inventat la mishto numai e un secret. Pentru Basescu uninominalul nu conteaza ,niciodata n-a contat. Miza era concomitenta cu alegerile pentru PE, ca sa poata el sa participe ilegal la campanie si sa traga PD de urechi in sus.Cat la suta din cei ce vor vota DA la referendum ii inteleg subtilitatile si miza? I-a ametit marinelul cu schimbarea clasei politice. Adica adio Iliescu, Hrebenciuc, etc?
Pun pariu ca iese Iliescu in orice varianta de vot uninominal sau pe lista.
Cat despre participarea la vot nu mai aveam nevoie de alte si alte sondaje pentru a afla ca electoratul va condamna aspru purtarea lui Basescu din ultima vreme, cand si-a batut joc pe fata Romania.Era un basm in care vrajitoarea punea sufletele cailor dintr-un grajd intr-o martoaga, pe care Fat Frumos, informat in prealabil- caci SRI nu doarme nici in basme, o alegea sa devina calul sau. Analogia cu situatia din PD vine de la sine. Bietii cai din pluton, deposedati de vertebre, nu mai pot avea aplombul liderului, marginindu-se la rolul de yesmeni penibili in umbra dirigintelui, niste martoage nevinovate.
Chestia cu nesustinerea suficienta a referendumului de catre PD-isti vine si din intelegerea faptului ca acest demers, sortit din capul locului esecului, era numai un pretext pentru a-l avea in mijlocul lor pe diriginte.
Incercarea de a vinde drept noua promotie de cai de rasa pe d-alde Frunzaverde e chiar penibila.Ca sa afli cat de multa lume se va urni pe 25 din case trebuie doar sa iesim pe strada si sa intrebam primii 3 oameni. Basescu si-a dorit de la inceput boicotul, caci trebuie sa-si duca jocul politic murdar pana la capat - nu degeaba si-a pus pielea in joc in momentul in care a iesit la televiziuni "scandand" slogane naziste si declarand ca el tine spatele PD-ului, lucru care incalca clar constitutia.
Ce interes ar avea Guvernul injurat de Presedinte sa-l ajute pe acesta sa dea inca un branci in sus PD-ului,orice sut in noada e un pas inainte ...
Merg sa votez pentru europarlamentare. Faptul ca pe acolo se desfasoara si referendumul este mai mult sau mai putin relevant. Probabil voi vota si la referendum contra variantei prezidentiale.
Dar nu asta este important mult mai important si extrem de grav este ca alegerile europarlamentare, pentru care s-a facut un tambalau enorm cand au fost amanate, au devenit un accesoriu firav al unui referendum nascut mort. Toata lume l-a injurat pe Tariceanu cand a amanat europarlamentarele din cauza celuilalt referendum din mai, pentru a nu amesteca borcanele si politica interna (sau scandalurile din ea) cu problema europeana. Iata ca acest lucru se intampla acum, cand problematica europeana nu exista in dezbatere publica, in schimb exista VOTUL UNINOMINAL. Care varianta a lui Basescu este poate cea mai proasta posibila. Daca mergea pe varianta anglo-saxona (unic tur de scrutin) poate mai mergea. Dar mizeria asta frantuzeasca este si costisitoare si generatoare de scandaluri. Ma rog, am mai luat noi de la francezi si sistemul contabil - si e varza - de ce sa nu luam si sistemul electoral - sa-l varzuim si pe ala. Asa cum Basescu varzuieste totul in jurul sau de cand a accesat functiile publice.

Din pacate pentru Basescu si PD lumea a inceput sa inteleaga, dovada si trendul in sondaje.Sinuciderea polticia a PD ului si a lui Basescu a intrat pe linie dreapta, 2008 si 2009 o vor demonstra

gili
2007-11-22 15:01:30

Iarasi faci pe prostul si minti Alwisule ...


Pai nu are cum sa fie amestecat Tariceanu pentru ca hotarirea in cauza calca taman legea lui Tariceanu , n'asa?
Mai apoi minima logica spune ca Tariceanu are interes sa nu voteze nici cei care merg pe jos la votare , dar sa-i si mai care cu autobuzul ...
Vina dupa cum stii este a mascariciului asa ca nu mai inclina , ca inclini degeaba .
Da poate "inclini" spre a ne spune ca neispravitul de mascarici este autorul si atuncea ma vaz nevoit sa-ti cer scuze ca ti-am zis mincinos , n'asa?

ursu livia
2007-11-22 15:42:59

Adevarul este dincolo de interese si aparente.

Care sunt cele doua sisteme de vot uninominal propuse in Romania?
1.Votul uninominal mixt propus de asociatia Pro-Democratia
2.Votul uninominal majoritar propus de presedintele Traian Basescu, similar celui din Franta.
In ultima perioada PSD-ul s-a manifestat indecis penduland intre cele doua sisteme,folosindu-se astfel de influienta negativista electorala pe care o are pe scena politica romaneasca.
Care este scopul indeciziei PSD-te?
In mod cert intarzierea introducerii noului sistem uninominal de vot,PSD-ul .iar toti cei care graviteaza in jurul PSD-lui si care au origini FSN-te, joaca la cacialma si aceasta nu din interesul modernizarii democratiei romanesti ci din interesele lor meschine si infractionale de mentinere in unele posturi bine platite fara sa aiba nici o responsabilizare politica si juridica si fara nici o durere de cap.
De la atitudinea presedintelui Basescu si pana la razgandirea PSD-ta este o cale comuna de interese personale si de grup corupt securisto-comunist in care electoratul va juca inca odata rolul lui popa prostul.
Sper ca nu voi fi din nou cenzurata,pentru ca situatia de ffapt este clara si ea nu este altaceva decat o cacialma FNS-to-PSD-ta.
Democratia romaneasca este inca in ghiarele sobolanilor rosii.

gili
2007-11-22 15:45:53

Ba'secu si Alwis mint ca de obicei ...

Domnul Ba'secu , ca si goarna sa domnul Alwis fac intentionat o grava confuzie .
De fapt nu fac nicio confuzie , mint cu nerusinare .
Lista cu pricina cuprinde candidatii uninominali din toate circumscritpiile electorale , candidati care pot beneficia de transferul de voturi daca nu au iesit cistigatori din prima de la circumscriptiile unde candidatul partidului lor obtine voturi , dar nu si cistiga .

ionion
2007-11-22 15:54:52

Salutul "SA TRAITI BINE" se executa in pozitie de drepti sau de repaus ?

de la 1 Ianuarie va fi obligatoriul salutul :
SA TRAITI BINE ?

Ghita Bizonu'
2007-11-22 16:19:58

Re: si speri ca Traian Anadiomenicu

sa te salveze din ghiarili lor ....
Ridicol.
Poate ai auzit de unii ce au fost , Coposu si Ratiu. Erau si ei ptr sistemu pe lista .
ce parere ai dspre ei ?!
La 2007-11-22 15:42:59, ursu livia a scris:

> Care sunt cele doua sisteme de vot uninominal propuse in Romania?
> 1.Votul uninominal mixt propus de asociatia Pro-Democratia
> 2.Votul uninominal majoritar propus de presedintele Traian Basescu,
> similar celui din Franta.
> In ultima perioada PSD-ul s-a manifestat indecis penduland intre cele
> doua sisteme,folosindu-se astfel de influienta negativista electorala
> pe care o are pe scena politica romaneasca.
> Care este scopul indeciziei PSD-te?
> In mod cert intarzierea introducerii noului sistem uninominal de
> vot,PSD-ul .iar toti cei care graviteaza in jurul PSD-lui si care au
> origini FSN-te, joaca la cacialma si aceasta nu din interesul
> modernizarii democratiei romanesti ci din interesele lor meschine si
> infractionale de mentinere in unele posturi bine platite fara sa aiba
> nici o responsabilizare politica si juridica si fara nici o durere de
> cap.
> De la atitudinea presedintelui Basescu si pana la razgandirea PSD-ta
> este o cale comuna de interese personale si de grup corupt
> securisto-comunist in care electoratul va juca inca odata rolul lui
> popa prostul.
> Sper ca nu voi fi din nou cenzurata,pentru ca situatia de ffapt este
> clara si ea nu este altaceva decat o cacialma FNS-to-PSD-ta.
> Democratia romaneasca este inca in ghiarele sobolanilor rosii.
>

Ghita Bizonu'
2007-11-22 16:21:22

Re: Pai ptr asta a fost ales !

ca in 2000-2004 a blocat primaria.
Asa ca a fost ales sa blocheze sau sa faca cum vor muschii lui.


La 2007-11-22 06:22:25, georgems a scris:

> Astane-a adus matrozul pe care ni l-am ales presh in locul
> arogantului.In loc sa fie un factor catalizator si de echilibrare
> intre institutiile statului este un provocator de blocaje si frane
> ,peste tot unde e ales si e ales, paradoxal pentru un rational, vezi
> CDR, vezi primaria capitalei, vezi presidentia Romaniei. Pomii se
> judeca dupa roade si oamenii dupa fapte, dar oare judecam noi romanii
> rational ,in ansamblu ???
>

ursu livia
2007-11-22 17:44:14

Re: Adevarul este dincolo de interese si aparente./pentru ghita bizz.

La 2007-11-22 15:42:59, ursu livia a scris:

Trebuie sa stii ca l-am votat cu ambele maini pe Ion Ratiu si am fost intotdeauna alaturi de Seniorul Corneliu Coposu..
Daca votul uninominal ar fi fost viabil in tara inca din 1992 atunci n-am mai fi avut greatza de a-ii cunoaste pe toti guzganii rosii iliisto-comunisti , postdecembristi.
Nu astept nimic de la un exsecurist care doar joaca cel mai prost rol din viata sa.
Daca s-ar fi tinut de cuvantul dat electoratului in 2004,atunci ar fi avut tot respectul meu.Atat si punct.

> Care sunt cele doua sisteme de vot uninominal propuse in Romania?
> 1.Votul uninominal mixt propus de asociatia Pro-Democratia
> 2.Votul uninominal majoritar propus de presedintele Traian Basescu,
> similar celui din Franta.
> In ultima perioada PSD-ul s-a manifestat indecis penduland intre cele
> doua sisteme,folosindu-se astfel de influienta negativista electorala
> pe care o are pe scena politica romaneasca.
> Care este scopul indeciziei PSD-te?
> In mod cert intarzierea introducerii noului sistem uninominal de
> vot,PSD-ul .iar toti cei care graviteaza in jurul PSD-lui si care au
> origini FSN-te, joaca la cacialma si aceasta nu din interesul
> modernizarii democratiei romanesti ci din interesele lor meschine si
> infractionale de mentinere in unele posturi bine platite fara sa aiba
> nici o responsabilizare politica si juridica si fara nici o durere de
> cap.
> De la atitudinea presedintelui Basescu si pana la razgandirea PSD-ta
> este o cale comuna de interese personale si de grup corupt
> securisto-comunist in care electoratul va juca inca odata rolul lui
> popa prostul.
> Sper ca nu voi fi din nou cenzurata,pentru ca situatia de ffapt este
> clara si ea nu este altaceva decat o cacialma FNS-to-PSD-ta.
> Democratia romaneasca este inca in ghiarele sobolanilor rosii.
>

Adrian v.D.
2007-11-22 17:48:45

"De ce nu suntem nemti?"

Pentru ca ne tinem de prostii.Daca am avea doar articole de genul "De ce nu suntem nemti?",poate ar incerca mai multi sa devina germani(si nu cuvantul slav <nemti>)si am invata cel putin sa scriem corect Beethoven si nu <Bethoven>,sau Bismarck si nu <Bismark>.
Si cum se face ca germanii sunt unde sunt?Esentialul:nu se pierd in discutii inutile,dar mai ales doresc sa fie cei mai buni din lume.In tot ce face germanul(de la o groapa la un motor)el vrea mereu perfectiunea posibila,el doreste sincer sa fie cel mai bun din lume.In orice domeniu.Daca romanii ar incepe sa gandeasca asa,ar deveni cel putin egalii germanilor.........

Si acum ceva despre "Boicot prezidential".Daca nu vii din Romania si doar cunosti lb.romana,crezi ca SRS si multi altii(nu mai vorbesc despre agresivii si ironicii -cel mult-sustinatori ai lui Tariceanu)au desoperit intr-adevar raul ancestral,raul prin care se pot explica toate lipsurile noastre.Chiar si in acest caz poti sa ramai circumspect.Cum?Doar un singur om e de vina pentru tot haosul din Romania,pentru toti politicienii nostri,pentru <greata>din parlament?

Concluzia?Doar f.putini se vor prezenta la urne.Deci boicot!Dar ce face mass media?Nimeni nu mobilizeaza pe nimeni?Ca sa nu fie vorba de un boicot,hai la vot!Si unde s-a mai pomenit alegeri <semi>uninominale ?Unde?In ce tara de pe glob?(va rog dati-mi un exemplu!)Sa aduc aminte ca parlamentarii nu au dorit aceasta lege ani de zile?(ca doar n-or fi nebuni sa-si taie creaca de aur de sub picioare..)Si acum au votat rapid o lege ciuntita?!Cine pe cine a boicotat?!

Iata de ce nu suntem nemti.Pentru ca am gasit doar un vinovat pentru tot raul.Pentru ca nu se respecta nici macar cuvantul <german>.Pentru ca il facem pe Presedinte vinovat si pentru vremea ploiasa si friguroasa dela alegeri.Deci curat <boicot>.

Adrian

Adrian v.D.
2007-11-22 17:59:50

Re: Adevarul este dincolo de interese si aparente.

La 2007-11-22 15:42:59, ursu livia a scris:

> Care sunt cele doua sisteme de vot uninominal propuse in Romania?
> 1.Votul uninominal mixt propus de asociatia Pro-Democratia
--------------------
Nu pot intelege:de ce jumatati de masura?Unde mai exista acest sistem?
-------------------------------------------
> 2.Votul uninominal majoritar propus de presedintele Traian Basescu,
> similar celui din Franta.
--------------------
Daca nu e dorit nici asta,atunci ramanem cu ce avem,cu mizeria din parlament.
--------------------------------------
> In ultima perioada PSD-ul s-a manifestat indecis penduland intre cele
> doua sisteme,folosindu-se astfel de influienta negativista electorala
> pe care o are pe scena politica romaneasca.
> Care este scopul indeciziei PSD-te?
> In mod cert intarzierea introducerii noului sistem uninominal de
> vot,PSD-ul .iar toti cei care graviteaza in jurul PSD-lui si care au
> origini FSN-te, joaca la cacialma si aceasta nu din interesul
> modernizarii democratiei romanesti ci din interesele lor meschine si
> infractionale de mentinere in unele posturi bine platite fara sa aiba
> nici o responsabilizare politica si juridica si fara nici o durere de
> cap.
> De la atitudinea presedintelui Basescu si pana la razgandirea PSD-ta
> este o cale comuna de interese personale si de grup corupt
> securisto-comunist in care electoratul va juca inca odata rolul lui
> popa prostul.
> Sper ca nu voi fi din nou cenzurata,pentru ca situatia de ffapt este
> clara si ea nu este altaceva decat o cacialma FNS-to-PSD-ta.
> Democratia romaneasca este inca in ghiarele sobolanilor rosii.
------------------------
Chiar credeti ca nomenclatura rosie,tradatoare,criminala si ilegala,nu a <transformat>si PNL-ul??De PD,PSD,PC si PRM nici nu mai scriu,pentru ca ati scris dvs..Nu ati scris dvs. despre acel cerc vicios care domneste in Romania?Credeti ca Melescanu(cunoscandu-i biografia) a devenit un aparator al democratiei occidentale?Uitati-va la ministrii tineri ce boacane fac.....Eu m-am lamurit.
O seara placuta!
Adrian
>

simiondan
2007-11-22 18:11:37

un alt fel de boicot

romanii au ajuns sa fie batjoriti de italieni. la gramada.
nu voi mai cumpara nici un produs italian. de nici un fel, oricat ar fi de ieftin sau de bun . incepand de astazi. cel putin pentru un an.
in ceea ce priveste boicotul sau pupatinbotul prezidential, e ceva incredibil.
un asa razboi mediatic , nu am mai vazut in romania." impartialitatea "ziaristilor si a ziarelor , chit ca n-a fost de lipsa nici pana acum , s-a transformat parca in isterie nationala. ma refer la aproape toti ziaristii si ziarele.
nu stiu cat va tine spectacolul asta. intre timp, costul vietii de zi cu zi s-a aliniat la costul vietii din ue. mancarea, gazele, carburantul, energia electrica, etc, etc. uleiul si untul , sunt chiar mai scumpe. si nu sunt singurele . corul dalmatienilor ne sparge timpanele pe toate undele si ne acapareaza privirile pe toate monitoarele.

DanBruma
2007-11-22 18:19:15

Re: Ba'secu si Alwis mint ca de obicei ...exact

pentru ca lista nu are decat functia de a reculege pe cei care nu au iesit pe primul loc la uninominal. Deci nu poate merge in contra spiritului uninominalului. Asta arata ca pacaliciul si consilierii lui ori nu au inteles legea.
La 2007-11-22 15:45:53, gili a scris:
> Domnul Ba'secu , ca si goarna sa domnul Alwis fac intentionat
> o grava confuzie .
> De fapt nu fac nicio confuzie , mint cu nerusinare .
> Lista cu pricina cuprinde candidatii uninominali din toate
> circumscritpiile electorale , candidati care pot beneficia de
> transferul de voturi daca nu au iesit cistigatori din prima de la
> circumscriptiile unde candidatul partidului lor obtine voturi , dar nu
> si cistiga.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00974 sec.