Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-22

Comentarii: 28, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Sorin Dragan
2007-11-21 22:53:28

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Roxana!

Pe inima mea graiesti. Din pacate sunt atatia orbi in tara asta

johnson
2007-11-21 23:04:24

Duminica C H I O R U L U I !!!!!!!!!!!!!!

FSN-ul a intrat in (cvasi)legalitate odata cu Alegerile din Duminica Orbului,asa zisele prime alegeri libere fiind punct de referinta pentru toate abuzurile ulterioare ale Regimului Iliescu.Mai bine spus al terorii FSN-iste...Pe care au servit-o cu tenacitate actualii lideri ai PD si aici incep lista cu marele " popular european de dreapta " cu stagiu la Anvers.Sa zicem ca in duminica Orbului a inceput un Ciclu al Dominatiei FSN asupra Romaniei...Eu sper ca in Duminica CHIORULUI ,duminica viitoare,sa se inchida acest ciclu,sa insemne inceputul sfarsitului acestor inca FSN isti Travestiti in Crestini Europeni.Adica in cei pe care dupa Duminica Orbului le dadeau foc la sedii si le omorau oamenii in Piata Universitatii cea pe care azi o folosesc ca pe un decor de Telenovela Politica de Ferentari cu acea adunatura de vocalo-istericoizi pe post de vedeta macoveiana.Vreau ca duminica asta sa intre in istoria romanilor ca Duminica Chiorului,adica inceputul prabusirii acestui Dictator de Tabla Galvanizata...nicio Catifea domnule Tariceanu....

Mark
2007-11-21 23:27:24

Cronica unui esec programat

Clar ca marinarul si-a uzat supapele si pregateste psiho patic masele pentru esecul anuntat pe 25. El fost ales in ‘04 cu 5,2 mil voturi. Cea mai mare parte proveneau de la electoratul liberalilor( asa erau sondajele atunci) ,apoi de la pedisti,iar in turul 2 si de la peremisti si unguri. Chiar daca acum PD are cca. 30%,iar PLD 3-5% (in marja de oroare) restul de 65% unde se regasesc? Nu cumva este electoratul celor 322 ? In aceasta situatie nu cumva democratia zice ca majoritatea decide? Stiu ca este greu de suportat de catre electoratul" instruit si informat" pe care Basescu l-a vrajit cumva,dar asta este realitatea.Votul impotriva variantei basesciene nu va fi considerat un esec personal de catre Basescu, pentru simplul motiv ca ideea votului uninominal nu ii apartine. Ideea a fost a PNL-ului si a PSD , basescu a iginrat-o de fiecare data , PD ul in pozitie de dreoti a respectat opinia gurului.Cu uninominalul in doua tururi, propus de crucisatorul Base(nu va inchiputiti ca l-am botezat asa ptr forta lui ci pentru stilul in care ne priveste) exista riscul major ca pentru parlament sa se califice doar PD si PSD, adica clonele FSN ului securizat.Unul la putere altul plasat in "opozitie". Sistemul de VU propus de PSD si preluat de Basescu a fost copiat dupa cel francez.La cata buna credinta si caracter au ambii sustinatori explicatia poate sa fie doar una : este sitemul care le garanteaza atingerea scopului de MONOPOLIZARE a spectrului politic .Asta isi doreste Basescu. O revenire la situatia din mai 1990, cu 85% din voturi pentru partidul sau de suflet, FSN. Avem exemple vii in primarii care sunt alesi in sistemul uninominal in doua tururi - cel propus de Basescu ptr parlament.
Ce ne face sa credem ca, astfel alesi, parlamentarii vor fi mai buni? Uitati-va la toti Videnii care sunt si ne intind sute de km de borduri pe sistemul nervos al bucurestentilor care l-au votat uninominal la indemnul primului excroc al Romaniei , Traian Basescu pentru a-si dezvolta afacerile la adapostul functiei publice.
"Dictatura de catifea" e o formulare mult prea eleganta din partea lui Tariceanu.

Ce atata cultura politica, ce atatea doctrine, ce atatia parlamentari, ce atata lafaiala si dezmat pe spectrul politc, ce atatea partide in fond?
Vrem NUMAI un PD pe dreapta, fara sclifoseli doctrinare, si un PSD pe stanga, cu apucaturi de dreapta,Vrem un Base puternic si cat mai multe tepe conotative.
Nu mai vrem caltabosi si palinca!
Vrem borduri si domenii publice trecute in proprietate privata ( cu tot cu Bordei)!.

Un popor blestemat, sa ajunga se fie abuzat sexual si moral de cizmari si marinari descentrati psiho-motor. DA vrem o republica prezidentiala si un parlament unicameral, ales prin VU-ul pur, ca raposata Mare Adunare Nationala!

paraipan
2007-11-21 23:56:51

Re: Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Roxana! .. si lu' Base

La 2007-11-21 22:53:28, Sorin Dragan a scris:

> Pe inima mea graiesti. Din pacate sunt atatia orbi in tara asta
>
ca un bun Crestin ce esti, nu potzi discrimina. Right, Mon Cher?

paraipan

vida clara
2007-11-22 00:42:06

Neamestecul in trebile interne (II).

Ne place sau nu,organizarile teritoriale,suna cam asa:
1)Universul;
2)planeta(in cazul nostru,Pamant);
3)continent;
4)tzara;
5)judetz;
6)localitate;
7)bloc;
8)scara;
9)apartament;
10)individ.
Observam,ca forma de organizare teritoriala cea mai mica din aceasta ierarhie,se numeste "individ".
Este bine ca aceia care ridica sus,sus,steagul neamestecului in treburile interne,sa n-o faca doar cand vor sa nu-i deranjeze cineva in toiul violului asupra electoratului,ci si in cazul celei mai mici forme de proprietate,proprietatea asupra ta insa-tzi.Asa ca,boieri dumneavoastra,votatzi "legea prostitutziei",lege ce vine si accentueaza inca o data,legea drepturilor omului,oprind astfel intrarea cui vrea muschiul lui,pe proprietatzi(oricat de mici)care nu-i apartzin.
Dar,cum ziceam,impotriva legii prostitutiei fizice,sunt mai ales practicantzii prostitutziei psihice.

Mark
2007-11-22 05:20:12

Re: Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Roxana! .. si lu' Base un ochi de sticla

Si-un picior de lemn , in posterior , sa sara de pe puntea Cotrocenilor fara sa atinga balustrada....

scepticus clusiensis
2007-11-22 05:51:33

Re: Cronica unui esec programat

Bravo Mark. mai scrie ca zici bine

demetrius
2007-11-22 07:44:03

Liberalii

se distrug si singuri...ajutorul lui Basescu si PD in aceasta directie, care nu poate fi negat, evident, nu trebuie sa fie decat foarte mic.

Un Agricultor
2007-11-22 09:07:44

Cateva precizari

Afirmatie: "aliatii s-au separat dupa alegerile din 1996, pentru ca PD sabotase din rasputeri guvernarea 1997-2000, din care facuse parte alaturi de CDR, formata din PNTCD si PNL, si asociata cu UDMR."

Ce s-a intamplat de fapt: Cunescu a fost inlaturat de la conducerea PSDR, iar Alexandru Atanasiu, noul presedinte, a initiat negocierile cu Adrian Nastase.

Afirmatie: "PD a intrat la limita in Parlament, riscand sa dispara. A fost salvat de PNL, in 2004, prin cooptarea in Alianta DA"

Ce s-a intamplat de fapt: Atat PD, cat si PNL, in 2000-2004, au intrat cu cate doar 7% in Parlament. Atat la PD cat si la PNL s-au produs schimbari de lideri, venind la coducerile celor doua partide Traian Basescu si Teodor Stolojan. Nici pomeneala de cooptare in Alianta DA pentru simplul motiv ca PD a initiat negocierile cu PNL pentru infiintarea unei aliante cu personalitate juridica, aceasta fiind unica formula politica in stare sa se "bata" electoral cu PSD. Sondajele timpului aratau ca alianta PNL si PD avea o cota superioara sumei cotelor individuale ale celor doua partide. Sa nu se uite ca momentul "draga Stolo" a adus Aliantei DA un motor cu superpropulsie electorala, Traian Basescu, iar raportul eligibilitatii pe listele electorale ale ADA a fost de 1,5/1 in favoarea PNL.

Afirmatie: "Dupa ce Traian Basescu amorsase demolarea Guvernului Ciorbea si distrugerea PNTCD, partid-frate al PPE, injurand la vremea aceea PPE, PD a sarit in barca PPE".

Ce s-a intamplat de fapt: PD a prezentat Internationalei Socialiste adevarata fata a PSD si s-a opus, prin vot, propunerii de acceptare a acestora in Internationala, afirmand totodata ca daca se accepta PSD in Internationala Socialista, atunci Internationala insasi este o structura corupta. Mai apoi, PD s-a retras din Internationala Socialista. Contactele PD si ale unei parti din PNL si ale gruparii din PNTcd in jurul lui Radu Vasile cu PPE dateaza inaintea anului 2000.

Afirmatie: "Traian Basescu, devenit presedintele tarii gratie sustinerii decisive din partea liberalilor"

Adevarul vremurilor: La momentul "Draga Stolo", Alianta DA se situa deja pe o panta descendenta a optiunilor din sondaje, de la un maxim de 26%, revenindu-se la mai putin de 23%, ceea ce pana la finalul campaniei electorale se putea termina cu un dezastru pentru ambele partide. Dotarea Aliantei cu noul motor cu propulsie electorala, Traian Basescu, a condus la victoria finala a candidatului ADA la Presedintie si nicidecum aportul decisiv al liberalilor! Banii de la acestia au mers la suntinerea electorala a PSD, daca mai retinem declaratiile pe aceasta tema!

Ghita Bizonu'
2007-11-22 10:00:30

Principul castravetelui aplicat la FSN

face ce face Roxana si ajunge la fesenea si da-i si lupta cu neo-cripto-comunismu si balauru Ilici.
Asta e si motivu ptr care Basescu castiga.
FIindca el e cel mai vocal . Vai saracu cum a luptat cu comunismu !
vai saracu el e victima minerilor ! vai saracu el a impiedicat minerii sa vina la Bicale (in Zodia Tzapului cand a blocat practic vlea Jiului).
cei care sunt impotriva lui sunt comunistii lui Ilici si nastase ! Atentei Iordache !
Sau corupti patricieni , oamenii secoritatii .
Stiti cand s-a declansat procedura de suspendare 2 cunoscuti de-ai mei , insi care nu-l agrreaza pre Base erau nitel cam incurcati. Ei se gandeau ca suspendarea era provocata din cauza ca el, Basescu condamnase comunismu.
Si asta este argumentu lui forte.
Iar pozitii gen Roxana sunt exact ce ii trebuie lu Basescu. Fiindca , poate nu ati observat dar pavaza tare a guvernului actual este ... ei, da, ghinIon Iliescu !
Sa ca de aici sunt 2 cai de castig cotrocean : impotriva mea sunt Iliescu si Tariceanu !
.Sau ca sa dea satisfactie uora si altyora PNL va trebui sa ostilizeze electoratul PSD si PSD . Inchipuitiva-ti ca Geona se lanseaza in ataca asupora PNL si de data asta Ilici se face ca ploua ....

Hantzy
2007-11-22 10:28:44

am nevoie de traducere!

D-na Iordache a scris:

<PD(FSN) a candidat impreuna cu PSDR, in alianta USD (Uniunea Social Democrata). Dar aliatii s-au separat dupa alegerile din 1996, pentru ca PD sabotase din rasputeri guvernarea 1997-2000, din care facuse parte alaturi de CDR, formata din PNTCD si PNL, si asociata cu UDMR.>

Folosirea mai mult ca perfectului induce senzatia ca perioada 1997-2000 s-a consumat inaintea momentului separarii, adica 1996.
S-a produs cumva despartirea mai tarziu?! Adica, pesedistii fusera nemultumiti de prestatia pedeilor in guvernele CDR si au dorit astfel sa-i taxeze?!

Hantzy
2007-11-22 10:32:07

un raspuns de ieri al meu - off topic!

La 2007-11-21 16:01:03, Un Agricultor a scris:


> Intr-un colej, cum spuneti dvs. este cate un candidat din partea
> fiecarui partid si nu 2-3 candidati din partea aceluiasi partid. In
> turul 2, cei care se prezinta la vot, in totalitatea lor sunt tot 100
> de procente, indiferent de numarul lor, iar 50% dintre acestia plus 1
> vot dau parlamentarul.
>
**************
Nu te fa ca nu-ntelegi! Nici o lege nu limiteaza partidul sa-si propuna mai multi candidati. In varianta basesciana insa, DOAR PENTRU A NU-SI FURA VOTURILE INTRE EI, strategia impune ca partidele sa nu propuna dact un candidat, limitand astfel numarul de optiuni. Votul devine practic o lista cu un nume. De ex: in 2004 eu l-as fi votat pe Vasile Blaga presedinte, dar nu i-am gasit numele pe buletin.
Daca insa dintru-un colegiu ar putea fi alesi doi parlamentari (ca in varianta guvernului), atunci partidele isi pot prezenta 2 sau chiar 3 candidati, lasandu-l pe alegator sa decida care dintre ei merita mai mult a fi parliamentar.
Nu confunda circumscriptia uninominala cu votul uninominal, cand pui stampila efectiv pe un singur nume din 30 sau cate or fi pe buletin!

Iar turul doi este alegerea raului cel mai mic! Asa a ajuns Iliescu in 2000 presedinte sau Basescu in 2004 cu 52 la suta, dar abia dupa turul 2. Daca am fi putut avea doi presedinti era mai bine ca TB sa fi fost Presedinte, iar AN vice. Astfel ar fi fost adunate voturile a 70 la suta dintre romani, nu doar 33 + 19. Dixit!

alwis46
2007-11-22 10:48:15

Vaaaiiii doamna Iordache,

Se poate ?
Tocmai l-ati contrazis pe al treilea om in stat, presedintele Camerei Deputatilor, domnul Bogdan Olteanu.
Domnul Bogdan Olteanu a fost cel care acum cateva zile ca Uniunea Europeana, deci implicit si sistemul politic al ei si partidele constituente, este mult mai mult si profund democratica decat America.
Pai stimata doamna, una din doua, ori noi europenii suntem mai democrati iar partidele europene, deci se acela mentionat de Dvs, sunt exemple de urmat ori totul in Europa, este o mizerie si atunci toti politicienii romani , nu numai Basescu, presteaza si la licurici mici.

fstanciu
2007-11-22 11:20:58

unde erau "evaluatorii" europeni?

In ce calitate, stimata doamna, improscati reprezentantii europeni cu acelasi laturi ca pe cei autohtoni? Pe malurile Dambovitei sunteti tolerata (mahalaua este adanc infipta in constiinta bucuresteanului) dar in afara tarii nu reprezentati nimic. Asa ca puteti continua, in liniste, fortarea alipirii FSN de PD. Rezultatul este similar cu ecoul extern al scrierilor dumneavostra: nimic.

alwis46
2007-11-22 11:36:38

Un alt tip de prestatie.

Presedintele nostru, domnul Traian Basescu, y compris PD, in viziunea doamnei Roxana Iordache, "presteaza" la niste licurici mai mici.
Lasand la o parte formularea din titlu care ne duce cu gandul la oaresce practici din zona celebrei strazi cu o cruce de piatra, cred ca trebuie facuta o remarca.
Recent, domnul Gunther Krichbaum presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag a criticat prestatia domnului Bogdan Olteanu afirmand ca "ca in Germania, denigrarea ambasadorului SUA, intr-o maniera atat de inacceptabila si nedemna precum cea practicata de dl Olteanu la Bucuresti, ar fi dus cu siguranta la demisia respectivului presedinte de Camera."
Din cate ne aducem aminte, domnul Bogdan Olteanu a afirmat ca Uniunea Europeana, in comparatie cu Statele Unite, este mai democrata fiind un model de demn de urmat.
In logica acestui model de comportament normativ european demn de urmat asa cum sugereaza domnul Bogdan Olteanu, domnia sa ar fi trebuit sa demisioneze neintarziat daca ar fi sa accepte ideea facuta de parlamentarul german care este o personalitate politica exact din sistemul mentionat si preferat de al treilea nostru om in stat.
In definitiv, domnul Bogdan Olteanu, cand ia ca model Uniunea Europeana, presteaza si el la licurici mai mici luandu-i ca model si dandu-i ca exemplu dar cand este vorba sa se comporte in conformitate cu normele acestor licurici, domnia sa are un rapel de memorie.
Fiecare cu prestatia lui.

Ghita Bizonu'
2007-11-22 12:37:53

Re: matele chiar esti serios ?

<Asa ca puteti continua, in liniste, fortarea alipirii FSN de PD. >
Pai PD e bucatica rupta din FSN.
mai rau, PD a sustinut ca el este adevartul, curatul puruls si unicul FSN veritabil emanat din dec 1989.
Uite d'aia gruparea ailalta , in frunte cu Iliescu a format FDSN si a luat ca sigla 3 trandafiri .


La 2007-11-22 11:20:58, fstanciu a scris:

> In ce calitate, stimata doamna, improscati reprezentantii europeni cu
> acelasi laturi ca pe cei autohtoni? Pe malurile Dambovitei sunteti
> tolerata (mahalaua este adanc infipta in constiinta bucuresteanului)
> dar in afara tarii nu reprezentati nimic. Asa ca puteti continua, in
> liniste, fortarea alipirii FSN de PD. Rezultatul este similar cu ecoul
> extern al scrierilor dumneavostra: nimic.
>

cercetas
2007-11-22 13:15:18

La ce slujesc partidele europene, la urma urmei? Si cui? NU CUI-CUI, CI CUI ANUME?

ca nu prea e clar aciulea....

Ghita Bizonu'
2007-11-22 13:57:16

Re: Un alt tip de presedinte - prestator

el a definit licuriciu si prestatia datorata.
Si acu umbla noauc doar doar s-o gasi vreunu sa-i fie licurici.
Ala de la Kiev i-a zis ca de-i cuminte poate data viitoare l lasa cu rochita albastra .. gen Monica la care licuricic era clinton


La 2007-11-22 11:36:38, alwis46 a scris:

> Presedintele nostru, domnul Traian Basescu, y compris PD, in viziunea
> doamnei Roxana Iordache, "presteaza" la niste licurici mai mici.
> Lasand la o parte formularea din titlu care ne duce cu gandul la
> oaresce practici din zona celebrei strazi cu o cruce de piatra, cred
> ca trebuie facuta o remarca.
> Recent, domnul Gunther Krichbaum presedintele Comisiei de Afaceri
> Europene din Bundestag a criticat prestatia domnului Bogdan Olteanu
> afirmand ca "ca in Germania, denigrarea ambasadorului SUA, intr-o
> maniera atat de inacceptabila si nedemna precum cea practicata de dl
> Olteanu la Bucuresti, ar fi dus cu siguranta la demisia respectivului
> presedinte de Camera."
> Din cate ne aducem aminte, domnul Bogdan Olteanu a afirmat ca Uniunea
> Europeana, in comparatie cu Statele Unite, este mai democrata fiind un
> model de demn de urmat.
> In logica acestui model de comportament normativ european demn de
> urmat asa cum sugereaza domnul Bogdan Olteanu, domnia sa ar fi
> trebuit sa demisioneze neintarziat daca ar fi sa accepte ideea facuta
> de parlamentarul german care este o personalitate politica exact din
> sistemul mentionat si preferat de al treilea nostru om in stat.
> In definitiv, domnul Bogdan Olteanu, cand ia ca model Uniunea
> Europeana, presteaza si el la licurici mai mici luandu-i ca model si
> dandu-i ca exemplu dar cand este vorba sa se comporte in conformitate
> cu normele acestor licurici, domnia sa are un rapel de memorie.
> Fiecare cu prestatia lui.
>
>
>

Hantzy
2007-11-22 14:04:21

Re: Un alt tip de prestatie. Hm!

La 2007-11-22 11:36:38, alwis46 a scris:

> Presedintele nostru, domnul Traian Basescu, y compris PD, in viziunea
> doamnei Roxana Iordache, "presteaza" la niste licurici mai mici.
> Lasand la o parte formularea din titlu care ne duce cu gandul la
> oaresce practici din zona celebrei strazi cu o cruce de piatra, cred
> ca trebuie facuta o remarca.
> Recent, domnul Gunther Krichbaum presedintele Comisiei de Afaceri
> Europene din Bundestag a criticat prestatia domnului Bogdan Olteanu
> afirmand ca "ca in Germania, denigrarea ambasadorului SUA, intr-o
> maniera atat de inacceptabila si nedemna precum cea practicata de dl
> Olteanu la Bucuresti, ar fi dus cu siguranta la demisia respectivului
> presedinte de Camera."
> Din cate ne aducem aminte, domnul Bogdan Olteanu a afirmat ca Uniunea
> Europeana, in comparatie cu Statele Unite, este mai democrata fiind un
> model de demn de urmat.
> In logica acestui model de comportament normativ european demn de
> urmat asa cum sugereaza domnul Bogdan Olteanu, domnia sa ar fi
> trebuit sa demisioneze neintarziat daca ar fi sa accepte ideea facuta
> de parlamentarul german care este o personalitate politica exact din
> sistemul mentionat si preferat de al treilea nostru om in stat.
> In definitiv, domnul Bogdan Olteanu, cand ia ca model Uniunea
> Europeana, presteaza si el la licurici mai mici luandu-i ca model si
> dandu-i ca exemplu dar cand este vorba sa se comporte in conformitate
> cu normele acestor licurici, domnia sa are un rapel de memorie.
> Fiecare cu prestatia lui.
>
************************
Cunosc declaratia lui Kirchbaum, dar cred ca ea s-a datorat nu comparatiei SUA cu UE dpdv democratic! Dl. Olteanu a spus mai multe, iar CELELALTE lucruri, ce-l ipriveau direct pe ambasadorul american au determinat reactia deputatului german. Chiar declaratia sa condamna "denigrarea ambasadorului american", iar nu "a democratiei statelor unite". O mica diferenta!

PS De condamnat l-am condamnat si eu pe BO, si-i consider declaratia incompatibila cu pozitia sa in stat.

plongeur.alpin
2007-11-22 14:45:38

Doamna Iordache

Ati folosit undeva in text tremenii " PNL, partid istoric, " . Care istoric? Poate ati fi vrut sa scrieti "cu nume istoric ", nu ar fi iesit bombastic ! Scuzati va rog, aveti dreptate, de cand presedintele Camerei, domnul Olteanu, a semnat monumentalul proiect al legii penale reintra in felul sau, tot tranzitional, in istorie, cel putin reprezentantul in cauza daca nu absolut intreg partidul pentru afirmatie si numai pentru toleranta. Inteleg, daca presedintele pnl-ist macar nu ar fi votat propunerea, sau, normal, s-ar fi opus, in calitatea sa de presedinte, elaborarii ei se putea vorbi ceva despre reinnodarea istoriei. Aprobarea sa 100% insa mai lasa mult loc pana la atingerea sintagmei tiparite.
Pentru eventuali Re-isti infocati, le doresc anticipat o dupa-amiaza placuta.

gili
2007-11-22 15:58:53

Auzi domnu Alwis ...


Da licuriciul la care vaz prestezi de zor , buninteles pentru echidistanta ca altfel ... e , cum ii licuriciul lui Ba'secu dragule ?

ionion
2007-11-22 16:00:54

Partidele politice ? ha ha ha niste bande de talhari !

in opzitie promite marea cu sarea si cand ajung la guvernare
stai ca a intzarcat balaia si nu mai sunt bani.

gili
2007-11-22 16:06:12

Si ma rog frumos de cind ie etalon domnul cela Krichbaum de zici ?!


Pai nu terminaram cu asta de la americani si acum tre sa-l slavim pe ala de la nemtzi ?!
Acuma daca domnul asta Krichbaum se adapa ca si tine de la licuriciul lui Ba'secu ... despre partea mea puteti aplica si strigatura " stringeti hora nu fiti hoti , sa ne ajunga'n c... la toti " , de cind ie musai sa luam drept etalon vointa voastra in tara aiasta dregule ?!

Ghita Bizonu'
2007-11-22 16:16:16

Am si io niste precizari

<Dupa scindarea FSN, au rezultat PD(FSN) si PDSR, devenit PSD. >

Dupa caderea guvernului Roman , a urmat scindarea FSN.
Gruparea Roman a ramas cu numele, sediul , ziarul Azi si trandafiru'. Numele de FSN. mai tarziu a devenit PD .

Gruparea Iliescu a constituit un nou partid (sau a refacut vechiul partid julit de Petre si Traian) pe care l-a numit Frontul Democratic al Salvarii Nationale. Care mai tazriu si-a luat numele de Partidul Democratiei Sociale

Cestie de precizie . ca altfel putem spune ca PNT cd a fost infiintat de Mihalache.

Apoi, ce a contat in supravietuirea PD (care putea sa faca ce-a facut APR lu Mele) a fost acolada data de Coposu lu Roman. Care l-a "spalat" in apap Iordanului dimacrtaiei si l-a albit . Si asa deveni don Pedro frecventabil la dreapta sub pulpana PNTcd. De abia apoi veni intelegerea cu PSD (Cunescu), numa dupa aprobarea oficiala a Seniorului.

<Dar aliatii s-au separat dupa alegerile din 1996, pentru ca PD sabotase din rasputeri guvernarea 1997-2000>
Dupa cate tin minte unu Valerian Stan a inceput sa-i caute de apartamente pe Petrica-far-de-gat si-a lui ceata .Neplacut, nu ? Si atunci a izbucnit Basescu. Neinteleapta hotararre staneasca , aplaudata dinrasputeri de puristi (Senioru murise. Si urmasii sai nevrednici nu au fost in stare sa0i inteleaga rationamentu - totusi simplu, da simplitatea logicii)

< Dupa ce Traian Basescu amorsase demolarea Guvernului Ciorbea si distrugerea PNTCD,> in conjunctie cu mai sus <Dupa o guvernare in care n-a facut decat sa submineze programul dreptei de reforma radicala>

Reiese ca dreapta radicala ar fi Ciorbea....
Sa recapitulam : VC , fost porcuror in anii 80 (deci membru PCR ) lasnseaza un partidulet de buzunar de ceas , binene-teles de stanga cu sigala furnica )parca) si cu programu "Si noi il iubim pe Iliescu" . Parditu dispare, el se converteste la sindicacalism , face cateva greve antiguvern (FDSN ) da' cu unele izuri stangiste (chiar radicale dupa clasificarilr occidentale) , reuseste sa intre-n societatea civila si devine primar general al Bucurestiului (intre timp patrimoniul sindical a fost cam ... vamuit. Nu zic ca i-ar fi ramas si lui ceva, am auzit c-a fost fraie pe gratis!!!) . Emil Constantinescu (si el din partea socieatii civile , intrat pro forma in PNTcd cu cca 2-3 luni inainte de vot) il desemneaza pe Csorbya Viktor premier. Si Victoras intra in PNTcd pe fonctie mare de abia dupa cateva luni de la investitura ....
Pardon. Partidu era deja cam .... spre loc cu verdeata. Daduse din mana prostul de prim ministru, de presedinte . Jocurile le faceau altii. Si apoi, sa nu uitam ca gubernu Radu Vasile, ca sa zic asa cu premier taranist de mana a 2a (ca aia de a-ntaia erau genratia Diaconescu ) veritabil a fost executata de Opris la cererea cotroceanului. care facuse figuratie doar la PNTcd.

Si in final. PArca auzisem ca afiliere la PPE fusese facuta de Ratiu Ion.
Oricum am unele dubii ca in iepoca avea ce sa afilieze. Nu de alata da Securitatea avea si ea niste sarcini. Printre altele sa nu existe alt partid decat al comunist.

stapan
2007-11-22 16:26:38

De ce uita prostimea ?

Trebuie permanent cineva sa le aduca aminte romanilor ceea ce ei uita foarte usor.Pe prostia multimii mizeaza si Canalia Perfecta si-i trage in continuare cu "textele" made Ceausescu: "popor","asupritori","profitori" si alte jmekerii de doi lei.Si personaje care se pretind "telectuali", cu pretentii de a-i respecta ,ii canta in struna dementului,prostituindu-se ziua in amiaza-mare sau chiar in puterea noptii ( vezi cazul "Nashul", penibil de Oscar).Unii spun ca ar trebui sa lasam fraierii sa-si dea palme cat de curand, sa se friga si ei cum s-au fript si nemtii sau nigerienii sau mozambicanii. Da,asa ar trebui dar mai sunt si parintii nostri si copiii si rudele, ce dreak` facem ?

gili
2007-11-22 19:07:55

Re: De ce uita prostimea ? Deoarece si pentru ca ...


Memoria colectiva ie scurta .
La intelighentia multimilor functioneaza "teoria lantului" ... Veriga cea slaba da puterea lantului .
Pe scurt multimea are atita "cap" cit are ... in cap cel mai prost component al ei.
Acuma sa stii ca daca intentionezi sa lasi fraierii de zici sa-si dea palme , o sa ai surpriza neplacuta sa fii tu cel luat la palme , pentru simplul motiv ca fraierii nu constientizeaza gradul de prostie pe care-l detin decit in cazuri extreme si chiar si atunci considera ca altii sunt vinovati si nu dinsii .
Iata de un par ezamplu enoriasul nostru Costica , aflat in unul din extrem de rarele momente de sinceritate , recunostea ieri cu nonsalanta ca de multe ori i s-a intimplat sa dea ziua in amiaza mare in gropi avind in mina o festila aprinsa .
E , acuma crezi tu ca revelatia asta l-a facut sa se uite in oglinda si sa-si dea palme ?!
Nici pe departe . N-a incheiat bine "marturisirea de credinta" ca s-a si repezit la gitul unui coleg de forum .

gili
2007-11-22 20:00:24

Am si io niste precizari ... care necesita a fi un pic amendate ... taman pentru precizie , n'asa?


Prima ar fi Ca PNTCD a si fost infiintat de catre Mihalache , evident cu aportul lui Maniu prin fuziunea PT cu PNR a rezultat PNT .Nu intru in amanunte , orsicitusi nimeni pina acuma n-a indraznit sa spuie ca PNTCD nu ar fi continuatorul PNT , n'asa?
Apoi sari sau incurci putin niste etape ceea ce poate denatura rezultatul.
Constantinescu a fost sprijinit de catre Coposu din dorinta acestuia de a promova la conducerea partidului un universitar , de preferat daca se poate ardelean . Sa revenim ...
Ciorbea a fost ales primar al capitalei.
Inainte de alegerile generale , Bacanu si Blandiana au mers la Remus Opris cu propunerea de a pune pe Ciorbea candidat la presedentie . Nu ca ar fi avut ceva cu Constantinescu , dar gindeau ca Ciorbea are atita popularitate incit o sa-l poata bate pe Ilici.
Remus a spus ca nu-si poate asuma raspunderea si i-a dus la Diaconescu.
Al batrin a refuzat propunerea .
Mai tirziu Constantinescu a aflat . Prima masura a fost sa-i ia lui Valerian Stan care venea de la AC conducerea campaniei electorale pentru prezidentiale.
Valerian Stan avea sa devina seful corpului de control al guvernului Ciorbea , lucrusor la care mi-am pus si io osul spre realizare . Il cunosc pe Vali Stan , este un om deosebit .
Prima ancheta a acestuia a fost pe cazul "apartamentul" cind a iesit public spunind de un par ezamplu , ca Ba'secu si Roman desi detineu vile de mii de metri patrati plateau la vremea aia chirii de sub 1500 lei lunar la acea vreme . Cam 4-5 tigari cu filtru pe luna.
Intrarea la guvernare a taranistilor alaturi de Roman a fost stabilita in turul doi al alegerilor prezidentiale si nu inainte .
Atunci am fost impotriva , l-am rugat pe Diaconescu sa refuze alianta cu feseneii pedei . A refuzat .
Adevarul este ca nici nu se putea altfel la acel moment.
O impunea atit vointa electoratului in plan intern cit si de dorinta occidentalilor de a matura feseneii de la putere dinspre exterior .
Nu poti sa te joci ... stiti am cistigat alegerile , dar noi taranistii nu suntem decit 20% si noi nu vrem decit singuri la putere .
Se facusera dracului tot felul de aliante , forumuri , fronturi , conventii pentru a da jos feseneii lui Ilici , n'asa?
Cum justificai ?! Nu tinea cu nu-mi convin ochii aliatilor ...
Ce sa spui la oameni ?! Taman noi taranistii care am si initiat aceste aliante le rupem acum cind au iesit cistigatoare ?!
Totusi taranistii ar fi putut iesi ei de la guvernare cind , cu ocazia primului scandal Valerian Stan feseneii pedei au amenintat ca ies de la guvernare .
Am cerut imperios lucrul acesta , numa ca ...
Numa ca nea Ion Diaconescu mi-a spus " Zi-le tu la domnii ministri sa iasa de la guvernare ".
"Pai nu-s io seful partidului nea Ioane ! Ne jucam cu focul ! O sa raminem far de partid !"i-am spus si ... si am ramas , n'asa?
E , n-a fost prea mult de cizelat la ce ai zis Ghita .
Ar mai fi de precizat ca omul aflat linga Constantinescu care nu i-a putut suferi nicicum pe taranisti a fost doamna Zoe Petre .
De ce ? E un mister si acum pentru mine ...

Arogantu'
2007-11-22 20:59:24

Re: Vaaaiiii doamna Iordache,


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.