Ziua Logo
  Nr. 4090 de luni, 19 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-19
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2007-11-19 13:15
Politologie, diplomatie si istorie

<<< Taubman este reprezentantul la Bucuresti al celei mai slabe administratii americane din ultima jumatate de secol, daca ne luam dupa sondajele de opinie din SUA si dupa opiniile expertilor americani. Daca si majoritatea calificata a americanilor care detesta actuala administratie este anti-americana, inseamna ca gandirea aberanta este corecta. >>> Dan Pavel
Daca ne luam dupa sondajele de opinie din SUA si dupa opiniile expertilor americani, Congresul cu noua sa majoritate democrata are o reputatie si mai proasta decit administratia republicana a lui Bush. Nementionarea acestui fapt de catre politologul Dan Pavel dovedeste fara nici-o tagada ca cel care foloseste standardele duble este chiar sfetnicul de taina al lui Becali.
<<< Cand presedintele Camerei Deputatilor il avertizeaza pe un simplu functionar diplomatic exilat la Bucuresti ca a sarit calul, explodeaza servilismul unei parti a presei, al partidelor si al unor organizatii nonguvernamentale fata de americani. Iar cel pus la punct nu este functionarul, care nu e nici macar diplomat de cariera, ci politicianul care a avut curaj sa-i atraga atentia ca-si depaseste atributiile.>>>
In opinia profesorului universitar de stiinte politice doctor Dan Pavel, un ambasador este un <<< simplu functionar diplomatic >>>. Ce este atunci secretarul trei al ambasadei Romaniei din Algeria ? Suptsimplu functionar subdiplomatic ? Ce are a face faptul ca ambasadorul SUA la Bucuresti nu este diplomat de cariera ? Unde scrie ca un ambasador trebuie sa fie diplomat de cariera ? Ce stie atoatestiutorul profesor universitar doctor Dan Pavel despre modul si traditia in care se numesc ambasadorii Statelor Unite ? Se pare ca nimic. Te pomenesti insa ca inginerul Mircea Geoana, inginera Manuela Vulpe si toti ceilalti ingineri si inginerese iesiti diplomati pe puncte sunt diplomati de cariera si indeplinesc postulatul cunoscut drept al Diplomatia lui Pavel din Bukale, deoarece au aptsovit cursurile scurte de diplomatia bagarii degetului in nas.
<<< Anumite publicatii au inghitit pe nemestecate argumentul ridicol al biroului de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti, cum ca ambasadorul vorbeste in numele presedintelui, guvernului si poporului american. Cu alte cuvinte, orice delir verbal al respectivului trebuie acceptat necritic. Daca diplomatii americani exilati la Bucuresti mai fac figuri din astea, o sa creasca numarul romanilor care cer retragerea trupelor noastre din Irak. O sa creasca si anti-americanismul, la fel precum in restul Europei. >>> Dan Pavel

Ce se face marele politolog Dan Pavel daca Ambasada SUA este corecta si este adevarat ca ambasadorul la Bucuresti vorbeste in numele presedintelui, guvernului si poporului american ? Cine este Dan Pavel sa nege faptul ca ambasadorul Taubman exprima punctul de vedere al guvernului american ? Este cumva Dan Pavel secretarul Departamentului de stat, consilerul pentru securitate nationala, Presedintele SUA, poporul american ? Cu alte cuvinte, de ce orice delir verbal al consilierului politic al lui Jiji Becali nu este fals si nu poate fi criticat ? Cine este Dan Pavel ? Lenin, Stalin, Mao si Pingelica intrupati monolitic in plapindul dascal de politichie de la Universitatea din Bucuresti ?
Chestia cu exilul la Bucuresti imi place teribil. Carevasazica, in opinia marelui analist specialist Dan Pavel, ambasada SUA in capitala unui stat membru in NATO este un loc de exil, iar ambasadorul Taubman trebuie sa fie un masochist sadea din moment ce a acceptat exilul pentruca a contribuit cu importante sume de bani la campaniile electorale ale Partidului republican. ( Mama- mama ce succes va avea cartea Ponticele- jurnalul unui ambasador in exil ).
Ma intreb ce <<< figuri din astea >>> au facut <<< diplomatii americani exilati la Bucuresti >>> de au crescut tensiunea arteriala in vinele fostului ministru liberal al Apararii Teodor Atanasiu de l-au facut pe acesta sa ceara public, in luna iunie a.c., retragerea trupelor romane care se afla in Irak ?
Cum vine chestia cu <<< critica subversiv-democratica pe care presedintele Basescu o aduce mereu Parlamentului >>>, si Taubman <<< avocatul luptei antidemocratice a lui Basescu cu Parlamentul >>> ? Din doua una: ori Basescu critica subversiv-democratic ( ce-o fi aia <<< critica subversiv democratica >>> ?!?!?! ), ori Basescu lupta antidemocratic cu Parlamentul. Cine este democrat subversivul antidemocratic?
Daca ambasadorul Taubman nu are nici-o legatura cu diplomatia, atunci ce legatura cu afacerile externe are actualul logofat al trebilor din afara, Adrian Cioroianu, specialist in istoria contemporana a Romaniei, in istoria comunismului est-european, mass-media si comunicatii ( dupa cum aflam de pe site-ul MAE al Romaniei - versiunea in limba franceza)) ? Faptul ca si-a luat doctoratul in istorie la Universitatea Laval din Quebec, Canada. cu teza intitulata "Mitul si reprezentarile conducatorului in Romania comunista " ? Ca este autorul extrem de cititului si studiatului volum "Pe umerii lui Marx. O introducere in istoria comunismului romanesc". ? Sa ne mire de ce pe nici-un site guvernamental nu apare titlul tezei specialistului in ale diplomatiei, conferentiarul doctor in istorie Adrian Cioroianu de la Universitatea din Bucuresti si coleg de dascaleala cu profesorul universitar doctor in politichie Dan Pavel de la aceeasi Universitate ? Unde este analiza doctorului Dan Pavel cu privire la acest subiect? Ingropata in nisipul desertului egiptean ?
     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Aliati si licurici (3211 afisari)
 Fiica secreta a lui Evita (3072 afisari)
 Asasinarea lui JFK- teoria Pacepa (3068 afisari)
 Taxi mafia (2434 afisari)
 Olteanu si americanii. Standardele duble si anti-americanismul (2077 afisari)
 Presa rusa acuza Georgia ca foloseste "arma sonica" (3304 afisari)
 Regina Elisabeta a II-a si printul consort Philip si-au reinnoit juramintele (1173 afisari)
 Batut cu bestialitate, un cal a fost abandonat intr-un cartier din Capitala (1049 afisari)
 Dumitru Tinu a fost exhumat (594 afisari)
 Ungaria va gazdui baza NATO pentru transport aerian strategic (547 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.