Ziua Logo
  Nr. 4087 de joi, 15 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-11-15
Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-11-14 23:08
O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte, ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in mod inevitabil si inegalitati sociale.
Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in evolutia sa.

I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul capitalismului prin reforme.
Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care, dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului totalitar comunist.
II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor, social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat, combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de natura sa (fascista sau comunista).
III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat suficient de critic de catre social-democratie, doctrina social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii, social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice, ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor social-economice.
Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice, partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura intre stat si societate.

PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre viitor.
Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare, refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi, datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand solutiile radicaliste si aventuriste.

Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern, orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana, egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele public, justitia sociala si solidaritatea umana.
Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic, ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei, concretizate in programul 'Spre normalitate, o viziune social-democrata moderna privind viitorul Romaniei', adoptat in luna octombrie 2002 de Consiliul National al PSDalamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 208.181.21...)
2007-11-15 00:50
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
> I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare
> primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o
> doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a
> societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe
> baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul
> capitalismului prin reforme.
> Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist.
> II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica
> social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat
> pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la
> transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor,
> social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate
> principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a
> alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat,
> combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de
> natura sa (fascista sau comunista).
> III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din
> tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat
> suficient de critic de catre social-democratie, doctrina
> social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la
> ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune
> accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala
> etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii,
> social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice,
> ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a
> societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are
> loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate
> care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si
> altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor
> social-economice.
> Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina
> social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit
> careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a
> asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la
> putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un
> sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii
> sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
> Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu
> muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in
> societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc
> deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine
> unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare
> cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice,
> partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca
> numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura
> intre stat si societate.
>
> PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o
> doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre
> viitor.
> Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza
> in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid
> social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea
> de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare,
> refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca
> populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe
> care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
>
> Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii
> de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de
> efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,
> datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de
> suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in
> conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile
> eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand
> solutiile radicaliste si aventuriste.
>
> Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern,
> orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile
> nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor
> ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii
> romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si
> actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale
> social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana,
> egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele
> public, justitia sociala si solidaritatea umana.
> Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social
> Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic,
> ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei,
> concretizate in programul \'Spre normalitate, o viziune
> social-democrata moderna privind viitorul Romaniei\', adoptat in luna
> octombrie 2002 de Consiliul National al PSD
>
>
>
>
>
Dle Tautu , drept sa spun postarea dtale este mai interesanta decat paltitudinile si generalitatile lordului Giddens...Dle Tautu , sunt cateva afirmatii contradictorii in bazele social democratiei explicate de dta , conform doctrinei ecestei miscari socalle ,politice si economice...Spre exemplu dle Tautu , daca imi ingadui , sa te intreb : In doctrina asta social democrata, care asi are bazele in marxism leninism , cum promoveaza aceasta doctrina \"interesele producatorilor de bunuri materiale si spiriatuale \" , cand toti stim ca marxism leninismul a eliminat productivitatea privata ,inlocuid-o cu cea de Stat , comuna ??...O alta intrebare , elementara , logica ,de bun simt , dle Tautu : daca social democratia are la baza o utopie , fie ea si marxist leninista, si luand in considerare rezultatele constante si repetate , de faliment ale acestei doctrine utopice , nu crezi ca ar fi normal ca societatea , in urma rezultatatelor acestor experimente futile sa renunte la aceasta utopie ?...De obicei o fundatie defecta produce o cladire defecta , nu-i asa ?....Una din definitiile imbecilitatii , este de a repeta un experiment ,la nesfarsit , obtinand aceleasi rezultate dezastruoase...Voi reveni...

alamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 208.181.21...)
2007-11-15 01:04
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
> I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare
> primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o
> doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a
> societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe
> baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul
> capitalismului prin reforme.
> Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist.
> II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica
> social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat
> pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la
> transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor,
> social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate
> principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a
> alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat,
> combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de
> natura sa (fascista sau comunista).
> III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din
> tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat
> suficient de critic de catre social-democratie, doctrina
> social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la
> ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune
> accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala
> etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii,
> social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice,
> ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a
> societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are
> loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate
> care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si
> altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor
> social-economice.
> Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina
> social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit
> careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a
> asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la
> putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un
> sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii
> sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
> Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu
> muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in
> societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc
> deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine
> unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare
> cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice,
> partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca
> numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura
> intre stat si societate.
>
> PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o
> doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre
> viitor.
> Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza
> in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid
> social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea
> de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare,
> refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca
> populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe
> care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
>
> Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii
> de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de
> efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,
> datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de
> suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in
> conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile
> eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand
> solutiile radicaliste si aventuriste.
>
> Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern,
> orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile
> nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor
> ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii
> romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si
> actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale
> social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana,
> egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele
> public, justitia sociala si solidaritatea umana.
> Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social
> Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic,
> ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei,
> concretizate in programul 'Spre normalitate, o viziune
> social-democrata moderna privind viitorul Romaniei', adoptat in luna
> octombrie 2002 de Consiliul National al PSD
>
>
>
>
>
Dle Tautu , dta mentionezi faptul ca social democratia mioritica este reprezentata de fosta miscare FSN ,care s-a metamorfozat in PSD ul de astazi....Deasemnea dta afirmi ca PSD , in doctrina sa ,evita "terapia de soc" , a altor doctrine , economico sociale....Deci dle Tautu , ca un novice ,in domeniul PSD , eu te intreb : In doctrina PSD ului, Mineriadele , sunt considerate "terapii de soc " sau numai un proces necesar pt. educarea maselor , in social democratie ?...Dle Tautu , in umila mea opinie social democratie mioritica ,in frunte cu PSD , chiar daca ar fi eviat " terapia de soc", aceasta doctrina in schimb supune poporul roman la o...terapie de tortura...lunga ,tidioasa si futila...Care se pare ca va dura decenii...Aceasta tortura politica, economica ,sociala etc., In umila mea opinie va avea consecinte mult mai grave si pe termen lung asupra Romaniei...Aceasta afirmatie, a torturii de soc, este dovedita zilnic de Presa nationala , in toate aspectele vietii de astazi , in special in priviita nivelului de trai al cetateanului mioritic , aspect atat de drag , social democratiei...La revedere dle Tautu...

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-11-15 01:21
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

> >
> Dle Tautu , drept sa spun postarea dtale este mai interesanta decat
> paltitudinile si generalitatile lordului Giddens...Dle Tautu , sunt
> cateva afirmatii contradictorii in bazele social democratiei explicate
> de dta , conform doctrinei ecestei miscari socalle ,politice si
> economice...Spre exemplu dle Tautu , daca imi ingadui , sa te intreb :
> In doctrina asta social democrata, care asi are bazele in marxism
> leninism , cum promoveaza aceasta doctrina \"interesele producatorilor
> de bunuri materiale si spiriatuale \" , cand toti stim ca marxism
> leninismul a eliminat productivitatea privata ,inlocuid-o cu cea de
> Stat , comuna ??...O alta intrebare , elementara , logica ,de bun simt
> , dle Tautu : daca social democratia are la baza o utopie , fie ea si
> marxist leninista, si luand in considerare rezultatele constante si
> repetate , de faliment ale acestei doctrine utopice , nu crezi ca ar
> fi normal ca societatea , in urma rezultatatelor acestor experimente
> futile sa renunte la aceasta utopie ?...De obicei o fundatie defecta
> produce o cladire defecta , nu-i asa ?....Una din definitiile
> imbecilitatii , este de a repeta un experiment ,la nesfarsit ,
> obtinand aceleasi rezultate dezastruoase...Voi reveni...
>


Alamare unde vezi dumneata disparitia productiei private in tari care au peride social democrate la putere. Sau vorbesti si tu ca sa te afli in treaba?

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-11-15 09:55
Re: O PRIVIRE PRIVIND uitarile lu Tautu si Alamar

, Mos_Tautu a scris:
<Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care, dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului totalitar comunist. >

Mosule , socialismu a fost creatia intelctuala a unor carturari . Muncitorii au creat sindicatlele. Ma rog, la un moment dat s-a facut unirea celor 2 curente.
Dar , sindicatlelel au fost intotdeauna mai terrea terre nu doreau rivolutia ci evolutia . Curentele de factura extreemista au fost infiintate de intelctuali .
Si asta a produs sciziunea in miscarea socialista -= pe de o parte maximalistii , bolsevicii , zisi si comunisti si de cealalta parte socialistii care si-au zis democrati.
Si soc democrati nu aveau de ce sa-is faca mari probleme cu caderea sistemului comunist. Macar ptr faptu ca au infundat din gros pyuscariile comuniste.

Alalar : m-am uitat destul de atent. Totusi tautu nu scrie ca social democratia <asi are bazele in marxism leninism > . care este o afirmatie cel p[utin eronata. In marxism, da , dar leninismul este cel care desparte socialismul.
Apoi e greu de luptat cu utopiile. De ex cu aia ca oamenii eegali. Daca renunti la ea stiu destui cutitari si borfasi dispusi sa-si agirme superioritatea intriseca.

Si apoi uitati amndoi un amanunt : adevaratul FSN este PD ! Care PD era unicu partid socialdemocrat modern si european pana acu 3 ani!!!

simiondan din timisoara (...@yahoo.com, IP: 89.123.26...)
2007-11-15 13:51
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA- stimate domn!

citesc unele din postarile dvs. cam lungi. va apreciez totusi efortul. o singura intrebare- unde ati intalnit, sau mai corect , unde stiti dvs ca a existat sau exista sistem comunist netotalitar?


La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
> I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare
> primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o
> doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a
> societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe
> baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul
> capitalismului prin reforme.
> Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist.
> II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica
> social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat
> pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la
> transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor,
> social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate
> principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a
> alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat,
> combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de
> natura sa (fascista sau comunista).
> III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din
> tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat
> suficient de critic de catre social-democratie, doctrina
> social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la
> ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune
> accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala
> etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii,
> social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice,
> ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a
> societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are
> loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate
> care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si
> altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor
> social-economice.
> Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina
> social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit
> careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a
> asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la
> putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un
> sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii
> sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
> Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu
> muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in
> societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc
> deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine
> unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare
> cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice,
> partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca
> numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura
> intre stat si societate.
>
> PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o
> doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre
> viitor.
> Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza
> in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid
> social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea
> de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare,
> refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca
> populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe
> care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
>
> Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii
> de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de
> efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,
> datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de
> suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in
> conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile
> eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand
> solutiile radicaliste si aventuriste.
>
> Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern,
> orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile
> nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor
> ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii
> romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si
> actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale
> social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana,
> egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele
> public, justitia sociala si solidaritatea umana.
> Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social
> Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic,
> ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei,
> concretizate in programul 'Spre normalitate, o viziune
> social-democrata moderna privind viitorul Romaniei', adoptat in luna
> octombrie 2002 de Consiliul National al PSD
>
>
>
>
>

M_D_L (...@email.ro, IP: 193.231.40...)
2007-11-15 14:55
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA- stimate domn!

La 2007-11-15 13:51:14, simiondan a scris:

> citesc unele din postarile dvs. cam lungi. va apreciez totusi efortul.
> o singura intrebare- unde ati intalnit, sau mai corect , unde stiti
> dvs ca a existat sau exista sistem comunist netotalitar?
>

Sistemul capitalist este prin definitie totalitar. Nu se poate spune ca este "democratic" ca unii sa stea cu burta la soare si sa traiasca bine, in timp ce muncesc altii si pentru ei. Zornaiala asta cu democratia este ca sa-i anestezieze pe cei care au deficiente in gandire si sa se lase exploatati.
Poate ca daca toti oamenii ar suferi de sindromul Asperger (o forma de autism combinat cu inteligenta peste medie) nu ar exista clase sociale si am trai in democratie. Cei cu Asperger sunt inteligenti, dar nu se adapteaza social (la ce este acum!) pentru ca nu pot sa minta (in general) si sunt foarte corecti. In schimb sunt foarte buni la tehnica si in domeniul stiintific. Ar avea fiecare casa lui, nevasta, copiii si lucrurile pe care si le cumpara. Ar trai toti din munca si instinctele astea mostenite de la animalele din care ne tragem, localizate in zona centrala a creierului, care ne fac sa fim agresivi, lingai, tradatori, dornici sa acaparam si ce nu ne apartine, nu le-ar avea. Ar fi ca niste roboti care isi vad de treburile lor, pentru care au fost programati si ar pune bazele unei societati ultra-tehnologizate.
Cum este acum este varianta cea mai rea. Unii mai inteligenti (poate cei cu Asperger) au creat tehnologia actuala, inclusiv armele de distrugere in masa, iar altii care sub aspect intelectual nu sunt cu mult peste comportamentul animalelor (apucatori si fara simtul masurii) detin controlul. Animalele astea agresive, care sunt acum la putere, vor duce in final la distrugerea planetei. Rasa umana trebuie sa se transforme in altceva.

alamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 208.181.21...)
2007-11-15 16:57
Re: O PRIVIRE PRIVIND uitarile lu Tautu si Alamar

La 2007-11-15 09:55:45, Ghita Bizonu' a scris:

> , Mos_Tautu a scris:
> <Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist. >
>
> Mosule , socialismu a fost creatia intelctuala a unor carturari .
> Muncitorii au creat sindicatlele. Ma rog, la un moment dat s-a facut
> unirea celor 2 curente.
> Dar , sindicatlelel au fost intotdeauna mai terrea terre nu doreau
> rivolutia ci evolutia . Curentele de factura extreemista au fost
> infiintate de intelctuali .
> Si asta a produs sciziunea in miscarea socialista -= pe de o parte
> maximalistii , bolsevicii , zisi si comunisti si de cealalta parte
> socialistii care si-au zis democrati.
> Si soc democrati nu aveau de ce sa-is faca mari probleme cu caderea
> sistemului comunist. Macar ptr faptu ca au infundat din gros
> pyuscariile comuniste.
>
> Alalar : m-am uitat destul de atent. Totusi tautu nu scrie ca social
> democratia <asi are bazele in marxism leninism > . care este o
> afirmatie cel p[utin eronata. In marxism, da , dar leninismul este cel
> care desparte socialismul.
> Apoi e greu de luptat cu utopiile. De ex cu aia ca oamenii eegali.
> Daca renunti la ea stiu destui cutitari si borfasi dispusi sa-si
> agirme superioritatea intriseca.
>
> Si apoi uitati amndoi un amanunt : adevaratul FSN este PD ! Care PD
> era unicu partid socialdemocrat modern si european pana acu 3 ani!!!
>
>
Dle Bizonu' , multimesc pt corectie...Totusi , in acest caz dta incerci sa despici firul de par in patru...Nu crezi ?...In situatie mentionata de dta este o distinctie fara diferenta...Karl Marx a fost teoriticianul acestei doctrine utopice si nefaste societatii umane....Lenin a pus in practica aceasta doctrina...Astazi ,si intotdeauna ,marxismul nu poate fi separat de leninism ,asa cum albul nu poate fi separat de orez....La revedere...

alamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 208.181.21...)
2007-11-15 17:14
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-15 01:21:15, katty1 a scris:

> > >
> > Dle Tautu , drept sa spun postarea dtale este mai interesanta decat
> > paltitudinile si generalitatile lordului Giddens...Dle Tautu , sunt
> > cateva afirmatii contradictorii in bazele social democratiei explicate
> > de dta , conform doctrinei ecestei miscari socalle ,politice si
> > economice...Spre exemplu dle Tautu , daca imi ingadui , sa te intreb :
> > In doctrina asta social democrata, care asi are bazele in marxism
> > leninism , cum promoveaza aceasta doctrina "interesele producatorilor
> > de bunuri materiale si spiriatuale " , cand toti stim ca marxism
> > leninismul a eliminat productivitatea privata ,inlocuid-o cu cea de
> > Stat , comuna ??...O alta intrebare , elementara , logica ,de bun simt
> > , dle Tautu : daca social democratia are la baza o utopie , fie ea si
> > marxist leninista, si luand in considerare rezultatele constante si
> > repetate , de faliment ale acestei doctrine utopice , nu crezi ca ar
> > fi normal ca societatea , in urma rezultatatelor acestor experimente
> > futile sa renunte la aceasta utopie ?...De obicei o fundatie defecta
> > produce o cladire defecta , nu-i asa ?....Una din definitiile
> > imbecilitatii , este de a repeta un experiment ,la nesfarsit ,
> > obtinand aceleasi rezultate dezastruoase...Voi reveni...
> >
>
>
> Alamare unde vezi dumneata disparitia productiei private in tari care
> au peride social democrate la putere. Sau vorbesti si tu ca sa te afli
> in treaba?
>
Draga Katty , in postarile anterioare ,eu nu am analizat sistemele social democratice existente in lume....Postarile mele sunt scrise in jurul informatiilor scrise de dl Tautu in postarea dlui...Totusi , poate in viitor ,in functie de stirile economice, ati voi da exemple de franele si barierele pe care social democratia le pune in calea dezvoltarii economice ,prezente atat in america dar mai ales europa...Social democratia ,ar dori ,dar nu poate ,din motive economice sa elimine total modul de productie privat...Social democratie este un hybrid intre socialism si free market....Spre deosebire de socialisti si comunisti , social democratii sunt urmasii acestora ,mai destepti : au invatat lectia , eliminarii totale a proprietatii private de la stramosii si vecinii din est...La prima vedere ,acest hybrid , arata ca face o treba mai buna in ocrotirea cetateanului...Dar in realitate , aceasta doctrina , modeleaza un cetatean in a deveni dependent de Stat , de Birocratii , si ingradeste spiritul de inovatiesi independenta al fiecarei persoane...Economia americana si cele europene din trecut, nu au fost cladite poe doctrinele social democratiei....Dta ar trebui sa stii mai bine draga Katty , doctrina falimnetara a social democratiei : Ultimele alegeri din Suedia ,unde conservatorii au castigat alegerile ,datorita politicii economico sociale, de decenii in sir, a social democratilor...In suedia , astazi 1/6 din oameni capabili de munca ,stau acasa (freaca menta) , pe caz de "disability"...Pt. ca in suedia este foarte usor sa demonstrezi ca cineva este handicapat...Si de ce nu ?...De ce sa muncesti pt. 2000 de coroane pe luna cand poti sta acasa pt. 1800 de coroane pe luna ?...La revedere draga Katty....

Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-11-15 17:53
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA:Dece nu a fost viabil socialismul comunist?

La 2007-11-15 17:14:55, alamar a scris:

> Dece nu a fost viabil socialismul comunist?

Dece a esuat socialismul in varianta comunista Nu o sa am pretentia de a fi exhaustiv dar exista cauze evidete. Sa le enumeram:

-DOGMATISMUL Socialismul real comunist pretindea ca are in marxism-leninism o conceptie care poate explica totul,toate fenomenele trecute,prezente si viitoare si in toate domeniile. Culmea a fost carticica lui Mao sau cursul scurt al Istoriei Partidului Comunist(bolsevic) al URSS. De fapt cetatenilor nici nu li se servea marxismul autentic ci un surogat agreat de stalin sau mao. Dar o teorie nu poate fi vesnica si ea mereu se adapteaza realitatii.Ori marxism-leninismul nu se discuta ci se APLICA in viziunea conducerii monarhice adoptate de comunism(secretarul general era practic pe viata si daca se putea continua fiul sau-vezi Coreea de nord sau ceea ce vroia ceausescu cu fiul sau) Acest dogmatism a fost nimicitor pentru socialism care treptat s-a desprins de evolutia istoriei stiintelor,a practicilor moderne.

Exemple:
-GENETICA era o stiinta burgheza inventata de 2 calugari(Morgan si mendel) iar Cibernetica o stiinta capitalista facuta pentru a exploata clasa muncitoare.Dupa multi ani de ramanere in urma treptat,ca mare favoare au acceptat aceste stiinte,in timp ce lumea capitalÂșista evoluase mult. Tehnologia industrializarii lui Ceausescu prin achizitionare de tehnica depasita din Occident gratie conceptiei ca tehnologia moderna desfiintaza clasa muncitoare a dus la falimentul economic
- NOMENCLATURA Desi se folosea cuvantul tovaras si democratie grupul conducator era format dintr-o casta inchisa de conducatori pe viata care locuiau in vile si palate,se aprovizionau preferential in timp ce omul simplu murea de foame Nu ma voi mai extinde acum dar toate acestea au dus la pierderea contactului cu realitatea,decadere economica,lipsa de atractie pentru socialism mai ales la noile generatii. Ambitia de a conduce un partid unic,obsesia de a nu pierde puterea a dus la crearea organelor represive de tip Securitate,NKVD etc.pentru asa zisa fericire care o vedeau in viitor sacrificau milioane de oameni,ii ucideau,ii varau in lagare de concentrare.Statul socialist zis,devenise o organizatie criminala,organiza crima chiar si prin spitalele de psihiatrie. Omul asa zis liber era filat,avea dosar,propaganda era unica si obsesiva,plictisitoare si unde inceta efectele ei intra securitatea. Daca este nevoie vom reveni

Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-11-15 18:11
Re: O PRIVIRE PRIVIND Ingineria sociala comunista

alamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 208.181.21...)
2007-11-15 18:58
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA:Dece nu a fost viabil socialismul comunist?

La 2007-11-15 17:53:52, Mos_Tautu a scris:

> La 2007-11-15 17:14:55, alamar a scris:
>
> > Dece nu a fost viabil socialismul comunist?
>
> Dece a esuat socialismul in varianta comunista Nu o sa am pretentia de
> a fi exhaustiv dar exista cauze evidete. Sa le enumeram:
>
> -DOGMATISMUL Socialismul real comunist pretindea ca are in
> marxism-leninism o conceptie care poate explica totul,toate fenomenele
> trecute,prezente si viitoare si in toate domeniile. Culmea a fost
> carticica lui Mao sau cursul scurt al Istoriei Partidului
> Comunist(bolsevic) al URSS. De fapt cetatenilor nici nu li se servea
> marxismul autentic ci un surogat agreat de stalin sau mao. Dar o
> teorie nu poate fi vesnica si ea mereu se adapteaza realitatii.Ori
> marxism-leninismul nu se discuta ci se APLICA in viziunea conducerii
> monarhice adoptate de comunism(secretarul general era practic pe viata
> si daca se putea continua fiul sau-vezi Coreea de nord sau ceea ce
> vroia ceausescu cu fiul sau) Acest dogmatism a fost nimicitor pentru
> socialism care treptat s-a desprins de evolutia istoriei stiintelor,a
> practicilor moderne.
>
> Exemple:
> -GENETICA era o stiinta burgheza inventata de 2 calugari(Morgan si
> mendel) iar Cibernetica o stiinta capitalista facuta pentru a exploata
> clasa muncitoare.Dupa multi ani de ramanere in urma treptat,ca mare
> favoare au acceptat aceste stiinte,in timp ce lumea capitalÂșista
> evoluase mult. Tehnologia industrializarii lui Ceausescu prin
> achizitionare de tehnica depasita din Occident gratie conceptiei ca
> tehnologia moderna desfiintaza clasa muncitoare a dus la falimentul
> economic
> - NOMENCLATURA Desi se folosea cuvantul tovaras si democratie grupul
> conducator era format dintr-o casta inchisa de conducatori pe viata
> care locuiau in vile si palate,se aprovizionau preferential in timp ce
> omul simplu murea de foame Nu ma voi mai extinde acum dar toate
> acestea au dus la pierderea contactului cu realitatea,decadere
> economica,lipsa de atractie pentru socialism mai ales la noile
> generatii. Ambitia de a conduce un partid unic,obsesia de a nu pierde
> puterea a dus la crearea organelor represive de tip Securitate,NKVD
> etc.pentru asa zisa fericire care o vedeau in viitor sacrificau
> milioane de oameni,ii ucideau,ii varau in lagare de concentrare.Statul
> socialist zis,devenise o organizatie criminala,organiza crima chiar si
> prin spitalele de psihiatrie. Omul asa zis liber era filat,avea
> dosar,propaganda era unica si obsesiva,plictisitoare si unde inceta
> efectele ei intra securitatea. Daca este nevoie vom reveni
>
>
Dle Tautu , ultima dtale postare....Hm!...Se poate incadra in gandirea tov. Chavez din Venezuela...acest latent bolsevic....Dlui ,ca si dta incerca sa explice falimentul constant si pe terpetuu al acestei doctrine distrugatoare speciei umane orin urmatoarea rationalizare : "Pana acum comunismul si socialismul a esuat pt. ca cei dinaintea noastra au facut greseli ideologice...Comunismul si socialismul a esuat pt. ca nu a fost execuata de mine ,ci de altii ,cu o gandire defecta ,care au distorsionat doctrina dictaturii proletare...."...Dle Tautu falimentul ,acestei doctrine nu se datoreaza greselilor umane , a executorilor ei , nu...Aceasta doctrina este destinata esecului , de la inceput ,datorita faptului ca aceasta doctrina este opusa NATURII , opusa REALITATII societatii si opusa NATURII UMANE....In natura , nu toate exemplarele speciei sunt dotate in mod egal ,cu inteligenta, stamina , energie ,viziune ,etc...Natura nu este socialista dle Tautu...In ceea ce priveste omenirea , caracterul uman are calitati si defecte...Defectele umane sunt ca apa...aleg calea cu cea mai putina rezistenta : daca un sistem ,ati ingaduie , sa treci prin viata ,fara munca fizica sau intelectuala, atunci majoritatea indivizilor din societate vor urma aceasta cale...socialismul , comunismul si social democratie ofera multe oportuinitati indivizilor de o lua mai usor in viata ,priviind munca fizica, intelectuala ,etc....Pt. ca statul ,colectivul are datoria , conform acestei doctrine eronate de a avea grija de cei neajutorati...Aceasta este diferenta intre caritate si comunism ...Caritatea este acordata de buna voie , din motive spirituale , etc...in comunism ajutorul aste dat de Stat care exloateaza pe cei care produc si confisca aceste bunuri de la cei care produc pt. a le da celor neproductivi...Comunismul si socialismul au devenit experti in a raspandi mizeria in mod egal , si de a cobora pe cei productivi la nivelul mediocritatii...In socialism clasele sociale sunt rigide , in capitalism , indivizi pot tranzita rapid , in functie de inteligenta si efort de la saracie lucie , bogatii inimaginabile...sin invers , de la bogatii la saracie ,in functie de deciziile individului....Capitalismul garanteaza acelasi start in viata oricarui individ....Comunismul utopic , ademeneste individul cu garantia ca fiecare , nu comnteaza cat de mediocru, puturos ,sau autodistructiv este , un sfarsit egal cu cel al fruntasilor societatii...Acesta doctrina este impotrina natirii si a realitatii in care traim...La revedere dle Tautu...

Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-11-15 19:19
Re:Lui Almar cu stima

La 2007-11-15 18:58:07, alamar a scris:

Dle Alamar,

Pe un forum nimeni nu da lectii la nimeni ci doar se exprima opinii,opinii care tin cont si de subiectivitatea umana.

Dv.ma admonestati ca procedez sau vorbesc ca Chavez,bolsevic.

Nu este bine sa faceti asa pentru ca atunci discutia se transforma intr-un sir de replici.
Si eu as avea capacitatea sa va etichetez dar consider ca si dv.aveti o opinie.

De exemplu vorbiti ca inegalitatea porneste de la natura si ca egalitatea nu este fiziologica.

Nu zic ca nu este drept dar se poate lupta pentru egalitatea de sanse care nu mai este contra naturii ci a devenit demult o conceptie umanista acceptata de toata lumea civilizata.

Sa ne amintim,drept sa unu,ca si crestinismul a fost numit Comunismul antichitatii,cel putin ca a pulverizat nedreapta oranduire sclavagista cu o durata de peste 10.000 de ani.Si Crestinii au spus ca bogatul nu are sanse de a fi desavarsit(nu intra in rai cum nu trece camila prin urechile acului).Marx spune ca proprietatea este un furt,el fundamenteaza notiunile de plus-valoare etc.

Deci daca eu consider ca actele de caritatea sunt bune si au existat totdeauna,a considera ca nedreptatea economica,politica,politica castelor nu sunt bunuri sau cuceriri umane dupa care sa avem nostalgie.

Social-democratia europeana a rezolvat inpractica franand capitalismul salbatec dar apreciind maniera de a desvolta economia a capitalismului.

Nu vreau sa ma desfasor pe un spatiu asa de mic cum este un forum dar sa ne ferim de a impune adevarurile noastre si mai ales cu etichetari sau chiar insulte.

Sunt bucuros ca discut cu persoane ca dv. Si va multumesc pentru opiniile dv.care m-au imbogatit putin.
Cu stima

spaiu' (...@k.ro, IP: 78.96.13...)
2007-11-15 19:49
Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
>
Ti-as ramane recunoscator, mosule, daca mi-ai explica legatura intre interesele producatorilor de valori care, in orice societate democratica , sunt capitalisti, si egalitatea sociala. Iar daca imi explici si conceptul dreptatii "sociale", voi pica pe spate. Io credeam ca dreptatea exista pur si simplu. Sau nu. Si ca de acolo vine expresia "stat de drept".


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prima imagine de inalta definitie a Pamantului (3327 afisari)
 Frauda (3242 afisari)
 "Cutremurele nu au fost nimic pe langa ce s-a intamplat!" (2959 afisari)
 Afacerile lui Cartianu (2725 afisari)
 Sfaturile Lordului Giddens (2071 afisari)
  Dan Mihoc, suspectat de organizarea "coletelor ucigase" trimise la "Europa Libera" (1135 afisari)
 Actrita Laura Vasiliu, bruscata de carabinieri, la Torino (1021 afisari)
 Traseul fugarului Omar Hayssam, reconstituit de procurori (890 afisari)
 Leul, nou minim istoric fata de euro (802 afisari)
 Rusia si-a retras trupele din Georgia (777 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00970 sec.