Ziua Logo
  Nr. 4087 de joi, 15 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-11-15

Comentarii: 46, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-11-14 23:08:21

O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte, ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in mod inevitabil si inegalitati sociale.
Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in evolutia sa.

I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul capitalismului prin reforme.
Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care, dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului totalitar comunist.
II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor, social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat, combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de natura sa (fascista sau comunista).
III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat suficient de critic de catre social-democratie, doctrina social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii, social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice, ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor social-economice.
Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice, partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura intre stat si societate.

PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre viitor.
Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare, refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi, datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand solutiile radicaliste si aventuriste.

Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern, orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana, egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele public, justitia sociala si solidaritatea umana.
Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic, ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei, concretizate in programul 'Spre normalitate, o viziune social-democrata moderna privind viitorul Romaniei', adoptat in luna octombrie 2002 de Consiliul National al PSDmediator
2007-11-15 00:09:16

vai

vai de viata noastra daca asa un personaj ne da sfaturi

Vasco da Gama
2007-11-15 00:09:27

Am trait sa o vad si pe-asta

Un Lord, si cel mai luminat sociolog UK, acceptand Doctor Honoris causa de la scoala de secure, nepoate si secretari de partid. Se duce pe pustii si Anglia, nici peerage-ul nu mai e ce-a fost.

O sa ma plang la E2R

Intre timp, ma intreb daca cel care da mana cu lordul are probleme cu spatele, sau asa e el, cocosat.

alamar
2007-11-15 00:50:01

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
> I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare
> primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o
> doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a
> societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe
> baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul
> capitalismului prin reforme.
> Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist.
> II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica
> social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat
> pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la
> transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor,
> social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate
> principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a
> alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat,
> combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de
> natura sa (fascista sau comunista).
> III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din
> tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat
> suficient de critic de catre social-democratie, doctrina
> social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la
> ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune
> accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala
> etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii,
> social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice,
> ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a
> societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are
> loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate
> care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si
> altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor
> social-economice.
> Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina
> social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit
> careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a
> asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la
> putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un
> sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii
> sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
> Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu
> muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in
> societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc
> deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine
> unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare
> cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice,
> partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca
> numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura
> intre stat si societate.
>
> PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o
> doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre
> viitor.
> Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza
> in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid
> social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea
> de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare,
> refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca
> populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe
> care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
>
> Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii
> de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de
> efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,
> datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de
> suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in
> conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile
> eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand
> solutiile radicaliste si aventuriste.
>
> Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern,
> orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile
> nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor
> ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii
> romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si
> actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale
> social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana,
> egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele
> public, justitia sociala si solidaritatea umana.
> Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social
> Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic,
> ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei,
> concretizate in programul \'Spre normalitate, o viziune
> social-democrata moderna privind viitorul Romaniei\', adoptat in luna
> octombrie 2002 de Consiliul National al PSD
>
>
>
>
>
Dle Tautu , drept sa spun postarea dtale este mai interesanta decat paltitudinile si generalitatile lordului Giddens...Dle Tautu , sunt cateva afirmatii contradictorii in bazele social democratiei explicate de dta , conform doctrinei ecestei miscari socalle ,politice si economice...Spre exemplu dle Tautu , daca imi ingadui , sa te intreb : In doctrina asta social democrata, care asi are bazele in marxism leninism , cum promoveaza aceasta doctrina \"interesele producatorilor de bunuri materiale si spiriatuale \" , cand toti stim ca marxism leninismul a eliminat productivitatea privata ,inlocuid-o cu cea de Stat , comuna ??...O alta intrebare , elementara , logica ,de bun simt , dle Tautu : daca social democratia are la baza o utopie , fie ea si marxist leninista, si luand in considerare rezultatele constante si repetate , de faliment ale acestei doctrine utopice , nu crezi ca ar fi normal ca societatea , in urma rezultatatelor acestor experimente futile sa renunte la aceasta utopie ?...De obicei o fundatie defecta produce o cladire defecta , nu-i asa ?....Una din definitiile imbecilitatii , este de a repeta un experiment ,la nesfarsit , obtinand aceleasi rezultate dezastruoase...Voi reveni...

alamar
2007-11-15 01:04:00

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
> I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare
> primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o
> doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a
> societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe
> baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul
> capitalismului prin reforme.
> Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist.
> II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica
> social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat
> pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la
> transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor,
> social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate
> principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a
> alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat,
> combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de
> natura sa (fascista sau comunista).
> III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din
> tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat
> suficient de critic de catre social-democratie, doctrina
> social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la
> ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune
> accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala
> etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii,
> social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice,
> ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a
> societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are
> loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate
> care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si
> altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor
> social-economice.
> Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina
> social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit
> careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a
> asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la
> putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un
> sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii
> sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
> Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu
> muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in
> societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc
> deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine
> unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare
> cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice,
> partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca
> numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura
> intre stat si societate.
>
> PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o
> doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre
> viitor.
> Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza
> in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid
> social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea
> de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare,
> refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca
> populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe
> care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
>
> Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii
> de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de
> efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,
> datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de
> suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in
> conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile
> eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand
> solutiile radicaliste si aventuriste.
>
> Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern,
> orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile
> nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor
> ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii
> romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si
> actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale
> social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana,
> egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele
> public, justitia sociala si solidaritatea umana.
> Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social
> Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic,
> ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei,
> concretizate in programul 'Spre normalitate, o viziune
> social-democrata moderna privind viitorul Romaniei', adoptat in luna
> octombrie 2002 de Consiliul National al PSD
>
>
>
>
>
Dle Tautu , dta mentionezi faptul ca social democratia mioritica este reprezentata de fosta miscare FSN ,care s-a metamorfozat in PSD ul de astazi....Deasemnea dta afirmi ca PSD , in doctrina sa ,evita "terapia de soc" , a altor doctrine , economico sociale....Deci dle Tautu , ca un novice ,in domeniul PSD , eu te intreb : In doctrina PSD ului, Mineriadele , sunt considerate "terapii de soc " sau numai un proces necesar pt. educarea maselor , in social democratie ?...Dle Tautu , in umila mea opinie social democratie mioritica ,in frunte cu PSD , chiar daca ar fi eviat " terapia de soc", aceasta doctrina in schimb supune poporul roman la o...terapie de tortura...lunga ,tidioasa si futila...Care se pare ca va dura decenii...Aceasta tortura politica, economica ,sociala etc., In umila mea opinie va avea consecinte mult mai grave si pe termen lung asupra Romaniei...Aceasta afirmatie, a torturii de soc, este dovedita zilnic de Presa nationala , in toate aspectele vietii de astazi , in special in priviita nivelului de trai al cetateanului mioritic , aspect atat de drag , social democratiei...La revedere dle Tautu...

katty1
2007-11-15 01:21:15

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

> >
> Dle Tautu , drept sa spun postarea dtale este mai interesanta decat
> paltitudinile si generalitatile lordului Giddens...Dle Tautu , sunt
> cateva afirmatii contradictorii in bazele social democratiei explicate
> de dta , conform doctrinei ecestei miscari socalle ,politice si
> economice...Spre exemplu dle Tautu , daca imi ingadui , sa te intreb :
> In doctrina asta social democrata, care asi are bazele in marxism
> leninism , cum promoveaza aceasta doctrina \"interesele producatorilor
> de bunuri materiale si spiriatuale \" , cand toti stim ca marxism
> leninismul a eliminat productivitatea privata ,inlocuid-o cu cea de
> Stat , comuna ??...O alta intrebare , elementara , logica ,de bun simt
> , dle Tautu : daca social democratia are la baza o utopie , fie ea si
> marxist leninista, si luand in considerare rezultatele constante si
> repetate , de faliment ale acestei doctrine utopice , nu crezi ca ar
> fi normal ca societatea , in urma rezultatatelor acestor experimente
> futile sa renunte la aceasta utopie ?...De obicei o fundatie defecta
> produce o cladire defecta , nu-i asa ?....Una din definitiile
> imbecilitatii , este de a repeta un experiment ,la nesfarsit ,
> obtinand aceleasi rezultate dezastruoase...Voi reveni...
>


Alamare unde vezi dumneata disparitia productiei private in tari care au peride social democrate la putere. Sau vorbesti si tu ca sa te afli in treaba?

GiorgiBuj
2007-11-15 01:48:54

Re: Am trait sa o vad si pe-asta

... si mai catre sfarsit ne sfatuieste sa atacam Iranu', ca si Persia are nisip in care sa ne impotmolim ca si England & Coloniile prin Irak ;-)

La 2007-11-15 00:09:27, Vasco da Gama a scris:

> Un Lord, si cel mai luminat sociolog UK, acceptand Doctor Honoris
> causa de la scoala de secure, nepoate si secretari de partid. Se duce
> pe pustii si Anglia, nici peerage-ul nu mai e ce-a fost.
>
> O sa ma plang la E2R
>
> Intre timp, ma intreb daca cel care da mana cu lordul are probleme cu
> spatele, sau asa e el, cocosat.
>

Arogantu'
2007-11-15 03:00:48

Re: Am trait sa o vad si pe-asta

georgems
2007-11-15 05:53:10

Si daca nu putem,noi insine ce facem ????

''Romania n-ar trebui sa incerce sa copieze nici-un model social. Important este sa se uite, nu doar la Europa, ci la intreaga lume, pentru a gasi politicile care functioneaza cel mai bine. ''

Atamild
2007-11-15 06:41:57

Re: vai biiine, si ce nu-ti convine?

La 2007-11-15 00:09:16, mediator a scris:

> vai de viata noastra daca asa un personaj ne da sfaturi
>
asaaa,,, in vreme ce multe personaje dau sfaturi, tu zi-i mai departe,
Matilda

doctorul
2007-11-15 07:27:20

Pentru Vasco da Gama

n-are probleme cu spatele,are probleme cu trecutul,adica cu ce este-n spate . . . .

ionion
2007-11-15 07:45:05

Sfaturile sunt exceptionale,

dar sunt tardive.
De Romania nu se mai prinde nimic bun !

Ghita Bizonu'
2007-11-15 09:35:19

Re: Si daca nu putem,noi insine ce facem ???? Incercam dragule

fiindca vezi matele copierea mecanica este o prostie . Unele cestii nu se vor potrivi fie ca se bazeaza pe rsurse diferite, fie pe o istorie diferita, fie ca suntem in alt moment istoric (de ex cresterea pretului la energie faca ca unele modele sa devina caduce. Cestie neinteleasa de conducerea romanesca dupa 1975)

SI ref la cestia de ieri. Sa stii ca observatia nu-mi apartine . E din interbelic , in principal din Zeletin (stii gagiu era mai apropiat de momentu punerii temeliilor culturii nationale asa ca putea observa mai bine. Plus ca avea mai multa cultura decat au multi azi. )


La 2007-11-15 05:53:10, georgems a scris:

> ''Romania n-ar trebui sa incerce sa copieze nici-un model social.
> Important este sa se uite, nu doar la Europa, ci la intreaga lume,
> pentru a gasi politicile care functioneaza cel mai bine. ''
>

Ghita Bizonu'
2007-11-15 09:40:00

Re: Vascone

e lord laburist.
AApropos primul lord care si-a serbat centenaru era tot unu laburist si fgost muncitor, Asat nu a impiedicat ca lorzii cu vechime de sute de ani sa-l sarbatoreasca festiv pe primul centenar. Fro 2 venisera prima oara dupa 10 ani la Camera , doar ca sa - felicite .

Si as zice ca are probleme cu salele . Nu prea mult. Si poate ceva cifoza sau inceput de spondiloza. S-ar recomanda 2 x 12 zile Felix pe an . De preferat tratamentul la Policlinica ...

La 2007-11-15 00:09:27, Vasco da Gama a scris:

> Un Lord, si cel mai luminat sociolog UK, acceptand Doctor Honoris
> causa de la scoala de secure, nepoate si secretari de partid. Se duce
> pe pustii si Anglia, nici peerage-ul nu mai e ce-a fost.
>
> O sa ma plang la E2R
>
> Intre timp, ma intreb daca cel care da mana cu lordul are probleme cu
> spatele, sau asa e el, cocosat.
>

Ghita Bizonu'
2007-11-15 09:55:45

Re: O PRIVIRE PRIVIND uitarile lu Tautu si Alamar

, Mos_Tautu a scris:
<Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care, dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului totalitar comunist. >

Mosule , socialismu a fost creatia intelctuala a unor carturari . Muncitorii au creat sindicatlele. Ma rog, la un moment dat s-a facut unirea celor 2 curente.
Dar , sindicatlelel au fost intotdeauna mai terrea terre nu doreau rivolutia ci evolutia . Curentele de factura extreemista au fost infiintate de intelctuali .
Si asta a produs sciziunea in miscarea socialista -= pe de o parte maximalistii , bolsevicii , zisi si comunisti si de cealalta parte socialistii care si-au zis democrati.
Si soc democrati nu aveau de ce sa-is faca mari probleme cu caderea sistemului comunist. Macar ptr faptu ca au infundat din gros pyuscariile comuniste.

Alalar : m-am uitat destul de atent. Totusi tautu nu scrie ca social democratia <asi are bazele in marxism leninism > . care este o afirmatie cel p[utin eronata. In marxism, da , dar leninismul este cel care desparte socialismul.
Apoi e greu de luptat cu utopiile. De ex cu aia ca oamenii eegali. Daca renunti la ea stiu destui cutitari si borfasi dispusi sa-si agirme superioritatea intriseca.

Si apoi uitati amndoi un amanunt : adevaratul FSN este PD ! Care PD era unicu partid socialdemocrat modern si european pana acu 3 ani!!!

simiondan
2007-11-15 11:11:46

"rromii ar trebui obligati sa-si trimita copiii la scoala

si sa-si indeplineasca datoriile cetatenesti"
dar cum pot fi obligati? pentru ca sunt total de acord cu ideea. metoda imi scapa.

georgems
2007-11-15 12:29:19

Re: Si daca nu putem,noi insine ce facem ???? Incercam dragule

La 2007-11-15 09:35:19, Ghita Bizonu' a scris:

> fiindca vezi matele copierea mecanica este o prostie . Unele cestii nu
> se vor potrivi fie ca se bazeaza pe rsurse diferite, fie pe o istorie
> diferita, fie ca suntem in alt moment istoric (de ex cresterea
> pretului la energie faca ca unele modele sa devina caduce. Cestie
> neinteleasa de conducerea romanesca dupa 1975)
>
> SI ref la cestia de ieri. Sa stii ca observatia nu-mi apartine . E din
> interbelic , in principal din Zeletin (stii gagiu era mai apropiat de
> momentu punerii temeliilor culturii nationale asa ca putea observa
> mai bine. Plus ca avea mai multa cultura decat au multi azi. )
>
>
> La 2007-11-15 05:53:10, georgems a scris:
>
> > ''Romania n-ar trebui sa incerce sa copieze nici-un model social.
> > Important este sa se uite, nu doar la Europa, ci la intreaga lume,
> > pentru a gasi politicile care functioneaza cel mai bine. ''
> >
>
Intr-un fel comentariul de azi se leaga de cel de ieri ,in sensul ca noi ,romanii nu avem o cultura specifica, ne-am legat de cea literara in dorinta de a ne particulariza cumva.Si exact de aceea putem adopta un model socio-economic de succes, sarind peste faza cu experimentarea democratiei, experimentarea tipului de societate, sa invatam de la cei ce au avut si au succes.Iar intrebarea ce se punea in anii 90 ce model sa urmam, are raspunsul chiar in cuvantul model. Ce e aia model : ce e mai bun ,mai dorit ,cu mai mult succes. Pai care societate e la varf, dorita si tintita de cei mai multi ,USA. Asta-i modelul de urmat, calea ,directia,ca nu o sa ajungem niciodata ca ei ,iarasi e adevarat ,da macar sa luam modelul si directia buna.

lea
2007-11-15 12:34:54

Re: vai biiine, si ce nu-ti convine?

La 2007-11-15 06:41:57, Atamild a scris:

si care e logica postarii dvs.? e cam sec.........

> La 2007-11-15 00:09:16, mediator a scris:
>
> > vai de viata noastra daca asa un personaj ne da sfaturi
> >
> asaaa,,, in vreme ce multe personaje dau sfaturi, tu zi-i mai
> departe,
> Matilda
>

lea
2007-11-15 12:36:29

Re: Sfaturile sunt exceptionale,

La 2007-11-15 07:45:05, ionion a scris:

> dar sunt tardive.
> De Romania nu se mai prinde nimic bun !
>

Nu fi domnule pesimist,or veni si vremuri bune pentru Romania......sa-i ajute Dumnezeu!

Nikon
2007-11-15 12:41:05

Re: "rromii ar trebui obligati sa-si trimita copiii la scoala

La 2007-11-15 11:11:46, simiondan a scris:

> si sa-si indeplineasca datoriile cetatenesti"
> dar cum pot fi obligati? pentru ca sunt total de acord cu ideea.
> metoda imi scapa.
>

Prin mobilizarea tuturor fortelor intelectuale din societatea romaneasca in timp si rabdare se poate ajuta si reconsidera educatia si traditia tiganilor din Romania.Au si partea buna....sa nu mai fie ignorati si descriminati,sunt si ei suflete de om.........

mirceapopa1979
2007-11-15 12:41:27

LORDUL GIDDENS si SNSPA

Ca fost absolvent de SNSPA pot sa spun ca cei care i-au dat titlu de Doctor Honoris au fost penibili.Pot spune ca eu sunt singurul absolvent care anul trecut am avut curajul sa cer pe forumurile scolii ca toti din SNSPA sa spuna pe site-ul scolii daca au avut legatura cu Stefan Gheorghiu,cu propaganda PCR sau cu Securitatea.Bine inteles ca asemenea initiativa nu a avut ecou,ba chiar am fost impiedicat sa imi iau pregatirea pedagogica(ca sa vin peste ei ca profesor),iar anul acesta am fost cazut la Master.Scoala asta ar trebui sa se curete de expirati comunisti si de unii pseudointelectuali soroshisti ca sa devina credibila.Ca sa nu mai spunem ca studentilor li se cer taxe exagerat de mari de la eliberarea de adeverinta de student,de absolvent sau taxe de studii tot mai multe si conditii proaste.Iar cei din frunte isi folosesc scoala ca pe mosia lor.Pai ei l-au adus pe Giddens sa isi spele imaginea atat in fata studentilor cat si in exterior.Ca sa nu mai spunem ca acolo este FIEFUL FEMINISTELOR(printre care si Ana Birchall) conduse de MIHAELA MIROIU(adevarata stapana a SNSPA ului) care a fost colega de facultate cu sotia unuia din liderii PSD.Eu unul cred ca e o jignire pentru acest LORD sa ia un titlu academic de la o Universitate condusa de o rectora plagiatoare(are o carte in 1999 plagiata dupa un autor din 1981) si de un fost rector dovedit de presa ca a fost implicat in afaceri necurate in care a pagubit statul si care este poate cea mai corupta universitate.Am asistat ca fost absolvent la ceremonia de acordare a titlului lordului Giddens,iar dupa ce l-am ascultat mi-am dat seama ca suntem la ani lumina de Universitatile englezesti.Plus ca prorectorul Paul Dobrescu(fost la Stefan Gheorghiu)desi e fost decan la Comunicare nici n-a fost in stare sa pronunte englezeste,iar discursul lui a starnit hohote de ras.
Daca ziceti ca SNSPA e Stefan Gheorghiu,atunci sa stiti ca exista cineva care a cerut sa plece toti de la Stefan Gheorghiu.

Ghita Bizonu'
2007-11-15 13:09:11

Re: georgens

Toate tarile au o cultura spoecifica. Chiar daca o asambleaza cu ce iau de la altii.
Apoi cuvantul cultura are o cuprindere larga si de aici acceptiuni diferite. Eu m-am referit la intelegerea comuna (restransa si restrictiva)
Sutinera ta <romanii nu avem o cultura specifica, ne-am legat de cea literara in dorinta de a ne particulariza cumva> dovedeste o profunda (si comuna ) neintelegere a culturii. Si reflecta deculturalizarea masiva promovata in ultimii 17 ani de urmasii celor care au promovat deculturalizarea comunista in anii 50 .
SI ca un bun ganditor corect pui carul inaintea boilor < sarind peste faza cu experimentarea democratiei, experimentarea tipului de societate,> . Astea nu poti sa le experimentezi - sau daca vrei pe noi s-a facut o exerienta , a socialista , si supravietuitoriii sunt refolositi la un nou experiment.

iar modelu american. dragule, nu-s antiamerican. Da nu crez ca se potriveste.
Nu avem resurselel lor , inclus cele naturale . Artgumentatia ta arata limitele "culturii" intelese doar literar-ideologic.

Stai bland si nu urzica , ca ai de-a face cu unu care stie diferenta dintre cultura si civilizatie (inclus sensu fr si cel german!) , si cea dintre a si de- culturalizare. Si mai cunosc destula istorie si am inghiti chiar prea multa propaganda politica ca sa mai fiu azi o victima usoara.
Este ca tu nu l-ai citit pre Zeletin , de unde am preluat corpul principal al ideii?!
Nu sari sucarit , mai bine cauta pre Zeletin. Cauta informatia .

lovable
2007-11-15 13:33:24

Multe sfaturi, dar de bagat in traista noi trebuie sa o facem

Cui nu i-ar place o economie de afaceri prietenoasa, in care sa fie mentinuta o justitie sociala de calitate, dupa modelul scandinav ?

simiondan
2007-11-15 13:51:14

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA- stimate domn!

citesc unele din postarile dvs. cam lungi. va apreciez totusi efortul. o singura intrebare- unde ati intalnit, sau mai corect , unde stiti dvs ca a existat sau exista sistem comunist netotalitar?


La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
> I. O prima faza poate fi considerata cea din perioada premergatoare
> primului razboi mondial, cand social-democratia se considera o
> doctrina politica ce viza organizarea si conducerea democratica a
> societatii pe calea trecerii la o noua oranduire sociala, faurita pe
> baza politicii partidului clasei muncitoare, care sa ia locul
> capitalismului prin reforme.
> Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist.
> II. Datorita acestei noi situatii care s-a creat, doctrina politica
> social-democrata a intrat intr-o noua faza de dezvoltare, care a durat
> pana in zilele noastre. Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la
> transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor,
> social-democratia din aceasta perioada sustine cu fermitate
> principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a
> alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat,
> combatand, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de
> natura sa (fascista sau comunista).
> III. In prezent, dupa prabusirea sistemului totalitar comunist din
> tarile est-europene, sistem care nu intotdeauna a fost evaluat
> suficient de critic de catre social-democratie, doctrina
> social-democrata a intrat intr-o noua faza, in care s-a renuntat la
> ideea oranduirii socialiste. In prezent doctrina social-democrata pune
> accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala
> etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii,
> social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice,
> ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a
> societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are
> loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate
> care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si
> altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor
> social-economice.
> Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina
> social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit
> careia statul nu trebuie sa intervina in economia de piata spre a
> asigura munca si securitatea cetatenilor sai. In momentele cand era la
> putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un
> sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii
> sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.
> Din punct de vedere organizatoric, raportul social-democratiei cu
> muncitorimea se sprijina pe sindicate. Sindicatele se integreaza in
> societatea civila, ceea ce permite contactul cu opinia publica. Un loc
> deosebit in relatiile dintre sindicate si social-democratie revine
> unor structuri si institutii specifice de educatie, de formare
> cultural-profesionala. Conform conceptiei social-democratice,
> partidele politice, indiferent de orientare, nu trebuie sa urmareasca
> numai problema puterii, ci mai ales rolul de a asigura o legatura
> intre stat si societate.
>
> PSD a elaborat si a perfectionat doctrina sa, concepand-o ca o
> doctrina social-democrata a zilelor noastre cu deschidere larga spre
> viitor.
> Optiunile si actiunile politice pe care le sustine PSD isi au geneza
> in platforma Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Ca partid
> social-democrat modern, de centru stanga, PSD si-a afirmat raspunderea
> de a fi exponentul aspiratiilor de libertate, progres si bunastare,
> refuzand cu fermitatea presiunea fortelor de dreapta de a arunca
> populatia Romaniei in valtoarea terapiei de soc, model de reforma pe
> care il respinge si il apreciaza ca inadecvat realitatilor romanesti.
>
> Nu reforma este respinsa de PSD - cum s-au facut numeroase speculatii
> de rea credinta - ci cu acea varianta terapia de soc, generatoare de
> efecte contraproductive in ultima instanta, pentru reforma insasi,
> datorita, intre altele, costului social extrem de ridicat, dificil de
> suportat mai ales de zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in
> conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile
> eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand
> solutiile radicaliste si aventuriste.
>
> Doctrinar si programatic, PSD este un partid social-democrat modern,
> orientat spre viitor, de vocatie europeana si ancorat in realitatile
> nationale, deschis spre modernizare si dezvoltare sociala, promotor
> ferm al democratiei si al reformei in toate componentele societatii
> romanesti, cu un accent deosebit pe reforma economica. Idealurile si
> actiunile PSD sunt legate de principiile si valorile fundamentale ale
> social-democratiei moderne, cum sunt: libertatea si demnitatea umana,
> egalitatea sanselor, respectul fata de munca si proprietate, binele
> public, justitia sociala si solidaritatea umana.
> Vocatia europeana, orientata spre viitor, a Partidului Social
> Democrat, este reflectata si in preocuparile de ordin politic,
> ideologic-doctrinar pentru perioada post-tranzitie a Romaniei,
> concretizate in programul 'Spre normalitate, o viziune
> social-democrata moderna privind viitorul Romaniei', adoptat in luna
> octombrie 2002 de Consiliul National al PSD
>
>
>
>
>

M_D_L
2007-11-15 14:55:18

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA- stimate domn!

La 2007-11-15 13:51:14, simiondan a scris:

> citesc unele din postarile dvs. cam lungi. va apreciez totusi efortul.
> o singura intrebare- unde ati intalnit, sau mai corect , unde stiti
> dvs ca a existat sau exista sistem comunist netotalitar?
>

Sistemul capitalist este prin definitie totalitar. Nu se poate spune ca este "democratic" ca unii sa stea cu burta la soare si sa traiasca bine, in timp ce muncesc altii si pentru ei. Zornaiala asta cu democratia este ca sa-i anestezieze pe cei care au deficiente in gandire si sa se lase exploatati.
Poate ca daca toti oamenii ar suferi de sindromul Asperger (o forma de autism combinat cu inteligenta peste medie) nu ar exista clase sociale si am trai in democratie. Cei cu Asperger sunt inteligenti, dar nu se adapteaza social (la ce este acum!) pentru ca nu pot sa minta (in general) si sunt foarte corecti. In schimb sunt foarte buni la tehnica si in domeniul stiintific. Ar avea fiecare casa lui, nevasta, copiii si lucrurile pe care si le cumpara. Ar trai toti din munca si instinctele astea mostenite de la animalele din care ne tragem, localizate in zona centrala a creierului, care ne fac sa fim agresivi, lingai, tradatori, dornici sa acaparam si ce nu ne apartine, nu le-ar avea. Ar fi ca niste roboti care isi vad de treburile lor, pentru care au fost programati si ar pune bazele unei societati ultra-tehnologizate.
Cum este acum este varianta cea mai rea. Unii mai inteligenti (poate cei cu Asperger) au creat tehnologia actuala, inclusiv armele de distrugere in masa, iar altii care sub aspect intelectual nu sunt cu mult peste comportamentul animalelor (apucatori si fara simtul masurii) detin controlul. Animalele astea agresive, care sunt acum la putere, vor duce in final la distrugerea planetei. Rasa umana trebuie sa se transforme in altceva.

M_D_L
2007-11-15 14:57:36

Astia au stil !

Ei si porcul il taie la gat numai dupa ce l-au anesteziat, ca sa nu mai stie de el.

Nituc
2007-11-15 15:06:53

CE VA RAMANE DUPA NOI, sau mai bine zis, DUPA EI

Nituc
2007-11-15 15:18:47

Re: LORDUL GIDDENS si SNSPA

Zice maestrul in final<<exista cineva care a cerut sa plece toti de la Stefan Gheorghiu>>. Poate asa s-a si intamplat. Au plecat toti de la <<Stefan Gheorghiu>> si au venit la SNSPA.
Copistul cronicar

La 2007-11-15 12:41:27, mirceapopa1979 a scris:

> Ca fost absolvent de SNSPA pot sa spun ca cei care i-au dat titlu de
> Doctor Honoris au fost penibili.Pot spune ca eu sunt singurul
> absolvent care anul trecut am avut curajul sa cer pe forumurile scolii
> ca toti din SNSPA sa spuna pe site-ul scolii daca au avut legatura cu
> Stefan Gheorghiu,cu propaganda PCR sau cu Securitatea.Bine inteles ca
> asemenea initiativa nu a avut ecou,ba chiar am fost impiedicat sa imi
> iau pregatirea pedagogica(ca sa vin peste ei ca profesor),iar anul
> acesta am fost cazut la Master.Scoala asta ar trebui sa se curete de
> expirati comunisti si de unii pseudointelectuali soroshisti ca sa
> devina credibila.Ca sa nu mai spunem ca studentilor li se cer taxe
> exagerat de mari de la eliberarea de adeverinta de student,de
> absolvent sau taxe de studii tot mai multe si conditii proaste.Iar cei
> din frunte isi folosesc scoala ca pe mosia lor.Pai ei l-au adus pe
> Giddens sa isi spele imaginea atat in fata studentilor cat si in
> exterior.Ca sa nu mai spunem ca acolo este FIEFUL FEMINISTELOR(printre
> care si Ana Birchall) conduse de MIHAELA MIROIU(adevarata stapana a
> SNSPA ului) care a fost colega de facultate cu sotia unuia din liderii
> PSD.Eu unul cred ca e o jignire pentru acest LORD sa ia un titlu
> academic de la o Universitate condusa de o rectora plagiatoare(are o
> carte in 1999 plagiata dupa un autor din 1981) si de un fost rector
> dovedit de presa ca a fost implicat in afaceri necurate in care a
> pagubit statul si care este poate cea mai corupta universitate.Am
> asistat ca fost absolvent la ceremonia de acordare a titlului lordului
> Giddens,iar dupa ce l-am ascultat mi-am dat seama ca suntem la ani
> lumina de Universitatile englezesti.Plus ca prorectorul Paul
> Dobrescu(fost la Stefan Gheorghiu)desi e fost decan la Comunicare nici
> n-a fost in stare sa pronunte englezeste,iar discursul lui a starnit
> hohote de ras.
> Daca ziceti ca SNSPA e Stefan Gheorghiu,atunci sa stiti ca exista
> cineva care a cerut sa plece toti de la Stefan Gheorghiu.
>
>

Nituc
2007-11-15 15:22:39

Peste ani

Ghita Bizonu'
2007-11-15 15:42:33

Re: Prin mobilizarea tuturor fortelor intelectuale din societatea care?!

A politzieneacsa?
ca pana acum s-u mobilizat teleptualii si Madalin- forumuri, deabateri , ceva afise, bani cheltuiti si kentuiti prim simpozioane. Aporpos stii de unde vine cuvantu simpozion? Pai unii bani s-au dus asa !!!

Sa-ti spui io cum : dai amenda !!
In scoala primara am avut coleg un tigan. S-a gandit copchilu bine, da bine de tot si a hotarat ca-i mai bine la padure decat la scoala (padurea Andronache. Minunat loc de joaca !!! Nu glumesc. In anii 60) . Si dupa 2 apatamani tat'su primi una bucata amenda si i-a "explicat" amantuntit lu fi-su ca scoala e obligatorie ! Si a reusit Chivu sa termine 8 clase ca toti ceilalti (aporpos ce crezi ca era singuru care prefera sa se joace decat sa -si faca temele?! Ntz . A fost singurul al carui tata nu-i pasa ca nu merge la scoala ! Da a fost convins )

Asa ca hotarati-va-ti : vreti intergrarea lor? Pai e nevoie de strans surubu , ca acu au ramas aia mai conservatori (nu-si trimit fetele la scoala ca cica se strica si trebe sa le marite la 10-12 ani , baietii lor se casatoresc la 13 ani) , si cateodata mai rai (mai excroci) si mai incapatanati (las dom'le ca ma descurc ! prea multa acrte strica la cap!) si nu ai cum sa te intelegi cu ei.
Vrei pastrarea traditiilor astora (nomadism, casatorii ca-n India lu Brahma) ? N-or sa se integreze!

SI finalul tau e de-o ipocrie dezgustatoare. <....sa nu mai fie ignorati si descriminati,> . Cunosc tigani perfect integrati . (culmea despre unu zic ca-i "tiganu meu" si el ma baga in categoria "romanii mei" . Tipu are o mica negustorie si noi "romanii lui" ii suntem fideli. Si se plange ca nevasta-sa e mainaca. Si se pare ca nevasta lui este nu o gospodina desavarsita ci una maniaca !!! )


La 2007-11-15 12:41:05, Nikon a scris:

> La 2007-11-15 11:11:46, simiondan a scris:
>
> > si sa-si indeplineasca datoriile cetatenesti"
> > dar cum pot fi obligati? pentru ca sunt total de acord cu ideea.
> > metoda imi scapa.
> >
>
> Prin mobilizarea tuturor fortelor intelectuale din societatea
> romaneascain timp si rabdare se poate ajuta si reconsidera educatia
> si traditia tiganilor din Romania.Au si partea buna....sa nu mai fie
> ignorati si descriminati,sunt si ei suflete de om.........
>

georgems
2007-11-15 16:53:46

Re: georgens

La 2007-11-15 13:09:11, Ghita Bizonu' a scris:

> Toate tarile au o cultura spoecifica. Chiar daca o asambleaza cu ce
> iau de la altii.
> Apoi cuvantul cultura are o cuprindere larga si de aici acceptiuni
> diferite. Eu m-am referit la intelegerea comuna (restransa si
> restrictiva)
> Sutinera ta <romanii nu avem o cultura specifica, ne-am legat de cea
> literara in dorinta de a ne particulariza cumva> dovedeste o profunda
> (si comuna ) neintelegere a culturii. Si reflecta deculturalizarea
> masiva promovata in ultimii 17 ani de urmasii celor care au promovat
> deculturalizarea comunista in anii 50 .
> SI ca un bun ganditor corect pui carul inaintea boilor < sarind peste
> faza cu experimentarea democratiei, experimentarea tipului de
> societate,> . Astea nu poti sa le experimentezi - sau daca vrei pe noi
> s-a facut o exerienta , a socialista , si supravietuitoriii sunt
> refolositi la un nou experiment.
>
> iar modelu american. dragule, nu-s antiamerican. Da nu crez ca se
> potriveste.
> Nu avem resurselel lor , inclus cele naturale . Artgumentatia ta arata
> limitele "culturii" intelese doar literar-ideologic.
>
> Stai bland si nu urzica , ca ai de-a face cu unu care stie diferenta
> dintre cultura si civilizatie (inclus sensu fr si cel german!) , si
> cea dintre a si de- culturalizare. Si mai cunosc destula istorie si
> am inghiti chiar prea multa propaganda politica ca sa mai fiu azi o
> victima usoara.
> Este ca tu nu l-ai citit pre Zeletin , de unde am preluat corpul
> principal al ideii?!
> Nu sari sucarit , mai bine cauta pre Zeletin. Cauta informatia .
>
Bun Bizonule,daca toate tarile au o cultura specifica, ceea ce teoretic e corect si real la altii, spune-mi si mie a noastra ce specificitate are, sper ca nu vii cu teoria '' limba noasta-i o comoara".Eu cred ca stii multe ,nu contest asa ceva, doar sa fii mai specific in cazul de fata.Iar in cel priveste pe respectivul Zeletin(daca nu e o combinare de litere a unui anumit nume) ,evident ca nu l-am citit, nici n-am auzit ,da asta nu e o problema ,atata timp cat am citit multe ,da infinit mai multe n-am citit, ceea ce in ziua de azi nu e o problema , datorita enormei cantitati de informatie,doar sa ne calauzim ceea ce trebuie sa studiem.

mirceapopa1979
2007-11-15 16:56:40

Re: LORDUL GIDDENS si SNSPA

Cei mai smecheri de la Stefan Gheorghiu s-au adunat in 1990 intr-o gasca la restaurantul Securitatii Trocadero si au pus la cale de o Scoala de Partid a FSN ului apoi PDSR ului devenit PSD(care a devenit afacerea lor personala) apoi in ultimii ani a lui Soros si diferitelor cercuri oculte modiale care isi infiltreaza oamenii acolo.
E acuma te-ai lamurit care e legatura dintre Stefan Gheorghiu si SNSPA.Adica cei din esalonul doi de la Stefan Gheorghiu i-au inlaturit pe ideologii de frunte si cei din primul esalon de la Stefan Gheorghiu pentru ca si-au dat seama ca in comunismul capitalist e profitabil sa faci afaceri universitare private folosindu-se de relatiile cu statul.Adica statul le pune la dispozitie capitalul fix,adica cladirea si baza materiala,iar ei isi scot banii pe care si-i baga in buzunarul lor.Asta este metoda masteratelor CAPUSHA a lui Secaresh,care a inceput sa fie urmata si de multi din SNSPA.Adica se folosesc de banii statului,de spatiul si cladirea SNSPA pentru a-si deschide afaceri cu Masterate a caror bani intra masiv in buzunarul lor.Ca sa nu mai spunem ca au o increngatura de relatii la Minister care contra unor sume de bani,le acrediteaza diplomele de la unele Masterate care n-au nici o valoare.Deci ceea ce practica cei din SNSPA e un fel de Caritas sau FNI.Adica omul disperrat sa isi ia diploma se duce la SNSPA da bani cat VOR ei la Master si primesc diploma pe loc care de multe ori nu are nici o valoare in UE.E la fel cu cei care depuneau bani la FNI sau Caritas pentru a inmulti banii si constatau ca banii lor s-au dus de pomana.
In schimb cei din fruntea SNSPA ului stau in vile si cartiere interlope gen Voluntari sau Baneasa.

La 2007-11-15 15:18:47, Nituc a scris:

> Zice maestrul in final<<exista cineva care a cerut sa plece toti de la
> Stefan Gheorghiu>>. Poate asa s-a si intamplat. Au plecat toti de la
> <<Stefan Gheorghiu>> si au venit la SNSPA.
> Copistul cronicar
>
> La 2007-11-15 12:41:27, mirceapopa1979 a scris:
>
> > Ca fost absolvent de SNSPA pot sa spun ca cei care i-au dat titlu de
> > Doctor Honoris au fost penibili.Pot spune ca eu sunt singurul
> > absolvent care anul trecut am avut curajul sa cer pe forumurile scolii
> > ca toti din SNSPA sa spuna pe site-ul scolii daca au avut legatura cu
> > Stefan Gheorghiu,cu propaganda PCR sau cu Securitatea.Bine inteles ca
> > asemenea initiativa nu a avut ecou,ba chiar am fost impiedicat sa imi
> > iau pregatirea pedagogica(ca sa vin peste ei ca profesor),iar anul
> > acesta am fost cazut la Master.Scoala asta ar trebui sa se curete de
> > expirati comunisti si de unii pseudointelectuali soroshisti ca sa
> > devina credibila.Ca sa nu mai spunem ca studentilor li se cer taxe
> > exagerat de mari de la eliberarea de adeverinta de student,de
> > absolvent sau taxe de studii tot mai multe si conditii proaste.Iar cei
> > din frunte isi folosesc scoala ca pe mosia lor.Pai ei l-au adus pe
> > Giddens sa isi spele imaginea atat in fata studentilor cat si in
> > exterior.Ca sa nu mai spunem ca acolo este FIEFUL FEMINISTELOR(printre
> > care si Ana Birchall) conduse de MIHAELA MIROIU(adevarata stapana a
> > SNSPA ului) care a fost colega de facultate cu sotia unuia din liderii
> > PSD.Eu unul cred ca e o jignire pentru acest LORD sa ia un titlu
> > academic de la o Universitate condusa de o rectora plagiatoare(are o
> > carte in 1999 plagiata dupa un autor din 1981) si de un fost rector
> > dovedit de presa ca a fost implicat in afaceri necurate in care a
> > pagubit statul si care este poate cea mai corupta universitate.Am
> > asistat ca fost absolvent la ceremonia de acordare a titlului lordului
> > Giddens,iar dupa ce l-am ascultat mi-am dat seama ca suntem la ani
> > lumina de Universitatile englezesti.Plus ca prorectorul Paul
> > Dobrescu(fost la Stefan Gheorghiu)desi e fost decan la Comunicare nici
> > n-a fost in stare sa pronunte englezeste,iar discursul lui a starnit
> > hohote de ras.
> > Daca ziceti ca SNSPA e Stefan Gheorghiu,atunci sa stiti ca exista
> > cineva care a cerut sa plece toti de la Stefan Gheorghiu.
> >
> >
>
>

alamar
2007-11-15 16:57:18

Re: O PRIVIRE PRIVIND uitarile lu Tautu si Alamar

La 2007-11-15 09:55:45, Ghita Bizonu' a scris:

> , Mos_Tautu a scris:
> <Pe o astfel de gandire politica s-a desfasurat inca din a doua
> jumatate a secolului al XIX-lea procesul de constituire a unor partide
> muncitoresti social-democrate in diferite tari, unele dintre ele
> unindu-se in asociatii internationale muncitoresti. In cadrul
> social-democratiei din acea perioada a inceput sa se dezvolte un
> curent de gandire de factura extremista, in frunte cu Lenin, care va
> duce la o noua doctrina, cea comunista, de tip marxist-leninist care,
> dupa primul si al doilea razboi mondial, va sta la baza sistemului
> totalitar comunist. >
>
> Mosule , socialismu a fost creatia intelctuala a unor carturari .
> Muncitorii au creat sindicatlele. Ma rog, la un moment dat s-a facut
> unirea celor 2 curente.
> Dar , sindicatlelel au fost intotdeauna mai terrea terre nu doreau
> rivolutia ci evolutia . Curentele de factura extreemista au fost
> infiintate de intelctuali .
> Si asta a produs sciziunea in miscarea socialista -= pe de o parte
> maximalistii , bolsevicii , zisi si comunisti si de cealalta parte
> socialistii care si-au zis democrati.
> Si soc democrati nu aveau de ce sa-is faca mari probleme cu caderea
> sistemului comunist. Macar ptr faptu ca au infundat din gros
> pyuscariile comuniste.
>
> Alalar : m-am uitat destul de atent. Totusi tautu nu scrie ca social
> democratia <asi are bazele in marxism leninism > . care este o
> afirmatie cel p[utin eronata. In marxism, da , dar leninismul este cel
> care desparte socialismul.
> Apoi e greu de luptat cu utopiile. De ex cu aia ca oamenii eegali.
> Daca renunti la ea stiu destui cutitari si borfasi dispusi sa-si
> agirme superioritatea intriseca.
>
> Si apoi uitati amndoi un amanunt : adevaratul FSN este PD ! Care PD
> era unicu partid socialdemocrat modern si european pana acu 3 ani!!!
>
>
Dle Bizonu' , multimesc pt corectie...Totusi , in acest caz dta incerci sa despici firul de par in patru...Nu crezi ?...In situatie mentionata de dta este o distinctie fara diferenta...Karl Marx a fost teoriticianul acestei doctrine utopice si nefaste societatii umane....Lenin a pus in practica aceasta doctrina...Astazi ,si intotdeauna ,marxismul nu poate fi separat de leninism ,asa cum albul nu poate fi separat de orez....La revedere...

georgems
2007-11-15 16:59:34

Re: georgems, am gasit Radu Popescu Zeletin

La 2007-11-15 13:09:11, Ghita Bizonu' a scris:

> Toate tarile au o cultura spoecifica. Chiar daca o asambleaza cu ce
> iau de la altii.
> Apoi cuvantul cultura are o cuprindere larga si de aici acceptiuni
> diferite. Eu m-am referit la intelegerea comuna (restransa si
> restrictiva)
> Sutinera ta <romanii nu avem o cultura specifica, ne-am legat de cea
> literara in dorinta de a ne particulariza cumva> dovedeste o profunda
> (si comuna ) neintelegere a culturii. Si reflecta deculturalizarea
> masiva promovata in ultimii 17 ani de urmasii celor care au promovat
> deculturalizarea comunista in anii 50 .
> SI ca un bun ganditor corect pui carul inaintea boilor < sarind peste
> faza cu experimentarea democratiei, experimentarea tipului de
> societate,> . Astea nu poti sa le experimentezi - sau daca vrei pe noi
> s-a facut o exerienta , a socialista , si supravietuitoriii sunt
> refolositi la un nou experiment.
>
> iar modelu american. dragule, nu-s antiamerican. Da nu crez ca se
> potriveste.
> Nu avem resurselel lor , inclus cele naturale . Artgumentatia ta arata
> limitele "culturii" intelese doar literar-ideologic.
>
> Stai bland si nu urzica , ca ai de-a face cu unu care stie diferenta
> dintre cultura si civilizatie (inclus sensu fr si cel german!) , si
> cea dintre a si de- culturalizare. Si mai cunosc destula istorie si
> am inghiti chiar prea multa propaganda politica ca sa mai fiu azi o
> victima usoara.
> Este ca tu nu l-ai citit pre Zeletin , de unde am preluat corpul
> principal al ideii?!
> Nu sari sucarit , mai bine cauta pre Zeletin. Cauta informatia .
>
>
Cred ca de el ziceai Buc, Berlin etc, cand mai am timp o sa studiez.

alamar
2007-11-15 17:14:55

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-15 01:21:15, katty1 a scris:

> > >
> > Dle Tautu , drept sa spun postarea dtale este mai interesanta decat
> > paltitudinile si generalitatile lordului Giddens...Dle Tautu , sunt
> > cateva afirmatii contradictorii in bazele social democratiei explicate
> > de dta , conform doctrinei ecestei miscari socalle ,politice si
> > economice...Spre exemplu dle Tautu , daca imi ingadui , sa te intreb :
> > In doctrina asta social democrata, care asi are bazele in marxism
> > leninism , cum promoveaza aceasta doctrina "interesele producatorilor
> > de bunuri materiale si spiriatuale " , cand toti stim ca marxism
> > leninismul a eliminat productivitatea privata ,inlocuid-o cu cea de
> > Stat , comuna ??...O alta intrebare , elementara , logica ,de bun simt
> > , dle Tautu : daca social democratia are la baza o utopie , fie ea si
> > marxist leninista, si luand in considerare rezultatele constante si
> > repetate , de faliment ale acestei doctrine utopice , nu crezi ca ar
> > fi normal ca societatea , in urma rezultatatelor acestor experimente
> > futile sa renunte la aceasta utopie ?...De obicei o fundatie defecta
> > produce o cladire defecta , nu-i asa ?....Una din definitiile
> > imbecilitatii , este de a repeta un experiment ,la nesfarsit ,
> > obtinand aceleasi rezultate dezastruoase...Voi reveni...
> >
>
>
> Alamare unde vezi dumneata disparitia productiei private in tari care
> au peride social democrate la putere. Sau vorbesti si tu ca sa te afli
> in treaba?
>
Draga Katty , in postarile anterioare ,eu nu am analizat sistemele social democratice existente in lume....Postarile mele sunt scrise in jurul informatiilor scrise de dl Tautu in postarea dlui...Totusi , poate in viitor ,in functie de stirile economice, ati voi da exemple de franele si barierele pe care social democratia le pune in calea dezvoltarii economice ,prezente atat in america dar mai ales europa...Social democratia ,ar dori ,dar nu poate ,din motive economice sa elimine total modul de productie privat...Social democratie este un hybrid intre socialism si free market....Spre deosebire de socialisti si comunisti , social democratii sunt urmasii acestora ,mai destepti : au invatat lectia , eliminarii totale a proprietatii private de la stramosii si vecinii din est...La prima vedere ,acest hybrid , arata ca face o treba mai buna in ocrotirea cetateanului...Dar in realitate , aceasta doctrina , modeleaza un cetatean in a deveni dependent de Stat , de Birocratii , si ingradeste spiritul de inovatiesi independenta al fiecarei persoane...Economia americana si cele europene din trecut, nu au fost cladite poe doctrinele social democratiei....Dta ar trebui sa stii mai bine draga Katty , doctrina falimnetara a social democratiei : Ultimele alegeri din Suedia ,unde conservatorii au castigat alegerile ,datorita politicii economico sociale, de decenii in sir, a social democratilor...In suedia , astazi 1/6 din oameni capabili de munca ,stau acasa (freaca menta) , pe caz de "disability"...Pt. ca in suedia este foarte usor sa demonstrezi ca cineva este handicapat...Si de ce nu ?...De ce sa muncesti pt. 2000 de coroane pe luna cand poti sta acasa pt. 1800 de coroane pe luna ?...La revedere draga Katty....

simiondan
2007-11-15 17:45:33

Re: Astia au stil ! si dvs aveti!

Mos_Tautu
2007-11-15 17:53:52

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA:Dece nu a fost viabil socialismul comunist?

La 2007-11-15 17:14:55, alamar a scris:

> Dece nu a fost viabil socialismul comunist?

Dece a esuat socialismul in varianta comunista Nu o sa am pretentia de a fi exhaustiv dar exista cauze evidete. Sa le enumeram:

-DOGMATISMUL Socialismul real comunist pretindea ca are in marxism-leninism o conceptie care poate explica totul,toate fenomenele trecute,prezente si viitoare si in toate domeniile. Culmea a fost carticica lui Mao sau cursul scurt al Istoriei Partidului Comunist(bolsevic) al URSS. De fapt cetatenilor nici nu li se servea marxismul autentic ci un surogat agreat de stalin sau mao. Dar o teorie nu poate fi vesnica si ea mereu se adapteaza realitatii.Ori marxism-leninismul nu se discuta ci se APLICA in viziunea conducerii monarhice adoptate de comunism(secretarul general era practic pe viata si daca se putea continua fiul sau-vezi Coreea de nord sau ceea ce vroia ceausescu cu fiul sau) Acest dogmatism a fost nimicitor pentru socialism care treptat s-a desprins de evolutia istoriei stiintelor,a practicilor moderne.

Exemple:
-GENETICA era o stiinta burgheza inventata de 2 calugari(Morgan si mendel) iar Cibernetica o stiinta capitalista facuta pentru a exploata clasa muncitoare.Dupa multi ani de ramanere in urma treptat,ca mare favoare au acceptat aceste stiinte,in timp ce lumea capitalÂșista evoluase mult. Tehnologia industrializarii lui Ceausescu prin achizitionare de tehnica depasita din Occident gratie conceptiei ca tehnologia moderna desfiintaza clasa muncitoare a dus la falimentul economic
- NOMENCLATURA Desi se folosea cuvantul tovaras si democratie grupul conducator era format dintr-o casta inchisa de conducatori pe viata care locuiau in vile si palate,se aprovizionau preferential in timp ce omul simplu murea de foame Nu ma voi mai extinde acum dar toate acestea au dus la pierderea contactului cu realitatea,decadere economica,lipsa de atractie pentru socialism mai ales la noile generatii. Ambitia de a conduce un partid unic,obsesia de a nu pierde puterea a dus la crearea organelor represive de tip Securitate,NKVD etc.pentru asa zisa fericire care o vedeau in viitor sacrificau milioane de oameni,ii ucideau,ii varau in lagare de concentrare.Statul socialist zis,devenise o organizatie criminala,organiza crima chiar si prin spitalele de psihiatrie. Omul asa zis liber era filat,avea dosar,propaganda era unica si obsesiva,plictisitoare si unde inceta efectele ei intra securitatea. Daca este nevoie vom reveni

Mos_Tautu
2007-11-15 18:11:08

Re: O PRIVIRE PRIVIND Ingineria sociala comunista

CALUGARUL
2007-11-15 18:40:39

simiondan
2007-11-15 18:55:26

Re: mai baieti,

nu vad solutii. pe termen scurt. daca vor fi obligati sa-si trimita copiii la scoala, multi vor spune ca n-au bani pentru caiete, haine etc. deci si acest aspect e important. sa-i dai amenda? pai cu ce-o plateste? cu indeplinutul datoriilor cetatenesti, iar e o problema. care tine si de bani. statul roman, nu-i in stare sa puna scolile la punct . adica sa le modernizeze cat de cat. sa le doteze cu lucruri minime. sali de clasa curate, banci, apa curenta , lumina, caldura. sa nu mai vorbim de salarizarea dascalilor. deci, o gramada de bani. daca, ei tiganii, prin reprezentantii lor scoliti ( sunt destui ) nu se vor implica vartos in programe facute cu cap ( bani s-ar putea rezolva prin implicare europeana) , vin banii si situatia nu se schimba. unde mai pui ca vor fi tot timpul unii tentati ( romani si tigani deopotriva) sa-si bage si ei in buzunar , ca deh, nu strica.La 2007-11-15 15:42:33, Ghita Bizonu' a scris:

> A politzieneacsa?
> ca pana acum s-u mobilizat teleptualii si Madalin- forumuri,
> deabateri , ceva afise, bani cheltuiti si kentuiti prim simpozioane.
> Aporpos stii de unde vine cuvantu simpozion? Pai unii bani s-au dus
> asa !!!
>
> Sa-ti spui io cum : dai amenda !!
> In scoala primara am avut coleg un tigan. S-a gandit copchilu bine, da
> bine de tot si a hotarat ca-i mai bine la padure decat la scoala
> (padurea Andronache. Minunat loc de joaca !!! Nu glumesc. In anii 60)
> . Si dupa 2 apatamani tat'su primi una bucata amenda si i-a
> "explicat" amantuntit lu fi-su ca scoala e obligatorie ! Si a reusit
> Chivu sa termine 8 clase ca toti ceilalti (aporpos ce crezi ca era
> singuru care prefera sa se joace decat sa -si faca temele?! Ntz . A
> fost singurul al carui tata nu-i pasa ca nu merge la scoala ! Da a
> fost convins )
>
> Asa ca hotarati-va-ti : vreti intergrarea lor? Pai e nevoie de strans
> surubu , ca acu au ramas aia mai conservatori (nu-si trimit fetele la
> scoala ca cica se strica si trebe sa le marite la 10-12 ani , baietii
> lor se casatoresc la 13 ani) , si cateodata mai rai (mai excroci) si
> mai incapatanati (las dom'le ca ma descurc ! prea multa acrte strica
> la cap!) si nu ai cum sa te intelegi cu ei.
> Vrei pastrarea traditiilor astora (nomadism, casatorii ca-n India lu
> Brahma) ? N-or sa se integreze!
>
> SI finalul tau e de-o ipocrie dezgustatoare. <....sa nu mai fie
> ignorati si descriminati,> . Cunosc tigani perfect integrati .
> (culmea despre unu zic ca-i "tiganu meu" si el ma baga in categoria
> "romanii mei" . Tipu are o mica negustorie si noi "romanii lui" ii
> suntem fideli. Si se plange ca nevasta-sa e mainaca. Si se pare ca
> nevasta lui este nu o gospodina desavarsita ci una maniaca !!! )
>
>
> La 2007-11-15 12:41:05, Nikon a scris:
>
> > La 2007-11-15 11:11:46, simiondan a scris:
> >
> > > si sa-si indeplineasca datoriile cetatenesti"
> > > dar cum pot fi obligati? pentru ca sunt total de acord cu ideea.
> > > metoda imi scapa.
> > >
> >
> > Prin mobilizarea tuturor fortelor intelectuale din societatea
> > romaneascain timp si rabdare se poate ajuta si reconsidera educatia
> > si traditia tiganilor din Romania.Au si partea buna....sa nu mai fie
> > ignorati si descriminati,sunt si ei suflete de om.........
> >
>
>

alamar
2007-11-15 18:58:07

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA:Dece nu a fost viabil socialismul comunist?

La 2007-11-15 17:53:52, Mos_Tautu a scris:

> La 2007-11-15 17:14:55, alamar a scris:
>
> > Dece nu a fost viabil socialismul comunist?
>
> Dece a esuat socialismul in varianta comunista Nu o sa am pretentia de
> a fi exhaustiv dar exista cauze evidete. Sa le enumeram:
>
> -DOGMATISMUL Socialismul real comunist pretindea ca are in
> marxism-leninism o conceptie care poate explica totul,toate fenomenele
> trecute,prezente si viitoare si in toate domeniile. Culmea a fost
> carticica lui Mao sau cursul scurt al Istoriei Partidului
> Comunist(bolsevic) al URSS. De fapt cetatenilor nici nu li se servea
> marxismul autentic ci un surogat agreat de stalin sau mao. Dar o
> teorie nu poate fi vesnica si ea mereu se adapteaza realitatii.Ori
> marxism-leninismul nu se discuta ci se APLICA in viziunea conducerii
> monarhice adoptate de comunism(secretarul general era practic pe viata
> si daca se putea continua fiul sau-vezi Coreea de nord sau ceea ce
> vroia ceausescu cu fiul sau) Acest dogmatism a fost nimicitor pentru
> socialism care treptat s-a desprins de evolutia istoriei stiintelor,a
> practicilor moderne.
>
> Exemple:
> -GENETICA era o stiinta burgheza inventata de 2 calugari(Morgan si
> mendel) iar Cibernetica o stiinta capitalista facuta pentru a exploata
> clasa muncitoare.Dupa multi ani de ramanere in urma treptat,ca mare
> favoare au acceptat aceste stiinte,in timp ce lumea capitalÂșista
> evoluase mult. Tehnologia industrializarii lui Ceausescu prin
> achizitionare de tehnica depasita din Occident gratie conceptiei ca
> tehnologia moderna desfiintaza clasa muncitoare a dus la falimentul
> economic
> - NOMENCLATURA Desi se folosea cuvantul tovaras si democratie grupul
> conducator era format dintr-o casta inchisa de conducatori pe viata
> care locuiau in vile si palate,se aprovizionau preferential in timp ce
> omul simplu murea de foame Nu ma voi mai extinde acum dar toate
> acestea au dus la pierderea contactului cu realitatea,decadere
> economica,lipsa de atractie pentru socialism mai ales la noile
> generatii. Ambitia de a conduce un partid unic,obsesia de a nu pierde
> puterea a dus la crearea organelor represive de tip Securitate,NKVD
> etc.pentru asa zisa fericire care o vedeau in viitor sacrificau
> milioane de oameni,ii ucideau,ii varau in lagare de concentrare.Statul
> socialist zis,devenise o organizatie criminala,organiza crima chiar si
> prin spitalele de psihiatrie. Omul asa zis liber era filat,avea
> dosar,propaganda era unica si obsesiva,plictisitoare si unde inceta
> efectele ei intra securitatea. Daca este nevoie vom reveni
>
>
Dle Tautu , ultima dtale postare....Hm!...Se poate incadra in gandirea tov. Chavez din Venezuela...acest latent bolsevic....Dlui ,ca si dta incerca sa explice falimentul constant si pe terpetuu al acestei doctrine distrugatoare speciei umane orin urmatoarea rationalizare : "Pana acum comunismul si socialismul a esuat pt. ca cei dinaintea noastra au facut greseli ideologice...Comunismul si socialismul a esuat pt. ca nu a fost execuata de mine ,ci de altii ,cu o gandire defecta ,care au distorsionat doctrina dictaturii proletare...."...Dle Tautu falimentul ,acestei doctrine nu se datoreaza greselilor umane , a executorilor ei , nu...Aceasta doctrina este destinata esecului , de la inceput ,datorita faptului ca aceasta doctrina este opusa NATURII , opusa REALITATII societatii si opusa NATURII UMANE....In natura , nu toate exemplarele speciei sunt dotate in mod egal ,cu inteligenta, stamina , energie ,viziune ,etc...Natura nu este socialista dle Tautu...In ceea ce priveste omenirea , caracterul uman are calitati si defecte...Defectele umane sunt ca apa...aleg calea cu cea mai putina rezistenta : daca un sistem ,ati ingaduie , sa treci prin viata ,fara munca fizica sau intelectuala, atunci majoritatea indivizilor din societate vor urma aceasta cale...socialismul , comunismul si social democratie ofera multe oportuinitati indivizilor de o lua mai usor in viata ,priviind munca fizica, intelectuala ,etc....Pt. ca statul ,colectivul are datoria , conform acestei doctrine eronate de a avea grija de cei neajutorati...Aceasta este diferenta intre caritate si comunism ...Caritatea este acordata de buna voie , din motive spirituale , etc...in comunism ajutorul aste dat de Stat care exloateaza pe cei care produc si confisca aceste bunuri de la cei care produc pt. a le da celor neproductivi...Comunismul si socialismul au devenit experti in a raspandi mizeria in mod egal , si de a cobora pe cei productivi la nivelul mediocritatii...In socialism clasele sociale sunt rigide , in capitalism , indivizi pot tranzita rapid , in functie de inteligenta si efort de la saracie lucie , bogatii inimaginabile...sin invers , de la bogatii la saracie ,in functie de deciziile individului....Capitalismul garanteaza acelasi start in viata oricarui individ....Comunismul utopic , ademeneste individul cu garantia ca fiecare , nu comnteaza cat de mediocru, puturos ,sau autodistructiv este , un sfarsit egal cu cel al fruntasilor societatii...Acesta doctrina este impotrina natirii si a realitatii in care traim...La revedere dle Tautu...

simiondan
2007-11-15 19:10:06

Mos_Tautu
2007-11-15 19:19:15

Re:Lui Almar cu stima

La 2007-11-15 18:58:07, alamar a scris:

Dle Alamar,

Pe un forum nimeni nu da lectii la nimeni ci doar se exprima opinii,opinii care tin cont si de subiectivitatea umana.

Dv.ma admonestati ca procedez sau vorbesc ca Chavez,bolsevic.

Nu este bine sa faceti asa pentru ca atunci discutia se transforma intr-un sir de replici.
Si eu as avea capacitatea sa va etichetez dar consider ca si dv.aveti o opinie.

De exemplu vorbiti ca inegalitatea porneste de la natura si ca egalitatea nu este fiziologica.

Nu zic ca nu este drept dar se poate lupta pentru egalitatea de sanse care nu mai este contra naturii ci a devenit demult o conceptie umanista acceptata de toata lumea civilizata.

Sa ne amintim,drept sa unu,ca si crestinismul a fost numit Comunismul antichitatii,cel putin ca a pulverizat nedreapta oranduire sclavagista cu o durata de peste 10.000 de ani.Si Crestinii au spus ca bogatul nu are sanse de a fi desavarsit(nu intra in rai cum nu trece camila prin urechile acului).Marx spune ca proprietatea este un furt,el fundamenteaza notiunile de plus-valoare etc.

Deci daca eu consider ca actele de caritatea sunt bune si au existat totdeauna,a considera ca nedreptatea economica,politica,politica castelor nu sunt bunuri sau cuceriri umane dupa care sa avem nostalgie.

Social-democratia europeana a rezolvat inpractica franand capitalismul salbatec dar apreciind maniera de a desvolta economia a capitalismului.

Nu vreau sa ma desfasor pe un spatiu asa de mic cum este un forum dar sa ne ferim de a impune adevarurile noastre si mai ales cu etichetari sau chiar insulte.

Sunt bucuros ca discut cu persoane ca dv. Si va multumesc pentru opiniile dv.care m-au imbogatit putin.
Cu stima

spaiu'
2007-11-15 19:49:11

Re: O PRIVIRE PRIVIND SOCIAL DEMOCRATIA

La 2007-11-14 23:08:21, Mos_Tautu a scris:

> Social-democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si
> conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile
> egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor
> producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei
> sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea
> puterii claselor sociale avute, indeosebi a monopolurilor.
> Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte,
> ideile socialistilor utopici, iar pe de alta parte, ideile marxiste
> din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu
> manifestarea relatiilor de productie capitaliste care, desi marcau un
> element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in
> mod inevitabil si inegalitati sociale.
> Social-democratia s-a inspirat, dupa cum s-a aratat, nu numai de la
> socialismul utopic, ci si de la ideile socialiste ale lui Marx si
> Engels, idei considerate ca apartinand socialismului.
> Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in
> evolutia sa.
>
>
Ti-as ramane recunoscator, mosule, daca mi-ai explica legatura intre interesele producatorilor de valori care, in orice societate democratica , sunt capitalisti, si egalitatea sociala. Iar daca imi explici si conceptul dreptatii "sociale", voi pica pe spate. Io credeam ca dreptatea exista pur si simplu. Sau nu. Si ca de acolo vine expresia "stat de drept".

DonS
2007-11-15 20:26:34

Lui Alamar

Dle, admir indarjirea cu care incerci sa faci pe orbi sa vada si pe surzi sa auda, dar, crede-ma, nu are rost . Ce-a mai buna definitie a comunismului, pe care o stiu, si care se poate aplica si socialismului, este cea din "Mitologia stiintifica a comunismului "(Lucian Boia ) si anume alegoria muribundului care-si convinge medicii ca e sanatos tun !

Zenn
2007-11-15 22:03:43

Re: Lui Alamar

Mda! Apropo, ce admiri dumneata se chiama "internet troll"...La 2007-11-15 20:26:34, DonS a scris:

> Dle, admir indarjirea cu care incerci sa faci pe orbi sa vada si pe
> surzi sa auda, dar, crede-ma, nu are rost . Ce-a mai buna definitie a
> comunismului, pe care o stiu, si care se poate aplica si
> socialismului, este cea din "Mitologia stiintifica a comunismului
> "(Lucian Boia ) si anume alegoria muribundului care-si convinge
> medicii ca e sanatos tun !
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prima imagine de inalta definitie a Pamantului (3327 afisari)
 Frauda (3242 afisari)
 "Cutremurele nu au fost nimic pe langa ce s-a intamplat!" (2959 afisari)
 Afacerile lui Cartianu (2725 afisari)
 Sfaturile Lordului Giddens (2071 afisari)
  Dan Mihoc, suspectat de organizarea "coletelor ucigase" trimise la "Europa Libera" (1135 afisari)
 Actrita Laura Vasiliu, bruscata de carabinieri, la Torino (1021 afisari)
 Traseul fugarului Omar Hayssam, reconstituit de procurori (890 afisari)
 Leul, nou minim istoric fata de euro (802 afisari)
 Rusia si-a retras trupele din Georgia (777 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01150 sec.