Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-10

Comentarii: 37, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aya
2007-11-09 22:26:21

RISC DE SECURITATE NATIONALA (3): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI vs RECURS LA DERIZORI

Combaterea ideii existentei dezinformarii- a carei tinta e Romania- s-a incercat a se face (prin virtual dar si- mai putin agresiv- prin anumite canale media) prin ceea ce am putea numi recursul la deziroziu.
Replicile date "superior" (si intr-o maniera "balbaita" care se voia ironie) erau in acelasi registru: tiganii sut infractori, ne fac de ras, alt adevar nu exista aici, ce risc de securitate prezinta tiganii (de parca asta era problema!) etc.
Unii dintre cei care dau astfel de replici, sunt parte in dezinformare ("purtatori de mesaj", cum ii numesc eu).
Altii, nevinovati, sunt fie mai putin exersati in a vedea profunzimile lucrurilor, fie aplecati catre "facil", fie intoxicati psihologic de catre "purtatorii de mesaj" la care m-am referit deja. Acestia, fara voie, devin masa de manevra in dezinformare.

A nu accepta existenta riscurilor unei dezinformari- odata expuse- presupune inconstienta.
Nu neaga nimeni ca se comit infractiuni in strainatate, de catre anumiti cetateni romani.
Dar acesta e pretextul- nu cauza a ceea ce ni se intampla acum.

Suntem tinta unei imense dezinformari, cu viza grava asupra viitorului Romaniei. Orice observator cat de cat atent poarte realiza ca pericolul ca in Romania sa izbucneasca dure miscari de "pedepsire etnica" (in cazul diverselor categorii etnice, pornindu-se de al pretextul romilor care - revine cu obstinatie expresia- "ne-au facut de ras in Europa si in lume") e foarte mare.

O astfel de miscare, impulsionata psihologic, ar produce haosul in Romania, putandu-se ajunge, in extremis, chiar la legitimarea interventiei unor "forte de stabilitate" (argumentul "suntem stat membru UE si asa ceva nu se poate" e nefudamentat).

De la "pedepsirea romilor" (care pluteste in aer, ceea ce necesita atentie sporita din partea celor capabili sa previna totul- momentul e atat de important, incat nu trebuie sa se astepte totul de la autoritati; demersul de contracarare psihologica e deosebit de important- caci insasi dezinformarea se cladeste psihologic!!) s-ar trece la izbucnirea focului mocnit (nicidecum intretinut din Romania) in delicatele teritorii asa-zise "secuiesti".

Sa privim imprejur si sa vedem ce se intampla in Kosovo- iata, se apropie momentul in care s-a afirmat ca aceasta "enclava" va deveni independenta (ceea ce sigur va antrena tulburari sangeroase in zona respectiva).
Butoiul cu pulbere e la doi pasi de noi.

In perioada razboiului din Iugoslavia, ma refer mai ales la cel din prima perioada anilor ‘90 (si, intre-o oarecare masura, si la cel din 1999) am evitat razant dezmembrarea Romaniei, "razboiul civil".

Sa privim la tensiunile existente in Ucraina- care ar putea fi "exportate" in nordul tarii, la noi.

Sa privim la ce se petrece in Basarabia.

Sa realizam cum suntem la mijloc- singurii care am ramas cu granitele intacte (un stat, cum spun eu, mult prea mare ca sa-l sari- iar daca rauvoitorii il "ocolesc", pierd momentul propice declansarii actiunilor lor negative) si vom realiza SI contextul care nu face decat sa puna in lumina si mai clara faptul ca Romania e tinta unei dezinformari.

Asa cum suntem, cu toate miscarile politice zbuciumate din interior, suntem stabili.
Dar, izbucnirea unor miscari interne, cu caracter etnic, "IMPORTATE" din afara (ce altceva e presiunea pe romani, in Italia- "trimisa" CATRE Romania, cu sublinierea ca romii de cetatenie romana fac toate relele?) ar putea duce la legitimarea faramitarii noastre, la haos.

Nu e nimic greu de inteles, aici. Atitudinea lansata PRIN presa (legitimata afectogen, in urma unei fapte, e drept, reprobabile) are alta viza, mult mai grava decat expulzarea, pur si simplu, a unor cetateni romani, in mod abuziv!
Vizita lui Calin Tariceanu in Italia poate rezolva multe, sub aspect formal- dar sub nici o forma nu poate stavili valul agresiv antiromanesc de acolo (cu atat mai mult cu cat, fiind vorba de o dezinformare, agresiunea e alimentata atat psihologic, cat si prin "atacuri dirijate", conform unui scenariu prestabilit). Poate, doar intalnirea de la Vatican sa tempereze lucrurile (nu voi detalia- dar acela a fost, cu adevarat, un moment de o importanta nebanuita- si semnal pentru "un alt fel de armistitiu- CEL PUTIN "armistitiu"!).

Cine nu intelege ca ne aflam in fata unui RISC DE SECURITATE NATIONALA ("mascat" in atitudinea fata de o - sau de niste- fapte penale) este fie rau intentionat, fie incapabil sa gandesca.
In ambele situatii, sa taca si sa stea retras- nu sa contribuie, iresponsabil, la adancirea dezinformarii care, necontracarata ACUM, va produce efecte de proportii incalculabile!

Mos_Tautu
2007-11-09 22:32:41

DECE MINISTRI INTERPOL?

DECE MINISTRI INTERPOL?

Dl.Unteanu se mira,ca de altfel noi toti de maniera in care se face justitie,spunand pe drept cuvant ca vina de a fi idiot sau incompetent este considerata ca inexistenta la noi.

Explicatia fenomenului in care primul ministru discuta ca doi amici cu un infractor consta in aceea ca la noi justitia nu functioneaza.Ministri incompetenti sau chiar penali nu au nici o problema si nu au auzit de demisia de onoare.

Capitalismul salbatec seamana la noi cu ceea ce apare in istoria sociologiei ca darwinism social

Nu trebue subestimata capacitatea structurilor actualului PNL de a promova acea teorie sordida si caduca a darwinismului social.Exemplul fostului membru PNL,Cinteza si mai ales a dlui Ciuariu.

Dl.Chiuariu,s-a vazut la 3 ziule de la numirea sa ca ministru al justitiei, ca este chemat sa duca la indeplinire, fara a cracni, ordinele vizand operatiunea de blocare a sistemului judiciar in vederea restabilirii armoniei dintre cele doua sfere pana de curand ingemanate – cea a politicului si cea a salilor de tribunal.

Desi pare un tanar nevinovat,se pare ca face parte din nucleul dur al PNL care il preseaza pe dl.Tariceanu de a mentine starea de agresivitate politica contra adversarilor si mai ales fata de dl.Basescu.

Asa a inventat el chiar la 3 zile de la numire vestita poveste cu Tulus,Moraru si DNA.Chiar cand CSM a decis ca nu este vorba de deficiente manageriale,individul s-a orientat repede si a optat rapid pentru varianta suspendarii, printr-o hotarare de guvern, a comisiei speciale de la Cotroceni, emisa – ce surpriza! – chiar a doua zi dupa ce DNA ceruse inceperea urmaririi penale a ministrului Justitie.

Afacerea Caltabosu l-a speriat pe el si alti oligarhi si imediat a decis : sapte ani de puscarie pentru orice jurnalist care indrazneste sa deranjeze linistea publica prin diseminarea unor imagini ce expun acte de coruptie, cu sau fara caltabosi.

Chiuariu nu isi cere scuze si nu da explicatii,el actioneaza ca un robot al celor care l-au promovat.
Procurorul general,cel de la DNA apar pentru acest personaj nu numai ca indezirabili dar ca persoane care dau peste cap ordinea "fireasca" a lucrurilor – de suprematie a politicului asupra justitiei.

Asa cum subliniam la inceput ca si in cazul dlui Cinteza,dl.Chiuariu aplica in politica oligarhica darwinismul social,care imparte societatea in sclavi(poporul) si stapani (cei imbogatiti din politica indiferent de partid).Acestia din urma pot dormi acum linistiti,cu sufletul impacat – si conform evolutionismului readaptat, sunt perfect indreptatiti la avutiile lor, indiferent de metodele prin care le-au obtinut.

Precautiile avute pana cuma fata de UE au devenit pentru Chiuariu de prisos si Tulus,Morar apar ca o adevarata pacoste fata de noua ordine liberala de tip Chiuariu iar Nastase,Fenechiu,Hrebenciuc etc pot dormi de acum linistiti
Oameni ca Cinteza,Chiuariu etc apar ca – personaje capabile a justifica domnia celor puternici asupra celor slabi prin tertipuri fie legiuitoare, fie preotesti, fie poetice.

In acest context demersurile grele si pline de pericol ale dlui Basescu de a apela la popor pentru schimbarea clasei politice ne apare nu numai justificata dar pur si simplu vitala.

Tineri sau batrani,oligarhii se inchina la acelasi Zeu:imbogatirea.

neamtu tiganu
2007-11-09 23:00:41

Stimate Mos Tautu

La 2007-11-09 22:32:41, Mos_Tautu a scris:

> DECE MINISTRI INTERPOL?
>
>--------------------
Analizele D-vostra sunt extrem de interesante si bogate, din pacate io n-am reusit niciodata sa le urmaresc pin la cap, ce sa-i faci, am asa o slabiciune de concentrare... v-as sfatui insa sa va conversati cu domnu de mai jos, AYA, se pare ca sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Cind ajungeti la o concluzie va rog sa ma informati si pe mine, da in fraze scurte....

gili
2007-11-09 23:02:16

Iote astia ... Care pune primu ravasu la gazeta de perete ...


Si-au facut temele de ieri si au iesit cu ele la vedere ...
Nea Vasile cum dracu a facut bre de ti-a luat-o inainte , ca doar ne obisnuisem sa fii mata premul cu ravasul in dinti ?!
Eeeee , ti-ai pierdut din vighilentza taman acu in campanie ?

Mihnea Apostol
2007-11-09 23:11:47

Serviciile de protectie ii lucreaza pe liberali

Era treaba serviciilor de protectie sa elimine riscurile, dar baietii asculta de alte comandamente si istoria se repeta. Cand presedintele Constantinescu in functie a fost stropit cu cerneala, seful serviciului sau de protectie care era de fata nu a reactionat. A fost recompensat imediat la revenirea lui Ion Ilici Iliescu cu functia de direcyor al Penitenciarului Jilava.
De vazut ce recompense se vor da la viitoarele schimbari.
Va multumesc

CALUGARUL
2007-11-10 00:00:51

Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA (3): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI vs RECURS LA DERIZORI

CALUGARUL
2007-11-10 00:04:42

Re: Stimate Mos Tautu

Huhurianu
2007-11-10 00:22:58

Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA (3): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI vs RECURS LA DERIZORI

costy
2007-11-10 00:24:54

Re: Serviciile de protectie ii lucreaza pe liberali

La 2007-11-09 23:11:47, Mihnea Apostol a scris:

> Era treaba serviciilor de protectie sa elimine riscurile, dar baietii
> asculta de alte comandamente si istoria se repeta. Cand presedintele
> Constantinescu in functie a fost stropit cu cerneala, seful
> serviciului sau de protectie care era de fata nu a reactionat. A fost
> recompensat imediat la revenirea lui Ion Ilici Iliescu cu functia de
> direcyor al Penitenciarului Jilava.
> De vazut ce recompense se vor da la viitoarele schimbari.
> Va multumesc
>
>

Mai informeaza-te, colega. Si vei vedea ca cei doi, PM si minstrul de externe,
stiau foarte bine cu cine vor sta de vorba. Citeste declaratia pm tariceanu
care spune destul de clar ca si-a dorit o discutie cu echipa lui argint pt. a
nu se intelege ca-i discrimineaza!
Cei doi papagali si-au facut-o cu mana, mintea, lor!, asa ca incercarea
dta de a-i scoate basma curata...mai bine las-o pt. alta data...

Huhurianu
2007-11-10 00:26:13

Re: Iote astia ... Care pune primu ravasu la gazeta de perete ... / :)))))))))

La 2007-11-09 23:02:16, gili a scris:

>
> Si-au facut temele de ieri si au iesit cu ele la vedere ...
> Nea Vasile cum dracu a facut bre de ti-a luat-o inainte , ca
> doar ne obisnuisem sa fii mata premul cu ravasul in dinti ?!
> Eeeee , ti-ai pierdut din vighilentza taman acu in campanie ?
>

costy
2007-11-10 00:31:41

Re: Stimate Mos Tautu// stimate mos popa

Paul din Ohio
2007-11-10 01:51:10

Re: Serviciile de protectie ii lucreaza pe liberali. De ce minti costy?

Tariceanu a declarat ca seful lui de cabinet a aflat acest lucru cand tizul tau, costica era deja convocat de securistii vostri. El a considerat atunci ca zarurile sint aruncate.La 2007-11-10 00:24:54, costy a scris:

> La 2007-11-09 23:11:47, Mihnea Apostol a scris:
>
> > Era treaba serviciilor de protectie sa elimine riscurile, dar baietii
> > asculta de alte comandamente si istoria se repeta. Cand presedintele
> > Constantinescu in functie a fost stropit cu cerneala, seful
> > serviciului sau de protectie care era de fata nu a reactionat. A fost
> > recompensat imediat la revenirea lui Ion Ilici Iliescu cu functia de
> > direcyor al Penitenciarului Jilava.
> > De vazut ce recompense se vor da la viitoarele schimbari.
> > Va multumesc
> >
> >
>
> Mai informeaza-te, colega. Si vei vedea ca cei doi, PM si minstrul de
> externe,
> stiau foarte bine cu cine vor sta de vorba. Citeste declaratia pm
> tariceanu
> care spune destul de clar ca si-a dorit o discutie cu echipa lui
> argint pt. a
> nu se intelege ca-i discrimineaza!
> Cei doi papagali si-au facut-o cu mana, mintea, lor!, asa ca
> incercarea
> dta de a-i scoate basma curata...mai bine las-o pt. alta data...
>

TonyBlair
2007-11-10 01:57:43

Re: RISC DE SECURITATE NATIONALA (3): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI vs RECURS LA DERIZ

AYA: 193.226.121.0 - 193.226.121.255
ROMANIAN PARLIAMENT - INFORMATICS DEPARTMENT
BUCHAREST- ROMANIA
Bine ca mai este careva in Parlament care se ocupa de Romania.......

La 2007-11-09 22:26:21, Aya a scris:

> Combaterea ideii existentei dezinformarii- a carei tinta e Romania-
> s-a incercat a se face (prin virtual dar si- mai putin agresiv- prin
> anumite canale media) prin ceea ce am putea numi recursul la
> deziroziu.
> Replicile date "superior" (si intr-o maniera
> "balbaita" care se voia ironie) erau in acelasi registru:
> tiganii sut infractori, ne fac de ras, alt adevar nu exista aici, ce
> risc de securitate prezinta tiganii (de parca asta era problema!) etc.
>
> Unii dintre cei care dau astfel de replici, sunt parte in dezinformare
> ("purtatori de mesaj", cum ii numesc eu).
> Altii, nevinovati, sunt fie mai putin exersati in a vedea profunzimile
> lucrurilor, fie aplecati catre "facil", fie intoxicati
> psihologic de catre "purtatorii de mesaj" la care m-am
> referit deja. Acestia, fara voie, devin masa de manevra in
> dezinformare.
>
> A nu accepta existenta riscurilor unei dezinformari- odata expuse-
> presupune inconstienta.
> Nu neaga nimeni ca se comit infractiuni in strainatate, de catre
> anumiti cetateni romani.
> Dar acesta e pretextul- nu cauza a ceea ce ni se intampla acum.
>
> Suntem tinta unei imense dezinformari, cu viza grava asupra viitorului
> Romaniei. Orice observator cat de cat atent poarte realiza ca
> pericolul ca in Romania sa izbucneasca dure miscari de
> "pedepsire etnica" (in cazul diverselor categorii etnice,
> pornindu-se de al pretextul romilor care - revine cu obstinatie
> expresia- "ne-au facut de ras in Europa si in lume") e
> foarte mare.
>
> O astfel de miscare, impulsionata psihologic, ar produce haosul in
> Romania, putandu-se ajunge, in extremis, chiar la legitimarea
> interventiei unor "forte de stabilitate" (argumentul
> "suntem stat membru UE si asa ceva nu se poate" e
> nefudamentat).
>
> De la "pedepsirea romilor" (care pluteste in aer, ceea ce
> necesita atentie sporita din partea celor capabili sa previna totul-
> momentul e atat de important, incat nu trebuie sa se astepte totul de
> la autoritati; demersul de contracarare psihologica e deosebit de
> important- caci insasi dezinformarea se cladeste psihologic!!) s-ar
> trece la izbucnirea focului mocnit (nicidecum intretinut din Romania)
> in delicatele teritorii asa-zise "secuiesti".
>
> Sa privim imprejur si sa vedem ce se intampla in Kosovo- iata, se
> apropie momentul in care s-a afirmat ca aceasta "enclava"
> va deveni independenta (ceea ce sigur va antrena tulburari sangeroase
> in zona respectiva).
> Butoiul cu pulbere e la doi pasi de noi.
>
> In perioada razboiului din Iugoslavia, ma refer mai ales la cel din
> prima perioada anilor ‘90 (si, intre-o oarecare masura, si la
> cel din 1999) am evitat razant dezmembrarea Romaniei, "razboiul
> civil".
>
> Sa privim la tensiunile existente in Ucraina- care ar putea fi
> "exportate" in nordul tarii, la noi.
>
> Sa privim la ce se petrece in Basarabia.
>
> Sa realizam cum suntem la mijloc- singurii care am ramas cu granitele
> intacte (un stat, cum spun eu, mult prea mare ca sa-l sari- iar daca
> rauvoitorii il "ocolesc", pierd momentul propice
> declansarii actiunilor lor negative) si vom realiza SI contextul care
> nu face decat sa puna in lumina si mai clara faptul ca Romania e tinta
> unei dezinformari.
>
> Asa cum suntem, cu toate miscarile politice zbuciumate din interior,
> suntem stabili.
> Dar, izbucnirea unor miscari interne, cu caracter etnic,
> "IMPORTATE" din afara (ce altceva e presiunea pe romani,
> in Italia- "trimisa" CATRE Romania, cu sublinierea ca
> romii de cetatenie romana fac toate relele?) ar putea duce la
> legitimarea faramitarii noastre, la haos.
>
> Nu e nimic greu de inteles, aici. Atitudinea lansata PRIN presa
> (legitimata afectogen, in urma unei fapte, e drept, reprobabile) are
> alta viza, mult mai grava decat expulzarea, pur si simplu, a unor
> cetateni romani, in mod abuziv!
> Vizita lui Calin Tariceanu in Italia poate rezolva multe, sub aspect
> formal- dar sub nici o forma nu poate stavili valul agresiv
> antiromanesc de acolo (cu atat mai mult cu cat, fiind vorba de o
> dezinformare, agresiunea e alimentata atat psihologic, cat si prin
> "atacuri dirijate", conform unui scenariu prestabilit).
> Poate, doar intalnirea de la Vatican sa tempereze lucrurile (nu voi
> detalia- dar acela a fost, cu adevarat, un moment de o importanta
> nebanuita- si semnal pentru "un alt fel de armistitiu- CEL PUTIN
> "armistitiu"!).
>
> Cine nu intelege ca ne aflam in fata unui RISC DE SECURITATE NATIONALA
> ("mascat" in atitudinea fata de o - sau de niste- fapte
> penale) este fie rau intentionat, fie incapabil sa gandesca.
> In ambele situatii, sa taca si sa stea retras- nu sa contribuie,
> iresponsabil, la adancirea dezinformarii care, necontracarata ACUM, va
> produce efecte de proportii incalculabile!
>
>
>

costy
2007-11-10 02:16:30

Re: Serviciile de protectie ii lucreaza pe liberali. De ce minti costy?/ nu mint, asa am cetit ...

La 2007-11-10 01:51:10, Paul din Ohio a scris:

> Tariceanu a declarat ca seful lui de cabinet a aflat acest lucru cand
> tizul tau, costica era deja convocat de securistii vostri. El a
> considerat atunci ca zarurile sint aruncate.La 2007-11-10 00:24:54,
> costy a scris:


....prin ziarele vecine.
Tizul meu nu a fost convocat de securistii lui tariceanu la intalnire, se
convocase singur si avea de gand sa vine cu rosii si oua, insa securistii
lui calin si seful de cabinet ala acestuia au gandit ca-i mai bine sa-l aiba
ca partener de discutie ...nu ar fi cazut bine la propaganda din tara ca
discrimineaza din nou pe romi, mai ales ca risca sa primeasca rosii si
oua la papion.

PS: Trebuie sa fii tare talamb si sa iei jazurile deja incandescente in
mana si sa joci bambilci cu ele....dar daca l-au obligat securistii, ce era
sa faca...doar nu voiai sa se intoarca cu coada-ntre picoare la Bucale!
Devii pe zi ce trece mai penibil, Paulete!

>
> > La 2007-11-09 23:11:47, Mihnea Apostol a scris:
> >
> > > Era treaba serviciilor de protectie sa elimine riscurile, dar baietii
> > > asculta de alte comandamente si istoria se repeta. Cand presedintele
> > > Constantinescu in functie a fost stropit cu cerneala, seful
> > > serviciului sau de protectie care era de fata nu a reactionat. A fost
> > > recompensat imediat la revenirea lui Ion Ilici Iliescu cu functia de
> > > direcyor al Penitenciarului Jilava.
> > > De vazut ce recompense se vor da la viitoarele schimbari.
> > > Va multumesc
> > >
> > >
> >
> > Mai informeaza-te, colega. Si vei vedea ca cei doi, PM si minstrul de
> > externe,
> > stiau foarte bine cu cine vor sta de vorba. Citeste declaratia pm
> > tariceanu
> > care spune destul de clar ca si-a dorit o discutie cu echipa lui
> > argint pt. a
> > nu se intelege ca-i discrimineaza!
> > Cei doi papagali si-au facut-o cu mana, mintea, lor!, asa ca
> > incercarea
> > dta de a-i scoate basma curata...mai bine las-o pt. alta data...
> >
>
>

Arogantu'
2007-11-10 03:19:13


La 2007-11-09 22:32:41, Mos_Tautu a scris:

> DECE MINISTRI INTERPOL?
>
> Dl.Unteanu se mira,ca de altfel noi toti de maniera in care se face
> justitie,spunand pe drept cuvant ca vina de a fi idiot sau incompetent
> este considerata ca inexistenta la noi.
>
> Explicatia fenomenului in care primul ministru discuta ca doi amici cu
> un infractor consta in aceea ca la noi justitia nu
> functioneaza.Ministri incompetenti sau chiar penali nu au nici o
> problema si nu au auzit de demisia de onoare.
>
> Capitalismul salbatec seamana la noi cu ceea ce apare in istoria
> sociologiei ca darwinism social
>
> Nu trebue subestimata capacitatea structurilor actualului PNL de a
> promova acea teorie sordida si caduca a darwinismului social.Exemplul
> fostului membru PNL,Cinteza si mai ales a dlui Ciuariu.
>
> Dl.Chiuariu,s-a vazut la 3 ziule de la numirea sa ca ministru al
> justitiei, ca este chemat sa duca la indeplinire, fara a cracni,
> ordinele vizand operatiunea de blocare a sistemului judiciar in
> vederea restabilirii armoniei dintre cele doua sfere pana de curand
> ingemanate – cea a politicului si cea a salilor de tribunal.
>
> Desi pare un tanar nevinovat,se pare ca face parte din nucleul dur al
> PNL care il preseaza pe dl.Tariceanu de a mentine starea de
> agresivitate politica contra adversarilor si mai ales fata de
> dl.Basescu.
>
> Asa a inventat el chiar la 3 zile de la numire vestita poveste cu
> Tulus,Moraru si DNA.Chiar cand CSM a decis ca nu este vorba de
> deficiente manageriale,individul s-a orientat repede si a optat rapid
> pentru varianta suspendarii, printr-o hotarare de guvern, a comisiei
> speciale de la Cotroceni, emisa – ce surpriza! – chiar a
> doua zi dupa ce DNA ceruse inceperea urmaririi penale a ministrului
> Justitie.
>
> Afacerea Caltabosu l-a speriat pe el si alti oligarhi si imediat a
> decis : sapte ani de puscarie pentru orice jurnalist care indrazneste
> sa deranjeze linistea publica prin diseminarea unor imagini ce expun
> acte de coruptie, cu sau fara caltabosi.
>
> Chiuariu nu isi cere scuze si nu da explicatii,el actioneaza ca un
> robot al celor care l-au promovat.
> Procurorul general,cel de la DNA apar pentru acest personaj nu numai
> ca indezirabili dar ca persoane care dau peste cap ordinea "fireasca"
> a lucrurilor – de suprematie a politicului asupra justitiei.
>
> Asa cum subliniam la inceput ca si in cazul dlui Cinteza,dl.Chiuariu
> aplica in politica oligarhica darwinismul social,care imparte
> societatea in sclavi(poporul) si stapani (cei imbogatiti din politica
> indiferent de partid).Acestia din urma pot dormi acum linistiti,cu
> sufletul impacat – si conform evolutionismului readaptat, sunt
> perfect indreptatiti la avutiile lor, indiferent de metodele prin care
> le-au obtinut.
>
> Precautiile avute pana cuma fata de UE au devenit pentru Chiuariu de
> prisos si Tulus,Morar apar ca o adevarata pacoste fata de noua ordine
> liberala de tip Chiuariu iar Nastase,Fenechiu,Hrebenciuc etc pot dormi
> de acum linistiti
> Oameni ca Cinteza,Chiuariu etc apar ca – personaje capabile a
> justifica domnia celor puternici asupra celor slabi prin tertipuri fie
> legiuitoare, fie preotesti, fie poetice.
>
> In acest context demersurile grele si pline de pericol ale dlui
> Basescu de a apela la popor pentru schimbarea clasei politice ne apare
> nu numai justificata dar pur si simplu vitala.
>
> Tineri sau batrani,oligarhii se inchina la acelasi Zeu:imbogatirea.
>
>
>

Omul cu Picioare foarte Paroase
2007-11-10 04:33:45

"Vina de a fi IDIOT.." .. vrei sa zici "CALITATEA de a fi..." ASTA E in ochii lui Tariceanu & Co..

Base ar trebui sa ia exemplu de la Presedintele Georgiei...

alwis46
2007-11-10 09:05:26

Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !

Intelegeam ca sa fi facut ceva penal domnul Cioroianu dar nici sa ne jucam cu vorbele chiar asa cum face autorul nu se cade.
Cel mult a fost prost Cioroianu dar in nici un caz prostia nu necesita mandat de urmarire prin Interpol.
In alta ordine de idei, ma inseala pe mine memoria sau a domnului Unteanu este prea scurta ?
Parca fost un adevarat scandal cu ocazia nominalizarii lui Cioroianu pentru externe dat fiind ca flacaul din Dealul Cotrocenilor s-a cam codit sa-l confirme pe istoric ca ministru ?
O fi hahait poate la confirmarea altora, dar in nici un caz la Cioroianu .

Mdeah, de unde se vede ca pana si autorii care cred ca au ceva de spus dau cu bata-n balta si in titlu si in incheiere.

Cum ramane insa cu delegatul guvernamental, bulibasa ala penal, trimis de Tariceanu ca plenipotentiar in control in Italia ?
In mod sigur nu a hahait nimeni la numirea astuia, c el mult s-a zambit subtire, fin, deh, lume subtire...

DanBruma
2007-11-10 10:03:44

Re: Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !...da, boier Alvita, cam tare

asa cum a fost si fraza pe care mi-ai adresat-o ieri in finalul unui comentariu.
Asta e fraza in care m-ai bagat in aceeasi oala cu criminalii comunisti : « Cum dracu reusiti voi sa vedeti pacate numai in ograda altora si sa nu va asumati responsabilitatea pentru crimele pe care le-ati facut ? E greu, nu ? » Zici ca ea a fost raspuns pentru ca te-am atacat si ti-am pus pacate in carca, cu toate ca eu postasem un text din Wikimedia care se referea la Carol I. Daca tu te-ai simtit atins, cu toate ca textul se referea la Carol I , atunci ca sa putem fi cu adevarat chit, boier Alvita, iti adresez aceeasi fraza pe care mi-ai adresat-o tu mie, cu cateva mici adaugiri : « Cum dracu reusiti voi (adaugarea mea : astia de va credeti de vita nobila regi, boieri, conti, viconti si alte bazaconii din astea) sa vedeti pacate numai in ograda altora (comunisti, anarhisti, altermondialisti etc) si sa nu va asumati responsabilitatea pentru crimele pe care le-ati facut de-a lungul istoriei? E greu, nu ? »

La 2007-11-10 09:05:26, alwis46 a scris:
> Intelegeam ca sa fi facut ceva penal domnul Cioroianu dar nici sa ne
> jucam cu vorbele chiar asa cum face autorul nu se cade.
> Cel mult a fost prost Cioroianu dar in nici un caz prostia nu necesita
> mandat de urmarire prin Interpol.
> In alta ordine de idei, ma inseala pe mine memoria sau a domnului
> Unteanu este prea scurta ?
> Parca fost un adevarat scandal cu ocazia nominalizarii lui Cioroianu
> pentru externe dat fiind ca flacaul din Dealul Cotrocenilor s-a cam
> codit sa-l confirme pe istoric ca ministru ?
> O fi hahait poate la confirmarea altora, dar in nici un caz la
> Cioroianu .
>
> Mdeah, de unde se vede ca pana si autorii care cred ca au ceva de spus
> dau cu bata-n balta si in titlu si in incheiere.
>
> Cum ramane insa cu delegatul guvernamental, bulibasa ala penal, trimis
> de Tariceanu ca plenipotentiar in control in Italia ?
> In mod sigur nu a hahait nimeni la numirea astuia, c el mult s-a
> zambit subtire, fin, deh, lume subtire...
>
>
>

alwis46
2007-11-10 10:25:44

Re: Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !...da, boier Alvita, cam tare

Pai e foarte simplu de inteles sin daca nu ai resusit, ramane cum a spus, de vina este bruma pe care o ai pe creier.
Mie nu mi-e frica sa recunosc vreo greseala a cuiva, nu sufar de partizanat politic.
Problema este alta.
Da, in 1907 Carol I domnea dar nu guverna si daca esti onest trebuie sa admiti ca nu Regele a dat ordin sa se traga cu pustile si tunurile in tarani atunci, el doar a cerut punerea ordinii in tara.
Ca sa vezi ca sunt onest, recunosc ca reprimarea cu pustile si tunurile a rascoalei de la 1907 a fost executata de Partidul Liberal adus atunci la putere de Carol I .
Asta este istoria si nu aia a lui N.D. Cocea sau a lui W.Roman si Roller.

Uite cateva date interesante despre rascoala asta :
http://www.itcnet.ro/history/archive/mi2003/current1/mi14.htm

Nu-i asa ca-i neplacut sa fii alaturat unei anume tabere si invinovatit de acte care nu-ti sunt sub nici un motiv apropiate ?
Ei bine, daca te-ai simtit inconfortabil, primeste scuzele mele, dar trebuie sa-ti spun ca tot atat de mizerabil ma simt si eu cand sunt asociat cu un anume partid si sunt facut sluga a lui Basescu.
Cumva, scopul mi l-am atins, poate te-am facut sa intelegi ce simt si eu.

Scapa de bruma aia care-ti denatureaza impresiile.La 2007-11-10 10:03:44, DanBruma a scris:

> asa cum a fost si fraza pe care mi-ai adresat-o ieri in finalul unui
> comentariu.
> Asta e fraza in care m-ai bagat in aceeasi oala cu criminalii
> comunisti : « Cum dracu reusiti voi sa vedeti pacate numai in
> ograda altora si sa nu va asumati responsabilitatea pentru crimele pe
> care le-ati facut ? E greu, nu ? » Zici ca ea a fost raspuns
> pentru ca te-am atacat si ti-am pus pacate in carca, cu toate ca eu
> postasem un text din Wikimedia care se referea la Carol I. Daca tu
> te-ai simtit atins, cu toate ca textul se referea la Carol I , atunci
> ca sa putem fi cu adevarat chit, boier Alvita, iti adresez aceeasi
> fraza pe care mi-ai adresat-o tu mie, cu cateva mici adaugiri :
> « Cum dracu reusiti voi (adaugarea mea : astia de va credeti de
> vita nobila regi, boieri, conti, viconti si alte bazaconii din astea)
> sa vedeti pacate numai in ograda altora (comunisti, anarhisti,
> altermondialisti etc) si sa nu va asumati responsabilitatea pentru
> crimele pe care le-ati facut de-a lungul istoriei? E greu, nu ?
> »
>
> La 2007-11-10 09:05:26, alwis46 a scris:
> > Intelegeam ca sa fi facut ceva penal domnul Cioroianu dar nici sa ne
> > jucam cu vorbele chiar asa cum face autorul nu se cade.
> > Cel mult a fost prost Cioroianu dar in nici un caz prostia nu necesita
> > mandat de urmarire prin Interpol.
> > In alta ordine de idei, ma inseala pe mine memoria sau a domnului
> > Unteanu este prea scurta ?
> > Parca fost un adevarat scandal cu ocazia nominalizarii lui Cioroianu
> > pentru externe dat fiind ca flacaul din Dealul Cotrocenilor s-a cam
> > codit sa-l confirme pe istoric ca ministru ?
> > O fi hahait poate la confirmarea altora, dar in nici un caz la
> > Cioroianu .
> >
> > Mdeah, de unde se vede ca pana si autorii care cred ca au ceva de spus
> > dau cu bata-n balta si in titlu si in incheiere.
> >
> > Cum ramane insa cu delegatul guvernamental, bulibasa ala penal, trimis
> > de Tariceanu ca plenipotentiar in control in Italia ?
> > In mod sigur nu a hahait nimeni la numirea astuia, c el mult s-a
> > zambit subtire, fin, deh, lume subtire...
> >
> >
> >
>
>

Liliac
2007-11-10 10:31:57

Re: DECE MINISTRI INTERPOL?

E tare Costica Argint! Sa aiba tupeul sa anunte autoritatile ca desteptul de ministru roman ar putea sa il rapeasca. Iar ai nostri sa nu reactioneze!
Guvern penibil! Dar nici nu ai pe cine pune in loc!

DanBruma
2007-11-10 11:55:15

Re: Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !...da, boier Alvita, cam tare

Iti primesc scuzele. Dar daca spui ca nu esti partizan ce faci pe forum, incerci sa-i aduci pe drumul cel bun pe cei partizani? De ce te crezi tu obligat sa-i corectezi pe ceilalti? De ce te crezi obligat sa-i aperi sau sa-i condamni pe toti, pentru ca fiind nepartizan nu poti face altfel? Cum poti sa fii nepartizan si sa lauzi sau sa condamni doar pe unii si nu si pe ceilalti? Care e acea problema de care vorbesti, alta? De ce crezi tu ca ceilalti, fiind partizani, crezand adica intr-un partid, intr-o ideologie, intr-o idee sau in anumiti oameni, au bruma pe creier?

La 2007-11-10 10:25:44, alwis46 a scris:

> Problema este alta.

alwis46
2007-11-10 12:10:01

Re: Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !...da, boier Alvita, cam tare

Esti incorect si de data asta.
Daca citesti ce scriu, vezi ca nu de putine ori alaturi de hotii de partid ai unora am aceiasi atitudine ca si fata de hotii de partid ai altora condamnandu-i pe toti, asa cum nu o data am scris, de la cel mai mic pana la cel mai mare.
Dovezi exista pentru probarea afirmatiei mele.
Nu caut sa corectez pe nimeni, cer doar ca in numele dreptatii pe care o afiseaza unii, evident in mod partizan, sa accepte realitatea si sa recunoasca faptul ca orice partid, inclusiv cel cu care simpatizeaza sau al carui membru sau sustinator este, are uscaturile sau banditii lui.
Nu o data am scris sa se faca dreptate chiar daca ar fi sa piara lumea.
Asta inseamna ca sunt pedist sau fan Basescu ?
Situatia mea actuala si convingerile mele dintotdeauna nu-mi permit sa fiu sustinatorul nici unei formatiuni politice sau al unui om politic, cu atat mai putin pedeului sau capitanului de cursa lunga.
Cat despre bruma aia, ramane sa mai discutam

La 2007-11-10 11:55:15, DanBruma a scris:

> Iti primesc scuzele. Dar daca spui ca nu esti partizan ce faci pe
> forum, incerci sa-i aduci pe drumul cel bun pe cei partizani? De ce te
> crezi tu obligat sa-i corectezi pe ceilalti? De ce te crezi obligat
> sa-i aperi sau sa-i condamni pe toti, pentru ca fiind nepartizan nu
> poti face altfel? Cum poti sa fii nepartizan si sa lauzi sau sa
> condamni doar pe unii si nu si pe ceilalti? Care e acea problema de
> care vorbesti, alta? De ce crezi tu ca ceilalti, fiind partizani,
> crezand adica intr-un partid, intr-o ideologie, intr-o idee sau in
> anumiti oameni, au bruma pe creier?
>
> La 2007-11-10 10:25:44, alwis46 a scris:
>
> > Problema este alta.
>

DanBruma
2007-11-10 12:44:54

Re: Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !...da, boier Alvita, cam tare

In cazul asta ai de munca, ti-ai luat o sarcina destul de mare pentru ca trebuie sa combati si pe unii si pe altii si sa lauzi si pe unii si pe altii, cand este cazul (intr-un fel tu ii acuzi pe cei partizani ca nu-si fac "autocritica", interesanta notiune nu?). Si pentru ca "situatia ta actuala si convingerile tale dintotdeauna nu-ti permit sa fii sustinatorul nici unei formatiuni politice sau al unui om politic", va trebui sa-ti definesti totusi calitatea in care intervii in acest forum (esti jude, esti filozof, esti liber ganditor, esti educator public) altfel vei avea in continuare probleme din astea "de neintelegere" (gen pedist sau fan Basescu) din partea coforumistilor.


La 2007-11-10 12:10:01, alwis46 a scris:

> Esti incorect si de data asta.
> Daca citesti ce scriu, vezi ca nu de putine ori alaturi de hotii de
> partid ai unora am aceiasi atitudine ca si fata de hotii de partid ai
> altora condamnandu-i pe toti, asa cum nu o data am scris, de la cel
> mai mic pana la cel mai mare.

Huhurianu
2007-11-10 13:39:18

Re:Ministru Interpol ? Hmmm, cam tare !...da, boier Alvita, / Ai perfecta dreptate Dan B., nu merita

sa-ti pierzi timpul cu pedistul viclean Alvita-Halva!
La 2007-11-10 10:03:44, DanBruma a scris:

> asa cum a fost si fraza pe care mi-ai adresat-o ieri in finalul unui
> comentariu.
> Asta e fraza in care m-ai bagat in aceeasi oala cu criminalii
> comunisti : « Cum dracu reusiti voi sa vedeti pacate numai in
> ograda altora si sa nu va asumati responsabilitatea pentru crimele pe
> care le-ati facut ? E greu, nu ? » Zici ca ea a fost raspuns
> pentru ca te-am atacat si ti-am pus pacate in carca, cu toate ca eu
> postasem un text din Wikimedia care se referea la Carol I. Daca tu
> te-ai simtit atins, cu toate ca textul se referea la Carol I , atunci
> ca sa putem fi cu adevarat chit, boier Alvita, iti adresez aceeasi
> fraza pe care mi-ai adresat-o tu mie, cu cateva mici adaugiri :
> « Cum dracu reusiti voi (adaugarea mea : astia de va credeti de
> vita nobila regi, boieri, conti, viconti si alte bazaconii din astea)
> sa vedeti pacate numai in ograda altora (comunisti, anarhisti,
> altermondialisti etc) si sa nu va asumati responsabilitatea pentru
> crimele pe care le-ati facut de-a lungul istoriei? E greu, nu ?
> »
>
> La 2007-11-10 09:05:26, alwis46 a scris:
> > Intelegeam ca sa fi facut ceva penal domnul Cioroianu dar nici sa ne
> > jucam cu vorbele chiar asa cum face autorul nu se cade.
> > Cel mult a fost prost Cioroianu dar in nici un caz prostia nu necesita
> > mandat de urmarire prin Interpol.
> > In alta ordine de idei, ma inseala pe mine memoria sau a domnului
> > Unteanu este prea scurta ?
> > Parca fost un adevarat scandal cu ocazia nominalizarii lui Cioroianu
> > pentru externe dat fiind ca flacaul din Dealul Cotrocenilor s-a cam
> > codit sa-l confirme pe istoric ca ministru ?
> > O fi hahait poate la confirmarea altora, dar in nici un caz la
> > Cioroianu .
> >
> > Mdeah, de unde se vede ca pana si autorii care cred ca au ceva de spus
> > dau cu bata-n balta si in titlu si in incheiere.
> >
> > Cum ramane insa cu delegatul guvernamental, bulibasa ala penal, trimis
> > de Tariceanu ca plenipotentiar in control in Italia ?
> > In mod sigur nu a hahait nimeni la numirea astuia, c el mult s-a
> > zambit subtire, fin, deh, lume subtire...
> >
> >
> >
>
>

Huhurianu
2007-11-10 13:46:08

Re:Serviciile de protectie ii lucreaza pe liberali. De ce minti costy? / De ce minte? I-a intrat in

reflex!


La 2007-11-10 01:51:10, Paul din Ohio a scris:

> Tariceanu a declarat ca seful lui de cabinet a aflat acest lucru cand
> tizul tau, costica era deja convocat de securistii vostri. El a
> considerat atunci ca zarurile sint aruncate.La 2007-11-10 00:24:54,
> costy a scris:
>
> > La 2007-11-09 23:11:47, Mihnea Apostol a scris:
> >
> > > Era treaba serviciilor de protectie sa elimine riscurile, dar baietii
> > > asculta de alte comandamente si istoria se repeta. Cand presedintele
> > > Constantinescu in functie a fost stropit cu cerneala, seful
> > > serviciului sau de protectie care era de fata nu a reactionat. A fost
> > > recompensat imediat la revenirea lui Ion Ilici Iliescu cu functia de
> > > direcyor al Penitenciarului Jilava.
> > > De vazut ce recompense se vor da la viitoarele schimbari.
> > > Va multumesc
> > >
> > >
> >
> > Mai informeaza-te, colega. Si vei vedea ca cei doi, PM si minstrul de
> > externe,
> > stiau foarte bine cu cine vor sta de vorba. Citeste declaratia pm
> > tariceanu
> > care spune destul de clar ca si-a dorit o discutie cu echipa lui
> > argint pt. a
> > nu se intelege ca-i discrimineaza!
> > Cei doi papagali si-au facut-o cu mana, mintea, lor!, asa ca
> > incercarea
> > dta de a-i scoate basma curata...mai bine las-o pt. alta data...
> >
>
>

Dan Iasi
2007-11-10 14:34:52

baieti destepti

bogatii romaniei au fost baieti destepti pina foarte recent, multi dintre ei inca sint, unii, gentelmanii (prigoana, irinel columbeanu) au veleitati de onorabilitate

Ion Caramache
2007-11-10 15:05:00

Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

O stire de ultima ora ne confirma faptul ca pentru cetateanul Cristian Unteanu, de profesie analist editorialist comentatorist acasa si pe drumuri <<< Vina de a fi idiot sau incompetent este considerata ca inexistenta. >>>
Cristian Unteanu nu are nici-o vina daca sustine neadevarul <<< ca Academia di Romania este terioriu romanesc, beneficiind de aceleasi prevederi de extra-teritorialitate pe care le are un sediu diplomatic>>>, deoarece asa a invatat dinsul la cursurile de pregatire jurnalistica cu scoatere din productie.
Cristian Unteanu nu are nici-o vina cind sustine ca <<< nea Costica ( Argint n.n.) nu venise oricum. Prudent, anuntase si politia italiana ca e posibil sa fie rapit de autoritatile criminale ale Romaniei si, ca atare, daca lipsea mai mult de doua ore, sa intre in ambasada si sa-l ia cu forta si sa-l readuca in bratele lumii libere. >>> Pai daca asa l-au informat sursele sale pe care nu este obligat sa le divulge, ce a putut face editorialistul Cristian Unteanu altceva deci sa redea verbatim informatia pasata, ca doar nu era de datoria sa de analist sa cerceteze daca Costica Argint cel iertator a trecut pragul Ambasadei Romaniei de la Roma, care prag nu este acelas lucru cu Accademia di Romania din Roma. De asemenea nu era de competenta si nivelul intelectual al gazetarului Cristian Unteanu sa stie ca Academia lui Eungeniu I. Simion se ortografiaza cu un singur " c ", iar Accademia di Romania din Roma se ortografiaza cu doi " c " deoarece la Roma se scrie in limba italiana si nu in limba roma.
In urma acestor fapte si situatii indubitabile, europeanul Cristian Unteanu este gasit inocent de acuzatia ca cetateanul respectiv este idiot si incompetent.
Pentru defaimarea integritatii de caracter si negarea enciclopedicelor cunostiinte politico-ideologice, de drept international si de filologie romanica, precum si pentru prejudicii aduse onoarei de familist analist a cetateanului gazetar analist Cristian Unteanu, Ion Caramache este obligat sa-i plateasca acestuia daune morale in suma de un euro in valuta Botswanei.

Arogantu'
2007-11-10 17:54:45

Re: Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

vida clara
2007-11-10 20:14:58

Ia poftim,culturha!!!

"Ese es el otro"

Si te encuentras con alguien que no piensa como tu,no es que sea stupido,es que es un otro.
Si no reza a tu mismo dios,nou es que sea "un diablo",es que sea un otro.
Si no sabe lo mismo que tu,no es que sea un ignorante,es que es otro.
Si te encuentras con alguien que no tiene tus mismos gustos,no es que sea "un poco rarillo",es que es otro.
Si no toma sus mismos decisiones,no es que es un "metepatas",es que es otro.
Y si te encuentras algun dia con el otro,veras que no es para tanto y,como minimo,os acabais tomando un cafe"

Aproximativ,zice cam asa:
Acesta,este un altul

Daca intalnesti cu cineva care nu gandeste ca si tine,aceasta este pentru ca el,e un altul.
Daca nu se roaga aceluiasi dumnezeu ca si tine,aceasta nu este pentru ca este "un diavol",ci pentru ca,este un altul.
Daca nu stie aceleasi lucruri ca si tine,aceasta nu este pentru ca este un prost,ci pentru ca este un altul,
Daca te intalnesti cu cineva care nu are aceleasi gusturi ca si tine,aceasta nu este pentru ca este un pic "diliu",ci pt ca este un altul.
Daca nu ia aceleasi decizii ca si tine,aceasta nu este pentru ca este un "nesimtzit"ci pt ca este un altul.
Si,daca ai sa-l intalnesti vreodata pe "celalalt"ai sa vezi,ca nu-i chiar de speriat,si,macar,ve-tzi incheia,band impreuna,o cafea.

Huhurianu
2007-11-10 22:00:53

Re: Ia poftim,culturha!!! / Si tot nimic nu ai invatat!

La 2007-11-10 20:14:58, vida clara a scris:

> "Ese es el otro"
>
> Si te encuentras con alguien que no piensa como tu,no es que sea
> stupido,es que es un otro.
> Si no reza a tu mismo dios,nou es que sea "un diablo",es que sea un
> otro.
> Si no sabe lo mismo que tu,no es que sea un ignorante,es que es otro.
> Si te encuentras con alguien que no tiene tus mismos gustos,no es que
> sea "un poco rarillo",es que es otro.
> Si no toma sus mismos decisiones,no es que es un "metepatas",es que es
> otro.
> Y si te encuentras algun dia con el otro,veras que no es para tanto
> y,como minimo,os acabais tomando un cafe"
>
> Aproximativ,zice cam asa:
> Acesta,este un altul
>
> Daca intalnesti cu cineva care nu gandeste ca si tine,aceasta este
> pentru ca el,e un altul.
> Daca nu se roaga aceluiasi dumnezeu ca si tine,aceasta nu este pentru
> ca este "un diavol",ci pentru ca,este un altul.
> Daca nu stie aceleasi lucruri ca si tine,aceasta nu este pentru ca
> este un prost,ci pentru ca este un altul,
> Daca te intalnesti cu cineva care nu are aceleasi gusturi ca si
> tine,aceasta nu este pentru ca este un pic "diliu",ci pt ca este un
> altul.
> Daca nu ia aceleasi decizii ca si tine,aceasta nu este pentru ca este
> un "nesimtzit"ci pt ca este un altul.
> Si,daca ai sa-l intalnesti vreodata pe "celalalt"ai sa vezi,ca nu-i
> chiar de speriat,si,macar,ve-tzi incheia,band impreuna,o cafea.
>

paraipan
2007-11-11 09:52:31

Primul Ministru al unei tzari

... si cel de Externe, se consulta cu un infractor. Schimba pareri, se fac promisiuni. Intrucit spatziul este deja Macondian, ar fi bine ca lui Gabriel Garcia Marquez sa i se propuna slujba / jobul de consultant la Presdentzie. Avind in vedere virsta inaintata a ilustrului romancier, si posibil pretentziile financiare, consultantza s-ar putea face pe Internet. Marquez i-ar ajuta pe Romani, prin intermediul institutziei Prezidentziale, sa intzeleaga in ce spatziu traiesc.

Paraipan

Liliac
2007-11-11 10:46:45

Re: Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

Frate Caramache, la faza cu Accademia cu doi de c ai dreptate, Unteanu a gresit. L-ai prins, esti atent!
Dar la faza cu extra-teritorialitate nu ai dreptate. Si de ce: cladirea respectiva e a statului roman si beneficiaza de acelasi statut ca interiorul unui avion al unei companii romanesti! Adica de extra-teritorialitate. Adica e teritoriu al Romaniei.
Deci, Accademia di Romania beneficiaza de toate avantajele unui teritoriu pe care statul roman face ce ii trece prin cap. In cazul numitului Argint, de puterea de a-l 'salta'!
Si un ultim argument, Caramache: de ce crezi tu ca Argint, minoritar ce stie la perfectie regulile ce il protejeaza, a anuntat politia ca e pericol de arestare? Tocmai pentru ca stie ca Accademia beneficiaza de extra-teritorialitate!
Ei?

gili
2007-11-11 11:46:31

Re: Primul Ministru al unei tzari

Pai daca acasa ma Paraipane sunt obligati sa suporte zilnic un infractor care este chiar prezidentul taii , ce cusur sa aibe ca la talienii ceia le-a fost bagat unul pe git ?!

Arogantu'
2007-11-11 13:12:32

Re: Primul Ministru al unei tzari

vida clara
2007-11-11 13:35:34

Moda(de orice fel)=maimutzharealha cu pretentzie de necesitate.

Daca intr-un coltz de lume,unul inventeaza "evazatzii"si chestia prinde la turmha,dintr-un evazat devine o multzime.
Daca intr-un coltz de orash,un rhom hham i-shi pune "calciu"pe peretzi,orasul poate intra in criza de zugravi.
Daca un imbold intr-un adanc de lume,indica o directzie unor picaturi,si acelea se reped cu toate in acea directzie,acea turmha,rade toata Indonezia si inca vreo catziva vecini,dupa care "trece"de zici ca nici n-a fost.

La rhomhani,functzioneazha incha,bine,conceptul de "haitha".Este un concept milenar,si care ne face sa afirmham ca "omul este o fiintza socialha",fachandu-ne pe multzi dintre noi sa nu mai intzelegem sensurile corecte ale conceptelor :"comun","individual","individualist".
La rhomhani,dacha nu faci parte din haitha,dacha te "individualizezi",te rup in buchatzi chiar cei din haita ta.
Un spatziu cum e SUA,este pt mine cel mai evoluat,tocmai pentru ca au eliminat intr-o cea mai mare masura comparativ cu vreo altha societata umanha,spiritul de haitha,si au "mers",pe conceptul "individual".

Mai sunt :Canada si Australia(ca pozitzia a doua)Suedia,Norvegia,Danemarca,si incha vreo doua "nordice"(ca pozitzia a treia).
SUA,are avantajul ca nu tharaste dupha ea mai mult de 500 de ani de istorie,pe un "pamhant"complet nou dintr-un punct de vedere,nou pt ca a fost "parjolit"complet(nu discut aci,daca corect sau nu,pt ca nu pot intoarce in nici un fel lucrurile)si atunci este eliberat de povara obiceiurilor,a traditziilor milenare,care pe de-o parte pastreaza,dar pe de alta,pastrhand,nu se schimbha,iar neschimbhand,nu avanseazha.

Rhomhani,ieshitzi din thurmha,personalizatzi-vha,nu vha mai lasa-tzi sa fitzi copii(reproduceri)ci fitzi fiecare,voi inshi-vha.

In Spania,extrem de multzi oameni,scriu cu mhana sthangha,pt ca individul este lasat (si ajutat)sa se dezvolte pe calitatzi reale(native)si nu artificializat.

Ion Caramache
2007-11-11 16:05:01

Re: Verdict clar: Not guilty ! Caramache plateste oalele sparte !

La 2007-11-11 10:46:45, Liliac a scris:

> Frate Caramache, la faza cu Accademia cu doi de c ai dreptate, Unteanu
> a gresit. L-ai prins, esti atent!
> Dar la faza cu extra-teritorialitate nu ai dreptate. Si de ce:
> cladirea respectiva e a statului roman si beneficiaza de acelasi
> statut ca interiorul unui avion al unei companii romanesti! Adica de
> extra-teritorialitate. Adica e teritoriu al Romaniei.
> Deci, Accademia di Romania beneficiaza de toate avantajele unui
> teritoriu pe care statul roman face ce ii trece prin cap. In cazul
> numitului Argint, de puterea de a-l 'salta'!
> Si un ultim argument, Caramache: de ce crezi tu ca Argint, minoritar
> ce stie la perfectie regulile ce il protejeaza, a anuntat politia ca e
> pericol de arestare? Tocmai pentru ca stie ca Accademia beneficiaza de
> extra-teritorialitate!
> Ei?
>
Bruder Fledermaus, multumesc pentru aprecieri.
Din pacate nu sunt de acord cu cele in legatura cu statutul de exteritorialitate de care se bucura Accademia di Romania deoarece:
1. Faptul ca este in proprietatea Statului Roman nu inseamna si ca se bucura de statut de exteritorialitate. Acest statut trebuie agreat in mod expres intre Italia si Romania.
2. Interiorul unui avion sau vapor beneficiaza de statut de exteritorialitate numai cind se sfla in afara spatiului aerian sau a apelor teritoriale ale unui stat.
3. Daca urmam rationamentul tau, atunci ambasadele care isi au sediul in imobile inchiriate proprietatea statului gazda sau a unor cetateni ai statului gazda ar insemna ca nu se bucura de statut de extrateritorialitate, ceea ce este neadevarat.
3. Instirutele romanesti din Paris si Venetia NU bucura de statut de exteritorialitate, desi sunt proprietatea Statului Roman. Poti verifica singur lucrul acesta. Atunci, de ce s-ar bucura de statut de exteritorialitate Accademia di Romania din Roma? Te rog cauta in legislatia romaneasca si italiana, in tratatele incheiate intre Romania si Italia, daca este mentionat in mod expres statutul de exteritorialirare imobilului unde isi are sediul Accademia di Romania din Roma. In cazul in care acest statut este mentionat, imi voi face imediat mea culpa. Pina atunci....
4. Pe de alta parte, ce te faci daca versatul in ale stiintelor julidice si juridice Costica Argint nu a aflat ca o parte din costul cladirii Accademia di Romania din Roma a fost acoperit prin donatii de la Benito Mussolini. De unde stim ca nu esxista pe rol un litigiu de partaj sau o cerere de anulare a donatiei? Sau, daca, dupa razboi, Statul Roman nu s-a dezis de donatia facuta de Mussolini?
In orice caz, daca nu a facut-o, este minunat ca Statul Roman si oamenii sai de chiultura si hartza plini de vederi si openii ultrademocrate sa se bucure de ospitalitatea unui imobil construit si cu banii fascistilor italieni....

Arogantu'
2007-11-11 17:51:44

Re: Serviciile de protectie ii lucreaza pe liberali. De ce minti costy?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02100 sec.