Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-07

Comentarii: 67, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-11-06 22:53:26

Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocratDl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat
Este greu de imaginat ca un ministru de externe sa faca atatea gafe(ultima face parte dintre cele mai mici) si el sa nu demisioneze si nici sa fie demis.
Acest lucru poate sa fie insa lesne de inteles in cadrul unui sistem plutocratic,un sistem in care ministrul nu se considera servitorul ci stapanul poporului.
Unii subliniaza goliciunea sistemului politic romanesc,care ar fi o eticheta goala de continut si falimentara politic.
Pe de alta parte exista mun grup de autodeclarati politicieni incapabili de a sustine o doctrina care le conduce existenta dar care sufere de saracie de argumente.
De fapt dubliniaza DRAGOS PAUL ALIGICA notiunea de liberalism,de exemplu, a ajuns sa fie distorsionata pana la anihilare.
Din nefericire,influentele marxiste dar si incultura politica au dus la afirmatia ca liberalismul ar fi o ideologie a capitalistilor,a banului,a marilor averi,a claselor avute,ceea ce este o mare mistificare.
Lliberalismul clasic ca si social-democratia sunt o doctrine care propavadueste egalitatea sanselor si in fata legilor si daca este vorba carei clase sociale ar corespunse,aceasta ar corespunde cel mai mult clasei mijlocii(deci nu elitelor,capitalistilor sau capitalului). Deci mitul liberalismului anexat oligarhiei capitalului este fals,lucru pe care reprezentantii liberalismului romanesc actual nu-l realizeaza.
Sa-l luam pe William Graham Sumner,care vorbeste in numele –darwinismului social-practicat azi la noi de Cintezismul liberal al PNL,ca ultima ideologie clasica,primitiva aservita capitalului si capitalismului.
Sumner insasi s-a distantat de darwinismul social (atat de drag guvernului liberal) si s-a distantat de plutocratie,sau ceea ce dl.Basescu numea sistemul ticalosit sau oligarhic.
Plutocratia,oligarhismul actual, este formula politica in care marile averi controleaza statul si societatea,in timp ce pentru liberalii clasici insemna o mare amenintare la adresa libertatii.
De fapt oligarhii tind sa ia locul vechii ierarhii sociale,medievale, bazata pe privilegii, nobilime si statut social si clasa mijlocie s-a confruntat cu acest sistem feudal in sec.19,revolutia liberala ducand la crearea de institutii care apara libertatile individuale.
Totusi si in lumea moderna cei care poseda marile averi au tendinta de a controla puterile in stat,fiind la fel de insolenti ca si aristocratia feudala.Acesta ar fi de fapt sistemul ticalosit impotriva caruia lupta dl.Basescu si elita intelectuala a Romaniei.
Plutocratii,subliniaza ALIGICA incearca sa faca pur si simplu ceea ce nobilimea, clerul sau generalii au incercat in trecut: sa controleze puterea in stat si prin asta sa incalce in propriul avantaj drepturile celorlalti membri ai societatii .Un oligarh, spune Sumner, este cineva care, controland un capital impresionant, il orienteaza in primul rand nu catre economic, ci catre politic,prin combinatii ce implica si folosesc statul, prin crearea de monopoluri artificiale, prin obtinerea de privilegii fiscale si legislative,adica tocmai sistemul ticalosit,oligarhic cu care elita democtata lupta astazi.
In acest fel holdingurile ,firmele lor sunt pe jumatate politice, pe jumatate economice.
De fapt oligarhul este un pseudocapitalist,care activeaza organizatii mutante,in contextul cand liberalii la noi spun ca desvolta o economie de piata.
Din acest motiv noua orientare prezidentiala este de a scoate oligarhii si agentii lor din sfera politica,marii bogati cerandu-li-se o conduita responsabila ,fara de care libertatile individuale sunt doar o farsa.Relatia dintre stat si economie sa fie redusa la maximum,altfel,fiecare agent economic este tentat sau chiar fortat ca intr-o anumita masura sa incerce sa faca apel la metode plutocratice.
Este o impostura ca liberalismul clasic, sa fie prezentat drept aparatorul natural si servantul "marilor averi", al intereselor "capitalului" si, mai grav, al unor pseudo-capitalisti cu ambitii plutocratice.
Liberalismul oligarh autohton ne insulta inteligenta prin crearea unei masinarii oligarhice cu un aparat imens de lobisti, functionari publici si politicieni, cu propriul departament de propaganda, cu propria agenda transnationala, si care practic a colonizat aparatul de guvernare si discursul public.

Arefu
2007-11-06 23:17:42

nemaipomenit

Daca ce scriu ziarele este adevarat, atunci ministrii din guvernul actual sunt o colectie de muzeu educativ unde elevilor li se arata exponatele si li se spune ASA NU!. Poate si eu ma exprimam in particular, la manie, si fara sa cred serios , ci doar asa sa ma simt usurat, ca Cioroianu. Dar in cadrul public un membru al administratiei Taericeanu, si mai cu seama seful diplomatiei(?) ar trbui sa-si cantareasca nu fiecare cuvant ci fiecare zambetm, si nu sa se trezeasca ca vorbeste gura fara el.Vesticii, scoliti, de, cand nu au idei zic NO COMMENT si au scapat.
Apoi, in loc sa aruncam banii cu ghiotura pe etnii fantomatice de doi lei, bani care acolo nici nu au pe ce sa fie cheltuiti, mai bine suplimentam zdravan programele de integrare a romilor in societate, sa scoatem oameni de isprava din ei, ca se poate, dar cu munca mai multa desigur.Vor fi si rateuri, evident,Dar haideti sa recunoastem ca indiferenta fata de acesti romi, iata ca se plateste de altii sub forma de oale sparte,De altii adica de noi toti.

synd
2007-11-07 00:39:39

Lapsus memoriae..

california
2007-11-07 01:09:05

Ia, da-te-ncoa...

La 2007-11-06 23:17:42, Arefu a scris:

> Apoi, in loc sa aruncam banii cu ghiotura pe etnii fantomatice de doi
> lei, bani care acolo nici nu au pe ce sa fie cheltuiti

Despre care etnii fantomatice vorbesti?

cercetas
2007-11-07 01:22:02

CIOROI, IANU MAI VORBI ASA DE CONATIONALI

Nu tie rusine?
Sanu mai vorbesti prostii, bah!

Sparge-L
2007-11-07 02:32:30

Re: Lapsus memoriae../ ca bine zici

Gulagurile le inventasera Tzarii aia muuult inaintea lui Lenin. KGBului ii zicea OHRANA ;-) N-or fi fost mai breji kazacii Tzarului in sharjele de pe strazile St-Petersburgului, decat au fost CEKIstii NKVDistii Itzigilor si-ai lui Beria ulterior.

La 2007-11-07 00:39:39, synd a scris:

>
>
> Daca tot invocati "memoria istorica a Europei", domnule Unteanu, ar fi
> util si necesar sa-i respectati si cronologia.
>
> Primele lagare de munca sovietice au fost infiintate la initiativa lui
> Lenin deja in anul 1918. ......

Sparge-L
2007-11-07 02:36:23

Re: Ia, da-te-ncoa... / Stai bland, ca vorbea numai de ai tai nu si de aia alesi.

Martzieni. Macar daca ar fi negri, da-s verzi. Aparura gasca lui Roy. Coana Oriana mai traieste la blogsoputul acela? Sau au gasit-o si linchat-o trupa prietenei dumneaei, nepoata lui Mussolini...

La 2007-11-07 01:09:05, california a scris:

> La 2007-11-06 23:17:42, Arefu a scris:
>
> > Apoi, in loc sa aruncam banii cu ghiotura pe etnii fantomatice de doi
> > lei, bani care acolo nici nu au pe ce sa fie cheltuiti
>
> Despre care etnii fantomatice vorbesti?
>
>

Arogantu'
2007-11-07 03:34:55

Protestez !

Phil
2007-11-07 04:11:41

Re: Ia, da-te-ncoa... / Stai bland, ca vorbea numai de ai tai nu si de aia alesi.

La 2007-11-07 02:36:23, Sparge-L a scris:

bey gica, morcovel 'te mah........

> Martzieni. Macar daca ar fi negri, da-s verzi. Aparura gasca lui Roy.
> Coana Oriana mai traieste la blogsoputul acela? Sau au gasit-o si
> linchat-o trupa prietenei dumneaei, nepoata lui Mussolini...
>
> La 2007-11-07 01:09:05, california a scris:
>
> > La 2007-11-06 23:17:42, Arefu a scris:
> >
> > > Apoi, in loc sa aruncam banii cu ghiotura pe etnii fantomatice de doi
> > > lei, bani care acolo nici nu au pe ce sa fie cheltuiti
> >
> > Despre care etnii fantomatice vorbesti?
> >
> >
>
>

Phil
2007-11-07 04:18:43

Re: Protestez !

laur
2007-11-07 04:41:07

America america america

Third strike you're out

For good and for life

adica la a trei infractziune primestiinchisoare pe viatza
Pe viatza si nu bataione discilinare 2-5 -10ani
Pe viatza

Si daca credezti ca sunt excesiv de dur sa stizti ca asta e legislatzai in USA nu stiu daca in toata ca in Texas si Califoinia sigur

acuma sincer voi ce atzi prefera :
-inchisoare pe viatza sau
-domiciliu forzat in deserturile Olteniei sau in alate locuri la fel de inospitaliere si lipsite de pericol social adica unde infractorii s anu mai cosntituele pericol social deorece pe acolo nu tyraieste picior de om fara cazier ?

Sincer eu prefear inchisare pe viatza in inchisori special contruite pentru a fi imposibil de evadat din ele prin ocne da..... poate ca suint inuman
Mai ales pentru ca solicita ca mancarea lenjeria si caldura sa fie acordata deztinuztilor ca si civililor adica prtoportzional cu volumul de munca pestata

Adica ca penitencioareel sa isi plateasca singure absolut toate cheltuieleile .

Eee si asa s-a terminat cu sejurul prin parnai .
Acolo daca vrei sa mananci trebuei sa muncesti trebuei sa robotestiu ceva util lumii exterioare sistemului penitenciar .

laur
2007-11-07 04:41:18

America America America

Third strike you're out

For good and for life

adica la a trei infractziune primestiinchisoare pe viatza
Pe viatza si nu bataione discilinare 2-5 -10ani
Pe viatza

Si daca credezti ca sunt excesiv de dur sa stizti ca asta e legislatzai in USA nu stiu daca in toata ca in Texas si Califoinia sigur

acuma sincer voi ce atzi prefera :
-inchisoare pe viatza sau
-domiciliu forzat in deserturile Olteniei sau in alate locuri la fel de inospitaliere si lipsite de pericol social adica unde infractorii s anu mai cosntituele pericol social deorece pe acolo nu tyraieste picior de om fara cazier ?

Sincer eu prefear inchisare pe viatza in inchisori special contruite pentru a fi imposibil de evadat din ele prin ocne da..... poate ca suint inuman
Mai ales pentru ca solicita ca mancarea lenjeria si caldura sa fie acordata deztinuztilor ca si civililor adica prtoportzional cu volumul de munca pestata

Adica ca penitencioareel sa isi plateasca singure absolut toate cheltuieleile .

Eee si asa s-a terminat cu sejurul prin parnai .
Acolo daca vrei sa mananci trebuei sa muncesti trebuei sa robotestiu ceva util lumii exterioare sistemului penitenciar .


Phil
2007-11-07 04:51:10

Re: Lapsus memoriae../ ca bine zici

La 2007-11-07 02:32:30, Sparge-L a scris:

'te ma morcoveatza si mai treage un glonte-n cap, face mai bine!


Gulagurile le inventasera Tzarii aia muuult inaintea lui Lenin.
> KGBului ii zicea OHRANA ;-) N-or fi fost mai breji kazacii Tzarului in
> sharjele de pe strazile St-Petersburgului, decat au fost CEKIstii
> NKVDistii Itzigilor si-ai lui Beria ulterior.
>
> La 2007-11-07 00:39:39, synd a scris:
>
> >
> >
> > Daca tot invocati "memoria istorica a Europei", domnule Unteanu, ar fi
> > util si necesar sa-i respectati si cronologia.
> >
> > Primele lagare de munca sovietice au fost infiintate la initiativa lui
> > Lenin deja in anul 1918. ......
>

Huhurianu
2007-11-07 05:59:37

Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, indignare il scapa gura lui da

oltean, o declaratie necugetata cu desertul egiptean, el ramine totusi baiat bun si bine intentionat privitor la Romania.

Huhurianu
2007-11-07 06:01:46

Re: America america america / Corect.

La 2007-11-07 04:41:07, laur a scris:

> Third strike you're out
>
> For good and for life
>
> adica la a trei infractziune primestiinchisoare pe viatza
> Pe viatza si nu bataione discilinare 2-5 -10ani
> Pe viatza
>
> Si daca credezti ca sunt excesiv de dur sa stizti ca asta e
> legislatzai in USA nu stiu daca in toata ca in Texas si Califoinia
> sigur
>
> acuma sincer voi ce atzi prefera :
> -inchisoare pe viatza sau
> -domiciliu forzat in deserturile Olteniei sau in alate locuri la fel
> de inospitaliere si lipsite de pericol social adica unde infractorii
> s anu mai cosntituele pericol social deorece pe acolo nu tyraieste
> picior de om fara cazier ?
>
> Sincer eu prefear inchisare pe viatza in inchisori special contruite
> pentru a fi imposibil de evadat din ele prin ocne da..... poate ca
> suint inuman
> Mai ales pentru ca solicita ca mancarea lenjeria si caldura sa fie
> acordata deztinuztilor ca si civililor adica prtoportzional cu
> volumul de munca pestata
>
> Adica ca penitencioareel sa isi plateasca singure absolut toate
> cheltuieleile .
>
> Eee si asa s-a terminat cu sejurul prin parnai .
> Acolo daca vrei sa mananci trebuei sa muncesti trebuei sa robotestiu
> ceva util lumii exterioare sistemului penitenciar .
>
>

heveneve
2007-11-07 07:34:39

de ce crede autorul aticolului ca cioroianu s-a referit exclusiv la rromi???

cum se face ca asociatzia explicita intre calitatea de infractor si o anumita identitate etnica a fost facuta nu de cioroianu ci de unii jurnalisti si politicieni. sa fie oare reflexele lor rasiste de vina?

Crusader
2007-11-07 10:40:23

Ce insemna de fapt

Discutiile astea nesfirsite nu indica decit:

Romania nu are valori nationale suficient de mature si a intrat prematur in EU.

Romanii nu au notiunea de "natiune" care sa integreze toate segmentele etnice.

Romanii reactioneaze emotiv la "violul mindrie nationale" ceea ce arata ca dupa 2000 de ani de Romanism, Romania inca nu este o tara moderna.

Halal natiune! Caragial nu este un clasic, ci un contemporan.

gili
2007-11-07 10:56:16

Re: Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, indignare il scapa gura lui da

De ce- ai vrea sa faci cu hotii ceia Gica ?
Daca ti-s dragi de ce nu-i duci acasa ?
Daca cumva o anumita etnie se simte cu musca pe caciula sa fie sanatoasa . Cioroianu a avut delicatetea sa nu-i numeasca dupa etnie ci dupa naravuri , n'asa?

Ghita Bizonu'
2007-11-07 11:18:46

Da ce aveti cu bietul domn Cioroianau?

El , personal nu are nici o vina. Poate nici aia de l-au pus acolo . Si nici aia de l-au propulsat .El , nu a facut sa zpuna la tembelizor decat concluzia finala a unor idei care circulau de mult prin lumea bRuna, teleptuala <romaneasca>.

Ca nu toti oamneii sunt egali. Ca-n general oamenii sunt inegali. Ca d'aia ar trebui sa se introduca sistemul de vot cenzitar , ca cum ca un analfabet sa aiba aceasi putere de vot ca un profesor doctor docent ?! Ca doar asa ne vom ridica la nivelul civilizatiei eropene !

Si apoi mai este cestaia cu iesirile antiromanesti frizand rasismul. Puzderie si pe forumu asta. Ca se poate intelege ca romanii e ori romani adevarai (aia ramasi la coada vacii) ori dezumanizati de comunism, sclavi ai lagarelor comuniste care mor de frica ca se vor intoarce la situatia dinainte ( hmmm frumoasa situatie daca scalvii prefera lagarul !). Ca romanii e o populatie si toate dragalseniile despre radiografia fecalei.
Ori draciLor , din inteleapta zisa a Cioroianului nu este vorba ca foar pe tigani i-ar elimina prin deportare , ci pe toti cei care nu corespund vederilor sale , inaintate, lberale si de dreapta. EL chiar are meritul sa spuna in gura mare ce gandeste <intelectualitatea> pretins romana , aia cu radacini cica in partidele nationale istorice , presupus europeana si intelectuala.
Acu intrebarea este : cata de concordanta este aceasta parte a societatii romanesti cu idealurile pe care le proclama?
Ca oricum este in concordanta cu Alexandra Maimuzzolini !

Ah, da si cam am zis de nepoata lu Benito : dl istoric Cioroianau ar putea sa-i trasmita sa lege cateaua (adica sa-si tina clanta ) , ca cineva care poarta numele de maimuzzolini nu are drept sa se sature de romani ! ca are datorii de familie - si nu ma refer doar la Viena , ci si la Craiova daca asta va spune ceva. Daca nu va spune nica nu-i bai atat timpo cat nu pretindeti ca cunoasteti istoria sau ca sunteti profesroir de istorie.

Cestie care ar duce la intrebarea cum ajungi intelectual proeminent in Romania ... Da' periculos de zis ca atunci ar trebui sa punem prea multe intrebari , nu? ca a r trebui de ex sa ne intrebam ce dracu faceau emigrantii astia acu 12 ani ?!

Asa ca raman la afirmatia mea : Cioroianu nu are nici o vina !!! Sau , mai sunt si alti vinovati .

Aelectrostivuitoritei
2007-11-07 11:21:49

Re: de ce crede autorul aticolului ca cioroianu s-a referit exclusiv la rromi???

La 2007-11-07 07:34:39, heveneve a scris:

> cum se face ca asociatzia explicita intre calitatea de infractor si o
> anumita identitate etnica a fost facuta nu de cioroianu ci de unii
> jurnalisti si politicieni. sa fie oare reflexele lor rasiste de vina?
>

Asta intreb si eu...

Ghita Bizonu'
2007-11-07 11:23:05

Re: spargete-ai

Ghita Bizonu'
2007-11-07 11:25:46

Re: Si prostu tau arara ca de fapt

habar nu stii ce zici. In afara faptului ca romanii e rai.
Oricum crezi ca Italia da dovada de mai multa maturitate?!

La 2007-11-07 10:40:23, Crusader a scris:

> Discutiile astea nesfirsite nu indica decit:
>
> Romania nu are valori nationale suficient de mature si a intrat
> prematur in EU.
>
> Romanii nu au notiunea de "natiune" care sa integreze toate segmentele
> etnice.
>
> Romanii reactioneaze emotiv la "violul mindrie nationale" ceea ce
> arata ca dupa 2000 de ani de Romanism, Romania inca nu este o tara
> moderna.
>
> Halal natiune! Caragial nu este un clasic, ci un contemporan.
>
>
>

Arogantu'
2007-11-07 11:34:19

Re: Da ce aveti cu bietul domn Cioroianau?

ionion
2007-11-07 11:35:48

Pai Cioroianu a mancat soia asa

ca stergeti_va pe cap cu Cioroianu ai vostrii care au mancat soia.

alwis46
2007-11-07 12:12:06

Re: Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, indignare il scapa gura lui da

Asa e neica, daca e liberal este baiat bun si bine intentionat, pai nu ?
Bai fratele meu, inca nu te-ai desteptat ca sa vezi ca cioroieni d-astia sunt in fiecare partid si nici PNL-ul tau nu face exceptie ?
Stii care este insa problema ?
Pai i-a vorbit gura fara creier, pentru ca daca isi folosea si creierul isi dadea seama ca face un rau in primul rand Romaniei aleia de care zici tu ca ii poarta intentii bune Cioroianu asta.
Eu zic altceva.
Sa adunam neica toti basestii, taricenii, orbanii, crinii, cioroienii, vadimii, hrebenciucii, bomboneii, vacaroii si alte asemenea specimene si sa-i trimitem in Desertul Gobi sa-si faca o lume a lor acolo.
D'acord ?


La 2007-11-07 05:59:37, Huhurianu a scris:

> oltean, o declaratie necugetata cu desertul egiptean, el ramine totusi
> baiat bun si bine intentionat privitor la Romania.
>

Shadow
2007-11-07 12:29:45

Re: Dl.Cioroianu face parte dintrun sistem plutocrat mos tagarta

Iar ai venit cu "ciorba reincalzita"? Ti-am mai spus ca nu ai inteles nimic din ce a fost si a sustinut Sumner. Nu mai discut de "influente marxiste" si alte aberatii la care te referi cand ieri explicai "doct" cum e cu "organili" create de "pres".
Astia de la pld stiu ce "cacofonii" debitezi pe forumuri? Agilica nu ti-a facut si tie nitica formare macar?

avarfreson
2007-11-07 12:39:55

usurel cu cioroi...

treaba este urita si complicata la nivelul comunicarii ; toti suntem cumva inca balcanici iar media ar trebui sa se maturizeze prima , adica sa lase naiba in
pace tot ce priveste politrucii sa sa puna la loc de cinste : informatia , oamenii

mesajul ar trebui sa cuprinda dorinta de absorbire a fondurilor , integrarea
aplicarea legilor copiate de la UE , sa copiem si aplicarea lor

Ghita Bizonu'
2007-11-07 12:58:25

Re: da am zis io altaceva ?

Shadow
2007-11-07 12:59:09

Re: Da ce aveti cu bietul domn Cioroianau? Arogantule

Shadow
2007-11-07 13:15:33

Re: Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, foarte buna idee alwis

Aia cu desertul e perfecta pt intreaga clasa politica romaneasca nu numai pt "varfurile" din lista matale. Sper ca nu i-ai uitat voit pe "prostologeni" si pe boceni, videni, predeni, blagani si udreni.

Arogantu'
2007-11-07 13:22:09

Re: Da ce aveti cu bietul domn Cioroianau? Arogantule

Arogantu'
2007-11-07 13:25:50

Re: da am zis io altaceva ?

Mos_Tautu
2007-11-07 13:47:21

Re: Pana la pntofi shodow

La 2007-11-07 12:29:45, Shadow a scris:

Goethe avea un pantofar care adesea cand lua masura la pantofi acestuia intra mereu in vorba si in discutie despre probleme filozofice sau de cultura.

Gotehe i-ar fi spus suparat,pana la pantofi ,pantofarule.

Imi permit,desi nu ma compar cu Goethe s-ti spun,
Pana la pantofi Shodow!

>

Ghita Bizonu'
2007-11-07 14:08:31

Revai de mine ce ma fac m-am nascut langa balcani !

a) Fara Balcani, nexam Eropa ! Plalton, Demostene, Aristotel = Balcanici !
Lepinski Vir este in s Banatului. De fapt Europa este la N de Grecia, intre Grecia si Okeanos Potamos. Pkeanos Potamos este Istrul.

b) Balcani = dezordine samd. Atunci sa revendicam Danzingul si Alsacia !!
La 2007-11-07 12:39:55, avarfreson a scris:

> treaba este urita si complicata la nivelul comunicarii ; toti suntem
> cumva inca balcanici iar media ar trebui sa se maturizeze prima ,
> adica sa lase naiba in
> pace tot ce priveste politrucii sa sa puna la loc de cinste :
> informatia , oamenii
>
> mesajul ar trebui sa cuprinda dorinta de absorbire a fondurilor ,
> integrarea
> aplicarea legilor copiate de la UE , sa copiem si aplicarea lor
>

gili
2007-11-07 14:39:14

Alwisule sunt de acord ,


Da nu uita ca mai prema oara sa trimiti la desert toti neispravitii de membri fesenei pedei , dar absolut pe toti , unul sa nu ramiie nici de saminta . La desert cu dinsii cum bine zici .
Am si explicatia ... Nu se poate neispraviti mai mari macar si pentru faptul ca n-am vazut cel putin unul dintre dinsii care sa-si fi dat demisia de la PD cind cirmaciul a dat comanda "bandaaaaa drepta !" , n'asa?
Care vas zica au constatat in corpore ca idealurile stingii sunt de tot rahatul si au pus-o cu dreapta intr-o noapte .

Ghita Bizonu'
2007-11-07 14:52:20

Re: mai ala din Tartasesti

Arogantu'
2007-11-07 14:54:30

Re: Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, foarte buna idee - Shadow

Arogantu'
2007-11-07 14:55:48

Re: Alwisule sunt de acord , - Gili, n-au pus-o ! AU MIMAT ! ndc


La 2007-11-07 14:39:14, gili a scris:

>
> Da nu uita ca mai prema oara sa trimiti la desert toti
> neispravitii de membri fesenei pedei , dar absolut pe toti , unul sa
> nu ramiie nici de saminta . La desert cu dinsii cum bine zici .
> Am si explicatia ... Nu se poate neispraviti mai mari macar si
> pentru faptul ca n-am vazut cel putin unul dintre dinsii care sa-si fi
> dat demisia de la PD cind cirmaciul a dat comanda "bandaaaaa drepta !"
> , n'asa?
> Care vas zica au constatat in corpore ca idealurile stingii
> sunt de tot rahatul si au pus-o cu dreapta intr-o noapte .
>

Shadow
2007-11-07 14:57:51

Re: Pana la pntofi si bine faci mos tagarta

> Goethe avea un pantofar care adesea cand lua masura la pantofi
> acestuia intra mereu in vorba si in discutie despre probleme
> filozofice sau de cultura.
>
> Gotehe i-ar fi spus suparat,pana la pantofi ,pantofarule.
>
> Imi permit,desi nu ma compar cu Goethe s-ti spun,
> Pana la pantofi Shodow!

E semn bun ca incepi sa-ti cunosti limitele.
Oricum te sfatuiesc dezinteresat sa ceri niste cursuri de formare doctrinara de la agilica macar(daca le ceri de la stolo iese alta "mitraliera" si iar te-ncurci in termeni). Cu putin efort s-ar putea ca in cateva luni sa poti sa discuti si de ciorapei.
Hai nu dispera.

Shadow
2007-11-07 15:00:34

Re: da am zis io altaceva ? Arogantule

Ca ministru de externe, demnitar al statului, presedinte, prim ministru, parlamentar ,etc exprimarile trebuie sa nu lase nici o urma de dubiu. Factorul comun nu se aplica. Am inceput ideea cu infractori si am terminat ltima fraza cu "aia care ne fac de ras".

alwis46
2007-11-07 15:05:43

Re: Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, foarte buna idee alwis

Nea Umbra, am incercat sa acopar cat pot de mult spectrul politic, dar daca este sa ii iau pe toti la rand, cand crezi ca termin lista ?
Pai am eu timp sa ma ocup de toti tampitii astia ?
N-am !
In Gobi cu ei, de la cel cu barba sura pan-la cel cu tzatza-n gura !
Fara exceptii !
In frunte cu Basescu si Tariceanu....inainte mars !

La 2007-11-07 13:15:33, Shadow a scris:

> Aia cu desertul e perfecta pt intreaga clasa politica romaneasca nu
> numai pt "varfurile" din lista matale. Sper ca nu i-ai uitat voit pe
> "prostologeni" si pe boceni, videni, predeni, blagani si udreni.
>

Arogantu'
2007-11-07 15:06:39

gili
2007-11-07 15:07:08

Vine unul si o zice dreapta ...


Si toata lumea-i sare in circa cum ca iote rasistul .
"Rasa" hotilor tilharilor si neispravitilor indiferent de etine , sex , religie , pozitie sociala trebuie pusa la popreala oriunde in lume si cu cele mai aspre metode ... fara discriminare .
Daca la afirmatiile astuia tiganii s-au simtit cu musca pe caciula , sa fie sanatosi , ei au spus-o si ... si de altfel n-ar fi departe de adevar , n'asa?
Poate-mi explica si mie careva cum se face ca de cite ori este vorba de un infractor tigan , de la oficialitati si pina la media toti ne vorbesc despre "cetateanul roman' cere a facut si a dres , iar cind este implicat un ungur sau un tatar , ne vorbesc despre "cetateanul roman de etnie maghiara sau tatara" , n'asa?
Toata lumea le spune tigani si noua romanilor ne este rusine sa le spunem pe nume ?!
Limba romales a devenit limba romanes . Stie cineva de ce ?
Sa fim bine intelesi , nu sunt rasist , unul dintre cei mai buni prieteni ai mei este tigan si mi-as pune pielea la bataie pentru el , o merita pe deplin , este OM din toate punctele de vedere , dar multi , foarte multi dintre cei apartinatori etniei se fac si ne fac de risul risilor .
Se tot pling si vaita ... ca programe , ca vor la munca , ca integrare ...
Ca care integrare ?
Sa fim seriosi , am oferit 350000 de lei pe zi , maincare buna , un pachet de tigari si o sticla de bere , le-am oferit locuri de munca permanente cu 6000000 lunar , casa si masa , apa curenta , televizor , dus , frigider ... tot tacimul gratis ... Rezultatul ?
Linga fiecare individ ar trebui un paznic ca sa-si faca cel mult un sfert din treaba pentru care este platit ... numai cu ochii dupa furat , distrus mintit si leneveala .

Shadow
2007-11-07 15:14:53

Romania tovarasului unteanu

Orice comentariu fac la continutul articolelor lui unteanu sunt cenzurate.

Unteanu ca ziarist "in post" de ceva vreme poarta deseori mesaje ne europene(anti e "contra").
Un exemplu la care mi-am permit sa raspund in acelasi fel si care a dat de fapt tonul cenzurilor.

Articolul "Tampiti cu spume".
Citez din unteanu:
"Te trece un fior uitandu-te la figurile luminoase ale politicienilor porniti in drumul de costisa ce duce la Bruxelles, imbracati in costumele alea bune, de duminica, si avand in picioare opincile stramosesti. Te uiti la mutrele zambitoare puse sub sloganul "Raman roman in Europa" si parca ti-ar veni sa zici ceva. Caz in care limba romana ofera un vast evantai de expresii si n-am nici un fel de indoiala ca ele au fost rostite corespunzator."

In acelasi fel m-am referit si eu la fotografia dansului (am folosit mutra si costumul de duminica dar avand de data asta in mana "intelectuala tigara") de sub "sloganul"(titlul) Tampiti cu spume la care am sugerat ca nu iti mai vine sa zici nimic. Evantaiul de expresii l-am lasat in sarcina celui care il cunoaste asa de bine si a ajuns un "vajnic jurnalist" dar slab cunoscator de probleme europene.

In rest "memoria istorica" europeana nu are treaba cu argumentatia unteneasca. Ca atunci "italienii" in cauza nu ar fi scornit legislatia "grabita" si nici comisarul pe justitie Frattini nu ar sustine aceasta lege.

Tot cu cenzura dle moderator? Tot cu cenzura? As dori un raspuns la mesajele mele care sunt conforme:

"Redactia ZIUA nu va tolera comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste
din partea cititorilor sai. Nu pierdeti timpul vostru si pe al nostru
postand comentarii inutile, neadecvate si in afara unei opinii (bine) argumentate."

Am utilizat exact stilul autorului articolului dvs schimband "fotografia" de referinta deci personajele si "sloganul".

Este asa de greu sa dati acest raspuns?

Arogantu'
2007-11-07 17:17:44

Arogantu'
2007-11-07 17:21:41

Re: Desi imi place ca om Cioroianu nu pot sa nu constat ca la minie, foarte buna idee alwis

Aya
2007-11-07 17:23:00

BOOKFEST- evenimentul lunii noiembrie

In a doua parte a lunii noiembrie ne vom intalni, la Bookfest, cu volumele proaspat scoase de sub tipar.
Doua vor fi vedetele targului de carte: Raportul Comisiei Tismaneanu (opul va fi lansat chiar de catre Vladimir Tismaneanu) si volumul "Programmed to kill" (varianta in limba romana)- autor Mihai Pacepa.

"Programmed to kill" devoaleaza in amanunt, cu documente, date, fapte si nume concrete- toate inglobate intr-o atragatoare si alerta expunere- adevarul despre asasinarea lui Kennedy.

Scrisa de marele spion Mihai Pacepa intr-un stil care cucereste (si cu folosirea terminologiei specifice) cartea este fascinanta SI prin detalierea modului profesionist in care se realizeaza o dezinformare la nivel international (in cazul unor anumite persoane, tocmai prin asta fascineaza volumul). Cititorul afla cum, in urma unei ample si sustinute dezinformari profesioniste, realitatea mistificarea ajunge sa apara, in mentalul colectiv (putand fi chiar consemnata in istorie) ca realitate- in timp ce realitatea trece dincolo de o perdea de umbra deasa. Oswald, asasinul lui Kennedy, fusese recrutat de serviciile sovietice si casatorit cu o rusoaica.
"Programat" sa il ucida pe Kenedy.
E drept ca, in ultima secunda, serviciile sovietice au realizat ca nu era momentul pentru asa ceva si au incercat sa-l oporeasca pe Oswald- nu au reusit. Ireparabilul se produsese.

Aflam cum, imediat, s-a pus in miscare imensa si puternica masinarie a dezinformarii, serviciile sovietice (ajutate de ceea ce Mihai Pacepa numeste in volumul in original, in engleza, "my DIE") facand acest lucru cu profesionalism. Au fost scrise carti- la Lubianka- apoi "date spre publicare" altora, aparent credibili, care sa acrediteze ideea conformm careia Kennedy a fost asasinat la comanda CIA (cu complicitatea unor bogati petrolisti).

Au fost trimisi in Occident- si in SUA- agenti sau colaboratori ai serviciilor sovietice, perfect legendati, cu biografii impecabil mistificate. Unii dintre acestia erau "dotati" cu "Jurnale personale", in care erau notate, cu minutie, asa-zise fapte sau actiuni "nevinovate" la care, zice-se, participasera. Dupa moartea acelor agenti (unele morti fiind foarte "ciudate") cate cineva, de exemplu sotia respectivului, facea sa ajunga, "intamplator", acele note unde trebuia, dezinformarea adancindu-se astfel. Multe mesaje sunt criptate- Mihai Pacepa le decripteaza, explicand cum se realiza incriptarea. Cum erau dotati unii agenti (sau sotiile acestora, care, la randul lor, lucrau pentru aceleasi servicii) cu "banale carti" (de exemplu, carti de bucate) pe care le foloseau, intr-un anume "aranjament al cuvintelor" la incriptare (sau, dupa caz, la decriptarea mesajelor primite). Cum trebuiau, de exemplu, sa rupa fiecare pagina, dupa ce fusese folosita la incriptare-decriptare, pentru a nu se produce incurcaturi sau suprapuneri in operatiunile respective, cu urmatoarele mesaje. Asa a procedat si Marina, sotia lui Oswald- Marina era cetatean sovietic, agent al serviciilor sovietice, ca si sotul sau.

(Trebuie spus ca Mihai Pacepa a fost si a ramas specialistul nr.1 in decriptari- fireste, si in incriptari. El a fost cel care a studiat, indelung, cat a fost sef al ceea ce numeste "my DIE", atat cifrurile serviciilor sovietice si, in general, ale serviciilor din Estul Cortinei de Fier -asta daca nu cumva chiar va fi participat activ la conceperea lor- cat si ale celor occidentale).

La Comisia care s-a ocupat de studierea asasinatului au ajuns zeci de documente perfect trucate (cu "spatele" trucat astfel incat, la orice verificare, se mergea pe firul dorit de mistificatori, ceea ce ducea la confirmarea, ca realitate, a ceea ce era, de fapt, cate o piesa de domino in dezinformare) zeci de file "personale" ale unor agenti acoperiti fara fisura (unii, chiar aflati in misiuni diplomatice), totul trimitand la ideea de implicare a CIA in asasinarea lui Kennedy (de altfel, Oswald nu mai putea sa vorbeasca- lui punandu-i-se imediat "calusul tacerii eterne").
Ceea ce ar putea purta numele de "asasinatul Secolului XX" a preocupat in mod special serviciile sovietice- care au realizat teribilul pericol la care s-ar fi expus daca s-ar fi aflat sau macar banuit ca acea hidoasa crima a fost facuta la comanda lor.

Volumul este deosebit de pretios cu atat mai mult cu cat nu avem zilnic posibilitatea de a intra in tainele unei dezinformari profesioniste.
Taine dezvaluite chiar de catre cel care- prin faptul ca, in acea perioada, conducea ceea ce el numeste "my DIE"- recunoaste, fie si indirect, ca a fost parte a acelei profesioniste actiuni de dezinformare.

Biografii schimbate, trecuturi legendate, mesaje scrise cifrat, articole si carti concepute si lansate doar pentru a legitima falsa idee ca CIA a fost autor al asasiatului- si a distrage atentia de la serviciile sovietice.

Mesajul general este cat se poate de clar: pe principiul hologramei se poate proiecta orice ca fiind realitate.
Pentru asta, insa, holograma trebuie sa fie profesionist proiectata si intretinuta ca "aparitie".
Si trebuie sa lase in mentalul colectiv amprenta- sa fie luata drept realitate, crezuta ca atare.

Asa s-a rescris istoria, de multe ori.
De fapt, cartea lui Mihai Pacepa poate fi considerata si un serios avertisment privitor la pericolul rescrierii istoriei.
Indiferent ce intelegem prin "istorie", la un moment dat.

Arogantu'
2007-11-07 17:25:11

Re: Vine unul si o zice dreapta ...

Shadow
2007-11-07 17:28:11

Re: alwis esti mai rau ca Cioroianu :-)

> Nea Umbra, am incercat sa acopar cat pot de mult spectrul politic, dar
> daca este sa ii iau pe toti la rand, cand crezi ca termin lista ?

Nu nu o termini dar sti cum e cu "sistemele" astea uninominale si "promotionale". M-am gandit sa mai adaug si eu la lista matale ca sa o "echilibrez".

> Pai am eu timp sa ma ocup de toti tampitii astia ?
> N-am !
> In Gobi cu ei, de la cel cu barba sura pan-la cel cu tzatza-n gura !
> Fara exceptii !
> In frunte cu Basescu si Tariceanu....inainte mars !

Ala a zis Egipt deci cadane, caravanserai, 1001 de nopti, braga alea alea. Matale i-ai si repezit la "sovietici". Nu ca nu as gasi ideea buna. Dar sincer imi e frica de ce idei ar "implementa" astia din lista pe acolo si iar iese vreo dandana mai tarziu precum "revolutia din octombrie" ca tot se "sarbatoresc" niste ani. Cred ca riscul de influenta asupra soartei Romaniei ar fi net diminuata daca i-am trimite pe continentul African.

Adrian v.D.
2007-11-07 17:30:40

Domnul Cioroianu,Ministrul de Externe al Romaniei....

1-este o diferenta uriasa intre ce spune un ziaristi/analist politic local si un Ministru de Externe.
2-Cioroianu a mai gafat de cateva ori,odata cras(atitudinea lui inexistenta fata de o noua limba indo-europeana,limba moldoveneasca!!)
3-si alti politicieni din Estul Europei,prin manifestarile lor,prin limbajul lor,produc dureri de cap la Bruxelles(ex. fratii Kaczynski din Polonia)
4-sa ramanem fair:nici presedintele ,nici Tariceanu,nici Cioroianu nu fac parte din familia de politicieni care sa reprezinte elita.....Numai ca,ei reprezinta poporul roman,chiar si pe romanii de pretutindeni.

Din fericire nu am acces la cele 50 de programe TV romanesti,deci nici nu pot comenta mizeria umana perpetuata prin aceste programe,via satelit(dupa cum o redau altii)E de ajuns ca citesc 50 de articole din ziarele de pe NET........Numai titlurile,daca le scriu, si tot ar fi prea mult...Dar nu sunt nici poet sa ma intreb retoric <unde am ajuns>...Comunismul a distrus esenta unui popor.Nu numai la noi....,peste tot in estul Europei.Deci nu <unde am ajuns>,ci unde am fost in 1989,1992,(exemplara nota a lui Patapievici!-nu acceptam nici macar critica,cum sa evoluam??)2000...
Inca odata:o societate devine civilizata doar in masura in care exista o clasa de mijloc puternica,care devine in stare sa schimbe intreaga Romanie.Intreaga Romanie!Iar nasterea unei elite purtatoare a aspiratiilor unui popor,are nevoie de doua-trei generatii....Pana atunci,cei pe care ii avem deja,ori vor ramane neintelesi in tara lor,ori bataia de joc a <spiritului de turma>.Asa ,la gramada...

Adrian

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01008 sec.