Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-07

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

N. Grue
2007-11-07 00:05:36

Excelent articol !

O clara si raspicata punere la punct a rolului ziaristului, dar si a deteriorarii limbajului la care asistam in Bucuresti (poate ca si in alte orase). Dar oare vedem cu totii o agravare in ultimii ani a fenomenelor negative semnalate in articol? Sunt manifestari cu adevarat paranoice, care lipseau acum 10-15 ani si pe care le sesizeaza mai bine cei plecati mai demult din tara, care revenind - constata degradarea nu numai a limbajului, dar si a comportamentului oamenilor. Oare cine sunt cei care in tara noastra "lasa cetatenii de izbeliste", care adancesc mizeria pensionarilor si bolnavilor, cele cateva motive pentru care d-nei Popovici ii e rusine de Romania ? Suntem martorii unui fenomen profund, cu caracter social, ce mi se pare ca nu este suficient investigat si in orice caz este ignorat de cei responsabili de soarta acestui popor. Incotro mergem pe aceasta cale si ce mai e de facut ?

Vasile Zarnescu
2007-11-07 01:49:37

Hai sa ne ascundem dupa deget!

NU este vorba ca "ne paste paranoia", ci de faptul ca cei de la asociatia "Romani Criss" sunt, evident, paranoici si, din acest motiv ar trebui interzisi. De aceea, autoarea se ascunde dupa deget si ii e frica sa spuna lucrurilor pe nume: ca nu prin inlocuirea denumirii stiintifice, istorice, de tigan cu aceea confectionate tendentios, artificial, de "rom" se poate schimba statutul tiganilor. Dimpotriva, nu fac decit sa fie si mai mult respinsi de catre romani, fiinidca, prin confuzia urmarita deliberat, ii denigreaza pe plan international. De aproape 15 ani, prin manipularea unor lichele din clasa politica si de la guvernare, liderii tiganilor isi tot zic "romi/rromi". S-a schimbat cu ceva, in bine, comportamentul tiganilor? Dimpotriva, au devenit tot mai obraznici, fiindca au vazut ca romanii sunt condusi de niste imbecili sau obedienti directivelor unor poponari europeni - care, pentru a nu fi ei discriminati, au lansat lozinca "discriminarii". Sa-si zica tiganii, doua secole de aici incolo, "gipsy", "gypsi" etc. si sa vedem daca vor face mai putine crime in Romania sau in lume.

pt
2007-11-07 03:28:32

undee esti tu...

...hitler...doamne ca punimd mina pe ei....

DORINEL
2007-11-07 04:30:29

Re: undee esti tu...

La 2007-11-07 03:28:32, pt a scris:

> ...hitler...doamne ca punimd mina pe ei....
>


E IN IAD, cu toata gashca lui si cu Ala care ne-a furat Basarabia si Bucovina, ca sa nu mai vorbim de Closhca, dar ...maie..Putin...si ne-o a inapoi nu-i asa Vlady ?

DORINEL
2007-11-07 04:32:55

Re: Hai sa ne ascundem dupa deget!

La 2007-11-07 01:49:37, Vasile Zarnescu a scris:

> NU este vorba ca "ne paste paranoia", ci de faptul ca cei de la
> asociatia "Romani Criss" sunt, evident, paranoici si, din acest motiv
> ar trebui interzisi. De aceea, autoarea se ascunde dupa deget si ii e
> frica sa spuna lucrurilor pe nume: ca nu prin inlocuirea denumirii
> stiintifice, istorice, de tigan cu aceea confectionate tendentios,
> artificial, de "rom" se poate schimba statutul tiganilor. Dimpotriva,
> nu fac decit sa fie si mai mult respinsi de catre romani, fiinidca,
> prin confuzia urmarita deliberat, ii denigreaza pe plan international.
> De aproape 15 ani, prin manipularea unor lichele din clasa politica si
> de la guvernare, liderii tiganilor isi tot zic "romi/rromi". S-a
> schimbat cu ceva, in bine, comportamentul tiganilor? Dimpotriva, au
> devenit tot mai obraznici, fiindca au vazut ca romanii sunt condusi de
> niste imbecili sau obedienti directivelor unor poponari europeni -
> care, pentru a nu fi ei discriminati, au lansat lozinca
> "discriminarii". Sa-si zica tiganii, doua secole de aici incolo,
> "gipsy", "gypsi" etc. si sa vedem daca vor face mai putine crime in
> Romania sau in lume.
>
Excelent, Domnule si un sincer bravo !! Ai pus punctul pe I...

calator
2007-11-07 04:54:05

n-am nici un comentariu...

si nimic de adaugat la rndurile de mai jos scrise de Iulia:

"In aceasta ordine de idei, de ce mi-ar fi mie rusine ca sunt romanca pentru ca nu stiu care cetatean al tarii mele incalca legea prin Europa? E latura perversa a aceleiasi logici nationaliste conform careia Palme d'Or-ul lui Cristian Mungiu e victoria intregului popor, iar medaliile de aur la gimnastica ar trebui multiplicate in 21 de milioane de exemplare.

Stiti de ce mi-e rusine? Mi-e rusine ca traiesc intr-o tara care-si lasa cetatenii de izbeliste, in care autoritatile locale, desi au "inventarul" complet al pensionarilor indrituiti la ajutoare, lasa oameni batrani si bolnavi sa stea cu noptile la coada pentru un pui si-un kil de zahar, in loc sa li le-aduca acasa, in care spitalele cad in capul pacientilor si copiii mor, iar Biserica isi face televiziune, in care stalpii se prabusesc in capul trecatorilor si-n care daca te nasti sarac, rom sau femeie ai nici jumatate din sanse sa-ti implinesti potentialul, nu din cauza ca scriu ziarele, dar din pricina ca prea multe cohorte de oameni se preocupa numai de cuvinte si imagine de tara."

Corect si bine exprimat.

georgems
2007-11-07 05:54:43

Nu draga ,noi o pastem pe ea, ca santem mioritici

Si cu cat pastem mai multa paranoia cu atat se amplifica.Da stii mataluta cine e vectoru purtator de paranoia, ghici sau mai bine zic io,VOI SANTE-TI DRAGA MEA MASS-MEDIA ROMANEASCA.

Huhurianu
2007-11-07 06:30:10

Subscriu, si mie imi e rusine sa traiesc intr-o tara care isi lasa cetatenii de izbeliste!

Vai de tara noastra!

toni
2007-11-07 08:37:08

Re: Subscriu, si mie imi e rusine sa traiesc intr-o tara care isi lasa cetatenii de izbeliste!

La 2007-11-07 06:30:10, Huhurianu a scris:

> Vai de tara noastra!


Am impresia ca tu existi pe forumul asta ca sa subscri . Subscrii in dreapta si in stanga , subscri in sus si in jos.

O fi si asta o meserie , de subscriitor. Daca exista ingineri si subingineri , de ce sa nu existe scriitori si subscriitori?

toni
2007-11-07 09:09:20

Se pare ca Iulia Popovici a intors directia discursului sau cu 180 grade

Am citit alte articole mai vechi in care spunea alceva , era de acord cu initiative de tipul Romani Cris . Se pare ca in aceste imprejurari trebuie schimbata strategia pentru a nu irita prea tare majoritatea , care zilnic este insultata , criticata , discriminata , sub pretextul nedisctminarii. Si-au dat seama ca daca apasa prea tare pe pedala de acceleratie aceasta se rupe si efectul va fi opus celui dorit , asa ca pedala este relaxata putin , avand in vedere imprejurarile.

Cat despre mandria/rusinea de a fi roman, ea exista dar depinde ce inseamna a fi roman. Daca e vorba de etnie , aceste sentiment de apertenenta la un popor si de a te bucura de realziarile lui sau a te intrista de nereusitele lui , e un sentiment firesc pe care il incearca orice om normal.
Dar in mod fraudulos azi se sugereaza tot mai des si mai agresiv , mai ales in presa ,ca a fi roman nu inseamnea mai mult decat cetatenia statului numit Romania . Este una din formele cu care se incearca "pregatirea" poporul roman de a accepta ca Romania sa fie declarat stat civic in loc de stat national. Pentru oricine cunoaste putina istorie a Romaniei este limpede de ce Romania este stat national. Dar impedimentul acesta cu "cunoastea istoriei Romaniei" va fi eliminat in curand prin subtierea accelerata in manualelel de istorie din scoala a capitolelor despre istoria Romaniei.

Autoarea articolului incearca si ea sa-si aduca contributia la aceasta deromanizare a Romaniei , dar intr-un mod mult mai subtil. Spune ca toti suntem persoane particulare ( deci nu romani sau tigani sau evrei sau maghiari ) , ca n-ar trebui sa avem sentimente nationale de satsifactie/rusine fata de reusitele/neimplinirile poporului din care facem parte si ca singurul lucru de care trebuie sa ne fie rusine e ca statul roman , ca stat civic , nu ca stat national , nu poate avea grija de cetatenii sai. Deci dupa domnia sa , pana la urma conteaza numai ce intra in burtica ( sarmale , carnati , caltabos ) , normele juridice care regleaza relatiile dintre cetateni si forma de guvernamant si nu conteaza absolut deloc sentimentul de apartenenta la o religie , la un popor sau la o cultura adica identitatea religioasa si nationala .

Inteleg ca imprejurarile internationale sunt grele pentru care rapspandesc astfel de idei , si apreciez slalomul si contorsionismul practicat de acestia . Dar parerea mea este ca tot acest efort e demn doar de o cauza nobila , in care sa se puna suflet(de roman) si sinceritate.

zaza
2007-11-07 09:38:18

cogito ergo sum

...posibilitatea pe care ne-o dati dumneavoastra, de a ne exprima opiniile si faptul ca noi ni le exprimam, sunt negru pe alb dovezi ca romanii nu sunt chiar cum "se spune" fara constiinta si atitudine civica. Daca ii mai adaugati si pe cei care scriu tone de memorii, sesizari, plangeri onor autoritatilor, nestiuti de nimeni, tabloul este mai complet. DAR, ar mai fi nevoie ca sa fie si cercetate, analizate, sintetizate, pe baza lor sa se traga concluzii, sa se faca ce trebuie(ocolesc expresia "sa se ia masuri"...). Dar cui ii pasa!
Dupa acest preambul, intru in subiect...Cei care ne conduc si de care depinde existenta noastra, care fac legi si care ingaduie sa nu se respecte, care ne pun taxe pentru a mentine un "aparat" care sa ne mentina cat mai mult posibil in starea "de dinainte", au decis sa nu mai avem tigani in Romania, ci romi. Argumentul a fost ca in limba lor(romani) asa isi spun ei. Pe cale de consecinta, sa continuam reforma, in acelasi spirit: Ex. sa vorbim romaneste cam asa: " Romanii sunt un popor de oameni ospitalieri, multi francais, english, italiani, ruski, balgarski, espanol,
deutch, etc, etc, viziteaza Romania..." cu accentele de rigoare, alfabet latin sau...
pentru a respecta acelasi criteriu ca pentru tigani/romi. Apoteotic, ajungem la constitutie, articolul 16, la discriminarea pozitiva...caci, de ce doar pentru romi?

Huhurianu
2007-11-07 10:15:27

Re: Subscriu, si mie imi e rusine sa traiesc intr-o tara care isi lasa / Corect Tonica :)))))

La 2007-11-07 08:37:08, toni a scris:

> La 2007-11-07 06:30:10, Huhurianu a scris:
>
> > Vai de tara noastra!
>
>
> Am impresia ca tu existi pe forumul asta ca sa subscri . Subscrii in
> dreapta si in stanga , subscri in sus si in jos.
>
> O fi si asta o meserie , de subscriitor. Daca exista ingineri si
> subingineri , de ce sa nu existe scriitori si subscriitori?
>
>

popescu maria
2007-11-07 10:40:42

despre identitate!!!

Unguri, romi, tigani, homosexuali fac demonstratii pentru a-si promova"IDENTITATEA"!!!!! Cer dreptul de a vorbi limba materna si de ali se recunoaste orientarile oricare ar fi ele. Atunci de este atat de grav sa se mentioneze etnia. orientarea unui individ in orice situatie!! E multa ipocrizie(sau numai ipocrizie) in discursul pe aceasta tema si nimeni nu are curajul ca oficial sa se ceara mentionarea etniei infractorilor. "noi avem romani mari ." si enumeram nume precum Cioran , Hagi, Comaneci.etc, dar cand este vorba de infractori nu e nevoie de etnie . De ce nu spunem filosof sportiv si atat??? BA DA ESTE FOARTE IMPORTANT CA FICARE CETATEAN SA_SI ASUME IDENTITATEA < ALTFEL NE INVARTIM IN JURUL UNOR DISCURSURI IPOCRITE!!!!!

ionion
2007-11-07 11:39:02

Pai da, daca in locul lui Mailat ar fi fost Igor Michailov ar fi primit

ordinul republicii italiene clasa intaia !
La Balaceanca nu mai sunt locuri ?
Va facem loc imediat !

katty1
2007-11-07 12:00:51

Re: despre identitate!!!

La 2007-11-07 10:40:42, popescu maria a scris:

> Unguri, romi, tigani, homosexuali fac demonstratii pentru a-si
> promova"IDENTITATEA"!!!!! Cer dreptul de a vorbi limba materna si de
> ali se recunoaste orientarile oricare ar fi ele. Atunci de este atat
> de grav sa se mentioneze etnia. orientarea unui individ in orice
> situatie!! E multa ipocrizie(sau numai ipocrizie) in discursul pe
> aceasta tema si nimeni nu are curajul ca oficial sa se ceara
> mentionarea etniei infractorilor. "noi avem romani mari ." si enumeram
> nume precum Cioran , Hagi, Comaneci.etc, dar cand este vorba de
> infractori nu e nevoie de etnie . De ce nu spunem filosof sportiv si
> atat??? BA DA ESTE FOARTE IMPORTANT CA FICARE CETATEAN SA_SI ASUME
> IDENTITATEA < ALTFEL NE INVARTIM IN JURUL UNOR DISCURSURI
> IPOCRITE!!!!!
>


Corecta observatie: asa este, cind este vorba de drepturi toti tipa dupa identitate dar cind comit greseli atunci nu e voi sa se divulge identitatea etnica. Asta este curat dublu limbaj.

Shadow
2007-11-07 12:43:16

Re: n-am nici un comentariu...calator

A uitat dsara Iulia sa spuna si cat de rusine si mai ales cata scarba ii provoaca "plimbatul mortilor" prin oras cu opririle si aruncatul de banuti adiacente, cantarile popesti si mataniile(societatea ideala si idilica ar fi cea fara televiziune pt ca ma indoiesc sincer ca o deranjeaza televiziunea in esenta si nu televiziunea religioasa).
Si pt ca tot le are cu "inventarul populatiei" la romani (degringolada vesnic haotica :p) ma mira ca nu isi doreste ca statul sa trimita si sicriele ermetic inchise pe ceas de seara in masini cu culori vi ca nu cumva sa ii mai fie agresat simtul atat de rusinos al "esteticului" pe care il detine.

Recunosc ca am "melanjat" cu alt articol mai vechi al Iuliei si el referitor la rusini si scarbe personale.

Daca as adauga ca raspuns la ultima sa fraza nitel frustrata asa cum sta bine unui "intelectual miop" ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere e sigur ca rusinea dansei va incorpora intr-un viitor apropiat si orice referire la vre-un zeu?

Roxana
2007-11-07 14:03:03

Foarte bine spus...

""Stiti de ce mi-e rusine? Mi-e rusine ca traiesc intr-o tara care-si lasa cetatenii de izbeliste, in care autoritatile locale, desi au "inventarul" complet al pensionarilor indrituiti la ajutoare, lasa oameni batrani si bolnavi sa stea cu noptile la coada pentru un pui si-un kil de zahar, in loc sa li le-aduca acasa, in care spitalele cad in capul pacientilor si copiii mor, iar Biserica isi face televiziune, in care stalpii se prabusesc in capul trecatorilor si-n care daca te nasti sarac, rom sau femeie ai nici jumatate din sanse sa-ti implinesti potentialul, nu din cauza ca scriu ziarele, dar din pricina ca prea multe cohorte de oameni se preocupa numai de cuvinte si imagine de tara.""

...cu o singura exceptie. Cnd alturati
femeile si tigani alaturi de bolnavi si
vrsta a treia. Care este procentul de
femei discriminate ? Majoritatea au
un comportament n rele egal ( daca
nu mai mult) cu barbatii. Cer spaga
prin administratie, prin spitale nici
nu mai vorbesc, educatie copiilor
este lasata n sarcina televiziunii si
n fine prostitutia femeilor maritate
si nemaritate. De tigani ( credeti ca
daca le spuneti " rom " este mai
politic corect ? ) scrie presa n
fiecare zi de faptele lor. Italienii,
popor de emigranti au ajuns sa se
narmeze mpotriva lor.
Cu discriminarea nu putem sa
justificam chiar totul draga Iulia.

nelu
2007-11-07 15:03:32

Re: despre identitate!!!

Katty 1,de aia al intrebuintzei tu DUBLU


La 2007-11-07 12:00:51, katty1 a scris:

> La 2007-11-07 10:40:42, popescu maria a scris:
>
> > Unguri, romi, tigani, homosexuali fac demonstratii pentru a-si
> > promova"IDENTITATEA"!!!!! Cer dreptul de a vorbi limba materna si de
> > ali se recunoaste orientarile oricare ar fi ele. Atunci de este atat
> > de grav sa se mentioneze etnia. orientarea unui individ in orice
> > situatie!! E multa ipocrizie(sau numai ipocrizie) in discursul pe
> > aceasta tema si nimeni nu are curajul ca oficial sa se ceara
> > mentionarea etniei infractorilor. "noi avem romani mari ." si enumeram
> > nume precum Cioran , Hagi, Comaneci.etc, dar cand este vorba de
> > infractori nu e nevoie de etnie . De ce nu spunem filosof sportiv si
> > atat??? BA DA ESTE FOARTE IMPORTANT CA FICARE CETATEAN SA_SI ASUME
> > IDENTITATEA < ALTFEL NE INVARTIM IN JURUL UNOR DISCURSURI
> > IPOCRITE!!!!!
> >
>
>
> Corecta observatie: asa este, cind este vorba de drepturi toti tipa
> dupa identitate dar cind comit greseli atunci nu e voi sa se divulge
> identitatea etnica. Asta este curat dublu limbaj.
>

alwis46
2007-11-07 15:20:52

Amintiri de pe strada Covaci.

Stiti cum se strigau tiganii aia bisnitari intre ei cand vroiau sa-si bata joc unul de altul in anii 70-80 ?
Bai inginerule !

Uite cum si o profesie care a necesitat destul de multa carte de invatat putea deveni termen injurios.

Si daca tiganul e tigan si eu il strig, bai tigane !, unde este discriminarea ?

calator
2007-11-07 17:04:40

Re: n-am nici un comentariu...Shadow

Nu am fost ntotdeauna de acord cu ceeace scrie Iulia Popovici.
Mai ales n viziunile culturale unde am impresia ca de teama "ramnerii n urma", a iesirii din "modele vremii" a unui "politiquement correct", pune ca
prioritate "noul" n detrimentul calitatii.
Dar m-am referit la articolul de fata, si mai ales la citatul retinut care mi s-a parut ca are valoarea lui ca idee generala.
Am facut abstractie de referirea la biserica care, n context, mi-a sugerat cu totul altceva, mai exact multiplele canale religioase ale variantelor religiei de pe solul american, unde nsa religia devine uneori business.
Je te fais confiance pentru bemolul pe care l-ai pus comentariului meu, retin totusi ideea generala care mi se pare valabila n contextul pasional actual.
In care am evitat sa comentez, responsabilitatile situatiei tensionate n familia latina fiind numeroase - si romnesti, si italiene, si a comunitatii romilor care-si alege rege dar nu este capabila sa struneasca memebrii comunitatii nici n tara nici afara -
La 2007-11-07 12:43:16, Shadow a scris:

> A uitat dsara Iulia sa spuna si cat de rusine si mai ales cata scarba
> ii provoaca "plimbatul mortilor" prin oras cu opririle si aruncatul de
> banuti adiacente, cantarile popesti si mataniile(societatea ideala si
> idilica ar fi cea fara televiziune pt ca ma indoiesc sincer ca o
> deranjeaza televiziunea in esenta si nu televiziunea religioasa).
> Si pt ca tot le are cu "inventarul populatiei" la romani (degringolada
> vesnic haotica :p) ma mira ca nu isi doreste ca statul sa trimita si
> sicriele ermetic inchise pe ceas de seara in masini cu culori vi ca nu
> cumva sa ii mai fie agresat simtul atat de rusinos al "esteticului" pe
> care il detine.
>
> Recunosc ca am "melanjat" cu alt articol mai vechi al Iuliei si el
> referitor la rusini si scarbe personale.
>
> Daca as adauga ca raspuns la ultima sa fraza nitel frustrata asa cum
> sta bine unui "intelectual miop" ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere
> e sigur ca rusinea dansei va incorpora intr-un viitor apropiat si
> orice referire la vre-un zeu?
>
>La 2007-11-07 12:43:16, Shadow a scris:

> A uitat dsara Iulia sa spuna si cat de rusine si mai ales cata scarba
> ii provoaca "plimbatul mortilor" prin oras cu opririle si aruncatul de
> banuti adiacente, cantarile popesti si mataniile(societatea ideala si
> idilica ar fi cea fara televiziune pt ca ma indoiesc sincer ca o
> deranjeaza televiziunea in esenta si nu televiziunea religioasa).
> Si pt ca tot le are cu "inventarul populatiei" la romani (degringolada
> vesnic haotica :p) ma mira ca nu isi doreste ca statul sa trimita si
> sicriele ermetic inchise pe ceas de seara in masini cu culori vi ca nu
> cumva sa ii mai fie agresat simtul atat de rusinos al "esteticului" pe
> care il detine.
>
> Recunosc ca am "melanjat" cu alt articol mai vechi al Iuliei si el
> referitor la rusini si scarbe personale.
>
> Daca as adauga ca raspuns la ultima sa fraza nitel frustrata asa cum
> sta bine unui "intelectual miop" ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere
> e sigur ca rusinea dansei va incorpora intr-un viitor apropiat si
> orice referire la vre-un zeu?
>
>

Shadow
2007-11-07 19:44:25

Re: n-am nici un comentariu...calator

La 2007-11-07 17:04:40, calator a scris:

> Nu am fost ntotdeauna de acord cu ceeace scrie Iulia Popovici.
> Mai ales n viziunile culturale unde am impresia ca de teama
> "ramnerii n urma", a iesirii din "modele vremii" a unui
> "politiquement correct", pune ca
> prioritate "noul" n detrimentul calitatii.
> Dar m-am referit la articolul de fata, si mai ales la citatul retinut
> care mi s-a parut ca are valoarea lui ca idee generala.
> Am facut abstractie de referirea la biserica care, n context, mi-a
> sugerat cu totul altceva, mai exact multiplele canale religioase ale
> variantelor religiei de pe solul american, unde nsa religia devine
> uneori business.
> Je te fais confiance pentru bemolul pe care l-ai pus comentariului
> meu, retin totusi ideea generala care mi se pare valabila n contextul
> pasional actual.
> In care am evitat sa comentez, responsabilitatile situatiei tensionate
> n familia latina fiind numeroase - si romnesti, si italiene, si a
> comunitatii romilor care-si alege rege dar nu este capabila sa
> struneasca memebrii comunitatii nici n tara nici afara -
> La 2007-11-07 12:43:16, Shadow a scris:
>
> > A uitat dsara Iulia sa spuna si cat de rusine si mai ales cata scarba
> > ii provoaca "plimbatul mortilor" prin oras cu opririle si aruncatul de
> > banuti adiacente, cantarile popesti si mataniile(societatea ideala si
> > idilica ar fi cea fara televiziune pt ca ma indoiesc sincer ca o
> > deranjeaza televiziunea in esenta si nu televiziunea religioasa).
> > Si pt ca tot le are cu "inventarul populatiei" la romani (degringolada
> > vesnic haotica :p) ma mira ca nu isi doreste ca statul sa trimita si
> > sicriele ermetic inchise pe ceas de seara in masini cu culori vi ca nu
> > cumva sa ii mai fie agresat simtul atat de rusinos al "esteticului" pe
> > care il detine.
> >
> > Recunosc ca am "melanjat" cu alt articol mai vechi al Iuliei si el
> > referitor la rusini si scarbe personale.
> >
> > Daca as adauga ca raspuns la ultima sa fraza nitel frustrata asa cum
> > sta bine unui "intelectual miop" ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere
> > e sigur ca rusinea dansei va incorpora intr-un viitor apropiat si
> > orice referire la vre-un zeu?
> >
> >
>
>
>
> La 2007-11-07 12:43:16, Shadow a scris:
>
> > A uitat dsara Iulia sa spuna si cat de rusine si mai ales cata scarba
> > ii provoaca "plimbatul mortilor" prin oras cu opririle si aruncatul de
> > banuti adiacente, cantarile popesti si mataniile(societatea ideala si
> > idilica ar fi cea fara televiziune pt ca ma indoiesc sincer ca o
> > deranjeaza televiziunea in esenta si nu televiziunea religioasa).
> > Si pt ca tot le are cu "inventarul populatiei" la romani (degringolada
> > vesnic haotica :p) ma mira ca nu isi doreste ca statul sa trimita si
> > sicriele ermetic inchise pe ceas de seara in masini cu culori vi ca nu
> > cumva sa ii mai fie agresat simtul atat de rusinos al "esteticului" pe
> > care il detine.
> >
> > Recunosc ca am "melanjat" cu alt articol mai vechi al Iuliei si el
> > referitor la rusini si scarbe personale.
> >
> > Daca as adauga ca raspuns la ultima sa fraza nitel frustrata asa cum
> > sta bine unui "intelectual miop" ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere
> > e sigur ca rusinea dansei va incorpora intr-un viitor apropiat si
> > orice referire la vre-un zeu?
> >
> >
>
>

CALUGARUL
2007-11-07 19:54:44

i cu ruinea ai s rmi, Iulico, taic !"

i m rog frumos, de ce i-e ruine cu faptul c Biserica i face televiziune ? S-au nu mai aveai ce s enumeri ca s dea bine fraza pentru nota de la impresia artistic ? Adic, toi nenorociii i borfaii i pot ,,trage" o televiziune ca s tmpeasc o lume ntreag, iar dac face la fel i Biserica pentru propovduirea Cuvntului lui Dumnezeu, trebuie s sar una ca tine ca ars ! Hai c eti drgla, tu !

Cu ce e de vin Biserica c un igan ne face de rsul lumii pentru c lumea asta mare e mare dar i proast i nu este n stare s fac distincia dintre un romn i un igan ? Cu ce e de vin Biseric c nite politicieni corupi i nemernici nu au nici ce amai mic preocupare pentru binele amrilor care-i voteaz ca nite proti ce sunt ? ezi blnd, mi fatuco, c ncurci lucrurile. De ce nu rmi tu la temele tale favorite cu teatrul nonconformist i paNflete de adormit Stolnicii naiunii ?

Shadow
2007-11-07 20:04:09

Re: n-am nici un comentariu...calator

Nu era o critica si nici un bemol mesajului tau. Era mai degraba o completare la lista de rusini si scarbe a autoarei.

Referirea la Romani Criss este foarte interesanta. Aceasta asociatie refuza ca problema rromilor ne integrati sa devina (a devenit deja) europeana. Ea trebuie sa ramana musai pur romaneasca. De ce? Pt ca in cazul ala nu ar mai avea pe cine sa acuze. Asa "poezia" povestita peste tot prin Europa pe unde autoritatile "se mira" de modul de viata si de trai al unor persoane astfel "neintegrate" este ca romanii ii discrimineaza pe rromi, le dau foc, ce mai fac deja un adevarat progrom. Ceea ce spun am auzit-o deja de cateva ori in Franta in reportaje la interpelari ale politiei asupra unor astfel de tabere de sa-i zicem "nomazi"(nu au nimic de-a face cu manuchii lor).

Referirea la biserica facea parte din setul de "valori" si "idei" pe care domnisoara Iulia le sustine indiferent de subiectul discutat. Era pacat sa consideri referinta la multiple posturi de televiziune religioase cand BOR nu aveau nici macar unul. Domnisoara Iulia este insa o urmasa demna a societatii civile sorosiste si pipidiste deci ideile de mai sus nu reprezinta decat "angajametul" acestor scoli de "formare".

Opinia mea personala este ca neintegrarea rromilor in societate (indiferent care) este o urmare directa a aplicarii discriminarii pozitive. Trebuiesc tratati la fel ca oricare alt cetatean si fata de legi si fata de drepturi si se termina problema. In nici un caz "inventiile franceze" cu banii cheltuiti pt a-i transforma in agricultori de exemplu sau in crescatori de animale nu-i va integra, dimpotriva va naste frustrare la ceilalti care nu-si permit sa incalce legile altor tari chit ca o duc greu. Un astfel de mod de "rezolvare" nu face decat sa nasca ura, si sa ne distruga si o minima morala si decenta ce ar mai exista pe la cei ramasi in tara.

> Nu am fost ntotdeauna de acord cu ceeace scrie Iulia Popovici.
> Mai ales n viziunile culturale unde am impresia ca de teama
> "ramnerii n urma", a iesirii din "modele vremii" a unui
> "politiquement correct", pune ca
> prioritate "noul" n detrimentul calitatii.
> Dar m-am referit la articolul de fata, si mai ales la citatul retinut
> care mi s-a parut ca are valoarea lui ca idee generala.
> Am facut abstractie de referirea la biserica care, n context, mi-a
> sugerat cu totul altceva, mai exact multiplele canale religioase ale
> variantelor religiei de pe solul american, unde nsa religia devine
> uneori business.
> Je te fais confiance pentru bemolul pe care l-ai pus comentariului
> meu, retin totusi ideea generala care mi se pare valabila n contextul
> pasional actual.
> In care am evitat sa comentez, responsabilitatile situatiei tensionate
> n familia latina fiind numeroase - si romnesti, si italiene, si a
> comunitatii romilor care-si alege rege dar nu este capabila sa
> struneasca memebrii comunitatii nici n tara nici afara -

Comunitatile rrome sunt mult mai putin unite decat vor sa para la intalnirile de prezentare ale kintalelor de aur, bmw-urilor si alegerea regilor, imparatilor.

alwis46
2007-11-07 20:24:34

Re: Subscriu, si mie imi e rusine sa traiesc intr-o tara care isi lasa cetatenii de izbeliste!

S-a schimbat mai nea Toni.
Inginer si subinginer era o gaselnita bolsevica, acum s-a revenit la forma normala, inginer diplomat si inginer.
La 2007-11-07 08:37:08, toni a scris:

> La 2007-11-07 06:30:10, Huhurianu a scris:
>
> > Vai de tara noastra!
>
>
> Am impresia ca tu existi pe forumul asta ca sa subscri . Subscrii in
> dreapta si in stanga , subscri in sus si in jos.
>
> O fi si asta o meserie , de subscriitor. Daca exista ingineri si
> subingineri , de ce sa nu existe scriitori si subscriitori?
>
>

gili
2007-11-07 20:25:26

Re: Amintiri de pe strada Covaci. Ie , ie discriminare sa stii ...

Sau daca nu-i discriminare ie o ... lipsa de politete .
Corect ie sa-l strigi "Mai tigane" nu "Bai" , n'asa?

calator
2007-11-07 21:29:28

Re: n-am nici un comentariu...calator.......Shadow

Discriminarea pozitiva este o inventie moderna stupida ca orice discriminare, poate mai periculoasa dect cea clasica pentru ca poate, dimpotriva, sa o stimuleze. Si cum prostia nseamna sa obtii exact contrariul dect ai vrut...
Romii njurau Romnia n Franta si am auzit ca odata expulzati, njurau Franta n Romnia.
Iti doresc o seara placuta.
La 2007-11-07 20:04:09, Shadow a scris:

> Nu era o critica si nici un bemol mesajului tau. Era mai degraba o
> completare la lista de rusini si scarbe a autoarei.
>
> Referirea la Romani Criss este foarte interesanta. Aceasta asociatie
> refuza ca problema rromilor ne integrati sa devina (a devenit deja)
> europeana. Ea trebuie sa ramana musai pur romaneasca. De ce? Pt ca in
> cazul ala nu ar mai avea pe cine sa acuze. Asa "poezia" povestita
> peste tot prin Europa pe unde autoritatile "se mira" de modul de viata
> si de trai al unor persoane astfel "neintegrate" este ca romanii ii
> discrimineaza pe rromi, le dau foc, ce mai fac deja un adevarat
> progrom. Ceea ce spun am auzit-o deja de cateva ori in Franta in
> reportaje la interpelari ale politiei asupra unor astfel de tabere de
> sa-i zicem "nomazi"(nu au nimic de-a face cu manuchii lor).
>
> Referirea la biserica facea parte din setul de "valori" si "idei" pe
> care domnisoara Iulia le sustine indiferent de subiectul discutat. Era
> pacat sa consideri referinta la multiple posturi de televiziune
> religioase cand BOR nu aveau nici macar unul. Domnisoara Iulia este
> insa o urmasa demna a societatii civile sorosiste si pipidiste deci
> ideile de mai sus nu reprezinta decat "angajametul" acestor scoli de
> "formare".
>
> Opinia mea personala este ca neintegrarea rromilor in societate
> (indiferent care) este o urmare directa a aplicarii discriminarii
> pozitive. Trebuiesc tratati la fel ca oricare alt cetatean si fata de
> legi si fata de drepturi si se termina problema. In nici un caz
> "inventiile franceze" cu banii cheltuiti pt a-i transforma in
> agricultori de exemplu sau in crescatori de animale nu-i va integra,
> dimpotriva va naste frustrare la ceilalti care nu-si permit sa incalce
> legile altor tari chit ca o duc greu. Un astfel de mod de "rezolvare"
> nu face decat sa nasca ura, si sa ne distruga si o minima morala si
> decenta ce ar mai exista pe la cei ramasi in tara.
>
> > Nu am fost ntotdeauna de acord cu ceeace scrie Iulia Popovici.
> > Mai ales n viziunile culturale unde am impresia ca de teama
> > "ramnerii n urma", a iesirii din "modele vremii" a unui
> > "politiquement correct", pune ca
> > prioritate "noul" n detrimentul calitatii.
> > Dar m-am referit la articolul de fata, si mai ales la citatul retinut
> > care mi s-a parut ca are valoarea lui ca idee generala.
> > Am facut abstractie de referirea la biserica care, n context, mi-a
> > sugerat cu totul altceva, mai exact multiplele canale religioase ale
> > variantelor religiei de pe solul american, unde nsa religia devine
> > uneori business.
> > Je te fais confiance pentru bemolul pe care l-ai pus comentariului
> > meu, retin totusi ideea generala care mi se pare valabila n contextul
> > pasional actual.
> > In care am evitat sa comentez, responsabilitatile situatiei tensionate
> > n familia latina fiind numeroase - si romnesti, si italiene, si a
> > comunitatii romilor care-si alege rege dar nu este capabila sa
> > struneasca memebrii comunitatii nici n tara nici afara -
>
> Comunitatile rrome sunt mult mai putin unite decat vor sa para la
> intalnirile de prezentare ale kintalelor de aur, bmw-urilor si
> alegerea regilor, imparatilor.
>

Arogantu'
2007-11-07 21:44:45

Re: i cu ruinea ai s rmi, Iulico, taic !"

Prea-cinstit fa bisericeasc - nu mai ocr fata degeaba !
Uite de ce s-a legat de Biseric :

"autoritatile locale, desi au "inventarul" complet al pensionarilor indrituiti la ajutoare, lasa oameni batrani si bolnavi sa stea cu noptile la coada pentru un pui si-un kil de zahar, in loc sa li le-aduca acasa, in care spitalele cad in capul pacientilor si copiii mor, iar Biserica isi face televiziune,"

Hai s traduc - poate mai trece vreun Strumpf p-acilea-a :
CHELULUI TICHIE DE MRGRITAR I TREBUIA !

Dac tot ne batem cu crmizile n piept c "mam, ce tradiii avem noi - nu ca pctoii ia de americani, care au transformat bisericile n show rooms", atunci s fac biserica bine s-i reia obiceiurile bune odat cu luarea n posesie a fostelor proprieti ! S aib grij de sraci - nu doar s-i tolereze la cerit n preajma sfintelor lcae !

La 2007-11-07 19:54:44, CALUGARUL a scris:

> i m rog frumos, de ce i-e ruine cu faptul c Biserica i face
> televiziune ? S-au nu mai aveai ce s enumeri ca s dea bine fraza
> pentru nota de la impresia artistic ? Adic, toi nenorociii i
> borfaii i pot ,,trage" o televiziune ca s tmpeasc o lume
> ntreag, iar dac face la fel i Biserica pentru propovduirea
> Cuvntului lui Dumnezeu, trebuie s sar una ca tine ca ars ! Hai c
> eti drgla, tu !
>
> Cu ce e de vin Biserica c un igan ne face de rsul lumii pentru c
> lumea asta mare e mare dar i proast i nu este n stare s fac
> distincia dintre un romn i un igan ? Cu ce e de vin Biseric c
> nite politicieni corupi i nemernici nu au nici ce amai mic
> preocupare pentru binele amrilor care-i voteaz ca nite proti ce
> sunt ? ezi blnd, mi fatuco, c ncurci lucrurile. De ce nu rmi
> tu la temele tale favorite cu teatrul nonconformist i paNflete de
> adormit Stolnicii naiunii ?
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01700 sec.