Ziua Logo
  Nr. 4079 de marti, 6 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-06
andreifodor din Milano (...@ieo.it, IP: 151.20.76...)
2007-11-06 00:15
stereotipiile, false, despre Italia si motivele reale

Filmele suprarealiste nu reprezinta o buna sursa pentru a-ti forma o imagine corecta despre Italia de astazi. Lupta impotriva mafiei si a legaturilor ei cu politica, dusa de magistrati si politisti curajosi au facut ca arestarile sa fie la ordinea zilei, ca mafia sa fie impotenta in nord si mult slabita in sud ( la Palermo au fost 7 morti violente in tot 2006, mai putine ca in Clujul de peste 5 ori mai mic). Raman insule ca Napoli, unde mai este mult de lucru, dar s elucreaza. La fel, cel mai important partid, care a condus Italia multa vreme, purtand-o pana pe a 5-a pozitie in acele timprui, intre fortele economice mondiale, a fost desfiintat pur si simplu, iar un presedinte ( Craxi) si-a sfarsit viata in exil. Astfel ca la Milano , dar si la Palermo, nu ai probleme la concursurile medicale, chiar daca esti roman. Umbli linistit pe strada ( pana vezi fete...usor de recunoscut). In fine, e cu totul altceva...Infractionalitatea in Italia nu este cu nimic mai presus decat in celelalte tari europene si au o atitudine activa, nu se acopera.
Problema este ca nu numai tiganii sunt infractori. Tiganii cersesc si fura, dar in traficul de fiinte umane, in traficul de droguri, in talharii si infractiuni economice sunt implicati romani de romani. Si au primatul, cu cifre cu doua zeroruri, fata de restul: albanezi, marocani, algerieni, care trebuie sa se adune toti, pentru a fi tot acolo. SUNTEM CAMPIONI LA VIOLURI, TALHARII, CRIME. Sunt romani, indiferent de minoritate, desi majoritatea sunt chiar romani, asa ca e un adevar ce trebuie asumat pentru a putea merge mai departe.
Italienii sunt crestini, intr-un mod care in 50 de ani la noi a fost uitat. Asa ca pentru tigani au construit si tabere cu apa curenta, gaz, curent, in masura banilor comunelor. Ba ii ajuta si preotii sau voluntarii, intelegand ca sunt oameni cu probleme, ce deriva de multe ori din saracie. Incearca sa fie primitori, sunt cu totul altfel decat nemtii sau chiar francezii.
Inteligenta replica Prim ministrului: Prodi sa le dea de lucru, ca noi nu suntem in stare. Va asigur ca nu a linistit lucrurile aceasta replica. Guvernele din ultima perioada, care aU PROCEDAT A LA CEAUSESCU, EXPORTAND TOTUL, s-au bucurat ca, plecand 2 milioane de romani nu au avut somaj de 20%, cu problemele ridicate de ajutoarele sociale, care au putut fi redirectionate spre ...alte nevoi. La fel intrarile de 3-6 miliarde ( CEL MAI MARE INVESTITOR)faceau...cat o crestere economica sustinuta, prin stimularea constructiilor, comertului, etc. Iar raufacatorii exportati permiteau raportarea imbunatatirii sigurantei. Doar ca acest ultim export ni se intoarce acum impotriva.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Batalioanele lui Cioroianu (4074 afisari)
 Ceausescu-jucator (3291 afisari)
 Moartea Giovannei Reggiani si replica fascista (2366 afisari)
 Romanii au rupt pactul european (2022 afisari)
 Kylie Minogue si-a anulat turneul mondial (1862 afisari)
 Italia, comparata cu Rusia sau Zimbabwe (490 afisari)
 Suspecti noi in cazul Elodiei Ghinescu (407 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (357 afisari)
 Basescu: Cele mai mari probleme in diaspora sunt create de etnia roma (338 afisari)
 Primarul Romei "pune gaz pe focul rasismului antiromanesc" (294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00610 sec.