Ziua Logo
  Nr. 4079 de marti, 6 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-06

Comentarii: 41, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

johnson
2007-11-05 22:47:27

Tiganii Contraataca,se dau Victime Inocente

Observ o noua incercare a televiziunilor de a-l scoate basma curata pe tiganul Mailat.Sa nu se ajunga in punctul in care sa reiasa ca italianca l-a agresat pe bietul tigan iar acesta in legitima aparare i-a smuls geanta si i-a dat in cap cu ea.
Cioroianu are dreptate,criminalii sa fie pedepsiti exemplar oriunde am fi,in Egipt,Italia sau Romania...Nu inteleg reactia ONG-urilor SI A PRESEI,doar nu s-a referit la tigani...La Infractori,cine se simte cu musca pe caciula sa dea fuga la talk show-uri...Deja la TVR "s-a produs" unul in seara asta
PS. Daca nu stiati tatal lui Mailat nu e tigan,este neamt dupa tata...Zice Cioaba in direct la Antena 3. Rusine mai nemtilor romani,ati facut tara de ras.

green day
2007-11-05 23:15:54

Nu le plac Romanii? Sa ia atunci albanezi, marocani, pachistanezi, chinezi etc

Nu sintem la standardul inalt al italienilor? Pai atunci sa aduca alte natii sa le lucreze. Sa vedem atunci daca la un milion de imigranti o sa aiba zero criminalitate. ( ca aia transati din valize nu se pun)

Sparge-L
2007-11-05 23:19:20

Re: Tiganii Contraataca,se dau Victime Inocente / Majoritatea au doar gura mare dar nu-s ca Mailat.

M'daa, parca am vazut deja filmul asta cu urmaritii, precis scoate vreo 10 miliarde pe an daca-i bine regizat... Felini ar fi bun acum ;-)... D-na ORIANA? Ce ne spuneti despre gli amici domniei-voastre, adeptii coanei MUSSOLINI? Poate d-l Roy noul prieten la FASCISMULUI ITALIAN ne poate dumiri daca Dvs aveti o indiponibilitate...
Cioroianu STIE CE SPUNE spre deosebire de alta data: Cioroianu este si el tzigan si-i ajunge de din astia care-i strica obrazul si primejduiesc toata natzia tziganeasca. Asta a facut o scoala, si-a luat examene grele si vine animalul ala si-i distruge obrazul si altora fara vina.
Asta spun in respect pentru 6 tzigani cu care am crescut impreuna intr-un cartier marginas al Timisoarei si care, primejduindu-se si ep ei, ne-au ascuns la ei si la neamuri de Militie si turnatorii ei, cand au rasturnat prietenii mei GAZul Militiei sa ma scoata de-acolo, dupa o imbranceala si-o bataie mica in discoteca cu un sergent-major in civil. Poate le datorez si viatza. Cei 6 si alte sute de mii ca ei nu merita bagati in oala cu porcul acela Mailat sau cum ii spune animalului. Legea tziganeasca ar fi MUUULT mai cumplita decat ce propune Cioroianu!... Care se pricepe, stie ce spun.

La 2007-11-05 22:47:27, johnson a scris:

> Observ o noua incercare a televiziunilor de a-l scoate basma curata pe
> tiganul Mailat.Sa nu se ajunga in punctul in care sa reiasa ca
> italianca l-a agresat pe bietul tigan iar acesta in legitima aparare
> i-a smuls geanta si i-a dat in cap cu ea.

nelu
2007-11-05 23:21:47

DECI VINOVATUL NU E TIGAN

gasiti alt motiv de acuzare a etniilor in Romania,nu e evreu nici ungur atunci hai acuzati SASI NEMTI,sau poate totusi e ROMAN e greu de acceptat adevarul peforum,nespa.

CALUGARUL
2007-11-05 23:27:07

Paul din Ohio
2007-11-05 23:44:05

Paul din Ohio
2007-11-05 23:47:35

Re: DECI VINOVATUL NU E TIGAN. E dupa mama

Nu e pur sange, dar dupa cate am inteles si mama tatalui lui este tiganca. Numai bunicul dupa tata a fost sas, dar desigur tu ai vrea sa fie roman ca sa-ti iasa tie pasientele pe care le-ai supt odata cu laptele de mama. La 2007-11-05 23:21:47, nelu a scris:

> gasiti alt motiv de acuzare a etniilor in Romania,nu e evreu nici
> ungur atunci hai acuzati SASI NEMTI,sau poate totusi e ROMAN e greu de
> acceptat adevarul peforum,nespa.
>

LucaRO
2007-11-06 00:01:35

In spirit colaborativ si intelectual cinstiti!

Vreau sa fac o precizare din panorama politica si apoi juridica it.
Din punct de vedere politic in IT e momentul crucial pentru Guvernul Prodi, cum stii cu toti astazi a inceput iter parlamentar a Legi Finanziarie. Problema e ca in Senat Guvernul conteaza pe o magoransa faorte apope la paritate si chiar minora in anumite circunstante daca excludem senatori pe viata care subtine Guvernul Prodi dar care nu au nici o obligatie de a fi de partea lui. Deci momentul polotic e delicat si dificil, pentru ca L.Finanziara este L. facut de Guvern si cu ea se masoara capacitatea de a putea Guverna sau nu! Are nevoie de niste voturi mai multe, le cauta pe la centru dreapta la UDC cum ar di Casini si mai ales Folini care a trecut de partea lor, dar totusi nimica nu e sigur. Deci sa luam lucrurile cu mare prudenta si sa avem un pic de rabdare ca sa se clarifice cine trebue sa fie interlocutorul nostru prenut un viitor mai apropriat. A doua precizare vizeaza pozitie domanei Alessandrea Mussolini: nu e dem de a fi politiciana, defapt nu e capabila de nimica, e suficient sa va uitati in TV si o vedeti cum vorbeste cu invitati si cum reactioneaza: pumne, microfoana in cap, sutiri, tras da par, si nu mai spun de volgaritatea care o califica. Deci sa ne uitam in alta parte; nu e de mirare ca Storace (alt politician de dreapta, ex ministru a Sanatati in Guvernul Prodi) a rupt partidul cu dansa si se judeca petnru Spionaj in timp ce dansul era Guvernator a Regiuni Lazio. Ar mai fi mul de adaugat, dar pun un punct aicia la politica.
Capitotul cel mai important este cel juridic, stim bine ca IT au un sistem Judiciar foarte GARANTIST. Eu plec de la o cosntatare: spune toata doctrina juridica it ca conceptul de CETATEAN astazi nu mai este cel din 1948 de cand a intrat cosntituzia in viguare, acuma cuprinde si CETATENI EUROPENI. Deci putem spune ca si drepturile civile, cel putin astea, si mai cu rezerve cele politice, sunt drepturi si a romanilor care se afla pe teritorul statului it. In cosntituzia lor este un principio SFANT: Art.22 c1 Cost.IT "Responsabilitatea penala e personala"! Si asta insemna ca toate provedimentele acestea, daca se dovedesc COLECTIVE, sunt NULE, viziate de NULITATE si ca atare trebuesc atacate in istanta, deja pentru violarea acestui principiu. Dar nu e asa de simplu sa nu ne amintim ca sunt multi INFRACOTRI ROMANI fie dansi rromi sau romani de clasa 1. Deci sar putea ivii expuizari colective, dar numai pentru o convenienza LOGISTICA si ECONOMICA pentru reimpatriere. Bineineteles ca DECRETO-LEGGE 1Novembre2007, n. 181 adoptat de Guvernul IT risca sa creeze un PRECEDENT. Dar totusi daca va fii APROVAT in STESURA ACTUALA, este foarte clar ca este INEFICACE din punct de vedere a rezultatului dorit. Persoanele insiintate de FOAIA DE INDEPARTARE sau de PLECARE cum e mai corect sa traducem, este doar un INVIT. Ceai ce este foarte bine evidentiat este spiritul care a determinat adoptarea masuri:
Art. 7-ter. da explicatia de ceia trebue inteles "motivi di pubblica sicurezza" cand cetateanul a tinut un comporntament care sa fie periculoasa pentru garantarea DEMNITATI OMENESTI sau a DREPTURILOR FUNDAMENTALE a persoanei umane si infine INCOLUMITATEA publica s afie amenintata de ramanerea lui pe teriturul nazional.
Asta e pucntul crucial: Domunu R.M. a comis asa ceva: a jefuit si batut in mod disuman pe domana G.R. si fara nici o rusine si bun sens civic a DUSO in SPATE si a aruncato in SANS, ca si un sac de nisip, sau de cartofi.
Acuma cred ca e foarte clar ca persoanele care vor fii vizate nu sunt exemple de civilizatie pentru nimenea in lumea asta. Rog Statul Roman sa inteleaga partea asta si sa fie deacord in pucntu acesta. Puteai sa fi tu sau eu victima celor care trateaza viata ca un sac de nisip. Multumesc de atentie! si numai BINE!

alamar
2007-11-06 00:04:39

Articol...

...Bun , ca de obicei...Autoarea mentioneaza , neaplicarea legilor de ani de zile de catre guvernele italiene(din trecut si prezent) , incluziv guvernele locale care au permis ,tolerat si ignorat , existenta acestor satre tiganesti si ghettouri talharesti din jurul oraselor italiene...Cineva spunea ca cei care sunt blanzi cand ar trebui sa fie cruzi , vor sfarsi , in a fi cruzi cand ar trebui sa fie blanzi...De acum incolo sute de mii de mioritici , care incearca sa munceasca cinstit, vor suferi , si vor purta aceasta stigma , prin europa , nu numai in Italia...

andreifodor
2007-11-06 00:15:06

stereotipiile, false, despre Italia si motivele reale

Filmele suprarealiste nu reprezinta o buna sursa pentru a-ti forma o imagine corecta despre Italia de astazi. Lupta impotriva mafiei si a legaturilor ei cu politica, dusa de magistrati si politisti curajosi au facut ca arestarile sa fie la ordinea zilei, ca mafia sa fie impotenta in nord si mult slabita in sud ( la Palermo au fost 7 morti violente in tot 2006, mai putine ca in Clujul de peste 5 ori mai mic). Raman insule ca Napoli, unde mai este mult de lucru, dar s elucreaza. La fel, cel mai important partid, care a condus Italia multa vreme, purtand-o pana pe a 5-a pozitie in acele timprui, intre fortele economice mondiale, a fost desfiintat pur si simplu, iar un presedinte ( Craxi) si-a sfarsit viata in exil. Astfel ca la Milano , dar si la Palermo, nu ai probleme la concursurile medicale, chiar daca esti roman. Umbli linistit pe strada ( pana vezi fete...usor de recunoscut). In fine, e cu totul altceva...Infractionalitatea in Italia nu este cu nimic mai presus decat in celelalte tari europene si au o atitudine activa, nu se acopera.
Problema este ca nu numai tiganii sunt infractori. Tiganii cersesc si fura, dar in traficul de fiinte umane, in traficul de droguri, in talharii si infractiuni economice sunt implicati romani de romani. Si au primatul, cu cifre cu doua zeroruri, fata de restul: albanezi, marocani, algerieni, care trebuie sa se adune toti, pentru a fi tot acolo. SUNTEM CAMPIONI LA VIOLURI, TALHARII, CRIME. Sunt romani, indiferent de minoritate, desi majoritatea sunt chiar romani, asa ca e un adevar ce trebuie asumat pentru a putea merge mai departe.
Italienii sunt crestini, intr-un mod care in 50 de ani la noi a fost uitat. Asa ca pentru tigani au construit si tabere cu apa curenta, gaz, curent, in masura banilor comunelor. Ba ii ajuta si preotii sau voluntarii, intelegand ca sunt oameni cu probleme, ce deriva de multe ori din saracie. Incearca sa fie primitori, sunt cu totul altfel decat nemtii sau chiar francezii.
Inteligenta replica Prim ministrului: Prodi sa le dea de lucru, ca noi nu suntem in stare. Va asigur ca nu a linistit lucrurile aceasta replica. Guvernele din ultima perioada, care aU PROCEDAT A LA CEAUSESCU, EXPORTAND TOTUL, s-au bucurat ca, plecand 2 milioane de romani nu au avut somaj de 20%, cu problemele ridicate de ajutoarele sociale, care au putut fi redirectionate spre ...alte nevoi. La fel intrarile de 3-6 miliarde ( CEL MAI MARE INVESTITOR)faceau...cat o crestere economica sustinuta, prin stimularea constructiilor, comertului, etc. Iar raufacatorii exportati permiteau raportarea imbunatatirii sigurantei. Doar ca acest ultim export ni se intoarce acum impotriva.

neamtu tiganu
2007-11-06 00:20:42

1,2,3... Test

da vro doua zile incerc sa zic si io ceva de tiganii mei... da ma taie cineva.. oare acum trece!??

nelu
2007-11-06 01:14:06

Re: DECI VINOVATUL NU E TIGAN. E dupa mama

nu pasientele ,adevarul,are pasaport roman e roman,ce conteaza cine a fost bunicul sau strabunicul,cand iesti intrebat in strainatate din ce tara iesti ,nimeni nu raspunde sunt tigan,si nici nu scrie pe frunte,rus ,bulgar turc ,roman sau ungur asta conteaza,nu cautati motive ca e tigan de aia a ucis,cati romani albi au ucis pana a ajuns cutitul la gat Italienilor si restul EU.La 2007-11-05 23:47:35, Paul din Ohio a scris:

> Nu e pur sange, dar dupa cate am inteles si mama tatalui lui este
> tiganca. Numai bunicul dupa tata a fost sas, dar desigur tu ai vrea sa
> fie roman ca sa-ti iasa tie pasientele pe care le-ai supt odata cu
> laptele de mama. La 2007-11-05 23:21:47, nelu a scris:
>
> > gasiti alt motiv de acuzare a etniilor in Romania,nu e evreu nici
> > ungur atunci hai acuzati SASI NEMTI,sau poate totusi e ROMAN e greu de
> > acceptat adevarul peforum,nespa.
> >
>
>

Dan Ottiger Dumitrescu
2007-11-06 01:32:54

"CONSECINTA REGIMULUI COMUNIST" fara indoiala, dar...

Christian Gallus
2007-11-06 03:15:50

Culegi ce sameni


Marti, 06 Noiembrie 2007 01:45
Romanii au ocupat cu peste 200 de ani inainte malul drept al Dunarii iar pentru a ocupa si malul stang au schimbat regula razboiului. Adica au adus armate de departe din Iudeia nemaiingaduind civilii sa le mai urmeze instruind armatele Iudaica, Gemina si Fulmina sa omore toti barbatii iar cu femeile sa creieze o alta natie.Trebuie de mentionat ca armatele Iudaica si Gemina erau de pe teritoriul de atunci si de azi unde evreii erau si sunt majoritatea. Neajuns mare pentru urmasi fiindca iudaismul nu recunoaste descendenta decat din linia femenina. Primul care ne-a numit public "copii bastarzi ai Romei" a fost Mussolini imediat dupa fuga din puscarie cand a aflat ca romanii s-au revoltat la 23 August la putin timp a fost spanzurat de picioare si scuipat de multimi. Dar problema noastra cea mai grea ni se trage de la soladatii armatei Fulmina cari erau cu totii talhari si criminali iar la randul lor au proceriat si ei.Un lucru sigur bastarzii isi urasc tati pe care nu ii cunosc. Dar nu au avut nimic de a face cu tigani de azi cari au ajuns pe meleagurile noastre mult mai tarziu ca si sclavi adusi de huni. Toate astea nu a fost destul pentru apucarturile rele fiindca au urmat navalirile barbare cari au lasat urme genetice si au luat mostenire genetica trecand peste Dacia. Rezultatul, noi romanii nu am avut timpul necesar sa ne desavarsim basca ocupatia turca,fascismul si comunismul cri au ravasit si intarziat cristalizarea celor asezati pe teritoriul fostei DACIA FELIX. Traiesc in Statele Unite unde sunt multi cetateni de etnie evreiasca iar unii dintre ei nu pierd ocazia sa ma sacaie cu intrbarea, Dece romanii sunt antisemiti si hoti. Ce nu este adevarat ca fapt general, dar a trebuit sa gasesc o explicatie care este cea de mai sus care de fapt nu poate
scuza nici daca ar fi vorba deun singur idivid.
Din nefericire nu putem gasi scuze si explicatie nici pentru durerea produsa Italiei si a rusinii noastre adusa de un cetatean roman.

MADRE ROMA fi sigura ca ne pare rau si ne doare si pe noi ROMANII fii tai,
Christian Gallus

Paul din Ohio
2007-11-06 04:04:17

Re: DECI VINOVATUL NU E TIGAN. E dupa mama.

Putea foarte bine sa fie si roman si rus sau orice altceva. Criminali exista peste tot. Tonul tau face muzica in continuare. Ai o ura in tine care ma deranjeaza profund (cel putin pe mine).
P.S. Acum pasaportul nu mai conteaza in Europa, ci doar buletinul. In curand Fini va incepe sa-i "deporteze" pe napolitanii sau sicilienii care comit crime
la Milano. In particular, tiganii nomazi nu mai sint o problema numai a Romaniei. Ei pot calatori oriunde in Europa. Daca fac crime ei trebuie sa fie arestati acolo unde le comit. Ce se intampla in Italia este o aberatie de Evul Mediu cand diferite grupuri etnice sau religioase erau deportate atunci cand scapau de diverse genocide.La 2007-11-06 01:14:06, nelu a scris:

> nu pasientele ,adevarul,are pasaport roman e roman,ce conteaza cine a
> fost bunicul sau strabunicul,cand iesti intrebat in strainatate din ce
> tara iesti ,nimeni nu raspunde sunt tigan,si nici nu scrie pe
> frunte,rus ,bulgar turc ,roman sau ungur asta conteaza,nu cautati
> motive ca e tigan de aia a ucis,cati romani albi au ucis pana a ajuns
> cutitul la gat Italienilor si restul EU.
>
>
>
> La 2007-11-05 23:47:35, Paul din Ohio a scris:
>
> > Nu e pur sange, dar dupa cate am inteles si mama tatalui lui este
> > tiganca. Numai bunicul dupa tata a fost sas, dar desigur tu ai vrea sa
> > fie roman ca sa-ti iasa tie pasientele pe care le-ai supt odata cu
> > laptele de mama. La 2007-11-05 23:21:47, nelu a scris:
> >
> > > gasiti alt motiv de acuzare a etniilor in Romania,nu e evreu nici
> > > ungur atunci hai acuzati SASI NEMTI,sau poate totusi e ROMAN e greu de
> > > acceptat adevarul peforum,nespa.
> > >
> >
> >
>
>

Ionescu Traian
2007-11-06 04:38:54

Re: Nu le plac Romanii? Sa ia atunci albanezi, marocani, pachistanezi, chinezi etc

La 2007-11-05 23:15:54, green day a scris:

> Nu sintem la standardul inalt al italienilor? Pai atunci sa aduca alte
> natii sa le lucreze. Sa vedem atunci daca la un milion de imigranti o
> sa aiba zero criminalitate. ( ca aia transati din valize nu se pun)
>

Ionescu Traian
2007-11-06 04:47:19

noi sintem rominii

noi sintem romini si trebuie sa fim mindri ca au dat lumi atita omeni de valoare si trbuie prin ori ce mijloace sa demostram ca sintem oameni cinstiti si onestii .Fiecare padure are si uscaturile sale si trbuie aceste uscaturi trbuie stirpite nu uita ca esti romin ori unde ai fi noi romini apzit europa de multe primejdi ....................................

Ion Caramache
2007-11-06 05:39:08

Re: Nu le plac Romanii? Sa ia atunci albanezi, marocani, pachistanezi, chinezi etc

La 2007-11-06 04:38:54, Ionescu Traian a scris:

> La 2007-11-05 23:15:54, green day a scris:
>
> > Nu sintem la standardul inalt al italienilor? Pai atunci sa aduca alte
> > natii sa le lucreze. Sa vedem atunci daca la un milion de imigranti o
> > sa aiba zero criminalitate. ( ca aia transati din valize nu se pun)
> >
Excelenta idee: toti conationalii nostri din Italia sa revina in tara sa cinte manele si sa faca julele sub balcomul domnului Traian Ionescu.

Huhurianu
2007-11-06 07:32:05

Re: 1,2,3... Test / :))))))))) reusit testul, totusi nu e o garantie ca nu te ''taie'' iarasi.

La 2007-11-06 00:20:42, neamtu tiganu a scris:

> da vro doua zile incerc sa zic si io ceva de tiganii mei... da ma taie
> cineva.. oare acum trece!??
>

georgems
2007-11-06 07:42:11

Re: 1,2,3... Test

La 2007-11-06 00:20:42, neamtu tiganu a scris:

> da vro doua zile incerc sa zic si io ceva de tiganii mei... da ma taie
> cineva.. oare acum trece!??
>
Tigane intrebam de tine zilele trecute ca de cate ori apare ceva de tigani, tu canci,mucles,nimic . Acuma nu stiu daca esti intradevar tigan sau numa glumesti, da oricum eu am apreciat punctele tale de vedere ,in general. Daca esti tigan intradevar esti din aia buni, daca nu, poti fi daca vrei avocatul lor.

ionion
2007-11-06 07:45:40

Autoarea articolului in mod voit ia apararea unui criminal notoriu aparand

comunitatea din care face parte.
In pasaport nu este scris ca este de origine rrom sau roman dar PASAPORTUL ESTE ROMANESC si basta !

Phil
2007-11-06 08:25:17

Re: noi sintem rominii

La 2007-11-06 04:47:19, Ionescu Traian a scris:

shii?

Sorin
2007-11-06 10:18:25

Sa-i aducem acasa...avem nevoie de ei !

Isteria fascisto-balcanica din presa italiana reflectata si in cea romaneasca este dezgustatoare. Italienii au fost "tiganii Europei" de peste un secol si si-au gasit tapul ispasitor pentru defularea propriilor complexe. Romanii si-au gasit si ei tapul ispasitor in etnia roma care alaturi de unguri, rusi si "50 de ani de comunism" reprezinta principala cauza a neajunsurilor noastre de astazi.
Vina celor intamplate apartine guvernului italian de pe vremea lui Berlusconi care a legalizat in masa sute de mii de emigranti intrati ilegal in Italia (si care reprezinta principala lor supapa economica). Toti romii intrati in Italia inainte de 2007 au primit azil teritorial si-au fost lasati sa ... moara de foame.
Ce se intampla astazi in peninsula s-a intamplat in tot occidentul incepand cu 1990 doar ca reactiile au fost civilizate si cazurile tratate individual. Ceea ce nu-i cazul Italiei care a intrat in isterie din motiv mai mult electoral. Si e pacat.
Singura solutie este sa-i aducem acasa, sa cream intreprinderi de insertie si santiere scoala in care sa-i invatam o meserie, sa-i obisnuim cu ritmul de lucru si sa-i punem (in mod decent) sa ne construiasca autostrazile, imobilele, sa lucreze in productie, in agricultura, pentru ca altfel vin chinezii peste noi si-o sa plangem dupa tigani.

simiondan
2007-11-06 10:21:44

povesti pescaresti cu broscoi.

prieten fiind cu baltile si coclaurile unde se poate pescui, am analizat in liniste
fenomenul numit broscoi. foarte de dimineata nu-i vezi. nici nu-i auzi. doar vantul printre trestii si pasarile se fac auzite. e timpul marilor capturi. adevaratii pesti, atunci mananca. ai mari sanse sa prinzi, daca stii locul potrivit. pe masura ce se ridica soarele si caldura isi face simtita prezenta, incet incet unul cate unul apar. sau isi scot doar ochii deasupra apei sau se tarasc alene din tufisuri. broastele. cand pestii dorm , adica asa pe la pranz si tu n-ai altceva de facut decat sa-ti cauti un loc umbros, si sa asculti gratis un concert. prima data incepe unul , timid. incet incet, intra in marele cor al amiezii , intreaga suflare de broscoi de pe balta. e senzational! nu numai ca fac o galagie cumplita dar se si umfla. nimeni si nimic nu-i poate opri. doar disparitia caldurii si oboseala. care oboseala apare dupa cate ore bune. in acest timp, de la tantar la pescar , doar broscoii sunt cei care au activitate. concertul se intrerupe aproape brusc cu toate caa inceput treptat. poti pescui din nou in liniste. si spre seara, fericit sa pleci acasa. se mai aude cate un broscoi. rar.
asa de la revedere. si astepti ca nerabdare uikendu!

Rhodos
2007-11-06 11:24:36

Sa privim putin in viitor


Lasind la o parte aceste evenimente foarte dureroase pentru totii romani cinstiti si corecti din tara , de pretutindeni,dar in principal cei ce au plecat in strainatate in cautarea unui trai mai bun.

Daca nu se vor lua masuri energice in viitorul nu foarte indepartat :

"Regele "Cioaba -va fi presedinte

Imparatul Iulian -prim ministru pe viata ,schimbind locul asa da dragul democratiei cu regele ...

Imnul Romaniei va fi "maneaua" compus si interpretat de Adrian" copilul minune"......

Ar trebui sa tineti cont de faptul ca multi romani au plecat din tara datorita acestui comportament barbar al unor "romulani "atit de etnie cit si prin comprtament.,victime ale acestora si neaparati de oameni legii

Unde sa mai vazut regi ,imparatri clanuri ,se trage cu pistolul se fura,se minte la greu ...se folosesc orice mijloace denigratoare pt a cistiga functii ,bani .etc .lipsa de scrupuile este prezentata drept unica posaibilitate pt a promova.

Ce sa spunem de spaga de peste tot ...intr-un cuvint este nevoie de reformare totala a societatii romanesti.fiecare dintre noi sa ne revizuim comportamentul ,modul de a ne educa copii....smecheria ieftina romaneasca nu merge afara .

Nu poti intelege de ce clasa politica nu se aseaza la o masa pt a dezbate caile prin care pot revitaliza si construi pe baze sanatoase viitorul Romaniei.

De ce este nevoie de atita circ. ?!
Cum sa doreasca Basarabeni unirea cu Romania.?

De ce este nevoie intodeauna sa ne traga cineva de mineca ?

Citeam ieri ca tigani nu mai vind flori nu mai iasa pe strada in Roma etc deci nu mai au loc de intors.,.

A aparut o stire comform careia o romanca a salvat viata a trei italieni.....ca titlu.....dar citind articolul ramii blocat :bause alcol metilic si murise iar organele ii fusesera donate ....chiar nu sesizam ironia si batjocura ....asta este calea 'asa am ajuns.....vai ce fapta buna savirsise.


nelu
2007-11-06 13:42:06

Re: DECI VINOVATUL NU E TIGAN. E dupa mama.

pe mine ma deranjeaza ca singurul lucru care al vad pe forum este ca ati gasit vinovati o intreaga etnie,crimele romanilor in Romania si nu ma refer la tigani le uita toata lumea,nu suntem ma-i buni sau ma-i rai decat alte popoare ,deci accepta situatia si nu incerca sa sa te aperi motivand ca si alti sunt criminali,doi criminali nu fac un om cinstit.


La 2007-11-06 04:04:17, Paul din Ohio a scris:

> Putea foarte bine sa fie si roman si rus sau orice altceva. Criminali
> exista peste tot. Tonul tau face muzica in continuare. Ai o ura in
> tine care ma deranjeaza profund (cel putin pe mine).
> P.S. Acum pasaportul nu mai conteaza in Europa, ci doar buletinul. In
> curand Fini va incepe sa-i "deporteze" pe napolitanii sau sicilienii
> care comit crime
> la Milano. In particular, tiganii nomazi nu mai sint o problema numai
> a Romaniei. Ei pot calatori oriunde in Europa. Daca fac crime ei
> trebuie sa fie arestati acolo unde le comit. Ce se intampla in Italia
> este o aberatie de Evul Mediu cand diferite grupuri etnice sau
> religioase erau deportate atunci cand scapau de diverse genocide.La
> 2007-11-06 01:14:06, nelu a scris:
>
> > nu pasientele ,adevarul,are pasaport roman e roman,ce conteaza cine a
> > fost bunicul sau strabunicul,cand iesti intrebat in strainatate din ce
> > tara iesti ,nimeni nu raspunde sunt tigan,si nici nu scrie pe
> > frunte,rus ,bulgar turc ,roman sau ungur asta conteaza,nu cautati
> > motive ca e tigan de aia a ucis,cati romani albi au ucis pana a ajuns
> > cutitul la gat Italienilor si restul EU.
> >
> >
> >
> > La 2007-11-05 23:47:35, Paul din Ohio a scris:
> >
> > > Nu e pur sange, dar dupa cate am inteles si mama tatalui lui este
> > > tiganca. Numai bunicul dupa tata a fost sas, dar desigur tu ai vrea sa
> > > fie roman ca sa-ti iasa tie pasientele pe care le-ai supt odata cu
> > > laptele de mama. La 2007-11-05 23:21:47, nelu a scris:
> > >
> > > > gasiti alt motiv de acuzare a etniilor in Romania,nu e evreu nici
> > > > ungur atunci hai acuzati SASI NEMTI,sau poate totusi e ROMAN e greu de
> > > > acceptat adevarul peforum,nespa.
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

sandutza
2007-11-06 13:43:21

O mare problema neglijata

Pentru ca atitudinile de respingere sa dispara si etnia tiganilor sa se poata integra in populatiile europene, fie ele romanesti, italiene, franceze, etc. trebuie sa existe doua conditii majore: toleranta din partea celor care-i accepta in mijlocul lor si vointa din partea tiganilor de a-si parasi o parte din traditii, incompatibile cu lumea moderna, si de a se adapta regulilor si legilor statale. Ori aceste deziderate imi par destul de indepartate, in primul rand pentru ca cei care ar putea sa contribuie la emanciparea tiganilor, recte capeteniile lor, nu au nici un interes sa faca acest lucru. Ei sunt primii care ii pot convinge pe tiganii de rand sa traiasca civilizat, sa se spele, sa-si educe copiii, sa munceasca, etc. Dar de ce sa-i convinga daca de pe urma acestor amarati gainari sau cersetori, mai marii lor si-au ridicat palate sau au ocupat abuziv, incalcand legile in cardasie cu autoritatile locale corupte, ditamai casele din centrele marilor orase? In Timisoara casele de patrimoniu din centrul orasului au fost masacrate de clanuri tiganesti. Sunt, fara exagerare, strazi si bulevarde intregi ocupate de tigani. De unde au avut bani sa faca acest lucru, nimeni dintre cei autorizati nu pot sa raspunda. Timisorenii insa stiu cum au procedat pentru a distruge tot ce are mai valoros Timisoara – stilul arhitectonic austriac. Au vizat aceste case, in general ocupate de mai multe familii, au cumparat un apartament si apoi i-au terorizat pe ceilalti locatari pana cand acestia au parasit, de buna voie, celelate apartamente. Dupa care au trecut la demolarea fatadelor si si-au desavarsit kitschurile cu turnulete. Dar sa nu credeti ca si-au parasit complet obiceiul de a ciordi, de a insela si a minti, chiar daca sunt putred de bogati. Magazinele din zonele unde locuiesc sunt impanzite de paznici care ii urmaresc indeaproape atunci cand intra sa cumpere ceva. Cum s-a ajuns aici? Cu complicitatea celor care, in loc sa aplice legea, s-au lasat cumparati: de la primari, la arhitecti, politisti si judecatori. In aceste conditii cum sa existe intelegere si toleranta din partea timisorenilor? Dimpotriva, incoltesc si iau amploare, pe zi ce trece, sentimente daca nu chiar xenofobe, cel putin de respingere. Nici una dintre parti nu incearca sa se apropie de cealalta. Cel mult se accepta reciproc, pentru ca nu au incotro. Dar semnele unei eventuale apropieri sunt inca iluzorii. De tiganii din satre ce sa mai vorbim! Nu-i scuz pe italieni pentru atitudinile extremiste de care dau dovada, dar imi pot explica cum s-a ajuns aici. Eludarea legilor deopotriva de cei ce trebuie sa le respecte si de cei ce trebuie sa le aplice este principala cauza a crizei ce abia a inceput. Aici, dar si in alte tari europene. Italia nu e o exceptie. Ei i se pot alatura Spania, Franta, Germania sau oricare tara care neglijeaza problematica tiganeasca.

Seherezada
2007-11-06 13:58:01

... dupa 18 ani, it ain`t cute anymore !

<<Tot o realitate este insa si faptul ca doua milioane de romani sunt plecati, mai ales in Spania si Italia, si muncesc cinstit, pe bani putini fata de cat castiga populatiile-gazda pentru munci similare, dar dublu fata de cat ar castiga in Romania. Consecinta a regimului comunist, dupa care convertirea capitalista a economiei a fost si ramane de durata.>>

cit o sa se mai foloseasca acest refren ``manelist`` clisheu, ... cu ``consecinta a regimului comunist`` ?

cind deja s-au schimbat atitea lucruri ... s-au imbogatit oligarhii , ...

si totusi pentru 2 mil. de romani cinstiti nu s-au creat conditii de munca in Romania, ...
in timp ce se stie ca Romania are nevoie de mina de lucru ....

dupa 18 ani, it ain`t cute anymore !
(Paul din Oh., intii citeste tot ce am de spus ..., apoi lanseaza-te daca simti nevoia)

I-am intilnit in Italia, in satele toscanei (pe virf de munte) parasite de tineretul italian plecat la ``oras``.
Am nimerit intr-o zona in care populatia totala era de 140, din care 120 erau romani. Tineri, oameni simpli, muncesc pe rupte, dar cu mijloace moderne, si le place, nu se simt sclavi, vorbesc italiana, copii lor sint la scoala, ...

iar proprietarii de ferma, acei cca 40 de italieni mai virstnici (care muncesc si ei) ii trateaza cu respect si cu incredere, le fac contracte pe loc, le sint recunoscatori ca le revitalizeaza agricultura ...

Acest respect si recunostinta nu au gasit ei in tzara lor de azi, ... la 18 ani dupa comunism.
Acesti oameni nu au avut bani sa-si deschida ferme si business in Romania, ei voiau sa lucreze ca angajati, ... insa nu a fost posibil, ... mi-au zis.

Este o ironie ca romanii contribuie la un Rinascimento al agriculturii italiene, ...
Oare care o fi starea agriculturii din Romania ?

Rollo
2007-11-06 15:53:43

Hai sa fin seriosi si sa nu facem galagie mai mult decat este necesar!

O crima ramane o crima indiferent cine a facut-o si trebuie sa plateasca!
Felul incare primul ministru incearca sa dreaga busuiocul il cunoastem si stim cu totii ca nu a rezolvat nimic -c si inalte dati dealtfel.Guvernul ramne impotent ca de obicei.

Revenind la crima, nu stiu ce s-ar astepta acum sa fie tratati romanii cu petale de trandafir? Evident nu e corect ca toti sa fie tratati astfel si imi pare foarte rau pentru oameniicare au auvt de suferit fara sa fi avut alta vina decat aceeia de a fi romani.

Daca s-au lat masri de expulzare de urgenta inseamna ca e grav dar.. nu toti romanii vor fi expulzati.Cei care vor calca pe bec .

Guvernul e inginat ca i se exediaza niste probleme inpoi si care erau paote considerate rezolvate. CU criminalii nu t epoti purta cu manusi mai ales cand ne pun eticheta negativa.
Ce credti ca isi va minti un european un prim ministru ferchezuit si cu manere, elegante sau un caz mediatizat???
Aasa ca Tariceanu sa vedem cum mai scoti camasa si pe unde?

beatle-maniacul
2007-11-06 16:14:00

Seherezada
2007-11-06 16:19:34

Re: ...pina nu se reped ``corectorii``, ... de fapt, in total erau 160,

La 2007-11-06 13:58:01, Seherezada a scris:

> I-am intilnit in Italia, in satele toscanei (pe virf de munte)
> parasite de tineretul italian plecat la ``oras``.
> Am nimerit intr-o zona in care populatia totala era de 140, din care
> 120 erau romani. Tineri, oameni simpli, muncesc pe rupte, dar cu
> mijloace moderne, si le place, nu se simt sclavi, vorbesc italiana,
> copii lor sint la scoala, ...
>
> iar proprietarii de ferma, acei cca 40 de italieni mai virstnici (care
> muncesc si ei) ii trateaza cu respect si cu incredere, le fac
> contracte pe loc, le sint recunoscatori ca le revitalizeaza
> agricultura ...
>
> Acest respect si recunostinta nu au gasit ei in tzara lor de azi, ...
> la 18 ani dupa comunism.
> Acesti oameni nu au avut bani sa-si deschida ferme si business in
> Romania, ei voiau sa lucreze ca angajati, ... insa nu a fost posibil,
> ... mi-au zis.
>
> Este o ironie ca romanii contribuie la un Rinascimento al agriculturii
> italiene, ...
> Oare care o fi starea agriculturii din Romania ?
>
>

alwis46
2007-11-06 16:39:49

Re: O mare problema neglijata

Cred ca dupa primele cinci randuri trebuia sa te opresti.
Da-mi voie insa sa fac doua remarci.
Prima : toleranta a existat cat cuprinde fata de tigani, si pe vremea lui Ceausescu si pe vremea asta.
Nu i-a impiedicat nimeni pe tigani sa-si dea copiii la scoala asa cum se vaita ca niste pisisci calcate pe coada si nici nhu au fost impiedicati sa se angajeze.
Din pacate pentru ei, lipsa scolarizarii se vede dupa majorat tiganii neputand sa se angajeze decat in posturi care reclala multa si grea munca fizica ori aici....neamul asta nu prea e bine dotat, vorbesc despre intelegerea/atitudinea de a munci din greu.
A doua : sunt extrem de putine cazurile in care tiganii au inteles sa se dezbare de tarele traditiilor mostenite si de a se integra intr-o societate moderna.
Acolo unde se aseaza, cei mai multi dintre ei fac acel loc de nesuportat, plin de mizerii si duhori pestilentiale, ba chiar si daca apuca o locuita civilizata o degradeaza in cel mai rau mod cu putinta.
Se pare ca lor le place mai mult in mizerie si fumaraie decat la faianta si parchet. P-astea de la urma trebuie sa le frece, sa curete si sa le intretina....ori daca te uiti la ce am scris nitel mai sus....inchidem cercul.
Da, exista o mare problema neglijata dar vina o poarta etnia tiganeasca inca incapabila sa se plieze pe rigorile unei societati bazate pe lege si nu pe bunul plac.
A propos, ai vazut ca pentru ei conteaza mai mult bunul plac si judecata tiganeasca, staborul, decat legile tarii de origine sau ale tarii unde pleaca ?
Pai cam de aici incepe si marea problema neglijata.


La 2007-11-06 13:43:21, sandutza a scris:

> Pentru ca atitudinile de respingere sa dispara si etnia tiganilor sa
> se poata integra in populatiile europene, fie ele romanesti, italiene,
> franceze, etc. trebuie sa existe doua conditii majore: toleranta din
> partea celor care-i accepta in mijlocul lor si vointa din partea
> tiganilor de a-si parasi o parte din traditii, incompatibile cu lumea
> moderna, si de a se adapta regulilor si legilor statale. Ori aceste
> deziderate imi par destul de indepartate, in primul rand pentru ca cei
> care ar putea sa contribuie la emanciparea tiganilor, recte
> capeteniile lor, nu au nici un interes sa faca acest lucru. Ei sunt
> primii care ii pot convinge pe tiganii de rand sa traiasca civilizat,
> sa se spele, sa-si educe copiii, sa munceasca, etc. Dar de ce sa-i
> convinga daca de pe urma acestor amarati gainari sau cersetori, mai
> marii lor si-au ridicat palate sau au ocupat abuziv, incalcand legile
> in cardasie cu autoritatile locale corupte, ditamai casele din
> centrele marilor orase? In Timisoara casele de patrimoniu din centrul
> orasului au fost masacrate de clanuri tiganesti. Sunt, fara exagerare,
> strazi si bulevarde intregi ocupate de tigani. De unde au avut bani sa
> faca acest lucru, nimeni dintre cei autorizati nu pot sa raspunda.
> Timisorenii insa stiu cum au procedat pentru a distruge tot ce are mai
> valoros Timisoara &#8211; stilul arhitectonic austriac. Au vizat
> aceste case, in general ocupate de mai multe familii, au cumparat un
> apartament si apoi i-au terorizat pe ceilalti locatari pana cand
> acestia au parasit, de buna voie, celelate apartamente. Dupa care au
> trecut la demolarea fatadelor si si-au desavarsit kitschurile cu
> turnulete. Dar sa nu credeti ca si-au parasit complet obiceiul de a
> ciordi, de a insela si a minti, chiar daca sunt putred de bogati.
> Magazinele din zonele unde locuiesc sunt impanzite de paznici care ii
> urmaresc indeaproape atunci cand intra sa cumpere ceva. Cum s-a ajuns
> aici? Cu complicitatea celor care, in loc sa aplice legea, s-au lasat
> cumparati: de la primari, la arhitecti, politisti si judecatori. In
> aceste conditii cum sa existe intelegere si toleranta din partea
> timisorenilor? Dimpotriva, incoltesc si iau amploare, pe zi ce trece,
> sentimente daca nu chiar xenofobe, cel putin de respingere. Nici una
> dintre parti nu incearca sa se apropie de cealalta. Cel mult se
> accepta reciproc, pentru ca nu au incotro. Dar semnele unei eventuale
> apropieri sunt inca iluzorii. De tiganii din satre ce sa mai vorbim!
> Nu-i scuz pe italieni pentru atitudinile extremiste de care dau
> dovada, dar imi pot explica cum s-a ajuns aici. Eludarea legilor
> deopotriva de cei ce trebuie sa le respecte si de cei ce trebuie sa le
> aplice este principala cauza a crizei ce abia a inceput. Aici, dar si
> in alte tari europene. Italia nu e o exceptie. Ei i se pot alatura
> Spania, Franta, Germania sau oricare tara care neglijeaza problematica
> tiganeasca.
>

M_D_L
2007-11-06 16:43:02

Re: Culegi ce sameni / Daca stra-stra-strabunicul meu era evreu, inseamna ca si eu sunt tot evreu!

La 2007-11-06 03:15:50, Christian Gallus a scris:

>
> Marti, 06 Noiembrie 2007 01:45
> Romanii au ocupat cu peste 200 de ani inainte malul drept al Dunarii
> iar pentru a ocupa si malul stang au schimbat regula razboiului. Adica
> au adus armate de departe din Iudeia nemaiingaduind civilii sa le mai
> urmeze instruind armatele Iudaica, Gemina si Fulmina sa omore toti
> barbatii iar cu femeile sa creieze o alta natie.Trebuie de mentionat
> ca armatele Iudaica si Gemina erau de pe teritoriul de atunci si de
> azi unde evreii erau si sunt majoritatea. Neajuns mare pentru urmasi
> fiindca iudaismul nu recunoaste descendenta decat din linia femenina.
> Primul care ne-a numit public "copii bastarzi ai Romei" a
> fost Mussolini imediat dupa fuga din puscarie cand a aflat ca romanii
> s-au revoltat la 23 August la putin timp a fost spanzurat de picioare
> si scuipat de multimi. Dar problema noastra cea mai grea ni se trage
> de la soladatii armatei Fulmina cari erau cu totii talhari si
> criminali iar la randul lor au proceriat si ei.Un lucru sigur
> bastarzii isi urasc tati pe care nu ii cunosc. Dar nu au avut nimic de
> a face cu tigani de azi cari au ajuns pe meleagurile noastre mult mai
> tarziu ca si sclavi adusi de huni. Toate astea nu a fost destul pentru
> apucarturile rele fiindca au urmat navalirile barbare cari au lasat
> urme genetice si au luat mostenire genetica trecand peste Dacia.
> Rezultatul, noi romanii nu am avut timpul necesar sa ne desavarsim
> basca ocupatia turca,fascismul si comunismul cri au ravasit si
> intarziat cristalizarea celor asezati pe teritoriul fostei DACIA
> FELIX. Traiesc in Statele Unite unde sunt multi cetateni de etnie
> evreiasca iar unii dintre ei nu pierd ocazia sa ma sacaie cu
> intrbarea, Dece romanii sunt antisemiti si hoti. Ce nu este adevarat
> ca fapt general, dar a trebuit sa gasesc o explicatie care este cea de
> mai sus care de fapt nu poate
> scuza nici daca ar fi vorba deun singur idivid.
> Din nefericire nu putem gasi scuze si explicatie nici pentru durerea
> produsa Italiei si a rusinii noastre adusa de un cetatean roman.
>
> MADRE ROMA fi sigura ca ne pare rau si ne doare si pe noi ROMANII fii
> tai,
> Christian Gallus
>
>
>Numai ca aceia erau evrei adevarati (semiti), iar cei de acum sunt Khazari.

CALUGARUL
2007-11-06 16:49:37

Re: ...pina nu se reped ``corectorii``, ... de fapt, in total erau 160,

Huhurianu
2007-11-06 19:14:08

Re: O mare problema neglijata / Sandutza draga, Polina pa buna dreptate spuse si io o sustin ca

singura solutie e educatie pentru tigani la fel ca la romani!


La 2007-11-06 13:43:21, sandutza a scris:

> Pentru ca atitudinile de respingere sa dispara si etnia tiganilor sa
> se poata integra in populatiile europene, fie ele romanesti, italiene,
> franceze, etc. trebuie sa existe doua conditii majore: toleranta din
> partea celor care-i accepta in mijlocul lor si vointa din partea
> tiganilor de a-si parasi o parte din traditii, incompatibile cu lumea
> moderna, si de a se adapta regulilor si legilor statale. Ori aceste
> deziderate imi par destul de indepartate, in primul rand pentru ca cei
> care ar putea sa contribuie la emanciparea tiganilor, recte
> capeteniile lor, nu au nici un interes sa faca acest lucru. Ei sunt
> primii care ii pot convinge pe tiganii de rand sa traiasca civilizat,
> sa se spele, sa-si educe copiii, sa munceasca, etc. Dar de ce sa-i
> convinga daca de pe urma acestor amarati gainari sau cersetori, mai
> marii lor si-au ridicat palate sau au ocupat abuziv, incalcand legile
> in cardasie cu autoritatile locale corupte, ditamai casele din
> centrele marilor orase? In Timisoara casele de patrimoniu din centrul
> orasului au fost masacrate de clanuri tiganesti. Sunt, fara exagerare,
> strazi si bulevarde intregi ocupate de tigani. De unde au avut bani sa
> faca acest lucru, nimeni dintre cei autorizati nu pot sa raspunda.
> Timisorenii insa stiu cum au procedat pentru a distruge tot ce are mai
> valoros Timisoara &#8211; stilul arhitectonic austriac. Au vizat
> aceste case, in general ocupate de mai multe familii, au cumparat un
> apartament si apoi i-au terorizat pe ceilalti locatari pana cand
> acestia au parasit, de buna voie, celelate apartamente. Dupa care au
> trecut la demolarea fatadelor si si-au desavarsit kitschurile cu
> turnulete. Dar sa nu credeti ca si-au parasit complet obiceiul de a
> ciordi, de a insela si a minti, chiar daca sunt putred de bogati.
> Magazinele din zonele unde locuiesc sunt impanzite de paznici care ii
> urmaresc indeaproape atunci cand intra sa cumpere ceva. Cum s-a ajuns
> aici? Cu complicitatea celor care, in loc sa aplice legea, s-au lasat
> cumparati: de la primari, la arhitecti, politisti si judecatori. In
> aceste conditii cum sa existe intelegere si toleranta din partea
> timisorenilor? Dimpotriva, incoltesc si iau amploare, pe zi ce trece,
> sentimente daca nu chiar xenofobe, cel putin de respingere. Nici una
> dintre parti nu incearca sa se apropie de cealalta. Cel mult se
> accepta reciproc, pentru ca nu au incotro. Dar semnele unei eventuale
> apropieri sunt inca iluzorii. De tiganii din satre ce sa mai vorbim!
> Nu-i scuz pe italieni pentru atitudinile extremiste de care dau
> dovada, dar imi pot explica cum s-a ajuns aici. Eludarea legilor
> deopotriva de cei ce trebuie sa le respecte si de cei ce trebuie sa le
> aplice este principala cauza a crizei ce abia a inceput. Aici, dar si
> in alte tari europene. Italia nu e o exceptie. Ei i se pot alatura
> Spania, Franta, Germania sau oricare tara care neglijeaza problematica
> tiganeasca.
>

Mark
2007-11-06 20:09:07

"Roma si Romanii" - The Wall Street Journal

Intr-un articol intitulat "Roma si romanii", care apare marti in editia online a cotidianului The Wall Street Journal, Italia este comparata cu regimuri autoritare precum cel al lui Vladimir Putin sau al lui Robert Mugabe.

In The Independent noteaza:" Papa indeamna la respect, pe cand politicienii se abat asupra etnicilor romi din Italia". Analistul economic, Emil Stoica aminteste pe blogul sau ca Italia se afla printre tarile membre UE cu cea mai mare economie gri.

"Deportari in masa ale unei minoritati dispretuite, daramarea taberelor de carton in care locuieste si un tap ispasitor etnic in scopuri politice. De data aceasta nu vorbim despre Rusia lui Vladimir Putin sau despre statul Zimbabwe al lui Robert Mugabe, ci despre Italia zilelor noastre", noteaza The Wall Street Journal.

mafalda
2007-11-06 20:52:43

Poate totusi nu a murit cu adevarat si acum este la operatie estetica faciala

Suntem deja vaccinati la aranjamentele si conspiratiile serviciilor secrete.
Poate a fost o inscenare, nu se moare de la un pumn sau o poseta in cap.
Nu a folosit pistolul, cutitul sau surubelnita, nici macar parul.
Poate doamna ofiter era agent secret. S-a prefacut lovita, ranita, apoi ce a fost la spital nu se poate verifica nimic, autenticitatea afirmatiilor.
Astazi se pot fabrica cadavre din silicon color aidoma oricarei persoane, i se ia doar mulajul fetei. Asa e la Hollywood.
Ce cauta sa se fatzaie pe centura agitandu-si poseta ?
Poate ca ulterior agentul secret primeste alta identitate si alt chip permanent, traiasca operatiile estetice.

Christian Gallus
2007-11-06 21:18:48

Circul tine cateva zile nu o sa o putem tine la nesfarsit asa.

Criminalul va sta la puscarie intre italieni si va avea timp sa regrete crima. Italieni au nevoie de muncitorii romani fiindca majoritatea isi vad de treaba in mod serios invata repede italiana iar copii dupa cateva luni de scoala se afla acasa in Italia. Romania a vut noroc intodeuna de sprijinul primit din partea Ialiei. Nu ne ramane decat sa reparam marele neajuns pricinuit Italiei. Carri amicii sa ii dam inainte seriosisi si cinstiti. Si Italia are nerozii ei sa ne ferim de ei.
Christian Gallus

Huhurianu
2007-11-06 21:52:01

Re: "Roma si Romanii" - The Wall Street Journal / Multumim pentru rezumat, asteptam si altele-n

viitor.


La 2007-11-06 20:09:07, Mark a scris:

> Intr-un articol intitulat "Roma si romanii", care apare marti in
> editia online a cotidianului The Wall Street Journal, Italia este
> comparata cu regimuri autoritare precum cel al lui Vladimir Putin sau
> al lui Robert Mugabe.
>
> In The Independent noteaza:" Papa indeamna la respect, pe cand
> politicienii se abat asupra etnicilor romi din Italia". Analistul
> economic, Emil Stoica aminteste pe blogul sau ca Italia se afla
> printre tarile membre UE cu cea mai mare economie gri.
>
> "Deportari in masa ale unei minoritati dispretuite, daramarea
> taberelor de carton in care locuieste si un tap ispasitor etnic in
> scopuri politice. De data aceasta nu vorbim despre Rusia lui Vladimir
> Putin sau despre statul Zimbabwe al lui Robert Mugabe, ci despre
> Italia zilelor noastre", noteaza The Wall Street Journal.
>
>

Huhurianu
2007-11-06 21:55:52

Re: O mare problema neglijata / Sandutza draga, Polina pa buna dreptate spuse si io o sustin ca

se referea si ma REFEREAM LA EDUCATIE SCOLARA, dar si cea a societatii.

La 2007-11-06 19:14:08, Huhurianu a scris:

> singura solutie e educatie pentru tigani la fel ca la romani!
>
>
> La 2007-11-06 13:43:21, sandutza a scris:
>
> > Pentru ca atitudinile de respingere sa dispara si etnia tiganilor sa
> > se poata integra in populatiile europene, fie ele romanesti, italiene,
> > franceze, etc. trebuie sa existe doua conditii majore: toleranta din
> > partea celor care-i accepta in mijlocul lor si vointa din partea
> > tiganilor de a-si parasi o parte din traditii, incompatibile cu lumea
> > moderna, si de a se adapta regulilor si legilor statale. Ori aceste
> > deziderate imi par destul de indepartate, in primul rand pentru ca cei
> > care ar putea sa contribuie la emanciparea tiganilor, recte
> > capeteniile lor, nu au nici un interes sa faca acest lucru. Ei sunt
> > primii care ii pot convinge pe tiganii de rand sa traiasca civilizat,
> > sa se spele, sa-si educe copiii, sa munceasca, etc. Dar de ce sa-i
> > convinga daca de pe urma acestor amarati gainari sau cersetori, mai
> > marii lor si-au ridicat palate sau au ocupat abuziv, incalcand legile
> > in cardasie cu autoritatile locale corupte, ditamai casele din
> > centrele marilor orase? In Timisoara casele de patrimoniu din centrul
> > orasului au fost masacrate de clanuri tiganesti. Sunt, fara exagerare,
> > strazi si bulevarde intregi ocupate de tigani. De unde au avut bani sa
> > faca acest lucru, nimeni dintre cei autorizati nu pot sa raspunda.
> > Timisorenii insa stiu cum au procedat pentru a distruge tot ce are mai
> > valoros Timisoara &#8211; stilul arhitectonic austriac. Au vizat
> > aceste case, in general ocupate de mai multe familii, au cumparat un
> > apartament si apoi i-au terorizat pe ceilalti locatari pana cand
> > acestia au parasit, de buna voie, celelate apartamente. Dupa care au
> > trecut la demolarea fatadelor si si-au desavarsit kitschurile cu
> > turnulete. Dar sa nu credeti ca si-au parasit complet obiceiul de a
> > ciordi, de a insela si a minti, chiar daca sunt putred de bogati.
> > Magazinele din zonele unde locuiesc sunt impanzite de paznici care ii
> > urmaresc indeaproape atunci cand intra sa cumpere ceva. Cum s-a ajuns
> > aici? Cu complicitatea celor care, in loc sa aplice legea, s-au lasat
> > cumparati: de la primari, la arhitecti, politisti si judecatori. In
> > aceste conditii cum sa existe intelegere si toleranta din partea
> > timisorenilor? Dimpotriva, incoltesc si iau amploare, pe zi ce trece,
> > sentimente daca nu chiar xenofobe, cel putin de respingere. Nici una
> > dintre parti nu incearca sa se apropie de cealalta. Cel mult se
> > accepta reciproc, pentru ca nu au incotro. Dar semnele unei eventuale
> > apropieri sunt inca iluzorii. De tiganii din satre ce sa mai vorbim!
> > Nu-i scuz pe italieni pentru atitudinile extremiste de care dau
> > dovada, dar imi pot explica cum s-a ajuns aici. Eludarea legilor
> > deopotriva de cei ce trebuie sa le respecte si de cei ce trebuie sa le
> > aplice este principala cauza a crizei ce abia a inceput. Aici, dar si
> > in alte tari europene. Italia nu e o exceptie. Ei i se pot alatura
> > Spania, Franta, Germania sau oricare tara care neglijeaza problematica
> > tiganeasca.
> >
>
>

Paul din Ohio
2007-11-06 22:10:44

Re: Circul tine cateva zile nu o sa o putem tine la nesfarsit asa. Ce sprijin a avut Romania

din partea Italiei? Cel mai dur "procuror" impotriva Romaniei la Dictatul de la Viena a fost Mussolini! Nu prea sint familiar cu alte actiuni ale Italiei in legatura cu Romania.La 2007-11-06 21:18:48, Christian Gallus a scris:

> Criminalul va sta la puscarie intre italieni si va avea timp sa
> regrete crima. Italieni au nevoie de muncitorii romani fiindca
> majoritatea isi vad de treaba in mod serios invata repede italiana iar
> copii dupa cateva luni de scoala se afla acasa in Italia. Romania a
> vut noroc intodeuna de sprijinul primit din partea Ialiei. Nu ne
> ramane decat sa reparam marele neajuns pricinuit Italiei. Carri amicii
> sa ii dam inainte seriosisi si cinstiti. Si Italia are nerozii ei sa
> ne ferim de ei.
> Christian Gallus
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Batalioanele lui Cioroianu (4074 afisari)
 Ceausescu-jucator (3291 afisari)
 Moartea Giovannei Reggiani si replica fascista (2366 afisari)
 Romanii au rupt pactul european (2022 afisari)
 Kylie Minogue si-a anulat turneul mondial (1862 afisari)
 Italia, comparata cu Rusia sau Zimbabwe (490 afisari)
 Suspecti noi in cazul Elodiei Ghinescu (407 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (357 afisari)
 Basescu: Cele mai mari probleme in diaspora sunt create de etnia roma (338 afisari)
 Primarul Romei "pune gaz pe focul rasismului antiromanesc" (294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01893 sec.