Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-02

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ion Caramache
2007-11-02 14:31:55

Bravo, In fine, o analiza la obiect

<<< Spiritele democratice se intreaba daca in lumea complexa de azi, in care gestiunea intereselor publice reclama o inalta calificare, poporului i se poate cere sa raspunda prin "da" sau "nu" la alte intrebari decat cele referitoare la principiile fundamentale privind organizarea si functionarea societatii? >>>
Adica, in opinia specialistului Adrian Severin, referendumurile care au avut loc anii trecuti in multe tari din Europa occidentala nu trebuiau sa aiba loc pentruca cei prosti, dar multi, sunt necalificati sa-si gestioneze propriile lor interese.
Este interesant faptul ca acesta teorie seamana ca doua picaturi de apa cu teoria necesitatii unei avangarzi bine pregatite politice care sa conduca societatea alora prosti dar multi pe caile ce duc la realizarea visului de aur al omenirii &#8211; societatea comunista.
Evident ca analistul Adrian Severin cunoaste foarte bine teoria si practica aceasta ca doar nu degeaba, de gind s-a nascut, a avut parte de lapte ilegalist.


<<< Dincolo de punerea in discutie a bazelor principiale ale politicii publice singura regula democratica realist aplicabila este aceea a mandatului neimperativ potrivit careia alegatorii indica tintele si evalueaza rezultatele dar nu impun continutul actului de conducere. Din aceasta perspectiva "democratia referendara" pentru care pledeaza Presedintele Basescu este, in realitate, o demagogie si o ipocrizie vizand distrugerea democratiei prin crearea unui haos social menit sa faca acceptabila o conducere autoritara. >>>
Doreste analistul Adrian Severin sa sustina ca procedura de referendum care este inscrisa in Constitutia Romaniei, si rezultatul votului exprimat de cetateni la referendum nu au valoare imperativa, si ca alegatorii nu pot impune ca alesii lor sa se supuna vointei poporului clar exprimata la referendum ?
Sau Constitutia Romaniei care este opera PSD-ului, si care contine prevederi privind referendumul, este o demagogie si o ipocrizie ? Uita analistul Adrian Severin ca prezenta lege fundamentala a fost croita dupa indicatiile si sa se potriveasca pohtelor ce le pohtea doctorul in drept Adrian Nastase, printre altele, la vremea referendumului de aprobare a Constitutiei, prim ministru, seful executiv al PSD-ului si pohticios la jiltul prezidential ? Ma intreb daca analistul Adrian Severin ar fi folosit aceleasi argumente daca Nastase era la Cotroceni ?

<<< Studii de specialitate serioase arata ca daca multi romani doresc "votul uninominal", majoritatea lor nu stie ce este el, cum functioneaza si care-i sunt efectele (pozitive si negative). Mai nimeni nu cunoaste variantele acestui sistem de votare. >>>
Pai cine nu prezinta alegatorilor multi si prosti propunerile si nu explica mecanismele votului uninominal ? Papa de la Roma ? Unde este analizele si comentariilii doctorului in drept Adrian Severin asupra tutulor variantelor propuse, sau recomandabile ?
<<< Or, democratia nu functioneaza decat atunci cand dreptul de a opta este exercitat de persoane care stiu pentru ce voteaza. Este motivul pentru care in tari precum Elvetia - unde recurgerea la referendum este frecventa - consultarea populara presupune dezbateri structurate si o informare detaliata care dureaza chiar si cativa ani de la declansarea procesului si pana in ziua sufragiului. >>>
Cine face din informarea detailata a cetatenilor un secret dse stat de importanta deosebita ? Pai nu partidele politice si politicienii printre care se numara si deputatul PSD Adrian Severin ?

<<< Pe acest fond s-a trecut la raspandirea ideii false ca si in conditiile unui referendum nevalabil, un eventual raspuns pozitiv la intrebarea pusa ar trebui tratat ca politiceste obligatoriu pentru Parlament in masura in care majoritatea favorabila, desi insuficienta, ar fi masiva.>>>
Adica, cititi bine : rezultatele recentului referendum din Romania nu poate fi obligatoriu pentru Parlament deoarece majoritatea favorabila nu a fost suficienta !!!! Sau, mai pe sleau, numai o majoritate coplesitoare de 110% dintre alegatori, asa cum era pe vremurilii bune si democrat-populare ale regimului comunist caruia, se pare, pesedistul fost pedist Adrian Severin ii duce dorul, poate impune alesilor ei din Marea adunare a parlamentului national sa respecte dorinta liber esprimata cu al nostru reales la al nshpelea....

<<<Scopul nu poate scuza totdeauna mijloacele. Mai ales cand mijloacele ascund scopuri nescuzabile. >>>
Adica, dorinta minunata de aparare a cuceririlor lovilutionare ale popolului roman nu poate scuza mineriadele.
<<< Mai ales cind mijloacele ascund scopuri nescuzabile. >>> Serios, domnule Severin ?
Apropos, cind va apare lista care va poarta numele ? Ceva mijloace folosite pentru a nu o face publica ? Ceva scopuri ascunse.... ?

Radu Dragan
2007-11-02 18:20:25

Practic stim exact de va "zbateti" scriind

Nominalele ar exclude tocmai fractiunea infractorilor, imbogatitilor, jefuitorilor de tzara, taietorilor de paduri, vanzatorilor de industrii la fier vechii, a inventatorilor mafiei de stat, nepotii matusii Tamara, toti imbogatiti din partidul unic condus onorific de inculpatul, cu multimea senatori care platesc pentru motivatiunile astea emanate cu dezimvoltura aici de eminentul "profesor" de la Stefan Gheorghiu.
Unionale vor fii un dezastru pentru dumneavostra si pentru cei ce-i slujiti cu credintza de cand a-ti luat in mana condeiul.
Singurul castigator va fii poporul roman, care va stie faptele, va stie numele, s-a lasat manipulat si va votat, s-a lasat si terorizat, si impuscat de lunetisti, batut de batele minerilor vostrii.
Saracia de azi e singurul "merit" si singura "lauda" a vostra, pentru ca asta se vede, zilnic pe masa romanului dupa 18 ani de social democratie in care jegnabeala, terorea, imbogatirea au fost singurul scop.

Aladin
2007-11-02 21:12:56

Cine e in parlamentul de azi ?

Pretenarii de spritzuri si mai ales de hotii a sefului ( de partid) !!
Cotizezi vartos cu ce ai furat si pac! esti saltat pe lista asa ca sa fii sigur ca te-ai ales. La ce sunt buni acesti neica-nimeni (mafioti de frunte) ?
Sa faca legi bune pentru ei si acolitii lor.Ei stiu ca boborul nici nu stie cine sunt si ca nu vor da socoteala pentru legile facute. Si asa sefii (partidelor)
decid cine formeaza gloata deputatilor. Securistii de azi comunistii si alte lepadaturi urla din gaura de sarpe si inventeaza orice ca sa deraieze trenul care-i va duce la gunoi. Ii vedem ce sunt in stare sa inventeze ,chiar si sperietoarea ca asta va duce la dictatura personala.
Bineinteles ca nu incearca sa arate cum se va ajunge la asta totul e sa minta vartos sa zapaceasca pe cei ce nu s-au dezmeticit nici acum.
Vrem un parlament ales NOMINAL direct de catre alegatorii in cauza,care vor trage la raspundere pe alesi pentru ce fac in parlament.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04647 sec.